Gratis Spotify Premium

Klicka på länken och få Gratis Spotify Premium - ja de funkar! :)
http://www.gratispremium.com/?ref=219275Förövrigt, ja ska börja blogga igen.. snart!


7 oktober 2010Svar, frågestund

Pontus:
Min fråga är då, när får vi se dig ute på dressyrbanorna med Herr Prins? :)

- Planen var november 2010, men ställer faktiskt in de, är för feg ;-) Naevars, men jag kan inte sitta ner ordentligt på honom än och vi har inte tillräckligt med träningar i grunden för att ge oss ut än (tycker jag). Mitt mål är att rida LB på honom i mars nästa år :-) För planen är absolut att komma ut på dressyrbanorna!


Anonym:
Jag undrar bara varför du går upp och hoppar 110, när du inte är felfri i 90, och absolut inte felfri i 1m. Det verkar inte som att varken du eller din häst är redo för 110, och varför skriver du jämt försvarsbiblar EFTERVARJETÄVLING, om att det är fel på banan, fel på underlaget, fel på personal, fel på vädret. Det kanske gör folk irriterade att du aldrig kan erkänna att, a fan , det blev fel, det berodde på... osv osv. Tror folk skulle uppskatta det mer, än att bara få höra på hur fantastisk du är.

Ett tips om du vill få beaktare att hålla käft, a gå ut och bara visa dom, att gurra är lika duktig på träning som på tävling i stället för att skryta om 20 fels rundor varje helg.. ?

- Okej, det var rakt på sak. Men Gustav har faktiskt varit felfri i 90 :-) Nej, han har inte varit felfri i 1m rundorna än och det kan verka som att jag har bråttom upp, vilket jag absolut inte har. Men det är flera som sagt att jag ska testa 110 på honom för att han hoppar bättre på högre hinder och blir mer försiktig. Tyvärr har det inte riktigt blivit så på tävling. Men man måste ju testa för att se om det funkar eller inte, eller hur? Själv tycker jag inte att jag kommer med undanflykter varje gång, snarare tvärtom. Jag har inte ridit bra alla gånger, känslan har varit kass men vi har ändå genomfört det! Anser inte att jag är fantastisk hahaha, nästan löjligt att du skrev så :-) Har aldrig påstått att jag varit någon stjärna eller att jag är bäst på de jag gör.
Skryter inte heller om 20 fels rundorna, talar bara om vad vi fick för fel utan att undvika de eller ljuga om de. Och de som du kanske får fram som "skryt" är väl de jag tar fram som faktiskt var bra med rundan, trots nedslagen! :-) Sist så skriver jag inte för någon annans del, utan mig egna! Så vad folk skulle uppskatta och hej å hå struntar jag i! Är inte ute efter att bli nån storbloggare med 200 000 läsare om dagen osv osv, skriver för att jag gillar de och detta är min dagbok om träningen med Gustav :-)


Patricia:
Vad fin blogg! Vem har gjort headern? :D

- Tack så mycket! Jag själv fakiskt hihi


Anonym:
Vad är ditt mål inom ridningen?

- Ha roligt och utvecklas som ryttare. Rider på hobby nivå och har inga ambitioner att bli "proffs-ryttare". Tacksam om jag får rida en och annan 1.30 bana i framtiden :-) Ridningen är min träning och det jag älskar mest här i livet. Så trots motgångar så vet jag att någongång kommer den lite framgång, tänker fortsätta jobba fram tills den!


Pernilla:
Jag har letat häst läääänge..

- Ville du köpa Gustav? Fattade inte riktigt kommentaren ;-p hihi


Alexx:
Varför lämnar du inte bort Gustav till typ Björn en månad igen, ber honom tävla hästen så han får några noll rundor? Säljer honom för ca 80 000- 100 000kr och åker och provrider denna, de borde ju kunna vara snälla och ge dig tid att sälja Gustav och skrapa ihop ev. mellan skillnad eftersom de känner dig? Du kan väl lägga en handpenning så läge exemplevis. Vore ju roligare om du verkligen hade en häst du trivs med. Och ibland får man erkänna att man inte klarar av en häst och helt enkelt byta. Borde ju gå att få såld på honom om han bara får några fina trevliga rundor. Jag vill att du ska tycka att det är kul att rida igen vännen. Jag vill bara ditt eget bästa! :) Gustav är svår, man ska inte skämmas över att ge upp!
- 1. Det kostar 6000 i månaden att ha Gustav hos Björn, vart ska jag få dom pengarna ifrån?
2. Ska han vara till salu hos Björn ska han dessutom ha en viss procent av försäljningssumman.
Det gör att jag får betala månadsvis 6000 kr tills de att han är såld + att jag sen inte får hela summan när han väl är såld. Känns inte rätt för mig.
Dessutom vill jag inte sälja honom nu. Ja, jag vill jättejätte gärna ha Caisa Lisa. Men jag är inte redo att lämna ifrån mig Gustav än, vad alla än säger. Jag tycker om honom jättemycket, trots att han ibland är en idiot och gör kassa resultat på tävling. Men de är ju inte bara hans fel. Alla nära runt omkring mig tror på honom och på oss, bara jag ger de tid och träning. De är en fin häst jag äger och jag är villig att ge honom en sista chans. Jag skulle aldrig skämmas över att ge upp eller säga att "nu får de va nog, jag klarar de inte". Efter vissa ridpass känns de så, men ridpasset efter sen så är han helt fantastisk! Han har varit som en dröm att rida på dom senaste tre dagarna, allt har funkat kalas. Och jag tycker de ÄR roligt att rida, jag älskar de! Så nej, jag tänker inte lämna iväg honom bara sådär eller sälja honom fort som fan. Caisa är en fin häst och toppen uppfödare som inte säljer till vem som helst, så även om jag inte kan köpa henne så vet jag att hon kommer få de toppen! :-)


Anonym:
Håller verkligen med alexx helt och hållet!! Herregud vi lever EN gång, varför inte göra så man har kul undertiden? Jag hade försökt köpa denna häst till varje pris alltså om jag var i din sits. Inget är omöjligt Tess!! Detta tycker jag inte du ska ge upp, kastar du in handduken nu och säger att nej men den har jag inte råd med osv så tycker jag du är korkad faktiskt, ursäkta uttalet ;) Ha kul för guds skull, vi vill inte behöva läsa om en ledsen och besviken Tess mera =) Det finns en ryttare för gustav med här i världen så det löser sig nog!
- Då får du tycka att jag är korkad :-) Om de är så jobbigt att läsa om de, sluta läs. (obs, inte skrivet med ett argt tänkande!) Jag har kul och ja de finns en ryttare för Gustav, idagsläget är det jag , tack.


Helene:
100 tusen för en 4 åring som inte gjort ngt alls. Det priset lär vara prutbart så det heter duga, på dagens hästsäljar marknad, om de verkligen vill ha henne såld. Jisses.

- De är det säkert. Ring och pruta om du är sugen!


Jenny:
Jag undrar hur du får ihop det med jobbet och turer i stallet, vad jag förstår så står du kollektivt?
Blir det något Thailand i år igen? ;)

- Jag får knappt ihop det! Därför jag letar medryttare :-)
Men börjar jag 12.00 på ICA så jobbar jag ofta till 19/21.00, då tar jag stallet på morgonen. Dvs, runt 7-8.00 då passar jag även på att ta morgonfodring eller utsläpp så har jag gjort en syssla den dagen. Börjar jag istället 9 eller 10.00 jobbar jag ofta till 18/19.00 då tar jag stallet efter jobbet och passar då på att ta kvällsfodringen. Sen de dagar jag är ledig eller jobbar helg försöker jag ta de jag inte kunnat ta annars, så som lunchfodring och insläpp. I vårat stall ska vi egentligen ha mellan 5-7 pass / vecka så nästan ett pass om dagen. Funkar de inte ställer dom andra i stallet upp. Dessutom har jag toppen föräldrar som hjälper mig när de krisar! Men det blir tidiga mornar och sena kvällar, helt klart!
Nae, inte iår. Kanske 2012 ;-) hihi


Tove:
Skickade jag dig bilderna jag har på Lill Caisa? Mitt minne sviker mig :P

- Nae, tror du glömt de faktiskt ;-)


Bea:
Om du ska ha en medryttare , vad är kraven på den ryttaren för dig ?

- Krav låter så hårt. Men ryttaren måste vara mjuk i sin ridning, speciellt handen. Vara orädd och ha tålamod. Jag vill ha någon som kan rida Gustav 2 dagar i veckan ungefär. Gärna skogen och lite dressyrarbete. Vore toppen om människan dessutom kunde longera honom i pessoan någon dag när ridning inte passar. Ordningssam. hihi högra krav till svårriden häst och pedant ryttare ;-DSen alla 100 som håller med Alexx - ni fick erat svar ovan. Ni får helt enkelt tycka att jag är dum i huvudet som inte dumpar Gustav och tar CL.. Jag vill bara passa på att tacka dom som förstår mig och tror på de jag gör - på mig och Gustav. Ni ska ha en stor kram!

Caisa Lisa

Önskar verkligen att jag hade pengarna :(
Hoppas nån vettig köper dig...


http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=398207


2 oktober 2010

Känner mig otroligt opeppad för att skriva i bloggen just nu, så blir en liten paus ett tag tror jag. Jobbar extremt mycket denna vecka också så kommer inte hinna uppdatera..

För att svara på några frågor jag fått sålänge.

Blir Gustav lätt stressad, när du hoppar och även rider dressyr?
- Ja, han blir väldigt lätt stressad. Mycket det som gör honom svårriden.

Testa och lägg in bytes annons, finns folk ibland som vill byta ist för att sälja.
- Vet att det finns folk som vill byta. Men just nu vill inte jag byta :)

Du har inte funderat på att skaffa någon som kan rida honom lite när du inte hinner? Tror inte det är optimalt med en sån häst att den står 3 dagar, ut och tävla, sen står en massa osv osv. Tror han behöver rätt mycket kontinuitet i sin vardag och utvecklingsmässigt.
- Det har jag faktiskt. Har kollat runt lite bland vänner och folk kan känner. Tyvärr är det så att dom vettigaste redan har egen häst eller annan foderhäst så dom hinner inte med min också. Andra tycker han är för svår och krävande. Men absolut, har haft medryttare/skötare förut för att avbelasta mig själv lite också och det har funkat bra. Så vet du någon dukti tjej/kille som är sugen att ta hand om honom 1-2 dagar i veckan får du gärna tipsa :)
Eller kan ju säga såhär, om någon som läser bloggen är intresserad att hjälpa mig två dagar i veckan kan ni ju maila mig , klintestamblogg@hotmail.se så kan jag berätta mer :)Vi kan ju ha en frågestund så länge om ni vill? :)
Isåfall ställ era frågor i detta inlägg! Jag svarar isåfall på torsdag, då är jag ledig!
Fråga vad du vill, försöker svara på allt!


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos Lovisa.Var med du också!
http://lovicious.blogg.se/2010/october/oktobertavlingen.html