Linköpings Fältrittklubb

Har ju glömt att göra en utvärdering av LFK, så här kommer den, lite i efterhand!

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen var på deras stora utebana. Sist vi var på LFK var det toppen och det gick även att rida fram lite längst bort vid transporterna. Denna gång var hela parkeringen en isgata, ganska så otäckt för mig som tagit av broddarna på Gustav. Men framåt eftermiddagen när det blev lite varmare blev även underlaget något bättre. I övrigt var parkeringen bra med trevliga vakter och det var lätt att ta sig in och ut.


Veterinär:
Veterinären var jättetrevlig! Besiktningen var smidig, ingen kö eller väntan och hon kollade allt en vanlig veterinär kollar, dvs mungipor, ben och hur hästen rörde sig i trav.


Framridning:
Fanns ingen direkt framridning, utan du fick utnyttja vägarna runt om samt en liten volt precis utanför framhoppnings-ridhuset. Det var halt, mycket hästar och ganska rörigt. Jag kunde bara skritta på Gustav på den lilla volten.
 

Framhoppning:
Rörig! Alldeles för många ekipage inne i de lilla ridhuset. Åtta ekipage var max och pga antalet var det endast ridning i vänster varv. Både räcket och oxern hoppades i vänster och all ridning skedde i vänstervarv. Kanske inte de bästa med tanke på att de inte fanns en framridning innan.. Dessutom gillade jag inte att de inte fanns ett "litet" hinder att hoppa fram på. Då räcket var mer eller mindre omöjligt att sänka då alla skulle hoppa samtidigt typ. Framhoppningen var helt enkelt för rörig, med för många ekipage och underlaget blev halt och tungt.


Tävlingsbanan:
Jag tyckte underlaget var bättre inne i stora ridhuset än inne på framhoppningen, vilket var possitivt. Jag tyckte att banorna var bra byggda, de märktes att det var regionalt - utan att bli för svårt. Fanns kanske en lite svårare linje i varje klass men fanns inget direkt hinder eller en linje som "många hade problem med". Trevlig bana helt enkelt.


Cafeterian:
Var faktiskt aldrig i närheten av cafeterian.


Övrigt:
Jag gillar LFK, men kommer nog inte åka på deras innetävlingar igen om inte framridnings-möjligheterna blir bättre. Supertrevlig personal, snabba under tävlingsdagen och stor, skön läktare. Ser fram emot deras utetävlingar! Överlag kan jag rekomendera LFK, jag har varit nöjd båda gångerna jag varit där.



Kommentarer
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m

Tyckte du inte underlaget var katastrof? :o jag gick banan med en kompis och det var ju stora gropar överallt! Usch.. Min chef vägrar åka dit o tävla pga underlaget..

2011-03-19 @ 08:36:04
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Anonym

Framhoppningen har dåligt/katastrof underlag annars var den väl helt ok..Inte så rörig och ett kryss skulle nog vara ivägen...Man har ju förmodligen provat att rida sin häst i högervarv hemma ngn gång så det behövde väl kanske inte tränas på uppvärmningen ;)

Kul att se DampJohan sköta sig!

2011-03-21 @ 14:11:07
URL: http://www.bjornsvensson-hast.se/page13.php

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback