11 januari 2011

Jag har insett hur lat Gustav är till arbete! På dagens dressyrlektion för Karina Möller fick jag verkligen arbeta med hela kroppen för att få fram grabben. Men en bra och rolig lektion var det, trots allt slit! :-)

Jobbade med att rama in och korta honom för att få igång bakkärran lite. Övergick till lite sidvärtsrörelser och sedan skulle vi få honom att spåra, något han inte riktigt föredrar! I galopparbetet låg fokusen på att få honom rund och ta långa kliv, fast i ett lugnt temp - ett rent helvete för Gustav! Men vi kämpade på som tusan och jag är riktigt nöjd med Gurris. Vi har ju faktiskt inte varit igång så länge nu så jag tycker att det gick överraskande bra.



Har som sagt massvis att jobba på, både med mig själv och med Gustav! :-)
Han måste bli stadigare och mer rörlig i sin kropp. Han ska kunna forma sig runt innerskänkel och jag måste passa hans bakdel då han gärna skjuter den ut på volter och in på rakt spår. Han måste bli starkare i sin kropp för att klara av det jobbiga galopparbetet och övergångarna är alltid något vi kan finslipa på!
Jag själv behöver räta på mina händer, få upp tummarna och korta tyglarna, utan att bli hård i handen. Jag måste hitta ett läge där jag kan räta på ryggen utan att skjuta fram benen som jag gärna gör. Fick beröm för att mina skänklar ligger helt okej och rör sig väldigt lite, vilket är kul att höra! Är riktigt laddad för vårsäsongen och jag tror att detta fortsatta dressyrarbete kommer betyda enormt mycket för oss i framtiden!! Nått ska vi ju ha att jobba på ;-)

Tack snälla Frida för att du filmade ♥

Kommentarer
Postat av: Joanna

SV:Skulle ha besiktigas på fredag men idag ringde mamman från familjen som skulle köpa honom och var helt förstörd, hade blivit varslad från jobbet så det sket sig.... :(

2011-01-11 @ 20:45:42
URL: http://joannasofia.blogg.se/
Postat av: Milla

Ser väldigt bra ut :) Och galopparbetetet i slutet såg kanon ut, lugnt och avslappnat :) Bra jobbat!!

2011-01-11 @ 20:51:25
Postat av: maria

Ni är fina :) Och du kan ju visst sitta ner på honom!

2011-01-12 @ 01:03:25
URL: http://[email protected]
Postat av: maria

Ni är fina :) Och du kan ju visst sitta ner på honom!

2011-01-12 @ 01:04:04
URL: http://mariabagenholm.blogg.se/
Postat av: Alexx

kul att du kommer igång med dressyrträning igen :) Tror absolut att ni kommer att kunna tävla dressyr i vår med bra resultat :) Kan nog nästan lova att hoppningen kommer gå ännu bättre när du får igenom galoppen på marken till hundra. Lilla dressyrhästen! :) tycker det är kul om du sattsar liite på dressyren som nu, han skulle ju faktiskt ha blivit min dressyrhäst som det var tänkt från början :) Lycka till tesssss! :D:D

2011-01-12 @ 13:01:09
Postat av: Frida

Sv. Tack för tipset tess :) lånar gärna några böcker också :)

Och tack för att du filmade och fotade mig igår! <3

2011-01-12 @ 13:55:06
URL: http://friduusss.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad använder du för program när du gör om

Filmerna???? :)

2011-01-12 @ 19:00:48

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback