Videoklipp

Filmerna laddade klart snabbt så lägger upp dom med en gång.
Är medveten om att jag inte red bra idag, så spara gärna kommentarerna om det, tack.

100 cm


110 cm


Kommentarer
Postat av: Jennie Kristensson

Tycker i 1m är det en bra runda, om du ser till förrutsättningarna och tänker på hur Gustav är. Du gjorde helt enkelt det bästa i denna situationen, tänk tillbaka hur detta sett ut kanske för ett halv år sedan, då ser du en klar förbättring! Bara att blicka framåt och ta nya tag nästa gång istället :) Se det såhär, du genomförde det även om du kände för att skita i det, det kom säkert något gott ut av det :)

2010-09-25 @ 18:49:51
URL: http://jenniiie.webblogg.se/
Postat av: IDA

Jag tycker att ni är fina! Ni kom ju igenom både gångerna! Bättre lycka (och bättre ordning på nästa tävlingsplats får vi hoppas!!) nästa gång!

2010-09-25 @ 19:02:14
Postat av: Johanna

Hejsan! Super fina foton i headern och fin design på bloggen. :) Undrade om du gör gratis designer? Behöver för nya min :) Tacksam för svar!

2010-09-25 @ 19:15:38
URL: http://johannaaolsen.blogg.se/
Postat av: Bella

Alla har dåliga dar, tycker ändå du kan vara nöjd med vissa språng som han hoppade jättefint på:) Tänk hur det var för några månader sedan och hur mycket han och ni har utvecklats tillsammans sedan dess!



Vem var det som byggde, 110 såg allt annat än schysst ut för att vara en lokal tävling!

2010-09-25 @ 19:34:49
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tycker då inte att du rider så dåligt! Du har en fin häst, men han ser inte helt lätt ut, kom ihåg det. Kämpa på!

2010-09-25 @ 20:51:22
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker inte du red dåligt faktiskt tvärtom tycker jag du hade bättre tempo än vad du brukar ha, du brukar ju vilja sitta och tjuvhålla in i det sista men inte idag tycker jag :)



Men hästen är verkligen ingen hopphäst tyvärr alltså, det ska inte vara så svårt att ta sig igenom på dessa höjder. Är du säker på att han är ok?, tycker han ser ut som en typisk rygghäst faktiskt.

2010-09-25 @ 22:07:43
Postat av: Linda

Tycker inte du rider dåligt tess, inte alls. Gurran såg spänd o lite ofokuserad ut, mycket och titta på och svår bana och ruttet väder, en dålig dag helt enkelt!

2010-09-26 @ 09:52:07
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Måste säga att jag uppskattar att du lägger ut bilder och filmer även fast du inte är nöjd, det är både inspirerande och lärorikt och oftast ser det bättre ut än vad det känns. Själv hade jag inte startat en häst som är såpass spänd men alla har vi olika sätt att nå våra mål på :)

2010-09-26 @ 14:13:40
URL: http://yasminesriddagbok.wordpress.com
Postat av: Rebecka

så hemskt var det inte alls.

Men jag tycker du verkligen ska tänka över att byta häst. Han är ju ingen direkt talang o du verkar ha ambitonen att nå högre o jag tror du skulle ha så himla mycket roligare med en häst med mer will to please.

Med all den tiden du lagt ner borde ni ha kommit bra mycket längre, visst är det mycket bättre än för ett år sedan men det borde hänt så himla mycket mer.

För din egen skull, det ska vara roligt att rida.

2010-09-26 @ 16:10:19
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Tove

första rundan tycker jag var jättebra! Inga såna där tråkiga, grova rivningar som ni hade så många av förut utan mer bara en stunds dåligt fokus i kombinationen. Att han sen är spänd och tittig på omgivningen är ju sånt han vänjer sig av med när han är mer van och kan slappna av på nya tävlingsplatser. =)



Andra rundan är det lite mer forcerat och orytmiskt, och han gör sina grova rivningar igen. men det tror jag helt enkelt kan vara att han är fysiskt och mentalt trött.

Snart orkar han sig nog igenom två klasser på ett bättre sätt, i nuläget kanske en klass är mer lagom för honom på en dag innan han mognat och orkar mer.



Håller med någon tidigare kommentar om att det är både inspirerande och lärorikt att du visar både det bra och det dåliga. Du är en förebild Tess, fortsätt vara det och fortsätt jobba på hemma med Gustav som du gjort nu, han gör snabba framsteg och snart kommer det nog lysa igenom ännu mer även på tävling :)

2010-09-26 @ 18:27:24
Postat av: Emmie

Tycker som de flesta andra, strongt att lägga upp filmer osv ändå! =)

Tycker det var bra med tanke på förutsättningarna!



Keep going!

2010-09-26 @ 18:34:57
URL: http://grooma.blogg.se/
Postat av: ulle

Tycker inte alls du rider dåligt! Du gör det bästa av situationen helt enkelt. Det är stor skillnad på nu o och tidigare. Du gör och har gjort ett kanonjobb med honom! Fortsätt så,det lossnar snart på riktigt! Keep up the good work =)

2010-09-26 @ 19:40:18
URL: http://livetitun.blogg.se/
Postat av: Johanna

du gör ett väldigt bra jobb på en svår häst, Tess!

2010-09-27 @ 18:32:49
URL: http://appobappo.blogg.se/
Postat av: johanna

Du är för övrigt veckans blogg hos mig :)

2010-09-27 @ 19:09:13
URL: http://appobappo.blogg.se/
Postat av: Helena

Måste nog säga att jag tycker du kämpade på bra här, på en mycket spänd häst. Kan nog hålla med de som kommenterat att han inte precis bjussar dig på något. Ibland blir det som han liksom bara skiter i hindret och att han drar med sig halva banan, han rättar sig inte eller blir försiktig. Men eftersom han så lätt blir spänd kanske det handlar om det och kan han landa lite så blir det säkert bättre. Men nog får du kämpa en del med hästen om du ska ha den som hopphäst, det tycker jag nog.

2010-09-27 @ 19:49:37
Postat av: Siri

Bläh, vad tråkigt med alla negativa människor. Jag tycker (trots en spänd Gustav!) att ni får se det som ett uppnått mål att ni genomförde både 100 cm och 110 cm. Med rutinen kommer resultaten!



Ovanstående kommentarer är en direkt upprepning av vad jag fick höra när jag hade min ponny. "Varför ska du ha en sådan där svår en, du gör det bara komplicerat för dig själv!" och "Köp en häst som gör något själv, så slipper du bli besviken!"



Jag vet hur sjukt, djäkla tråkigt att få höra hela tiden.. Jag älskade min ponny trots att han ibland var helt vidrig! Vissa människor kanske kan byta ponnyer/hästar som andra byter sockar, men det kan inte vi vanliga dödliga. Så det jag vill komma fram till är att jag verkligen beundrar dig som kämpar på och gör så stora framsteg som Ni faktiskt gjort!



Kram Siri

2010-09-27 @ 23:36:10
URL: http://omsiri.blogg.se/
Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Rivningarna kommer när han får ("får") rinna iväg och bli lång-låg mot hindren, kommer i botten. Det GÅR att jobba mer med, men är inget kul precis. Trust me, I've benn there ;-)

2010-09-30 @ 14:30:59
URL: http://equilina.se
Postat av: Emma

Om man inte får ngn bra känsla gällande tävlingsplatsen är det såklart svårt att föra över positiv energi till hästen ... ännu svårare om hästen skulle vara lättspänd som din verkar vara.

Men se det såhär, bra och dåliga tävlingar kommer HELA tiden, nu är ni båda två en erfarenhet rikare.



//Emma

2010-10-01 @ 13:05:47
URL: http://ejhjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback