Hästskötare till söndag sökes!

Detta har inte varit min dag. Eller jo, lite kanske. Red markarbete på Peisan idag, hon var sjukligt fin! 4-studs med ganska kort avstånd och sedan 3st galoppbommar med 14m emellan. Lydnadsövning helt enket, lyssnar sjukt bra i högersidan nu, bara rullar på i galoppen över bommarna och kan korta henne fint emellan, vänstervarvet är lite värr. Men de kommer så småningom. Det känns kul iallafall nu när jag märker hur mycket dressyren hjälper oss! Imorgon och på fredag blir det skogen, S kommer imorgon och provrider Peisan. På lördag blir de bara att "checka av knapparna" inför söndagen. Tömkörde Sunnysen, ooh underbara ponnyhäst! Varför kan hon inte vara så fin med mig på ryggen också?! Herregud vilken häst, jag rös när jag stod där med tömmarna hihi. Blir skogen för hennes del imorgon, sedan blir de lättare ridning på fredag och tömkörning på lördag. Bestämmer mig då om hon får åka med på söndag eller inte :-)

De är mitt nästa problem då. Båda hästarna är ju anmälda till tävlingen på söndag och jag vill verkligen ha med båda. Dock så får inte jag köra transporten lagligt med båda i, då det överstiger maxvikten. Men de känns så jäkla dumt att åka med två transporter den korta biten. Så är pappsen OK så får helt enkelt han köra, i värsta fall så får jag väl köra olagligt och blir jag stoppad får jag verka korkad och inte veta någonting ;-) hihi sen har jag ett problem till då om jag åker med båda. Jag måste ha en hästskötare med mig! Eftersom båda går samma klass och jag vet inte hur tätt dom startar och båda måste ur transporten samtidigt så måste någon gullig orädd människa följa med, är du sugen? :-)

dagens fråga, Hur många starter anser du att en häst max kan göra i månaden? Hur många klasser rider du/skulle du rida på ett meeting?

Kommentarer
Postat av: m

e det dressyr tävling?=)

2008-10-15 @ 19:06:55
URL: http://melindaaaa.blogg.se/
Postat av: tess

nej, hopptävling :)

2008-10-15 @ 19:31:00
URL: http://tesskliintestam.blogg.se/
Postat av: Madde

Tre klasser på ett meeting och 2-3 tävlingar i månaden per häst har blivit mer med Doris pga kvalen men hon har också haft långa uppehåll imellan för att ladda om och få sina rutin behandlingar..

2008-10-15 @ 20:04:35
URL: http://maddeabrahamsson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det är lite beroende på. Förra månaden körde jag 3 tävlingar i rad. Dock inte mer än det. (normalt sett kanske 2 i månaden) Rider jag ett meeting är det lite beroende på vilka klasser det är osv. Men om hästen är i tävlings kondition skulle jag köra 4 klasser iallafall. Två på fredag, en lördag och en söndag kanske.. Det beror ju lite på självklart. Men ska hästarna gå stora klasser i framtiden är det bara att de väljer sig. Sen är det ju upp till ryttaren att se till att hästen håller måtten och orkar hela vägen ut.

2008-10-15 @ 20:16:49
URL: http://dcompany.se
Postat av: emleie

men som "madde" skrev, det är viktigt med lite längre uppehåll därimellan om det blivit mycket tävlingar så hästen får vila lite grann och ladda om så de tycker att det är roligt!

2008-10-15 @ 20:21:19
URL: http://dcompany.se
Postat av: malin

Meeting MAX en klass per dag om det är 3 dagar, är det två dagar så kan han få gå två ena dagen. Max 2-3 täv på månad, men INTE varje månad... man vill ju inte tävla söder sin häst... OBS detta gäller för vuxna hästar, unghästar bör ju gå lite mindre, om dom ska hålla...

2008-10-16 @ 08:35:13
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: Annica

jag rider max en klass mer än dagar på ett meeting. dvs, 2dagars tävling så rider jag 2 eller 3 klasser.

då det inte är så stort utbud på tävlingar här uppe så är det lite olika, men med vinteruppehållet från nov till mars, så får ju våra hästar en självklar vila. men under sommaren så kan det stundvis bli mer tävlingar. men jag försöker inte tävla mer än varannan helg. men det är ungefär så som våra tävlingar ligger här uppe...

2008-10-16 @ 08:42:27
Postat av: Amandaa

Gumms, är det på söndag så kankse jag kan följa med om du vill såklart :D ´?<3

2008-10-16 @ 08:53:08
URL: http://amandaaniilsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Meeting går iaf oftast upp till lite högre klasser och åker man fre-sön och tävlar i de klasserna bör man ju ha en häst som är i kondition och form att gå 4 klasser iaf.

2008-10-17 @ 10:58:24
Postat av: Anonym

forts- så får de ta det lungt ett tag när man kommit hem givetvis.

2008-10-17 @ 11:00:10

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback