28 juli 2011

Tretorn stövlarna är äntligen sålda! Ett steg närmare nya stövlar samt dressyrsadel ;-)

Idag blev det ett dressyrpass för herr Gurka på ridbanan. Han var lite extra snygg som dressyrhäst idag dessutom! Jobbade vidare på samma saker "som vanligt". Dvs lösgjordheten genom serpentinbågar, volter och övergångar. Idag lade vi även in lite sidförflyttningar som han gjorde helt ok! Märkte dock idag att det är lättare för honom att gå från höger båge till vänster båge i en serpentin än att gå från vänster till höger. Så det måste vi jobba vidare på, att han ska vara lika lösgjord åt båda hållen. Han kändes trots lite stelhel i serpentinbågarna väldigt samarbetsvillig och mjuk.

Han drar tygeln lite ur handen ibland och "rycker sig ut" ur formen, men jag tror det har med lathet att göra då vi precis kommit igång efter sommarvilan. I galopparbetet blev det lite jobb med fattningarna där fokusen låg på att han skulle vänta på mig och inte bara springa iväg. Sedan i galoppen att han skulle galoppera på med lite större språng, fast avslappnat. Kändes riktigt, riktigt bra! Galoppen har verkligen förbättrats på senaste tiden, den är helt underbar att rida i nu. Eftersom han kändes så himla fin i galoppen provade jag lite förvänd galopp idag. Han var så himla duktig och gjorde det så bra! Vilken är toppen eftersom det är en jättebra övning för både att stärka och att lösgöra.

Väldigt nöjd med dagens pass, även om jag saknar dressyrsadeln lite extra dessa pass. Skrittade av på hårt underlag innan gosegrisen fick sin mat och lite vatten på sin kropp för avkylning. Mamma var med och fotade idag igen så bilder kommer! :-) Tycker ni förresten att det blir för mycket bilder nuförtiden? Jag själv älskar ju bilder och kan aldrig få nog av dom! Men nu kanske det är dags för lite film nästa gång, eller?


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Det kan aldrig bli för mycket bilder :). Men en film hade varit roligt :)

2011-07-28 @ 21:51:18
URL: http://vardagmedhastar.webblogg.se/
Postat av: Linda

Jag älskar bilder, det kan inte bli för mycket! :)

2011-07-28 @ 21:54:31
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Lina

jag älskar bilder men film vore kul oxå! :)

2011-07-29 @ 17:50:07

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback