Veredus Carbon Gel

Idag tipsar jag om dom bästa skydden, enligt mig. Finns säker flera därute som inte alls gillar dessa skydd och de får gärna ha åsikter om dessa som jag tipsar om idag.



Nero Line Carbon Gel senskydd från Veredus.

Skyddet har ett anatomiskt utformat skal för maximal frihet för kota och knä. Skyddet är extremt 'slimmat' och sitter som 'handen i handsken' på hästens ben. Passformen är perfekt! Baksidan av skalet är täckt av kolfiber, ett extremt slagtåligt men lätt material. Under det finns ett lager gel för maximal komfort. Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar överbelastning pga för hårt åtdragna remmar. Kan lättas sättas på med en hand. Lätta att hålla rena och kan tvättas i maskin.

Jag älskar dessa skydd då dom är stilrena, sitter snyggt och bra på hästen. Men det bästa är nog ändå att dom är galet enkla att hålla rena! Det räcker med att spola av dom med vatten och sedan torka av dom med en handduk som är dom som nya!

Några av fördelarna med skyddet i punktform:

♦ Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor

♦ Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan.

♦ X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet.

♦ Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar.

♦ Insida i neopren.

♦ Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på.



Carbon Gel finns i färgerna svart, grå, vit och brun.
Storlekerna är S = d-ponny, M = full, L = extra full.

Du kan köpa skydden hos Ryttarstugan för 1299 kr.


puss tess


Kommentarer
Postat av: Liiindis

dom är sjukt bra :)

2009-12-08 @ 23:17:30
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: Tess

jag har inga, men har klämt på dem, och de är mjuuuka

2009-12-09 @ 10:29:16
URL: http://blondiieistallet.blogg.se/
Postat av: Pontus

Jag som dressyrryttare äger också dessa benskydd och jag älskar dom, har dom ofta när jag rider i skogen när jag inte orkar linda, dom är väldigt bra :)

2009-12-09 @ 12:28:22
URL: http://pontussundstrom.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Jag har velat ha de här skydden så himla länge! Men jag har inte råd att lägga så mycket pengar på ett par benskydd, tråkigt men sant :)

2009-12-09 @ 13:04:09
URL: http://tintin.devote.se
Postat av: Anonym

Ett par sådana hade man inte tackat nej till, blir dock att spara ett bra tag... Hästtransport ligger lite före på "önskelistan", haha! (:

Mycket fin blogg btw :)

2009-12-09 @ 19:16:52
URL: http://flyinguphigh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback