12 september 2011

Igår var det dressyrträning!
Det kändes att han var lite trött i både kropp och knopp efter lördagens tävling, men han skötte sig ändå bra på träningen. Dock var det inte våran bästa träning, men vi kan inte vara på topp hela tiden.

Började som vanligt med lösgjordheten på volt där vi även jobbade lite övergångar. Jobbade även vidare med öppna på långsidorna med volter och vi började även med att rida rakt upp på medellinjen igår (kan ju vara bra att kunna det om man ska tävla dressyr så att säga). I början gick han inte riktigt fram för skänkeln och han gick gärna lite böjd och med rumpan åt höger. Sen blev han lite springig i traven, kort och kompakt liksom..

Jobbade då med att rida öppna på medellinjen för att sedan räta ut honom så det hela tiden var jag som bestämde vart benen skulle vara och det kändes jättebra! Jag skulle rida med en tanke/känsla med att ha honom lite högerställd under uppridningen så jag inte börjar fibbla för mycket med att ha honom sprikrak, kändes bra.

Jobbade lite skänkelvikningar på diagonalen och jobbade även vidare med att få honom att ta lite större kliv i traven, att han ska våga ta mark utan att springa fortare. Det tyckte han inte om igår och det var väl lite där det märktes att han var trött.

Galoppen jobbade vi som vanligt med rudningen och att han ska galoppera ett steg i taget och inte bli "tusenfoting" som Marie säger hihi. Det gick bra, galoppen var nog det bästa på hela passet igår! Det kändes bra iallafall och han satte även fina förvända runt hela fyrkanten igår :D hihi klar förbättring!



Nu dröjer det tyvärr två veckor innan nästa träning (HUR ska vi klara det?!) pga att Marie ska ha semester. Men vi får jobba vidare själva och jag har fått massor med saker som jag ska jobba på så det ordnar sig nog. Imorgon ska vi ju dessutom prova dressyrsadel (äntligen) så då får jag lite tid att rida in mig i den också :) 

Jag är nöjd med Gurkan trots allt! Så idag fick han sig en skrittur ute i naturen. Men han var rädd för allt idag (som vanligt  när vi tränat dressyr dagen innan) haha, undra hur rädd han kommer vara för allting när vi ska tävla dressyr sen!? ;)

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hehe, najs! Jag ska inte tävla något innan sadelutprovningen, och du ska inte till Söderköping o tävla i helgen har jag förstått? Så om du inte har vägarna förbi sörping så kan jag ju komma o hämta den på Fursta! :)

2011-09-12 @ 14:19:02
URL: http://peggs.spotlife.se
Postat av: Alexx

Ni är så duktiga!!! Ser fram imot er dressyrdebut! Nästa år tror jag att ni kommer vinna allt i dressyren i lättare klasser! Dessutom tränar ni ju för L:A klasser redan nu. SÅ kul! :)

2011-09-12 @ 15:35:17
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

Vart ska ni iväg o debutera dressyren?

2011-09-12 @ 20:36:34
URL: http://hastoridveksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback