Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening

Idag åkte jag och mina små troll ut i skogen för att rida en lokal hopptävling hos Östra Sörmlands Lantliga RF. Jättemysig liten tävlingsplats med supertrevlig personal! Tyvärr var det väldigt långt emellan klasserna och vi hade riktig otur med vädret, i örvigt var det bra. Första tävlingen efter sommarvilan för både Gnista och Gustav så kändes bäst att börja med en lokal tävling. 
 
 
110 cm bed A0/A0, Gnista - 7 fel.
Gnista var först ut för dagen, kändes superfin på både framridningen och framhoppningen. Är en helt annat häst att rida på backen just nu. Inne på banan kändes hon först lite lojj, men när jag väl red an första hindret tände hon till lite. Hoppade superfint hinder 1 till 5a som var insprånget i kombinatonen. Då tänkte hon fula sig och stanna så jag sparka till henne, kom heelt i botten! Fick överhoppa sig ordentligt på A, jag trodde hon skulle ta in två språng, men gick på ett till B så hela kombinatonen blev knas. Hamnade helt i orytm sen och jag tror de sprången sög musten ur henne lite. Fulstannade på 6an, låg bra men tog en liten förhållning på ytter så hon fulstanna. Riktigt dumt! Sen blev de orytmiskt ända in i mål. Så 4 fel + tidsfel = 7 fel. Kändes riktigt onödigt eftersom hon var så fin innan, menmen vi lär oss av misstagen!
 
110 cm bed A0/A0, Gustav + 1 fel.
Lugn och fin under hela framridningen, superskönt! Taggade till som fan inne på banan, typiskt nog. Kände redan mot ettan att detta kommer bli jobbigt. Så valde att rida långa vägar, ta det lugnt och stanna honom om jag måste. Han var så på och då blir han så jävla sparkig och de ska han fan sluta med nu. Så blev en ren skolrunda som slutade på 1 fel. Felfri på hinder och höjden känns inte alls svår numera. Synd att vi inte fick fortsätta banan bara, menmen, ganska nöjd ändå!
 
110 cm bed A:1a, Gnista - 4 fel.
Mycket bättre i denna klass! Satt still och lät henne gå, tänkte fula sig på tvåan för att jag tog en förhållning, men de ska hon faktiskt klara av att ja gör så fick smacka på henne där. Blir lite väl flack emellanåt just pga att ja inte riktigt får egenom förhållningarna. Skitpetade hinder sex, den kunde lika gärna legat kvar. Men de var ett flackt språng och de var helt enkelt inte våran dag idag..
 
110 cm bed A:1a, Gustav - 4 fel.
Ändrade "taktik" i denna runda, lät honom bråka och tänkte framåt istället. Gick han emot min hand, sparkade o hade sig fick han helt enkelt ta den skiten själv när hindret sen dök upp. Någon gång måste han lära sig att man inte beter sig så! Så tyvärr rev han ett, just för att han vägrade ta min förhållning = hamnar i hindret. Ändå nöjd med denna runda då han känns säker på nått sätt.
 
 
 
Gustav behöver åka ut mer och lära sig gå med andra hästar på framridning/framhoppning osv då han är livrädd så fort en annan häst kommer nära. Samt att behöver gå mer banor och lära sig lugna sig lite. Mer rutin helt enkelt! Nästa tävling blir faktiskt en dressyr (HA HA HA), sen är de hoppning igen.
 
Hästarna åkte deras nya transport idag! Dom var sååå duktiga och verkade trivas - de gjorde jag iallafall :D
 
 
Filmer kommer


TACK SNÄLLA Mamma, Pappa, Frida och Malin för all hjälp på tävlingen idag även fixet igårkväll =) Samt till Josse som var världens gulligaste och hade mockat åt båda mina medans vi var på tävling. TACK TACK TACK!

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

Snygg transport!!!

2012-08-26 @ 21:27:03
URL: http://sofiaiaa.blogg.se
Postat av: Anna

hmm inte för att vara sådan kärring nu men den bilen får nog inte dra så mkt va?

2012-08-26 @ 22:25:18
Postat av: Malin

Snygg transport, nästan samma som vi har. Var har du köpt den?

2012-08-26 @ 22:33:27
URL: http://mea84.blogg.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback