Svar på tal

Jag är så otroligt trött på att hela tiden behöva stå tillsvars för hur jag rider och tränar min egna häst! Det blir inget roligt i längden att hela tiden behöva förklara varför jag gör si och så, få onödiga påhopp eller få en kommentar om "varför gör du så?!" Jag förstår att det finns folk som är nyfika, men nyfikenheten slutar vid en viss gräns.. Jag svarar på dessa två iallfall, för att ni två ska få svar..



Du får absolut inte ta det här som kritik nu, utan jag är bara nyfiken! Vad är tanken nu när du samlar ihop honom igen? Jag förstår ju att han inte ska springa över hindrena osv. men tidigare har du skrivit att ni har jobbat med att ha en bättre grundgalopp, och nu såg det ut som att du samlade honom ganska mycket igen? :)

- Tar det absolut inte som kritik, även fast det kanske varit roligt med ett litet "fina ni är, bra kämpat - men varför samlar...". Jag ser ingen som helst anledning till att trycka på honom massor i galoppen när han inte är tillräckligt stark för det. Blir galoppen större i dagsläget blir han flack, osäker och bara springer på hindret. Vi jobbar med grundtempot, men du vet ju inte heller vad hans grundtempo i dagsläget är? Jag samlar inte mycket, jag har honom mellan hand o skänkel, med nästan ingenting i handen och en superkänsla! Han kommer bra på hindret, lyfter ordentligt och hoppar med hela kroppen (visst han hoppar utan rygg på hinder två första gången). Så min tanke är att ha en häst som är tillfreds, som hoppar genom sin kropp och är lydig - trivs han i detta tempo, varför ska jag ändra när det fungerar?



Undrar som Johanna, varför samlar du honom så kort igen när det orsakade så mkt problem innan? Han hoppar så mkt finare med ryggen när du galopperar på i "lagomt" tempo. Över andra hindret släpper han ryggen helt här. Gå inte tillbaka till den gamla ridningen nu när ni blivit sååå himla fina tillsammans! Tänk framåt (och ja, jag vet att man inte ska gasa runt jämt utan man måste kunna samla också, men han hoppar ju inge bra när han går så jättesamlat o kort, galoppen har liksom ingen stuns utan ser bara stum ut). Inte heller menat som att hacka och kritik men allt är ju upp till den som tolkar det man skrivit. Man ska inte hacka och vara elak men man måste ju få fråga ibland hur någon tänker? Det kanske finns en jättelogisk förklaring bakom som inte jag ser, det är ju trots allt hennes häst som hon känner allra bäst. Men jag skulle gärna vilja veta varför det samlas så mkt igen?

- Jag visste inte att denna korta galopp orskade så mycket problem innan? :S Vad är lagom tempo då? Varför ska jag rida min häst "som alla andra rider sina", om min funkar på detta? Jag förstår att när hindrerna blir högre måste jag ha ett bättre grundtempo med lite mer tryck för att han ska orka över - men vi är ju inte där än?! Konstigt, jag tycker han hoppar absolut super här! Förutom på hinder två första gången för att han tittar på vattenmattan och spänner sig, men i övrigt tyckte jag hoppningen var helt kalas och känslan var underbar! :) Så för att svara på frågan.. Han samlas "så här mycket" för att hoppa bättre och vara mer tillfreds..


Jag jobbar varje dag med att hitta en större galopp, att våga variera galoppen. Allt händer inte under en dag. Han är inte tillräckligt stark, han orkar inte över hindrerna med en större galopp - han trivs i denna galopp!

Ena gången har jag för mycket galopp och han hoppar flakt och river, andra gången samlar jag för mycket? Jag kan nog aldrig få er helt tillfredsställda med min ridning på Gustav, men ärligt talat så är det inte de jag är ute efter! Jag vill att min häst ska vara tillfreds med min ridning, att vi ska trivas ihop och ha roligt. Det är inte första gången jag skriver ett sånt här inlägg och jag kommer med all säkerhet få tusen kommentarer om "varför ska du ta allt så negativt, synd att du ska ta allt så negativt osv osv", jag skiter i de. Jag tar det inte negativt - men jag blir ledsen! För jag försöker som aldrig förr med Gustav, jag gör allt jag kan och för en gångs skull känns det så otroligt bra och roligt att rida och hoppa honom, då är dessa kommentarer inte roliga.. That's it.


Tack för er som försöker förstå och peppar, ni betyder ♥
Tack för mig!


Kommentarer
Postat av: malin

sv: ja visst är lille Cune gullig! gillar honom redan massor:D



tycker för övrigt att senaste filmen på dig och gustav såg supertrevlig ut!

2011-05-05 @ 15:00:12
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Alexx

Tråkigt att du börjar känna såhär igen Tess! Inte för att jag ska säga vad som är rätt och fel men glöm bloggen ett tag absolut eftersom du trivs med känslan att rida honom nu och då slipper du folk som bryr sig.

2011-05-05 @ 15:01:27
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

du får göra om jag, har börjat blockera alla dumma människor ifrån att komma in på min blogg! tycker inte du ska behöva svara på sånt här, dom vill bara att du ska få dig en tankeställare att du gör fel, vilket du inte gör! det är ju precis som pebbles, man kan inte dundra in med en bra galopp för då blir det flacka språng, precis det som jag fick svara på i förra inlägget! du behöver inte ens svara på såna här kommentarer, för vi som läser din blogg ständigt och tycker om den, dig och gustav, vet att du gör rätt med din häst! kram

2011-05-05 @ 15:01:59
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Jag tycker folk bryr sig för mycket om att hästen måste hoppa perfekt hela tiden. Herregud, det tar ju ingen skada om hästen råkar hoppa utan rygg nån gång ibland. Kan lova att nästan alla som läser denna blogg är hobbyryttare och på dom här höjderna behöver inte hästen hoppa perfekt hela tiden.



Men nåt som jag tycker är viktigt är han hästen är mentalt avslappnad när den hoppar, och jag har aldrig sätt Gustav så lugnt, avslappnad och tillfreds när han hoppar, därför tycker jag att det är skit bra jobbat!

Det tycker jag är så mycket viktigare än tekniken, för det kommer med tiden!



Bra jobbat Tess!!

2011-05-05 @ 15:20:44
Postat av: Johanna

Faan Tess skit i alla idioter!!! Det e ju bara DU som vet vad som funkar bäst till din pålle :) Du vet ju själv hur fin han blivit o vilken skillnad det e med ALLT!!! Keep the good work u. Kram

2011-05-05 @ 15:23:03
URL: http://jojjanpojjan.blogg.se/
Postat av: Sarah

Det här är anledningen till varför jag själv inte bloggar, dessa kommentarer om hur man ska rida sin egen häst! Man gör ju så gott man kan eller hur? Ska man tycka och tänka så mycket om hur andra rider sina hästar, ska man först och främst sitta på den hästen och prova själv, SEN kan man yttra sig.

2011-05-05 @ 15:42:26
Postat av: Linda

Varför yttrar sig folk ens om dom inte ridit honom själv ens? oh fan skit i dom tess, ni är verkligen as duktiga oh det är en sån ENORM skillnad på er nu, jag har aldrig sett er så fina och jag tycker ni utvecklas så mycket både du som ryttare och han som häst. Fortsätt kämpa och kör erat eget race, sen kan ju folk hålla sina åsikter för sig själva istället tycker jag. Dom kan rida sina egna hästar som dom vill och du din som du vill. Jag tror på er so mfan tess!

2011-05-05 @ 16:07:09
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Daniella

Jag tycker ni ser jätte fina ut :) Det är sådan stor skillnad på er båda :) Det ser ut som du trivs mer med din ridning nu, och gustav trivs iaf och det syns! :) you go girl :)

2011-05-05 @ 16:32:35
URL: http://mazzerati.blogg.se/
Postat av: Daniella

Jag tycker ni ser jätte fina ut :) Det är sådan stor skillnad på er båda :) Det ser ut som du trivs mer med din ridning nu, och gustav trivs iaf och det syns! :) you go girl :)

2011-05-05 @ 16:32:47
URL: http://mazzerati.blogg.se/
Postat av: Merethe

skit i vad andra säger Tessan!

Du känner din häst bäst, du ser ju hur otroligt fin har blivit på bara några veckor, så otroligt mkt har hänt!! Fortsätt lika, ändra ingenting så länge du & hästen är tillfreds och trivs. Han blir ju bara finae & finare för varje dag, så varför ändra?!

Ni är super fina tillsammans och måste bara säga att du har en otroligt läcker totto!!!

2011-05-05 @ 16:44:33
URL: http://[email protected]
Postat av: Elin

Tycker han ser riktigt trevlig ut, har en ponny som är väldigt lik Gustav i sitt betéende. Så vet precis vad du kämpar med, tycker du är jätte ducktig och ni har kiommit en bra bit på väg. Även om vägen är lång:)

Skulle oxå vilja fråga vad det är för märke på din förbygen, är ute efter en man kan fästa i sadelgjorden.

Lycka till!!

2011-05-05 @ 17:27:08
Postat av: johanna

okej, tack för svaret :) som sagt, menade inte att du behöver stå till svars inför mig eller förklara dig på något sätt! jag tycker verkligen han har blivit jättefin, som du säger dumt att jag inte skrev med det. men då vet jag hur du tänker, som sagt jag känner ju inte din häst utan det är därför jag frågar. men ska nog aldrig mer kommentera bloggar, för man hör inte hur frågan är menad i text eller tonfall osv.. verkar väldigt lätt bli missförstånd! så lycka till med gustav, ses kanske på någon tävling framöver.

2011-05-05 @ 18:37:25
URL: http://johannaedvardson.blogg.se/
Postat av: Tove

Du behöver inter bevisa något för någon Tess, alla som har ögon kan bläddra runt i dina filmer och se vilke helt enorma framsteg ni båda två har gjort, och det borde vara bevis nog för tvivlarna att du gör rätt.



Du känner din häst bäst, och tränar på det sätt som verkar fungera, och utvecklingen går inte att missa.



Ni är superduktiga, och du förtjänar beröm och peppning för hur du orkar och stå ut med allt du gått och går igenom. Du är fantastisk, och jag tycker sista filmen var KANON, allt utom första språnget på 2a hindret som du själv säger var SUPERFINA språng, inte alls den gamla, tyråkiga hoppningen Gustav bjöd mestadels på förr, utan nu hoppar han ju verkligen tusen gånger bättre.



Kämpa på och stå på dig Tess, och ignorera dem som pikar dig, de förtjänar inte din energi.

(dock frågor om varför och konstruktiv kritik ställda på ett trevligt sätt är ju en annan sak, det är ju något som är bra att svara på och bemöta med öppet sinne. Men pikar och påhopp -blocka dem och gå vidare. De är inte värda din energi)

Kram!

2011-05-05 @ 19:44:55
Postat av: mimmi

Jag förstår inte vad alla klagar på, i alla fall inte på den videon?

Tycker han hoppa jättefint på den, verkligen! :)

2011-05-05 @ 19:58:15
URL: http://mrunno.blogg.se/
Postat av: Cissi

Först vill jag bara säga att jag tycker att du har lagt ner ett fantastiskt arbete på Gustav och ni har utvecklats något enormt båda två!



Sedan måste jag ändå skriva en sån kommentar som du bad oss att inte lämna, men det har inte så mycket med det här att göra utan mer med livet i stort. Jag förstår att du blir ledsen när folk ifrågasätter det du skriver, men livet blir så mycket jobbigare om man tar allt som påhopp, eller om man låter elaka kommentarer påverka en. Jag hoppas att du klarar av att bygga upp din självkänsla tillräckligt mycket för att inse att 1) det spelar ingen roll vad andra tycker och 2) alla frågor är inte påhopp. Allt kommer bli så mycket lättare då.



Jag menar inte det här som personlig kritik på något sätt, jag hoppas verkligen att du förstår att det här är skrivet med all välmening även om jag vet att det är svårt att få fram tonfall i tesxt. Gillar annars din blogg skarpt och tycker att du rider väldigt prydligt och fint och framförallt - ditt arbete med Gustav är imponerande. Keep going!

2011-05-05 @ 20:21:31
URL: http://cizziz.blogspot.com
Postat av: Cissi

Tillägg; tänkte bara säga det också att jag verkligen inte tror att någon av de här frågorna var menade som påhopp, de var nog bara nyfikna och ville förstå. Tycker att det är bra att man vågar fråga så att man kan utbyta kunskap och erfarenhet med varandra, så länge man gör det med en vänlig ton :) Förstår dock att det är lätt att missförstå när man inte hör tonfallet.

2011-05-05 @ 20:23:28
URL: http://cizziz.blogspot.com
Postat av: sabina sörensson

jag säger bara FY FAN vilket jobb du lagt ner på denna hästen tess! jag beundrar dig. för ett bra tag sedan säkert ett år sedan la du ut filmer ni hoppade o rev varannat hinder.Vilken häst han blivit! Vilket team! Nej skit i alla andra o fokusera på er två, tillsammans! Ni kommer gå långt :) Thats it.

2011-05-05 @ 20:28:58
Postat av: Sandra Ramtzén

Skit i vad andra säger, tycker och tänker. Det är nog inte många som har det tålamodet som du har haft med Gustav. Du har lagt upp filmer där han mer eller mindre har rivit varje hinder och det är det få som gör. Fortsätt kämpa, ni är grymma !

2011-05-05 @ 21:00:03
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag tycker att ni har utvecklats något så enormt och blivit sååååå fina! Är det någon jag hade velat skulle hoppa upp på min häst så är det DU! Jag tycker att du har en sådan fantastisk känsla för varje häst du hoppar upp på! Att rida med en sådan känsla som du har är nog många avundsjuka på. Jag är en av dom! Du är en grym ryttare och hästmänniska Tess och så fin som Gustav har blivit är fantastiskt! Vilket jobb du har gjort med honom! Nu är han ju en häst man blir intresserad av att köpa medans man innan tyckte synd om dig nästan som hade ett odjur till häst :P Tess, ALL CRED till dig!!

2011-05-05 @ 21:23:47
Postat av: isabell premfors

Tro på dig själv de blir bäst i slutändan :) Det är ju endå du som känner hästen bäst och jag tycker det e grymt stor skillnad på han nu från innan :) possitiv skillnad!! du är verkligen duktig!

2011-05-05 @ 21:25:03
Postat av: Anonym

Viktariebloggaren Gunnel's airspace har nu startat hos http://feliciaaulen.blogg.se/

Se hur det gick första dagen på jobbet när hon krävde att magnus skulle gå in i en viktökning för att stocken skulle bli grövre, tror du det funkar på så vis som hennes teori påstår?

2011-05-05 @ 21:32:16
URL: http://feliciaaulen.blogg.se/
Postat av: beatrice

Ni är verkligen så fina tillsammans !

2011-05-05 @ 22:16:55
URL: http://beatriceks.blogg.se/
Postat av: Carro

Tycker du gör helt rätt Tessan! Ni har utvecklats något enormt och jag är säker på att det bara kommer bli bättre, det är "bara" att låta det få ta sin tid :) Ingen känner honom så bra som du gör trots allt. Tror på er!

2011-05-05 @ 22:40:33
URL: http://carolinedjerf.blogg.se/
Postat av: linnea

Det kommer alltid finnas avundsjuka idioter som klagar och ska ifrågasätt allt. Måste bara säga att du har gjort ett GRYMT bra jobb, otrolig skillnad på hästen :)

2011-05-05 @ 22:48:53
URL: http://linneabergh.blogg.se/
Postat av: Hanna

Men alltså, jag förstår att du är lite känslig när du har fått riktigt elaka påhopp innan. Men de två kommentarerna här är ju inte elaka? De säger faktiskt att NI ÄR JÄTTEFINA (vilket jag faktiskt också tycker, jag är grymt imponerad över att du inte gav upp utan kämpade vidare, hittade rätt knappar och tog er framåt!).



Är man elak bara för att man ställer en fråga?



Du har faktiskt själv suttit och skrivit att du kortat honom för mkt innan och att han då hoppat flackt utan rygg. Så när du själv skrivit så är det väl inte jättekonstigt att någon frågar?



Varför inte bara skriva att han blivit så stark att han klarar det nu? Istället för att ta det som ett påhopp när de ändå försöker lägga fram det så fint de kan genom att faktiskt poängtera att ni ÄR DUKTIGA. Alla som frågar ngt om din ridning hackar inte, de pikar inte, de försöker inte gömma en elak kommentar genom att tillägga hur duktig du är. De kanske faktiskt menar det? Att du ÄR jätteduktig men att de UNDRAR hur ditt upplägg ser ut och varför? Av rent intresse.



Jag gillar att läsa din blogg för du är mkt inspirerande, rider bra och kämpar som fasen där såå många andra hade gett upp. Du är skitduktig och jättestark! Jag jag tror dock du måste tagga ner lite när det kommer till folks frågor om din ridning. Alla menar inget illa, alla ifrågasätter inte för att få dig att verka dum, ibland undrar man helt enkelt bara. Är det så himla farligt verkligen?



Läs de två inläggen igen, och fråga sen dig själv var påhoppen är. För jag ser då inga. Det jag ser är två pers som kanske vet att du är jättekänslig sedan tidigare påhopp och därför undrar men tillägger att de tycker du är duktig, för att förtydliga det faktumet.



Försök att sluta vara så stingslig. Elaka kommentarer är alltid störiga och något man bara raderar. Men faktiska frågor? Som sagt, du har själv sagt att kort galopp = inge bra för er. Är det superkonstigt att någon då frågar varför du nu rider i kortare galopp? Utgå inte från att det finns en elak tanke barkom frågan.



Tvivlar starkt på att det är två "avundsjuka idioter" som frågar. Tvärtom tror jag faktiskt det är snälla människor som undrar hur du tänker (utan att säga att det direkt är fel eller vill få dig att ifrågasätta dig själv).



Skaffa lite mer skinn på näsan utan att bli så bitsk, jag tror det kommer bli jobbigt annars. Varför folk "lägger sig i" din ridning? Tja, det är ju den du bloggar om, din ridning väcker intresse och ibland frågor när man undrar. Ska man bli halshuggen och stämplad som elak när man ställer en fråga ang din ridning?



Som sagt: jag TYCKER VERKLIGEN du är jätteduktig och det är skitkul att läsa om hur bra det går för er nu, trots att jag inte känner dig. Sen kanske du blåvägrar tro att jag faktiskt tycker så men då bör du nog börja bygga upp självförtroendet så att du inser att främlingar faktiskt kan vara riktigt imponerade av dig!

2011-05-06 @ 09:34:02
Postat av: Emma

Jag tycker att du är på rätt spår. Och jag tycker det är toppen att han får jobba i olika tempon över hindret. Klart att du måste rida så här ibland, rida på ibland osv. Det ingår i grundträningen av unghästar. Jag tycker också att de sista sprången är runda och fina, blev förvånad att han orkade hålla ihop sig så fint. Det här arbetet gör susen för ryggmusklerna! Snart kommer han att orka bära sig och hålla ihop sig lika fint i ett högre tempo!

2011-05-06 @ 10:51:32
Postat av: Anonym

Tycker du har gjort ett super jobb med honom och tycker du är en skicklig ryttare. Dessutom har du en bra & läsvärd blogg.

MEN

Har man en blogg så måste man tåla frågor, att folk kommenenterar allt man gör.

Jag tycker folk är väldigt trevliga på denna bloggen om man jämför.

Nej man måste tåla en fråga.

Och nu kommer folk knappt våga fråga dig något eftersom det blir så sura miner.

Så tyvärr så tror jag bara folk kommer skriva det du vill läsa framöver och inte det dem egenltigen tycker!

Men somsagt ni är jätte duktiga & lycka till framöver :)

2011-05-06 @ 10:55:54
Postat av: Beatrice

I ridsporten finns det alltid saker att slipa på, och det tror jag alla vet att dom själv också har bara det att dom inte tänker långt nog för att slänga ur sig spydiga kommentarer. jag tycker du gör ett superjobb med Gustav och ska vara stolt över dig själv. sträck på dig! :)

2011-05-06 @ 11:54:14
URL: http://beatricenordin.blogg.se/
Postat av: Bilinda

Skit i dom Tess, de är bara avundsjuka på dig och Gustav! Du gör det som är bäst för Gustav, det vet jag <3

2011-05-06 @ 12:35:00
URL: http://bilindahamrin.blogg.se/
Postat av: Johanna wisting

Kan vara första gången någonsin jag komenterar någons blogg men nu blev ja irriterad på riktigt..

ni har ju för tusan gjort världens framsteg, skit i alla puckon som leker "hobby proffs". stor suck på hästmänniskor ibland.. ni är sååå duktiga såå Tess :D

2011-05-06 @ 13:32:45
Postat av: Cornelia

Orkade itne läsa igenom alla kommentarer så detta kanske har nämnts tidigare, i don't know.



Anyway, Jag trodde iten det fanns människor som faktiskt kunde klaga påa tt man red för långsamt? att kort galopp kunde vara negativt? ju mer kontroll desto bättre? Tänker itne ens säga "eller" för det är så, sen självklart, när hindrena blir högre än 110-120 ska man ha en bra grundgalopp, självklart, men målet ska ju alltid va att dom ska kunna orka och klara av att hoppa även en stor oxer på "ettans växel", dom ska klara det, dom ska ha dom musklerna, och för att bygga dom musklerna måste man ju börja någon jävla stans, right? Tar min Zwiggy som exempel.. Jag har inte förräns typ Nu börjat öka galoppen något, nu med undantag för tävlingar då ja gick upp i klasserna rätt fort med henne, och i ochmed att hon är så grön och orutinerad så behöver hon lite mer fart på tävling, men hemma? egentligen sitter jag i galopp på stället och tränar allting, för hon är inte lydig nog att kunna göra övningar i en större galopp än, och jag antar att gustaf är lite likadan? Jaja, När man har en ung lite mer orutinerad och pigg/het/stark häst så tänk bakåt för att sedan ha kontroll framåt.. Bättre att kunna få stopp på hästen och att den tar en bakbom på en oxer men hoppar fina språng, än att den springer runt i världens fart men tar sig över hinder på fart >< Go tess, GO!

2011-05-06 @ 14:49:21
URL: http://cooorre.blogg.se/
Postat av: Camilla

Äh, du vet och känner din häst bäst. Bry dig inte om vad alla andra kommenterar, det handlar ju om din känsla. Sedan handlar det ju också omm vilket tryck man har i galoppen, man kan ju rida samlat och ha bra tryck allting handlar inte bara om att rida korta och långa galoppsprång, är trycket bra är ofta galoppen bra :) din häst är superfina och jag tycker att du rider superbra! fortsätt kämpa på lidandat och strunta i alla kommentarer!

2011-05-06 @ 15:23:38
URL: http://camfra.blogg.se/
Postat av: Jenni

Åh jag blir så arg å lessen :( Tess ni är super fina och har gjort helt grymma framsteg, och ni fortsätter att impa hela tin! Tro på dig, låt det vara roligt, för det är ju meningen med hela grejen, är bloggen skit å jobbigt, skit i den då. Tänk på dig själv! Å glöm aldrig att avundsjuka tyvärr är en otroligt stor del av denna sporten.... Kämpa på, du gör undervärk. Kram på dig!<3

2011-05-06 @ 16:24:47
URL: http://jennikristensson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Måste bara gå lite emot strömmen och säga att jag faktiskt inte tycker att du rider ihop hästen särskilt mycket..! Faktiskt skulle jag säga att det ser ut att vara ett alldeles lagom tempo och grad av samling till den serien du rider an på. I den filmsnutten du la upp senast tycker iaf jag att du har en jämn och fin anridning som ger hästen bra förutsättningar att göra det bästa av situationen. Rida snabbt kan man göra på tävling i en 1m klass, men för att bygga upp en häst (särskilt som hoppar lite med sänkt rygg) måste man samla ihop den lite för att den ska orka bära upp sig.



Folk kommer alltid komma med åsikter och förslag, men det är Du som känner Din häst. Lycka till!

2011-05-06 @ 23:12:38
URL: http://www.maler.se/pernilla
Postat av: Hanna

Kan någon se var påhoppen och påpekanden om att tess rider kasst osv finns i de två frågorna?



Jag tycker det börjar bli lite väl när folk sitter och kallar de som endast är intresserade för avundsjuka idioter. Måste man smöra för att få läsa den här bloggen?



Hade flera frågor till dig om upplägg och så då jag tycker du rider bra och behöver lite tips, men nu kommer man ju inte ens våga fråga varför du valt hjälmen du har för då kommer du väl bli asförbannad och blocka bloggen påhejad av alla här som tycker att en liten fråga måste vara ett personligt påhopp.



Varför så himla ilsken på en vanligt ställd fråga? Och ni andra här, kan ni peka ut VAR påhoppen i de där frågorna finns? Var antyds det att det är en avundsjuk idiot som frågar?

2011-05-07 @ 10:04:03
Postat av: Rebecka

men snälla Tess, var är påhoppen?

Jag frågar för jag tycker det är intressant av veta hur andra tänker. Många gånger kan man få nya infallsvinklar att ta med sig i sin egen ridning.

Men här får man bara skriva, gud vad fina ni är!?

Jag tycker det är jättetråkigt om det ska vara så, att folk tycker olika får man alltid räkna med.

Jag tycker iaf att det är väldigt intressenat att läsa frågor o svar. Gud vilken fin häst är inte så givande....

Jag tycker det är stora skillnad på att försvara sig op att förklara. Jag själv får ofta en aha upplevelse när ngn förklara, men om personen bara biter ifrån o blir sur är det inte så kul...

Ris o ros är en del av livet o man får själv plocka de bästa bitarna :)

2011-05-07 @ 13:55:56
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Jösses vad tjatigt det blev. Men nu vet ju alla vad jag tycket.

Glöm inte Tess, du är duktig :-)

2011-05-07 @ 14:14:05
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Amanda L

Jag tycker ni är jätte fina tillsammans! Men eftersom att du säger att du bara bloggar för att skriva av dig och blir ledsen när folk ger kritik (som faktiskt är konstruktiv och inte påhopp) varför tar du inte bort kommentar funktionen? Du verkar ju uppenbarligen inte gilla den :P

2011-05-08 @ 21:51:06
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Amanda L

Jag tycker du rider bra och jag gillar din blogg! Men däremot så tycker jag att du borde lära dig att ta kritik, detta är faktiskt bra konstruktiv kritik och inte påhopp så jag förstår inte riktigt din irritation. Jag har märkt denna tonen i din blogg innan och eftersom du uppenbarligen inte gillar kommentarsfunktionen, varför tar du inte bort den? :)

2011-05-09 @ 16:52:12
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nu är ju inte jag något proffs på hoppning, men jag tycker ni ser riktigt trevliga ihop, riktigt fint hoppar han och även du. Sen stooort plus för att du berömmer hästen under ridning, ser allt för många som glömmer just det.



Och självklart ska du rida honom på det sätt som funkar bäst, oavsett om det betyder att ha honom samlad eller inte. Du känner ju trots allt denna häst så mycket bättre än oss och vet vad han klarar :).

2011-05-12 @ 10:07:36
URL: http://guldponnyn.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym :)

Jag tycker du verkar jätteduktig, och du har gjort ett superjobb med din häst. Men kommentarerna du nämner ger konstruktiv kritik, och har man en blogg får man räkna med sån. Gillas inte kommentarsfunktionen - ta bort den då? Det ligger i hästmänniskors natur att vilja kritisera och påpeka allt man gör men de här två kommentarerna menar absolut inget illa. Nej du tjejen, du får helt enkelt lära dig att ta kritik och sluta ha sån bitsk attityd. Men som sagt, annars tycker jag du verkar vara en väldigt duktig ryttare med sunda värderingar. Kram!

2011-05-16 @ 11:09:03

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback