happy new year 2007

Jag har ridit Peia idag igen, tjohoo! Hon var superduktig idag. Körde som vanligt mycket skritt - halt för att få henne uppmärksam och lyssna. Sedan började vi på något helt nytt idag - flytta undan rumpan. Gissa om jag satt på en förbannad häst?! haha, hon ville köra sluta non stop, men att flytta in bogen litegrann eller flytta sig lite åt sidan, neeej du! De vill hon inte ;-) haha men med lite tålamod flyttade hon sig faktiskt ett steg! Då övergick vi i trav ;-) Suuuperduktig idag! Blir Hageby nu i veckan så hon får galoppera ordentligt.

Nu blir det tre rätters med familjen och Yvette kommer hit! Underbart, kan vi ha tråkigt tillsammans ;-p hihi nä, nu är det nog med datatimmar för idag. GOTT NYTT ÅR på er allesammans, kul att ni bjöd mig på er stora fest ;-)

image14

another fancy face

Sovmorgon idag, fan så skönt det var! Jag har saknat det! Men imorgon drar 'vardagen' igång igen. Tog hela förmiddagen "ledigt", tog det för lugnt och bara hade det skönt! Jag och mamma satt och tittade på O.C, det är så ovanligt att vi gör det så var dags nu ;-) Myste med vaniljglass och varma hallon också miiih!

När klockan slog 16.00 tyckte jag att det var dags för stallet, hihi. Mamma hjälpte mig med maten och det idag, skööönt! När vi tog in Medina och Peia började regnet att övergå till snö :-O Jag hamnade i total chock, så även hästarna. Jaja, två dyngsura ston fick iallafall komma in få mysiga fleecetäcken på sig med hals. Medan dom skulle torka någelunda så smörjde jag all läder utrustning, hard work då de är en hel del ;-p Sen blev dom bara ompysslade idag, ingen ridning alltså. Orkade inte, dessutom vart jag deprimerad av snön så.. Men imorgon ska jag skritta på Peia en sväng.. Medina ska väl få trava över lite bommar.

Fan, vet inte vad jag ska göra imorgon! Blir väl att vara hemma med familjen, äta gott osv. Men fan, skulle verkligen vilja fira med nåra härliga kompisar osv.. Menmen, det blir inte alltid som man tänkt  sig så.. Ska väl sätta mig ner och skriva mina nya nyårslöften istället, höhö!

Nu blir det morötter och dipp och ... ja, O.C såklart ! puss på er :*

happy ever after

Nackspärr fortfarande. Alldeles för lite sömn inatt. Hade en gäst hos mig som snarkade som faaan! Jag tål verkligen inte snarkande människor, jag får helt panik när jag inte kan sova! Så när klockan slog 05:00 då tog jag mitt täcke och min kudde och la mig på soffan i vardagsrummet ett tag så jag åtminstone fick någon timmes sömn. För sen var det ju dags för utsläpp och de igen.. Sooom vanligt!

Sen kom ju det som jag väntat på nu i två månader.. IDAG SATT JAG PÅ PEIA IGEN :-D det var helt underbart, gud så stor hon blivit! Hon har verkligen vuxit till sig nu, shit alltså! För en gångs skull såg jag liten ut haha. Var absolut inga problem, varken vid sadlingen eller när jag skulle hoppa upp. Kunde skritta, trava till och med ta en liten galopp på henne utan att hon protestera, snacka om snäll häst! Jag älskar henne :-) Jag hoppas verkligen att det kan bli någonting av henne, vill inte "misslyckas" igen och förlora någon jag tycker om.. Så håll tummarna iallafall.

  - mamma tog med helt fel inställningar på den men hon är söt där så :-)


När Peia var klar var det dags för den lilla gul att bli hanterad. Idag var hon en snäll ponni. Dock väldigt gul fortfarande, förstår verkligen nu varför jag inte vill att Peia ska bli vit ;-D haha Jag och Issa skrittjobbade dom två små i ridhuset en stund, Medina var duktig. Får se om jag ska tömköra henne imorgon eller hur jag ska göra.. hm.
Nu ska jag iallafall kolla på lite O.C och äta glass med varma hallon mihihi puss på er :*

show me heaven tonight

Dagarna rinner bara iväg, snart är det nyår!
Gick upp tidigt som vanligt, släppte ut hästarna och gjorde klart ganska tidigt i stallet. Sedan var det dags att åka in till Hageby Ridklubb, skulle träffa Alexx där inne. Dags att hoppa - mer markarbetsträna Samantha. Det var kul, hon är speciell den hästen men härlig när hon väl ger efter och samarbetar! Annars är hon väldigt svår och inte min typ av häst speciellt mycket. Men hur väl känner jag henne lixom? Tredje gången jag rider henne så.. Men det gick bra!

Efter att vi varit i Hageby åkte vi hem, jag red ut på Medina tillsammans med Issa och Proveny, mina älskade <3 Det var helt okej förutom att våra ponnyer var heeelt i gasen! Jäkla tur att jag hade gramanen på Medina annars hade jag åkt i backen vill jag lova! Haha avslutade med lite lätt jogging nere på banan. Duktig ponny !

Peia fick sig en ordentligt borstning bara, vilket var välbehövligt! Så hon skitar ner sig! Gaaaah! Imorgon ska jag sitta på henne, lite nervös med tanke på att hon inte haft någon på ryggen nu nästan på två månader, menmen. Det löser sig alltid.

Ikväll blir det mys hemma, inget krogen för min del alltså. Har världens nackspärr. Se you :*

what if you where here?

Spending my money on nothing. Yes så kan man väl säga.. Skulle åka till Kings idag men det blev inte så. Tur att dom ska vara kvar i Norrköping så man kan åka efter nyår :-) Åker man inte dit så sparar man pengar. Dessutom hittar man inte bankomat kortet med 2.000 kr på så blir det ingen shopping. FAN, vart har jag gjort av det där jääävla kort helvetet!? Måste säga till mamma imorgon att jag inte hittar de, för hon är expert att hitta saker (a) la laa Tessan, har du kollat i eran lägenhet?

Men, nog om det. Idag var vi inne i Hageby med Peia. Hon fick skutta av sig lite, hon tyckte det var sådär. Haha, hon har tappat sjukt mycket kondition och styrka sen vilan så ska bli skönt att börja rida henne nu så vi kan jobba med styrkan mer. Annars kommer hon inte orka hoppa i vår. Men hon var duktig, lite sliten sen igår men ändå helt ok. Sa börja öka havren igen, hellre har jag en överpigg polle istället för en latis ;-) Medina får vila idag, yesbox.

Jag saknar Billy, SOM FAN! Alltså det är helt sjukt, jag vill bara ha honom här hos mig nu! Fan, förstår inte varför vi var tvugna att sälja honom.. Varför köpte inte Issa honom!? Fan också, önskar man kunde göra saker ogjort..

HÄSTFOLK! Nu får ni hjälpa mig att välja lite (a) la laaa, vilket av dessa träns / nosgrimmor vill Peia ha? Eller aa okej då, vilket av dessa träns / nosgrimmor vill jag ha? ;-p Alla träns är i tabbaco färg med mönstersöm så de ska matcha sadel :-) jajjebjörn!

* Smal kombinerad nosgrimma
* Repnosgrimma
* Remontnosgrimma
* Mexikansk nosgrimma
* Engelsk nosgrimma
* Differens - fult men vill se om de funkar..
*
Snake Style


Btw, blir kanske krogen imorn med tessan och Carro, fritt att hänga på! mycket roligare om man är fler :-) Så , vilka hänger på? ;-D

spend my money on nothing

Hey there. Idag har jag jobbat hårt - i stallet.
Mockade och fixade med allting åt pollsen, sen kände jag för att sopa i hela stallgången då det såg ut som ett bombnedslag.. Fast det är ju inte så ovanligt i detta stall. Iallafall efter det fick Medina vara den första att arbeta. Tömkörning nere på sandbanan idag. Andra gången hon tömkörs och hon var superduktig! Lyssnade fint och jobbade på bra. Hon är inte lika klipsk som Peia med komandon osv men hon lär sig. Jobbade henne i ca 30min innan hon fick vara färdig. Mest trav för att få henne framåt-neråt, duktig duktig!

Sen var det bebis Peias tur. Tömkörning även för henne, dessutom även för henne var det bara andra gången som hon tömkörs! Gud vilken dressyrhäst jag har :-O I'm in real chock här alltså! Vilken lätthet, bakbenen slog väl i magen, guuud! Shit, såhär fin har hon aldrig varit! Hon protesterade bara lite i galoppen men det är ju för att hon inte riktigt orkar, konditionen är ju inte den bästa sen vilan, men vi jobbar på den! Imorgon ska hon få åka in till Hageby och skutta lite runt 11-tiden. Sen blir det KINGS med Yvette, tjohooo och jag har fortfarande inte hittat mitt jääävla bankomatkort!!! Ska upp på rummet och leta nu, men kommer fan inte hitta de :-/

Annars har jag sett på O.C - ovanligt? Nää! Just nu håller jag på att skriva ut TR som är på typ 100 sidor.. Menmen, viktigt är det. Annars är det lungt här. Ska till Alexx och rida på fredag igen.. sen hoppas jag på krogen också.. :*

image10
Yes, Peia önskar sig denna Dyón repnosgrimma till nyår ;-)

the x-mas show is over

Jahopp, och så var julen över också - Hallelujha!
Julen var helt okej, ganska lugn och skön. Endast farmor, farfar, moster här. Sen kom bror och Tessan en stund också annars var det ganska lugnt. Jag gav upp med att vara social vid 20-tiden och tittade på O.C istället.. Ja, kanske lite väl mycket då eftersom jag satt uppe tills klockan slog 01.30 *ooups* Menmen, helt okej kväll som sagt, tack för fina presenter :-)

Idag har vi verkligen latat oss, frukost vid 9-tiden sen bara lugn och skön dag med TV-tittande och O.C då såklart, mamma har fastnat lite! hihi Varit i stallet, mockat och gjort klart. Ska ut och fodra senare ikväll, ska väl prova nya täcket då också så pappsen blir glad. Annars ser jag fram emot torsdag, blir KINGS med Yvette och Tessan <3

Nä, nu är jag för trött för att skriva, har btw inte hittat mitt bankomatkort än :-/

i won't ask for much this christmas

Då var lilljul över för 2007. Skönt, snart närmar vi oss nyår - nytt år och en ny start. Var dock härligt idag hos mormos, fick in en glutta julkänsla. Men lika snabbt som den kom - försvann den.. Fick iallafall hur fina fat som helst av mormor, tack så jättejättemycket! Det var som hon sa; "nu saknas bara den egna lägenheten!" Och ska jag vara ärlig så är jag jättesugen nu, skulle vara hur underbart som helst att få ha något eget, men det får nog vänta några år till, tills jag vet hur jag ska göra med hästintresset osv. Åt iallafall underbar middag med familjen och släkten. Fick träffa min 'lillsyrra' också, tycker om henne!

Longerade Peia imorse också, direkt efter utsläppet. Hon blir faktiskt bara bättre & bättre! Längtar verkligen tills jag får sitta på henne, min galning. Idag ställde hon sig faktiskt bara en gång under tiden vi jobbade och det är rekord :-D sen vart det ju dock en hel del bocksprång, men det är ju så Peia är så det är lixom bara att räkna med från början. Hon fick iallafall trava över två bommar idag, hon hade inte glömt bort hur man gjorde, så duktig! Galoppen har blivit sådär rund och härlig igen, älskar! På onsdag blir det nog en sväng in till Hageby för longering, känner att jag behöver större utrymme för att kunna jobba fullt ut. Sen ska hon få skutta lite någon dag också.

image9


Nu blir det ganska lungt fram tills imorgon. Tittade nyss på världscupen från London, ska väl titta på några avsnitt från Julens hjältar också. Blir det tid över blir det nog lite O.C också (tv nörd som jag faktiskt är!) Annars blir det som sagt lungt. Längtar tills julen är över och folk kan börja beté sig normalt igen! And ..  Won't ask for much this christmas .. only you know.. På återseende :*

boy I'm running home to you

Myskväll, jag älskar myskvällar - därför måste jag skriva av mig lite thihi . Har spenderat kvällen med mamma och Anci. Kollat på Julens hjältar (julkalender från 96) heeelt underbar, absolut bästa julkalender som någonsin skapats enligt min mening! SvenssonSvensson med Allan Svensson, älskar den gubben alltså! Så sjukt rolig, snacka om att få en person på bra humör! Sen blev det ju lite Babben med Måns, Peter Settman och Jil Johnsson, bra det med - ronny och ragge is the shit ;-D haha avslutade med kvällen med Sweet Home Alabama och lite Josh Lucas *grr* haha naevars, sjukt underbar i den filmen dock.

Men nu ska jag faktiskt sova, lååång dag imorgon! Puss på er :*
image8

give it to me

Vilken jobbig dag, seriöst! Gick upp onödigt tidigt imorse för att vara inne i stan strax innan det öppnade.. Ja, för att köpa julklappar såklart. Och alla vet vi väl hur mycket folk det är på stan två dagar innan jul? Räcker det med att jag säger - SUCK! Fan för att stå i kö i över ½ timme för att betala.. Sagt det förut och jag säger det igen, jag tycker inte om jul! Fick iallafall med mig julklappar hem till mamma, pappa och brorsan, bara dom som får iår - jag är snål!

När jag kom hem från stan åkte jag direkt till Alexandra. Skulle rida 'lilla' Samantha. Jag tror ärligt talat att den hästen hatar mig från och med nu! haha ställde sig på två ben ganska rejält, trodde faktiskt hon skulle gå över ett tag där.. Men envis som man är gav hon sig till slut och var riktigt, riktigt trevlig på slutet =) Hon är så himla härlig att sitta på, sitter som en kung! Längtar tills nästa gång jag ska rida henne thihi

Nu har jag mockat och gjort fint till min bebo också. Hon ska longeras imorgon *jippie* Annars blir det en lugn kväll idag med mys framför TVn, morötter med dipp (jag ska försöka sluta äta godis..) Imorgon är det lill-jul hos mormor, hinner kanske uppdatera lite innan vi åker - annars hörs vi på måndag :-) love too all my friends!!!!!!

image7

nobody like you

Har jag berättat för er hur mycket vänskap och kärlek betyder för mig?Det betyder mer än allting, finns inget så bra och fint som god vänskap och underbar kärlek.. Det är vad jag känner till min älskade hund och min kaxiga häst. Chockerande va? Att jag just skulle koppla detta till just dom? Men det är sant.. Det är faktiskt den enda kärlek jag känner och verkligen upplevt, enda gången som jag faktiskt känner mig älskad.. Hur patetiskt och löjligt det än låter så är det sanningen och ingen kan ta det ifrån mig..

Hagebys klubbtäcken kom ju som sagt idag, helt okej tycker jag att dom är. Men inte mer än så.. Besviken på att loggan var så liten som den var men äsch, ändå inget snyggt märke att skryta med.. Nog om det.. min fina polle var modell för täcket idag, she's good! Bilder och information om täckena finns här.

I miss someone who can love me for what I am..not somone else.. tessklintestam ..
Nog prat om hur synd det är om mig eller bla bla bla .. Sur för att jag inte sett något OC idag ;-) Slutpratat om det, nu ska jag ut på promenix med min voffi <3

image6

highway blues

Tjosan. Idag har Hagebys klubbtäcken kommit, dom var faktiskt helt okej, men jag hade förväntat mig en mycket större logga! Menmen, Peia ska få leka modell sen, täcket ska fotas för att sedan läggas ut på hemsidan så medlemmarna kan beställa. Fast jag tror fortfarande att vi hade fått mer sålt om vi hade tagit från Sjöhagen Wear, menmen, det var ju bara jag som tyckte så.. Kommer iallafall bilder under kvällen!

Annars händer inte så mycket idag. Ska städa på mitt skrivbord, på rummet och försöka rensa lite i datorn. I övrigt blir det nog en ganska lugn dag, måste dock försöka leta reda på mitt kontokort, hittar det inte :-O Fast lovar att det ligger under några böcker eller någonting på rummet, skulle vara väldigt typiskt mig..

image108
jag saknar min älskade ..

don't know what i would do without you

Godmorgon världen, vilken underbar dag!
Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon, fy fan så skönt det var! Var faktiskt länge sen jag sov ut ordentligt och inte gick upp förns jag faktiskt inte kunde sova mer, lovly!

Fixade stallet på förmiddagen sen, longerade busan idag också. Har ju börjat sätta igång henne lite smått och det känns underbart. Äntligen får jag jobba med henne igen! Hon var duktig, hon har inte alls tappat så mycket som jag trodde att hon skulle göra, lyssna fint. Dock kändes hon ganska matt idag, nog lite träningsvärk i benen då hon tappade dom ganska mycket i traven. Så nu blir det vila fram till söndag. Vill ju inte köra slut på henne redan, hon är trotts allt bara bebis!

Imorgon blir det nog stan för att handla julklappar, som vanligt är jag sent ute..
Sen blir det TV-tittande och OC, what would I do without Adam Brody? ;-)

image5

Leona Lewis - Take A Bow

a new beginning


Det är dags för en förändring - en ny verklighet.
Nya drömmar, nya förutsättningar och nya mål att se fram emot. Denna gång tänker jag inte svika och såra fler människor, jag tänker skärpa mig! Dags att skärpa mig, snart är det 2008, snart är det studenten och jobb som gäller. Nu gäller det, denna gång tänker jag ge 110 % - It's no longer up to me, it's up to you now...


I gave you love, all you gave me was pretend, so now take a bow

image113