25 september 2010

Absolut ingen tävlingsdag att skryta med idag.
Framridningen var totalt katastrofal! Fanns ingen personal som styrde upp det hela så det var minst 15 ryttare på en ganska liten bana, varannan häst hade röd rosett i svansen och ingen följde högerregeln! Dessutom stod det folk med hästar mitt i banan eller precis på spåret och kollade på allt annat än vart ryttarna på banan var, sinnessjukt. Var livsfarligt att rida fram där, utan att överdriva.

Framridningen gjorde Gustav superspänd och nervig, försökte verkligen att lugna ner honom men var i princip omöjligt. Har han väl börjat sådär är det skitsvårt att få honom lugn igen. Och jag klandar honom inte för att ha blivit spänd där inne, för det var jag med. Försökte hålla koll på sin egna häst, andra ryttare och människor. Usch så rörigt det var. Inte heller fanns det personal på framhoppningen så man hade ingen koll på när man fick gå in och hoppa fram, utan fick chansa. Jag tog mig friheten och gå in när jag hörde att det var 5 ryttare kvar tills min tur. Han hoppade heeelt utan rygg på framhoppningen, bara studsade och var helt okontroller-bar. Hade stor lust att stryka mig.

100 cm bed A.
Red med silikonbettet och aachennosgrimma. Gick in trots allt efter lite övertalning och peppande ord. Gustav var spänd som en fiolsträng! Kom fel på vartannat hinder då han totalt sket i mina förhållningar och hjälper. Drog iväg innan hindrerna och det kändes som att han ville bli klar så fort som möjligt. Han tvärstannade innan tvåan och vägrade gå i den as stora vattenpölen som var där så tappade rymt helt. Rundan kändes väl inget vidare, jag var så grymt missnöjd efteråt, utan att klandra Gurkan, för han försökte. Men han kom för fort in i kombinationen och lyssnade inte alls så blev rivning på både in och ut-språng. Dessutom ett tidsfel pga stoppet innan tvåan. Så totalt 9 fel.

110 cm bed A.
Red med tre-delat fasta ringar och remontnosgrimma. Hade ingen lust att gå in igen, men min familj övertalade mig för att Gustav skulle få gå in på banan igen och titta på allt. Hoppade bättre nu på framhoppningen, men var fortfarande jättestudsig och tråkig att rida. Lyssnade dock bättre på förhållningarna nu. Men när vi fick startsignal vägrde han att gå förbi domartornet - MES! Har aldrig varit med om att han varit så tittig innan! Hoppade fint på ettan, så pass att ja knäckte ryggen och fick skitont! Kom fel på tvåan, nedslag. Hoppade stort på trean, kort sväng till fyran. Tog inte halvhalten till femman, nedslag. Sen gjorde han en bra linje till sexan. Sen stod det en kombination vid domartornet och de blev för mycket i hans huvud. Rev in- och ut-språng. Efter det valde jag att galoppera förbi åttan, lägga en volt få koll på galoppen och sedan rida på åttan i lugn och ro så han fick avsluta med ett bra språng, som faktiskt blev bra! Helt okej ändå. Totalt 24 fel tror ja.

Banorna var skit kluriga! Var bara en felfri i 110 avd A , ingen felfri i avd B och bara 10 felfria i 1m tror ja. Svårt byggt för lokal. Men men , nu är den här tävlingsdagen gjort, nya tag nu. Filmer och allt sånt kommer nog imorgon, tror inte ja orkar nu!

Mina tre mål sprack totalt för ja red sjukt dåligt idag!



Kommentarer
Postat av: Ida Norlin

Framhoppningen var galen kan jag verkligen hålla med om, och banan var så svår och konstig, jättesvårt att få in en bra rytm! hindrena stod väldigt konstigt till med tanke på hur banan såg ut, som i sista 1 m, vägen till 2an, ur en vattenpöl och nedvälta hinderinfångare? :S

2010-09-25 @ 18:28:08
URL: http://inridsport.blogg.se/
Postat av: Anonym

du verkar vilja komma längre än vad du gör med din ridning, kanske finns det en annan häst som passar dig bättre?

Jag tänker bara på hur många hästar det faktiskt finns som utan problem hoppar en bana på 1m eller 1.10. Gustav verkar väldigt komplicerad. Egentligen är ju inte 1m och 1.10 någon höjd med din ridning och erfarenhet borde du inte behöva dra på dig 24 fel. Ta nu inte det här som någon kritik för det är det inte. Jag bara spekulerar och undrar hur du tänker.

efter filmerna du har lagt upp måste jag säga att jag inte tycker du gör några direkta fel i din ridning, jag skulle faktiskt mer eller mindre vilja säga att gustav själv skapar sina problem och är ganska "tråkig" så att han faktiskt rycker i dig, går bakom lod, hoppar med sänkt rygg och plockar med sig bommar.



Hur tänker du själv? varför håller du fast vid gustav? vad är det för speciellt som gör att du vill satsa på honom?



lycka till!

2010-09-25 @ 18:58:35
Postat av: Rebecka

Äh, det är sånt som händer.

Bara ta nya tag.

Du är duktig! Tro på dig själv.

2010-09-25 @ 19:38:41
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: sofie

jag gillade Gurkan, såg inte ritterna men han va så charmig på framridningen :D

2010-09-25 @ 20:11:31
URL: http://orlysofie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback