Thailand

Tänkte bjuda på lite bilder från Paradiset, samt berätta hur fantastiskt det var, enjoy!
(bilderna är klickbara om ni vill se dom i större format). Fler bilder finns på facebook och jag kommer även ladda upp alla bilder här så småning om. 



 
Resan ner var fruktansvärt dryg. Som dom flesta kanske vet också så är jag riktigt flygrädd! Men det gick förvånadsvärt bra faktiskt. Var bara dom 10 timmarna på flyget som var riktigt sega. Ryggsmärta - javisst! Klockan 15.30 landade vi i Thailand och åkte sedan buss 1h till vårat hotell i Kata, Kata Sun Beach.

  
Första dagen var vi verkligen riktiga blekfisar! Blev en heldag på stranden med goda drinkar följt av god mat och öl på restaurang på kvällen.

   
På tisdagen var jag och min favorit nere på stranden och fotograferade solnedgången, helt fantastiskt. På kvällen blev det senare pizza på en italiensk restaurang och lite shopping i Kata.

 
Onsdagen spenderades på stranden mer eller mindre hela dagen. Testade nya drinkar och bara njöt!

   
Torsdagen spenderades mestadels på en speedboat. Vi började med en resa till Maya Bay för snorkling. Men det var för mycket maneter och "jellyfish" för min del så jag stannade kvar på båten. Senare åkte vi vidare till Monkey Island, vi fick inte gå i land där då aporna var farliga så vi fick kolla på dom söta små djuren från båten. Vidare till Pileh Lagon och Viking Cave för fotografering, det var verkligen heelt magiskt! Näst sista stoppet blev Phi Phi Island där det bjöds på lunch och lite solning. Sista stoppet innan hemfärd blev Khai Island där vi stannade i 1½ h för bad, sol och snorkling. Fantastisk liten ö som jag gärna stannat längre på! Sen speedboat hem till Kata Beach igen.

 
Under fredagen var den bara slappande på vår strand, Kata Beach, hela dagen. Drack goda drinkar, åt god frukt och glass och levde verkligen livet!

  
Ännu en dag som vi slappade på stranden, drack goda drinkar och åt smarrig glass och frukt!

   
Behöver jag skriva vad vi gjorde på söndagen? ;)

   
På lördagen åkte vi till Freedom Beach med en underbar liten familj vi träffade på våran strand. Dagen var verkligen heelt underbar! Marcus blev dock biten av en fisk när han snorklade så det var väl sådär. Den sprutade in gift i foten så hela foten svullnade upp och skakade, riktigt obehagligt. Men duktiga thailandare hjälpte till och en 30min senare med lite salvor på foten var han bra! Rekomenderar verkligen Freedom Beach, sanslöst vackert! Riktigt roligt att kunna mata fiskarna också, mycket fin fisk fick man se och man kom verkligen dom nära.

   
På tisdagen var det först slapp på stranden innan vi var ute på lite äventyr, som Marcus familj bett oss. Sedan lämnade vi faktiskt Kata och kollade Karon. Käkade på en av vår favorit restaurang och lyxade till det ordentligt! Passade även på att shoppa i Karon i stora tält, gissa om man kunde pruta! Marcus och jag köpte även äkta Converse skor i en märkesbutik där för 200 svenska kronor!!! Helt galet :D

    
På onsdagen bytte vi hotell till Casa del Sol, fortfarande i Kata dock. Var en väldigt lugn dag vi stranden. Första dagen som vi hade lite disigt väder. På eftermiddagen åkte vi upp med våra gotländska vänner till Baan Com View, drack drinkar och käkade mat. Dock var inte solnedgången den finaste denna dag pga vädret men vi hade fruktansvärt trevligt ändå!! Senare under kvällen/natten kom det faktiskt regn och oväder!

   
Lite slite sådär dagen efter var vi ;) Men en dag på stranden blev det iallafall! Vi gick till en restaurang som kallades JJ's där vi köpte med oss mat hem. Vi köpte 8 st thai maträtter + 5 påsar ris och det gick bara på 300 kr, helt galet billigt! Riktigt god mat var det också. Så det var mysigt, mat på balkongen!

     
På fredagen var vi först på stranden. Eftermiddagen spenderades i poolen vid hotellet (rättare sagt i poolbaren vid hotellet). Vid solnedgången var jag och Marcus på stranden igen och fotade, så magiskt! På kvällen var vi nere på stranden igen. Denna gång för att släppa en minnesballong till våran älskade Cassiopeia. Efter att jag tänt den och se den flyga upp mot luften kunde ja inte längre hålla tillbaka.. Jag grät som ett litet barn och jag kunde verkligen inte sluta. Saknar dig min älskade, you know that ♥

   
Lördagen, sista dagen. Vi åkte återigen till Freedom Beach och bara njöt av livet. Jag vågade mig på att snorkla och det gick skitbra! Galet häftigt dessutom, sjukt mycket fina fiskar fick man se, oförglömligt verkligen! På kvällen tatuerade sig Mamma och Marcus (jag fegade ur hihi). Blev skitsnyggt! Fick reda senare på kvällen att morgondagens plan hem var försenat från 13.30 till 19.00. Men jag klagade inte, de betydde ju att vi fick hela söndagen i Thailand också!!

 
Som sagt, hemresedag. Dock försenat plan så vi fick ju faktiskt hela söndagen på köpet! Dock när vi kom till flygplatsen så var planet ytterligare försenat och skulle inte starta förns 22.00. Mitt under flygningen meddelade personalen att vi måste mellanlanda i Riga och byta besättning då deras arbetstid gått ut - drygt! Så en mellanlandning i Riga som bara skulle ta 20min tog 1h och 15 min. Så istället för en 10h flygresa blev det en flygresa på 12½h, tack för de! Hemma på svensk mark, Arlanda kl 07.00 (istället för kl 01.00 som vi skulle landat). Hemma i Norrköping 09.30!


Tack för en underbar resa! Jag ska absolut tillbaka - nångång!

Kommentarer
Postat av: Ann-Louise

Test. Får du det här till din mejl?

2010-03-03 @ 15:20:42
URL: http://blogg.se
Postat av: Jolin

Åh, det ser verkligen helt underbart ut! :)

2010-03-03 @ 15:33:46
URL: http://dressagebyJ.blogspot.com
Postat av: Liindis

ooh vad mysigt det ser ut, ett paradis verkligen.

2010-03-03 @ 16:43:42
URL: http://spiritofjoy.blogg.se/
Postat av: Jennie

Verkar ha varit en fantastisk resa!

2010-03-03 @ 16:44:27
URL: http://jenniekriistensson.blogg.se/
Postat av: Sofia iaa Boström

men vad blödig jag är,... fick tårar i ögonen och det knöt sig så där hemskt i halsen när jag läste om Peia... <3 Låter som ni har haft en underbar semester, inte alls avundsjuk :P <3

2010-03-03 @ 20:57:07
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: tess

Ann-Louise, får inte nått på mailen.

2010-03-04 @ 07:28:20
URL: http://tesskliintestam.blogg
Postat av: Yvette

Ser ut som ni har haft helt underbara två veckor i thailand =))

Skönt för er att komma bort från mycket skit och bara koppla av !

2010-03-11 @ 12:06:51
Postat av: Rebecka

Tycker mycket om det du skrev! Trevligt att se lite schyssta saker och inte bara det vanliga grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-12-02 @ 17:46:14
URL: http://jade.se/reseguide/new-york

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback