Nyheter

Polis och militär jagade skenande häst i Stockholm.

Polisen och militären jagade en skenande häst genom centrala Stockholm. Efter en timmes flykt kunde hästen fångas in. Hästen, som tillhör den beridna högvakten, kastade av sin ryttare i korsningen Vasagatan - Kungsgatan och fortsatte sedan över till Kungsholmen.
Den har setts på S:t Eriksgatan och nu senast vid Stadshagen, sa Mikael Petterson vid Stockholmspolisen.

Ryttaren skadades efter att ha kastats av mot gatan.
Jag vet inte hur pass allvarligt det är, med henne men hon fördes till sjukhus med ambulans, säger Mikael Petterson. Hästen kunde stoppas strax före Huvudstabron i Solna i riktning mot Bromma, efter drygt en en timme på flykt. Enligt polisen ska hästen ha klarat äventyret bra utan skador. Vad som låg bakom hästens plötsliga frihetsbehov är oklart.



expressen.se

Ganska sjukt? Vilken chock jag skulle få om jag fick se en skenande häst mitt i city! Och btw, vad tänkte gubben i den oranga skåpbilen?! "Äh ja skiter i att bromsa eller veja mot den där 500kg mörka klumpen som kommer springades" WHOOT!? hahaha sjukt, sinnessjukt! Skönt att hästen klarade sig oskadd iaf. Dock är man ju lite nyfiken på vad det var som fick den att kasta av sin ryttare och börja skena..

puss o kram tess


Bloppis

SÅLT !

Bloppis.


Vet att ni har varit sugna länge nu och det kommer att komma massor med saker så fort flytten är klar! Men jag börjar smått idag, vore skönt och bli av med sakerna! Om ett tag kommer det att komma kavaj, schabrak, träns, martingal osv. Men vi tar en sak i taget och först ut ääär;

Ett Henri De Revel pullarträns, brunt (lite rödbrunt) med mässingspännen. Inåtvända spännen vid bett. Fodrat nacksnycke. Du kan även få remontnosgrimma till i samma färg, med mässingspännen och pullback knäppning och fancybrodyr. (köpt nosgrimman löst men är samma färg och märke som pullartränset och kan därför skicka med det). Tyglar ingår! Stl full. Pullarnosgrimman använd men välskött. Remontnosgrimman endast använd en gång. Är dock inte ett swarovski pannband till ;) thihi utan ett pannband med bett på.
Skriv en kommentar eller maila [email protected] om ni är intresserade och ge ett bud (säljs till högstbjudande alt, först till kvar beroende på bud), säljs ej under 200 kr.




puss o kram tess


28 april 2010

Onsdag.

Lite bättre idag men fortfarande inte frisk. Tänker dock försöka gå och arbeta imorgon! Idag har jag varit i stallet på förmiddagen, sen sovit, sen packat, varit och tittat på möbler med mamma, fixat naglarna och nu här. Heelt slut och har massvis med packning kvar! Förstår inte hur allt ska hinnas med..

Hur som helst. Var uppe med Gustav på VRF idag och red. Dom har dressyrstaketen uppe så tänkte att ja skulle upp och pröva att rida honom runt lite där. HAHA dressyrhäst vet jag inte om han någonsin kommer att bli! Vilken fegis han var! Vågade knappt gå nära staketet och bokstäverna och blomlådorna var livsfarliga (skrattade gott inombords). Efter lite övertalning kom vi iallafall in på dressyrbanan och väl inne var allt utanför staket livsfarligt! Till och med hindrerna utanför hihi. Men efter ca 10 minuter kunde han både trava och galoppera, 5 m ifrån staketet - duktig! Att tillägga, enbart 4 bockningar och EN stegring idag! Hade gramanen på och jag tyckte han kändes låg och fin :) Imorgon ska han få springa lite i pessoaselen igen, på fredag får han en välförkänt vila!

Håll utkik bloggläsare, nu blir det snart bloppis!!

puss o kram tess


Videoklipp

Pessoaselen.



puss o kram tess


27 april 2010

Sjuk.

Är hemma från jobbet idag också. Ligger här i sängen med 40 graders feber och känner mig helt jävla död! Var iallafall i stallet imorse och försökte göra någon nytta. Gustav fick gå i pessoaselen idag, har blivit mycket arbete i den nu på senaste tiden. Men han arbetar riktigt bra i den och nu är jag ju faktiskt sjuk. Han var riktigt fin idag också iallafall, jobbade på fint. Blev lite trött i galoppen så fick gå på honom lite där men ser ändå en enorm skillnad i hans arbete när han arbetar i selen, mycket mer harmoniskt och avslappnat än vanligt.

Nu ska jag vila. Ska försöka packa lite sen, måste ta tag i de. Ska ladda upp en kort film från idag också.. Inget roligt att bli helt slut av att inte göra någonting!



puss o kram tess


Fotografering

Bilder.

Blev hemma idag från jobbet, har sovit hela dagen! Ridningen gick iallafall bra på Gustav idag, var ute och galopperade och han gjorde bara en stegring och två bockningar - framsteg!

Nu, bilder från i lördags på hästarna som var riktigt busiga!









hihi visst är dom lite roliga? lite kul att fota dom iallafall :)

puss o kram tess


26 april 2010

Lite bloggning.

Tyvärr kommer det att bli väldigt lite bloggning, iallafall denna vecka. Nu är de nämligen slutspurten i all packning, på fredag flyttar vi in i vårat nya hus i Ljunga! I all denna packning ska jag dessutom hinna med jobb, massör, frisör, hovslagare, häst överlag, pojkvän och vänner. Vet inte hur jag ska hinna, har inte kommit på de riktigt än, men på något sätt löser sig även de!

Jag tänkte iallafall berätta en väldigt rolig nyhet! Det ser ut som allting löst sig nu med Gustav, som att jag hittat en lösning. Känns helt otroligt skönt, men eftersom ingenting är direkt spikat ännu vill jag inte gå ut med mer i bloggen. Men som sagt, de kommer till 90% att lösa sig! :)

Gustav har varit jättefin nu i två dagar, han har gått i pessoaselen. I den arbetar han verkligen hur bra som helst, sådär riktigt lång och låg som vi alla vill ha honom! Gick dessutom bättre än väntat, för sist jag provade pessoaselen på honom i vintras någon gång fick han ju typ panik o bara sparka som en galning. Men i lördags när jag provade igen var han jättefin! Idag blir det dock en tur i skogen, mer än så orkar jag inte. Är helt slut i kroppen, känner mig febrig och har världens huvudvärk, får se om jag pallar jobba idag!

Nu - stallet!



puss o kram tess


Fotografering

Bilder.

Lite bilder från idag. Blir inte mer uppdatering än så, är heeelt slut!










Finns vissa nackdelar med vit häst..

puss o kram tess


22 april 2010

Manen.

Jobb idag också! 12.00 - 19.00, skönt med kortdag. Imorgon blir det en jobbig dag, 09.00 - 21.15, som tur var så fixar mamma stallet åt mig så jag slipper bekymra mig över de.

Förresten. Jag snyggade ju till Gustavs man här omdagen och fick lite funderingar, när vi ändå var inne på svansen, hur ni fixar er manar? Rycker ni eller klipper ni? Eller använder ni kanske bara mankniv? Hur kort tycker du den ska vara? Föredrar du tunn eller tjock man?

Jag föredrar tunn man, blir snyggast knoppar då, knopp-galen som jag är ;) hihi Sen ska den vara ungefär en "hand-bred" lång. Jag rycker manen först så den kortas och tunnas ur, därefter kan jag snygga till det med kniv eller sax om de är något hårstrå som sticker ut hihi


Ganska dålig bild från förra friseringen.

puss o kram tess


21 april 2010

Öppen blogg.

Nä, skärpning Tess! Blev jobbigt att skicka lösenord till så många, visste inte att det var så många som ville ha och att ni var intresserade att läsa :) Kul att ni vill fortsätta följa bloggen iallafall! Jag får stå ut med kommentarer och allt vad bloggning innebär! Öppen blogg ska de vara och jag vill bli bättre med bloggningen! :) hihi Så välkomna alla läsare, nya som gamla! Hoppas ni blir glada över de här. Glöm inte svara på frågorna om svansen i inlägget under :)

Nu är de även lättare att följa min blogg via BLOGLOVIN.

bloglovin

puss o kram tess


20 april 2010

Svansar.

Jag hinner inte blogga idag, börjar snart jobba hihi. Men tänkte slänga iväg en dagens fråga!
Hur gör ni med era hästars svansar? Klipper ni uppe vid svansroten eller har ni den naturlig?
Hur kort tycker ni att en svans ska vara och ska den verkligen borstas varje dag? :)


Gurras svans.
Ej klippt vid roten, går ner till kotleden. Borstas enbart innan tävling/större träning.
Är flätat om de är lerigt ute i hagarna. Tvättas som ovan, innan tävling/större träning annars bara pälsglans i.


puss o kram tess


Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin bloglovin

Fotografering

Bonusbild.

Uppmärksamma örat och den tappade framtanden, charmigt va? ;) hahaha



Så tyckte Gustav om dagens frisering..
"I'll kill youuu"

puss o kram tess


Läsarfrågor

Kan du inte testa och skicka honom till typ Björn eller Fredrik eller ngn då? Se vad som händer och blir han bättre är han ju lättare att sälja?
- Det har jag pratat om tidigare och jag skulle jättegärna skicka honom till Björn. Men det kostar mig isåfall 8200 kr i månaden och de har jag verkligen inte råd att betala, tyvärr. Dom flesta beridare, häromkring, som har ett bra ryckte och är utbildade kostar runt den summan och känner att jag skickar honom inte till vem som helst heller.


Usch vad tråkigt, så har han väl inte varit innan? Väldigt synd iaf på en så fin häst!
- Ja, de är fruktansvärt tråkigt! För som du säger, såhär har han inte betett sig innan. Men det var väl innan han kom på att arbete var jobbigt och han fann ett sätt att komma undan..


Har du ingen kompis som är duktig som kan rida honom lite då och då åt dig så du slipper gå runt och må så dåligt över det?
- Jag har många vänner jag skulle kunna skicka honom till! Men då kommer jag till de problemet jag pratade om tidigare. Hur vet jag att det kommer bli bättre när han då kommer tillbaka till mig? Dessutom kommer det fortfarande kosta mig en massa pengar, som jag inte har. Så jag vet inte om det är värt de faktiskt. Har dock många som erbjudit sig att komma och rida honom några gånger i veckan, så får se, har lite att fundera på nu.


Det låter lite som om du inte vill vänta med att sälja just nu?
- Just nu vill jag sälja. Jag har varken ork, tid eller tålamod för detta just nu. Då känns det mer värt för bådas skull att han hamnar hos någon som kan ta vara på hans kapacitet och vill jobba med honom.


Men jag har funderat på en sak, kollade på äldre filmer och då hade han inte ens tendenser till att bete sig som han gör, har han blivit starkare och kaxigare tro? Sen tycker jag faktiskt att han går för ihop tryckt, är det han eller du som påverkar till det? Jag skulle vilja se mer låg och lång och jag vet att du strävar efter det också men jag skulle vilja höra lite hur du ställer dig till detta?
- Nej, förut har han inte betett sig såhär. Styrig i munnen och med huvudet har han alltid varit, de kan man se från provridnings filmen tex. Han har blivit grymt mycket kaxigare, extra mycket kan jag tycka sen Samantha åkte! Han är otroligt stark i psyket och visst påverkar det även ridningen. Jag veeeet att han är för ihoptryckt tack. Jag jobbar stenhårt med det, hela tiden - varje dag! Tar jag så som lite i handen knäpper han av direkt, släpper ja handen sticker han. Det finns knappt nått mellanting och de är skitsvårt att få honom att slappna av i nacken för han kan gå sådär även om jag skulle släppa (under förutsättning att han inte sticker då). Så självklart vill jag inte ha honom där, jag vill ha honom låg och lång så han arbetar med hela kroppen och kommer upp med ryggen, men mer än vad jag gör nu kan jag inte göra!


Hälsokontroll? Sadelkontroll? Vad säger dina tränare, har dom inget vettigt att komma med? Kan du inte få någon av dom sätta sig upp på honom? Då borde det ju märkas om det är dig han inte vill acceptera eller om det är något annat som ligger och spökar?
- Han är kollad och fullt frisk. Sadlarna är utprovade hos Sharpman och ska ligga korrekt på hans rygg, den ena riktigt väl utformad för honom. Så nej. Tränarna säger kämpa. Dom hjälper mig så mycket dom kan och deras mål är också att få honom lång och låg. Jag har haft folk som provridit honom, med vissa beter han sig likadant med andra inte. Så de sitter i huvudet på honom är ja ganska säker på.


Håller med Sofia (ovan) att han ser lite ihopkrullad(?) ut. Precis som hon skrev så vet jag att du också strävar efter att han ska bli låg och lång. Har du provat rida honom på hackamor? Han ser irriterad ut i munnen stuntals. Hade gärna sett dina händer lite högre också, de tar emot när han rycker med huvudet.
- Jag vet! Men om alla vet att jag strävar efter detta förstår jag inte varför de hela tiden måste påpekas och ifrågasättas!? Jag gör ju så gott jag kan! Nu tycker ja ändå de är skillnad på honom men mirakel sker inte under en dag, thats it! Ja och de vill ja inte göra igen. Hade ingen som helst kontakt me honom och han var superstudsig, gick inte och styra honom och ridningen var kontroll lös. Höjer ja händerna så reser han sig? Har prövat, en av tränarna sa de också men ångrade sig när hon såg hur han betedde sig då..



Såg att de va lite frågor från inläggen under så tänkte att ni kunde få svar. Och jag hoppas ni fick lite svar på era frågor och funderingar. Får ursäkta om de "låter" illa på nått sätt, de är inte meningen. Men är riktigt trött och irriterad så ja hoppas ni har förståelse och att ja gör så gott ja kan..

puss o kram tess


Videoklipp

Från den 18/4-2010.



Enbart den bra delen av passet är med..  
Dålig kvalité som vanligt pga att den är nyuppladdad!

puss o kram tess


19 april 2010

Misslyckande.

Planen igår misslyckades totalt. Som vanligt 20 minuter tömkörning och han var hur jävla fin som helst! Upp i sadeln och helvetet började - igen. Stod han inte på bakbenen så bockade han alternativt studsade upp och ner i galopp och bytte i vartannat, det spelade verkligen ingen roll vad jag gjorde! Han envisades med att av skulle jag. I början var jag lika envis och efter ca 15 minuter gav han sig - för en stund. Då kunde jag galoppera över bommar, till och med skutta lite! Men den lyckan varade bara i ca 10 minuter sen var han igång igen och då gav jag upp.

Ibland förstår jag inte ens varför jag försöker!? Varför kan jag inte bara inse att jag inte klarar av honom och att jag aldrig kommer göra de? De spelar ingen roll vad jag gör eller hur jag beter mig, för han vill inte. Och jag orkar inte bråka, jag vill bara ha kul. Så nu finns det verkligen inga alternativ kvar..

Jag kommer sälja och så får jag väl ge bort honom om ingen köper honom och så får jag inse att den där drömhästen kommer aldrig bli min, jag kan lika gärna lägga hatten på hyllan. De enda alternativ jag har är att låna ut honom till någon duktig ryttare (alltså ingen beridare). Men jag känner samtidigt, vad vinner jag på de då? Jag får ju fortfarande betala hans försäkring, hans boxplats hemma och säkert en hel del andra kostnader också. Jag blir bara av med honom för stunden och hur vet jag att de kommer bli bättre sen? Han kanske beter sig likadant med den ryttaren och så får jag tillbaka honom precis lika jävlig som han är nu - nej de vill jag inte..

Usch jag hatar hästar!



puss o kram tess


18 april 2010

Ursäka bloggningen.

Har jobbat som en idiot den här veckan så har verkligen inte hunnit med bloggen så som jag skulle velat, men jag hoppas ni står ut!? Idag är jag iallafall ledig, så idag blir det bloggning :)

Först och främst tänkte jag på det här med tömkörningen med sadel och hur du fäster tömmarna. Om man tycker det är bökigt med att dra tömmen igenom sadelgjorden så kan du använda dig av gramanögglor! (under förutsättning att du har en graman hihi) De är alltså själva ögglorna du fäster i sadelgjorden när du rider med graman, om du har en gjord som inte har egna spännen. Skitsmart! Jättesmidigt att ändra om tömmen när man slipper dra igenom den under gjorden :)



Nu tänkte jag åka till stallet och rycka man på Gustav, spännande, brukar inte vara så omtyckt av gubben. Ska väl slänga in en film från gårddagens ridpass också och redovisa de?

puss o kram tess


16 april 2010

Inspänning.

Var några som frågade hur jag jag fäster linorna när jag tömkör Gustav med sadel (vilket jag föredrar att göra då de känns mer som att han arbetar under ryttare), alltså hur inspänningarna sitter. Tog lite bilder igår så tänkte visa, hoppas ni förstår :) 

Innersidan spänner jag såhär

Från handen - genom bettringen - till sadelgjorden. På så sätt får jag en ledande innerhand.

Yttersidan fäster jag såhär

Från handen - genom stigbygeln - genom bettringen - till sadelgjorden. På så sätt får jag en stadig ytter.

Fungerar jättebra enligt mig. Det enda "bökiga" med denna inspänning är väl att varenda gång man ska byta varv måste jag fästa om inspänningarna. Men Gustav funkar bäst på detta och då är det värd besväret!

Igår tömkörde jag honom över lite trav- och galoppbommar, han var jättefin! Galopperade jättefint över bommarna och man verkligen såg hur han arbetade med hela kroppen! Så det var superkul. Idag skrittade jag ut på honom en runda, han va snäll. En liten stegring men de var traktorns fel, så jag är nöjd även idag!

Lekte med Klara och Elin i förmiddags. Fick äran och rida Klaras fina Itop och jag lovar - jag är ännu mera kär i henne! iih vilken pollehäst :) :) Precis en sån häst jag vill ha! Men min drömhäst är ju precis så, så håll tummarna ;) thihi

puss o kram tess


Videoklipp

Från dagens träning.



Jag tycker han ser bättre ut! Jag vet att det kommer bli blandade kommentarer,
men jag tycker iallafall de är bättre!

(kass kvalité pga att filmen är precis nyuppladdad så stå ut eller vänta..)

puss o kram tess


14 april 2010

Min plan fungerade!

Började med sovmorgon på min lediga dag hihi, skönt! Sen har jag spenderat hela dagen mer eller mindre med min underbara vän Klara :) Har träffat fina lillflickan Parcia (stavade jag rätt nu Klara? hihi), pratat en heeel del och även kollat när hon tränade Itop för Lotta Björe. Jag är kär i Itop, punkt slut! Fy fan vilken fantastisk häst du har Klara, gissa om jag är avundsjuk, njuuut av henne! Tack för en bra dag Klarus :)


Efter Lotta träningen åkte jag ner till min skitkorv som var jättefin idag. Började med min plan, tömkörning i ca 20 minuter, både trav och galopp. Jättefin, bärig och rund. Sedan tog jag mig i kragen och hoppade upp. Försökte rida likadant som när jag tömkör, med mjuk hand och på en större volt. Kändes som han hade den goda energin från tömkörningen så ridningen kändes bra! Visst spänner han sig fortfarande och är för hög i nacken, men jag kände ändå en skillnad. För en gångs skull kändes det bra ridmässigt! Så nu blir det att tömköra varannan dag och sedan dom andra dagarna tömköra 20 minuter sen rida. Undantag dom dagarna jag rider ut.. Hoppas på att den här planen fungerar till mitten av maj. För sen har jag andra planer! :)

Håller på att ladda upp filmen nu, så den får ni se snart!


puss o kram tess


13 april 2010

Tömkörning.

Underbar dag! För det första - sovmorgon, känns som det var evigheter sen, så skönt! Knallade upp vid 9.30 och gjorde mig iordning för stallet. Blev tömkörning för Gustavs del även idag. (har tömkört honom nu tre dagar irad då ja inte finner någon energi till att bråka me ridningen.) Jag blir tokig på honom verkligen! Under tömkörningen är han hur jävla lugn och fin som helst, bara jobbar på helt rätt hela tiden, så jäkla frustrerande! Jäkligt skönt dock att han faktiskt är snäll under vissa saker, han hade ju lika gärna kunnat vara dum även i tömkörningen.. Men måste snart ta mig upp i sadeln igen, kan ju inte stå och tömköra honom hela livet heller. Men jag har en plan jag ska testa imorgon, får se om den fungerar! Idag tränade vi iallafall på galoppfattningar, han var duktig! Bär sig så mycket finare i galoppen från backen, man blir riktigt ridsugen när man ser honom från backen.. Önskar verkligen han vore så fin i ridningen också!

Lite konstigt är det väl ändå ATT han beter sig som han gör? Jag menar, han är ju fullt kollad och verkligen superfrisk så de är ju bara dumheter han gör när man sitter på. Bäng pollehäst, ibland skulle man bara vilja banka lite vett i huvudet på honom ;)

En bild från idag. Svårt att fota (med mobilen!) samtidigt som man ska försöka hålla i två tömmar ;p


Efter stallet tog jag mig en springtur ute i det fina vädret. Dock en kort sväng, kan inte ha varit mer än någon kilometer. Men eftersom jag varit sjuk fick det räcka! Nu sitter jag här och mer eller mindre bara väntar ut tiden. Börjar jobba sent idag, kortdag, gillas massor kl 16.00 - 20.00. Sen blir det hem till älsklingen ♥ Imorgon är jag ledig, hoppas på att få leka lite med Klara då :) Förresten, ni som känner till Klara, Pierna som hon tävlat (hennes systers häst) har fått ett litet stoföl inatt, jättegulligt! :D Nä, nu ska jag sätta mig i solen ett tag!

puss o kram tess


Ny start - Stängd blogg

En ny start?

Nu är det dags för en ny start, med stängd blogg och förhoppningsvis ett slut på jobbiga kommentarer. Jag vill blogga öppet, det är mitt mål. Jag verkligen älskar att skriva! Berätta om mina ideér, planer, tips och min vardag. Men för att orka detta måste jag få bra och possitiv puschning, iallafall just nu. Innan jag börjar skriva om alla mina pågående tankar måste jag tacka Emelie för den fina designen :)

Nu till mina problem - Jag har jätteproblem med Gustav! Det gick jättebra ett tag och det kändes som att vi var på rätt väg, som att vi faktiskt hade hittat varandra. Men nej.. Ingenting fungerar! Jag går in med en possitiv inställning och hopp om att det ska gå, 10-15 minuter senare bryter jag ihop totalt. Denna häst måste verkligen hata mig! Han ställer sig, sparkar, sticker och utnyttjar verkligen mina svaga armar genom att göra allt han kan för att få mig att ge upp så han slipper arbetet. Han är smart den lilla pojken. Och när jag har jobbat en hel dag orkar jag inte bråka mig igenom ett ridpass, det finns absolut inga krafter för de. Det är därför jag vill skicka honom till någon som kan sätta honom på plats..

Men, jag jobbar bara 20 timmar i veckan, har ingen toppenlön så får inte ut dundermycket pengar varje månad och har därför inte råd att betala 8-9.000 kr för att ha hästen på tillridning (som de flesta beridare kostar). Så nu är jag helt knäckt, ja vet inte vad jag ska göra.. Jag hatar att åka till stallet då jag vet vad som väntar. Att dessutom få höra av alla andra i stallet hur bra de går för dom och hur glada dom är att de går framåt för mig att bryta ihop totalt. Jag är så glad för deras skull, men så less på min egna. Jag har aldrig kännt mig så dålig ridmässigt förut som jag gör nu. De känns som att jag inte klarar av någonting..

Så nu står jag här med Gustav, jag kommer inte få honom såld så som han beter sig idag så det alternativet är att glömma, då ja inte vill gå ner i pris. Jag kan inte skicka iväg honom och jag klarar uppenbarligen inte av honom själv, så vad ska jag göra?!

Nä, nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, jobb väntas 14.00 - 21.00. Jag ber om ursäkt för det tråkiga, negativa första inlägget såhär på en nystart. Men likabra att ni får veta vad som är på gång och vad som händer så ni lättare kan hänga med.. Hörs!

puss & kram tess


Tack

Tack för alla gulliga kommentarer, ni är för söta!

Innan jag låser bloggen behöver jag er hjälp! Jag måste skicka iväg Gustav till någon. Jag varken hinner eller orkar att sattsa 110% nu när jag jobbar och Gustav behöver ridas och tränas varje dag! Så för hans bästa, för att han ska få den chans han har att bli bra måste ja göra detta, trots att det tar emot..

Så om ni vet någon bra tillridare, helst i Norrköping Östergötland, som inte är för dyr, så kommentera gärna. Självklart är ja tacksam för alla tips men hade varit bekvämast om han hamnade nära. Det handlar först och främst om en månad som sagt enbart pga att jag jobbar som jag gör och för att han ska bli riden ordentligt och inte varannan / vartredje dag som nu..

(för er som vill ha lösen till bloggen framöver, skicka ett mail till mig [email protected] alt. skriv på facebook. på så sätt känner ja att ja kan hålla mest koll på vilka som fått lösen o inte .. hoppas ni förstår :) )

Tacksam för alla svar! :) Kram på er


Ny start

Kommer att börja blogga igen..



..med lösenordsskyddad blogg..

jag är trött på folk som inte har ett gott ord att säga i de jobb ja sliter me varje dag. ja vill kunna skriva vad ja vill utan att bli påhoppad. ja kämpar som en idiot för att de ska bli bra, då behöver ja inte negativa folk i min omgivning, för ja är inte lika stark nu - som då. så de är bara vissa som kommer att kunna följa min blogg i fortsättningen, tyvärr.. de känns inte som ja har så mycket alternativ längre. nån dag i framtiden hoppas jag på en öppen blogg, för alla..


Film

Lite framhoppningsfilm :)