14 mars 2012

Fina dressyrponny ♥

Började dagen på Fursta med utsläpp samt stallfix innan jag åkte vidare till Gnista, lastade in henne i transporten och åkte på dressyrträning, på Fursta.



Dressyrträningen idag på Gnista gick faktiskt över förväntan! Marie är verkligen toppen och det känns som att hon kan få vilken häst som helst att bli avslappnad. Red med graman på Gnista idag under första delen av passet, Marie tyckte att det var bra att värma upp lite med den så Gnista känner ett stöd och kan fokusera på att slappna av. Hon kändes jättefin emellanåt, tycker det lossnar mer och mer för varje dag!

Vi jobbade med övergångar, skritt-trav där hon skulle ligga kvar i en avslappnad form samt inte tappa bjudningen, jobbade även lite med serpentinbågar så jag får koll på båda hennes sidor samt att hon är mellan hand hon skänkel. Tog endast lite galopp då vi kände att det räcker med skritt och travarbetet just nu fram tills hon stärkt upp sig själv lite mer. Marie var inte alls speciellt negativ eller hård mot oss utan tror att Gnista kan bli superfin även inom dressyren om ett par veckor, de handlar bara om att få henne ordentligt lösgjord och avslappnad. Hon måste upp med ryggen och börja jobba genom hela kroppen, inte bara springa med benen.

Supernöjd med dagens träning och nu vet jag precis hur vi ska fortsätta jobba! :) Film kommer så småningom!




Gustav fick sig en härlig skrittur ute i naturen tillsammans med Frida, Kasper, Malin, Wille och Titus. Tyvärr mötte vi på två stora älgar påvägen och vi fick ganska plötsligt bråttom hem! haha Gustav verkligen hatar älgar så han gick på tå hela vägen hem, plutten då. Hela eftermiddagen har han fått gå naken ute i hagen, skönt :)

Alla stallsysslorna samt ridning var klara vid 14.30 idag, skönt att vara ledig! Nu ska jag in till stan, ska fixa lite små saker sedan ska jag upp till Marcus på en fika. Hoppas han bjuder på något gott, för jag är jätte fika sugen! haha vi hörs senare ikväll med film och lite annat :)

Kommentarer
Postat av: sara

sv. Hihi och jag följer dig slaviskt med!

2012-03-14 @ 20:30:25
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Linnea - En blivande ridinstruktörs vardag

Det hoppas jag verkligen, när jag gett mig fan på något brukar det gå! :) Det blir givetvis i liten skala till en början men drömmen är givetvis en egen gård!



Jag kommer tyvärr inte tävla något i vår iallafall. Jag lämnade tillbaka min foderhäst i februari så nu är jag "hästlös". Har ju dock praktik där jag rider massor & har "mina" hästar men några tävlingar ser det inte ut att bli! Men vi kanske ses ändå ifall du tävlar i lkpg & jag agerar publik :) Jag har faktiskt sett dig & Gurra en gång när ni var på ånestad, någongång förra året :)

2012-03-14 @ 21:20:44
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Julia - tävling på bloggen i samarbete med CF hästshop

Andra bilden var mysig verkligen, vååår!

2012-03-15 @ 20:31:10
URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback