time is everything

Förlåt, men jag har varit alldeles för stressad och sliten för att blogga..
Jag kan väl börja med att berätta om måndagen då jag antar att alla är mest intresserade av det, eller har jag fel? Besöket på kliniken gick väl helt okej. Efter böjprov och longeringsprov konstaterade vi att det var inte några ledskador i några ben och efter en behandling i höger framkota kunde vi även konstatera att det var i hovarna som problemet satt i. Efter rönkten kunde vi se att Peia har förändringar på sina hovben och skelett i hoven pga att hon växt för mycket för fort och även varit lite för tung för benen. Hon har därmed blivit öm i båda frambenen och försökt överbelasta till bakbenen och då även blivit halt där. Så nu är hon behandlad i båda frambenen för att förebygga skelettet, samt att hon fått speciel skor och sulor. Hon går på medicin två gånger om dagen och ska helst gå i paddock (ingen motion) i 14 dagar fram tills nästa besök och behandling. Enligt vetrinär blir 80-90 % av alla hästar med denna "sjukdom" helt friska, dock tar det ett tag innan hästen är fullt igång ordentligt. Det här ska även vara väldigt vanligt bland 3-4 åringar så det var inte så konstig. Peia var bara ett litet "extremfall". Så nu återstår ännu ett besök då och trodligtvis en till behandling och därefter blir hon konvalicent ett tag. Men huvudsaken är att hon blir bra min lilla älskling :-)


Annars då? Jo, jag har äntligen köpt studentklänning till utspringet! Jag är såå lycklig för den är så jävla galet snygg så det finns inte! Ska fota den imorgon tänkte jag, lovade att visa folket på jobbet, dom var så nyfikna. Den är iallafall helt underbar och jag är bara såå nöjd med den! Köpte även en annan jag hittade som jag kan ha i nödfall eller någe! haha inte lika snygg men den funkar. Vi får se om jag kanske lämnar tillbaka den efter helgen.. Den kostade ju bara 400kr, inte så farligt.

Sen träffade jag världens goaste Bilinda igår! Underbaraste tjejen, jag lovar! Vi har inte träffats på hur länge som helst så det var jättekul att umgås nästan en hel dag med dig gumman. Vilka minnen vi har du och jag, usch *glädjetårar* Det blir absolut att ses snart igen och ta igen den tid vi missat!

Blir ju Göteborg Horse Show på lördag. Känns ju sååå kul.. inte.. Fått stryka mig från alla kommande tävlingar, träningar, ALLT! Kul det känns att handla hästsaker då när man inte kan använda de lixom.. Nae! Men ska inte bryta ihop nu.. Känns bara inte så kul.. Tappat lusten helt o de är ju inte så bra kanske..

Idag fick jag låna Samantha av Tessan, tack älskling! Det var jättekul att få rida lite (blir ju ingen ridning för mig på ett tag så de va snällt!) Jag har tappat jätte mycket i ridningen känner jag. Blir ju inte samma ridning på en 4åring som på en utbildad häst lixom. Red lite dressyr på banan :-) Tessan, jag hatar din dressyrsadel! haha såå oskön! Så nästa gång (om de blir någon nästa gång) så ska jag ha min hoppsadel  (a) haha Nae men de var kul att rida och kunna kräva lite. Har hittat jätte många fina hästar i Ridsport som kom på posten idag som jag skulle kunna tänka mig. Men har inte råd med en till just nu.. Blir att jobba hårt i sommar!

Nu tror jag inte att jag har något mer att säga, tycker inlägget vart ganska långt ändå ;-D haha eller jo! Jag var i Stockholm o tisdags på skolbasket. Vi förlorade så in i helvete, vi var gaaalet kassa! Men shit så kul vi hade och shiit så fjolliga Stockholms brudarna är!! Men tack för en jääätte trevlig dag alla pojkar och flickor!

Bjuder på lite bilder också bara för att inlägget inte ska bli så tråkigt...
     

Kommentarer
Postat av: Klara

Skönt att det kommer bli bra med Peisan :) Var ju lite orolig där ett tag .. :| Du får jätte gärna komma och rida Prill eller Panz någon dag för jag måste få ut dom i skogen ;) hihihi Ha de så kul i gbg och shoppa lite för mig med ;) hihih

2008-04-24 @ 20:43:56
URL: http://klaralindstrom.blogg.se
Postat av: Alexx

HAHA, samantha ser ju ut som en åsna! x)
och jag har inga hästar kvar för dig att rida. DET KÄNNS SÅ HEMSKT. jag har fasen inga hästar längre. uschusch, fast ändå skönt men du fattar. :P SES på lördag! jag ringer!

2008-04-24 @ 22:31:38
Postat av: Åsa

lättnad att höra att d einte va så farligt iaf med peisan :) och du, jag är ingen fjolligsthlmsbrud :O ;)

2008-04-25 @ 02:36:05
URL: http://fillihoe.blogg.se
Postat av: Anonym

åhh va bra att det inte var allt för farligt med peia, är det PGbeslag hon ska gå med nu ?
Håller tummarna för att hon ska bli bra och vem vet vi kanske ses på lördag ? :)

2008-04-25 @ 15:31:55
URL: http://sandraramtzen.blogg.se
Postat av: sofia

du kan få köpa hästsaker åt mig och HS hihi
du ta och pallra dig till örebro så kan du få rida på HS =)

2008-04-25 @ 22:32:32
URL: http://sofiabostrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback