Blue Horse Matiné

Jag är några dagar sen, men tänkte ändå skriva om det tragiska som hänt.



Måndagen började som en dag som många andra dagar. Blue Hors Matiné andades in frisk luft i hagen tillsammans med sin kamrat Blue Hors Cavan. Till skillnad mot andra dagar blev det den sista dagen för Matiné.

En förbipasserande märkte att det var något allvarligt med det vita stoet i hagen och alarmerade omgående personalen i ridhallen på Blue Hors Aps skriver ridehesten.com.
 
- Det fanns inga tvivel om annat än att Matinés högra framben var brutet vid knäet. Veterinären konstaterade också direkt att det inte gick att göra något för att rädda hennes liv, berättar direktör Espen Möller.
 
Matiné (f -97 e Blue Hors Silver Moon-Matador) var älskad och beundrad av dressyrentusiaster jorden runt. Tillsammans med Andreas Helgstrand gjorde hon kometkarriär och blev på rekordtid en av världens mest firade dressyrhästar och utan tvivel det mest kända stoet i sporten.



Källa: tidningenridsport


puss tess


Kommentarer
Postat av: Sara

Verkligen tragiskt!

2010-01-27 @ 18:00:53
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Louise

SV:

Jag gör precis som du nä du kör på volt. Spänner dock sällan mellan frambenen på folt då han görna vill gå alldels för långt ner med huvudet, behöver snarare få upp det lite !

2010-01-27 @ 19:01:34
URL: http://formone.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv; tack vad gullig du är och angående sadeln så nej jag tror inte det... Den är ju nyss gjord till henne men hon har väldigt lite manke och sen lång rygg så ser ut som att den hamnar långt fram ^^,

2010-01-28 @ 08:53:11
URL: http://sofieburman.blogg.se/
Postat av: Rebecka

så många benbrott, det är så hemskt :(

2010-01-28 @ 18:02:07

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback