30 november 2010

Okej, egentligen är det för sent för att sitta här och skriva nu. Men jag kan ändå inte sova, så då kan jag likagärna skriva av mig lite här i bloggen (de händer ju inte allt för ofta nu förtiden).

Vintern har kommit till Sverige, på riktigt. Är så nöjd med mig själv att jag valde att sätta på snösulor och brodd på Gustav redan för två veckor sedan! Behöver inte bekymra mig om denna jäkla snö, som faktiskt ställer till med stora problem för många. Dock är det dags snart att börja trappa ner inför vintervilan. Eftersom det inte har hört av sig någon, tillräckligt intresserad, vettig och bra människa angående Gustav väljer jag att ställa av honom tre veckor nu under vintern, så han ska få tid att vila sin kropp (och knopp!) Sen kör vi på i januari igen. Är det så att han blir kvar så har jag en plan för både honom och mig, därför har jag ingen direkt brådska med att bli av med honom, just nu. Allt ska stämma till 110% om han ska flytta, that's it.Snart är det jul och jag jobbar bara Annandagen, skönt. Jag har en megalång önskelista haha, dock så är ju inte våran familj någon direkt "julfirar-familj", så vet att det inte blir några julklappar. Men drömma har ju aldrig varit förbjudet, eller? Högst upp på min lista, till mig står en lägenhet ;-) högst upp på listan till Gustav står ett Dyón träns med repnosgrimma. Meeen, jag har jobbat dåligt senaste tiden så lönen har inte varit den bästa, så dessa julklappar får vänta!

Nu ska jag försöka sova igen. Hatar att sova ensam, de är riktigt pissigt. Men de väntar en lång arbetsdag imorgon så nu måste jag åtminstone försöka! Hörs igen på torsdag :-)

30 november 2010

Hejhopp. Sitter på jobbet, ensam i fikarummet, fryser och har allmänt tråkigt.. Jobbar till 19.30 sen blir det stallet och ridning! Skulle ridit imorse men var för seg och långsamt med allt annat så får bli ikväll istället. Om jag inte kommer hem för sent ikväll lovar jag lite ordentlig uppdatering här på bloggen, annars får ni hålla er till torsdag när jag är ledig :) så, nu har jag fördrivet tiden lite, dags att gå ut och sitta i kassan igen.. Puss på er!

28 november 2010

jag är tokkär i min underbara Marcus Nilsson :)

27 november 2010

Idag hoppade jag faktiskt Gustav, aldeles själv :-) Har inte hoppat honom på.. ja, vad kan det vara nu? Två månader? Nått sånt är det väl iallafall. Är så sjukt nöjd med både Gustavs och min insatts idag. Jag red för en gångsskull rätt och han gjorde sitt rätt också. Vi höll oss på två hinder och 70cm, men det kändes så skönt.

Den här veckan har Gustav varit helt fantastisk och jag har bara njutit :-) ♥


Något nervös för första språnget och glömde hålla om benen lite hihi ooppss


26 november 2010

Tack för alla fina tips om bra frisörer, jättegulligt av er :-)

Idag har jag varit ledig, så har passat på att ha en heldag tillsammans med min underbara mamma ♥ Vi har shoppat loss ordentligt på stan, fikat och bara haft det mysigt tillsammans! Tråkigt att det inte finns tid till att ha fler dagar som denna, men man får vara glad för det vi lyckas skrapa ihop.

Annars så rullar det på som vanligt med jobb, stall och pojkvän. Det har fortfarande inte blivit några provridningar med Gustav. Jag tycker inte att några vettiga har hört av sig och den enda vettiga som har hört av sig ballade ur dagen innan sjävla provridningen.. Men jag har absolut ingen brådska med att bli av med honom och känner ingen sorg över att han är kvar, just nu rullar det på fint så det gör inget om han blir kvar ett tag :-)

Förövrigt så har jag ett väldigt stort flytta-hemmifrån-abstinensbesvär! Inte för att jag inte trivs hemma, för det gör jag. Men vill ha något eget. Idag när mamma och jag gick på stan hittade jag så mycket som min lägenhet vill ha.. Men eftersom jag är urkass på att spara pengar så sket det sig med lägenheten jag ville köpa. Men till nästa år, då jäklar ska jag ha nått eget :-) 

Som avslutning får ni se Gustavs egna lilla film ♥


24 november 2010

Fy, jag är verkligen urdålig på att skriva här! Men så kan det va.. En jävla månad kvar till jul och jag har ångest!! För er som frågat; ja, det är såå skönt med ridhus! Och nej, jag har inte förlängt håret, det är bara allmänt ovårdat och inte klippt sedan Valborg. Kanske skulle boka en tid hos frissan? Dock är min mammaledig och jag har lite fobi att gå till en ny frisör :( så tacksam för förslag på BRA frisörer i Norrköping ;) nu ska jag återgå till arbetet. Puusss

Nu har vi galoppsat klart, Gustav är trööt...

img_0243 (MMS)

Nu har vi galoppsat klart, Gustav är tröött, men han va duktig :) nu ska ja åka o jobba!


20 november 2010

Ridningen idag gick bra! :-)
Både Gustav och jag har våra brister, framför allt jag och vi är absolut ingen toppteam. Men idag tyckte jag faktiskt att vi båda försökte. Det blev en liten film idag då mamma passade på att filma så jag har en skaplig försäljningsvideo.Nej, jag är ingen dressyrryttare.
Ja, jag vet om mina brister i sits och med mina händer.
Och ja, jag vet att Gustav ibland inte har korrekt form osv osv.
Jag vet allt de där, så dom kommentarerna kan ni spara, tränar gör jag för min tränare :-)


20 november 2010

Måste först och främst säga, vad gulliga ni är!
Era possitiva kommentarer, pushningar och lycka till betyder verkligen jättemycket. Hela den här prosessen är sjukt jobbig för mig och det känns jättetungt med allt, trots att jag har valt det här helt själv. Så känns bra att ni är så förstoende och försöker hjälpa till.

Eftersom ni har varit så fina emot mig tänkte jag ge tillbaka lite och svara på några frågor som dykt upp! Vissa har varken blogg eller mailadress och då blir det svårt att svara, så därför får ni erat svar i det här inlägget. Snabba svar, för nu ska jag åka till Gustav och rida!

Lina:
Hur långt har du mellan krysset och oxern?
- Det är 5½ m. Vi gjorde övningen 5½an som du säkert hört talas om förut.


Annika:
Det jag undrar lite över är hur du känner att han rids annorlunda nu mot förut? Om han gör de?
- Jag tror att jag har vuxit lite i min ridning under den här tiden när Klara också har ridit honom. Själv tycker jag att min ridning har blivit något mjukare men ändå tuffare. Men jag känner inte så stor skillnad i ridningen på Gustav nu mot förr. Eller det beror ju också på vad "förr" innebär, tittar man tillbaka på 1 år så ja, då är det annorlunda.


Anonym:
När får vi se dig rida gurkan igen då?
- Idag :)


Anonym:
Sen har jag sett filmer när ni tränar dressyr och jag tror att ni kan gå hur långt som helst där! Tänk dig själv den dagen då ni kommer runt en 120cm bana utan problem och det är verkligen inte helt omöjligt! Men så länge du inte tror på det, hur ska han kunna göra det?
- Det kan vi säkert, med enormt mycket träning, tid och pengar. Jag känner tyvärr att vi inte kommer längre ridmässigt, vi har kommit ifrån varandra på den biten och jag har varken tiden, orken, tålamodet eller pengarna för att orka fortsätta kämpa. Det är ju just därför han är till salu, jag tror inte på att vi kommer längre än såhär, på ett bra tag därför är det bättre att han får en värdig chans hos en ny ryttare som faktiskt kan ta honom dit.


Rebecca:
Ibland får man ta tråkiga beslut.. Men det kanske ändå känns skönt att ha bestämt sig?
- Det känns väl ganska skönt. Men samtidigt inte, det tar emot.


Anonym:
Tungt beslut men jag tycker det låter som du gör rätt val ändå, med tanke på att ridningen inte alltid fungerar. Tänker du köpa en ny polle då?
- Det kommer att bli en ny häst. Men jag kommer inte börja kolla på något förns Gustav är såld och flyttat och installerat sig hos sin nya ägare. Så jag har ingen brådska, men hästlös kommer jag nog inte att vara.Sara:
ska du skaffa ny häst då?
- Ja.


Åsa:
fått några svar på annonsen än förresten?
- Ja. Några bra och några mindre bra. De gäller bara att försöka få ihop provridning på en tid som passar alla parter. Inte helt lätt!


18 november 2010

Gustav och Klara från dagens hoppning.Onödiga kommentarer / påhopp exc raderas.


18 november 2010Han kan !


17 november 2010

Jag har lovat uppdatering, så nu kör vi!

Jag trivs superbra på Fursta Gård till att börja med. Tror även att herr Gustav trivs då han vandrar mycket mindre i sin box, han har fått en hagkompis som faktiskt vill busa med honom och fasta rutiner. Det känns väldigt bra helt enkelt! Ni ska få veta mer om allt när jag kommit in själv i alla rutiner och så, lovar :-)

Några har frågat och nu tänker jag att svara.
- Ja, Gustav är nu till salu. Efter mycket velande, tårar och samtal så har jag nu bestämt mig. Vi funkar ihop ungefär var tredje dag, när det väl funkar så går det som på räls - strålande bra! Men de dagar när det inte funkar så tappar jag orken och självförtroendet. Detta är inte snällt mot varken mig eller Gustav. Jag tror han kan bli en riktigt kanonhäst, med rätt ryttare. Med mig kommer det bara inte att hända, iallafall inte inom ett år, som jag hade hoppats. Och det blir för mycket pengar att lägga ner om det skulle skita sig i slutändan iallafall. Och de är bättre att sälja honom nu, medans han är ung och har chansen, än att vänta bara för att ja vill att det ska funka. Det tar emot enormt mycket att sälja honom då jag älskar honom som häst och individ, det klickar helt enkelt inte i ridningen. Jag kommer dock att vara väldigt noga med ryttare och hem till Gustav och kommer inte sälja till vem som helst. Därför kommer priset att vara beroende på vem som köper honom, dvs rätt pris till rätt ryttare! Har ni seriösa frågor eller är intresserade av honom som köpare är ni välkomna att höra av er till mig på tessklintestam@hotmail.com eller 0709-79 59 19. Nyfikna frågor eller onödiga frågor/kommentarer om detta kan ni hålla för er själva, det är jobbigt som det är.. Tack!


Annars så finns det faktiskt inte så mycket att berätta. Mitt liv flyter väl på som vanligt i princip, jag jobbar, är i stallet och umgås med familjen & Marcus. Så vad vill ni läsa om? Jo förresten, en sak till! Jag är sugen på en ny header/design, är det någon (duktig!!) som känner sig manad? Jag är nämligen värdelös ;-)


Blev en bild på Poet, Gustavs pappa - snygging!


17 november 2010

Uppdatering kommer ikväll, jag lovar :-)

Rösta gärna

Rösta gärna på min vinterbild hos Jeanette :)

Älskar bilden, innehåller så mycket känslor!
Sista ridturen tillsammans med Samantha ♥
Rösta gärna!!


Installerad i nya stallet :)  För er nyfik...

img_0235 (MMS)

Installerad i nya stallet :)  För er nyfikna bor vi numera på Fursta Gård!


13 november 2010

Jag verkligen älskar lediga helger!

Blir långa härliga dagar i stallet med en massa pyssel när man är ledig. Tror det uppskattas av hästen lika mycket som det uppskattas av mig. Dock föredrar jag våren och sommaren i stallet före detta äckliga lerväder. Jag hatar lera!!

Har spenderat hela denna dag till städning i stallet. Sortera vad som ska kastas, säljas, tvättas och behållas. Har packat iordning allting och lastat transporten full med ensilage och spånbalar..

Imorgon lämnar jag och Gustav Örminge. Blandade känslor, men jag är övertygad om att det här kommer att bli bra! :)


9 november 2010

Det är typ snökaos ute och jag och min kära familj ger oss ut med transporten, otroligt klokt tycker jag. Det var ju faktiskt bara en 2 minuters bilresa till ridhuset och den gick väldigt bra, vi höll oss på vägen ända vägen fram!

Gustav var grym idag, nästan lika grym som igår, fast bättre. Vi kanske ska starta en karrär inom dressyr istället, för jäklar nu börjar det minsann hända grejer! Joggade fram honom som vanligt i en väldigt låg form i ett ganska friskt tempo. Eller rättare sagt, han fick bestämma sitt egna tempo för att inte grina ihop.. Övergick sedan till att arbeta honom i trav med fokus på att ha honom ca en meter innanför spåret för att han inte skulle luta sig mot ridhusväggen och ta för mycket stöd på den, gick bra. Gjorde även lite övergångar och sidförflyttningar, han var duktig! Under galopparbetet blev det en och annan galoppfattning i båda varven som han gjorde bra, testade därför att göra lite överkurs med honom i så som förvänd galopp. Red in från kortsidan, halft egenom och ut mot långsidan, red runt ena hörnet och saktade sedan av, två gånger i både höger och vänster - han fixade det!Nöjd och glad travade jag av honom i en låg och avspänd form innan avskrittning och sedan in i lådan och hem. Imorgon är det Klaras tur igen, hon ska vara med på träningen för Lotta Björe. Hoppas att herr Gurka sköter sig bättre än sist!

Det får vara nog för idaf. Tack för mig :-)

Skrittar hem i morgonsolen efter ett bra d...

img_0231 (MMS)

Skrittar hem i morgonsolen efter ett bra dressyrpass i ridhuset :)


VideoklippJag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Stod nere vid insläppet och verkligen tuggade sönder mina stackars fingrar. När han väl flygit över sista hindret, då kunde jag inte göra annat än jubla & nästan gråta av glädje ♥


6 november 2010

Hej igen mina härliga läsare :)

Tillbaka igen efter en skön tid ifrån bloggen. Har varit underbart skönt att inte ha någon press på mig själv angående mitt skrivande och uppdaterande här i bloggen. Det har även varit bra för min egna del, mitt självförtroende, att inte få höra eller läsa om en massa onödigt, bland annat från kommentarer. Men nu har en tid gått och jag tror jag är redo igen, att utmana er läsare och försöka skriva igen.

Det blir dock på mina villkor.

Idag, känns det skönt att knäcka några av mina läsare genom att säga - Gustav var felfri i en regional 110 idag! F*ck you till er som sa att han inte var redo för 110 eller att han aldrig kommer kunna bli hopphäst. Alla hästar och ryttare har bra och dåliga dagar. Gustav visade upp en bra sida idag tillsammans med underbara Klara Lindström. Inte nog med att han var felfri i en 110 klass, det var dessutom en regional. Jag är så otroligt stolt och lycklig över den här dagen och mitt fina team! Känns så skönt att jag hittat en ryttare som funkar så bra ihop med Gustav.Det kommer bli förändringar i både mitt häst och privatliv, men jag tänker inte berätta något om de för er just nu. En ny sak med bloggen är helt enkelt att jag inte kommer vara lika öppen längre. Man lär sig av sina misstag! :)

Gustav FELFRI 110!!! Världens bästa klara ...

img_0229 (MMS)

Gustav FELFRI 110!!! Världens bästa klara red som en stjärna :')


Dom var sååå duktiga idag :) heja klara!

img_0226 (MMS)

Dom var sååå duktiga idag :) heja klara!


5 november 2010


Dressyrhesten?!