Dressyrträning

Igår var det dressyrträning för Kerstin Bindekrans. Första träningen för iår, trodde dock den skulle bli inställd pga snökaoset, men vi lyckades komma upp till ridhuset iallafall.

Gustav var ganska fin under framridningen, men när vi väl började arbeta var han ett monster! Jag fick jobba som ett as, han bara vägrade att ge sig. Fick jobba med att flytta undan för skänkeln först, något herrn för dagen absolut inte ville. Sedan skulle vi jobba med att försöka få ordning på den där jäkla nacken. Jobbade då i skritt och trav, mycket övergångar. Sen skulle han ta innerhand och innerskänkeln för att flytta undan för innerskänkeln. Jobbade med detta mycket i höger och vänster varv i trav. Efter ca 35 minuter släppte han faktiskt och jag hade ett stöd i handen och kunde flytta honom för innerskänkel. Men sen vart det tvärstopp i galoppen. Är riktigt obehagligt i vissa lägen då han blir rysligt hög i nacken, nästan så att han nockar mig. Men faktiskt så var han riktigt ridbar och fin sista 10 minutrarna när vi travade av.

Målet denna träning var alltså att han skulle ta innerskänkeln och ta ett stöd på bettet. Stora slutmålet är nacken - som kanske alla förstår. Men detta görs inte på en dag som även KB kunde konstatera. Är bara att fortsätta träna och få ett stöd på bettet och jobba honom runt innerskänkel med mycket övergångar.

En sak han börjat med är att ställa sig när de blir jobbigt, dumheter! Nu blir det att börja rida med pekpinnen som Tobbe Larsson säger!

Tyvärr blev det ingen film från denna träning då kameran la av efter 15 sekunder. Men nästa gång så!


sakna min finfina sami ! ♥

puss tess


Kommentarer
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

hon är galet snygg!

2010-02-04 @ 20:52:08
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Åhh vilken fin bild på Sami :) hon saknar säkert dig med :D

2010-02-04 @ 21:43:58
URL: http://jeeennnyyy.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är han röntgad i ryggen?

2010-02-05 @ 17:26:13

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback