fredag den 13 februari 2009

Ett försök till uppdatering .

Livet är oerhört tung just nu, kropp och huvud känns tomt. Jag har gråtit så mycket att jag spytt, vet inte om de finns någonting kvar i kroppen längre. Men för min egna och för Peisans skull måste jag börja, försöka, acceptera de här och leva vidare.. Hela familjen sörjer men vi ska klara de här, för de hade du velat min älskling.. Fått många frågor som ja inte kunnat svara på, för ja vet helt enkelt inte svaret själv. Men den tyngsta frågan svarar ja på för att slippa den igen och som ja känner nu så, nej, de blir ingen ny häst, mitt hjärta tillhörde Peisan.. Ja hoppas du har de bra där du är nu älskling, går inte en mintut utan att ja tänker på dig, saknar dig nått så oerhört! Saknar att pussa på din fina stora grå mule, varför lämnade du mig Peia!?

De var tungt, men jag var tvungen att åka upp till stallet idag.. Att sätta sig i hörnet på boxen där ja alltid satt, du var alltid nyfiken och skulle nosa och ha av mig mössan för att pilla i håret, de va så tungt. Tårarna bara rann och de kändes så fel att du inte var där! Klarade inte av att ta bort alla saker, gå till platsen där ja fann dig eller gå dit din kropp finns idag, de bara går inte, de är för tidigt.. Jag kan fortfarande inte tro att de har hänt, vill att någon ska knuffa på mig, väcka mig och säga "lugn tess, du hade bara en mardröm".. Tänk om de kunde få vara så.. Vi skulle åkt upp till uppfödaren imorgon och visat upp dig, vi skulle ha tävlat nästa helg, fan för de här... Ja hoppas att ni alla hästmänniskor tar vara på varje sekund med era älsklingar, njuter av varenda ridtur, njuter av allt - ni vet aldrig när de kan vara sista gången..

Ja vill bara tacka alla för stöttning och allt! De känns så himla bra att veta att ni finns och att ni bryr er, vilket tid som helst på dygnet, ni anar inte vad de betyder! Tack för alla blommor, sms, brev, allt! Önskar att ja kunde tacka er mer, men har valt att "stänga inne" mig själv ett tag. Behöver tid för mig själv.. Men ni ska veta att ja uppskattar allt även fast ja kanske inte visar de på bästa sätt just nu..


Kärlek till er alla och till min älskade ängel  / tess

11 februari 2009, en mardröm

It wasn't time to say good bye .

Jag är helt tom, ja vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Men för att slippa alla frågor är de nog lika bra att berätta.. Hon finns inte längre, hon är död. Att upptäcka sin bästa vän i hagen, livlös, är en mardröm man bara vill vakna upp ifrån omedelbart. De hände fort, ingen smärta, inget lidande och någonting vi inte kunde styra.. En hjärnblödning, en hjärtattack, något vi aldrig får veta, något gud redan hade bestämt. Att sitta med ditt huvud i mitt knä i nästan två timmar, smeka ditt vackra huvud, berätta gång på gång hur mycket jag älskar dig, ställa frågan "varför?!" kändes som en minut, tiden stod stilla och de kändes som mitt hjärtat hade stannat. Även fast du kanske inte hörde ett ord av vad jag sa och även fast du inte kände min närhet ville jag inte gå därifrån.. Jag ville inte släppa taget om min bästa vän. Du kände åtminstone ingen smärta..

Tårar och ord kan inte förklara smärtan och ingenting kan få dig tillbaka. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag saknar dig redan. Hur jag ska kunna leva ett liv utan dig verkar helt orimligt, men ett måste. För mig kommer du alltid att vara pärlan, min nummer ett, min dröm - andras verklighet. Jag får i framtiden göra som dom andra, att ha dig som en dröm.. Tack älskade älskling för de här 1 året, 6 månaderna, 2 dagarna och 13 timmarna jag fick med dig, jag kommer aldrig glömma en sekund ..

Sov gott min älskade prinsessa
Cassiopeia
11/6 2004 - 11/2 2009
du var för ung, för bra och för fin,
vila i friddon't ask, please wake me up from this nightmare / tess ..

tisdag

Besviken på sig själv .

Stallet heeela dagen idag! Utsläpp, gjorde iordning allting när hästarna väl kommit ut, därefter städade jag iordning bland halmen och ensilaget, kastade allt gammalt och öppnade en ny halmbal. Tog in Dwight sen och rakade henne, hon blev fining, söt liten ponny de där! Hem vid 13-tiden, käka lunch och koppla av lite innan de blev dags för stallet igen. Åkte ut vid 16-tiden, hade insläpp så fixade det och pysslade i stallet lite till innan de blev dags att göra iordning Peisan för DS träning. Traskade upp till ridhuset, kom lite tidigt, men gjorde ingenting eftersom jag fick lite tid att prata med Klara och Magnus!

Själva träningen då? Mjo, inte så smart att låta Peisan vila dagen innan en hoppträning. Hon brukar vara mycket fräshare när hon vilat men idag var hon för taggad! Kom aldrig till en bra ridning, hade 600kg häst i handen, ingenting bakifrån o ja.. Egentligen borde ja vara nöjd, för mot slutet var det helt okej och det var ju trots allt första gången vi tränade för DS så.. Men tills nästa gång blir de dressyr dressyr dressyr, SKA ha en dressyrsadel nu! Film finns här.  Idag hade jag behövt en dunderträning så ja blev på sådär härligt toppenhumör, men de får vänta. Nu, tv!
  
puss tess

Lördag

Glädje, skratt, besvikelse och tårar .

Att det kan hända så mycket under en och samma kväll är heelt sjukt! Började gårdagen med förfest hos Rebeckas bror, god dricka och riktigt många härliga skratt. Kollade på Friends, bortklippta klipp och gissa om jag skrattade?! Var så himla roligt och det behövdes verkligen. Vid 23.30 rullade vi ner mot Otten och en skaplig kö, underbart väder att köa i *not* men men. Fick mig världens chock när jag först kom in på Otten, snacka om förändring! Bra mycket fräshare och trevligare och ett stort + till Otten som äntligen tagit bort staketet runt lilla dansgolvet, heelt underbart! Blir Otten fler gånger, helt klart. Var kul även där inne under kvällen, träffade en hem del människor som man inte träffat på länge och det är mys! Martina, världens bästa körde hem mig vi 03.00, så snällt och tack för att du är så underbar :* Kvällen slutade långt ifrån så som ja skulle vilja, men så är de nästan alltid. Fick ett slag i magen igår när jag fick reda på hur mycket jag verkligen sårat en människa, gjorde så ont i hela kroppen för de var verkligen aldrig meningen att någon skulle såras.. Blev ganska förstörd av de och ja, när ja väl kom hem så kom tårarna försiktigt. Usch, gillar verkligen inte min situation nu men såhär är livet och jag får helt enkelt acceptera de här! Tack iallafall Martina, Linnea, Emil och Rebecka och alla andra för kvällen, de va super!!

Idag, lördag då. Började med lägenhetsvisning på förmiddagen. En 3½ i vilbergen, den va helt okej. Köket var fint men resten behöver rustas upp lite så får se. Sen blev det stallet, fick hjälp av mammsen idag, tack! Knallade upp till ridhuset och red lite lösgörande på Peis, hon var fining. Puss på min älskade älskling!! Nu sitter jag här i huset själv, yes. Pappa är och jobbar för Buss Åke, mamma är inne hos Cricka o skulle köpa mat. Jag väntar på Klara och Magnus som ska komma hit och spela lite wii, ska äntligen få knäcka Mange ;) hihi nä, nu vill voffs ut!

Puss tess

fredag

Dunk Dunk .

Forsatt snöig fredag.. Varför kan inte snön komma innan jul när de egentligen ska komma?! Anyhow, vet att min förra inlägg gav ett ganska deppigt intryck, men jag tycker seriöst att det är jobbig och att jag tog steget och erkände att jag faktiskt förnekar den känslan för mig själv är jävligt stort gjort.. Men även om förra inlägget var lite deppigt är det de sista min fredag ska bli! Så sant som de är sagt. Gick upp tidigt idag för en gångs skull, utsläpp av hästar imorse, påvägen til stallet såg jag två avåkningar, en riktigt klumpig (av en blond ung tjej), skrattade till lite inombord innan jag själv höll på att åka av, varför kan dom inte ploga vägarna?! haha men men, ingen ridning idag för min del, nops hästarna vilar. Ska försöka få i mig lilte lunch strax, sen är de bara att vänta på att timmarna ska rulla på. Vid 20-tiden åker jag till Martina sedan drar partyt igång! Sedan väntar en späckad lördag, yes! Lägenhetsvisning, stallet, städa, wii spel med Klara o Mange, ev utgång. På söndag är dock partprinsessan borta, japp, sen börjar allvaret igen.. Så, this will be the night!

Puss tess

fredag

När problemen bara växer .

Vad gör man?! När ett litet problem bara blir större och större att det tillslut är så pass stort att du inte vet hur du ska hantera de. I den sittsen, där sitter jag! I själva verket handlar allt bara om känslor och förnekelse, och inte nog med att jag förnekar mina känslor för andra, jag gör de för mig själv också på köpet. Och de är då jag börjar undra, vad är egentligen värst; att förneka känslan för dig själv eller för dina närmsta? Jag vet inte svaret på den frågan om jag ska vara ärlig. Jag vet bara att jag inte kan försätta såhär, de funkar inte längre. Allt de här sårar inte bara mig själv, utan mina vänner, mina närmsta dessutom.. Så vad gör man då? En person sa till mig att glömma allting, "lägg de bakom dig och lev i nuet, lev ditt liv, du är ung och vacker". Thanks, men saken är ju den att hade de varit så lätt att bara glömma och lägga de bakom sig så hade jag ju inte suttit här idag och skrivit de här, eller hur? Så, om ja nu ska lägga de bakom mig och gå vidare, hur gör jag? De är där jag behöver hjälp!! Ge mig råd, tips, ge mig vad som helst så jag kan gå vidare..

What if I kissed you now,
Would I be losing you if I do..
What if I do ?
puss tess

torsdag

Vintern är tillbaka .

Att vakna och se vit mark är inte längre roligt. Jag är trött på vintern, jag vill ha sommar, sol, värme och grönt på backen! Men, det ska vara vitt på backen nu, är ju trots allt bara februari, men även om det bara är rebruari så är jag trött på de vita.. Nog klagat om de vita på backen, stallet på förmiddagen idag. Traskade upp till ridhuset med stora grå, markarbete stod på schemat. Hade tre låga räcken på långsidan med 17m samt 14,50m emellan. Jobbade med att korta och länga galoppen, ha ett stöd i handen och få henne att vänta, gick super! Lösgjord häst med bra galopp gav runda fina språng, sånt gillar vi! Blev lite brådis hem sen, ville inte missa reprisen av andra avenyn hihi så de blev lunch och andra avenyn när jag kom hem..

Skulle åkt in och tränat nu på eftermiddagen, men eftersom min hosta fortfarande inte gett med sig vågar jag helt enkelt inte träna, för riskabelt. Blir lite städning istället.. Nu har jag pajjat mitt tangetbord på datorn också, toppen! K knappen lossnade så nu får man kämpa som fan för att få fram ett jävla K! Illa, blir att beställa ett nytt och ringa Dell imorgon..

PUSS tess

onsdag

I väntan på morgondagens träningsvärk .

Fy fan vilken jobbig träning! Peisan var mer i luften än på marken och bara totalvägrade att samarbeta. Jag red utan stigbyglar och jag fick verkligen jobba med mag- och benmusklerna för att hålla mig kvar med tanke på hennes jävla luftsprång! Men nyttigt även de, KB skrattade åt henne men fick samtidigt hålla sig undan lite ;) hehe, ingen träning vecka, men de gör inget för då har jag ändå DS träning + att jag hinner lägga mer träning på läxan jag fick. Men jag anar bara vilken jävla träningsvärk jag kommer ha imorgon, aj aj!

Under kvällen har det, som varje onsdag, blivit tv mys. Yes, Semestersvenskar samt Made in Sweden! Alltid lika roligt, har btw lyckats få ner Janets låt nu, älskar den, tycker den är så härlig! Nu är det bara en låt kvar jag vill ha ner sen är jag nöjd för ett tag. Vad tyckte ni förresten om t-shirt låten? Mys, så beskriver jag den! Annars då? Planerar lite inför helgen, funderar på om ja ska försöka hinna en sväng på stan imorgon alt. på fredag. Ingen som verkar vilja gå ut på fredag, men jag känner ett litet "måste" hihi för sen är de nog slut på sånt för min del ända fram till alla 90s student.. Bajs på de! Menmen slutpratat för ikväll! Återgår till mina planer och min underbart sköna musik..


Puss tess

tisdag

baasket .

Ännu en kväll som spenderades i Stadium Arerna och Dolphins match. Det är dessutom alltid lika roligt, kul att Melinda var med idag också ;) Dock så satt jag sååå illa, blää! Hatar att ha någon framför mig, får liksom inte plats med mina långa ben då, men men. Nu är det inte match på tolv dagar, sköönt faktiskt. Behöver släppa basketen ett tag tror ja, se annat. Anyhow, underbar match som dom vann efter mycket om och men, men de va skönt, bra jobbat grabbar!

Nu blir de lite planering inför fredagens utgång! Ser fram emot en kväll då man bara kan släppa loss, slippa tänka på att va nykter, köra bil, hålla tiden, inte göra bort sig osv. Nä, den här kvällen ska de vara fullt ös för nu är de snart tävlingsdax och då är de kört. Så ja, party i helgen och jag hoppas du är på? :) 

Puss tess

måndag

Drömmar som krossas .

Och så var vardagen tillbaka, back to basic helt enkelt. Dock så hatar jag fortfarande att vara arbetslös, gråter snart seriöst! Min vardag är bara tråkig och meningslös just nu känns de som.. Men men, stallet idag igen. Tömkörde S, gick bra, dock var det så hårt i backen så kunde bara skrittarbeta men de gjorde inget. Sedan blev det en sväng i skogen med pärlan som var överladdad. PUSS på henne! Dressyrträning på onsdag och jag har inte tränat någonting, bra de känns då, nae. Imorgon har C hästarna igen, hoppas på att hon rider igenom henne lite iallafall. Nu är det iallafall bokat och klart! Den 14e åker vi upp med Peisan till Falköping, ska hälsa på uppfödaren samt att jag ska få provrida Peisans mamma, Caisa! Så himla roligt, hoppas på att min glöd tänds lite då hihi

Under eftermiddagen blev det en långpromenad med Linnea, mys! Vi gick riktigt långt idag, tror vi vandrade i 1½ timme? Mys var det iallafall, massa prat och sådant behövs! Vi träffas ju inte lika ofta längre och då finns de en hel del att prata om.. Håller en tumme för att Linnea börjar träna med mig på friskis hihi

Förresten, en annan sak som är bokad nu är Thailandsresa! Yes, lördagen den 13 februari 2010 åker vi, två veckor. Jag är redan nervös för den långa flygresan, men de ska bli skönt. Familjen, sol, bad och shopping, kan nog bli toppen! Men är ju ett helt år kvar så hinner nog mental träna lite ;) nä, förresten, vilka är me ut på fredag ev även lördag? haha partyprinsessan tess is back! måste ju få passa på nu innan tävlingarna drar igång..

Ger en tanke till Sofia och Fanny idag.. Lider med er verkligen.. Vila i frid Hot Stuff <3
PUSS tess

söndag

festarnas fest .

Helvete vilken lördag. Den slutade inte riktigt som planerat, ioförsig så började den inte som planerat heller men så kul det var! Började med att jag och Martina blev bjudna till Tessan på förfest, var jätte trevligt och tack så jättemycket Tessan för att vi fick komma <3 Sedan blev det lite panik ner till stan, ta ut pengar, få reda på att vi inte kommer in på Ottens premiär öppning för att dom envisas med att det var 20 års gräns, löjligt som fan! Men, ställde oss i VIP kön till Hugo istället och knallade in där, träffade våra älskade kändisar, eller till vardags kallade baskettöntar eller dolphinspojkar ;)  hade jätteroligt, tråkigt bara att skiljdes åt men så är de ibland, hoppas att alla hade kul ändå. Jag har en hel del människor att be om ursäkt till, men de gör jag inte här utan personligen till dom som är inblandade. Det var iallafall lite kul och lite mys. Sen är det ju såå roligt när man får höra så roliga saker idag om vad som egentligen hände, PUSS på de! haha

idag tog jag sovmorgon, började med att prata med mina favoriter Martina och Karin på morgonen. Sedan vid 14-tiden blev det stallet. Lugnt arbete för Peis på banan, har ju inte ridit på 3 dagar och är fortfarande sjuk med feber så ville ta det lite lugnt. Ikväll blir det att slappa framför TVn me mamma, ska se Holiday och försöka bli frisk och kry! Ser fram emot veckan, och ny utgång planeras redan på fredag ;) hihi då ska jag inte vara nykter så de så!
PUSS tess