Berättelsen om "Lisa"

Igentligen så bryr jag mig inte ett endaste dugg och jag ska väl igentligen inte yttra mig heller, men jag tycker enbart att det är så fruktansvärt löjlig och omoget beteende när man måste gå bakom ryggen på folk och ja, ens "vänner" med en massa bullshit!

Eftersom jag är så duktig och inte vill måla ut någon person eller nämna några namn byter jag ut namnen i denna underbara verklighetsbaserade lilla berättelsen, skratta gott mina vänner, även ni som är inblandade :-)

Lisa Svensson, har haft 3 hästar i sin ägo och enligt hennes kompis Niklas Karlsson har hon ridit sönder alla sina hästar. Den första hästen Lisa hade i stallet var en ungponny, han blev skadad pga att han hoppade över staketet till hagen, fick fång och allvarlig kolik och fick stå konvalicent i ca 2år. Efter 2år fick Lisa börja sätta igång ponnyn och gjorde detta väldigt försiktigt, hon märkte att hästen inte hade den goda, glada enerig som förut och valde därför att åka tillbaka till djursjukhuset. Där kunde specialisten på hovben och koter konstatera att hästens blod har slutat att cirkulera, fanns ingenting att göra, ponnyn hade ont. Ingen tvekan, ponnyn ska inte få lida bara för att Lisa skulle må bra, efter 2 veckor fick ponnyn galoppera vidare.
= häst nr 1, skadad pga tidigare fång & kolik, inget med ridning eller ryttaren att göra.
Efter mycket om och med bestämde sig Lisa för att köpa en ny ponny, kärlek vid första ögonkastet och efter 1 månad stod den nya ponnyn i stallet. Han hade blivit felriden och dåligt hanterad. Träningen gick lite fort fram detta märkte Lisa av och valde därför att lugna ner träningarna. Efter sommarbetet 8 månader senare kändes ponnyn inte helt okej. Vetrinär kunde då konstatera att ponnyn fått en kotledsinflamation som berodde på ev. ryttarbyte, underlagsbyte samt miljöbyte. Hästen var fullt återställd efter 1månads vila. Såldes 1 år senare fullt frisk.
= häst nr 2, skadad pga ryttarbyte, underlagsbyte alt. miljöbyte. Ingenting med ryttarens ridning att göra.
Lisa valde att gå över på storhäst och sattsa på en unghäst. Efter 2½ månaders letande stod den nya 4åringa hästen i stallet. Denna unghäst växte otroligt fort och det märktes då hon låg ner i box och hage samt att hon lätt blev kaxig i ridningen. Efter vintervilan kändes inte hästen helt okej, hon ömmade. Vetrinär kunde då konstatera att hästen har växt alldeles för mycket på alldeles för kort tid! Hovbenen och skelettet har inte hunnit med. Då skelettet inte hunnit med har yttre hovbenet blivit slitet pga hennes växt och därmed blidas en hälta. Hästen får nu 2 månaders helt vila för att kunna bearbeta sin kropp och komma ikapp med växten därefter beräknad hästen vara frisk.
= häst nr 3, skadad pga för hård växtvärk. Ingenting med ryttarens ridning eller hantering att göra.


Utan denna historia så ser ni att hästarna inte har blivit skadade pga Lisas ridning som Niklas påstår. Lisa har haft en otrolig otur men hon har absolut inte ridit sönder någon häst detta konstaterat av Sveriges bästa vetrinärer. (Om inte Niklas tror på detta kan han få nummer till vetrinärerna och fråga själv) Sen att Niklas dessutom går runt och ljuger om att han ägde Lisas häst nr 2 till folk men sålde honom pga att han var bäng och felriden är en lögn. Att han dessutom säger att Lisa ridit sönder några hästar drömmer han säkert om. Bara för att Lisa (som inte sagt någonting till Niklas eftersom hon inte vill yttra sig i saken) tycker att Niklas rider lite för hårt på sin ponny, två pass om dagen på en otränad häst kan vara tufft, speciellt om den hoppas för ofta, det sliter enormt på benen och speciellt kotlederna, snackar Lisa skit, för hon har minsagt ridit sönder alla sina hästar så hon ska inte yttra sig, vilket hon i detta fall inte gjort så vad får Niklas dessa ideer ifrån? Det är ju först NU som Lisa yttrar sig.. hm.. ? 


Ja, man kan helt enkelt sumera och sammanfatta att hästvärlden är sjuk. Skitsnack är det bästa som finns och folk bara ääälskar att ljuga och ha rätt och vara bäst hela tiden, galet. Men hej, Sveriges huvudstad vet allt, och ni ska veta att dom som bor i sveriges huvudstad rider bäst i sverige - eller hur var det? Kunde dom mest bara kanske? Eller var det bara några brats som ville kunna allt och ville bara bäst? Värt att tänka på..
Jag tycker "Niklas" i detta fall ska tänka efter lite innan han pratar, rykten sprids fort i hästvärlden. Har du nått att säga - säg det då direkt till mig. Det ska jag nämligen göra till dig nästa gång vi ses.. 

SLUT!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Helt rätt,jag är så trött på "......" aldrig lär sig av det han har sagt tidigare, jag förstår verkligen inte vad problemet är? jag tycker synd om den hästen.. usch Men helt rätt vännen. Vi är på samma nivå. Det är bra!

2008-05-15 @ 21:55:52
URL: http://tesskarlsson.blogg.se
Postat av: Siri

Stå på dig, vilken sjuk snubbe! Alla hästar kan bli skadade - sen vad anledningen är till skadan kan man ju låta en veterinär bedöma, istället för att spekulera i det själv.. Heja dig!

2008-05-15 @ 21:59:18
Postat av: jennie

alltså förlåt detta kanske är väldigt elakt, men just nu sitter jag och fnissar för mig själv! den snubben verkar ju helt sjuk... stå på dig vännen, du har absolut inte gjort något fel! hoppas verkligen inte du tar åt dig.

man får nog bara lära sig att det kommer alltid finnas skitsnack, "vänner" kommer alltid gå bakom ens rygg och sanningen kommer alltid fram till slut. så varför ens börja ljuga och snacka skit? vissa människor lär sig inte helt enkelt.

skitsnacka, lögner och hat - det är ridsportens vardagsprat!
- och det stämmer som faan!!

styrke kramar ända nere från skåne!

2008-05-15 @ 22:24:03
URL: http://raiseyourownvoice.blogg.se
Postat av: Åsa

hahahaha ja de är helt sinnessjukt! han tycks ju inte förstå att hans lögner kommer fram hela tiden. tycker synd om hästen, frukstansvärt synd :/

du vet att du inte har gjort ngt fel gumman så jag hoppas verkligen inte du tar åt dig av ngt som han säger :)

Puss

2008-05-15 @ 22:45:15
URL: http://fillihoe.blogg.se
Postat av: lisakarolin

usch säger jag bara.. väldigt tråkigt.. men som sagt skitsnack är tyvärr vardagsprat kanske speciellt inom ridsporten. förmodligen har det med avundsjuka att göra.

stå på dig!

2008-05-15 @ 23:30:19
Postat av: Nattis.

Klockrent tessan!

2008-05-16 @ 00:19:44
Postat av: Klara

Usch skit i vad han säger och kör din drej så kommer han att tappa hakan sen när du och Peia rider falserbo om ett år.

2008-05-16 @ 06:22:18
Postat av: Carro

Det här är bara skrattretande, minst sagt. Vet inte vad han styr med
eller vad han tror att han tjänar på det här mer än att förlora vänner.
Vilket å andra sidan knappast är positivt! Du är bra Tessan
och du kommer verkligen att lyckas förr eller senare, jag bara vet det.

2008-05-16 @ 11:21:29
URL: http://resultativ.blogg.se/
Postat av: Madde

känner igen det där för när det går dåkligt för något så är det roligaste som finns att hitta på saker om det:(

Stå på dig du är duktig!

2008-05-16 @ 12:44:48
Postat av: alexx

jag säger bara HAHA, och det förvånar mig inte ett dugg!
Nu kommer han väl hata mig med, men so what!
jag har aldrig direkt träffat honom så enligt mig är vi inte direkt "kompisar"
men som sakt jag känner igen det med honom!
jag var ju rashatare x)

2008-05-16 @ 15:45:38
Postat av: Tessan

Skönaste inlägget! Läst hans blogg? Han har ett jättefint svar. "Han gör va han vill" me sitt sto, tur att de är ett sto! haha!!

2008-05-16 @ 16:53:28
URL: http://tessanzessan.blogg.se
Postat av: Emelie Persson

Ger han aldrig upp? När ska detta ta ett slut då *grrr* Håller med de andra, stå på dig! Endast du vet sanningen

2008-05-16 @ 22:44:38
URL: http://www.emeliepersson90.blogg.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback