31 oktober 2009

Häst och stall-ledig idag så har ingenting att uppdatera om egentligen. Samantha hade iallafall varit fräsh imorse vid utsläppet så hon fick gå ut i egen hage idag igen, skönt.

Fick mycket kommentarer om gårddagens hoppning och det kändes sådär med kommentarerna, så tänkte faktiskt stå till svars till dom, även fast jag egentligen inte bryr mig. Vet inte om filmen luras, men Gustav var jätte possitiv igår! Han hoppade både mer energiskt, possitivt och bättre än förra gången. Varför det blev travsprång mot slutet var pga orken och hindret var inte högt! *suck* Låg på max 115cm och det sänktes hela tiden istället för att höjas, så vet inte vad ni sett. Och varför inhoppshindret togs bort var för att han inte orkade med två hinder helt enkelt, blev för mycket i huvudet på honom mot slutet.

Jättetråkigt att så många av er var negativa och gav elaka/negativa kommentarer. Jag tror minsann att jag känner min egna häst bäst, vet vad han klarar av och inte. Jag har haft häst väääldigt länge och vet hur en häst ska löshoppas. Men tack för era åsikter, tråkigt bara att många ska bli så "över-negativa" när de inte går till som dom alltid gör.. Hästvärlden i sitt esse?



Hur som helst. Idag är det som sagt hästledig dag! Ska snart hoppa in i duschen och börja leta fram lite kläder och försöka komma på någon snygg frisyr, för ikväll blir det party! Martina hämtar upp mig under eftermiddagen, blir middag och vin hemma hos henne innan Otten/Hugo, ska bli riktigt trevligt! Vi kanske ses i dimman då :)hihi

puss tess


Träningshoppning på VRF

Okej, nu hjälper jag VRF lite hihi


På lördag den 7 november kommer Vikingarna, Vikbolandets Ryttarförenings ungdomssektion att anorda VRF-Dagen. VRF-dagen kommer innehålla allt möjligt med uppvisningar, loppis och hopptävlingar. Allt under en Dag!

Tävlingarna hålls inne i stora ridhuset 22 x 60m, sand. Framridning sker utomhus på grusbana 50x 100m och eventuellt i lillaridhuset, sand 20 x 40m.


Stora ridhuset
10.00 Clearround i hoppning, 10 cm – 100 cm. Rosett till felfri ekipage - 50 kronor
Därefter.. Klass 1, Hoppningsklass. 60 cm. Segertäcke till segraren. Hederspriser till placerade, rosett - 70 kronor

Lilla ridhuset
10.00 Loppis, Ponnyridning

Anmälan sker till Carolina Aronsson senast den 31 Oktober 2009, via mejl: [email protected] eller via teleon 0708160099, sms går bra! Uppge Ryttare, Häst, Klass, höjd och telefonnummer. Efteranmälan mottages med en extra avgift på 20 kronor. Vill du sälja saker på Loppiset? Eller vill du visa upp något? Ta kontakt med Carolina, så fixar vi det!

Nu tycker jag att ni ska anmäla er och vara med, så de så! :)


30 oktober 2009

Tillbaka i höstleran. Usch, men idag var den glada nyheten att Samantha var mycket bättre i benet! Gick väldigt bra, bara lite svullen, så hon fick gå ut i egen hage idag. Hon blev väldigt lycklig! hihi hoppas att detta inte gjorde någon skada nu bara, märks imorgon.

Gustav löshoppades idag igen. Mycket bättre idag men inte lika mycket ork. Började med tre-studs som gick mycket bra! Första gången han hoppar studs så det var mycket imponerande och nyttigt. Sedan fick han hoppa lite högre, över sin värsta fiende, vattenmattan. Gick bra idag, men orken tog slut lite mot slutet så då valde han att travhoppa och komma lite lustigt på hindrerna. Men nöjd med denna löshoppning!

Tack Bilinda för hjälpen idag :)







puss tess


29 oktober 2009

Tror det är rekord, solen har varit framme tre dagar i rad nu, tjoho! Dock har jag väl inte direkt njutit av den, inte idag iallafall. Har mått illa och känt mig supersjuk redan sen igår och idag har det varit värre, tyvärr. Stallet var skitjobbigt imorse, kände mig tvingad och ville bara åka hem och sova! Men Samantha fick sig sina 20min ute i solen, äta gräs och röra lite på sig. Hon var mycket bättre i benet idag! Bara lite öm och varm, men det är en enorm skillnad, så de är skönt. Imogon ska hon nog få gå ut i hagen, ensam en liten stund.

Stora, vingliga grå och jag var ute på en skogspromenad idag. Lilla Gustav var sjuukt på tårna, bara för att han vilade igår, men han skötte sig exemplariskt i trafiken idag, skönt med framsteg! Blev lite skritt och trav i skogen samt lite klättring för lilleman. Avslutade med att galoppera av honom och arbeta loss honom lite på banan innan det fick vara bra. Imorgon ska han löshoppas, då ska de ställas lite mera krav!!



Idag fick jag mitt nya kamera objektiv förresten, ett i Sigma 10-20mm F4-5.6 så blir nog lite provfotografering imorgon tror jag :) hihi lite sugen på att ta en fotorunda redan idag, men med tanke på hur jag mår blir det nog sängen istället! Bjuder på en mobilbild från idag istället!

puss tess


27 oktober 2009

Äntligen en dag utan regn! Har haft en superhärlig förmiddag som började i stallet som vanligt. Släppte ut hästarna och fixade iordning allting, precis som vanligt. Var ute och betade med Samantha i 20min så hon fick sig lite frisk luft och gräs åtminstone. Hon verkligen avskyr att stå inne ensam, men hon har inte så mycket till val just nu. Skl åka ut ikväll igen vid kvällsfodringen och låta henne vara ute i 20min, kanske gå några meter också så hon inte blir för stel. Hon är fortfarande halt och idag tyckte jag att hon var lite varm och svullen i höger framkota. Men hoven är inte varm och vad jag kan se så finns det ingenting som klämmer i hoven. Så tror fortfarande att hon vrickat sig i hagen..

Blir som sagt stallet ikväll, har kvällsfodring. Så tänkte passa på att rida Gustav då. Har inte riktigt bestämt mig vart jag ska rida, men blir nog lite lydnad bara idag och mjukgörande galopparbete. På fredag ska han löshoppas igen så de blir nog igen hoppträning för honom i veckan, får se. Kanske blir lite galoppövning idag förresten, var länge sen!



Mötte upp Linnea inne i stan idag också vid lunch-tiden och käkade en god sallad på Fräcka Fröken. Massa mysigt prat och underbara minnen som återberättades. Alltid lika härligt att träffa Linnea! Får se om vi ses i helgen för en fotografering också, men då måste de ju vara bra väder hihi


Förresten så har jag hittat en jacka från Kingsland som jag är lite sugen på. Men kan inte riktigt bestämma mig för om den är snygg eller om den är "för mycket". Den är ur KL's nya collection för höst/vinter 2009.

Ladies tricolor Jacket
Kingslands populära Tricolorjacka i ny snygg färg! Vind- och vattentålig jacka som andas och är mediumfodrad. Huva som är avtagbar. Bra ridmodell, kortare framtill och går ner över rumpan bak.

• 100% Polyester
• 100g Thermofoder

Storlekar: XS - XXL
Färg: Finns i röd, blå, grå och brun.
Finns för 2065 kr hos Ryttarstugan. Tyvärr har inte dom den bruna som jag vill ha.



Visst är den snygg? Men jag vet inte om jag tycker att den är värd över 2000 kr, faktiskt. Visst att det är Kingsland och dom kan ta betalt men nja, hade det varit samma pris om Kingsland Bomber Jacket hade det varit ett OK pris, eller ?

puss tess


Quratz II

Måste ju börja med att tacka underbara Jennie för hjälpen med bloggen, ännu en gång! hihi Men denna gång är jag faktiskt väldigt nöjd, så nu kanske den får vara såhär ett tag framåt ;) Vad tycker ni läsare? Visst är de "tess" över allting?!


Sen ska jag rätta mig om dom fel som blev i förra inlägget hihi tror de blev lite fel i huvudet när jag satt och skrev, sen gick de nog lite fort. Men självklart ska de rättas till!
Precious är född 95 och är e. Kaliber
Min älskade Samantha är självklart inte född 05, utan 1995 haha
Grace Kelly var e. Marco Polo och hon är 50% halvblod 25% andalusier 25% fullblod
Och Mans Santiniqe var fullblod/varmblod, gick som sagt lite fort i skrivadet där tror ja!

Sen är de några som frågat om gotlandsrusset jag red ett tag, glömde honom ju! Så han får en egen liten presentation i detta inlägg istället!

Quartz II
Val f-89, gotlandsruss
Lika osäker här på årtal när han är född samt stam.. Men lilla Q då, det var en tjej i stallet som ägde honom och jag hjälpte bara till och red honom. Tävlade honom enstaka gånger med seger! Riktigt duktig hoppare med eget humör. Tror han hade kunnat gå riktigt långt med rätt ryttare. Han såldes för några år sen och om jag minns rätt går han som läromästare åt en liten tjej uppåt i landen.




Stallet idag då. Samantha var halt idag, riktigt ordentligt. Så det blev en ordentlig borstning och linda om benen på henne. Har fått stå inne hela dagen idag så hon är väl sådär lagom glad stackarn. Ska åka ut till henne senare under eftermiddagen, ge henne lite mer ensilage och sätta på Back on Track skydden istället. Mina spekuleringar är att hon trampat snett, vrickat sig eller halkat i hagen. Hagen är en enda stor lervälling just nu så de är inte så konstigt om de uppstår skador. Får hoppas på att hon blir bättre iallafall!

Gustav red jag hemma på banan idag. Mycket arbete i låg form eftersom han vilat under helgen. Han var riktigt fin att rida idag, blir såå harmonisk med gramanen så de är sjukt! Nu har vi kommit till de stadie att ja knappt behöver hålla i den, den behöver bara hänga där så blir han trygg. Idag gjorde han dessutom helt rena galoppombyten i båda varven idag, sååå duktig kille! Ska nog pallra mig upp till ridhuset och köra lite markarbete på honom imorgon.

puss tess


Hästarna genom åren

Idag har jag tråkigt och har drabbats av maasssa flashbacks! Speciellt från ponnytiden och min älskade Ginne och självklart min älskade älskling Cassiopeia. Så tänkte faktiskt berätta lite om hästarna i mitt liv. Tyvärr har många försvunnit alldeles för fort, men kärleken till dom har fortfarande varit lika stark..


Pendue ox
Valack, arabiskt fullblod
Pendue var min första foderponny. Hade honom 4 dagar i veckan i ett privatstall. Han var en envis, flugskimmel arab på 148cm som var rädd för allt och alla, men jag gillade honom ändå. Minns inte hur gammal han var när jag hade honom, men har för mig att han var runt 17år när jag hade honom. Var perfekt häst för mig att lära mig på och jag lärde faktiskt honom att hoppa hihi. Hade honom i ett eller två år och red på ridskolan under tiden jag hade honom 1997-98. Hans ägare flyttade tyvärr honom och jag kunde inte fortsätta, vet inte vart han tog vägen men fick höra rykten om att han avled något år därefter..

Ginger
Valack f-96, welsh cob, import Irland
Min första egna ponny! Mitt lilla hjärta, åh han var verkligen ponnyn med stort P och hade ett hjärta av guld! Blir helt varm i hjärtat av att skriva och berätta om denna ponny, han var hela min värld. Köpte honom i februari 99 då var han 3½, skulle fylla 4år om ja minns rätt. Han var knappt inriden när vi köpte honom och var världens vingligaste ungponny hihi Vi var väl kanske inte jättesmarta att köpa en sån unghäst till mig som då var 9½ och galen! Men efter mycket svett, tårar och blod så var vi verkligen ett! Han var så himla personlig och ställde upp på allt! Vi gick verkligen från noll till LA hoppning och dressyr, en riktigt stjärna, älskade omhoppningar! Tyvärr åkte han på allvarlig kolik och fång år 2003 och blev helt stående i 1 år. Vi var stamkunder på Strömsholms kliniken!! Efter 1½ år fick jag börja skritta lite lätt men det blev tyvärr värre igen under vintern 2004. Februari 2005 blev han friskförklarad, på alla hjärtans dag faktiskt och jag var världens lyckligaste! Jag hade då i nästan 2 år stått och bara borstad, pussat på honom och gått promenader med honom, inte suttit en sekund på hans rygg så ni kan ju gissa lyckan? Tyvärr fick den inte vara speciellt länge.. I slutet av juli 2005 blev han så dålig att veterinären valde att döma ut honom, hans blod hade slutat cirkulera i hovbenen och det var påväg uppåt.. Den 15 augusti 2005 fick han somna in, det var den värsta dagen i hela mitt liv! Ginne var ponnyn i mitt liv, han skulle aldrig säljas och vi hade såå stora planer tillsammans, men vi fick 6 fantastiska år tillsammans och jag är såå lycklig för dom 6åren, älskade ponny. Ja hoppas verkligen att du har de bra och inte har ont där du finns idag, du är än idag, min guldklimp!


My Precious
Sto f-97, halvblod, e. Uttini
Jag kan ha helt fel på både födelseår och pappa nu men tror de var så hihi Pyret var iallafall ett stort halvblod jag hade under sommaren 2004 på lån för att hålla igång när Ginne var skadad. Trevligt sto med mycket humör. Han ju tyvärr inte med så mycket eftersom jag bara hade henne under en sommar, men hon va fin!


Bahu ox
Val f-99, arabiskt halvblod
Bahu var en liten storhäst jag hade i två månader, även han under sommaren 2004. Ritkigt duktig hoppare! Tyvärr blev han gammal och dålig och fick somna in 2007 tror jag det var..

Grace Kelly
Sto f-03, korsningssto
Kelly var min första storhäst och det var tungt att ta hand om henne efter Ginne. De var en helt annan individ än Ginne och jag var "bara" 15är när Ginne gick bort, hade precis börjat gymnasiet och livet kändes bara SÅ tungt så de var svårt att ge Kelly den kärlek hon kanske va värd. Tror hon var född 03 och var korsning mellan halvblod och lippizianare om ja minns rätt. Hade henne bara i 1månad då vi upptäcke en hälta efter att ha haft henne i 2½ vecka, så valde att röntga henne och där upptäcktes lösa benbitar i båda bakbenen. Vi valde då att lämna tillbaka henne, köpet gick helt enkelt tillbaka. Så ja har faktiskt inte så mycket minnen med Kelly, men hon var fin. Minns att hon var till salu för några år sen igen som avelssto. Så kanske någon som vet vart hon finns idag??


Amaretto
Val f-94, halvblod, e. Amiral
Amris var en häst jag fick rida någon gång ibland under tiden då Ginne var skadad och då vi lämnade tillbaka Kelly. En mycket speciell häst som kunde vara en ängel samtidigt som han kunde vara ett riktigt jäkla monster! Men han var speciell, stor och hingstig. Vi tävlade i hoppning upp till 110cm och vi var faktiskt nolla nästan jämt med placering! Amris blev tyvärr halt och fick somna in iår. strax efter Peisan om ja minns rätt, jättetråkigt!


Scheckehof´s Orkan
Val f-96. new forest, e. Feldhof´s Orbit
Åh, dom flesta känner väl till Billy?! Den lilla mörkbruna orkanen! Han var bra speciell han också, ibland kan ja undra vad ja tänkte på när ja köpte denna galna ponny? hihi Köpte honom i oktober 2005, tror jag hihi. Han var inte riktigt de ja hade tänkt i början, ja ville ut och tävla som ja hade saknat då i slutet med Ginne, men fick börja om med Billy då han var väldigt stressad och "förstörd" i huvudet, men speciell på ett bra sett. Vi utvecklades enoormt och det var på Billy som jag faktiskt lärde mig att rida ordentligt! Vi tävlade upp till LA hoppning och dressyr, samt debutant fälttävlan. Vi startade även New Forest SM som var en riktigt upplevelse! Han fick silver i utställningen och gjorde riktigt bra ifrån sig. Men som alla andra så växer man ur ponny och fyller den hemska åldern 18, så Billy var tvungen att säljas. Hittade ett toppen hem åt honom och idag bor han som en kung hos Amanda på Ekerö i Stockholm. Har sadlats om från hopp- till dressyrponny som ja tycker är jättespännande! Billy är en ponny jag saknar såhär i vardagen för han var så lätt att hantera och "umgås" med, låter konstigt men så var de. Ja hoppas att Amanda är lika nöjd och glad med honom som jag var under tiden han var min :)


Proveny
Val f-87, arabiskt fullblod
Veny, Issas ponny jag hjälpte till och red ett tag. Superfin gammal gubbe som hoppade som en gud, vilken hoppestjärna! Tyvärr blev det bara en tävling tillsammans, men fick ett par härliga ridturer på denna ponny som än idag är pigg och fräsh!


Bally Brittas
Sto f-91, welsh cob, import Irland
Fina lilla hoppeponnyn som kom till mig och omvandlades till dressyrponnie hihi tävlade henne lite till och från både i hoppning och dressyr. Red en omgång i div 1 hoppningen, en individuell hoppning samt div 2 dressyr för Hageby Ridklubb. Underbar ponny som var i helt min smak, mycket lik Ginne! Hade henne under 2007 måste de varit! Detta var en av Alexandra Kjörsviks bästa hoppeponnyer så det var kul att få chansen att låna henne under en kort tid. Vart tyvärr dålig i benen och fick somna in 2008? Rätta mig om jag har fel Alex!


Bellman
Val f-97, halvblod, e. Bonaparte
Emelie Perssons fina häst som jag fick låna och tävla under 2008 (eller var det 2007). Är sämst på de här med årtal! haha riktigt trevlig häst iallafall som jag tävlade i hoppning upp till 110cm, blev aldrig någon dressyrtävling för våran del men han var riktigt trevlig! Såldes och bor numera i Stockholm. Har riktigt fina minnen med denna häst!


Cassiopeia
Sto f-04, halvblod, e. Feliciano
Ja, ni som inte känner till Peisan, ni vet inte mycket om Tess Klintestam. Peisan var min absolut riktigt första egna storhäst! Som vi letade efter en stjärna som henne! Efter att vi sålt Billy åkte vi 500 mil innan vi hittade Peis. Det var kärlek vid första ögonkastet och henne skulle jag bara ha! Ångrar mig inte en sekund, hon var "den utvalde" så att säga. Var en tjock, omusklad och oriden 3åring när ja köpte henne i augusti 2007, men med mycket tålamod kom vi en bra bit på vägen. Tyvärr hade vi inte turen på våran sida. Strax innan 4års testet åkte hon på en skada och blev stående i 6 månader, det var rönkten, behadlingar hit och dit men man hittade aldrig något fel på henne. Vi hann starta hoppning upp till 110 och med god marginal. Vi hade siktat in oss på Falsterbo Scandinavian Open för 5åriga hopphästar samt Breeders iår men ödet ville annorlunda. Som dom flesta vet så hittade jag min älskade gråa stjärna död i hagen den 11 februari iår. En av dom största sorgerna i mitt liv, något jag fortfarande får en knut i magen av att prata om. Jag kan verka glad och oberörd när jag pratar om henne med människor, men varje gång jag nämner hennes namn sticker de en kniv i hjärtat på mig. Det var vi som skulle visa alla vart skåpet skulle stå, vi skulle vinna allt! Vi fick bara 1½ år tillsammans, knappt de. Hon blev bara 5år och fick aldrig visa vad hon kunde. Än idag vill jag inget hellre än att hon ska komma tillbaka. Jag kommer aldrig någonsin att få en häst som Cassiopeia igen och jag kommer aldrig någonsin att känna samma lycka med en häst, så som jag kände med Cassipeia igen, aldrig. Usch, nu blev de jobbigt - vi går vidare..


Mans Santiniqe
Sto f-02, halvblod/fullblod, e. Le Mans
Sunny då, som ja köpte ihop med en annan var ett sommarprojekt. Hon var en väldigt oriden 6åring när vi köpte henne i maj 2008. Blev väldigt fin och harmonisk mot höstkantet och hon fångade mitt hjärta mer och mer för varje dag som gick. Men hon var speciell och som ni säkert vet så klarade hon inte besiktningen när hon skulle säljas. Hon var så pass dålig i ryggen att veterinär valde att dömma ut henne och hon fick somna in i den 20 maj iår. Hon fick vara i min ägo i 1år.. När Sunny hade gott bort så pass fort efter Peisans död kände jag mig värdelös och sa nej till ny häst, oturn ja haft hade varit förstor..


Samantha
Sto f-05, halvblod, e. Flyinge Artist
Men ändå kom Sami in i mitt liv! hihi Kjörsvik var snälla och lånade ut henne till mig från och med den 6 juni iår. Från början var det bara över sommaren, men eftersom allting fungerade så bra sa vi till nyår och sen får vi se. Som nu alla vet ska hon säljas.. Men vi har ändå hunnit med en hel del unde den här tiden som jag haft henne. Jag har utvecklats som ryttare och hon har utvecklats som häst, tillsammans har vi lärt oss massor! Vi har gått från 80cm hoppning till 115cm hoppning på mindre än 6 månader! Jag är så stolt och glad över allting som vi gjort, och är fruktansvärt tacksam för all den tid jag fått med henne. Det gör ont i hjärtat att behöva skiljas ifrån henne nu, tungt, riktigt tungt!! Sami har sen tidigare gått som avelsto, talangfull hopphäst och har varit utlånad till fler ryttare. Hon förtjänar lugn och ro framöver i sitt liv!


Golden Poem
Val f-05, halvblod, e. Poet
Och sist, men inte minst den nya stjärnan, Gustav. Honom känner väl alla till? Köpte honom den 11 juli iår, hade honom 1vecka sen blev han skadad hahaha så fick stryka 4års testet och championat. Men vi utvecklats nu. Tror han kan gå långt inom både hoppning och dressyr. Vi får dock se hur framtiden för oss två ser ut. Jag är iallafall glad att denna glada, mysiga skimmlen dykt upp i mitt liv. Han spider glädje!!



De var hästarna som satt spår i mitt liv. Ni märker säkert vilka som gjort störst intryck. Tråkigt att ja inte har bild och film på alla, men men :) Oturen har varit värst, häst efter häst har blivit skadad och jag har fått skiljas från aldeles för många. Men ja är ändå glad att ja fått chansen att få ha så här många fina hästar..

23 oktober 2009

När ska det sluta regna? Blir så trött och lat av det här vädret, bättre om de skulle frysa på lite .. Hur som helst, igår var jag och kollade ryggen igen och det var bättre! Fortfarande lite sne och roterad samt stel men det var iallafall en förändring så nu får jag börja träna igen :) hihi, fick massage och akupunktur, superskönt!

Idag har vi varit uppe på VRF och löshoppat Gustav. Han var lat och oengagerad, skulle önska lite mer vilja och lätthet. Men får hoppas på att de kommer med styrkan sen. Tack Klara och Bilinda för hälpen, så himla snällt och superkul att få en ordentlig pratstund med er också!! Film och bilder kommer här nedan från löshoppningen ..

Samantha står även idag, tror hon har halkat eller snubblat i hagen för hon ömmade lite i vänster fram och var lite varm. Ska kolla henne ikväll när ja fodrar, kanske lindar henne om ja ser nått. Så tråkigt att hon ska bli såhär nu också när vi inte har så mycket tid kvar ihop.. Men får hoppas på att hon bara snubblat till så hon är bra om några dagar.

Oh ja har så mycket i skallen att ja inte vet vart jag ska ta vägen.. Usch! Men nu får ni se film o bilder :)







 


 puss tess


22 oktober 2009

Filmen från DS träningen i tisdags !


22 oktober 2009

Hann inte blogga igår, var sjukt stressad! Men tror ni överlevde, annars ber jag om ursäkt ;) hihi Hästarna var iallafall sjuukt fina igår, riktigt roligt att rida dom! Jobbade Gustav på banan hemma, var för lat att rida upp till VRF, dessutom var det LB träningar där uppe. Hur som helst så blev det lite lösgörande travarbete och lite galopp, superpigg och fräsh vilket är ett gott tecken då jag trodde han skulle vara trött efter träningen dagen innan, men det var ju ett tecken på att konditionen och styrkan blivit bättre!

Samantha den lilla busen är fortfarande brunstig och jätte känslig hihi, men hon var fin. Blev ett ordentligt pass med mycket lösgörande travarbete och galopp. Blev riktigt mjuk och trevlig i sidorna efter halva passet så då var det riktigt harmoniskt att rida henne!

På tal om Samantha då. Har fått flera frågor om varför jag inte ska tävla henne mer och här kommer svaret! Ägarna har bestämt sig för att sälja henne efter nyår och det finns inga flera tävlingar för oss att åka på iår, eftersom jag redan ställt av henne mer eller mindre. Och tävlingssässongen kommer inte igång förns i mars ungefär nästa år och under hela februari månad är jag borta mer eller mindre så kommer inte kunna hålla igång henne ordentligt då och de gör att hon inte är tävlingsklar förns i april och det är 4 månader sedan hon då "åkte ut på annons" och en försäljning kan gå fort och den kan gå långsamt, därför har ja inte planerat några mer tävlingar med henne.. Dessutom vet jag inte hur länge hon ska stanna hos mig. Hon kanske åker tidigare än va jag igentligen vill pga flera anledningar. Så nu har ni fått svaret! Så om någon letar ett superfint avelssto med bra tävlingsmeriter efter nyår så vet ni vart hon finns.. :(

Håller på att ladda upp filmen från DS träningen nu, kommer väl i nästa inlägg! Hästarna vilar idag, ska till massören så blir ingen mer uppdatering idag tror ja!

puss tess


20 oktober 2009

Idag var Bilinda med i stallet på förmiddagen, så mysigt med sällskap! Red Samantha hemma på banan idag, var länge sen jag red där nu. Hon var iallafall fin, lite på och stel i sidorna men blir en ordentlig genomkörare imorgon för henne. Idag blev det lite lösgörande och markarbete. Avslutade med ett språng, kombination (6½m) räcke - oxer. Oxern låg på ca 115, superfin över. Hon känns riktigt taggad i hoppningen nu, lite tråkigt att det inte blir några mer tävlingar på henne.


Nu ikväll har det varit DS träning för Gustavs del. Han var riktigt, riktigt duktig idag! Stor skillnad på honom sen förra gången. Han lite fortfarande lite lojj i sina framben och jag blir fortfarande lite långsam i handen men annars är de verkligen super! Nu är han ju faktiskt uppe och nosar på hinder som ligger på 1m, inte illa, den lokala debuten känns inte så långt borta just nu :D hihi imorgon kommer filmen, nu är jag totalt jävla slut haha

puss tess


19 oktober 2009

Idag har vi varit på utfykt med Gustav som har varit en toppenkille idag! Vi var hos tandläkaren och kollade så allting var okej och Gurra har borstat sina tänder ordentligt varje kväll för det fanns inga hål, vargtänder eller något att klaga på. Han har fått en liten ömhet på ena kindbenet pga nosgrimman som tryckt när han gapat så nu ska jag börja variera med remontnosgrimma och engelsknosgrimma, synd bara att jag inte har någon utan måste köpa en ny..

Hur som helst, när vi var hos tandläkaren idag satt jag, pappa och några från personalen och diskuterade sport och pengar, vilken sport är egentligen dyrast och vad är det som kostar? Och så tänkte jag gå ignom vad "min" ridsport kostar varje månad.

Vi kan göra en lista av de och vi går på ca priser, tar från mina egna erfarenheter..
Köp du bara gör en gång (oftast):
• Häst, 40 - 100.000 kr.
• Hästtransport, 80.000 kr.

Kostnader för varje månad:
• Stallplats, 1000 kr
• Foder, 300 kr
• Dressyrträning, 250 kr / gång.
• Hoppträning, 250 kr / gång.
• Tävlingar, 300 kr / tävling.

Övriga kostnader:
• Hovslagare var 6e vecka, 1200 kr
• Tandläkare, 1800 kr
• Massör, 4a ggr om året, 1700 kr
• Försäkring var 3e månad, 600 kr
• Veterinär, 2000 kr
• Sadel, 13.000kr
• Övrig utrustning, 10.000kr

Vi kan alltså säga att månadskostnaden att ha häst (för mig då) ligger på ca 2100 kr, för en häst. Ganska dyrt kan tyckas, vissa säger att ridsporten är en "överklass-sport" Jag tycker att jag står billigt och har en ganska låg månadskostnad för hästen. Men de blir ju också vad man gör de till, du kan stå änny dyrare och ha en högre stallhyra, dra ner på träning och tävling och få en mindre kostnad där så att säga.. Det totala då, de är ju skitsvårt att säga vad en häst kostar per på, men ca kostar de väl runt 70-80.000 kr vissa betalar säkert mer och andra mindre, de blir som sagt vad du gör de till. Håller hästen sig frisk så har du ju en mindre kostad, har du en häst som skadar sig lätt och är stamkund hos veterinären får du en högre kostnad.

Tyckte det var ganska intressant att räkna på vad de igentligen kostar.. Kan ha glömt nått också haha, men nu blir jag nyfiken på er läsare (som har häst), vad har ni för månadskostad på era/-n häst? :)

puss tess


18 oktober 2009

Hinner knappt uppdatera idag, ska iväg nu med en gång!
Hur som helst, filmen från gårddagens tävling kommer, vet inte när riktigt. Har ganska mycket att stå i just nu. Och sen frågorna (som ja visste skulle komma) angående gramanen på Gustav så är det något jag och tränaren kommit fram till. Han ska ridas på graman fram till att vi varit hos tandläkaren då han behöver ett hjälpande stöd att slappna av i hals och nacke och inte slita och rycka i bettet, då han bara kommer få ont av det. Dessutom hjälper de honom ifrån att bygga underhals (som han kommer att göra om han fortsätter att springa med huvudet rätt upp i luften). Det går super att rida på graman på honom, den behöver knappt användas och han blir  myyycket mer harmonisk att rida med den. Och angående "slöheten" så försvann den för länge sedan och har inget med gramanen att göra... Så tack för idag !

Juste, Grattis storebror Christian på födelsedagen :)

pusss

17 oktober 2009

Bilbomb på Gurra från dagens ridning :)











17 oktober 2009

Spännande dag! Klubbmästerskap i dressyr på hemmaklubben, Vikbolandets Ryttarförening idag. Jag och Samantha startade, tro det eller ej haha tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig utan fick byta sadel lagom tävling till äran då jag inte kunde låna den jag tränat i hela veckan, så blev sådär men men.

LC:2
Red lättaste programet, trodde ja! Hon var sjuuukt fin på framridningen, ja kom väl inte riktigt till ridning och hamnade lite i stolsits men Sami jobbade ändå på bra. Blev dock väldigt nervös när jag gick in på banan då jag inte kunde programet ordentligt och jag kände hur dåligt de skulle gå. Men hon var fin i collectinring och innan jag fick startsignal men sen dog allt hahaha, hon var superspänd hela programet och tacktade i skritten och aa, satte väl ingenting igentligen. Men vi lyckades ändå, på något sett skrapa ihop 55% och de var ja nöjd med! :)

Strök mig från LB:2 eftersom ja inte kunde programet och de kändes onädigt att gå in eftersom de inte kändes bra i första. Så red hem och hoppade Gustav istället! hihi han var jättefin!! Idag satt galoppen också, var ganska mycket uppförsbacke! Superkul att de går åt rätt håll, på måndag är de som sagt tandläkaren! I detta inlägg blir det bildbomb från dressyren, sen blir det en bilbomb från ridningen på Gurra! Linnea Dominder är den duktiga fotografen idag :D








15 oktober 2009

Jag bara hatar att skrapa rutorna på bilen tidigt på morgonen, hatar! Stallet gick otroligt segt idag, har inte en aning om varför. Förkyldningen kanske smyger sig tillbaka? Hur som helst, red Samantha i ridhuset idag igen, kämpar som en galning med dessa jäkla övergångar! Red även igenom LC:2 programet i slutet av passet och jag får panik, de är för krångligt och allt som är i de programet är allt som jag och Sami har svårt med. Inridningen är toppen utan halten för då hinner jag hitta rytmen, men sen de första som sker är en övergång från arbetstrav till arbetsskritt på diagonalen! Man kan säga att man gör som ett enkelt byte fast från trav till skritt istället för från galopp till skritt. De bara går inte, Sami bara tacktar och jag tappar allt vad rytm kallas, BlääÄ! Resten går väl okej fram till galoppen och snett igenom mellangalopp och sedan mitt på banhelvetet mitt i diagonalen så ska man bryta av till trav, jo men tjena va! haha katastrooof! Aja, får rida LC:2an som ett träningsprogram på lördag, försöka rida på så mycket känsla jag kan och försöka sätta allt de där som vi faktiskt är bra på, galoppfattningar, mellantrav och halt ;) hihi sen ska vi rida LB:2 efter de och det programet kan jag inte så blir att plugga på de i natt och se om jag hinner rida igenom de imorgon..

Gustav mannen fick vila idag. Jag tappade både ork och tålamodet efter att ha ridit Sami och då är de bara dumt att sätta sig upp på en känslig Gustav och kanske förstöra något. Hoppas på att hinna rida igenom honom imorgon, kanske hoppa lite om pappa har tid. På måndag ska busen till tandläkaren, äntligen!


Imorgon får vi se om jag hinner med någon uppdatering. Ska åka till Linköping och vara ledare för ett ungdomsläger för ridande ungdomar hihi, stackars ungdomar så får mig som ledare! Ska jobba eftermiddag/kvällspasset iallafall 16-23 så blir stallet på förmiddagen. Så blir de ingen uppdatering imorgon kanske ni förstår varför :)

 

puss tess


14 oktober 2009

Det är fasiken vinter ute nu! Jag vet inte hur jag ska överleva när snön kommer.. Jag har redan dragit på mig vinterjacka, mössa, vantar, halsduk och långfillingar, hur ska jag överleva när det då blir riktigt kallt!? Kan man undra..

Hur som helst, var uppe i ridhuset med Gustav idag. Jobbade honom över bommar med 1,10m emellan varje bom, 20m till nästa bomserie med 1,25m varje bom. Superlätt övning för att träna gas och broms. Lyssnade rikigt bra idag och var riktigt trevlig i formen för en gångs skull, kul. Hade även ett litet räcke på 60cm med travbom framför (2,5m), hoppade upp sig riktigt bra, börjat fatta de där nu, duktig kille.

Samantha red jag hemma på banan, blev för lat att rida upp till ridhuset med henne också hihi. Tränade övergångar och galoppfattningar till helgen. Det är ganska sjukt, vi ska rida LC:2 och LB:2, och jag tycker fasiken LC:2 programet är svårare än LB, massa övergångar på relaterade linjer och bara runt, runt, runt. Tror inte vi kommer få så bra procent i de programet, men vi är ju bara med för övningens skull. Något program som jag annars gillar är LA:1, de enda "jobbiga" där är den förvända galoppen halvt igenom.. Hur som helst, tillbaka till Sami. Hon var fin, spänd och pigg men fin. Ska jobba igenom henne ordentligt imorgon och kanske rida igenom något program så de sitter..

Saknar min fina ♥

puss tess


13 oktober 2009

Idag var Bilinda med i stallet, härligt med lite sällskap! Vi red upp till ridhuset, red ganska hårt på Gustav och ja krävde en hel del av honom. På tiden nu känns det som. Lite protester i början, men när han snart insåg att han inte kunde komma undan var han riktigt fin! Jobbade på riktigt bra i slutet, nu gäller de bara för mig att ja inte slutar utan fortsätter såhär. Han ska iallafall få munnen kollad nu då han rycker och sliter ganska mycket i bettet, naffsar och biter i allt och slår med huvudet i ridningen. Bililnda red Samantha och jag tyckte det såg bra ut. Hon hade dock svårt att hitta rytmen på Sami men hon är ju inte lätt heller.. Jag avslutade med att känna lite på henne i trav och galopp och hon kändes väldigt fin. Nu är de dags för mig att börja plugga dressyrprogram ;) hihi

Sen jag kom hem från stallet har jag suttit i min fina mysdress jag vann på tävlingen i helgen, den är såå skön! hihi har inte gjort någonting faktiskt, skulle dock behöva städa och fixa lite ..


På tal om priser.. Det var riktigt kul att se priserna hos Mantorpsryttarna i lördags. En lokal ridhästhoppning med dunderpriser verkligen! Inga små hovkratsar, grimskaft eller en flaska schampo, nä, här hade man slagit på stort. Mysdressen då som jag vann tex värde 450kr (femte placering), en ryktbox fylld med prylar och segertäcke till vinnaren. Men inte något vanligt, tråkigt fleecetäcke som ändå aldrig används sen, utan ett stort, tjockt vintertäcke! Så jävla bra!! Ett sånt täcke kommer verkligen till anvädning och det är, för mig, mycket mer värt att vinna! Dessutom, häromkring är det jättevanligt med vita segertäcken, hur fan tänker man då? Opraktiskt som fan och när ska man använda de? Nae, tummen upp till Mantorp som skippade fula fleecetäcken och vita skittäcken och sattsade på användbara vintertäcken!! Synd bara att ja själv inte vann något ;p


Vad tycker ni är bra hederspriser?

puss tess


12 oktober 2009

Grattis världens bästa pojkvän på födelsedagen,
tycker om dig så mycket :)


12 oktober 2009

Ett gott skratt förlänger livet!
Men detta är mer än ett skratt, detta är hysteriskt roligt! Jag skrattar så jag gråter!

Kingsland med och styr klädseln tro? ;)


11 oktober 2009

Tänkte bjuda på filmerna från tävlingen! :)

100 cm bed A0/A0 , 0+0 fel 5e placering (41 startande, 11 placerade).
Kunde ridit lite fortare och tagit kortare svängar, men ville rida på bra känsla!
Och är så nöjd med mina beslut som ja tog såhär i efterhand.


110 cm bed A0/A0, 7 fel 16e plats (26 startande, 7 placerade).
Ett stopp, två tidsdel. Kunde lagt på spöt så hade hon säkert inte stannat.
Ligger lite på handbromsen och kommer i botten på de flesta hinder, men ja är SÅ nöjd ändå!


115 cm bed A0, 0 fel 8e plats (27 startande, 7 placerade).
Lite tur, men de ska man ha ibland. Första utanför plac i debuten, sååå bra!!!


11 oktober 2009

Och så var tävlingsdag nummer två avslutad! Igår var vi på Mantorpsryttarna på lokal hoppning, idag var vi där igen fast på en regional tävling. Första tävlingen inomhus för mig och Samantha, dessutom sista hopptävlingen och kanske även sista hopptävlingen tillsammans någonsin.. Hon har varit helt fantastisk hela helgen, älskar denna häst!

Lördag 100cm bed A0/A0.
Lite tung i handen men väldigt fin annars. Ville gå in med en bra känsla, testa dom svängarna som fanns osv. Kalaskulan själv, såå fin! Dubbelnolla och la mig på en tredje plats efter min ritt. Blev dock nerputtad till femte tillslut (av 42 starter). En stor fin grön rosett och en mysdress från Intersport värde 450kr i pris, inte dåligt!!!


Lördag 110cm bed A0/A0.
Skulle gå in och bara försöka sätta en nolla. Men la henne jättestort på tredje hindret och kände med en gång att hon inte skulle våga så släppte fram handen, skulle inte ha gjort de, utan hållt tillbaka och lagt på spöt, men men. Ett stopp blev det och jag stressade verkligen inte, ville inte att hon skulle bli nervös eller stressad så fick tre tidsfel också, så totalt 7 fel, men jättenöjd ändå!!


Söndag 115cm bed A0.
Debut 115, var riktigt taggad! Hon kändes dock lojj och osäker inne på framhoppningen, stannade och hade sig. Men gick ändå in på banan med en possitiv känsla! De va helt rätt gjort, för fy så fin hon var!! Ställde upp och hoppade så fint, allt var lungt och jag sattsade absolut ingenting. Sen hade vi en hel del tur, men de ska man ha ibland också ;) hihi FELFRI :D och la mig på en femte plats, men startade jätte tidigt så visste att de inte skulle räcka till plac, så åkte hem. Såg nu på resultaten att ja kom på 8e plats (7 plac) så de va ju inte så dåligt ändå hihi min älskling!


Bilder och filmer kommer imorgon. Nu ska ja vila! Är sjuk och halvkass, men de var ändå bästa tävlingshelgen ja och Sami gjort, så man kanske ska va lite sjuk ;p Så stolt över mitt fina hjärta!

puss tess


10 oktober 2009

uppdaterar imorgon om allt, nu är ja heeelt sluuuut!!!


9 oktober 2009

Vilket underbart höstväder det varit ídag, kan det fortsätta såhär nu ett tag! Skrittade ut en sväng i skogen på Samantha och bara njöt av solen, underbart. Enbart skritt på lång tygel, klättrade i backen två gånger också men inte mer än så. Imorgon är det dags för tävling, undra om hon är taggad? Har inte hoppat henne sen förra tävlingen på Smedby (alltså över två veckor sedan) så är lite nervös ;) hihi hoppas på att få en bra känsla iallafall.. Nu står hon knoppad och snygg i stallet och bara väntar på att få kliva in i transporten! haha


Skulle ha hopptränat Gustav idag, men tyvärr har jag varit sjuk hela dagen och under eftermiddagen har det bara blivit värre så fick ställa in. Vill inte riskera att bli sjukare så ja inte skulla kunna tävla imorgon. Tråkigt, men de kommer fler tillfällen! Borsta och skämma bort med godis fick räcka idag.

Nu ska jag sova, försöka vila upp mig. Sakna min fantastiskt underbara pojkvän som ja bara vill ha brevid mig nu! Men man kan inte alltid få som han vill.. Måste bli frisk snarast, vägrar att ligga hemma o va sjuk!!

Vad gör ni med era hästar dagen innan tävling? :)


puss tess


8 oktober 2009

Varit i stallet hela dagen idag känns det som, var länge sedan. På förmiddagen var jag uppe med Samantha i ridhuset och red igenom henne inför helgen. Har beslutat mig för att starta trots allt då de dykt upp lite nyheter som gör att jag vill starta. Är trots allt sista hopptävlingen för iår, och vem vet, kanske sista någonsin.. Hursom helst så funkade hon hur bra som helst idag! Skitfin och mjuk i handen, de enda hon inte riktigt ville göra var galoppombyten till vänster, men hon är lite stelare där så inte så konstigt. Jag var iallafall väldigt nöjd med passet och jag känner mig taggad (för en gångs skull) till helgen! :)



På eftermiddagen red jag upp till ridhuset på Gustav tillsammans med Issa och Proveny. Har fått låna en dressyrsadel av Alexandra, en Wintec syntet. Den funkar sålänge på Gustav. Får låna Issas Wellington Elite på Samantha, den är grym! Hur som helst så kom jag inte alls till ridning på bebis idag. Han går med huvudet rätt upp i luften (ser ut som han börjar få underhals :( deprimerande!) och bara vägrar acceptera bettet. Nu blir de att boka tandläkarbesök för hans del ifall det är munnen som spökar. Riktigt tråkigt att det inte funkar rídmässigt på honom just nu då jag tror han är fin annars.. BlääÄ BlääÄ rent ut sagt!


Jag undrar vad ni har för mål med eran ridning och hur lägger du upp dom, hur når du dom? Långsiktiga och kortsiktiga? Jag har tappat alla mina mål den senaste tiden.. Måste få inspiration !



puss tess


6 oktober 2009

Idag har det gått en vecka sedan jag var och kollade upp min rygg, vilket betyder att det var idag som jag fick börja rida igen. Kom på dock att jag kanske inte skulle gått ut så hårt, det känns i ryggen just nu!

Samantha var lite varm i vänster framben igår så tog det lugnt med henne idag. Gick upp till ridhuset, tog dressyrsadeln och jobbade igenom henne ordentligt i trav under lättridning. Hon kändes väldigt fräsh faktiskt, märkte inte av någonting i benet och det känns skönt. Det sista jag vill är att hon ska gå och bli skadad nu! I veckan blir det iallafall mycket dressyr för damen (om hon känns fräsh), snart dags för oss att tävla dressyr och då kanske det är bra att träna ;) thihi men till helgen ska vi iväg lördag-söndag och tävla hoppning för sista gången iår om allting känns bra och min rygg inte blir värre.

Min lilla bebisprins Gustav, eller vandraren som han numera kallas, fick sig ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Han kändes galet fräsh! Slår lite med huvudet och tar bettet när det blir jobbigt. Men han har blivit duktig och lärt sig ta skänkeln och runda sig runt skänkeln, duktig! Satt mycket ner i traven då jag kommer åt honom bättre så, dock är det sjukt svårt att sitta rätt i hoppsadeln på honom! Skulle verkligen vilja ha en dressyrsadel till honom, tror ridningen på honom skulle bli roligare då.. Hur som helst var han duktig och nu ska jag bara försöka hålla igång det här så kanske de blir roligt igen!

Imorgon ska båda hästarna gå i skogen. Bilinda kommer och provrider Samantha! Nu ska jag kika på dressyrsadlar till salu hihi


Har ni något favoritmärke på en dressyrsadel, eller vad har du för dressyrsadel för tillfället, är du nöjd?


puss tess


5 oktober 2009

Upptäckte idag att mina ridstövlar gått sönder och det gjorde mig grymt sugen på ett par nya! Men får gräslig beslutsångest om vilka stövlar man ska köpa, löjligt eller hur? Har länge varit sugen på ett par Tretorn Advance, inte för att dom är snygga (jag tycker dom är sjukt fula!), men dom är så jäkla sköna! Men sen har man ju hört och sett att dom lätt går sönder och inte alls håller samma kvalité som utlovas och då undrar jag om det är värt att lägga 4000kr på ett par?

Tretorn Advance
Innovativ ridstövel i microfiber för optimal slitstyrka och komfort. Extremt lätt och underhållsfri!

  • Variabel snabbsnörning
  • Vattenavstötande ovandel i tunn och smidig microfiber, Darma 1300
  • Förstärkt fotdel och insida i microfiber, Darma 1400 för maximal slitstyrka och friktion
  • Helfodrad med mjukt kalvskinn
  • Gångveck i fotdelen för ökad flexibilitet
  • Vridstyv hålfot och häl
  • Greppsäker sula av naturgummi
  • Komfort mellansula för stötdämpning och komfort
  • Sporrskydd för dragkedjan i hälen
  • Hälla för enkel pådragning

Storlekar: 36-42  välj standard hög eller extra hög
Färg: röd/silver, svart/silver, brun/silver, marin/silver
Finns att köpa för 2999kr hos Ryttarstugan.




Om jag nu skulle skaffa mig ett par tretorn skulle jag helst vilja ha ett par bruna, men passar det till allt? Min tävlingsutrustning går i marinblått. Är det då snyggare med ett par svarta eller marinblå?

Vad tycker ni?


puss tess

 


4 oktober 2009

Himla tråkigt att blogga just nu, men tänkte iallafall skriva lite om gårddagen! Gårdagen var hysteriskt rolig! Var ju på en av världens bästa förfester till att börja med, Ladies Night i mässhallen. Vilken stämning, och fy fan vad jag älskar Martin Stenmarck! Det var som sagt riktigt roligt, tur var väl också att man hade underbart sällskap under kvällen! Efter mässhallen blev det en lång, härlig utekväll på Hugos med mina absoluta favoriter! Tack hörni, ni vet verkligen hur ni ska göra för att få fram det där extra stora leendet! Taxi hem och jag somnade som ett litet barn så fort jag la huvudet på kudden hihi

Idag har jag spenderat eftermiddagen hos mormor och morfar, ätit god mat och haft härliga diskutioner med släkten som sedan slutade med bio och Flickan som lekte med elden. Riktigt bra film, men jag tycker den är vidrig. Fast precis så sa jag ju om Män som hatar kvinnor också.. Ser iallafall emot den tredje filmen!


Det får bli mycket "fritidssnack" i bloggen ett tag framöver nu då hästarna fortfarande inte är igång pga min ryggskada. Tömkör och longerar Gustav så mycket jag orkar och nu har även Issa hjälpt mig att rida Samantha då hon är helt omöjligt att tömköra och jag vill inte överanstränga henne i pessoaselen för mycket. Tack Issa! Får se om det blir någon tävling till helgen, ser osäkert ut pga flera anledningar. Känns som jag tappat motivationen och det är verkligen inte bra!


Hur gör ni för att få motivationen tillbaka när det känns som att den är helt bortblåst?

puss tess

 

3 oktober 2009

Börjar med att säga ett stort tack till Jennie! Nu kan jag nog blogga ett litet tag till hihi, får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar på denna design ;) Är inte riktigt nöjd med min header, men vet inte hur jag egentligen vill ha den så det får helt enkelt se ut såhär ett tag nu.


Just nu har jag dock ingenting att skriva om! Tyvärr, så de blir lite blankt här ett tag! Iallafall tills jag sätter igång hästarna ordentligt igen, sen lovar ja att uppdatera.. Ikväll blir det iallafall Ladies Night och sedan utgång, tjhooo så roligt ! Så puss sålänge!

gästisar här lite :)

Herre-du-milde, nu har jag suttit här en timma och försökt ändra lite, skam den som ger sig! Får väl se vad Tess säger när hon ser det, hon kanske dissar den totalt? Höhö, alltid skit svårt att göra till någon annan, alla har vi olika smak! Säg gärna vad ni tycker :)

Nu ska jag återgå till det andra jag höll på med.



Slänger in en väldigt söt bild, får väl se om den får stanna kvar eller ej. Den är från mit senaste besök där uppe! Ett väldigt trevligt besök hos bästa, men det är dom ju alltid!♥

Nu ska jag inte skriva mer dumt här, haha. Titta gärna in på min blogg, klicka här!
Vi hörs kanske igen! Puss och kram - skumbanan ;-)/skåååningen by herself!


Slutbloggat

Ja, om ingen hjälper mig NU med designen så slutar ja blogga, jag är trött på de gröna!!!
Och titta hur de går när ja försöker göra nått själv.. ;p hahaha

JAG BEHÖVER HJÄLP!
(om du fortfarande vill att ja ska blogga)