Läsarfrågor

Ska du flytta hästen då också till Ljunga Gård??
- Nej, Gustav kommer att stå kvar på Örminge. Blir ungefär samma restid som nu ifrån Myckelby (ca 10 min), och med tanke på hur billigt jag står så blir jag kvar där.


Hade varit kul med lite foton på ditt nuvarande hus också, och stallet med :D Har ju sett ditt rum för ett tag sedan och det var jättefint!
- Det kan jag försöka fixa! Vi ska göra om i stallet så hade tänkt att ni skulle få se de när de blir iordninggjort. Men kan ju iofs ta lite före bilder som ni kan få se! Hinner dock inte förns nästa vecka, men lovar att de kommer


Hej! Vad är det för kavaj du har till salu? =)
- Hejsan. Det är en Pikeur kavaj bland annat, håll utkik efter bloppisen!


Vad har ni för värde på höet?
- Vi har inte analyserat de än, man ska ta från tre olika balar innan man skickar iväg, så de blir snart en analys! Men de är ganska torrt, eller har varit änsålänge.


Ni har inte funderat på lusern?
- Funderade på det ett tag, men nu tycker jag Groven funkar så vill inte byta. Får se sen när han är i sin rätta vikt


Är det enslige eller hösilage?
- Hösilage.


Har hört att man absolut inte ska ge matolja, ger motsatta effekten. Ge istället raps- eller rybsolja, bara lite tips :)
- Fast matoljan är mest för magen och pälsen. Min vet. sa att de inte spelade så stor roll och matoljan är billigare hihi. Han fick rapsolja i höstas och ser faktiskt ingen större skillnad. Men kanske ska köra på raps igen, får se :)


Att han skulle vara i full tävlingskondition redan i april efter en kotledsinflamation känns inte realistiskt. Var rädd om din unga häst låt honom komma igång i försiktigt tempo, sätta muskler och bygga upp sin styrka. Det tar månader. Då får du en hållbar häst, annars står du snart där med en skada igen.
- Vem har sagt att han haft en kotledsinflamation? Han har inte haft någon som helst inflamation i sina koter, ever så de vet jag inte riktigt vad du fått ifrån? Jag tror att han kommer vara i tävlingskondition i april, de är ju inte så att han stått i flera månader, utan han har ju faktiskt varit igång sedan januari så jag förstår inte varför han inte skulle vara de. Med rätt träning så tor jag på de! Fast, de är ju de jag skrev att jag ska bygga muskler o styrka först och främst? Vi pratar inte om en 3åring som precis blivit inriden. Vi pratar om en 5åring som mer eller mindre varit igång 1 år så det är ju direkt så att han är helt utan muskler, syrka eller kondition - allt ska bara byggas på. Självklart stressar ja inte, men man måste ju ha mål!?


Tess, kan du inte förklara hur galopp programmet fungerar?
- Har skrivit de en gång redan, läs här.


Kommentarer
Postat av: Louise

Du behöver inte ta bort Grooven, tillägg bara lusern! :)



Han verkar äta ganska mycket hösilage, då kanske det är bäst att ge lusernpellets, mycket mat på lite foder. Lusernhack måste du ge mer av och då kanske han tröttnar, blir mycket att äta.

2010-03-12 @ 10:25:54
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: Bella

Hej tess! Läste nyss att du är en tok i hästannonser. Jag letar just nu foderhäst! Har du några bra tips på sidor med mycket och bra annonser? Förutom typ bukefalos och hastannonser.se? Kul blogg! kram

2010-03-15 @ 16:14:08
URL: http://bellagonzalez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback