Lotta Björe dag 1

Första dagen på den fina två-dagars kursen uppe på klubben för Lotta Björe idag. Gillar LB's övningar då hon ofta koncentrerar sig på grundjobbet dvs markarbetet. Och det är ju faktiskt sånt som är viktigast och faktiskt de vi behöver träna på! Iallafall jag och Gustav.

Vi började med att jobba hästarna på volt i trav och galopp, få dom runda för skänkeln och avslappnade. Gustav var helt tokig, mer eller mindre bara på fram- eller bakbenen. Sen övergick vi i att runda dom för innerskänkeln på volter runt hinder och i serpentinbågar - allt under nedsittning utan stigbyglar för att träna balansen. Vi jobbade även med att få hästarna att flytta för skänkeln, så vi red lite sidförande, öppna och sluta. Gick helt okej. Gustav är ju ganska ny på just det med för att vara honom tyckte jag att han gjorde det helt okej. När vi väl gick över till hoppningen var det mycket fokus på grundridningen, sitsen, anridning och landning. Fick aldrig någon bra känsla i min ridning då jag kände att jag inte hade någon som helst kontakt med Gustav och det kändes bara uppåt mer än framåt.

Jobbade på iallafall, travhoppning och galopphoppning. Var allt annat än nöjd efter passet, tvekade på min egna ridning och på Gustav. Det kändes långt ifrån bra men med lite snack med LB och andra underbara människor så bestämde vi att vara med imorgon igen iallafall, dock med ett ponnyhack på honom istället för bett som idag.


fick dock kapa halva filmen pga längden..

puss tess


Kommentarer
Postat av: Liinda

du är så sjukt duktig som fortsätter kämpa med honom även fast han han håller på som han gör. fast jag tycker du förtjänar något bättre, en häst som vill mer & är mer sammarbetsvillig! inge illa menat, han är en jätte fin häst men tycker du förtjänar något mer för du är så himla duktig!

2010-02-07 @ 14:03:21
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

håller med ovanstående kommentar men rider ni med storhäst i samma grupp som små-ponnierna? :o

2010-02-07 @ 20:20:58
URL: http://hastliv.webblogg.se/
Postat av: jenns

testa med ackupunktur det hjälpte med min häst efter ett besök så blev han genast mer harmonisk och avspänd. Min var ungefär liknande gustav han satt fast i ryggen. tömmkör och longera honom ofta också! han är en fin häst och vadå inte arbetsvillig och vill mer det är sånt man utvecklar. okej om du inte passar ihop med honom men man kan inte undankomma att han är en mycket fin häst som säker komma gå långt med rätt träning och tid!

2010-02-07 @ 20:55:21
Postat av: Jennie

För att säga något positivt i det negativa tyckte jag han hoppa mycket finare nu när han fick vänta på dig och inte hoppa av så tidigt :)

2010-02-07 @ 22:23:45
URL: http://dresssyrryttaren.blogg.se/
Postat av: cornelia

Jag tycker han ser väldigt jäktad ut. Stissig och inte alls tillfreds med kraven och miljön. Jag tror att han behöver mer grunder och mer tid innan du kan kräva det du gör av honom idag.

2010-02-08 @ 08:59:26
Postat av: Elin

Jag har ju förstått att du känner Klara Lindström och jag tycker det vore väldigt intressant att se henne på Gustav. Har inte sett någon av er rida mer än på film, men som sagt, hennes ridning vore spännande att se på den hästen. Inget illa menat mot dig! :)

2010-02-08 @ 13:23:21

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback