Dag 30 - Ett sista ögonblick


Sista bilden på henne vid liv..
12 timmar senare var hon borta..
Bilden väcker så extremt mycket känslor
Och så otroligt jobbiga tankar,
"tänk om"..

Ett sista ögonblick jag aldrig någonsin kommer att glömma!


Dag 29 - Mina ambitioner

Det känns som att jag har så extremt många ambitioner, fast på olika plan!

* Jobb
Jobbmässigt vill jag inte vara kvar på ICA tills jag ska gå i pension, absolut inte. Jag har nått mitt mål på ICA nu genom att vara fast anställd och ha lite mera ansvar vissa dagar. Min ambition med jobb är att få jobba med någonting jag verkligen tycker om och trivs med. Vill se mig själv antingen som florist, butiksbiträde i klädbutik eller butiksbiträde i ridsportsbutik. Skulle dock kunna se mig på ett kontor också haha

* Kärlek & Familj
Min ambition där är att leva i nuet och inte ta saker och ting förgivet. I framtiden vill jag ha barn, vara gift, bo i villa och leva lyckligt. Men fram tills den dagen är jag extremt lycklig som jag är nu :-)

* Häst
Jag vill ha en lång framtid tillsammans med min häst. Mina ambitioner är att utvecklas som ryttare, att någon gång i framtiden rida en 1,30 klass och rida en LA dressyr på 65%. Men framför allt ha kul, utvecklas och det som träning.


Det var nog mina ambitioner, ganska kortfattat :-)


Dag 28 - Det här saknar jag

Kan ni gissa?

Världens (eller numera Trappalandas) absolut finaste, vackraste, mest underbara Cassiopeia ♥ Det finns ingenting som jag saknar så mycket som min fina häst. Kan verka löjligt för många och förståligt av andra, jag bryr mig inte om vilket. För mig var hon allt. Bandet mellan henne och mig var så stark att jag skäms över att berätta om det. Bara att stanna upp en sekund och minnas allt får mig att storgråta. Känslan av hennes varma mule emot mitt ansikte, hennes bebisliknande gnäggning som mötte mig varje dag, hennes tramsiga rädslor, hennes enorma scoop, hennes kärlek.. Tänk att man kan få ett så starkt band till ett djur, ett flyktdjur..

Det går inte en dag utan att jag minns någonting från vår tid. Det blir svårare och svårare att prata om henne utan att bryta ihop, att acceptera att hon aldrig mer kommer tillbaka. Tiden läker inte såren, det är en myt. Jag kommer alltid att älska min prinsessa och hon kommer alltid att vara min nummer ett. Jag kommer aldrig att hitta någon Cassiopeia igen, men jag tror inte ens jag vill det. För det finns bara en Cassiopeia och hon betar fridfullt på Trappalandas gröna ängar..Älskar dig min fina ängel ♥


Dag 27 - Min favoritplats

Stallet!
 
Där kan jag verkligen vara mig själv, utan att någon påpekar någonting. Jag slappnar av som bäst när jag är i stallet. Att bara sitta i boxen och mysa med sin älskling eller stå och rykta och känna hur bandet stärks emellan oss, så underbart! Jag gillar till och med mockningen och allt de där som hör till. Drömmer mig ibland bort i min egna lilla värld när jag står där och plockar bajs hihi. Älskar verkligen stallet och tror inte jag skulle klara mig speciellt länge utan det..


Ännu bättre vart det sen vi flyttade :-)


Dag 26 - Mina rädslor

Min största rädsla är att bli ensam.
Ensam utan kärlek, vänskap, familj och djuren.Vet egentligen inte varför, men det är det absolut första som ploppar upp i mitt huvud när jag hör ordet rädsla. Självklart har jag fler rädslor, så som ormar, att totalt misslyckas eller att gå ensam i mörker. Jag har nog många rädslor som jag inte riktigt vet om, utan som dyker upp vart efter..

Dag 25 - En första

En första återförening..

Älskade ponnyplutt!
Scheckenhof´s Orkan
Första gången jag fick träffa dig efter att vi skildes åt - De går inte ens förklara med ord..


Dag 24 - Det här får mig att gråta


världens finaste flickor ..
saknar er så mycket!!!
beta fridfullt älsklingar
:'( ♥


Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Familj Kärlek Vänskap Ärlighet Hästarna Teddie 


Dag 22 - Det här upprör mig

Listan kan göras lång och jag orkar inte rabbla upp allt..

- Oärliga människor
- Folk som misshandlar, både människor och djur
- Folk som vanvårdar
- Folk som utnyttjar
- Otrohet
- Falsk vänskap
- Misslyckanden

osv osv..

pussis tess


Dag 21 - Dessa människor dras jag till

Trött på denna lista, så nu kör vi allt rakt av - var beredda på många inlägg!

Hur som, dag 21.
Jag dras till hästmänniskor, konstigt va? Nästan varenda människa i min kontaktbok i mobilen tex är hästmänniskor. Hälften på facebook är med all säkerhet hästmänniskor. Men i övrigt, vadå "dessa människor dras jag till" ?! Jag försår faktiskt inte riktigt hur jag ska svara.

Jag dras till trevliga, öppna människor som inte snackar skit utan står för vad man tycker och säger. Ärliga och omtänksamma människor, som kan glädjas åt andra och inte bara sig själv..

pussis tess


God Jul


Dag 20 – Den här månaden

December.

Vad ska man säga? Den har väl varit upp och ner precis som alla andra månader. Gustav däremot har gått som en klocka typ hela december, fram tills jag ställde av honom! Det känns sjukt roligt, med tanke på hur mycket neråt det gick där ett tag. Tycker om min lilla Gustav mer och mer för varje dag. Ska bli intressant och se hur han beter sig när jag sätter igång honom igen :-)

Annars har jag jobbat och slitit som vanligt. Har inte haft någon julstress eller något för fem öre. Har inte heller haft någon direkt julkänsla förns idag! Men jag är nöjd med den här månaden såhär långt, men jag längtar tills den är slut ;-) hihipussis tess


Dag 19 – Detta ångrar jag

Mycket!

Jag kan inte riktigt bestämma mig för en sak.. Det finns så mycket som jag ångrar, men det första som ploppar upp i huvudet på mig är nog att jag inte tagit vara på all fin tid jag fått. Som tex. sista tiden tillsammans med Peisan känns det som att jag tog för givet och inte njöt.. Och samma sak har hänt sedan dess, med allt. Det får nog bli ett nytt löfte till mig själv. Att ta vara på den tid du har, att njuta av varje sekund och inte göra småsaker till stora skitsaker! Men kan faktiskt inte säga en såndär stor grej som jag ångrar..

pussis tess


Dag 18 - Mitt favoritminne

Jag har många, väldigt bra minnen. Men ett utav det starkaste är såklart hästrelaterat!

Det var 2002 tror jag, jag hade ponnyn Ginger. Det var tävlingsdags, andra omgången av ponnyallsvenskan division tre. Vi hade världens underbaraste lag! Vårat lag hade tagit oss vidare till omhoppning och vi visste att vi hade ganska bra stilpoäng med oss från grundomgången. Men det är lätt att man glömmer när man kommer in på en omhoppningsbana, men vi höll oss i skinet, red runt omhoppningsbanan, snyggt och säkert med något mer fart än i grundomgången. Med fyra felfria ryttare även i omhoppning och en lååång väntan på prisutdelning, trodde vi att vi hade kommit trea. När det då ropades ut i högtalarna att "till prisutdelning, som segrare vill vi ha Hageby Ridklubb följt av .." Vilken känsla! Och vilket jubel det blev! Vi hade den absolut största hejarklacken och jag tror alla fällde en liten tår i detta ögonblick..

Vi hade aldrig en tanke på seger, utan vi red för att vi tyckte det var roligt. Vi var ett väldigt sammansvettsat gäng som gjort mycket tillsammans och att ha roligt var det allra viktigaste. Med tanke på att vårat lag bestod att en lektionsponny och tre väldigt unga ponnier så fanns aldrig en tanke på seger eller placering. Därför var detta extra roligt!

Samma dag red jag en klass efter laghoppningen med Ginne. Där gick vi in och satte en klockren dubbelnolla och kom ut från banan som ledare. Dock blev vi slagna och hamnade tillslut på en hedrande tredjeplats. Men guud så glad jag var och så kul vi hade! Ett otroligt starkt minne och någonting jag aldrig kommer att glömma...


Jag - Ginger. Hanna Hedenberg - O´neil, Pappa Bosse, My Linde - Hagens Xantina, Frida Örnborg - Galant.
pussis tess


Dag 17 - Min favoritfödelsedag

Utan tvekan min 20års dag!
Det var bara hemmatrevligt och mysigt tillsammans med familjen, inget speciellt egentligen. Men det var min första födelsedag som jag verkligen njöt. Jag hade en underbar pojkvän som verkligen gjorde min dag! Jag var nöjd och glad med mitt liv. De enda jag beklagade mig över var att Peisan hade försvunnit.. Annars var allting perfekt. Inget överdrivet och inget som bara rann ur sanden. Hade ju en suverän 20års fest några dagar senare också med mina älskade vänner! Dessutom att få gå på systemet själv och känna sig vuxen, de är stort de ;-) Annars är inte jag så mycket för födelsedagar faktiskt..


tess firar sin 20års dag.. man kan ju undra om jag var nykter här hihi

pussis tess


Dag 16 - Min första kyss

Den fick jag nog av killen jag var tillsammans med i årskurs fem, Marcus. Nämnde honom i ett tidigare inlägg.. vi lekte sanning eller konsekvens tror jag och jag åkte på't så att säga. Ville inte alls, var supertjurig över att jag var tvungen till att kyssa min "pojkvän", tyckte det var äckligt. Men jag var tuff nog och gjorde det haha Det var busigt! ;-)pussis tess


Dag 15 - Mina drömmar

Mina drömmar ändras mer eller mindre varje dag, lite beroende på vilket humör jag är på..

Men idag skulle jag säga att mina drömmar mest handlar om att få leva ett långt, friskt liv tillsammans med nära och kära. Längre in i framtiden vill jag nog ha barn, en stor villa och gifta mig hihi Jag vill inte vara ensam!! Min dröm om ett nytt jobb forsätter. Vet dock inte riktigt vad jag vill jobba med.. Butiksbiträde i kläd- eller heminredningsbutik kanske eller florist..

Inom hästvärlden vill jag ha en arbetskamrat, en vän för livet. Vill kunna rida iallafall 120 cm klasser stadigt och även LA dressyr. Min största dröm är att få rida en 130 cm klass, de skulle vara sjukt kul! I övrigt som sagt bara en härlig arbetskamrat att ha roligt med och fortsätta utvecklas tillsammans med. Åka på meetings och träffa trevligt hästfolk. Inga fler skador, olyckor eller någon mer bortgång tack!Vinna 10 miljoner - de är nog min största dröm ;)


Dag 14 - Det här hade jag på mig idag

Nu börjar den här listan bli riktigt tråkig, eller?
Var det inte typ det här hade jag på mig idag, bara för någon dag sen?

Hur som, idag har jag levt i mina stallkläder.


(Ursäkta för vidrig bild, men orkade inte riktigt engagera mig..)
Två par långfillisar, blåa Kingsland byxor, höga sockar från Inter Sport. Underställströja, Kingsland randig långärmad tröja, hood från Ullared. Vantar från Ullared, Mössa och jacka från Kingsland...


Dag 13 - Den här veckan

Har varit konstig men otrolig skön såhär långt!

I måndags var jag ledig och då spenderade jag halva min dag i stallet, mys. Åkte med Frida till Sharpman och skulle shoppa loss, men kom hem med ett par fula boots.. Något besviken jag var! Åkte hem till min kärlek på kvällen och spenderade den tillsammans med honom ♥

tisdagen så vaknade jag upp hos pojken min. Ledig även denna dag så blev stan tillsammans med Klara. Skulle handla julklappar och kanske något fint till mig själv.. Misslyckat även där då jag kom hem med en julklapp.. Vad har hänt med shoppingen & shoppinghumöret?! Kvällen spenderade jag i stallet med det underbara folket därute. Skrittade en sväng barbacka på Gurkan. Mystisdag!

Igår.. Stall vidrigt tidigt och utsläpp. Skrittade ut en sväng i fantastiskt väder med Gurris. Sedan blev det jobb 12.00 - 18.00, direkt hem till moster Anci som fyllde år. Massa tårta omnomom!

Dagens lilla torsdag bjöd på tidig stalldag och ett lättare dressyrpass på Gurris i ridhuset. Egentligen ska han ju ha vintervila nu, men blev ändrade planer pga provridningar osv.. Efter stall var det jobb 12.00 - 20.30.

Imorgon är det fredag och då blir det jobb 09.00 - 18.00 sen stall. Sen blir det lite.. annat. Sen blir de antingen fredagsmys, fredagsdepp eller lite afterwork med nåra fina arbetskamrater. Den som lever får se!

Lördagen består av sovmorgon ♥ sen stall och provridning. Sen lite stallmys och kanske hem och baka eller nått annat avslappnande. Sen utgång med arbetskompisarna hihihi

Söndag. Troligtvis en bakisdag på ICA mellan 11.00 - 17.30, sen stall. Om ja har tur får ja väl träffa han ja tycker om mest också..

Dag 12 - I min handväska

Min handväska är av det större slaget så att säga hihi Jag har dessutom för mycket i den, hittar aldrig det jag ska ha.. Har en liten handväska också, men i den går de ju inte i allt jag vill ha istället. Kan vara dagens I-landsproblem!

Plånbok. Nästan alltid tom på pengar, men jag har gott om kvitton och klubbkort! hihi

• Hårborste. Jag får panik om mitt hår inte är genomborstat och ser skaplig ut! (sjukt, ja vet.)

• Handkräm. En drog på jobbet, blir otrolig torr om händerna av alla pengar..

• Nagelfil. En nagel kan ju gå sönder och då måste de snyggas till med en gång, that’s it!

• Tamponger. Ett måste för en tjej, eller? Man vet aldrig när en värsta vän kan dyka upp.

• Nycklar. Varför ska man ha så många nycklar?! Hemmanyckel, bilnyckel, två olika jobbnycklar, nyckel till tävlingsskåpet, nyckel till källaren, cykeln, transporten.. Tror det var alla. Vidrigt många nycklar är det i alla fall och alla ser fan likadana ut! Jag hatar nycklar!

• Telefon samt lurar. Det viktigaste! Aldrig utan min mobil! Och lurarna är viktiga också, utan dom – inget spotify. Utan spotify – irriterad Tess. Dock är det Musikhjälpen i P3 som gäller nu ♥

• Tuggummi. Extra med melonsmak omnomom!!


Man kanske inte kan kalla detta handväska?

Tror det var allt som jag alltid bär med mig.. Till jobbet är det ju ioförsig matlåda också.. hihi

pussis tess


Dag 11 - Mina syskon

Jag är minstingen i familjen Klintestam. Jag har en äldre helbror, Christian, världens absolut bästa storebror! Under vår uppväxt tillsammans var vi väldigt sällan osams, vi var nog mer bästisar faktiskt. Christian är 3 år äldre än mig och vi är nog ganska lika varandra, jag har alltid sett upp till honom. Han har väl aldrig varit speciellt hästintresserad utan tycker mest att det går fort och kostar pengar. Men han har faktiskt varit på en och annan hästtävling! Dock föredrar han fotboll som han spelar själv, eller hockey. Jag hoppas att vi alltid komma ha ett starkt band till varandra och att jag alltid får ha honom som den storebror han är. För mig är han väldigt betydelsefull!Jag har faktiskt en halvbror också, Fredrik, från pappas tidigare förhållande. Tyvärr har jag inga starka minnen av honom från mina yngre dagar, trots att vi växte upp ihop. Eller, han var väl typ 15-16 någonting när jag föddes tror jag. Vi har kommit varandra närmre på senare tid, speciellt sen han blev tillsammans med Sofie och fick barnen Lucas och Ronja. Jag älskar dessa fantastiska ungar! Fredrik i sig är nog världens lättsammaste människa. Tillsammans med honom har man aldrig tråkigt och han kan alltid få en på bra humör. Han har varit på några hästtävlingar och provat en och annan av mina hästar och är väl inte jättenegativ. Ronja och Sofie är hästtokiga och förhoppningsvis köper dom en liten ponny snart haha Han är iallafall en fin storebror! Och tack vare honom har jag ju fått världens goaste syskonbarn! :-)

 

 

 


Dag 10 - Det här åt jag idag

Mc Donalds till lunch tillsammans med min vän Frida.
Mc Chicken *omnonom*


En clementin och en Nutrilett chocolate shake till kvällsmat!Jag är extremt stor i maten ;-)


Dag 9 - Min tro

Tveksam över om jag ens har någon tro..
Men jag tror på ödet och att allting händer av en orsak, hur dåligt eller bra det än är.
Jag tror på kärleken och vänskapen.

Att vill man någonting så går det..


Dag 8 - Ett ögonblick

Hur ska jag kunna välja ett ögonblick, när jag har tusentals med ögonblick i mitt liv?!

Men ett ganska stort ögonblick som jag skulle kunna skriva om är när jag träffade min underbaring för första gången.. Var absolut en av dom sjukaste kvällarna jag varit med om, allting hade varit piss och gått rakt ner i en 90 graders nedförsbacke! Det var tre veckor efter att den dåvarande "pojkvännen" dumpat mig stenhårt och två veckor efter att Cassiopeia lämnat jordlivet. Jag hade fest hemma hos mig, vi skulle vidare med taxi in till krogen och mina sista ord var "jag ska fan inte flörta med en enda kille ikväll, om en kille kommer nära, slå han stenhårt!". Innan jag satte mig i bilen blev jag omkulldragen på en fet isfläck av Mange (tack igen Mange!) och slog i axeln som fan. Men ut till krogen skulle jag trots enorma smärtor.

I kön till Hugo står jag tillsammans med Klara och Melinda. Melinda börjar prata med en kille som går förbi alla i kön och rätt in. Mina ord till denna kille var "Du ser ju ut som 15, du kommer fan inte in här". Fick en spydig kommentar tillbaka och får senare veta att detta var Melindas storebror, 20 år gammal. ooops! Väl inne på Hugo känner jag att jag behöver be om ursäkt, sagt och gjort. Ber om ursäkt och går sedan därifrån. Senare på kvällen dyker denna kille upp, han bjuder på en drink och vi pratar hela kvällen. Jag avslutar med innan vi ska dra hem, sed att skriva mitt mobilnummer på hans kvitto, mest för skojs skull, säger hej då och går. Dagen efter ringer han och ja.. nu är vi där vi är..

Min fina Marcus
Kanske inte den mest romantiska berättelsen om hur vi träffades. Men oj vad glad jag är över att jag träffade honom. Och den jag ska tacka är egentligen Melinda. Snart 2 år har gott och jag är lika kär nu, som då.

pussis tess


Dag 7 - Min dag

Berättar om gårddagen, för idag har jag bara varit bakis..

Steg upp 09.00 åt frukost i lugn och ro.
Åkte till Skärblacka och gjorde naglar 11.00 och var hemma igen 14.15
En snabbis till stallet och var hemma därifrån 15.05
Duscha, locka håret, sminkning och fixa sen in till stan och Maria 17.00
Vidare till Martin, framme där 17.30
Fulla drog ICA folket vidare mot ICA 18.30
Buss till Östgöta kök och julbord och för mycket sprit.
Buss till Hugo 00.00
Hem, däcka i säng 03.00

En bra dag, stressig men sjukt kul personalfest!

Dag 6 - Min bäste vän

Det känns som att jag har haft många bästa vänner i mitt liv. Men det är nog bara en som alltid stannat kvar, som stannat upp och lyssnat, tröstat, stöttat och varit med mig från början.

Min älskade mamma. Bättre vän än henne är jag tveksam om att jag får :-)

För henne kan jag berätta allting! Jag behöver inte berätta om jag mår dåligt, der ser hon ändå. Jag behöver inte heller berätta om jag är lycklig, de ser hon på mils avstånd. Hon finns där och stöttar mig i allt jag gör, även om hon inte tycker att allt jag gör är rätt så finns hon där som en hjälpande hand. Jag är så extremt tacksam för allt de mamma gör för mig, hon är helt enkelt min bästa vän ♥


Dag 5 - vad är kärlek?

För mig är det en jättesvår fråga, samtidigt som det känns så självklart.. Det är som att det inte riktigt går att sätta ord på vad kärlek egentligen är, det måste liksom upplevas.

Men för att försöka, kärlek för mig behöver inte vara mellan två personer. Kärlek kan finnas mellan människor och djur, människor och mat, resor – allt egentligen. Finns det egentligen en gräns på vad kärlek är?

Jag är tokkär i min fantastiska pojkvän och jag älskar honom mest av allt. Hos honom känner jag mig trygg och fin som jag är och jag känner verkligen att det är han jag vill leva med! Och för mig är det väldigt mycket kärlek. Kanske den absolut bästa kärleken?! Jag älskar min familj och är så tacksam över att ha min familj som den är, de är kärlek även det. Kärleken till de fyrbenta, Gustav och Teddie är också en extremt stark kärlek som jag inte skulle klara mig utan. Jag har alltid haft kärlek omkring mig, från familj, vänner och djuren. Men jag fick nog en bild av kärleken på riktigt när jag träffade Marcus och jag har vuxit extremt mycket sedan jag träffade honom!


jag älskar dig min fina


Så jag har inget bra svar på vad kärlek är. För mig är kärlek det jag just beskrev – svårt att sätta ord på.

pussis tess


Dag 4 - Det här hade jag på mig idag

Började dagen med denna.

En ljus jeansskjorta från Carlings med ett basic vitt linne under. Dock var den idag instoppad innanför ett par höga mörka jeans istället för leggins. Till det ett par snygga svarta klackskor! Det funkade till och från jobbet ;-)

Bytte sedan om till den übersnygga jobboutfiten.

Ett par fula svarta pösiga jobb-brallor med en ful brunrutig skjorta och två fula röda tjocktröjor över. Till det ett par snygga och sköna Reebok easytone skor.. ICA behöver verkligen få en ny idé till jobbkläderna, dom är vidrigt fula!

Till sist, älskade stallkläderna

Två par långfillingar med ett par snygga marinblå Kingsland byxor över. Ett långt vitt basiclinne med en vit undertröja över. En grårandig Kingsland tröja över det samt en blå ullared hood över. Sen såklart älskade Kingsland dunjackan, Kingsland mössan och de asvarma bootsen från Skopunkten, mums!

(sitter fortfarande i långfillisar och hooden, orkar inte byta om hihi)


Det var dagens de..

pussis tess


Dag 3 - Mina föräldrar

Mamma Marie är mellanstadielärare och extremt engagerat i min ridning. Jag och min mamma har ett mycket starkt band till varandra och jag ser upp till henne i allt hon gör. Hon är den i familjen som hjälper mig mest i stallet och med ridningen. Hon gör allt ”skitgöra” när jag inte har tid eller är sjuk. Hon står på marken och stöttar mig, hjälper till och ger förslag. Min mamma är bäst, så är det bara. Hon är en av anledningarna till varför jag inte flyttar hemifrån, jag mår så bra tillsammans med henne!

Pappa Bo
, förtidspensionerad, före detta brandman. Det är 16 års skillnad mellan mamma och pappa, men det är ingenting som jag lägger märke till.. Pappa är den som varit med från grunden i min ridning, jag tror han var den som blev gladast när jag sa att jag ville börja rida. Han har alltid haft en stor kärlek till hästar! Han är den som ställt upp med körningar, betalningar, träningsfix, försäkring – ja allt, tills de att jag fick jobb, en riktig klippa helt enkelt! Han försvann lite i min hästvärld när Cassiopeia försvann, han tog den bortgången extremt hårt. Det var pappas prinsessa om man ska ta orden från hans mun.. Men han ställer fortfarande upp och han vill att ja ska lyckas.

Utan mina föräldrar vore jag ingenting, de är ju trots allt dom som satt mig till världen ;-) Jag älskar min mamma och pappa, jag är otroligt tacksam för allt dom gjort och för allt jag vet att dom kommer göra i framtiden ♥ Jag älskar er mina guldklimpar!!

 

pussis tess


Dag 2 - Min första kärlek

Min första riktiga kärlek fanns i ponnyn Ginger.
Det fanns verkligen inga killar i min värld under min ponnytid, det fanns bara hästar. Och min första kärlek hittade jag på Blocket tillsammans med min pappa. Det var kärlek vid första ögonkastet, jag var 8½ år gammal.

Min fina ponny fick jag ha fram tills jag fyllde 15 år och skulle börja gymnasiet. Sen fick min fina ängel somna in pga sjukdom, gissa om jag hade ett brustet hjärta?! Fina älskade Ginger ♥ Nu är det 5 år sedan han försvann..I skolan fanns det väl alltid söta killar som man frågade chans på, men det var mest för att "man skulle det". Bästa kompisen fick sedan gå och göra slut åt en, eller så skrev man en lapp och la i "pojkvännens" skåp. Och min första pojkvän (observera att detta inte var min första kärlek, eller att de va kärlek överhuvudtaget) hette faktiskt Marcus. Inte den Marcus jag är tillsammans med idag haha, nejnej det här var pojkvännen i årskurs 4-5, då var vi tillsammans och höll handen och kramades när ingen såg hihi busigt! Lite komiskt att min drömkille som jag idag är tillsammans med också heter Marcus, eller? ;-) Hur som, där fick ni veta lite om min första kärlek.

pussis tess


Dag 1 - Om mig

Vem är jag? Jag hatar att berätta och beskriva om mig själv. Men för att följa listan.. Jag är Therese, eller Tess, en ganska glad och possitiv tjej skulle jag nog säga. Jag har väldigt lätt för att gräva ner mig i små saker som byggs upp och blir stora skitsaker istället. Förr skulle jag nog även säga att jag var en utåtriktad tjej med självförtroende och drömmar om stora saker. Dom sakerna har väl minskat någelunda på senaste tiden, men jag kämpar för att komma tillbaka.

Har haft ett ganska otursföljt hästliv, men är idag lycklig av att ha en fantastiskt fin häst, jag har bra och stöttande människor och tränare omkring mig. Jag jobbar på en ICA butik i stan, bor hemma och har varit tillsammans med mina fina pojkvän i snart två år. Älskar fotografering och har ett löjligt shoppingbegär av hästprylar.

Det är väl en ganska skaplig beskrivning av mig utan att skriva en hel uppstats? Det finns nog inte så mycket mer att skriva om mig..pussis tess


6 december 2010

Tack för alla fina tips och kommentarer!
Många tyckte att jag skulle prova med volt efter hindret och det ska jag absolut prova. Jag har alltid varit lite emot det här med halt efter hindret och det var jag verkligen inte ensam om, skönt! Sen tyckte några att jag skulle ha bättre galopp innan hindret och inte puscha så mycket så han blir "tokig" efter. Saken där är att, jag sitter verkligen helt still och har nästan ingenting i handen innan hindret (en klar förbättring hos mig då jag alltid suttit och fegridit innan), så numera låter jag honom bara gå lite som han vill för då blir det bäst. Sen är jag absolut lite seg och långsam efter och kommer på en halv långsida efter hindret att "oj, nu går det fort" hihi men vill ju inte slita i honom för mycket heller.


Men hur som helst, tackar så hemskt mycket för alla kommentarer! Nu blir det full fart ut till stallet, ska på mitt första stallmöte på Fursta Gård. Hoppas på att jag hinner rida ikväll också! Eventuellt har jag en provridning i helgen.. Vi får se. Gustav fick förresten ett nytt dressyrträns igår av mamma, som var för litet :-( buhuuu!


4 december 2010

Hoppade Gustav idag igen, själv. Börjar komma tillbaka ridmässigt nu vilket känns toppenskönt!
Dock så är jag inte jättenöjd med min egna ridning idag, jag blir lätt lite för noggran när jag rider i grupp och vill påverka för mycket. Så idag blev det lite för mycket plock i handen och lite för dålig galopp. Men Gustav har verkligen vuxit till sig! Ställer upp och försöker göra det mesta rätt! :-)Dock så har jag en fråga till er läsare. Gustav har börjat med att öka farten väldigt mycket efter hindrerna och jag är kluven hur jag ska rida. Ena tränaren säger "gör halt" och sedan börja rida framåt igen. Den andra säger "fortsätt rida galoppen, in på volt och få kontroll". Har försökt med båda varianterna och ja.. jag tycker typ inget av de fungerar haha Har ni några tips vad man ska göra med en springig häst efter hinder? Nu är de så att ja knappt hinner på honom tillbaka innan nästa hinder, vilket inte är så lyckat om man ska hoppa bana ;-)

3 december 2010

Varför vill ingen göra en ny design till mig?! Buhuu på er :-(


Sitter här i soffan, ensam med tända ljus och tittar på idol. Första gången jag ser programet och undrar, varför är alla så hysteriska över denna Jay? Nae, idol var bra den första säsongen och när Darin charmade alla små tonårshjärtan (och mig). Inser också hur lite jag ser på TV nu förtiden, hänger inte alls med i svängarna när alla på jobbet pratar om Idol, Paradise Hotel, Argna Snickarn och ja allt va de heter, jag säger bara Flickorna på Klitteholm! Enda programet jag tar mig tid till att titta på ;-) haha

Gurkis sköter sig så bra nuförtiden, tror han trivs på Fursta. Imorgon ska vi leka runt i ridhuset lite med Frida och Maria. Sen är det bara en ordentlig ridvecka kvar för Gustav, sen ska han trappas ner och gå på vintervila! :-)

Nä, om jag skulle lägga ifrån mig datorn och försöka sova, då går de ju fortare tills klockan slår 04.30 och min kära pojkvän kommer hem. Världens finaste kille, tycker om honom så mycket! Nä, försöka sova var de ju..