Svar frågestund

Wow, vad många frågor ni fick till, kul! 
Nu har jag suttit ner och svarat på alla frågor, hoppas de duger för här kommer de :)


Nathalie frågade:
Tänkte fråga något som inte handlar om hästar. Varför får man inte se så mycket bilder på dig och Marcus? (vore kul). Och vad hittar du och Marcus på när ni har en dag tillsammans?

- Jag vet inte riktigt, vi har inte så mycket nya bilder på oss tillsammans faktiskt. Sen så känner jag att jag inte vill skriva ut för mycket om honom i bloggen, då den framför allt är hästinriktad och sen kanske inte han tycker det är så roligt heller hihi men vi får se, det kanske blir en ändring på det i framtiden! Det är helt olika från dag till dag, ibland sitter vi bara hemma i soffan, kollar på film och äter godis. Ibland slår vi på stort och går på bio, eller går ut och käkar. Allt beroende på vad vi är sugna på helt enkelt. Bara att umgås betyder mest :)


En av anledningarna är kanske för att vi båda har sjukt svårt att vara seriösa på bild..

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Jag vet inte riktigt. Jag skulle vilja utvecklas inom jobbet, antingen få en annan possition alt. nytt jobb. Vill inte fastna som kassörska på ICA för resten av livet. Skaffa en fin lägenhet inne i stan och flytta hemifrån, bo tillsammans med Marcus. Inom hästlivet vill jag utvecklas som ryttare och nå mina personliga mål.


Fatima frågade:
Vad är ditt bästa tips inom ridsporten?
- Det beror på vad du syftar på mer specifikt? Bästa tips jag kan komma på såhär som ploppar upp i huvudet är helt enkelt att våga tro på dig själv. Ridsporten är en riktig "trycka ner sport", där hästfolk ofta har svårt att glädjas åt andra utan istället roar sig med att trycka ner folk och snacka skit. Så våga tro på din dröm, pröva nya saker för att utvecklas, om de så är byta gren eller tränare är upp till dig, bara du tror på det du gör.


Pontus frågade:
Vad är det för dressyrsadeln du har och rider i?
- Det är en Crown Jessica, inköpt från Sharpman för ca 6 månader sedan. Nu äntligen börjar den forma sig efter mig och jag börjar sitta allt bättre i den. Framför allt så ligger den super på Gustav! 

Kan du inte lägga upp film när du syr knopparna? Det voore jättebra nu till säsongen drar igång! :)
- Det kan jag göra någondag när jag är ledig, lördag kanske! Har en gammal film från när jag syr knopparna här, dock gör jag på ett litet annorlunda sett nu hihi Har massor med knopptips på lager som jag kan fixa fram!


Martina frågade:
Vad är det bästa och det sämsta med din nuvarande stallplats? Har ni några bra ridvägar tex? Är det bra gemenskap?

- Jag älskar mitt stall, Fursta Gård, jag trivs verkligen som fisken i vattnet! Vi har ganska många bra ridvägar faktiskt, det enda jag kan sakna är en bra, lång lite brantare klätterbacke och kanske lite närmare till skogen. Annars tycker jag ridvägarna är bra! Gemenskapen är underbar, tycker vi är ett fantastiskt gäng där alla verkligen kan umgås med alla. Vi funkar likabra i stallet som utanför vilket jag tycker är super :) Det bästa med Fursta är som sagt gemenskapen, sen ridhuset såklart! Eller ja, allt egentligen. Det sämsta.. Att jag inte får plats med alla mina schabrak i skåpet haha!


Nathalie frågade:
Ska du ta den lilla bruna fina på foder?

- Allt kan hända.


Matilda frågade:
Hur ser ditt stall ut? Typ i sadelkammaren, stallgången osv? Gärna bilder!
- Jag tycker stallet är fräscht och fint! Har tyvärr inga bilder, men jag kan absolut fixa. Dock så finns det några bilder på Furstas hemsida som du hittar här!


Emma frågade:
Vad är din häst för ras?
- Gustav är svenskt halvblod.

Vad är ditt mål med ridningen?
- Att ständigt utvecklas och ha roligt tillsammans med hästarna. Med Gustav skulle jag vilja rida MSV C dressyr och 135 hoppning innan jag lägger hjälmen på hyllan tillsammans med honom. Och ja, de är väl mina mål öht tävlingsmässigt med hästarna. MSV C dressyr och 135 hoppning, det hade varit roligt! Sen blir de inte alltid som man tänkt sig och jag blir lika glad om ja inte rider högre än LA dressyr och 120 hoppning :) 

Har du ridit islandshästar?
- Ja, två eller tre gånger på turridning, men inte mer än så.


Anna frågade:
Vad använder du för paddar när du lindar? Blir det inte väldigt tjockt?
- Jag använder mig av Mias och Eskadron paddar, de bästa enligt mig. Nej, jag tycker inte det blir för tjockt. Jag tycker mer att det ger bättre skydd och ser snyggare ut.


Equiline linda med Eskadron padd under.


Josefine frågade:
Älskar din blogg, så himla fina bilder! Min fråga är, när skaffade du din första häst? Och om det var när du fortfarande gick högstadiet/gymnasiet, hur hinner man?
- Tack så mycket först och främst :) Jag fick min första ponny när jag var 10 år, dvs jag gick i mellanstadiet. Jag har under hela min uppväxt haft otroligt stöttande föräldrar som varit väldigt engagerade i hästarna själva, så det har hjälpt mig massor. Det handlar om att ta vara på den tiden du har och prioritera och kanske ta hjälp om det behövs. Allt går om man vill det tillräckligt mycket :)


Frida frågade:
Hur stort är stallet du står i och hur är stämningen?
- På Fursta finns det två stall, ett stort och ett litet. I det stora stallet är det 10 boxar, alla stora och fina samt sadelkammare, spolspilta, ett tredje loft för ex täcken samt höskulle. I det lilla stallet finns det 3 boxar samt en sadelkammare. Stämingen är som jag nämnde tidigare, fantastisk!


Johanna frågade:
Hur tycker du att ditt Nathe-bett upplevs, jämfört med ett vanligt tränsbett på Gustav? Blir han lättare i handen eller hur märks den största skillnaden? Och var köpte du det?

- Det blir framför allt lättare i handen, inte lika tungt och jag behöver inte slita och dra för att en förhållning ska gå egenom. Nathe-bettet är ju skarpare än ett vanligt tränsbett så självklart blir de lite skarpare i munnen. Men jag älskar mitt Nathe-bett, de är skarpt, men inte för skarpt och Gustav älskar sitt! På tränsbett blir Gustav lätt stark, dragig och jag blir då hård och statisk i min hand, "flippanbettet" har hjälp oss massor. Jag köpte det via Skara Hästsport.


Emilie frågade:
Vilken av alla hästar du ägt/ridit skulle du vilja ha resten av livet? Du får bara välja en.
- Cassiopeia utan att tveka. Finns bara en av den sorten och de är en sådan häst du bara får en gång i livet. Önskar för allt i världen att hon var vid liv fortfarande och fanns vid min sida än idag.. 


Anonym frågade:
Hade Gustav sadeltvång när du köpte honom, hur påverkas han av det och hur visar han det? Vad gör du för att lindra detta och förebygga? Har själv en häst med detta så vore snällt med tips om du har!
- Ja, fast inte så tydlig sadeltvång. Han reagerade när jag sadlade honom i stallgången genom att vandra fram och tillbaka oroligt, spände ryggen och lade öronen bakåt. Idag kan han visa det med små signaler, så som vandringen i stallgången och framför allt när man ska sitta upp. Vid uppsittningen kan han bli otroligt spänd, skjuter upp ryggen och bara vägrar gå. Ibland kan han göra lite rodeo-talanger också ;) För att lindra detta, då jag vet att det idag bara är dumheter då sadlar och rygg är kollade, så går jag med honom innan jag hoppar upp. Jag brukar gå 5-10 minuter beroende på hur spänd han känns, spänna sadelgjorden under tiden jag går med honom för att sedan hoppa upp. Är han fortfarande spänd när jag hoppar upp så ser jag till att skritta honom så avspänd de går, absolut inte bli arg på honom utan försöka lugna och få ner nacken och upp med ryggen. Nu på senare tid lånar jag Fridas Eric de Tixerant specialgjord så ofta jag kan, den är utformad för hästar med sadeltvång och jag tycker det blir stor skillnad med den! :)


Jessi frågade:
Vad jobbar du med utom på ICA?

- Jag jobbar bara på ICA :) Jobbar mellan 25-35 timmar i veckan.


Mikaela frågade:
När du klippte Gustav, använde du samma rakapparat på huvudet som på resten av kroppen eller hade du en mindre, lättare att komma åt med på mer svårklippta ställen?

- Jag använde en och samma maskin. Den är stor, tung och klumpig men den klipper bra! :) Jag klipper dock inte hela huvudet, tycker inte det blir supersnyggt om du inte har en liten maskin. 


Malin frågade:
Vad skulle du gjort om du slutade med hästarna?
- Svår fråga. Jag skulle antagligen gå upp och jobba mer timmar, börja bli en hysterisk människa som tillbringar halva sin tid på gymmet och fikar var och var tredje dag med mina vänner. Sen skulle jag antagligen shoppa hysteriskt också hehe


Hillevi frågade:
Har du någon/några favorittränare genom åren? Dressyr och hoppning!
- Just nu är min favorittränare i dressyr Marie Carlgren. Hon har hjälpt mig extremt mycket med Gustav och det känns som vi börjar bli ett riktigt dressyrekipage. Gillar även Linda Melin, men tyvärr hinner jag inte träna för henne speciellt ofta. I hoppning rider jag bara för Björn Svensson då och då så det blir automatiskt att han blir min favorittränare. Han funkar bra med både mig och Gustav! :)

Hur högt har du tävlat med tidigare ponnier/hästar?
- Det högsta jag red på ponny var LA1 dressyr samt LA hoppning. På storhäst är det LA1 dressyr samt 120 hoppning. Men målen är såklart högre! :) 

Vilka olika bett använder du på Gustav och när/varför har du just dom?
- Jag rider mest på ett vanligt tredelat bett med rörliga ringar just nu, både dressyr, hoppning och uteritt, helt enkelt för att jag tycker han funkar bäst på de bettet. Har ett Nathe-bett / Flippanbett som används om vi ska ut och galoppera mycket eller vid hoppning då de är lite skarpare och kan behövas när han är på tå. Rider även på ett rakt bett med rörliga ringer då och då, framför allt vid markarbete/hoppning då han inte biter tag lika lätt i de som han kan göra på ett tredelat. I min garderob har jag även ett tredelat med fasta ringar, ett rakt silikonbett samt ett hackamoor, men de använd knappt nu förtiden..


Anonym frågade:
När får du hem Gnista? Jag misstänker att du kommer ta henne på foder ett tag.
- Om jag ska ta Gnista på foder så kommer jag att berätta det.


Sara frågade:
Om du skulle få chansen att ta en storhäst och en ponny ifrån Hageby Ridskola, vem skulle du då ta?
- Jag gillade Hagens Giza samt Lindholms Peach :)  


Ewelina frågade:
Hur länge har du ridit och vem tränar du för?
- Jag har ridit sedan jag var 5 år och just nu tränar jag för Marie Carlgren.


Erika frågade:
Vad har du för framtidplaner? Både med häst och övriga livet.

- Som jag nämnde ovan, helst nytt jobb, flytta in till en lägenhet inne i stan tillsammans med Marcus. Har faktiskt inga planer på att plugga, kanske skulle ta mig en funderare över det. Jag skulle vilja bli mer fit också i kroppen, komma igång med min egna träning och bli mer nöjd med mig själv. Med hästarna så vill jag hålla på så länge jag orkar och vill. Jag vill utvecklas och inte stå och trampa på samma ställe hela tiden utan ska jag fortsätta och ha roligt vill jag komma framåt. Vi får se vart det slutar! 

Vad gillar du bäst med Gustav?
- Hans otroligt korkade personlighet! haha att han är så jävla bäng, galen och dampig får mig att älska honom, han är så himla speciell! I övrigt gillar jag hans arbetsvilja och hur possitivt han tar på nya saker, långt därinne finns det faktiskt en jäkla arbetsmyra, tro det eller ej!

Vilket är ditt favoritschabrak av alla snygga?
- haha oh gud, beslutsångest deluxe! Tror faktiskt inte jag kan välja ett bara..


Mina tre favoriter blir, de vinröda AS, de neutroliumsblå AS samt de bruna Equiline!



Sådär, tack för att ni tog er tid att ställa dessa bra frågor! Får se när nästa frågestund blir :)

Kommentarer
Postat av: Hillevi :)

Tack för superbra svar på mina frågor :) Kul att du valde Pepsi på ridskolan, hihi! Finaste såklart <3

2012-01-12 @ 22:54:24
URL: http://nittiofyranollattafjorton.blogg.se/
Postat av: Tessan

Älskar dina färgval på schabrak. Du har bra smak ;)

2012-01-12 @ 23:57:36
URL: http://tesskarlsson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Undrar om du skulle kunna ge mig Maries nummer? Är sugen på att träna för henne :) Kommer hon ut till ens stall eller håller hon bara träningar på Fursta? Vad tar hon för pris? Tack för svar :) Du kan ju svara här eller på facebook ;)

2012-01-13 @ 09:27:19
URL: http://peggs.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback