Dagens stalldag

Fredag .

Har varit en riktig stalldag idag, bäst att passa på nu när jag ska vara helt utan häst och allt därtill i två veckor! Började med att åka ut till Gnista ponnyn, pussade på henne massor och skämde bort henne riktigt ordentligt med både morötter, äpplen och banangodisar. Vi pussades hela vägen bort till ridhuset sen också, hihi tror ponniehesten börjar tycka om mig och mina godisar ;)

Jobbade ett pass med fokus på lösgjordheten, skritt på volter, i sidvärtsrörelser, serpentinbågar exc. Hon kändes helt okej, men blev betydligt finare och mer lösgjord när jag kom igång i travarbetet! Jobbade bara med skritten och traven idag, hade lagt ut lite travbommar som hon fick rulla över. Kändes riktigt bra att avsluta med ett bra pass eftersom hon känts lite halvstel och dan på senaste tiden. Fina ponnypluttan vad jag tycker om henne ♥ Har stora planer för oss när jag kommer hem sen, men de första som händer är att jag vill att equiterapuet Linda ska kolla egenom henne så hon inte sitter fast någonstans. Man kan inte hoppa om man har ont! :)


Åkte sedan vidare till min älsklingsälskling, min nummer ett - Gustav! Fixade iordning alla stallsysslor innan jag hjälpte Frida med insläppet. Gick sedan ner och byggde fram lite hinderövningar i ridhuset medans hästarna mumsade i sig maten. Gustav var riktigt mysig idag han också! Kunde stå och göra iordning honom i boxen med öppen stalldörr och han stod blixt stilla i boxen och bara njöt och även han var galet pussugen! ♥ HUR ska jag klara mig i två veckor utan honom!?

Själva ridpasset gick asbra! Jobbade honom lång och låg under framridningen och bara lät honom rulla på i ett relativt friskt tempo. Lite sidvärtsrörelser, tempoväxlingar och övergångar. Red sedan över två upphöjda bommar med 21 m emellan där vi varierade galoppsprången från allt till 5 - 9 språng. Galet så lydig han blivit efter all dressyr! Hade även ett räcke snett egenom på medellinjen samt en trekombination med enbart räcken på andra långsidan, rullade på allt i en bana och det kändes så himlans bra! Just nu funkar ridningen så fantastisk och jag har så mycket energi, idéer och motivation så det är galet! :D Himla bra känsla de.


Liten filmsnutt från dagens hoppning på Gustav. Sista rundan! Dock fick jag "göra om-göra rätt" på sista galoppbommarna då jag inte kunde bestäma mig om jag skulle rida på 6 eller 7 språng så vart något mitt emellan. De ja måste träna på, att ha bestämt mig redan innan hur jag ska rida!




Åkte sedan hem och käkade lite mat tillsammans med mamma och pappa innan jag och mamma åkte tillbaka till stallet. Fixade iordning alla Gustavs saker så det är klart inför hans lilla flytt till Cornelia på måndag, samt kvällsfodrade hästarna i stallet.

Så blev en stalldag från 9.30 - 20.15 idag, skönt ;)

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Fina! Där ser han inget stressad ut, bra galopp, bra ridet.

Ha en toppen semester :)

2012-02-11 @ 11:00:19
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Julia

Väldigt fint, ni har utvecklats så mycket!

2012-02-12 @ 11:41:51
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback