1 juli 2010

Behöver väl inte upprepa mig om varför det är lite dålig uppdatering nu förtiden, eller? (säger bara, sommarschema!). It kills me!

Hur som helst, jobb 07.30 - 18.00 idag, superskön dag. Mina arbetskamrater (vissa) är underbara :) Direkt efter jobbet blev det hoppträning på Fursta Gård för Björn. Gick mycket bra! Gustav är ju väldigt annorlunda att rida i grupp och att rida ensam. Han blir mycket mera på i grupp och blir lite mer fokuserad på alla andra hästar än på sig själv, också det som har varit ett av våra stora problem på tävlingar, framridningen.

Men idag tyckte jag att han skötte sig bra faktiskt! Började med att hoppa hästarna på volt för att fokusera på yttersidan och ha koll på vart vi har alla fyra ben. Sjukt svårt och jobbig med en häst som är lite på, men vi klarade av det helt okej ändå tyckte jag. Märks direkt dock när min yttersida slarvar ;)

Övergick sedan till att rida hästen på rak linje och ha koll på galoppen och avstånden. Trav in på en 5½ ungefär sedan 5 lite längre eller 6 lite kortare galoppsprång till en oxer. Svårt men nyttigt! Märks även här när jag blir lite för noggran och hård i handen att han lättar med en gång.

Avslutade med att sätta ihop det till en bana. Där vi skulle ha koll på den raka linjen samt yttersidan. Jag är nöjd! Han är jättefin att rida när han slappnar av och bara galopperar på. Får lite pet ibland men de märkt tydligt att när han petar är han för hög i nacken eller för uppåt med benen. Något vi jobbar vidare på, jag är iallafall nöjd :)

Nu är det två veckor tills nästa träning så nu har vi fått lite läxa att träna på :) Film kommer senare när den laddat klart!



puss tess


Kommentarer
Postat av: Malin

Kul att det går framåt igen :)

2010-07-02 @ 20:09:09
URL: http://mindcooler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback