Svar, frågestund

Pontus:
Min fråga är då, när får vi se dig ute på dressyrbanorna med Herr Prins? :)

- Planen var november 2010, men ställer faktiskt in de, är för feg ;-) Naevars, men jag kan inte sitta ner ordentligt på honom än och vi har inte tillräckligt med träningar i grunden för att ge oss ut än (tycker jag). Mitt mål är att rida LB på honom i mars nästa år :-) För planen är absolut att komma ut på dressyrbanorna!


Anonym:
Jag undrar bara varför du går upp och hoppar 110, när du inte är felfri i 90, och absolut inte felfri i 1m. Det verkar inte som att varken du eller din häst är redo för 110, och varför skriver du jämt försvarsbiblar EFTERVARJETÄVLING, om att det är fel på banan, fel på underlaget, fel på personal, fel på vädret. Det kanske gör folk irriterade att du aldrig kan erkänna att, a fan , det blev fel, det berodde på... osv osv. Tror folk skulle uppskatta det mer, än att bara få höra på hur fantastisk du är.

Ett tips om du vill få beaktare att hålla käft, a gå ut och bara visa dom, att gurra är lika duktig på träning som på tävling i stället för att skryta om 20 fels rundor varje helg.. ?

- Okej, det var rakt på sak. Men Gustav har faktiskt varit felfri i 90 :-) Nej, han har inte varit felfri i 1m rundorna än och det kan verka som att jag har bråttom upp, vilket jag absolut inte har. Men det är flera som sagt att jag ska testa 110 på honom för att han hoppar bättre på högre hinder och blir mer försiktig. Tyvärr har det inte riktigt blivit så på tävling. Men man måste ju testa för att se om det funkar eller inte, eller hur? Själv tycker jag inte att jag kommer med undanflykter varje gång, snarare tvärtom. Jag har inte ridit bra alla gånger, känslan har varit kass men vi har ändå genomfört det! Anser inte att jag är fantastisk hahaha, nästan löjligt att du skrev så :-) Har aldrig påstått att jag varit någon stjärna eller att jag är bäst på de jag gör.
Skryter inte heller om 20 fels rundorna, talar bara om vad vi fick för fel utan att undvika de eller ljuga om de. Och de som du kanske får fram som "skryt" är väl de jag tar fram som faktiskt var bra med rundan, trots nedslagen! :-) Sist så skriver jag inte för någon annans del, utan mig egna! Så vad folk skulle uppskatta och hej å hå struntar jag i! Är inte ute efter att bli nån storbloggare med 200 000 läsare om dagen osv osv, skriver för att jag gillar de och detta är min dagbok om träningen med Gustav :-)


Patricia:
Vad fin blogg! Vem har gjort headern? :D

- Tack så mycket! Jag själv fakiskt hihi


Anonym:
Vad är ditt mål inom ridningen?

- Ha roligt och utvecklas som ryttare. Rider på hobby nivå och har inga ambitioner att bli "proffs-ryttare". Tacksam om jag får rida en och annan 1.30 bana i framtiden :-) Ridningen är min träning och det jag älskar mest här i livet. Så trots motgångar så vet jag att någongång kommer den lite framgång, tänker fortsätta jobba fram tills den!


Pernilla:
Jag har letat häst läääänge..

- Ville du köpa Gustav? Fattade inte riktigt kommentaren ;-p hihi


Alexx:
Varför lämnar du inte bort Gustav till typ Björn en månad igen, ber honom tävla hästen så han får några noll rundor? Säljer honom för ca 80 000- 100 000kr och åker och provrider denna, de borde ju kunna vara snälla och ge dig tid att sälja Gustav och skrapa ihop ev. mellan skillnad eftersom de känner dig? Du kan väl lägga en handpenning så läge exemplevis. Vore ju roligare om du verkligen hade en häst du trivs med. Och ibland får man erkänna att man inte klarar av en häst och helt enkelt byta. Borde ju gå att få såld på honom om han bara får några fina trevliga rundor. Jag vill att du ska tycka att det är kul att rida igen vännen. Jag vill bara ditt eget bästa! :) Gustav är svår, man ska inte skämmas över att ge upp!
- 1. Det kostar 6000 i månaden att ha Gustav hos Björn, vart ska jag få dom pengarna ifrån?
2. Ska han vara till salu hos Björn ska han dessutom ha en viss procent av försäljningssumman.
Det gör att jag får betala månadsvis 6000 kr tills de att han är såld + att jag sen inte får hela summan när han väl är såld. Känns inte rätt för mig.
Dessutom vill jag inte sälja honom nu. Ja, jag vill jättejätte gärna ha Caisa Lisa. Men jag är inte redo att lämna ifrån mig Gustav än, vad alla än säger. Jag tycker om honom jättemycket, trots att han ibland är en idiot och gör kassa resultat på tävling. Men de är ju inte bara hans fel. Alla nära runt omkring mig tror på honom och på oss, bara jag ger de tid och träning. De är en fin häst jag äger och jag är villig att ge honom en sista chans. Jag skulle aldrig skämmas över att ge upp eller säga att "nu får de va nog, jag klarar de inte". Efter vissa ridpass känns de så, men ridpasset efter sen så är han helt fantastisk! Han har varit som en dröm att rida på dom senaste tre dagarna, allt har funkat kalas. Och jag tycker de ÄR roligt att rida, jag älskar de! Så nej, jag tänker inte lämna iväg honom bara sådär eller sälja honom fort som fan. Caisa är en fin häst och toppen uppfödare som inte säljer till vem som helst, så även om jag inte kan köpa henne så vet jag att hon kommer få de toppen! :-)


Anonym:
Håller verkligen med alexx helt och hållet!! Herregud vi lever EN gång, varför inte göra så man har kul undertiden? Jag hade försökt köpa denna häst till varje pris alltså om jag var i din sits. Inget är omöjligt Tess!! Detta tycker jag inte du ska ge upp, kastar du in handduken nu och säger att nej men den har jag inte råd med osv så tycker jag du är korkad faktiskt, ursäkta uttalet ;) Ha kul för guds skull, vi vill inte behöva läsa om en ledsen och besviken Tess mera =) Det finns en ryttare för gustav med här i världen så det löser sig nog!
- Då får du tycka att jag är korkad :-) Om de är så jobbigt att läsa om de, sluta läs. (obs, inte skrivet med ett argt tänkande!) Jag har kul och ja de finns en ryttare för Gustav, idagsläget är det jag , tack.


Helene:
100 tusen för en 4 åring som inte gjort ngt alls. Det priset lär vara prutbart så det heter duga, på dagens hästsäljar marknad, om de verkligen vill ha henne såld. Jisses.

- De är det säkert. Ring och pruta om du är sugen!


Jenny:
Jag undrar hur du får ihop det med jobbet och turer i stallet, vad jag förstår så står du kollektivt?
Blir det något Thailand i år igen? ;)

- Jag får knappt ihop det! Därför jag letar medryttare :-)
Men börjar jag 12.00 på ICA så jobbar jag ofta till 19/21.00, då tar jag stallet på morgonen. Dvs, runt 7-8.00 då passar jag även på att ta morgonfodring eller utsläpp så har jag gjort en syssla den dagen. Börjar jag istället 9 eller 10.00 jobbar jag ofta till 18/19.00 då tar jag stallet efter jobbet och passar då på att ta kvällsfodringen. Sen de dagar jag är ledig eller jobbar helg försöker jag ta de jag inte kunnat ta annars, så som lunchfodring och insläpp. I vårat stall ska vi egentligen ha mellan 5-7 pass / vecka så nästan ett pass om dagen. Funkar de inte ställer dom andra i stallet upp. Dessutom har jag toppen föräldrar som hjälper mig när de krisar! Men det blir tidiga mornar och sena kvällar, helt klart!
Nae, inte iår. Kanske 2012 ;-) hihi


Tove:
Skickade jag dig bilderna jag har på Lill Caisa? Mitt minne sviker mig :P

- Nae, tror du glömt de faktiskt ;-)


Bea:
Om du ska ha en medryttare , vad är kraven på den ryttaren för dig ?

- Krav låter så hårt. Men ryttaren måste vara mjuk i sin ridning, speciellt handen. Vara orädd och ha tålamod. Jag vill ha någon som kan rida Gustav 2 dagar i veckan ungefär. Gärna skogen och lite dressyrarbete. Vore toppen om människan dessutom kunde longera honom i pessoan någon dag när ridning inte passar. Ordningssam. hihi högra krav till svårriden häst och pedant ryttare ;-D



Sen alla 100 som håller med Alexx - ni fick erat svar ovan. Ni får helt enkelt tycka att jag är dum i huvudet som inte dumpar Gustav och tar CL.. Jag vill bara passa på att tacka dom som förstår mig och tror på de jag gör - på mig och Gustav. Ni ska ha en stor kram!

Kommentarer
Postat av: Ida

Jag håller verkligen inte med alexx!! Vad fan säger att gurra kommer gå nollrundor med Björn? Nej, fortsätt kämpa Tess! Jag håller på er!

2010-10-07 @ 03:20:22
Postat av: Ida

Jag håller verkligen inte med alexx!! Vad fan säger att gurra kommer gå nollrundor med Björn? Nej, fortsätt kämpa Tess! Jag håller på er!

2010-10-07 @ 03:21:00
Postat av: Alexx

jag tror visst på dig och gustav och allt har gått så himla mycket framåt. Men efter förra tävlingen kändes det som om du ville ge upp igen. Trodde bara det sulle vara skönt att slippa allt och du verkade så förtjust i den andra. Jag tror fortfarande helt fullt att gustav kan bli bra med tiden. Att ni kan bli bra! :) Det hoppas jag att du fattar! Och att det kanske skulle gå lättare för björn beror SÅKLART på att han har många års mer erfarenhet! Och för att det gick så mycket framåt när gustav var där. Men sjäääälvklart kommer tess själv reda ut det meeeen det tar längre tid! Inget fel med det!

2010-10-07 @ 07:35:48
Postat av: Sabina Sörensson

100 tusen är väl inte mkt för en häst med bra stam? till någon helena som kommenterat tidigare.. gav långt över det för Calle o han är 4 o inte gjort något alls...

2010-10-07 @ 07:40:16
Postat av: Pernilla

Det jag menade med min kommentar var att jag har letat häst att ha på foder/medryttare, då jag vill träna och tävla. Men det är ju inte vad du letar efter riktigt kanske :)

2010-10-07 @ 08:49:43
URL: http://tintin.devote.se
Postat av: lovisa

Hej! vad ska du göra idag?:)

2010-10-07 @ 09:10:33
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: pontus

Nee Tess, inte säga nej till dressyr. Du har karina Möller att träna för! Vill ju tävla mot dig nu med unghästen ;)

2010-10-07 @ 09:37:05
URL: http://ps-dressyr.blogspot.com
Postat av: Helene

Jo det apmycket för en hobby häst, på dagens marknad.

2010-10-07 @ 09:55:31
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Till Helene: Står det någonstans att hon bara är en hobbyhäst eller är det något du tagit för givet?! Hon kanske kan bli en superfin tävlingshäst & då är hon värd det priset!



Till Tess: Beundrar verkligen hur du svarar på frågorna du fått! Några av dem är riktigt drygt skrivna & jag hade nog blivit förbannad :P haha. Visst, det hjälper ingen att bli förbannad men jag hade blivit tokig på hur alla försöker lägga sig i :P

2010-10-07 @ 10:25:07
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Anonym

Till Helena: Vadå hobbyhäst? De har bra stam, ser mkt trevlig ut, ser ut att ha mkt hopp i sig, med kapacitet, i mina ögon en mkt lovande tävlingshäst, som man såklart också kan "hobbyrida" med. De brukar ligga på detta priset. Vet inte vad det är för hästar du tänker på.

2010-10-07 @ 11:40:27
Postat av: Anonym

Men Tess, det är kanske inte så konstigt att folk kommer med detta förslag, för du gnäller mkt på Gustav, och ni kommer ingen stans heller vilket du ju verkar vilja göra. För mig ser den hästen helt körd ut som hopphäst, men jag hoppas jag har fel och att du lyckas med honom :) Jag tycker inte du är korkad, det är ditt beslut hur du gör ju, och det är starkt att inte påverkas av andra, du håller benhårt på din plan och du tror verkligen att du ska lyckas och då har man kommit en bit på vägen för det måste man. Men jag ville bara peppa dig, för jag trodde med du ville ngt annat än vad du skriver nu. Men ibland är det kanske inte helt fel att lyssna på andra också....

2010-10-07 @ 11:51:22
Postat av: Helene

En hobbhäst är en häst som rids av 95% av sveriges tävlingsryttare.

vad hästar "kan" bli tycker jag är uppshasat så det heter duga. Allt är möjligt i teorin, det kan hända och det kan lika gärna inte hända. Jag skulle aldrig betala 100 papp för en häst utan meriter och jag skulle allvarligt fråga mig själv vad jag skulle ha den till innan jag hostade upp 100 papp för en hobbyhäst rent allmänt. Ska jag hoppa eller dressyr lätta klasser med den varför ska jag ha en 100 tusen kronors häst när jag kan få en precis lika lämpad till dessa nivåer för 80?

värst vad folk stör sig - är det ni som säljer den eller vad : ) Titta på vad priserna ligger på i dagsläget på marknaden, det råder inflation i hela marknaden just nu, det är definitivt köparnas marknad. en häst är värd det köpare vill betala heter det just nu mer än någonsin : )

2010-10-07 @ 11:53:12
Postat av: Anonym

Jamen 80 eller 100 det är ju ingen jätteskillnad. Och ja det kan jag hålla med om att det finns fina hästar i 80 klassen tom. 60 -80. Trodde du menade typ 20... Men vill man kunnahoppa mer än lätta klasser så är det nog 100 och över man får gå, men visst då behöver man ju inte chansa och köpa en unghäst för de pengarna.

2010-10-07 @ 12:39:04
Postat av: Tove

Jag har min häst i samma stall som CaisaLisa står i, och jag har sett henne från den dagen hon föddes och varje dag till nu.

Hon har väldigt mycket hopp i sig och en bakbensteknik som inte går av för hackor. Hon har ärvt sin mammas stoiga och stissiga temperament och har därför tagit mycket tid på sig att mogna och ägarna har därför -ansvarsfullt nog- väntat med att sätta press på henne, DÄRAV inga meriter då hon inte varit mogen i psyket. Men om hon får fortsätta mogna kan hon garanterat bli riktigt riktigt bra.



Tess; jag ska försöka skicka dig bilderna på lillcaisa då!

2010-10-07 @ 12:46:33
Postat av: Tove

(tess, skapade ett album på facebook bara för dig med de bilderna jag hade på henne sen löshoppningen)

2010-10-07 @ 13:13:57
Postat av: pontus

Kan inte folk ge sig nu? Låt Tess bestämma och besluta över gustav vad hon vill med sin häst och inte med sin häst. Den ända som kan övertala henne till att göra någonting med hästen är hon själv!

2010-10-07 @ 15:22:43
URL: http://ps-dressyr.blogspot.com
Postat av: Anonym

Pontus: har du läst inläggen ovanför? INGET handlar om att få Tess på andra tankar!!

2010-10-07 @ 15:30:57
Postat av: Jennie Kristensson

Ge han tid :) Kommer inte ihåg hur länge du haft honom men det har tagit mig och Calle två år för att komma på varann och verkligen bli synkade i vår ridning. Inget som händer över en dag.... Tycker ni gör framsteg :) Kämpa på!

2010-10-07 @ 16:34:52
Postat av: Malin

Jag tror på er !!

2010-10-07 @ 19:21:52
URL: http://malvaa.blogg.se/
Postat av: no one

Hej, du vet inte vem jag är och jag vet inte vem du är jag hittade din blogg länkad hos en kompis och har läst och sätt en del filmer. Jag jobbar hos en kille som har mängder med vinster tom gp 160 och jag tyckte det hela var intressant (orkar

inte förklara allt) men jag håller iallafall på att lära mig hur man ser på film att en häst i framtiden ska kanske kunna gå de höjderna. Jag kollade själv och analyserade sedan bad jag honom att kolla, det är inget fel på din häst.Den hoppar riktigt fint ibland som sista oxern i 110. shore den ser spänd ut och lite hakigt, men det är en trännings sak.Tycker dt är bra att du hoppar 110 han ser ut som en sån som behöver lite "hinder" för att koncentrera sig och hoppa ordentligt.Åk och tränna för någon och få lite hjälp så tror jag att du kommer få en jäte fin häst! Nu låte rjga lite nörd men jag hade facktist inget bättre för mig

2010-10-07 @ 22:31:09
Postat av: Linda

Det är bra tess, jag tänkte mer när jag kommentera att du kanske ville ha CL mer för du saknar din förra polla så mkt. men som sagt, det är ju faktiskt inte samma häst oh finns ju inget som kommer kunna ersätta henne iaf. Så tycker du är stark som håller kvar vi gustav, jag tror ni kommer komma långt med tid Och lite mer självförtroende i dig människa, förstå hur duktig du är o våga mer ^^, .. Oh folk som skriver alla dumma kommentarer som helene, skit o dom. vet ju inte ens vad dom snackar om ffs.

2010-10-08 @ 21:44:29
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Helene

Du ska nog ta och se över det du läser innan du kommenterar Lindaboquist. Eftersom jag inte skrivit ett skit om att jag tycker hästen ska säljas. så ta och tänk igenom det du kommenterar innan du gör det så blir det förhoppningsvis mera korrekt och rättvist.

2010-10-10 @ 21:12:55
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig! - vinn biljetter till gbg horse show

fattar inte varför folk "klagar" på din häst. Jag tycker han verkar trevlig, och det är klart att han kanske river om han kommer fel på hindren. Han är ju definitivt inte osjysst och stannar på hindren trots att han kommer fel :)

2010-10-12 @ 13:42:38
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: jessica andersson

snygg blogg, oh jag blir så trött när jag läser kommentarer som anonym skrev (den andra kommentaren du svarade på) att dem orkar? go girl!

2010-11-13 @ 23:19:37
URL: http://jessiejump.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback