Behind the glamour

Idag är jag så deprimerad. Hade en toppenkväll igår tillsammans med Natta, Linnea, Klara och Mange, tack! haha jag och Natta är så sorgligt mobbade så de är sjukt! satt utanför Otten och Hugo och kommenterade hur folk ser ut, ja för inget leg hade jag ju så in kom vi ju inte. Och inte har jag hittat de än heller, bara mitt gamla pass som gick ut 2006, kommer man inte på de tro? Träffade även Jeppe och hans kompis (som jag inte minns namnet på, oops) Ikväll blir de stan igen och förhoppningsvis kommer vi in på krogen.. Gör vi inte de så deppar jag veeerkligen ihop! Hästarna gick en 10min skrittrunda idag bara, jag mådde inge vidare.. Dagens fråga... hm.. Nä, orkar inte idag, är fan inte på humör..


BEHIND THE GLAMOUR!
Jag blir så extremt ledsen när jag ser videos som den här. Vad är vi människor för folk igentligen, hur i helvete beter vi oss? Vi måste respektera våra djur, stora som små. Tänk alla ryttare vad de är vi håller på med, det är trots allt 600kg vi handskas med. Jag har alltid och jag kommer alltid att vara emot galopp och travsporten. För mig är de bara pengar som folket ser, inget annat. Och detta står jag för, igen kommer någonsin kunna ändra på de. Så fort de blir trav eller galopp på TV eller om ämnet dyker upp i en diskution vänder jag och går därifrån. "Vi andra", hopp och dressyrfolk kan vara hemska även vi och tro mig, hästarna får inte gå ute i hagen pga att dom kan skada sig, de går lindade om natten och i hagen för att inte skada sig. De går inte på något bete och de tävlar mer eller mindre varje helg.. Det är inte bara ponnyryttare som spöar upp sina hästar om dom inte får med sig en blågul rosett hem, även vuxna beter sig så. Men galoppfolket, de enda dom gör är ju att sitta med vinklat spö och verkligen okänsligt slå hästen fram i en fart som är galet och i ett område där det är trångt och nää.. Jag blir bara ledsen och irriterad av att prata eller skriva om det.. Under denna video kunde jag inte hålla tårarna tillbaka, jag störtböla och bara kände hur knutarna drogs åt mer och mer i magen, vilka jävla grisar vi är.. FY FAN!  Men jag tvingade mih själv att titta på hela. Jag önskar att folk bara kunde inte att de är ett djur vi håller på med, ett djur som förtjänar att vara ett djur ibland också, inte en porslinsak eller sparbank.. Ge ditt djur ett värdigt liv. Behandla dom som du vill bli behandlad...
 

Kommentarer
Postat av: jennie's fotoblogg

Jag finner inga ord för sånt här, det är hemskare än hemskas, nej förresten det finns inga ord för detta. Var är glädjen i detta? Vad är meningen med detta? Hur kan man behandla ett djur, en vän, ens bästa vän, ens en levande varelse såhär? :'( Jag förstår det inte, det ingår liksom inte i min verklighet, det gör det bara inte. Ursäkta mig. Detta är äkte djurplågeri!!! Just nu i denna sekunden spry jag, jag bölar, det är äkligt, det är hemskt och för mig är det verkligen ofattbart!!! Livs glädjen i hästarnas ögon finns inte, den är borta. Allt detta går ut på pengar, men för faan pengar är inte allt... Ush jag blir arg, jag vill slå till dom så dom fattar, jag vet att det inte går men jag fattar inte hur man kan behandla någon såhär? Det finns inte i min värld helt enkelt... Jag vet inte, beror det på hur man uppfostras eller vem har hjärta att göra något sånt?

2008-08-23 @ 17:36:46
URL: http://jennuth.webblogg.se/
Postat av: Åsa

Ja trav och galoppsprten ÄR hemsk, utan tvekan men alla hästar har de inte sådär och alla människor som sysslar med trav lr galopp är inte så. Tezzan som ägde Collina innan min, en av mina bästa kompisar - hon har hållt med med galopp i hela sitt liv tills nu för några månader sen då hon la av och vill satsa på enbart hoppning lr fälttävlan med den hästen hon har kvar nu. För snart 1 år sen kom Collian till mig ju och vi köpte henne. Hon ville inte tävla mer och Tezzan är ingen elak person, hon ville ge henne en chans till ngt annat, jag fick henen för att de där är mina drömmars häst, hon gav Collina till mig för hon vet att jag älskar henen lika mkt som hon gör! Och hon har de ju jättebra hos mig utan att gå löp lr så.



Med att se sånt här de är mer än jag klarar, jag grinar så jag skakar, mkt beror på att jag tänker på när vi fick ta bort min första egna häst, när dom sköt henne. men att se att folk gör sådär med ett djur för attd om inte längre kan springa in pengar till dom lr tjäna sitt syfte de är, nää vet inte ens va jag ska säga.. förstår inte hur folk har hjärta att göra sådär. De gör bara riktigt ont! :'(

2008-08-23 @ 18:33:23
URL: http://fillihoe.blogg.se/
Postat av: Elin.

Okej, den här filmen var hemsk. Men jag tycker inte du kan skriva som du gör, har du varit med på träningar, sett vardagslivet? Filmen visar ju extremfall o det finns det gott om även i andra grenar inom hästsporten, väldigt gott om. Jag tycker du har fördomar, trots det att jag även själv är hoppryttare.

2008-08-23 @ 19:17:12
Postat av: malin

Det var det värsta jag sett, kunde inte ens kolla på allt... :S Vidrigt!

2008-08-23 @ 21:01:44
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: emelie

2008-08-23 @ 21:15:06
Postat av: Emelie Persson

Såg du filmen på min hemsida? ursäkta förra inlägget - datan hade lite rådamp..

Det värsta är väll att genom att se hur dessa underbara djur behandlas så härdas man, låter sjukt men de är sant..

jag försöker dra mitt strå i stacken och iallafall köpa föredetta sporthästar (trav och galopp) som ska slaktas och som fortfarande har en chans i livet. Se bara på Athos, Stripe Hornline och Red Sun.. De vore alla döda nu om jag inte köpt dem..

Finns folk som betalar 100.000 tals kronor för en jävla dressyr eller hopphäst, men för den där normala travaren som inte längre vill springa snabbt och bara är runt 6 år - den får man för nåra yngka tusenlappar.. Det är helt sjukt... Jag tycker alla borde ha samma värde.. Oavsett ras, kön och härstammning.. Och seriöst, de borde göra någonting åt det här med gamla sporthästar som inte längre duger! Förstår inte hur folk bara har mage till att behandla dem så!!



2008-08-23 @ 21:18:36
URL: http://www.emii.se
Postat av: Maja

Helt sjukt, verkligen. Jag vill bara gå och spy. Men låt oss inte glömma korna, hönsen, kycklingarna, grisarna, som föds upp i miljontals bara i Sverige, för att enbart plågas och sen bli mat åt det svenska folket. En gigantisk mordindustri som folk glatt stödjer.

Som vegetarian och djurvän har jag mina hästar på lösdrift, och tävlar ändå min dressyrponny på natinell nivå, och lyckades skrapa ihop ett SMkval iår, så man måste inte vara nån skogsmulle med en nordsvensk för att ha lösdrift som många tycks tro.



I videon nämnde de att hästarna står inne 22 timmar om dagen. Jag har väldigt svårt att tro att tex. Jan Brinks ellen Lussans topphästar är ute mer än två timmar om dagen de heller. Jag vänder mig självklart inte emot att du reagerade på denna video, det är bara bra, men vi måste komma ihåg att vi har allt detta alldeles ibland oss! Och stödjer en så stor del av det!



Och ni köttätare, apropå att behandla djuren som man själv vill bli behandlad, titta på denna video och tänk till! Är det så viktigt med kött? Are you really that hungry?

http://www.youtube.com/watch?v=8zVL9lDW7RE

2008-08-23 @ 21:42:53
Postat av: Kim

Galoppsporten i Sverige är nog rätt snäll i jämföresle. Däremot har jag svårare för svensk travsport som är så mycket större och drar till sig så många fler som inte vet någonting om hästar.



Sen att hästar skadar sig och går omkull, det gör de inom alla grenar.

2008-08-23 @ 22:23:24
Postat av: Kim

Och du är självklart vegetarian - eller en ko eller gris kanske inte spelar någon roll? De har dessutom ett skitliv redan från födseln.



Ps. Filmen visar inte bara galoppörer även om de vill få det att låta så.

2008-08-23 @ 22:27:36
Postat av: Anonym

du har helt rätt, och det är synd om dom som har trav/galopp hästar som sköter dom perfekt och aldrig slår eller pressar dom för mycket, jag tycker personligen all hästsport är grym, det är dåliga sidor i allt. men i alla sporter finns det även dom som sköter sina hästar som man ska, och jag tycker färför man inte ska dra allla över en kant

2008-08-24 @ 12:22:48
Postat av: Anonym

lika illa är fälttävlan....hur många hästar skadar sig inte där?

2008-08-24 @ 15:35:02
Postat av: Anonym

det där med 22timmar inne stämmer askalas på hopppdressyr , dom får ju knappt gå ut i bland, jag tycker denna film visar värsta av allt, skulle kunnas göra en film om hopp/dress också

2008-08-24 @ 19:49:23
Postat av: Pernilla

fruktansvärt, fattar inte att det finns människor som saknar så mycket vett att dom inte fattar vad dom gör .. eller så gör dom det men är helt eneklet sjuka i huvudet.. !

2008-08-25 @ 12:36:26
URL: http://pernillaakesson.blogg.se/
Postat av: Sophia

Hemsk film :( En av mina storhästar är faktiskt fd. galoppör, fuxen.. som tur var så var han inte tillräckligt snabb och har bara sprungit ett tiotal löp ungefär.

Men jag tror att det är bättre i både trav- och galopp sporten i Sverige än vad det är i många andra länder.. (Det hoppas jag iaf!)

2008-08-25 @ 21:51:09
URL: http://sophiakarlsson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Sjukt , det är det enda jag kan säga . Blir helt tom av sånt här . Man får tänka på hur bra våra hästar har det och hur mycket kärlek dom får .

2008-09-02 @ 08:38:03
URL: http://emakvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback