summer of 69

Idag kan inte jag ligga ute i solen.. *suck* brännde mig så det stod härliga till igår. Kunde knappt sova för jag hade så ont på kroppen i natt, så idag blir det inomhus för min del. Men det är ganska skönt inne också, har läst lite och gjort om hästarnas schema och planerat lite foderstader inför hösten. Även satt ihop ett ordentligt träningsschema för Sunny då hon måste igång nu eftersom hon ska säljas. Så jag har hittat på saker att göra inomhus också  :-)  Åkt en tur till stallet och tagit in stona och gett dom lunch inne, det är så varmt så dom behöver komma in såhär mitt på dan för att vila lite.

Nu mina vänner måste ni ju hålla tummarna för Alexandra också som åker till Dagstorp idag och tävlat nationell dressyr (första nationelle för henne och Garlic). Så fingers crosed nu !! Jag har blivit erbjuden att rida lilla pärlan (Ginger) medans hon är borta också, tack Alex! ska försöka åka dit imorgon och rida henne lite, idag blir det inget :-)

Måste ju berätta liteom igår också ju!! Igår red jag ju ut med Klara :-D Det var supertrevligt, Sunny var överlycklig över att se en häst som såg likadan ut som henne själv hahaha vi red en mysig sväng ute i skogen med massa prat såklart.. Skrittade dock bara eftersom Sunny inte är jätte igång än, men nästa gång ska vi fan ha race ;-) hihi Naevars, men tack Klara, det var superkul!!
 - snygg bild på oss (och Hanna) från studenten ;-) hihi


Nu blir de att äta upp all glass ja tagit på mig nu (blääÄ) för snart kommer bror och tessan :-) tjingeling!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, förlåt för att jag inte har uppdaterat tidigare.
Connemara SM var riktigt roligt uppe i Eskilstuna. Ginger och Garlic skötte sig exemplariskt och Alexandra lyckades ta med sig 7 rosetter hem, inte dåligt på ett meeting! Ginger var oplacerad under fredagens dressyrklasser, precis utanför i både LB:1 och LA:1. Garlic vann LB och blev tvåa i LA och blev därmed tvåa även i Connemara dressyr SM. Under lördagen var Ginger fin i ridklassen och fick ett vit rosett där. Hon var även duktig och kämpade på bra i working hunter och fick en vit rosett där också. Garlic var riktigt fin i working hunter och hoppade fantastiskt och blev trea. På söndagen var båda lite trötta och slitna efter den hårda värmen. Ginger hade ett stopp i hoppningen och blev trea i utställningen på 39p. Garlic hade tyvärr nedslag i omhoppningen och slank ner från tredje till femteplacering i hoppningen. Men det blev en andra plats på 39p i utställningen! Lite surt dock att jag lyckades visa både Ginger och Garlic på 39p - ETT poäng ifrån guld.. Menmen, det var en supertrevlig men kämpig helg tillsammans med familjen Kjörsvik och från och med nu är Ginger min lilla pärla hihi :-) <3

 

Mina egna små hästar är igång nu. Sunny har jag kommit igång och travat på och hon känns fräsch. Så denna vecka består med eller mindre helt av styrketräning och konditionsträning för hennes del. Dock ska hon få gå en tur i skogen ikväll tillsammans med Klara och Pierina :-D Peia är jag fortfarande fundersam på.. Ena dagen känns hon superfräsh och andra dagen ömmar hon.. Jag orkar snart inte längre! :-/ Men jag ska låta henne stå inne om dagarna nu och se om hon blir bättre, hon ser ganska utmattad ut, hon kanske bara behöver komma in och lägga sig lite? Värt att testa..



Nä, nu ska jag ut i solen igen. Har brännt mig som in i helvete dock! Var på stranden igår tillsammans med Cricka, Tessan, Eddie och Tessan (många tessan här hihi) solade och badade, det var mys. Men det känns på kroppen idag, BlääÄ vad ont jag har! Men, vill man vara brun får man lida pin ;-) Puss på er !




i miss you ..

Hej då !

Så, då tror jag att allting var packat.. Nu åker jag med familjen Kjörsvik till Connemara SM och blir borta hela helgen. Vi hörs på måndag, ha en toppenhelg nu så hörs vi!!


Bloggfri helg !

Blev en ganska lång kväll i stallet även denna dag. Gjorde iordning båda damerna inför en ridtur, mammsen fick rida Sunny idag. Så skönt om jag kan få ut båda i skogen samtidigt! Mamma vart allt lite kär i Sunny, de kan jag förstå, hon är supertrevlig! Peia skötte sig fint idag också, lite bitchig imellanåt, men de är bra för då ve jag att hon är frisk ;-) hihi imorgon får Issa hänga med ut på Sunny, sedan ska dom vila i 3 dagar innan det är dags igen.

Imorgon ska tjejorna hoppträna i stallet, är såå sugen! Men de är ett tag kvar innan jag är där igen. Nu måste jag packa iordning lite inför helgen, åker ju till Alex troligtvis redan imorgonkväll. Så blir det inget blogginlägg imorgon så hörs vi igen på måndag! Ha en toppenhelg sålänge så hörs vi! You know my number ;-)

Och sen vill jag bara säga att jag betalade allt (i förra inlägget) utom de till transporten och hindermatrialet, så säg inte att jag är föör bortskämd denna gång. Jag har trots allt blivit "vuxen" och får betala mer själv.. :-)

juuste.. Glömde ju! Lovade ju en bild på padden :-) Dock är tagen med mobilen så ursäkta kvalitén..

shopping

Jaha, och så var pengarna slut igen.. Det är tragiskt vad dyrt allting ska vara inom ridsporten. Royne Zetterman har verkligen rätt när han säger följande i aftonbladets intervju: Att handla fiskeprylar är inte som att köpa hästgrejer. Går man in i en fiskeaffär med 1 200 kronor kommer man ut med halva affären. I en hästaffär kan du knappt kolla på grejerna för 1 200. Det är ju så sorjligt sant!! Herregud, du får knappt ett par ridbyxor för de längre! Du får vara glad om du kan köpa lite flugspray, borstar och vantar till de priset! Är det inte en hel del överpris på hästgrejer idag?
Ska inte klaga, jag har två fantastiskt underbara föräldrar som ställer upp när det krisar, de är inte alla som har. Kärlek till mamma och pappa för att ni finns här <3 Var som sagt på en liten roadtrip idag. Körde först ner och lämnade Teddie hos mormor, därefter körde vi mot Christer och Mantorps Travshop. Plockade på mig en hel del där, men Christers priser är ju helt sjuka så de går ju inte att låta bli! Där blev det iallafall följande:
- John Whitaker hjälm, marinblå 2000kr
- Rocekl handskar, bruna 300kr
- Horseman's one step läderfett, 150kr
- Prestige stigläder, bruna 300kr
- Småprylar till transporten, 200kr
Tänkte köpa mig ett OS swarovski pannband också, men höll hårt i dom 700kr. Väntar tills Peia ska börja tävla dressyr ;-) hihi tills dess för hon nöja sig med rosa blingbling från Falsterbo! Efter travshopen körde vi vidare mot Hööks där det spenderades en hel del pengar också. Men inte på saker som jag hade tänkt, ovanligt? Som tur va hade dom 30% rabatt på valfri vara så det kändes bättre för plånboken! Med hem kom:
- Vattenmatta 250x70cm, 349kr (ord. 499kr)
- Hinderduk 290x75cm, 314kr (ord. 449kr)
- Flughuva, vit 99kr
- Flugspray 119kr
- Småprylar till transporten, 100kr
- Sadelpadd, brun/beige, 200kr (ord. 649kr)
Efter Hööks blev det den årliga rundan på IKEA! Jag älskar att gå på IKEA och drömma mig bort :-D Finns det något roligare? Tror knappt så. Hittade en fin garderob som jag vill ha, kostade bara 4000 med speglar!! Så nu vet jag inte om jag ska köpa dressyrsadel eller ny garderob! haha vi får se, fyller ju år snart så kanske kan önska sig lite då :-) Köpte inget speciellt på IKEA, jo de gjorde jag ju! En ny hundmatskål till Teddie, hans nuvarande är så äcklig, han behövde en ny! Sen käkade vi och hade mys innan jag körde min kära familj hemåt igen.. Bjuder
på lite bilder på lite av de ja köpte..

       - måste ju lägga in en bild på min perfekta parkering ;-) hihi

Nu ska jag vila upp mig lite innan det blir dags för stallet. Ska försöka fota padden då, den är snyggare under sadeln. Fram tills dess, PUSS!

i lööve you

Bebis var bästast idag! Höll sig i skritt hela tiden faktiskt, jag tycker om henne massvis :-) Sunny var också duktig, lite trött men fin. Mammsen och jag ska ut imorgon igen på en skrittur, då får hon rida Sunny!



Fick lite kommenterar om de här med flytten i förra inlägget.. Saken är den att jag sökt jobb utanför norrköping, får jag jobbet, måste jag och Peisan flytta.. Men de är ju längre fram isåfall. Och just nu vet jag inte om ja vill ha jobbet..

It might be too late

Jag är fortfarande sjukt trött! Och vad har jag gjort? Öhh ingenting, skamligt för fan!
Sitter här och snuttar på mitt kaffe *mums*, har precis skalat potatis och satt på den, väntar på att mammut och papput ska komma hem nu så vi kan äta och åka till stallet, är sååå ridsugen! Blir en skrittur i skogen med båda idag tillsammans med mamma och Buster. Kanske rider bort till Dagsberg.. Klara, vi måste fan rida någon dag juuuu!? :-D

Annars då? Nä, inte hänt mycket idag. Varit inne på Telenor och pratat lite, blir ny telefon i veckan, sååå skönt! Trött på min idiot mobil som bara stänger av sig hela tiden.. Hm.. imorgon blir det troligtvis travshoppen med mamma och pappa. Måste handla de ja inte handlade i Falsterbo.. Kul att hela min lön kommer försvinna innan nästa rullar in.. BlääÄ! Sen blir det väl att packa igen då haha, åker ju med Alexx till Connermara SM i helgen, lööövli! Hinner bara komma hem så åker jag igen som mamma säger ;-) hihi

Btw, jag kanske kommer flytta till hösten :-| Måste prata med Sofia ikväll också, kommer inte kunna göra de vi planerade eftersom jag inte blir kvar hos Linus till hösten :-/ hm.. aja. Nu ska jag fortsätta med maten och drömma vidare med mitt liv. PUSS!


Home sweet home

Hemma, trött och sliten men ändå lycklig.
Falsterbo veckan har väl varit OK, dock lite besvikelser osv men det kanske man skulle ha räknat med. Träffade faktiskt bara Jennie iår, trodde jag skulle träffa många fler men icke då. Men Falsterbo är ändå Falsterbo och någonting som ska göras varje år, dock blir det nog att tänka om till nästa år. Troligtvis har Peisan lyckas kvala då också ;-)

Köpte mig inte alls mycket iår, ingenting som stod på inköpslistan.. Jo förresten, AS öronhuvan som jag hade förbeställt, dock lite missnöjd med den men men så kan det va. Ska beställa ett helt nytt sett till Globen tror jag. Fick modellen och de jag skulle ha nu i Falsterbo bara se om de blir snyggt på gumman sen.


IDAG mina vänner satt jag på min kära, älskade lilla häst för första gången på ca 5 månader :-D ooh lyckan var så himla enorm, jag bara satt och log! Peisan var sjuuukt pigg och glad, gick med öronen framåt hela tiden och busade så mycket hon kunde på den lilla skrittsträckan! Oh älskade häst, snälla håll dig frisk nu!! <3 Red även Sunny idag för första gången på 2veckor, hon kändes fräsh, skrittade dock bara såklart :-) Imorgon blir de en skrittrunda på båda damerna med mamma!
 

IMORGON ÅKER VI

Gud vad stressad jag är nu!
BlääÄ, men men nu ska jag sluta stressa mig själv och berätta om dagen och gårdagen lite istället! Åkte hem till Linda med Tessan efter stallet igår. Badade i bubbel och ja, såklart i den "vanliga" poolen också ;-) skapligt förkyld nu! Vi hade det supertrevligt! Gick upp 05.10 imorse *gäsp*, Linda skulle vara barnvakt och vi fick hänga på, usch så trött jag var! Åkte till stallet runt 9.30 mockade ut båda boxarna idag. Jag ska nog inte berätta hur trött, arg, irriterad osv jag var under tiden jag mockade ur boxarna men jag försökte hela tiden tänka "snygga muskler, snygga muskler" haha Red ut med mamma, tessan och becka också. Jag red lilla ponnyprinsen! haha sjukt kul det var att rida ponny igen :-D

Nu har jag precis slängt in de sista i tvättmaskinen, bränt några CD-skivor och börjat packa. Måste nog fortsätta med de så jag inte glömmer någonting nu. För mina vänner, IMORGON drar vi mot Skåne :-D Gissa om jag längtar och ser fram emot de något så enormt?! Så nu blir det ett blogguppehåll en tid framåt, för nu börjar min semester = ingen dator!! Underbart. Finns ju alltid på mobilen för er som saknar mig så mkt att ni måste ringa ;-) 0709 79 59 19. Skapligt mycket pengar jag kommer göra av med denna vecka haha usch ! Jag har ju iallafall något att längta efter nu när ja åker :-D wiiih längrar redan hihi <3

Puss o kram skumbanan !
De är så synd att du är så söt ..

Inköp och utköp ?

Jag lovade ju er att visa min extremt roliga inköpslista för Falsterbo Horse Show 2008.
Så, här kommer den *suck*

Stigläder, Prestige
Öronhuva, Anna Scarpati
Veredus curium olja
Handskar, roeckl
Fluguva, två svarta
Dressyrspö
Flugspray
Benpaddar, mias
Grimskaft

Visst var det väl en rolig inköpslista? SUUUUCK! vill köpa roliga saker! Har ju hört att dom rear ut en hel del saker sjuukt billigt som jag bara VILL ha, men kanske inte behöver. Men men, vi får se. Ska kika igenom min ekonomi nu och kolla efter lite.. Men ni kan ju få se min mer "villja ha lista också" ;-)
Om det bli pengar över (vilket inte är så troligt..) :
John Whitaker hjälm
Samson magplatta
Kingsland collegetröja
Kingsland elisabeth ridbyxor
Glen Gordon förbygel
RG schabrak + öronhuva


Förresten så har jag en HDR förbygel som bara hänger i mitt tävlingsskåp och aldrig används ifall någon vill köpa den billigt? :-) Säg till isåfall, en brun stl full knappt använd som sagt!

I'll see you soon?

Idag är jag rysligt sliten! Firade mamma igår, Grattis till henne! Jag kände mig inte riktigt bra igår så jag höll mig till vatten och chokladpudding. Smög mig till sängs ganska tidigt, vill inte riskera att bli sjuk nu! Åkte ut till hästarna tidigt imorse, hade morgonfodring och utsläpp så passade på att fixa iordning allting då, skönast. Ska åka ut lite senare igen och träffa tjejorna för att planera Falsterboresan. Tänkte även gå en sväng med Sunny då också, hon fick ju inte gå någonting igår.

Oh jag är så spänd! Jag och Sofia har en liten plan som vi fixat ut. Det skulle vara helt underbart roligt och spännande. Men förutsättningen för detta är att Sunny blir såld och helst att jag blir fast anställd till hösten. Ska prata med pappa ikväll när han kommer hem och ska även diskutera lite med Linus nu i veckan och se vad han säger. Men som sagt, jag vill verkligen de här så håll tummarna! (Det får vara lite "hemligt" ett tag till..)

Så, om jag får bestämma.. Sunny är till salu. Så om det är någon som är väldigt intresserad av ett litet sto f-02 med fantastiska gångarter och god hoppkapacitet så kan ni ju höra av er. Säljer henne inte till vem som helst då hon är väldigt speciell så tänker inte skicka runt massa bilder och filmer till folk som inte är seriöst intresserade !

I nästa inlägg tänkte jag att ni skulle få kika på min extremt roliga inköpslista till Falsterbo..
Nu ska jag sätta mig i solen ett tag och bättra på brännan! :-)


Scheckenhof´s Orkan

Igår var det en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv .
Hämtade upp Issa inne i stan sen körde vi upp mot Stockholm - Ekerö. Måste började med att säga att vissa personer inte borde få ha körkort! Jag ligger i 110 på motorvägen på farthållarn så jag håller hela tiden samma hastighet och idioter kör om som idioter sen lägger dom sig mitt framför nosen på mig så jag mer eller mindre får hoppa på bromsen! Alltså vad fan skulle du om och göra!? IDIOTER det finns i trafiken alltså, är ju inte konstigt att det händer olycker.. Anyway, vi hade en bra stämning i bilen hela vägen upp, haha vart lite nervöst när jag skulle köra på färjan bara haha men det löste sig det också. Lite panik även när vi såg en pizzeria i sista sekund haha tjena cheeeefen ;-) hahaha underbart! Tillslut fick vi äntligen se den übernsygga ponnyn, Scheckenhof´s Orkan. Kanske ätit lite för mycket gräs på sistone bara, rund och gó om magen! Var superkul att träffa både Billy, Amanda och hennes fantastiskt treliga föräldrar! Var ju 1år och 1 månad sen sist så det var helt obeskrivligt underbart! Själva träningen för Niklas Jonsson gick superbra! Han verkade som en bra tränare, var väldigt individuell osv så jag tyckte det såg kalas ut. Billy har utvecklats som in i helvete!! Blivit jätte maffig och mer rund i kroppen. Hoppningen är ju fantastisk även den, hoppar med ryggen som aldrig förr. Var så underbart.. Bilresan hem var inte så tung som jag trodde att den skulle bli, för jag såg att Billy trivdes hos Amanda och att Amanda är lycklig med Billy så vi hade en bra stämning i bilresan hem också, stannade till på Mc Donalds och tog en glass sen hem igen. När jag parkerade här hemma var jag såå trött! Hela gårdagen gick åt att köra bil kändes det som.. Men det gick ju bra de också. Tack Issa för att du följde med, du betyder så mycket för mig, kärlek till dig!

En bild på världens finaste ekipage, dom FLÖG över den här oxern.. :'-)


Semester

Första semesterdagen idag då, jippie! Var i stallet tidigt imorse och fixade iordning allting. Kollade till Sunnys ben och det såg mycket bättre ut. Imorgon kommer jag nog inte att hinna gå med henne eftersom mamma fyller, det beror på när jag åker ut till stallet iofs.. jaja. Sitter här nu i min sköna lilla stol, laddar hem underbar sommarmusik så som Balsam Boys, Jill Jonsson och dansband i olika slag! Ska försöka bränna ner en CD skiva till Falsterboveckan, bara hoppas att Lindas bil vill ta mp3 skivor.. Jag borde äta lite lunch nu, byta om och ringa Issa för snart sätter vi oss i bilen och kör mot Ekerö och Billy! :-D

Blir nog en rapport senare ikväll, annars söndag morgon! Puss på er så länge, trevlig helg på er!!

sometimes i feel like i want to run away

NU har jag semester! Så skönt, fast det har faktiskt varit riktigt skönt att jobba också. Dessutom har jag haft riktigt roligt tillsammans med mina arbetskamrater Sara och Maria, ett superteam på att måla! Fast det ska bli skönt med lite sovmorgon nu och sena myskvällar, plus att det kändes riktigt gott att få lönen direkt i handen idag, underbart!

Åkte ut till stallet direkt efter jobbet, då åkte alla i stallet hem.. typiskt .. suck. Saknar Issa något så fruktansvärt! Underbara stunder tillsammans med henne i stallet och uteritterna ska vi inte tala om! Usch, du är saknad lillsis.. Känns som jag inte riktigt är med längre i stallet, vet inte varför. Det känns bara som att man inte blir tillfrågad eller medbjuden längre. Och jag vet, det är troligtvis mig det hänger på.. Men ibland man man börja undra och fråga sig själv vad det är man har gjort fel.. Anyway, träffade underbaraste Carro i stallet! Ooh det var så länge sen så det var helt underbart att se dig, dessutom måste jag säga att du såg ut att må riktigt jävla bra, det glädjer mig! Stod och pratade lite medans pojkarna letade (borttappade) nycklar. Vi måste verkligen ses snart vännen, because you make me smile!



Gick 10min med Sunny i paddocken även idag. Hon har blivit mycket finare i benen redan faktiskt. Hon är fortfarande halt på vänsterbak och ömmar i höger bak. Annars har svullnaden gått ner enormt mycket både på fram och bakbenen. Hon har fortfarande svullnad på hals, bog och mage dock. Men hon verkar inte alls ha lika ont längre, superskönt! Fortsätter med att gå med henne 10-20min varje dag på varierande underlag samt bada benen i kallt vatten och sedan ha kylgelé över natten så är hon nog bra i benen tills vi åker till Falsterbo, sen blir det en hel semestervecka för hennes del.

Peirut var fin i kroppen som vanligt. Ser ingen antydan på hälta längre så nu är det bara att hålla tummarna. Tvättade svansen idag och började rycka manen lite. Båda damerna behöver få manen ryckt men kommer inte hinna förns på söndag så dom får se ut som troll tills dess. För imorgon blir det stallet en snabbis på förmiddagen innan vi åker till B <3 Sen på lördag fyller mamma så då blir det en snabbis i stallet igen.

Nu ska jag sluta babbla, inlägget har redan blivit långt som det är.. Nu ska jag fortsätta gå igenom inköpslistan till Falsterbo, bara av att tänka på de gör att jag mår illa hihi Puss på er mina älskade!

min nummer ett

Min blogg har haft damp. Gårddagens inlägg publicerades idag, så vi får väl se när detta publiceras då... hmpf.. Livet rullar på, orkar inte gå runt att vara depp längre fast jag igentligen är de men men..

Från och med imorgon eftermiddag är det semester! tjohooo så skönt det ska bli! Dessutom är det snart dags får Skåne land, hoppas dock att mina reskamrater har tid att träffas snart för planering osv.. Dom verkar inte så intresserade, har tjatat om de flera gånger men de händer inget. Dom vill väl helt enkelt inte umgås med mig.. Anyway, lööön imorgon dessutom, helt underbart OCH på fredag får jag träffa snyggingen, jag längtar sååå! :-D



nu ska jag gå och lägga mig i soffan o titta på film och äta glass! Puss

trött och sliten

Jobbet gick bra idag, kändes som vi var lite oseriösa ett tag men jobbet blir åtminstone gjort. Vi jobbar nog bara imorgon också de blir vi troligvis klara, helt underbart det skulle vara med 2 extra semesterdagar! Hoppas kan man ju alltid göra.

Sunny <3 stod inne hela förmiddagen idag.. Åkte ut till henne direkt efter jobbet och kollade till henne. Båda bakbenen är supersvullna och varma, frambenen såg fina ut. Insidan av bakbenen, mage och hals såg fint ut, vissa sår var lite svullna och varma annars ingen ömhet. Hälta på båda bakbenen, mest på höger. Var ute och gick med henne i paddocken i ca 15min då såg faktiskt bakbenen mycket finare ut. Fixade till sjukhagen brevid Peia och gänget så Sunny fick gå ut i den i ca 1h för att få frisk luft och röra lite på sig. Inte bra om hon står för stilla med den svullnaden då blir det bara värre. Rörelsen får blodcirkulationen att komma igång och svullnaden går fortare ner. Lilla älskade häst! Hon är så himla snäll, får pilla och dona hur mycket som helst, tvätta såren osv utan ett enda motstånd. Blir sjukhage imorgon för hennes del sedan blir det nog att gå in till dom andra på torsdag. Dom springer inte så mycket i hagen och jag tror bara att de är bra om hon rör lite på sig. Sen blir det att gå ca 15-20min nu om dagarna sen får vi se hur hältan ser ut..

  lagom kul med sjukhage?

Peia då? Johodå, hon är som vanligt alltid lika underbar och tjock! Men vet ni, satt och kollade i min kalender och det är faktiskt inte så himla långt kvar nu innan det är dags för koll igen :-D Veckan efter Falsterbo är det dags för en koll sen hoppas jag innerligt på att jag kan få börja promenera lite med henne, skulle vara såå underbart! <3


Surfade runt lite på Facebook förut, haha vissa människor är bra roliga dom. Hittade några gamla kompisar som jag inte sett på åratal, snacka om att folk utvecklas heela tiden! Lite kul såhär på kvällen när man är trött och lite små depp. Förresten, fick studentbilderna idag, ooh älskade SpTu 3, snygga vi blev på kortet! hihi ska scanna in det under veckan nu och lägga in här ska ni få se hur snygga vi faktiskt var. Sanningen är att jag saknar (vissa) av er! Nä, nu blir det sängen för min del.

förlåt älskade lilla häst

Idag trodde jag att jag såg min häst för sista gången i livet. Jag har aldrig mått så dåligt som jag mår just nu, tankarna åker hela tiden tillbaka till den stunden, tankarna om vad som skulle kunna ha hänt OM hon inte hade stannat. Förlåt älskade lilla häst, jag lovar dig att du aldrig ska få vara med om detta igen <3


Löshoppningen gick inte alls idag. Sunny var inte sig själv, trött och lite stel. Ville att hon skulle få hoppa lite lugnt iallafall för att komma igång med bakbenen hon blir mycket fräshare efter några skutt och det gick toppen till en början, tills hon helt plötsligt totalvägrade. Oruttinerad som hon är hoppar hon över säkerhetslinorna istället för hindret och trasslar in sig. Resten är bara hemska blickar och tårfyllda ögon... Jag trodde verkligen jag hade sett det sista av henne.. Jag ska vara glad över att hon lever just nu, jag gråter fortfarande och har en klump i magen, alla hennes sår på kroppen, alla brännmärker, skadade ben är mitt fel. Hon var trött, varför skulle jag ge mig på och låta henne skutta lite för då? Förlåt Sunny, jag önskar verkligen jag kunde spola tillbaka tiden, förlåt älskade lilla häst :'( :'( Tack Tessan, Carro & Niklas, utan er hade hon varit död nu <3 


Jag orkar inte mer nu.. Jag vill bort härifrån! Förlåt :'(

söndag..

Jag är supertrött! Detta har inte varit någon vidare bra dag och förtillfället är jag så äckligt sjukt trött på Sveriges jävla pojkar! Ja, alla behöver ju inte ta åt sig med det finns ju vissa som verkligen behöver stoppa in fingrarna i kontakten så popcorna poppar färdigt.. Aja, nog pratat om det. Jag vett att vi kommer reda ut de här på bästa sett tillslut..

Sunny var lite bråkig idag, kanske för att jag var som jag var? Antgaligen, går ridningen dåligt är det absolut inte hästens fel, never. Men jag tog 3 djupa, klappade om min älskade lilla häst, sa tyst förlåt och började om. Hon är nästan perfekt nu, det är nästan så jag vill anmäla till Nyckelryttarna iallafall, jag tror att hon kan klara av det faktiskt. Vi får se :-) Mamma red Buster idag då Katta var sjuk, såg finfint ut! Buster är en bra läromästare åt mammut..


Nä hörni, nu är det bra film på tv 3 så vi får höras imorgon efter jobb och löshoppning! PUSS <3

ständig bloggare

Sitter här med datorn i knät och njuter av sommarvärmen och den stekande solen, semester är dagens ord! Samtidigt som jag älskar att jobba, de här med att stiga upp tidigt på morgonen, göra någon nytta och tjäna pengar, jag menar det är ju helt underbart, meen semester, finns det något bättre när dagarna ser ut som denna?! Nae, jag tror faktiskt inte det. Nu njuter jag av mina sista semesterdagar innan jobbet börjar på måndag, då är det jobb i en veckas tid innan det bär av till Stockholm och världens snyggaste ponny och sedan ner mot Skåne och underbaraste Falsterbo! Semester ännu en gång alltså, lovly! Sedan är det väl dags för jobb igen, tjänar ju inga pengar på att ligga hemma och steka i solen direkt.

Var ute i stallet förut och red min älskade lilla häst. Det är nästan sorljligt så fin hon har blivit Sunny. Det kommer verkligen bli kämpigt att lämna ifrån mig henne men samtidigt blir det bäst så! Var ute och klättrade i skogsbackarna och jobbade henne i en låg galoppform på fältet, hon njöt. Var riktigt trevlig hela rundan utan ett enda bocksprång eller liknande, äntligen! Imorgon skulle jag rida ut med Busters skötare en sväng i skogen för att visa lite vägar, kan bli trevligt. Skulle ju igentligen ha hopptränat imorgon men får skjuta på det. Det får bli löshoppning på måndag istället. Peia är lika fin och snygg som alltid! Äger verkligen hela mitt hjärta!!! Pappa var gulligast och gjorde all mat åt mig, tack !!

Om en timme bär det av mot Å och familjen Svensson. Det har blivit lite av en sommar tradition varje år, dock blir det väl ännu mer speciellt iår med tanke på att Tunisien resan ligger spänt och väntar. Så jag gissar på att det kommer bli mycket prat om utlandet denna helg. Mamma var sötast och köpte cider och vin till mig förut, underbart! Så det blir att köra ut och stanna kvar över natten som vanligt. Så nu blir det inte bloggning förns ev. söndag kväll annars får ni ha tålamod till måndag! Nu måste jag packa in det sista i bilen! :-) Puss på er mina älskade läsare! 

Ännu ett föl inlägg!

Fortfarande superglad över ert engegemang! MEN, jag tycker det är jättetråkigt när ni som kommenterar inte skriver ut era namn eller mailadresser, kan ju inte svara er då. Så nästa gång kan ni väl åtminstone skriva dit en liten namn kommentar? :-) Nu blir det ett inlägg med grundlig information om Peia, med siffror från 3-års testet, bilder osv. Tänker även skriva dit mina funderingar över hingstarna och varför jag velar just mellan dessa två.. Sen lovar jag att det inte kommer bli mer föl inlägg på ett tag, de blir bara tjatigt, långtråkigt och virrigt..



Fick lite reaktioner om Peias 3-års test förra året (i mitt förra blogginlägg) och jag kan säga att sifforna inte gör till hennes fördel. Hon var inne i en extrem växtperiod just under 3års och var väldigt överbyggd bak som gjorde att hon var "överbelastad" och framtung, så jag tycker absolut inte att sifforna stämmer överrens med "dagens Peia". Kan ju skriva ut poängen så blir de lättare för er att se lite vad jag menar. Många av er har ju sett både gångarts- och löshoppningsfilmer och jag tror ni instämmer med mig att poängen inte är Peias normala poäng.

7 7 8 6 6 5 = 39p gångarter
total poäng hoppning = 41p

  

Nu har inte jag någon snygg helkroppsbild på Peia, eller så kallad exitörbild som jag kan visa, men om man utgår från vad jag ser varje dag så är hon ett sto byggd åt det kraftiga hållet -->Kraftig med stor/djup bog, hennes skritt är kort medans traven är taktfull och energisk. Galoppen är hennes bästa gångart med lätt för samling och bra aktivitet från bakbenen, vägvinnande. Hoppning: väldigt bra ryggverkan, hänger sig lite i frambenen medans hon öppnar fint med bak och alltid är högt över.


Varför Ronaldinho?

Varför jag har börjat titta och mer eller mindre förälskad mig i Ronaldiho är tack vare hans syn till hoppningen, där inget hinder någonsin kan bli för stort! Sen är han en högrest hingst av lite tunnare modell, han är inte den typiska hingsten som alla ser framför sig med kraftig hingstnacke och ett kraft/muskelpaket utan han är mer åt fullblodstypen. Han har en fantastisk bra frambensteknik och hoppar genom hela kroppen som gör att han öppnar upp även bra i bak. Jag tror han kan kompletera Peias kraftiga typ till något smäckrare och även bygga upp Peias sämre framben. Det som blir negativt i Ronaldinho är att han inte har några superbra gångarter, med undantag för galoppen då. Dessutom är han hög, han är hela 172cm och kommer säkert växa någon cm till. Detta gör att jag börjar tveka -får jag en megahäst? Ja, troligtvis!

Varför Lovson?
Det första jag fastnade för var Levisto, Lovsons pappa. Jag har alltid drömt om att äga en Levisto häst eller ja helst skulle jag ju vilja äga den självaste Levisto. Men detta gjorde helt enkelt att ögonen öppnades upp för Lovson. Det posstiva med honom är att han bara mäter till 164cm vilket gör att jag troligtvis kommer få en lagom stor häst. Sedan har han en bra frambensteknik och hoppar genom hela kroppen. Jag tror han kan kompletera Peia med hans extremt goda frambensteknik och även storleken på häst då väldigt bra. Det som gör det negativt för honom är att han är ganska kraftig. Han har en stor hals och nacke med en djupt liggande bog och då blir jag rädd för att jag får ett kraftpaket istället för en hägrest häst. Men Lovson har visat bra kapacitet inom både hoppning och dressyr.


Fick ett tips om Qalle. Och jag har faktiskt tittat och funderat på honom. Har även provridit och tittat på Qalle avkommor och gillar modellen, dock har alla hans avkommor (som jag sett eller ridit) endast varit runt 162cm och ganka framtunga så jag har fått som en liten avikelse från honom. Men samtidigt så ska jag ju inte stirra mig blind på hingsten så varför inte? Igentligen borde jag inte fundera mer på hingstar utan avvakta lite. Det är ju trots allt nästan ett helt år kvar innan det är dags. Så vi får se hur de blir. Filmer på Ronaldinho, Lovson och även Qalle finns HÄR. Kolla gärna där först och läs lite mer fakta och skriv sedan vad ni tycker. Jag är nu 80 % säker, men vill ändå höra era åsikter :-) Och som sagt, detta är sista föl inlägget nu, framöver får jag försöka koncentrera mig på annat än hingstar!!

Ronaldinho vs. Lovson

Vad roligt att ni är så engegerade i Peias eventuella betäckning! :-D Tråkigt bara att det inte var någon som ens nämnde hingsten jag varit mest intresserad av! Men samtidigt förstod jag att ni mest skulle gå på hästen utseende och då var det nästan självklart att ingen skulle nämna honom, Ronaldinho H. hehe sen fick jag mig ett litet gott skratt när mer än hälften av er har skrivit Lovsone men jag antar att ni menar Lovson? ;-) Söta ni är, superkul att ni säger vad ni tycker!! Nu tänkte jag vara lite mer snäll mot er och säga att det faktiskt är dessa två nämnda hingstar som jag velar imellan. Så för att göra det lättare för både er och mig för den delen, så tänkte jag skriva ut lite mer information om dessa två hingstar så ni kanske kan läsa er till vilken hingst ni gillar bäst. Dessutom ska ni få leta mer grundlig information om dom..

Cassiopeia
skimmel sto född 2004 174cm
e. Feliciano - Felicia - Irco Marco
u. Casia Cavat - Cyrran - Helwan


Ronaldinho H 1109
brun hingst född 2002 172cm
e. Robin Z - Alpha Z - Ramiro Z
u. Costa Rica H - Marriott H - Carthago
Ronaldinoh H är en mäktig hingst med mycket stor hoppkapacitet. Han är mycket trevlig att rida och jag har stora förhoppningar inför framtiden - Henrik Ankarcrona.
  Robin Z->

Lovson 1161
skimmel hingst född 2003 164cm
e. Levisto - Hirtin - Leandro
u. Tropahe - Trixi - Frühlingsbote
Ung förmåga, som är väldigt lik sin pappa Levisto. En energisk hingst med mycket bra ridbarhet - Peter Eriksson
  Levisto->

"Min fölunge"
e. ?
u. Cassiopeia - Feliciano - Casia Cavat
En högrest, något smäcker häst med god frambensteknik och bra ryggverkan.
Hästen ska helst inte bli större än 170cm i mankhöjd. Hästen ska ha bra energi och nerverna på rätt sida. Målet med denna häst är att den ska ha en kapacitet för minst 140 samt LA dressyr. Tanken är att jag iaf ska ha kvar fölet tills de att den blir 4år, sen avgör min ekonomi osv på om jag behåller hästen.

Sen vill jag bara säga att man ska inte stirra sig för blind bara på hingsten! För igentligen, hur många fina hästar finns det inte där ute i världen som är toppenfina hästar, som har helt okända föräldrar eller som är importhästar, som man inte har en aning om vem pappan eller mamman är!? Så, vad är det som säger att en toppstammad fölunge ska bli bättre än en häst men okänd eller mindre toppstammad pappa? Värt att tänka på..
Men nu har ni fått lite mer. Tänke länka ut filmerna på hinstarna också, men jag tycker inte att Lovsons film gör sitt rättvisa mot Ronaldinhos så ni får helt enkelt stå ut med två bilder, härstamning och omdöme från flyinge. Sen kan jag ju säga att kraven på "min fölunge" är stora nu, men som sagt, man vet ju aldrig vilken hingst man än tar så ta "min fölunge" beskrivning med en nypa salt..
TÄNK till nu, vilken hingst tycker DU skulle vara bäst till Peia..? :-)

Peias pojkvän ?

Jag trodde verkligen jag hade bestämt mig för hingst till Peia, men faaan, nu börjar jag tveka igeeen! Så jag tänkte att ni, mina fina bloggläsare som jag älskar så mycket, skulle få säga lite vad ni tänker och tycker. Dock få ni bara se en bild på hingsten samt lite av stamtavlan, inte mer. Jag har sätt videos och läst om hingstarna såklart, kollat på omdömen osv, men så lätt ska inte ni få det ;-) hehe så titta noga nu och säg vilken pojke ni tycker ska få bli pappa till Peias kommande bebis. Kanske har ni andra alternativ? :-) Har dock lagt till alla hingstar jag tittat på under den senaste tiden, hade varit för lätt om jag bara hade lagt ut dom två jag velar mellan hehe Så, öppna era hjärtan nu!

A-Dur 1000
e. Argentinus - Revue Girl - Romadour II


Corlensky G 1101
e. Cornet Obolensky - A´pershing - Arpeggio


Quin 1108
e. Quickstar - Atlantis - Apollo


Qalle
e. Quite Easy - Marzipan - Maraton


Ronaldinho H 1109
e. Robin Z - Costa Rica H - Ramiro Z


Lovson 1161
e. Levisto - Trophäe - Frühlingsbote


Öppen för andra förslag också :-)

drinkglas ?

Kan det ha varit veckans varmaste dag denna torsdag? Ja, iallafall känns det som så. Låg ute i solen hela förmiddagen och jag lovar, jag svettades bara av att sitta still i 10 minuter, det kan fan inte vara normalt!! Som tur var kom Issa förbi och bjöd på glass runt 12-tiden, underbara Issa. Vi satt och kollade på gamla filmer på Billy mfl. intressant och se att min ridning faktiskt har utvecklats och det till det bättre, faktiskt! Det var kul att se skillnaden med egna ögon :-) Vi gick på promenad med Teddie också, det var riktigt trevligt! Saknar min lilla Issa supermycket, känns tråkigt att vi inte kan träna och rida ut tillsammans längre, usch saknar verkligen oss.. Vi får se till att ta igen den tiden men långa uteritter nu i sommar tycker jag!

Åkte till stallet vid 18-tiden idag, gick inte att åka ut tidigare när jag skulle rida, det står ju helt still i luften och med tanke på att våran paddock ligger helt i solen är det inte snällt mot hästarna att rida mitt på dagen. Men jag red Sunnybunny när solen var påväg ner och hon var så himla underbar idag! Skrittade fram ute på stigen så hon skulle få en possitiv energi in till banan och guud vad hon är fin nu! Jäkla dressyrponni! Jobbade henne mycket i skritt för att få igenom vänstersidan genom volter, bågar, serpentiner o öppna. Traven och galoppen var väldigt välarbetad idag, kändes att skrittarbetet hade gjort sitt! Idag hade hon lätt gjort ett LB program på 60% och det är grymt bra! Så imorgon blir det skogen med mycket jogging och sträcka ut i galopp så är hon fin till helgen och vi slipper träningsverken :-)

Peisan fick sig ett bad, hon var så fettig och ful i pälsen efter all flugspray och Prob-olja så hon behövde ett bad. Kommit in i sin värsta brunst nu igen och gissa vem det är som startat det? Jo, stallets lilla Putte på 105cm eller nått haha Peia är kul hon, kanske skulle vara kul om hon skaffade sig en pojkvän i sin egna storlek och kanske sin egna ålder också? Puckohäst! Finns ingen som jag älskar så mycket som min lilla pärla, she's lovley!l

Påvägen hem från stallet blev jag 4 gröna glas rikare! Jag älskar Mc Donald's glas erbjudande! Iår ska jag dessutom ha alla färger! Förra året lyckades jag bara kamma hem blå glas, på tisdag börjar dom med rosa glas då lär jag vara stamkund på donken! Hell yeah! ;-) hihi naevars. men de är faktisky bra drinkglas *ängel*


Nu ska jag se sex and the city sen sova! Puss på er mina älskade barn!

Älskade vänner!

Började min onsdagsmorgon med körlektion. Det gick faktiskt toppen, inte så långt kvar nu. känns superskönt. Eller ja, inte så långt kvar, allt hänger ju isåfall på att jag inte kuggar såklart hehe men det har jag bestämt mig för att inte göra :-) Nu blir det ingen mer lektion på tre hela veckor, så nu blir det att plugga plugga plugga och finslipa hemma på det som behövs, känner mig så pass säker i körningen nu att jag tror inte det kommer vara några större problem.

Efter körlektionen blev det direkt ut till stallet, hoppträning! Vi var så duktiga och fixade ut allt hindermaterial från ridhuset till utebanan, var ingen bra tid att hoppträna på idag. Luften stod verkligen heelt still så jag är så nöjd med Sunny som orkade med hela passet idag i värmen. Var styrka och teknik övning idag med studs- och kombination övningar. Hon är så duktig min lilla ponny, första gången hon hoppar studs och hon gör det med bravur! Fina flickan, vilka framsteg.. Känns tungt att veta att hon snart kommer lämna oss faktiskt. Menmen, har man gett sig in i leken får man leken tåla :-) Tyvärr fungerar inte mitt Movie Maker så ni får stå ut utan film ett tag till ..

Snart är det Falsterbo mina vänner, längtar ni lika mycket som jag gör? Själv tycker jag att det kommer bli helt underbart med en vecka semester i Sveriges finaste landskap tillsammans med mina aboluta favoriter! Förhoppningsvis blir det även varma dagar med sol och massvis med kvällsdopp, men det tror jag, för Jennie hade tydligen beställt sol? ;-) Har ni börjat skriva på någon inköpslista förresten? Jag ser som vanligt lite oroande på min och undrar hur i helvete det ska gå ihop sig med min ekonomi!? Som tur va jobbar jag extra inne i Hageby tre dagar innan avresan ner mot Skåne och får pengarna direkt i handen, toppen!