Åby Ridklubb

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen ägde rum på andra sidan om tävlingsplatsen på en ganska lerig mark. Man hörde absolut ingenting från tävlingsplatsen så man hade ingen koll på hur dom låg till. (verkar förövrigt vara ett stort problem för många klubbar?) För att sedan komma till tävlingsplatsen var du tvungen att gå under en tunnel, som många hästar reagerade på. Dock är Gurkan van att gå under tunnlar sen han stod i Ljunga så han bara traskade på. Men parkeringen får ett litet minus. Ingen uppstallning.


Veterinär:
Ingen veterinär, lokal tävling.


Framridning:
Otroligt rörig! Har typ ingenting bra att säga om framridningen, för den var katastrofal! För många hästar och för många okunniga på en och samma plats. Trodde att man fick lära sig om högerregeln på gröna kortet, de fick iallafall jag! Åskådare som sprang hej vilt mellan alla dessa hästar, hästar som stod med hästskötare mitt på banan, nae usch dålig framridning tycker jag!

Framhoppning:
Något bättre än framridningen eftersom det var mindre ekipage där. Dock fanns det ingen personal i första klassen som ropade in när det var dags att komma in, inte heller någon som fixade iordning ett rivet hinder eller krattade! Till andra klassen fanns det åtminstone en tjej vid insläppet till framhoppningen.


Tävlingsbanan:
Jag tyckte underlaget var tungt och slirigt. Annars var det väldigt svårbyggda banor för att vara lokal och ganska mycket tittiga hinder som stod klurigt till. Lite tråkigt, för Åbys bana är annars en väldigt rolig bana att rida på. Men denna gång är jag inte nöjd!


Cafeterian:
Var faktiskt aldrig i närheten av cafeterian.


Övrigt:
Tråkig tävling som brukar vara bra! Vet inte varför de blev så dåligt detta år, har aldrig hört så mycket klagande folk på en och samma tävling. Underlaget på Åby brukar vara bra, personalen trevlig och banorna bra, denna gång var det helt tvärt om! Ett stort minus får Åby Ridklubb denna gång, hoppas dom tog till sig all den kritik dom fick och förbättrar sig till nästa gång! Vi får se om jag åker till Åby någon mer gång, tveksamt om de är lokalt, kanske vågar mig dit på en regional isåfall.


När banan är såhär, då är den toppen! Tyvärr var det bara lervälling när vi var där nu..


Kommentarer
Postat av: Erica

säger det samma om framridningen! Jag krockade nästan med en häst ju, jag höll höger, men inte den ryttaren!!

2010-10-01 @ 20:59:57
URL: http://fruuktsoppa.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Upplever alltid att framridningarna o framhoppningarna är röriga i de lägre klasserna - tyvärr!

Jag hatar framridningarna, de är skräckupplevelse varje gång o ger mig inge bra känsla inför start.

2010-10-21 @ 20:15:21
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback