Grace Kelly

Grace Kelly, en riktig snygging!

Jag provred Kelly 2005 och fastnade med en gång. Bestämde mig därför för köp och hon stod hos mig en vecka senare. Dock kändes det inte riktigt "rätt" i ridningen efter två veckor och vi bestämde oss då för att röntga henne. Där visade det sig att hon hade lösa benbitar i båda baknäna och de gick som dålt fel och hon fick flytta hem till sin tidigare ägare och köpet gick tillbaka helt enkelt.

Kelly var ganska svårflörtad, hon var riktigt stoig! På provridningen hade dom endast terränghinder och hon hoppade det utan tvekan och bara flög över. Men när vi kom hem och skulle rida över vanliga bommar tvärvägrade hon flera meter innan. Hade jättesvårt att få över henne över ett vanligt hinder haha i dressyren var hon tydligen mycket NH riden, men hon var jättefin tyckte jag. De kändes som de klickade. Dock två veckor senare kände jag som sagt att detta inte var rätt häst för mig. Så det vara ganska "skönt" att de hittade någonting på röngten då..

Kelly är ett sto född 2002 och korsning halvblod/arab och pre eller liknande, en rejäl korsning var det iallafall, tror pappan hette Marco Polo. Hon var brunskäck och strax över 157 cm i mankhöjd. Synd att jag inte har bättre koll på stam osv, försökte som sagt googla men utan resultat. Har även kollat Blup men jag tycker inte att någon av de Grace Kelly som finns där stämmer överrens med denna. Vet som sagt att hon såldes för ett par år sedan som avelssto, tror hon opererades för benbitarna, men nu vet jag inte vart hon är längre..

Helt klart en av de snyggaste hästar jag träffat, otroligt bildskön! :)
Tyvärr inga filmer på henne, mer än på videofilm till TVn, så ni får fler bilder istället!


provridningen 05





annonsbilden, tror de va 09 jag såg den.. osäker.


Kommentarer
Postat av: Beav

Marco Polo, hennes pappa - http://www.pixbox.se/pic_show_id9996697.html



Han var efter Samber (Kungen av pintohästar) och undan ett okänt andalusiersto.



:)

2011-04-02 @ 13:15:37

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback