Mitt i sadeldjungeln

Undrar fortfarande varför jag helt plötsligt har gått från 300 läsare till 50.. De börjar bli lite irriterande de där..

Menmen, sitter här och kollar sadelannonser på internet. Och jag skrattar lika mycket när det står "passar nästan alla hästar", hur fan kan det vara möjligt? Alla hästar ser ju inte lika dana ut i ryggen. Peia och Sunnt tex. dom kan inte ha samma sadlar.. Hm.. Men iallafall då, de här med sadel är ju en riktigt djungel. Och för "Sunny pengarna" så kommer jag köpa en dressyrsadel, då jag känner att jag vill komma igång mer med dressyren och försöka rida varannan tävling dressyr eller nått för att få en bra och lydig allroundhäst. Men det är ju inte så kul att sitta och rida dressyr i en hoppsadel som absolut inte är skapt för annat än hoppning och hoppläder, så dressyrsadel ska helt enkelt införskaffas!
Meeeen, nu till denna djugel då. Finns ju hur mycket sadlar som helst i olika märken.. Och helst av allt skulle jag ju vilja ha en Prestige sadel eftersom de är den sadel som ligger bäst på Peia, men samtidigt så sitter jag bäst i Pfiff sadlarna.. Så nu till lite frågor till er bloggläsare.
1. Vad har du för dressyrsadel, är du nöjd?
2. Favoritmärke / Bästa märke på en dressyrsadel, mest prisvärd ?
3. Vad är "ett rimligt pris" för en dressyrsadel ?

Jag vill ha en sadel med ganska mycket stöd i bak då min rygg är som den är och behöver ganska mycket "hjälp", sen är ett måste att den är brun (löjligt jag vet, men jag vägrar att ha svart på Peia!). Ganska djup i sitsen alltså och den ska ligga bra på en häst med ganska rak rygg.. Så tips, tankar och ideer tack :-)

Jag har hittat två. En Pfiff Amaretto, brun för 5500kr och en brun Equipe Elegance för 17500kr. Vad är lagom pris? Är båda för dyra/billiga? Alltså vad gäller med en dressyrsadel. Jag betalar inte hur mycket som helst för en sadel, men samtidigt har jag ju tänkt att ha den "hela livet" så de känns som ett engångsköp om ni förstår.. Ja, kommentera fritt :-)

 Equipe Elegance          Pfiff Amaretto

Kommentarer
Postat av: alida

2008-10-05 @ 18:56:28
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: alida

1. Vad har du för dressyrsadel, är du nöjd? Jag har precis köpt mig en Dominus, superskön, sätter mig i rätt position på en gång, även om det är lite ovant när mest jag ridit i hoppsadel.

2. Favoritmärke / Bästa märke på en dressyrsadel, mest prisvärd ? Ja jag gillar denna jag har, Gillar även Prestige, Amerigo är ju gudomliga men superdyra, Equipen du tittat på är ju från samma fabrik. Även Domniusen är ju "Amerigo" fast gjorda i ett annat land. (O Dominus finns ju i supersnygg rödbrun!)

3. Vad är "ett rimligt pris" för en dressyrsadel ?

Beror ju på hur mkt man ska rida i den, men runt 10 000:- för en beg.

2008-10-05 @ 18:59:59
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Linda

1. Jag har precis köpt en ny Morris and Noland dressyr GRYMT skön och underbar. Jag är riktigt nöjd. Det bästa är att den passar både på Estelle och Moose



2. Jag har två hoppsadlar och en dressyrsadel alla är Morrisar så det är ju helt klart ett favvomärke



3. Det där med pris är ju riktigt svårt... min kostade 19 000. Lite dyrt tycker jag men jag ville inte ha begagnat och jag tror ju lite att man får vad man betalar för... Jag rider i den en gång i veckan så det kanske är sjukt att lägga så mkt pengar men den är sååå fin haha men mellan 10-15000 för kvalite får man nog punga ut med

2008-10-05 @ 19:33:52
Postat av: Kristin

Pfiff Amaretto tycker jag är underbar, annars älskar jag Edinburgh och Kieffer!



Min sköthäst har en Kentaur sadel, helt underbar den också. Han har ganska rak rygg också så en sån kanske kan passa Peia? :)

2008-10-05 @ 20:31:35
Postat av: alexx

älska den dyra (A) fast kan ju bero på att jag hatar piffsadeln ;D plus att den dyra har sånna bra stöd som prestige sadlarna och dom tycker jag om, en sån eller kiffer får det blir för mig nu när jag ska köpa ny eller en lika dan som jag har. ;D men jag tycker om min morris sadel. ;D

2008-10-05 @ 21:03:59
Postat av: Ponta

Jag älskar min sadel. Jag har en morris och det är dom bästa sadlarna någonsin. Så ja dom borde du ge en chans. Finns hoppsadel hos dom också. Men priset bryr jag mig inte om, huvudsaken är att det ligger bra på hästen.

2008-10-05 @ 22:35:40
URL: http://spottarsnyggt.wordpress.com
Postat av: Anonym

Bli medlem via länken o tjäna pengar! (GRATIS) http://pengargratis.se/?r=3196

2008-10-05 @ 22:44:12
Postat av: Elin

jag har en morris & nolan köpte den för 6000 beg :)

2008-10-06 @ 08:39:12
Postat av: Carro

Prestige har en jätte skön dressyrsadel, min tränare har en sån som jag brukar rida i ibland. :)

2008-10-06 @ 09:07:08
URL: http://carolinerydberg.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har en Island mot dressyr av märket Pionner som den är grymt skön att sitta i för mig och jag är super nöjd, men tyvärr rider jag inte i den längre då jag ingen häst har pga olyckan...



Jag skulle kunna rekomendera en Kieffer kur exellent de är underbara och prisvärda man sitter som smäck och de har bra stöd för skänklar och ganska djup sits. Kan passa bra för dig som har ganska långa ben som jag. =P (kieffer och albion passar bra på hästar med raka ryggar)

2008-10-06 @ 11:28:24
URL: http://sunnasol.blogg.se/
Postat av: Elisa

Jag har en special beställd, måttanpassad passier optimum (ca. 30 000 kr) till mig som är gjord för mig och min häst. Det är dyrt, men som sagt ett engångsköp och en sadel som även går att ändra bom på vid behov.

2008-10-06 @ 14:29:57
URL: http://elisas.blogg.se/
Postat av: Olivia

Jag köpte nyligen en Dominus, helt underbar är den!



Det där med rimligt pris är ju olika, men jag gav 12000 för den och då var den ett år gammal.



Amerigosadlarna är ju underbara, men de är ju löjligt dyra så eftersom Dominus och Amerigo har samma tillverkare fick det bli Dominus ;) . Enda skillnaden är ju lädret!

2008-10-06 @ 16:51:12
URL: http://enligtolivia.blogspot.com
Postat av: klara

Jag måste rekomendera Wellington Elite, strålande skön, hålllbar som initusan, köpte den ny för ca. 3 år och den ser fortfarande sprillans ny ut. finns begagnat för 5000-10 000



Det sägs att den ska passa för olika ryggar!

2008-10-06 @ 21:26:43
Postat av: Emelie

1. Vad har du för dressyrsadel, är du nöjd?

Har en Dominus och det är det bästa man kan sitta i , sjukt prisvärda också !





2. Favoritmärke / Bästa märke på en dressyrsadel, mest prisvärd ?

Dominus



3. Vad är "ett rimligt pris" för en dressyrsadel ?

Beror på om man är dressyr eller hoppryttare . Jag som är mer hoppryttare lägger ju inte tiotusentals kronor på en dressyrsadel .



Lycka till att hitta en sadel att ha resten av livet , hästen ändrar sig säkert mer i kroppen . Hon är väl ganska ung ? Så hade jag varit som du hade jag inte köpt en för dyr första dressyrsadel .

Även åkt till en som provar ut sadlar , för dom kan faktiskt oftast sin sak väldigt bra =)

2008-10-07 @ 15:25:15
URL: http://emakvist.blogg.se/
Postat av: Sophia

Jag har en prestige och en stubben och älskar båda två. Men prestigen är lite djupare i sätet.

Det finns ju jätte fina begagnade men om du vill ha en helt ny så får du nog räkna med 20.000 eller nått sånt. :)

2008-10-07 @ 15:37:21
URL: http://sophiakarlsson.blogg.se/
Postat av: Åsa

ja faan brunt ska de va, vägrar också ha svart ;D

2008-10-09 @ 01:14:51
URL: http://fillihoe.blogg.se/
Postat av: Elinor

Hejsan!



Vad jag förstod det som behövde din häst en sadel som är mer uppbyggd där bak, för du hade ju också specialbeställt prestige versailles till din. Jag har provat MASSOR med sadlar o inget passar för de glappar i bak. Så jag tror du måste hitta en sadel som är uppbyggd i bak som din hoppsadel och då kommer det bli jätte svårt att hitta en begagnad som passar.



Skulle jag varit dig skulle jag tagit ut sadelprovare och se vad hon behöver för köpa o sälja sadlar är inget jag gör igen.

2008-10-17 @ 19:10:02

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback