Tävlingshets?

Okej, det blev ganska mycket reaktioner på mitt inlägg om tävlingsterminen VT-10, mycket negativa. (dock få kommentarer just på bloggen) Men vad jag inte riktigt förstår är hur folk inte kan läsa inlägget ordentligt innan det skrivs - jag hatar det! För ni kan inte påstå att ni läst de, ordentligt, när ni skrivit som ni gjort. De är helt okej för mig att ni kommenterar och de är helt okej att ha en åsikt och diskutera den, absolut. Sen har jag även läst en annan blogg, där detta tas upp. Och jag blir bara irriterad! För folk verkar inte förstå att hästen är en egen individ och alla hästar klarar olika saker. Bara för att hästen går från 90 cm till 110 cm, kanske till och med 120 cm på ett år - Varför ska det kallas tävlingshets?!

För min del är det såhär..:

1. Jag har absolut ingen brådska med att få upp Gustav i klasserna, absolut inte. Planeringen som är satt är, ännu en gång, preliminär och mycket kan hända.

2. Om Gustav inte känns redo att tas upp i klasserna, gör jag självklart inte detta. Huvudsaken är ju självklart att han ska trivas, tycka det är roligt och inte behöva känna press eller osäkerhet under träning- och tävlingssammanhang.

3. Varför jag satt upp dessa eventuella klass-starter är pga att ha någonting att jobba fram emot. Detta är någonting som både jag och tränare gått igenom. Helst vill jag se honom starta 1,20 hoppning innan han säljs.

4. Att pressa en häst är någonting jag aldrig någonsin skulle göra. Skulle inte gå in i en 1,20 klass om hästen inte var redo för detta, never. (som tex. hade jag Sami i 6 månader innan jag starta 1,15 pga att de inte kändes helt ok i 110 innan, trots att hon innan hon kom till mig gått 100-tals 1,20 klasser). Jag vill helt enkelt att det ska kännas bra, både för mig och hästen!

5. Alla ryttare måste få sätta upp sina egna, individuella mål tillsammans med sin häst. För visst måste väl ändå ryttaren vara den som känner sin häst bäst?


Det var allt för mig om de. Har du någon mer åsikt, skriv gärna - utan att vara otrevligt negativ.



Puss tess


Kommentarer
Postat av: Ida Karlsson

håller helt med dig.

min kompis tävlade från lb-sm på 5 månader och det gick galant :D

2010-01-07 @ 18:41:11
URL: http://iiidaaakarlsson.blogg.se/
Postat av: Klara

håller med dig till fullo! dina läsare måste ha ett lågt iq eftersom dom inte kan läsa och tänka ordentligt :]

2010-01-07 @ 19:14:37
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: Jennie

Jag tycker det är jätte bra att du har mål att sträva emot! Att veta vad man vill, underlättar det hela!

2010-01-07 @ 21:43:37
URL: http://dresssyrryttaren.blogg.se/
Postat av: Kristin Mellqvist

Håller med dig, en grundplan är A och O för att komma frammåt, om den sedan ändras, precis som du skriver är en annan sak. Allt behöver planering. Kämpa på, bra satsat!! Lycka till

2010-01-08 @ 09:43:54
URL: http://xtins.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag menar inte att det kallas tävlingshets i alla fall, men det finns för många som inte inser både sin häst och sin egen begränsning. Innan man går upp i klasserna skall du vara riktigt stabil och gjort bra rundor, behöver inte vara 0-fels rundor. Men där skall inte finnas en tillstimmelse till orsäkerhet. Det skall kännas busenkelt, känns det busen kelt och allt bara flyter på, självklart kan du klättra då. Men jag tycker ändå inte att man skall gå för snabbt upp i klasserna, man måste hinna med med utbildningen på marken oxå.



Till något helt annat, tycker du har en bra plan med din häst och tydliga mål och tar hänsyn till hur hästen utvecklas, det är många som inte har den insikten !

2010-01-08 @ 10:46:17
URL: http://formone.blogg.se/
Postat av: Madde

Man BEHÖVER mål Tess : ) Även om man kanske inte når dem alla gånger så har man iaf tränat för att nå någonting!



Ceep going!

2010-01-10 @ 10:51:02
URL: http://chanellealm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback