Hästskötare

Satt och tänkte i söndags på det här med hästskötare..

Under tävlingen på NFK kom en av mina absolut bästa barndomsvänner och hjälpte mig, Bilinda. Kom och tänka på hur hon varje tävling, absolut varje tävling hängde med mig och ponnyn Ginger på tävling. Spelar ingen roll om det var supertidigt på morgonen eller att vi kom hem sent på kvällen, hon ställde alltid upp! Till slut blev det till och med så att vi hade våra egna rutiner på tävlingsbanan, lite roligt faktiskt.


Bilinda, Jag och ponnyn Ginger

Kom under fund med i söndags hur mycket jag saknat henne! Trots att hon var min lilla slav ibland var hon min absolut bästa vän på köpet! Kom ihåg hur vi satt kvällen innan tävlingsdagen och putsade precis allt så de blev som nytt. Käkade chips och godis och bara planerade morgondagens tävling, så mysigt!

På själva tävlingsdagen hjälpte hon alltid till med bortstning, lastning och packning. Hjälpte till att göra iordning hästen och inne på framridning och framhoppning. Skrittade ofta av min lilla skitponny också. Världens bästa Billa!! :)


Men funderade på, hur många det är idag som faktiskt har med sig en hästskötare på tävling? Jag har alltid med mig bara mamma och pappa oftast, vi är ett bra team och de funkar umärkt. Har ibland med någon som tar hand om fotograferings-biten då jag är bild-galen och älskar bilder och vill ha bilder på allt! Gärna från första stund när hästens knoppas och fixas inför och lastas till tävling - tills den lastas hem från tävling. Älskar sånna bilder!

Så hur många av er har med en hästskötare/groom till tävling? Och vad har den isåfall för "arbetsuppgifter"?


Kommentarer
Postat av: louise

Har alltid med mig en groom som oftast hjälper mig dagen före med att putsa, borsta, linda, packa. knoppa gör jag alltid själv då jag inte litar på att någon annan gör det liak bra som jag. På tävlingsdagen har jag ett schema för vad som ska göras, borsta, putsa om jag tycker det tappat glans, linda, brodda om så behövs och lasta. På tävlingen ska hon göra hästen helt klar och göra en sista fin puts så både häst och utrustning glänser samt se till så dom är framskrittade tills jag sitter upp och även se till så att jag blänker!!

2010-08-24 @ 22:35:06
Postat av: Jennie

Jag har världens bästa, min mamma! Vi är ett team tillsammans och utan henne hade det aldrig gott. Och hon är faktiskt den enda som behövs. En fotograf med hade ifs inte varit fel, då hon suger på den biten. Men med allt annat är hon toppen!

2010-08-24 @ 23:15:49
URL: http://jenniiie.webblogg.se/
Postat av: Bella

Åker för det mesta själv. Vill inte tvinga med min sambo på tävlingar när han jobbar hela veckorna, men ibland följer han med....eller någon annan från stallet!

2010-08-25 @ 01:23:54
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag åker oftast själv. Det är min hobby och då vill jag inte tvinga med någon annan att följa med, dock är det fritt fram att åka med om man vill :)

2010-08-25 @ 07:53:57
Postat av: Lotta

Vi är ju ett team som tävlar ihop som består av 3 personer. Vi hjälps alltid åt. Var och en har sin plats i teamet. Malin är bäst på att knoppa så det är hennes avdelning, jag är bra på att ha koll på att vi packat med allt samt hålla ställningarna på tävlingsplatsen och ha koll på starttider, program m.m. Eva är bra stöd och hjälp på framridning samt hjälper.. men vi gör väl lite av allting tillsammans beroende på vem som ska tävla eller om alla ska rida samma dag krävs det att vi har lite finess och planering för att det ska gå ihop :)

2010-08-25 @ 08:02:02
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: Mellis

Förr innan jag hade körkort eller BE-kort var det alltid mamma eller pappa som körde. Nu när jag får köra transporten själv (lagligt ;) ) så följer alltid mina inakorderingar i stallet med mig. Dom hjälper mig med utlastning och besiktar oftast hästen osv. Men min pappa är nog min bästa "häst skötare" för han går jag alltid banan med. han är bäst på att se möjligheter i en bana :) hihi

2010-08-25 @ 09:41:12
URL: http://jmellstrom.wordpress.com
Postat av: Rebecka

Mårten åler nästan jämt med. Jag håller ju inte på o tvättar, lindar o styr för lokala tävlingar, känns så överdrivet. Så han leder Santos när jag går banan, hjälper till att lasta osv.

2010-08-25 @ 10:42:42
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag kan inte åka själv då min häst inte vill stå på transporten under tävlingen, så jag måste ha med någon som kan hålla hanmedan jag går banan osv.

Jag fixar allt själv före tävling, tycker det är kul! :)Önska man hitta ngn bra hästsköate som ville hängamed varje gång, nu blir det lite olika kompisar nästan varje gång! :)

2010-08-25 @ 18:38:28
URL: http://mindcooler.blogg.se/
Postat av: Bilinda

Åh gumman vad underbar du är :) Klart jag gjorde allt för dig och gör fortfarande idag, bara du vill ;) Älskade verkligen att vara med och det var min bästa tid i livet, kommer aldrig ha så kul med någon annan som jag hade med dig <3<3

2010-08-25 @ 18:49:59
Postat av: Yasmine

Jag har min syster/hästens ägarinna med på tävling. Vi hjälps åt att putsa och fixa hästen innan. Hon brukar promenera med henne innan jag sitter upp och så fotar/filmar hon. Ovärderlig! Jag har varit utan henne också och då får min pojkvän ställa upp. Om det ska knoppas gör jag det själv, är oftast själv på framridningen också men syrran kommer bli tvungen att hjälpa mig när klasserna blir högre där.



Föräldrar har jag inte haft tillgång till så mycket, men om de kommer brukar de filma och fota. Och så brukar de få betala kalaset också.. :D

2010-08-26 @ 10:30:48
URL: http://yasminesriddagbok.wordpress.com
Postat av: Sara

Nu för tiden är de oftast bara jag o min mamma som tar hästen o hunden med oss till tävlingen ;) Men förut hade jag en hästskötare/bästa vän jag med som var med på ALLA tävlingar på Occasion under min juniortid. Allt gick på rutiner, hon visste hur jag ville ha de o jag brukar inte låta andra sadla osv för jag vill att de ska ligga "rätt" men hon kunde sköta den biten med hon visste hur jag ville ha det. Hon visste exakt vilket hål på alla remmar de skulle vara i o sånt :) Hon knoppade dessutom occasion på mornarna innan tävliong medans jag gjorde mig klar:P

2010-08-26 @ 21:35:24
URL: http://stallgrasma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback