29 juli 2009

Ikea .

En riktig mysdag har det varit idag. Vaknade upp hos min goding som var riktigt svårväckt imorse! Full rulle ut till mamma och pappa och sedan vidare till Linköping och IKEA. Skulle hämta ut min nya fina säng, äntligen fanns den hemma! Blev lite käk och snabbvisit runt om i Ikanohuset också, riktigt mysigt. Tråkigt nog hade jag noll pengar så det blidde ingen shopping för min del! Dock så var jag och mamma på en liten shoppingrunda häromdagen så fick med mig ett par nya beiga chinos, grå skjottunika, randig klänning samt nya underkläder! Bild kommer på det så fort jag hinner :)

Efter IKEA besöket idag då så skulle vi försöka få ut gamla sängen ur rummet samt in med den nya, lättare sagt än gjort. Men vi lyckades, dock så orkade vi inte montera upp nya sängen idag så det får bli imorgon = bild imorgon! Nu har min lilla snygging åkt hem och istället kom Roger, Anna och Maya hit och bjöd på god mat och fint sällskap!

Juste, var ju faktiskt i stallet också. Gustav är bättre i benet så förhoppnings kan vi börja jobba honom redan på måndag *hoppas hoppas* Sami var sjukt fin idag! Älskar den hästen bara mer och mer verkligen! Dock var hon på bus humör idag och försökte få av mig i galoppen men jag satt kvar ;) Imorgon är de hoppträning innan jobbet :D Sen drar Connemara SM igång så tror inte ja hinner uppdatera så mycket, men ska göra mitt bästa!

puss tess

27 juli 2009

Måndag .

Jobb 11-19.00 idag, gick toppen. Arbetade ihop med Madeleine och jäklar så fort tiden gick! Åkte till stallet direkt efter jobbet där det blev ett ganska ordentligt dressyrpass på Samantha. Hon var sjukt spänd och pigg i början så blev mycket sidförflyttningar och övergångar. Dock började hon inte slappna av förns efter galopparbetet, men jag tycker om henne ändå! Och nu är det klart förresten! Om det funkar för familjen Kjörsvik så kan jag behålla Samantha ändra fram till årsskiftet, kanske längre tack vare att ja fått stallplats :D miih, ni anar inte hur lycklig jag är över de! Gustav då? Ja, han borstar och pussar jag på, mer kan ja inte göra då han fortfarande ömmar i benet efter sparken han fått.. Så jävla tråkigt! Jag vill komma igång med honom nuuu! Men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge? SUCK!

Jag saknar mina prinsessor sjukt mycket. Önskar verkligen jag kunde få tillbaka dom :( Blir aldrig desamma utan dom, de är bara att inse.. Massa kärlek och saknad till Cassiopeia och Mans Santiniqe, jag älskar er!

puss tess

25 juli 2009

Filmen .


Här kommer den kassa filmen från hoppningen. Bara två sista sprången som filmades och ignorera mig för fasiken hahaha



puss tess

25 juli 2009

Hästkärlek .

Lördag. lönedag för många. Själv får jag vänta tills den 31 innan jag får min lön. Det har varit en mycket bra dag idag! Började 10.00 på jobbet idag, jobbade hela dagen tillsammans med Malin B, mycket snack och även en hel del skratt i slutet av passet, troligtvis pga tröttheten! Dagen gick fort och det var för en gångs skull riktigt roligt på jobbet :) Hem och möta upp världens gulligaste unge, Ronja, hon är bra gó hon!  Full rulle ut till stallet, pyssla om Gustav som har sjukt mycket överskottsenergi nu. Behöver verkligen komma igång med honom nu, men han får vänta en vecka till! Gullehäst, tror pappsen skämt bort honom lite väl mycket på sistone ;) Sen var det dags för min kärlek, Samantha <3 Tycker om den hästen mer och mer för varje dag, hon är underbar! Hoppträning stod på schemat och gissa om hon var taggad! haha höll på att åka av, hon sköt mig verkligen ur sadeln i varje språng, aldrig suttit på henne när hon varit såhär fin! Satt bara och log hela passet igenom! Men vad ska man göra när hästen bara flyger över en supermaxad over på 1,10 och brallar som en liten unghäst efter?! De ÄR lycka! :D Längtar tills tävlingsterminen drar igång på allvar! <3 Dock är de synd att man inte har med sig filmkamera eller liknande när hästen går så bra.. Mamma filmade lite me mobilen, försökte klippa bilder men blir kasst. Ska se om de går att lägga upp på yt sen isf kommer de länk i bloggen senare! :)



puss tess

23 juli 2009

Sjukling .

Jag hatar att vara sjuk! Finns det något tråkigare än att ligga i en säng hela dagen och inte göra ett piss rent ut sagt? Skulle ha jobbat idag men fanns ingen chans att det skulle gå, så det var ren tur att det finns bra folk som kan ställa upp. Var ute hos Sami och Gustav imorse och släppte ut dom, har nämligen tagit ner dom till stallet nu så dom får sova inne på nätterna och gå ute på dagarna då Gustav inte riktigt får vara ifred uppe i sommarhagen. Ska ut nu snart igen och rida Sami så mycket jag orkar. Skulle verkligen behöva komma igång nu eftersom tävlingsterminen snart börjar igen men får ju inte överanstränga mig eftersom jag har feber.. SUCK! Menmen..



Annars har de väl inte hänt så mycket. Imorgon hoppas jag att jag är så frisk så jag kan följa med familjen på kalas hos Fanny, alltid trevligt att träffa släkten ju! Sen väntas jobb på lördag. Får se om jag kan tjata med mig mammsen eller någon annan med ut till stallet på söndag som kan knäppa lite bilder, vore kul :) Nu, ombyte och stall!

puss tess


22 juli 2009

Falsterboveckan 2009 .

Vilken vecka det varit, herregud! Kommer aldrig kunna berätta allting som hänt utan får försöka dra allting kortfattat. Och för dom andra tjejornas skull så är de så att de som händer i Falsterbo, stannar i Falsterbo så att säga. Började bilresan på söndagen tillsammans med Melinda, Johanna, Hannah och Ellinor. Gjorde några stopp på vägen, roligaste stoppet blev lunchstoppet när Elli slänger ur sig alla dessa korkade kommentarer under fem minuter;
1. "kebabtallrik.. undra vad de är på en sån?"
2. "kall sås.. vad får man då?"
3. "chicken nuggets.. de måste va kyckling va?"
Fy fan så vi skrattade, första tanken var ungefär denna vecka kommer bli sjuuuk haha och så sant som de är sagt så blev det så också! Bilresan ner gick iallafall bra och så långt så var ju faktiskt bilen hel också! Väl framme i Falsterbo (efter lite felkörning inne i Malmö) så var det dags att resa tält, båda våra tält var trasiga, bra jobbat? Fest blev det iallafall under söndagskvällen!

måndagen var jag och Melinda hurtiga och var inne på Showen och kollade på de 5åriga hopphästarna, tänk att ja skulle ridit där me min vackra! Är fan sjukt när man tänker på de.. Fumlade runt där inne ett tag innan solen tog död på oss och det blev fest vid tältet istället. Eller nja, på stranden och F52:an mer ;)

Tisdagen.. Fan gjorde vi då? Jo, juste vi var inne på showen igen, allihopa faktiskt! Kollade 5åringarnas andra kval, Micke var första dubbelnollan, tjohooo!! Blev lite shopping också, såklart. Sedan blev det en sväng in till Malmö och köpa nytt tält och sen fyllde ju faktiskt Alma 20 år så hon fick åka in och debutera på systemet också ;) (visst var de på tisdagen tjejer?) haha minnet bra men kort!

Onsdagen.. Alltså ja kommer verkligen inte ihåg vad vi gjorde.. Festa antar ja? Eller så var de denna dag ja låg me feber i tältet och sov? Nae, var de inte onsdagen vi firade Mange snoppmuskel för hans seger i hovslagargrejen?! :D

Torsdag.. Hannahs 18års dag! Firades med lyxmat på restaurang och dum kommentar från Melinda som löd "asså.. kan man få en orgasm?" hahahaha sjukaste! Sedan blev de tårta utanför tältet och strandbaden med Alexandra, Jacob och självklart HG på kvällen! Grymt rolig kväll, helt fantastiskt, ja älskar strandbaden!

Fredagen.. Showen? Eller? Minns inte. Vet iallafall att vi var på gamla strandbaden aka cirkustältet på kvällen, jag, Alexandra och Jacob! Riktigt roligt även denna gång, mer behöver ja inte säga!

Lördagen var det showen heeela dagen med massa shopping, mat och avtackning av Briar *snyft*. Tjejornas sista festkväll som började helt underbart roligt med sjukt bra sällskap och som sedan slutade i katastrof med vakter och poliser utanför vårat tält var 10e minut under en timme.. Att folk inte kan inse när dom ska sluta!!! Förstörde våran sista natt i Falsterbo, mindre roligt..

Söndagen, massaa packning och äntligen hemresa! Aldrig längtat hem så mycket tror ja haha


Detta var då den korta sammanfattningen! :D Nu till min shopping som inte alls gick som planerat *oops* Fick med mig följande hem (ber om ursäkt för dom kassa mobilbilderna, kan fixa bättre bilder så småningom):


Veredus Young Jump bakbensskydd, 599 kr


John Whitaker lädergrimma med fancybrodyr, 299 kr


Flätat specialbeställt pannband, 150 kr


Mias fleecelindor, ljusgula 2-pack, 80 kr


Domani flugtäcke, 199 kr


OS pannband med swarovski stenar i guld, 808 kr


Anna Scarpati öronhuva & schabrak, 1198 kr

Blev inget lädergrimskaft för dom var slut på lördagen. CWD bröstan hängde ja undan men hämtade aldrig ut den då de kändes onödigt eftersom ja inte börjat hoppa Gustav än. Allt annat ja skulle köpt blev ja för snål me att köpa helt enkelt ;)



Dagarna jag varit hemma nu då? Mötte upp världens finaste pojkvän i söndagskväll, som ja saknat honom! Han bjöd på mat och bio i måndagskväll sen har jag vart dundersjuk! Blev förkyld på lördagen innan vi åkte till FHS och sen dess har ja varit hel kass.. Är inte bättre än, snarare sämre, sjukt tråkigt! Menmen, har börjat jogga igång Sami nu, finafina hästen! Och imorgon vet ja troligtvis om ja kan behålla henne eller ej :D Gustav min fina fina nya pollepojke går och äter upp sig lite till innan vi börjar :) Och nu orkar ja inte skriva mer! haha får se om ja orkar mer imorn, nu ska ja lägga mig i sängen, sova och BLI FRISK!

pussss tess

12 juli 2009

Nu drar vi !

Sitter här med min kopp honungste och två skinkfrallor och förbereder mig inför en lång biltur. Snart är vi i våran älskade lilla stad, som vi längtat! Bilen är packad, lyckades få låna systers takbox (tacktack) så nu tror ja vi kommer få plats med allting! Räknar med att vara framme runt 15-tiden i Falsterbo och då ska tält resas och hej och hå! haha kameran är laddad så allting kommer bli dokumenterat, tro mig ;) Hade så bra nu mina vänner, ta hand om er! Ring om de är nått!!

pusss tess


11 juni 2009

FALSTERBO HERE WE COME !

Först och främst, tack för alla grattulationer om Gustav, jag är jätteglad! Tror han kan bli en jättefin häst så småningom. Idag kom han hem till mig, släpptes direkt i sommarhagen tillsammans med dom andra och det gick superbra. Samantha blev jätteglad över att se Gustav hihi fina lilla flickan! Ser fram emot att komma hem och börja arbeta med mina pärlor :)



Idag har jag annars bara packat och fixat. Brännt två CD-skivor, ska in och fixa det sista i stan, köpa batterier till radion som jag tänkte ha med mig, köpa Ipren för de lär väl behövas. Sen ska bilen tankas också men tänkte faktiskt ta det imorgon innan vi åker. Förstår inte hur allting ska få plats i bilen om jag ska vara ärlig. Den är typ full redan nu och då har jag bara packat in mina saker så som tält, väska och stolar. Hoppas att dom andra inte har så stor packning haha för isåfall vet jag inte hur vi ska göra riktigt! Hade vi haft en takbox så hade de inte vart några problem, men det är ingen som har någon haha det blir nog bra i slutändan! Måste passa på att säga Grattis till Amanda som blir 20 idag samt Grattis till mammsen som fyller imorgon. Får fira mammsen idag med underbart god skaldjurspaj! Galet god ;)



Nu tänkte jag åka ner en sväng till mormor som har varit snäll och bakat bullar åt lilla mig, tack mommo! Sen blir det att fixa det absolut sista, imorgon åker vi :D Helt galet, längtar som en tok! Bara hoppas på att vädret blir lite bättre! Kommer nog inte hinna uppdatera något mer nu innan vi åker och jag har inte bestämt mig om datorn ska få följa med eller inte. Så om vi inte hörs mer nu på ett tag så finns jag som vanligt på 0709 79 59 19 :) Hoppas ni får en lika fantastisk vecka som jag planerar att ha! Ses i dimman, i Falsterbo :D :D

puss tess

10 juni 2009

Golden Poem .

Idag är jag lycklig, enormt lycklig! Började dagen med att åka till Hästkliniken i Marby för att möta upp familjen Kjörsvik. Besiktningsdags av Gustav. Gick toppenbra, fanns ingenting att anmärka på och han var ganska cool faktiskt. Lite spänd och busig i början men lugnade ner sig fort. Var snäll att lasta också, duktig kille! Så imorgon flyttar han hem till mig, miih! Jag är så glad, äntligen är jag hästägare igen :D Hoppas bara på nu att han får hålla sig frisk och att allt fungerar som det ska! Jag längtar ialalfall enormt mycket tills jag får börja jobba med honom. Men han får börja med en vecka på sommarbete hos mig för att förhoppningsvis äta upp sig lite. Sen drar vi igång, iallafall med markarbetet :)

 


Efter besiktningen blev det en snabb visit till sommarhagen och Samantha. Hon var superkelig idag lilla flickan! Blev bara att pussa lite, ge lite godis och kolla så att hon var hel innan jag åkte hem igen. Åkte sedan in till city och träffade underbara lilla Klarus! Var evigheter sedan känns de som! Supermysig stund med henne iallafall med massa prat. Dock går de ju inte vara inne i stan speciellt länge längre, fan 10 kr i timmen att parkera! Rena rånet ju för fan!!

Full rulle till Hageby centrum blev det efter stan. Handla allting inför Falsterbo, nu känner jag mig redo och enoormt taggad! hihi, blev inte så dyrt med maten heller som jag trott, kommer betala 100kr var och de känns rimligt då jag handlade ganska mycket. Men nu har ju min inköpslista till Falsterbo blivit skapligt mycket längre eftersom Gustav ska få nya saker hihi, miiih längtar! De enda som är kvar nu är tanka bilen och packa ner regnkläderna sen är jag redo! TVÅ DAGAR KVAR :D

pusss tess

9 juli 2009

Jävla regn !

Fy fan så deprimerande det är att vakna upp till spöregn! Jag bara hatar det så mycket! Så himla tråkigt för det känns som att man inte kan göra någonting när det står som spön i backen. Och jag vet inte hur kul jag tycker att det är att sitta inne, glo på film eller sitta här, framför datorn hela dagen.. Iallafall inte när man är själv.. Jag saknar min Marcus, känns ganska sjukt att det är 1½ kvar innan jag får träffa honom igen :( Menmen, tur att mobilen är uppfunnen ;)



Idag har jag inte gjort ett endaste dugg! Var inne i stan en snabbis och lagade två naglar som gått sönder. Sedan har det blivit film hela dagen lång. Skulle ha hopptränat med Samantha idag, ute men blev ingenting då banan hamnar under vatten. Tråkigt, jag var sjukt taggad! Menmen, så är det. Imorgon är det besikting av G, håll tummarna nu mina vänner!

Jag blir mer och mer peppad för varje dag som går nu, inför Falsterbo. Ska bli helt underbart att komma bort för ett tag, bara njuta av livet och umgås med sina vänner! Hade ju som sagt varit bättre om Macke hade varit med också ;D hehe blir en hel del shopping under FHS också! Jajjebjörn, här är min lilla inköpslista till FHS, hur ser eran ut?

* OS Swarovski pannband, böjt
* Veredus young jump bakskydd
* CWD förbygel m. avtagbar martingaldel
* Roeckl handskar

puss tess


 


8 juli 2009

Ensamt .

Min första lediga dag idag och jag vaknade supertidigt, är det inte typiskt? Hur som helst så fick jag åtminstone avnjuta lite sommarsol under förmiddagen, galet skönt. Dock har solen försvunnit nu och regnet är tillbaka. Ska strax bege mig ut till stallet för att rida samsam, sen blir de nog mat på Max! Mammsen och pappsen är i Stockholm idag och gottar sig, lite avundsjuk är jag, men jag måste hålla i mina pengar nu fram till Falsterbo.. Så idag är jag helt ensam hemma, eller nja, voffi är ju hemma också såklart :) Ikväll blir de lite fintid med Martina, känns som att det var evigheter sedan vi sågs! Saknar min Marcus, hoppas dom har de kul i Hultsfred! :)

Fick lite fina bilder idag av en tjej vid namn Jenny Ek. Hon fotograferade under Nyckelryttarnas tävling, riktigt fina bilder! Tänkte skriva ut dom faktiskt och sätta upp på rummet, gillar allt med dom! Någon som ska fotografera eller har lust att hänga med till Skärlunda och fotografera den 8 augusti? :)



pusss tess

7 juli 2009

Regn, regn och åter regn .

Det är så himla typiskt! Idag börjar jag min semester, hela två veckor får jag och hur börjar det? Jo, men spöregn, åska och kalluft. Men jag tänker inte klaga, inte än iallafall. Jobbade som sagt "min sista dag" idag 10-18.00, riktigt segt var det, ska bli skönt att få lite ledigt nu ett tag. Blev stallet direkt efter jobbet, in med en blöt Samantha och jobba i ridhuset. Blir dock skitarg på mig själv för jag rider inte ordentlig dressyr i min hoppsadel och hon skulle verkligen behöva lite ordentlig dressyr nu! Men jag får helt enkelt skärpa mig, nu måste vi jobba på dressyren och markarbetet! Blir ju hennes sista jobbarvecka nu innan hennes två veckors semester, lite vila förtjänar hon allt :)

Denna vecka ska jag passa på att umgås med mina vänner så mycket jag bara kan! Min älskade sötnos har ju åkt till Hultsfred nu så blir en hel vecka utan honom, buhuu :( Sen när han kommer hem, då åker jag till Falsterbo haha, riktigt bra planerat där! Not.. Men, mer tid åt vännerna blir de denna vecka :) Har massssa jag måste göra men lite tid åt mina mest älskade ska de nog allt finnas. Har iallafall fixat de mesta inför Falsterbo nu, inköpslistan är klar ;) haha

NU, duscha sen tv!


puss tess

5 juli 2009

Tävling .

Hej och hopp! Nu är vi hemkomna från Föreningen Nyckelryttarna och deras lokala ridhästhoppning. Har varit en bra dag, inget regn vilket var uppskattat. Dock var väl banans underlag lite sisådär, mjukt men halt. Samantha har iallafall skött sig bra, blev lite stressigt till andra klassen men det löste sig. Superkul att vara på samma tävling som Yvette också, dock känns verkligen gemenskapen annorlunda på storhäst tävlingar än på ponnytävlingar, men så är livet!

90 cm bed A clear round.
Jättefin på framridningen, satt bara och njöt av hur fin hon var! Nästan så att det var på gränsen till att hon var för lugn och nästan lite seg. Men hon vaknade till liv på framhoppningen hehe, älskade häst. Hoppade bra inne på banan förutom då att hon blev lite låg och trög imellan åt. Men sen var ju min ridning åt helvete också så.. Tycker fasiken synd om hästen! Men felfria var vi och rosett fick vi, duktiga älskade hästen!
 


100 cm bed A0/A0.
Blev suuuperstressigt innan, herregud! Jag sitter iallafall på världens snällaste häst alltså, som hon ställde upp! Min ridning var ännu mer kass i denna klass än i 90, skämdes när jag gick ut från banan! När man sitter på en sån här fin häst ska man fan rida ordentligt och prestera, skäms tess!!! Men samtidigt vet jag att jag bara haft henne i en månad men ändå, blir så sur. För jag rider så jäkla bra på träningarna sen slappnar ja av helt på tävling, bajs för de! Blev ett nedslag i grundomgången, riktigt tråkigt då hon kändes grymt vändbar på framhoppningen.. Menmen!

 


Hemma redan vid 13-tiden vilket var skönt. Sami fick springa ut direkt i hagen vilket hon gillade. Jag själv ska nog åka till min sötnos skulle jag tro.. Men innan jag åker ska jag anmäla till lite tävlingar, tror vi går på 110 nu och skiter i 90 faktiskt..

puss tess

4 juli 2009

Fartfyllt .

Fy bubblan så trött jag är! Ändå vägrar jag att gå och lägga mig, jag SKA sitta upp och njuta av lördagskvällen, äta Ben & Jerrys, chilinötter och dricka cola, så de så! haha Dock blir det skapligt till sängen idag, upp 05.30 imorgon då tävling väntar..

Men var har hänt sen sist då? Minns knappt de själv. Var ledig igår, helt underbart! Började dagen med en provridning av häst. Är det inte underbart att hitta en häst granngårds?! Tänker inte säga för mycket då jag är så trött på att hoppas en massa, men hästen jag provred var iallafall en valack född 2005 efter Poet. Han är inte alls vad jag tänkt mig men man ska väl gå på känsla va? Och känslan var tummen upp.. Ridningen kändes bra! Blev sedan en lugn och skön dag hemma fram tills min sötkorv dök upp vid 16-tiden. Då blev det full rulle ner till Söderköping för att möta upp Martina, Fille, Jocke och Andersson och ta en glass på Smultronstället! Var väl inge vidare glassväder men sällskapet var bra och glassen skapligt god så det funkade ;) Därfter direkt ut till stallet, stolt över Marcus som faktiskt följde med, en extra stor puss på honom för de hihi blev lite lätt arbete barbacka på banan bara, hann inte så mycket mer och ville inte köra för hårt heller. På kvällen bjöd mamma och pappa på bio, det blev the proposal. Den var helt okej, men de är ju en sån film som man vet hur den ska sluta men tack iallafall älskade föräldrar och Marcus för en trevlig kväll :)



Idag har det varit jobb från 11-17, därefter stall och ompyssling av favoriten! Red henne lite lätt på åkern, testade så gas och broms fungerade och om hon gillade sitt nya träns. Ja, för ett nytt träns har hon minsann fått ;) Hon var superfin, red upp till stallet så hon får sova inne inatt. Allt är redan inpackat i transporten så imorgonbitti blir det bara att knoppa och linda benen innan vi åker mot Nyckelryttarna, är så superpeppad så ni anar inte! Snälla Sami, lyft på fossingarna :D


puss tess

2 juli

Utbränd .

Det skulle man iallafall kunna tro att jag är. Jag känner mig helt död, konstant. Jag behöver semester och det är nu! Men nu är det faktiskt bara 9 dagar kvar sen ligger vi där nere på den varma, skånska stranden och bara njuter, Falsterbo here we come! Någon av er, mina bloggläsare, som ska till Falsterbo förresten? :) Jag har redan börjat med min packlista! haha är livrädd att jag ska glömma någonting haha galet! Inköpslistan är också skriven ;)

Jobbat idag igen, segt som tusan dock trevligt sällskap av Becca :) Vad vore ett jobb utan bra arbetskamrater?! Dock måste jag sluta shoppa nu haha, lönen tar slut lika fort som jag får den, men sån är jag! Måste dock ta en sväng till Kings imorgon, kan fasiken inte vänta till Falsterbo med vissa saker.. Samantha by the way funkar så bra nu! Har kommit på hur jag ska rida henne utan att fastna i handen för mycket och hon verkar trivas med min ridstil, det rullar iallafall på ridmässigt :) Sjukt peppad inför höstens härligheter, kollat på tävlingsterminen men vågar inte planera för mycket eftersom jag inte vet hur länge hon får stanna.. Men i helgen blir det tävling iallafall, UTAN stilbedömning ;D



I övrigt känner jag mig lite snurrig.. Vet inte riktigt vad jag vill. Men det löser sig nog så småningom! Tycker om min Marcus, de är ja säker på iallafall :) Något mer jag är säker på just nu är, läggdags!



puss tess