Valborg

Idag var jag duktig och stannade kvar i skolan och pluggade efter att vi slutat, heja mig! Gjorde klart MMB hemsidan och trixade lite. Sedan var det stallet som gällde, mockade och fixade innan det var dags att pyssla om stjärnan. Hon var finfin och inte alls så skitig, trodde hon skulle ha rullat supermycket efter gårdagens badning, men icke. Därefter satt jag i solen och stekte lite medans jag väntade på Tessan, vi skulle rida ihop idag. Jag red Samantha, gick lite bättre än sist (hade ju min sadel hihi) så det kändes bra. Skulle vilja ha en häst typ som Samantha, lite mindre både i storlek och utbildning. Synd att inte pengarna räcker till för det iår. Men som sagt, ridningen gick helt okej och jag saknar ridningen såå mycket! Red faktiskt med nya västen idag, älskar den <3

Körde hem ifrån stallet, gick piss. Var sjukt okoncentrerad idag! Sen åkte mamma, pappa och jag och käkade på Kina. Sen åkte vi upp till Hageby och hälsade på Bror och Macke och kollade hur det gick för dom med lotteriet (vi vann faktiskt 3ggr!) sen åkte vi hem. haha Satt och kollade på Söderkråkan eller vad det heter och nu ska jag sova, supersliten och det är plugg som gäller imorgon! Så hoppas ni har en trevlig valborg, Puss!

    
(Anna Scarpati schabraket & sadeln <3)

my love

Här sitter jag i lugn och ro och lyssnar på världens underbaraste Black Jack - Sista dansen, finns det något bättre? Nae, skulle fan inte tro det. Kärlek till Black Jack!! Förstår inte vad folk har emot dansband, seriöst!?

Anyway. Veckan har hittils varit sjukt stressig, har knappt hunnit med mig själv känns det som. I måndags var det skola som gällde för hela slanten. Labb på naturen och blev osams med layout läraren vilket kanske inte var så bra. Men han nästan klart med min hemsida om Meredith MB, den ska ju vara klar nästa vecka.. Suck. Sen stallet, körde hela vägen ut idag - Heja mig! Borsta på kärleken sen hem igen, haha körningen gick sådär..

Idag var det skola igen då. Inget IV på eftermiddagen så slutade 11:50. Blev Halvars med Josefine och Sofia <3 Supermysigt, dock en liten insident haha men kul var det! Tack för en trevlig eftermiddag! Efter det blev det körning ut till stallet igen, gick bra. Sen pluggade jag i stallet medans pappa byggde lite, gick sådär. Har svårt med Naturkunskap.. Sen fick jag ryck och badade lillstumpan, hon var så äckligt skitig! Men ren, snygg och svart vart hon sen ;-) hihi vill rida nuuu! Körde hem sen, pluggade. Pratade lite med Tessan och brorsan som för tillfället är lite små jobbig men snäll (a) hihi

Borde plugga nu igentligen, men har fan gett upp allt nu. Pallar inte skolan längre, ska bli såå skönt att sluta!

image116 image117

shopping.. nooo

Göteborg igår. Det var väl helt okej, jag kände mig illamående mer än halva dagen. Sen vart jag lite sur och små deppig över att jag inte "kunde" handla någonting. Visst kunde jag ju eftersom jag hade pengar men jag hade ingen lust eftersom hästen står skadad och jag vet inte när vi är ute på tävlingsbanorna än.. Så det blev typ ingen shopping iår. Får sattsa på nästa år, då kanske de blir shopping till två? (a) Slutpratat. Detta fick jag med mig hem:
* Tipperary säkerhetsväst, svart 2800kr
* Anna Scarpati schabrak, grå 650kr
Som sagt, chockerande lite för att vara mig, men så kan det vara. Vart lite sur, för dom hade erbjudande på Anna Scarpati schabraken med tillbehörande huva för 1000kr, vilket är ett bra pris. Men mitt schabrak hade dom ingen huva till, bara en brun. Men jag vill ju inte ha en brun huva till ett grått schabrak! Och ändå fick jag betala fullpris för schabraket, det tyckte jag inte var riktigt shysst men så kan det va. Men vart nöjd med västen, för den kostar i vanliga fall 3500 men vi prutade ner den en hel del så det är bra! Så aa, shoppingen dög ;-)

Idag var det lokal hoppning på Hageby. Var där och tittade på Tessan, Carro och Yvette. Även dom andra då  men mest dom hihi fotade lite också och har aldrig tagit så dåliga kort xD hahaha men aa, ibland kan de va så ;-p Grattis Carro till 4e platsen, till Tessan för sjunde placeringen i debuten!! Ni är så duktiga flickor! Vart lite depp att inte kunna vara med själv.. Men aa så kan det va. Nu ska jag sluta babbla.. PUSS!

    

See you on monday?

Och så var det äntligen fredag! Gick väldigt trögt på praktiken idag och det kändes faktiskt väldigt onödigt att vara där då absolut ingenting hände. Men ska man ha ett MVG i praktik så är det bara att pallra sig dit.
När jag slutade träffade jag mamma på stan, vi sprang runt lite överallt och kollade runt. Träffade Cricka också, nu när han tjänar så mycket tycker jag att han kan beställa en tid hos frisören ;-) hihi. Vart ett par timmar på stan trots allt, tiden går fort när man har roligt (och stan är överproppad av människor som fått lön). Men jag lyckades få med mig två påsar hem iallafall och alldeles för mycket pengar spenderades! Blev följande små "kap"
* Svarta shorts från H&M 98;-
* Bruna shorts från H&M 98;-
* Vita shorts från H&M 98;-
* Blått linne från H&M 98:-
* Vit kort kofta från Vero Moda 199;-
* Grönt linne från Vero Moda 149;-
* Grönt festlinne från New Yorker 179;-
Lämnade tillbaka "reserv" klänningen jag köpte i onsdags. Kändes som att det var att kasta pengar i sjön om jag behöll den eftersom jag vet att jag inte kommer använda den någonting förutom då kanske på studenten. Så köpte en liten vit kofta istället som jag kan ha över studentklänningen ifall det skulle vara dåligt väder på utspringet. Hittade inte bal skor eller studentskor, inte bra! Dock hittade jag typ 10 andra par olika skor som jag vill ha nuu! Men vi får se hur mycket pengar som blir kvar efter Göteborg om jag har råd att köpa dom.. Annars blir det väl att jobba extra nästa månad.

Har varit i stallet en sväng nu, pussade på min lilla dam och pratade med Linus och Carro hehe. Ska snart lägga mig i sängen och försöka sova, upp tidigt imorgon för Göteborgs resa..
Se you on monday... ?
Puss på er!

time is everything

Förlåt, men jag har varit alldeles för stressad och sliten för att blogga..
Jag kan väl börja med att berätta om måndagen då jag antar att alla är mest intresserade av det, eller har jag fel? Besöket på kliniken gick väl helt okej. Efter böjprov och longeringsprov konstaterade vi att det var inte några ledskador i några ben och efter en behandling i höger framkota kunde vi även konstatera att det var i hovarna som problemet satt i. Efter rönkten kunde vi se att Peia har förändringar på sina hovben och skelett i hoven pga att hon växt för mycket för fort och även varit lite för tung för benen. Hon har därmed blivit öm i båda frambenen och försökt överbelasta till bakbenen och då även blivit halt där. Så nu är hon behandlad i båda frambenen för att förebygga skelettet, samt att hon fått speciel skor och sulor. Hon går på medicin två gånger om dagen och ska helst gå i paddock (ingen motion) i 14 dagar fram tills nästa besök och behandling. Enligt vetrinär blir 80-90 % av alla hästar med denna "sjukdom" helt friska, dock tar det ett tag innan hästen är fullt igång ordentligt. Det här ska även vara väldigt vanligt bland 3-4 åringar så det var inte så konstig. Peia var bara ett litet "extremfall". Så nu återstår ännu ett besök då och trodligtvis en till behandling och därefter blir hon konvalicent ett tag. Men huvudsaken är att hon blir bra min lilla älskling :-)


Annars då? Jo, jag har äntligen köpt studentklänning till utspringet! Jag är såå lycklig för den är så jävla galet snygg så det finns inte! Ska fota den imorgon tänkte jag, lovade att visa folket på jobbet, dom var så nyfikna. Den är iallafall helt underbar och jag är bara såå nöjd med den! Köpte även en annan jag hittade som jag kan ha i nödfall eller någe! haha inte lika snygg men den funkar. Vi får se om jag kanske lämnar tillbaka den efter helgen.. Den kostade ju bara 400kr, inte så farligt.

Sen träffade jag världens goaste Bilinda igår! Underbaraste tjejen, jag lovar! Vi har inte träffats på hur länge som helst så det var jättekul att umgås nästan en hel dag med dig gumman. Vilka minnen vi har du och jag, usch *glädjetårar* Det blir absolut att ses snart igen och ta igen den tid vi missat!

Blir ju Göteborg Horse Show på lördag. Känns ju sååå kul.. inte.. Fått stryka mig från alla kommande tävlingar, träningar, ALLT! Kul det känns att handla hästsaker då när man inte kan använda de lixom.. Nae! Men ska inte bryta ihop nu.. Känns bara inte så kul.. Tappat lusten helt o de är ju inte så bra kanske..

Idag fick jag låna Samantha av Tessan, tack älskling! Det var jättekul att få rida lite (blir ju ingen ridning för mig på ett tag så de va snällt!) Jag har tappat jätte mycket i ridningen känner jag. Blir ju inte samma ridning på en 4åring som på en utbildad häst lixom. Red lite dressyr på banan :-) Tessan, jag hatar din dressyrsadel! haha såå oskön! Så nästa gång (om de blir någon nästa gång) så ska jag ha min hoppsadel  (a) haha Nae men de var kul att rida och kunna kräva lite. Har hittat jätte många fina hästar i Ridsport som kom på posten idag som jag skulle kunna tänka mig. Men har inte råd med en till just nu.. Blir att jobba hårt i sommar!

Nu tror jag inte att jag har något mer att säga, tycker inlägget vart ganska långt ändå ;-D haha eller jo! Jag var i Stockholm o tisdags på skolbasket. Vi förlorade så in i helvete, vi var gaaalet kassa! Men shit så kul vi hade och shiit så fjolliga Stockholms brudarna är!! Men tack för en jääätte trevlig dag alla pojkar och flickor!

Bjuder på lite bilder också bara för att inlägget inte ska bli så tråkigt...
     

i don't like the idea of beeing lonley

Nu har vi fått tid på kliniken, äntligen..? På måndag får ni hålla tummarna för att Peisan får stanna hos mig som en frisk och glad flicka..  suck.. Gårddagens inlägg var väl inte så kul att läsa kanske, kan förvarna då att detta inte kommer bli roligare. Har ingen större lust att skriva ut på internet, eller i bloggen om hennes "problem" då jag tycker det är för jobbigt.. Kan ju iallafall säga att Peisans tävlingssäsong stryks, hårdträningarna lägger vi på hyllan.. Till sommaren eller hösten kan vi vara igång om vi har tur, allt beroende på vad rönkten säger på måndag.. Har vi tur säger den annorlunda, men ja.. de ser ju inte för ljust ut just nu.. 

Jag bara undrar när allting ska sluta, när vänder min otur? När det är min tur att vara lycklig..? Allt jag ville var att ha en frisk häst att utvecklas med och visa upp mig med på tävling med..  Fan..

Menmen, i think this is my life, forever.. over and out !

the bad luck

Och så var hästen skadad, åter igen.. När fan vänder min otur? När får jag komma igång och utvecklas och visa vad jag går för?! Mitt liv kan ju fan inte bli värre än såhär.. När vänder det!? :'( Jag vet att jag inte ska överreagera o bla bla.. Men det är fan inte kul att hålla på såhär.. Jag vill inte mer nu!!

Everything I ever want

Just because you make me smile everyday, my dear love.

Idag är jag såhär konstigt glad trots att allting igentligen har gått skitdåligt. Haha jag tappade min mobil 4 gånger idag i skolan, så nu är den halvt pajj. Jag hade sönder mammas penna, helt onödigt. Provet kändes hur jäkla simpelt som helst och jag tror ärligt talat att jag har gjort allting fel, för så lätt kan det väl inte ha varit, eller?

Stallet gick bra. Peia hade stökat till i boxen så in i helvete så det tog typ 1h att mocka, hästkräk. Men hennes sår hade läkt superfint nu! Regnet stod som spö i backen heela tiden, det åskade, haglade och vädret var verkligen otäckt! Tömkörde iallafall bäs inne i ridhuset i 20min. Hon var finfin, men lite lat. Imorgon ska jag försöka hitta lite runt omkring Millenium, måste hitta någon bra fram- och avskrittningsväg. Sen blir det hoppträning tillsammans med Issa <3 Saknar henne som fan, usch, hur kommer jag klara mig utan henne?!

Pratade med Issanissan i telefon förut, hon är så söt den jäkla glassnissen! Snäällla flytta!? Om inte annat måste ni komma minst en gång i veckan så jag får träffa er, annars så kommer både jag och Peia gråta massor! Sen pratade jag med Amanda också, oh känns så bra att Prinsen har hamnat hos just dig! Jag hoppas verkligen att du förstår hur lycklig jag är över att se er så fina. Den utveckling du gjort med honom.. Det är helt galet!! Så glad <3 Det här förklarar hur det gick på tävlingen: (ni förstår att jag är överlycklig va?)
image101 - DETTA ÄR GÅNGER TVÅ DESSUTOM :'D

Tre bilder på världens snyggaste ponny också då ! Busen<3

image102 image103 image104

älsklingen, världens bästa

BARA FÖR ATT MIN PONNY ÄR SÅ JÄÄÄÄVLA BÄST BÄST BÄST BÄST :-D
GAAAH, SNACKA OM GLÄDJETÅRAR!
GRAATTIS AMANDA!! <3

image34

Idag har blogg damp!

Och så var även denna helg över, fy fan. Jag har känt mig superstressad hela tiden och verkligen inte kunnat slappna av någonting. I Fredags var det praktiken först då därefter plugg och packning, gosh så mycket saker jag har! På lördagen var det flytt som gällde, dock en sista ridtur tillsammans med Issa och Proveny först, två timmars svängen. Det var supermysigt men regnigt. Peisan kommer sakna Venyn! Flytten i övrigt gick bra, Peia trivs i nya boxen och hon står och tittar ut nästan hela tiden, gullet då! Dock så var det lite kyligare i det stallet eftersom dom inte är lika många hästar där så det blir att köpa ett nytt innetäcke, ett 250g tror jag, bebis får ju inte bli kall. Under lördag kvällen var Issa här, gullunge! Sen var vi ju typ barnvakt åt Maya också, så hon och jag satt och ritade hela kvällen, thihi mysigt var det. Idag så har jag varit i stallet, ridit. Peia och jag var lite osams idag, men det är så totalt mitt fel! För när hon går bra glömmer jag bort att hon bara är 4år, så jag börjar kräva för mycket och då protesterar hon genom stegringar och då blir jag sur över det. Så jävla typiskt mig, skärpning för i helvete! Menmen, Peia har blivit galet stark, hon bara tar bettet och sliter tyglarna ur handen och sticker, får fan panik över det.. Har ju ingen kontroll! Vi får se vad Lotta säger på onsdag, hon kan nog ge mig en hel del bra tips.

Imorgon har jag prov, Evolution. Det är kul och ganska intressant men det är så himla mycket att ta in i huvudet på en gång och det pallar inte jag, inte just nu. För jag är fortfarande i min svacka då jag bara känner mig urusel. Men, jag hoppas det svackan lämnar mig snart så jag kan återgå till mitt vanliga jag, skulle vara rätt så skönt. Jag gillar förresten Emelies idé om sammarbete. Hon köper hästar jag får rida och tävla dom ;-) haha, skulle ju vara bra kul!

Har inte fått tag i Amanda heller, ville ju veta hur det gick igår.. Men hoppas på att det gick bra. Toppen kan det ju inte ha gått iallafall, för då borde hon ha hört av sig tycker jag. Nä, nu ska jag väl återgå till pluggandet, puss på er.

   

unbreakable..

Jag vill ha helg nuuu! miih, ska fjäska imorgon så jag får sluta tidigt, thihi.
Ska lägga mig i sängen nu och lusläsa Ridsport, thihi. Vet ni? Jag hittade faktiskt massor av fina saker i Hööks grejen som kom idag, vart ju sugen på en hel del saker. Speciellt den bruna söta oskyldiga lilla hästen (a) thihi. Hittade en häst i ridsport som jag vill ha :-| en 03:a. Kan någon låna mig 50.000 kr? Fuck att jag inte får ta lån...
Nä, nu ska jag "duna" kudden hahaha, hörs imorgon! Puss och Kram


Ooh, min kärlek och saknad ska tävla på lördag. Jag lovar att hålla tummarna stenhårt, snälla sköt dig nu! <3

love is my culture

Idag var det Laxholmen igen, det var nice. Alltid lika kul när båda kockarna är där och mycket folk, blir en hel del skratt vill jag lova. Idag tog all mat slut! haha vart typ ingenting kvar till oss när vi skulle käka, damn. Jag stannade kvar en timme bara för att det var så kul idag, haha jag är lite udda. Menmen, någon måste ju vara de också. Imorgon är det fredag - full fart mot helgen!


Peirut skoddes idag. Klant häst som man har lyckas hon på något jävla sätt komma loss från uppbindningen, bet loss grimskaftet eller nått och innan klantmatte hinner reagera drar hon ner näsan i golvet och kommer upp med huvudet igen helt blodig, jahopp? Då har hon trodligtvis skurit sig på en sömm eller någonting så halva näsan störtblödde. KLAAAANT! Var bara att ställa sig i spolspiltan och spola kallt vatten tills det slutade att blöda. Så nu har hon ett jättefult sår på näsan och jag slår henne om det blir ett fult ärr där ;-D haha jävla klanthäst, alltid ska det vara nått! I övrigt då, hon fick vila idag. Jag packade och hade mig..

Sen pluggade jag i hela 5min.. Ska plugga hela helgen, prov på måndag!
Puss hej :*


because of you

BARA FÖR ATT ...

image92 - min häst är sötast!!

image93 - jag är typ galen i min mössa!

  - mest bara för att jag var tvungen att prova den (a) titta på mössan, inte mig :-D

image95 - voffsis andra operation gick bra igår.. dock är han däckad fortfarande! stackarn.. tratt i 14 dagar igen nu då.. ooh bebis inga mer operationer nu tack! <3

i'm so sick of you

JAAAAAAAAA! Vet ni? Idag är jag såå lycklig :-D
Fick äntligen hämta min studentmössa idag, snacka om att det var en heeelt underbar känsla! Fick största paniken när jag såg min, det första jag sa var typ "shiit, vad liten den är, jag får aaaldrig på mig den!" haha men det fick jag (fast liten var den). Pappa vart jättesur på mig för att det står tess och inte therese på mössan. Men saken är den att jag är bara Therese i hans ögon, och typ farfars ögon.. I alla andras är jag tess. Jag känner mig inte som en Therese, för nu har det blivit tess i 4 år, då blir det tess på studentmössan! Men men, skolan 09:00-11.00 idag as usual..

Efter skolan blev det ridhuset med bäbisen. Dressyr stod på schemat då det spöregnade och haglade ute. Bäs var värsta dressyrpollan idag! Eller alltså, ja, för att vara hoppeponny vanligtvis så var hon dressyrpolla idag hihi. Visst hon går ganska mycket bakom lod i höger, tar bettet och sticker i höger. Men i vänster :* kärlek till henne! Idag kunde hon till och med flytta för skänkeln, heja Peirut! Så stolt över henne. Men jag måste jobba massa massa massa i höger, både galopp och trav. För hon är svagare i den sidan (så även jag, härlig kombination..) så måste verkligen få igenom henne där. Idag i höger var det typ i några minuter bara ett ha begär av graman! hahaha men skulle aldrig sätta på min lille bäs de, nej nej :-) bara så jobbigt att rida henne när hon sitter fast för hon blir gaaalet stark. Men det löser sig. Som avslutning bara för att hon var så duktig fick hon hoppa ett kryss. Skulle jag inte gjort för faaan vad stark hon blev! hahaha menmen, så kan det va..

NU ska jag sluta babbla. hej då..

psykopat..

BlääÄ. Ännu en skoldag förbi. Tur att vi hade matlagning sista lektionen och jag hamnade i samma grupp som förra gången (dock saknades klara!). Superkul som vanligt, dock sämre mat denna gång. haha tur att det även bakades chokladmuffins så man fick någonting i magen (a) jaja, allt annat i skolan kändes bara skit, ska bli så äckligt skönt att sluta! Har bestämt mig för att inte plugga vidare iår. Jag tappade suget igår totalt. Jag kommer istället börja jobba och trodligtvis åka utomlands (pappa har pratat med MB om lite ställen) och sen sattsa på bra meriter och en grundläggande utbildning så jag har större chanser att komma in på det jag vill, nästa år. Kommer säkert ångra mig efter sommaren men jag får stå mitt kast, kommer iallafall inte hinna med skolan just nu. Iår är det ändå så mycket som ska hända så det känns nog bättre om jag söker nästa år med lite mer meritförteckning.

Annars då.. Skolan har jag börjat ge upp som sagt. 1½ månad kvar tills studenten!! Ni kommer väl och firar mig? ;-) kl 16 den 5 juni 2008, Kungsgårdsgymnasiet. Sen blire feeest hemma efter och sen utgång. I'll see you there?

Red min älskade lilla häst idag. Nu är det hårdträning med dressyren, lydnaden och markarbetet som gäller. Spöregnade ute men eftersom jag vet hur den svenska sommar ser ut tyckte jag att det var helt onödigt att gå in i ridhuset och tråka. Lika bra att träna i regnet eftersom du inte kan styra över vädret under tex en tävling. Så ja, det blev paddocken i spöregn. Peia gick helt underbart idag! Eller alltså för att inte vara genomriden på typ 2v så kändes hon kalas! Sitter fast lite i vänster fortfarande men med tanke på att det är hennes svåra sida OCH min svåra sida så blir ju den atomatiskt jobbigare. Men jag tror ärligt talat att Peisan kan bli en liten dressyrpolla också. Idag visade hon en sjuukt bra form och ett bra tramp bakifrån och då är hon 4 år !! Så de känns bra. Imorgon blir det klättring samt skogen och lite lösgörande om det inte blir LJ träning.. Har inte varit hos MP på 4 veckor :-O saknar träningarna! Men blir ingen MP träning förns efter den 27e bestämde jag idag. Måste få koll på vänster sidan och lydnaden först. men men.. over and out!



Ge mig en till häst någoooon?

depressed

Fan. Nu känns det som att alla mina framtidsplaner bara brakade ihop. Kul..
Skulle skriva i mina ansökningar till Högskola osv idag.. Men om man ska söka t.ex. Hippologprogramet, unghästutbildar programet eller young rider programet så ska man helst ha gått en gymnasieutbilning inom hästinriktning samt gärna vara diplomerad hästskötare, tack! För det är ju verkligen jag.. Bara för att jag valde fel linje i 9.an och inte ville läsa om alla mina år när jag äntligen kommit på vad jag vill göra så ska inte jag kunna ha samma möjligheter som dom som gått en inriktning med häst? Vad är det som säger att dom ska vara så mycket bättre då, igentligen? Det kanske sitter världens jäkla dålda talang under ett samhälls program som inte ens får komma på ansökningsprov eller inte ens söka pga att den inte gått rätt utbildning i gymnasiet. Det är fan sjukt! Och jag är så jävla galet arg. Nu vet jag inte hur jag ska göra.. Hade ju precis allting klart för mig hur jag skulle göra och nu bara skiter sig allting.. Helvete, den här dagen kan ta sig i röven och försvinna.. Snacka om att jag har hamnat i största jävla deprisionen nu.. Allt tack vare skola, utbildningar, stress, hästen och dåligt självförtroende.. I'm pisst off... Det enda som jag kan söka typ inom häst om man säger är hästskötar utbildningen eller tävlingskötar utbildningen.. Tack för den.. Får väl göra de då i 2 år sen söka... oooooh! :'(

Jag kommer väl hamna på en jävla ICA butik nu iallafall. Alla mina drömmar fan har spruckit.. Vi kan inte spola tillbaka tiden 3 år då? Fan fan fan!!!! Har dock chans på både bartender, au-pair samt brandman.. Men vill inte något av de just nu bara för att jag är så deppig.. BläääÄhäääÄ!!!!!


Något possitivt under denna dag är att du är söt, resten kan bara  blääääaa sig.. Hej då!

something is just wrong..

Idag så är det söndag. Idag är jag inte på bra humör, konstigt? Det är ju skola imorgon.. BlääÄ!
Menmen, klev upp runt 08.30 idag, då var mormor här :-O så frukosten blev bullar och muffins idag, oh så nyttigt. Sen fick jag ett jättemega gulligt album av henne med bilder från när jag var sådär liten och sööt! hihi Jag traskade ut till stallet vid 9.30 ungefär, gjorde iordning Peisan och sedan åkte jag och Issa med hästarna till Millenium. Började med att bygga fram allt, mycket hjälp man fick då. SUCK! Menmen, till slut var nästan allting uppe och jag kände redan när jag började lina fram Peia att detta skulle bli ett jobbigt pass. And yes sir.. Jag börjar känna min häst nu. Hon var stel, pigg och stark som stryk! Så det var bara att galoppera av henne till att börja med innan jag ens försökte ta i tyglarna och få ett stöd från bettet. På schemat stod markarbete och lättare hoppning, märktes att det var ett tag sedan Peia hoppade då jag hade noll kontroll (kändes det som) och hon bara totalt sket i mig. Men hon försökte och gjorde ändå på något sett det hon skulle. Det var bara jag som red som en jävla nybörjare = skitdålig! ooh hatar mig själv sånna här dagar.. Fan. Känns som jag har tappat typ allt. Hänger inte med i sprången, sitsen är helt katastrofal och jag har verkligen noll koll.. Ibland vill man bara inte fortsätta..

Men nu är deppet slut. Om en vecka så känns det som att jag får "börja om från början". Det ska bli riktigt skönt, bara hoppas på att det blir så bra som man har tänkt sig. Hårdträning med dressyr och markarbete nu fram till tävlingarna så jag förhoppningvis får tillbaka min styrka och hennes lydnad. Men, vi får se. På onsdag tror jag det blir Lotta träning iallafall. Btw, jag har börjat hata min sadel.. haha

Kl 18 idag är det DUS möte, laddad jag är då.. Inte. Har inte fixat någonting med sponsorer och jag känner mig totalt oengagerad. Iallafall idag. Har så äckligt mycket nu att jag knappt hinner med mig själv.. US, DUS, Skola, hästen... Plugg. Jobb, söka vidare och allt vad livet innebär.. Usch och fy! Bjuder på lite bilder. Fotograf är pappa, sjukt fina bilder för att vara ridhus bilder tycker jag! (mer bilder på pixbox) Nu ska jag försöka plugga till mitt prov, sen ska jag som sagt iväg till Norsholm på möte.. Puss på er!

    

i'm out of love

Vilken härlig dag, na na naaa !
Red ut med Issa idag på förmiddagen, vi red två timmars stigen. Världens härligaste väder och världens härligaste hästar! Cool lugna och dom njöt som in i helvete! Vi körde en hel del galopp eftersom två timmars innehåller mycket raka streckor = kondtion och styrka. Fan så fin Peisan va, älskade lilla häst!! Synd att dom har förstört våra fina hinder, men det funkade ändå. Kommer sakna den här stigen när jag flyttar sen *snyft* Imorgon blir det Millenium med Issa, Veny, Tessan och Mantha <3 Vi ska köra lite markarbete med våra tottohästar.

Efter att jag hade ridit åkte mamma och jag till VRF för att titta på storhästtävlingarna. Det var intressant. Nu har jag hittat min drömkavaj!!!!! Hoppas den finns i Göteborg, annars får jag köpa en KL och sy om den lite ;-) hihi ja, sen såg man ju en del gräsliga ekipage också. Men så kan de va. Kollade på Matilda, Jessica och Klara också. Curre och Matilda var duktiga, enligt mig (inte enligt henne själv). Jessica hann jag inte prata med efter att hon ridit men det såg bra ut :-) Klara, faaan så fin Pierina är då! Sen rider du ju Mariotto nått galet bra.. gosch asså..

Sen har jag städat mitt rum. hell yeah. Ni som var inne där senaste aa.. månaden (a) kommer inte känna igen er! superbra vart det. Nä, orkar inte skriva mer.. haha bjuder på lite bilder från i torsdags..

  

new things all the time

Tog bort mitt shoppinginlägg. Kändes lite väl, eller hur? Tänkte igenom idag och gick igenom mitt skåp osv vad det igentligen är som behövs. Så detta är det som förhoppningsvis kommer följa med hem från Göteborg.

* Kingsland kavaj, kritstrecksrandig alt. marinblå med vit krage
* Charles Owen Wellington classic (JW) ridhjälm, marinblå
* Kraft allroundschabrak
* Samson magplatta
* Equiline öronhuva, brun
* Tipperary säkerhetsväst

Blir det pengar över eller om pappa skulle bjuda (som inte kommer hända) så står ett grått sett från Equiline, ett vinrött från JW och en GG bricole högst upp på listan.
Jag har sedan en heeel vilja ha lista. Gick igenom den och jag behöver miljoner med pengar om jag skulle ha råd med allt de där. Men behöver ju inte köpa allt nu heller. För i sommar är det Strömsholm och Falsterbo och i vinter är det Globen, så det är ju ingen speciell brådska med sakerna nu. + vad ska jag igentligen ha allt till? En sak jag kom på, är att jag skulle vilja blinga min ATH hjälm, eller köpa en GPA och blinga.. SÅ HÄFTIGT!


Men slutpratat om shopping nu, för jag blir bara deppig iallafall att prata om det, så vi skippar det.
Var på jobbet / praktiken idag. Var helt okej, lite segt. Brukar vara helt galet mycket folk på torsdagar men idag var det som en fredag, alltså för lugnt! Så jag fick i uppgift att duka inför kvällens bravader, vart så fint så fint. Pyntade faktiskt med blommor denna gång istället för ljus, kändes mer somrigt.

Efter praktiken var det stallet som gällde. Linade Peisan nere på banan i 10min, idag var hon helvild! Bockade och brallade som en galning, tyckte det var helskönt! Älskade lilla häst. Efter 10min var det dags att hoppa upp och rida ut på vägarna. Kör fortfarande på rakt spår då jag inte vill pressa henne riktigt än. Joggade två längor, gick bra. Ingen markering och hon sökte stöd på bettet. Därefter körde jag 3 längor i galopp, lite öppen form. Hon tyckte det var helt underbart!! Inte en enda liten markering eller tendens till smärta så nu känns hon väldigt fräsh! Fick knappt stopp på min starka lilla dam. Älskade häst! Imorgon blir det vila för damen. På lördag blir det uteritt och konditionsträning och på söndag åker vi till millenium (om transporten är lagad). Slutbabblat för idag nu va?

Jätte hoppsugen just nu! Vill komma igång nuuu! Men, det är ingen mening med att stressa.. Puss på er! :*

i love you, like before

Jahopp. Onsdag idag och livet rullar vidare in på nya äventyr. Idag så var nog alla på hela Kungsgårds gymnasiet överlyckliga då dom fick sina studentmössor. Ja, alla förutom våran lilla klass, SpTu3. Vi fick inte våra mössor, tack så mycket för det ABC! Det är fan alltid vi som ska vara mobbade och få allt senare eller inte få saker över huvudtaget. Så sjukligt irriterande. Men förhoppningsvis får vi dom nästa vecka, känns inget kul att behöva vänta och vara dom enda som inte har fått sina mössor. Visst, det är ett tag kvar innan den ska sitta på huvudet men kan ju kännas både skönt och roligt att faktiskt ha den hemma, eller hur? I övrigt har denna skoldag varit lika onödig som alla andra onsdagar. Känns ju kul att ha ett projektarbete när inte hela gruppen är där och produkten ska vara inne nästa vecka! Men Carro och jag jobbade på bra och förhoppningsvis ska den vara klar nästa vecka så vi kan börja på rapporten.

Linade Peisan idag nere på banan. Hon var fin tills ispänningen kom på. Satte den väldigt löst men bara så hon skulle få lita stöd på bettet och inte bara springa. Men då markerade hon lite, så tog av den och gick ut på vägen med henne istället så hon fick sträcka ut. Imorgon ska jag jogga henne för första gången sedan "skadan". Lär bli intressant. Till helgen blir det Millenium. Snart är det flytt som gäller och jag kan inte i ord berätta för er hur mycket jag faktiskt längtar! Jag och Tessan kommer busa gärnet i skogen, hänger du på Carro? ;-) Sen blir det att jobba med konditionen och styrkan igen då, för nu börjar ju som sagt tävlingssesongen på riktigt med alla kval osv. Så nu är det dags att börja jobba. Betalade in avgiften till ASVH idag, 500kr sved i fickan.

image83


Idag ringde jag och skällde på Börjes också. Mitt paket som skulle ha kommit senast v.13 har inte kommit och nu är jag skapligt irriterad! Så idag fick dom skäll och nu äntligen hoppas jag att det händer någonting. Dom skulle iallafall skicka det dom hade hemma nu, sen får jag en rest på det som saknas. FRAKTFRITT. Tack, ja någonting ska jag väl få för besväret sa jag. Fasiken väntat sen slutet av v.10 och det skulle ta 4-5 arbetsdagar att skicka det, jo men visst. Nä, nu vill jag ha sakerna thihi. Snart är det Göteborg! Känns som att jag tjatar massor om det? Men jag vill shoppa! Men mamma gillade inte min inköpslista, nae inte min plånbok heller.. Har igentligen bara 5 saker som måste inhandlas, resten är mest "tess-vilja-ha" saker. Vi får se vad pengarna räcker till :-)

Nu ska jag inte babbla mer, för om 10min är det Greys som gäller! Har börjat med något nytt nu som jag själv inte tycker om. FASTA på chips och godis i 40 dagar, fyfan. Jag kommer inte klara det.. Usch och fy. Önska mig lycka till!

thank you

Tack! Det var på tiden att bloggen skulle fungera. Har försökt nu hur länge som helst känns det som att logga och och uppdatera, men har inte fungerat (och ja, jag vet att dom byter server eller nått). Jaja, nu är jag iallafall inne på min blogg och kan uppdatera! Ska försöka sammanfatta lite nu då, vet inte när jag uppdaterade senast?!

Peia som varit halt nu i lite över en vecka är under igång sättning igen, från och med igår. Lina henne 10min nu varje dag för att kolla benen. Sen skrittas hon på rakt spår i 15min. Ska börja jogga henne på rakt spårt på torsdag och till helgen är det tänkt att jag ska kunna börja rida lite mer som "vanligt" i ca 30min osv. under förutsättning då att hon är hel. Känns toppenbra! Har dock fått avboka träningen imorgon och nästa onsdag då jag inte vill stressa + att jag fått avanmäla till Tollstads lokala den 13/4. Anmälde istället till Hageby, stackars bebo får gå två söndagar i rad, men det ska hon väl klara.. Bara hoppas att hon håller sig frisk nu så vi kan komma igång med våra kval.

Annars vet jag inte vad jag ska säga riktigt... Jag har gått upp i vikt :-O Så nu måste jag komma igång med träningen ordentligt igen, har blivit lite lat nu på senaste tiden när det varit kallt och snö osv, men nä, skärpning tess för i helvete!! Så imorgon blir det en springtur och lite backträning tänkte jag. Sen få vi se om jag hinner på fredag och på söndag också. Jobba jobba! Någon som vill börja typ på friskis 1gång/vecka med mig? (a)

Slutpratat för idag, orkar inte skriva mer. hahaha. Puss på er mina vänner :*

JAG GLÖMDE JUUUUU!!! Har gjort en film på Billy, från våran tid tillsammans.. kolla gärna in den :')<3
KLICKA HÄR!!!