28 april 2009

De där me provridningar .


Alltså det är sjukt egentligen hur olika provridningar kan vara, fast de kanske är bra och alla har ju sin egna lilla charm. Hur som helst, igår började min och pappas långa bilfärd runt om i Sverige. Började dagen i Jönköping där jag kollade på ett 5årigt sto efter Quite Easy som fick föl förra året så den går som 4åring i år då. Supersöt och snäll liten häst, kort och kvick, lite som en "förstor ponny" både i uttryck och kropp. Var i alla fall väldigt trevlig att rida och var väldigt lik min förra ponny, Billy i ridningen. Så de kändes som att den passade mig lite faktiskt, några tycker den skulle bli för liten för mig men aa, kände mig inte stor på den.. Från Jönköping åkte vi i alla fall vidare mot Växjö, lite utanför. Där kollade jag på en 4årig valack efter Quite Easy, var lite kul att det var samma stam på denna så gick att jämföra lite extra och denna var helt tvärt emot stot! Den var stor, kompakt, småtrög och hade knappt någon glädje kändes de som, gnistan fattades liksom. Så de var ganska kul att jämföra dom med varandra!


Idag blev det en tripp till Västerås och Louise Haaga där jag kollade på en 6årig valack, även den efter Quite Easy.  Superfin, trevlig modell men vääldigt valpig! Var mer som en 4årig än som en 6åring. hahaha det roligaste var nästan att den kastade av mig! Flög som en liten fluga bara haha, skrattar som ett djur åt filmen och speciellt pappas kommentar "ooooj dåå.." haha, hoppade fint med überbra bekbensteknik!

Nu är ju det svåra att bestämma sig och när jag väl bestämt mig så kommer en otrolig nervositet att dra igång med tanke på veterinärbesiktning och allt. Och varför jag inte tänker prova fler just nu är helt enkelt för att de känns "rätt" med dom, två av jag provat och då känns de inte värt att sitta att åka Sverige runt bara för att. Nae, de får vi väl göra om den häst jag till slut väljer, inte går igenom en besiktning. 4åringen efter QE har jag redan valt bort då ja kände att den saknade gnista..


Här är en kort filmsnutt på "Q" (pappa klantade sig i filmningen därav väldigt kort)


Och så avslutningsvis då, film på "O".

Ni får gärna kommentera och lämna åsikter om ni känner för de :)


Puss tess


Kommentarer
Postat av: Anonym

det såg ut som att du å bruna kände varandra redan, :)

2009-04-28 @ 18:58:32
Postat av: Cilla..

Tycker inte du ser förstor ut!!!

Den andra ser ut att ha vara lite mer hinderklok, och hoppar dessutom väldigt bra, men ser också ut att vara desto svårare att rida :P

2009-04-28 @ 19:03:48
Postat av: sofie

Haha MAX <3 i andra filmen! Gud vad jag saknar skästa ibland :D

2009-04-28 @ 19:25:58
URL: http://sofieburman.blogg.se/
Postat av: cattis

tycker den andra ser bättre ut :)

2009-04-28 @ 19:46:14
Postat av: Sophia

Jag tycker den på första filmen såg ut att passa dig jätte bra :) Såg ut som att du hade ridit den förut :) Men den andra var oxå fin!

2009-04-28 @ 19:48:59
URL: http://sophiakarlsson.blogg.se/
Postat av: Jolin

Jag föredrar nog stoet, hon såg mycket trevligare ut tycker jag. Dessutom verkade det (av det lilla jag har sett genom videoklipp osv.) som hon passade dig och din typ av ridning bättre. Visst är hon lite liten, men jag tycker inte att du ser överdrivet stor ut på henne.

Lycka till med hästköpet, och hoppas du hittar en häst du trivs med! :)

2009-04-28 @ 19:52:34
URL: http://jolinm.blogspot.com
Postat av: Martina

får jag välja skulle jag ta den första, stoet ;D

2009-04-28 @ 20:03:44
URL: http://martinawallin.blogg.se/
Postat av: Anonym

den första helt klart!

och ser lagom ut på den

2009-04-28 @ 20:08:22
Postat av: m

båda hadde ju en härlig energi, men nr 2 kankse hade lite för mkt? xD får man rösta röstar ja för 1an hon va mkt bra storlek(+att hon växer ju) och såg himmla fin o possetiv ut, trevlig, nyfiken o glad i stallet med :D

2009-04-28 @ 20:14:06
URL: http://melindaaaa.webblogg.se/
Postat av: Anonym

tkr den andra verkar intressantast ! :)

2009-04-28 @ 20:32:31
Postat av: klara

jag gillar quzo fast han hade ju lite mycket energi ;)

2009-04-28 @ 20:34:01
Postat av: Tove



Ouzo var en häst i min smak, I Like! :D<3

Den andra var också fin, men tkr ändå O var snäppet vassare både i utseende, energi och teknik =)

2009-04-28 @ 20:51:44
Postat av: Emelie Persson

Helt klart häst nummer 2.. En häst med bjudning och energi som automatiskt bjuder och som man kan arbeta massor med.. Sen tyckte ja inte om häst nummer 1s framben.. Tyckte den såg stelopererad ut och hade inte alls samma utstrålning som häst nummer två. Som sagt svårt att se på film men ja tyckte skillnaden mellan att du red häst nummer 2 på hinder första gången och sista gången va så markant stor. Alltså betyder det att om du bara tränar dig ihop med hästen är det ett vinnarpar.. PLUS.. Omhoppningshäst :D Äh helt klart 2an iallafall tess :D:D Lycka till <3

2009-04-28 @ 21:23:16
URL: http://www.emeliepersson.se
Postat av: Emelie Persson

Helt klart häst nummer 2.. En häst med bjudning och energi som automatiskt bjuder och som man kan arbeta massor med.. Sen tyckte ja inte om häst nummer 1s framben.. Tyckte den såg stelopererad ut och hade inte alls samma utstrålning som häst nummer två. Som sagt svårt att se på film men ja tyckte skillnaden mellan att du red häst nummer 2 på hinder första gången och sista gången va så markant stor. Alltså betyder det att om du bara tränar dig ihop med hästen är det ett vinnarpar.. PLUS.. Omhoppningshäst :D Äh helt klart 2an iallafall tess :D:D Lycka till <3

2009-04-28 @ 21:24:18
Postat av: Elin

Tyckte inte du såg stor ut på stoet, Men lite ponny aktig kanske? fast å andra sidan kan det ju bli bra när hon blivit mer riden efter mamma ledigheten.

Valacken såg lite crazy ut tyckte jag. :S väldigt oriden, lr ja valpig kanske. Men kan säker bli fin med lite jobb, dock såg det ut som det är mkt mer jobb med honom än med stoet.

Har du tänkt kolla på flera lr står det mellan dessa två?



En annan sak jag tänkte på.. killen som är med på filmen hos louise, var det max rupla?

2009-04-28 @ 21:25:12
URL: http://flurrizen.blogg.se/
Postat av: Anonym

tycker helt klart andra hästen (på andra filmen) den var mer hinderklok, framåt och bjöd mycket mer tyckte jag. men samtidigt tyckte jag att häst nummer ett passa bättre. men jag gilla bäst häst nummer 2

2009-04-28 @ 21:35:52
Postat av: Julia Entin

Jag tycker den andra, tyckte han påminde om dom filmer jag sett på billy, och du red ju billy riktigt bra :) du red båda jättebra men jag fastnade för andra :)

2009-04-28 @ 22:02:06
Postat av: Malin

Häst 1 - såg utan som en liten ponny, men väldigt söt, men ingen rolig galopp fram, men det såg ganska okomplicerad ut o rida.

Häst 2 - Såg man ju bara på långt håll, men spontan tyckte jag den såg mkt läckrare ut, men sen undrar man ju oxå när den behövde ridas me graman o sen vart helt crazy i hoppningen, fast det såg mkt bättre ut på slutet.



Så det beror lite lite på vad du vill ha, men mkt jobb på häst nr 2 tror jag den skulle bli kanon, dessutom såg den ut o ha mer personlighet o karisma... men det e ju svårt o avgöra på den lilla filmen!



Lycka till!

2009-04-28 @ 22:13:21
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag tycker att häst nr 2 var bra mycket läckrare än nr 1 och verkar ha kapacitet och fantatsiska bakben. Gör mig dock orolig då den verkar opålitlig... Den är ändå 6 år, valack och med tanke på hur den hoppar borde Louise Haaga vilja behålla den. Känns som någonting lurar bakom vassen faktiskt... Den ser ganska irriterad ut med svansen och huvudet också, blir dock MYCKET BÄTTRE när du pratar och lugnar ner honom.



Nr 1 behöver definitivt jobba upp styrka och att hoppa rundare språng. Lite korthalsad och liten kanske... Men kan säkert bli bra med styrka och erfarenheter... Verkar ha bra mentalitet också.



Lycka till med hästvalet nu!

2009-04-28 @ 23:45:25
URL: http://nogg.se/AmandaG
Postat av: maria

Jag föredrog absolut tvåan, är mycket mer min typ av häst! Men det är nog en hel del jobb med den, men teknikmässigt tycker jag den är mycket bättre, sen så är den av trevlig typ och rör sig bra! Men det viktigaste är att du väljer hästen som du tror på, den häst som passar din ridning och som du kände att det klickade med. Båda två kan nog bli bra hästar.

2009-04-29 @ 01:54:38
URL: http://mariabagenholm.blogg.se/
Postat av: Emelie

Ouzo såg ju superfin ut . Den tyckte jag såg ut att ha mycket mer personlighet och större hopp . En sån häst skulle jag nog fastna för , lite smått galen :) Nästan som min ponny var . Helt klart 2:an , såg ut som en riktigt Tesshäst ;)

2009-04-29 @ 08:50:01
URL: http://emakvist.blogg.se/
Postat av: Louise

ettan var jätte söt, kanske lite liten men den kanske växer lite till med lite tur! sen är det ju skönt att hon redan har haft ett föl, om du vill ta föl sedan.



Men den andra såg "bättre" ut. Blir nog skit fin med lite jobb. Sen vet jag inte hur den är att hantera, den är ju mycket runt omkring som ska fungera!



Men jag tror redan att du har bestämmt dig :)

2009-04-29 @ 09:10:48
Postat av: Yvette

Tycker båda två va fina! Den du väljer kommer att vara rätt häst för dig :)

2009-04-29 @ 09:17:47
URL: http://vt.blogg.se/
Postat av: Alice

Verkligen häst nummer två. Verkade dock mer svårriden, men jag skulle tro att denna häst kan ge dig mer. Dessutom var han snygg att titta på, hoppar väldigt fint och ni kom ju riktigt bra överrens efter ett tag. Tror att det där kan bli en hur bra häst som helst med lite jobb.

Häst nummer ett var fin på sitt sätt, men kändes nästan lite "tråkig". Men ett sto är ju alltid ett sto, så med lite jobb blir nog hon också hur fin som helst :)

Lycka till!

2009-04-29 @ 09:50:02
URL: http://nothingcanstopme.blogg.se/
Postat av: frida

Jag tycker båda ser fina ut!

men 2an liknar i mina ögon mer "tävlingshäst" än den första.

Första hästen var ursöt och verkar vara en riktig mysis.

Jag tror du kommer göra rätt val om du bara följer ditt hjärta =)

Alla hästar är olika individer och man känner själv vilken som passar bäst.

Lycka till!!!!

2009-04-29 @ 11:20:04
URL: http://www.fridakarlbom.info.se
Postat av: {

2009-04-29 @ 11:27:03
Postat av: Tea

Oh, finfina båda två, men 6-åringen var den som stack ut ur mängden! =) Hoppas du hittar dig din nästkommande stjärna!



.. och förresten, störtskön pappa du har, haha! Riktigt goa kommentarer i andra filmen :D

2009-04-29 @ 11:30:26
URL: http://dream.grubblar.nu
Postat av: Emelie

Hästen ser ju helt galen ut! Hur kan man ens fundera på att köpa en häst som slänger av en på provridning och som har graman. Om inte annat är ju gramanen en klar varningssignal. Om du ändå tycker om den, provrid igen även om det är långt. Jag skulle aldrig köpa en häst som jag bara ridit en gång, det är för viktigt. Annars såg ju stoet mycket trevligare ut.

2009-04-29 @ 16:14:30
Postat av: Elin

röstar helt klart för den andra :) riktigt fin!

2009-04-29 @ 16:54:19
Postat av: Anonym

Häst nummer 1 ser låst ut i bogen och har en väldigt stapplig frambensteknik. Ser ut som den lägger sig på bogen hela tiden. Häst nummer 2 är ett fall att jobba med. Frågan är hur mycket tid du vill lägga ner på hästen.

Gramanen tycker ja du inte ens behöver bry dig om, är helt 100% klart för mig varför de använder den om man tittat på filmen! Men häst nummer 2 är en häst jag tror skulle va farlig på hoppbanan för andra deltagare.. Det är en vinnarhäst.. Vilken Power..

Tyckte däremot mer om häst nummer 1 temperament.

2009-04-29 @ 17:18:55
Postat av: Cissi

Kul att du kommit igång med letandet. Jag tycker helt klart att stoet verkar trevligare. Hon hade ett bättre temprament och lyssnade bättre, verkade mer lyhörd och det trots sin låga ålder. Yngre är dessutom lättare att forma och förändra.



Hon utstrålade en klokhet som valacken inte var i närheten av. Dessutom såg hon mer satt ut vilket ofta betyder bättre hållbarhet jag tyckte även att hon rörde sig på ett klokt sätt, Jag tror det är en bra häst att bygga vidare på och jag tror hon är hållbar hon verkar sparsam om sig. Valacken ger mig kännslan av problem!





sto är dessutom alltid avelsbart!

2009-04-29 @ 20:36:19
URL: http://www.HagensBonnie.se
Postat av: jennie

Svårt att avgöra, men hoppas du inte slog dig vännen och jag tyckte absolut inte du såg förstor ut, så det ska du inte tänka på :)

2009-04-29 @ 21:43:09
URL: http://ccarlijo.blogg.se/
Postat av: Becca

Helt klart nummer2!!! En super fin häst, lite att jobba med men det han bäst möjligheter som man ser på filmen. Den har viljan energin och hoppar med väldigt bra teknik.. Något stark osv men det går alltid att jobba med genom att backa tillbaka med massa lydnads hoppning. Nummer 2 är också ett bättre frmtidslöfte, som jag förstod var den något äldre, men den hoppar med klokhet. Den första ser lite mat ut redan och verkar inte ha den där extra hoppglädjen som nummer två har! Utan glädjen så kommer man ingenstanns hur bra hästen än hoppar. Som sagt nummer 2 måste ha en hel del lydnad och markarbete, men det är ju du super bra på Tess. Men sist men inte minst, det är du som skall ha hästen absolut igen annan! Det är du och bara du som väljer.. Hoppas du kan bestämma dig och att hästköpet blir lyckat! Lycka till, Kramar Rebecka, som hade Flame :)

2009-04-29 @ 23:15:45
URL: http://beeccis.blogg.se/
Postat av: Nina

Häst nummer två, helt klart.

Mycker hinderklok häst som verkar ha det där lilla extra. Med lite jobb på marken tror jag den går långt!

2009-04-30 @ 21:53:17
Postat av: Siri

Tycker också att häst nr 2 var riktigt läcker! Men håller med "Amanda" om att den verkar något opålitlig, samt att det faktiskt är skumt att Louise Haaga inte skulle vilja behålla den.



Men tycker häst nummer 1 verkar passa dig bättre, inte bara storleksmässigt. Hon verkar väldigt positiv & har en trevlig inställning :)



LYCKA TILL MED BESIKTNINGEN!

2009-05-06 @ 21:39:42
URL: http://www.sirimeds.blogspot.com
Postat av: rebecca

tycker att nummer 2 var jätte fin men kanske lite väl het? beror mkt på hur mkt tid du vill lägga ner.



ettan verkar vara en väldigt go häst

2009-10-11 @ 13:40:24
Postat av: Lina W

Nej va roligt att du har provridit Ouzo! :D

Jag hade honom som "min" häst under 2008 när jag jobbade hos LH, han va verkligen ingen lätt häst men hoppade ju med sjukt bra teknik. Tror att ALLA på Skästa har fått sig en fin flygtur på honom, proffs på att kasta av folk, haha, men jag lyckdes på nåt vänster alltid sitta kvar, men man hängde löst varenda ridpass! Gillade honom riktigt mycket, men det är en väldig speciell häst! :P

2011-11-13 @ 21:50:02
URL: http://linaw.blogg.se/
Postat av: Angelica

Så sjukt kul att läsa din blogg och allas kommentarer. Det är jag som äger Ouzo idag!!
Har haft honom i tre år och älskar denna fantastiska häst!! Jag rider dressyr på honom och har en superduktig kille som hoppar honom åt mig. Han är sjukt fin att rida numer men äger jättemycket attityd och temperament- helt klart!; har en fantastisk bakbensaktivitet, är både modig och försiktig på hindren! Hoppar 1,35 jättefint och enkelt. Ouzo är som ett årgångsvin- mognar sent. Han är 10 nu men jag brukar säga att han ff är 4 på pappret:)

2013-05-01 @ 19:50:50

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback