19 april 2010

Misslyckande.

Planen igår misslyckades totalt. Som vanligt 20 minuter tömkörning och han var hur jävla fin som helst! Upp i sadeln och helvetet började - igen. Stod han inte på bakbenen så bockade han alternativt studsade upp och ner i galopp och bytte i vartannat, det spelade verkligen ingen roll vad jag gjorde! Han envisades med att av skulle jag. I början var jag lika envis och efter ca 15 minuter gav han sig - för en stund. Då kunde jag galoppera över bommar, till och med skutta lite! Men den lyckan varade bara i ca 10 minuter sen var han igång igen och då gav jag upp.

Ibland förstår jag inte ens varför jag försöker!? Varför kan jag inte bara inse att jag inte klarar av honom och att jag aldrig kommer göra de? De spelar ingen roll vad jag gör eller hur jag beter mig, för han vill inte. Och jag orkar inte bråka, jag vill bara ha kul. Så nu finns det verkligen inga alternativ kvar..

Jag kommer sälja och så får jag väl ge bort honom om ingen köper honom och så får jag inse att den där drömhästen kommer aldrig bli min, jag kan lika gärna lägga hatten på hyllan. De enda alternativ jag har är att låna ut honom till någon duktig ryttare (alltså ingen beridare). Men jag känner samtidigt, vad vinner jag på de då? Jag får ju fortfarande betala hans försäkring, hans boxplats hemma och säkert en hel del andra kostnader också. Jag blir bara av med honom för stunden och hur vet jag att de kommer bli bättre sen? Han kanske beter sig likadant med den ryttaren och så får jag tillbaka honom precis lika jävlig som han är nu - nej de vill jag inte..

Usch jag hatar hästar!



puss o kram tess


Kommentarer
Postat av: Tove

uschdå vännen, önskar jag kunde hjälpa dig :(

Har du ingen kompis som är duktig som kan rida honom lite då och då åt dig så du slipper gå runt och må så dåligt över det? Kan vara nyttigt med ny ryttare och nya idéer, och även för dig att få lite mer paus från honom så du kan bibehålla tålamodet när han bråkar.



DU har gjort jättefina framsteg med honom, men när det inte känns rätt kanske det blir ännu svårare att kämpa med det. När det inte känns som din rätta häst och det bara skär sig orkar man sällan arbeta bort problemet på samma sätt...



Kanske en kort utlåningsperiod för att du ska få återhämta dig och slippa honom ett tag medans någon annan fortsätter jobba med honom, och sen ev att denne någon om det går bra hjälper dig att sälja om du inte vill ha tillbaka honom..?

För det låter lite som om du inte vill vänta med att sälja just nu?



Kämpa på, du är så orerhört stark och duktig!

Ge inte upp på hästarna även fast det är motigt med Gustav, det finns fler underbara hästar som skulle bli hur fina som helst i dina händer!

2010-04-19 @ 10:47:52
Postat av: malin

usch vad jag tycker synd om dig alltså! Dolly, som jag tycker kan vara världens jobbigaste, verkar ju vara en riktig ängel jämfört med Gustav...hoppas verkligen det löser sig för dig för du är värd en häst som du trivs ihop med. det ska vara kul att ha häst!

2010-04-19 @ 11:21:15
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Sofia iaa Boström

Fråga Fanny? Hon kanske har lust att hjälpa dig lite med han? Ni bor ju inte så långt ifrån varandra.. :)

2010-04-19 @ 11:44:26
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: Olivia

Usch vad tråkigt, så har han väl inte varit innan? Väldigt synd iaf på en så fin häst :(

2010-04-19 @ 11:47:39
URL: http://enligtolivia.blogspot.com
Postat av: Natta

Va tråkigt att det inte går så bra med Gustav. Men kämpa på! Du är så jäkla duktig! Forsätt kämpa! Du klarar det fast det känns som att det är omöjligt ibland, men du kommer klara det!!

2010-04-19 @ 12:05:30
Postat av: Anonym

kan du inte testa och skicka honom till typ björn eller fredrik eller ngn då? se vad som händer och blir han bättre är han ju lättare att sälja? :) kram på dig.

2010-04-19 @ 12:59:04
Postat av: Malin

Det är tråkigt när det är så... Jag hade ju satt ut annons och se om det är någon som nappar.



Sen är de ju så med att han är unghäst och unghästar har olika perioder (visst de är från häst till häst). Och det är ju tydligt att Gustav är stark i psyket och har då kanske längre tid på sig att utvecklas och mogna i sin uppgift.

2010-04-19 @ 13:19:02
URL: http://malinarmittnamn.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad tråkigt att du känner som du gör, lider faktiskt med dig! Vet hur det är att ha en häst som man inte kommer nånstans med och det är inte roligt. Jag tror att det är precis så som det är med människor, alla fungerar inte med alla.

2010-04-19 @ 13:47:09
Postat av: Madde

Vilken prisklass har du tänkt?

2010-04-19 @ 16:21:48
URL: http://chanellealm.blogg.se/
Postat av: Jenny

Usch tycker jätte synd om dig tess :( du får komma och rida på underbara sami någon dag om du vill :) om du ska lämna iväg honom till beridare så har jag som sagt en jätte duktig kompis som heter ina hon som tränar mig och sami hon är super :) hoppas du hittar en lösning så du kan köpa din dröm häst :) det borde alla få jag har min dröm häst lilla sami <3

2010-04-19 @ 21:40:10
URL: http://jeeennnyyy.blogg.se/
Postat av: victoria

Nu vill jag inte komma med klaganden utan hoppas du kan ta det här helt okej. men känner du inte att du är väldigt negativ i det mesta med gustav? förstår självklart att det kanske inte är så speciellt roligt med en häst som kanske inte visar så stor utveckling. men det känns som att du bara försöker hitta fel med honom och hacka på honom med det han gör. Och du skrev själv att mirakel inte händer på en dag. då känns det som att du borde ha lite mer tålamod med att han kanske är lite ung och dum? Vill inte att du ska ta det här negativt eller som ett påhopp, utan mer en liten tankeställare? Och jag vet ju inte allt. du kanske ser positiva saker med honom också självklart. men känns som det bara är det negativa som kommer fram.. kan tänka mig lite också att hästen inte får så rolig inställning till ett bra arbete! Bara en tanke... kämpa på :)

2010-04-20 @ 22:19:21
Postat av: sarah

kom in på din blogg och tycker den är super fin. Du ser även ut att ha en super fin häst och läste om dina problem. Jag hoppas verkligen det blir bättre och att du orkar kämpa för vad jag kunde se av filmen lite längre upp såg det väldigt bra ut. Undrar vad det är för häst, hur gammal och vad du tränar för för tränare?

2010-04-21 @ 17:41:20
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback