Jag fick en blomma utav en av våra stamkun...

img_0193 (MMS)

Jag fick en blomma utav en av våra stamkunder idag :-D snacka om att jag vart chockad!! "den är du värd, du är alltid så snäll , glad och trevlig när man handlar av dig!" sa han åh va glad jag blev, gjorde min dag hihi :-)


29 september 2010

Orkar inte blogga idag, ska faktiskt sova!
Tänkte bara säga att jag trots allt red Gustav idag efter typ 3 dagars vila och han var superfin! Stel i höger, men annars väldigt behaglig att rida. Red mycket skritt, trav och övergångar i ca 30 min. De va allt - nu sängen! :)


Fotografering

Har fått lite fina bilder från Åby, tack så mycket! Gillar fartbilderna hihi, speciellt den sista ;-D
Fotograf: Melinda Nilsson
Back on Track

Idag var mamma och jag på Avantia, dom skulle ha en Vip kväll med föreläsning om Back on Track. Själva föreläsningen tyckte jag var sådär. Killen som var där kändes inte riktigt påläst och han läste innantill ganska mycket, det kan jag reta mig på. Men han kunde svara på alla frågor och det kändes som det viktigaste :)

Sen var det ju 20% på alla BoT produkter så passade på att handla lite till Gurkan. Av mig fick han ett par nya paddar. Har haft sånna sen jag hade Billy och älskat dom, men mina har blivit lite slitna och feltvättade hihi så behövdes ett par nya. Så han fick ett par till frambenen av mig.

Av mammsen fick han paddar till bak samt ett nättäcke, tack underbara mamma (både från mig & gurra)!


Back On Track Paddar med kardborre med ett yttre lager av neopren.
• Smärtlindring
• Lindrar inflammation
• Minskar muskelspänning
• Ökad blodcirkulation
• Läkning påskyndas

Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
Förebygger skador i muskler och leder


Back on Track nättäcke.
Under sommaren är nättäcket det perfekta täcket eftersom det andas så mycket som ett täcke kan göra, tack vare det starka mycket luftiga nätet som finns utanpå det heltäckande lagret av tunt keramiskt tyg. Det används både som undertäcke, transporttäcke, svettäcke och i boxen under de varma årstiderna. Eftersom täcket används under andra täcken så kommer du att använda det året runt. Täcket skyddas dessutom då av ett vanligt yttertäcke. Täcket kan med fördel användas före träning/tävling för att förvärma musklerna och efter träning/tävling för att hjälpa musklernas återhämtning. Genom att använda ett helt täcke får man Back on Track-effekten på både bog-, rygg-, kors- och lårmuskulaturen.

Nättäcket har ett innertyg av polypropylen med insmält keramik. Utvändigt finns ett tunt nättyg för maximal andningsfunktion. Nättäcket är polyesterförstärkt längs halsöppningen och har teddyfoder vid manken. Täcket har dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Det finns ett stort svanskydd med svansrem och öglor för bensnören. Har en bättre passformän andra täcken då nätet är mer eftergivligt än vanligt heltäckande tyg.

• Smärtlindring
• Lindrar inflammation
• Minskar muskelspänning
• Ökad blodcirkulation
• Läkning påskyndas

Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
Förebygger skador i muskler och leder.


Källa: www.backontrackshop.se/

28 september 2010

Uff vad trött jag är!
Hade morgonfodring och utsläpp i stallet så var där riktigt tidigt. Mockade och fixade iordning allting samt pysslade om Gustav. Han fick vila idag också, inte bra! Nu har han vilat sedan i lördags, enbart pga att jag inte orkar eller haft lust. Får se om jag kanske kan köra honom lite i pessoaselen imorgon, för på torsdag får han vila igen då jag jobbar hela dagen och på fredag kommer massören ut till honom..

Hur som helst, nu ska jag sticka in och jobba. Lyckades få ledigt sista 1½ timmen så jag kan åka till Avantia och vara med på VIP kvällen. Harald från Back on Track ska dit och berätta om deras produkter, dessutom kommer det att vara 20% på alla BoT produkter samt 10% på alla andra varor i butiken - superduperbra!! :D

Nu - jobbet fram till 18!


Åby Ridklubb

Parkering/Uppstallning:
Parkeringen ägde rum på andra sidan om tävlingsplatsen på en ganska lerig mark. Man hörde absolut ingenting från tävlingsplatsen så man hade ingen koll på hur dom låg till. (verkar förövrigt vara ett stort problem för många klubbar?) För att sedan komma till tävlingsplatsen var du tvungen att gå under en tunnel, som många hästar reagerade på. Dock är Gurkan van att gå under tunnlar sen han stod i Ljunga så han bara traskade på. Men parkeringen får ett litet minus. Ingen uppstallning.


Veterinär:
Ingen veterinär, lokal tävling.


Framridning:
Otroligt rörig! Har typ ingenting bra att säga om framridningen, för den var katastrofal! För många hästar och för många okunniga på en och samma plats. Trodde att man fick lära sig om högerregeln på gröna kortet, de fick iallafall jag! Åskådare som sprang hej vilt mellan alla dessa hästar, hästar som stod med hästskötare mitt på banan, nae usch dålig framridning tycker jag!

Framhoppning:
Något bättre än framridningen eftersom det var mindre ekipage där. Dock fanns det ingen personal i första klassen som ropade in när det var dags att komma in, inte heller någon som fixade iordning ett rivet hinder eller krattade! Till andra klassen fanns det åtminstone en tjej vid insläppet till framhoppningen.


Tävlingsbanan:
Jag tyckte underlaget var tungt och slirigt. Annars var det väldigt svårbyggda banor för att vara lokal och ganska mycket tittiga hinder som stod klurigt till. Lite tråkigt, för Åbys bana är annars en väldigt rolig bana att rida på. Men denna gång är jag inte nöjd!


Cafeterian:
Var faktiskt aldrig i närheten av cafeterian.


Övrigt:
Tråkig tävling som brukar vara bra! Vet inte varför de blev så dåligt detta år, har aldrig hört så mycket klagande folk på en och samma tävling. Underlaget på Åby brukar vara bra, personalen trevlig och banorna bra, denna gång var det helt tvärt om! Ett stort minus får Åby Ridklubb denna gång, hoppas dom tog till sig all den kritik dom fick och förbättrar sig till nästa gång! Vi får se om jag åker till Åby någon mer gång, tveksamt om de är lokalt, kanske vågar mig dit på en regional isåfall.


När banan är såhär, då är den toppen! Tyvärr var det bara lervälling när vi var där nu..


Bloggtävling

Är självklart med och tävlar hos Showjumper om denna snygga jacka från Skara Ridsport!
Någon gång ska jag vinna! hihiVill du också vara med och tävla?
Klicka på länken!
http://showjumper.blogg.se/2010/september/vinn-superfin-jacka.html


Läsarfråga

Är inte alls på humör. Är förkyld, har ont i huvud, mage och rygg samt att jag fortfarande är lite besviken sen i lördags. Förstår verkligen inte vart den där bra och härliga känslan tog vägen!?

Hur som helst, såg att många av er frågat samma sak, så tänkte besvara dom.

Från Helene:
Kan nog hålla med de som kommenterat att han inte precis bjussar dig på något. Ibland blir det som han liksom bara skiter i hindret och att han drar med sig halva banan, han rättar sig inte eller blir försiktig. Men eftersom han så lätt blir spänd kanske det handlar om det och kan han landa lite så blir det säkert bättre. Men nog får du kämpa en del med hästen om du ska ha den som hopphäst, det tycker jag nog.

Från Rebecka:
Men jag tycker du verkligen ska tänka över att byta häst. Han är ju ingen direkt talang o du verkar ha ambitonen att nå högre o jag tror du skulle ha så himla mycket roligare med en häst med mer will to please. Med all den tiden du lagt ner borde ni ha kommit bra mycket längre, visst är det mycket bättre än för ett år sedan men det borde hänt så himla mycket mer. För din egen skull, det ska vara roligt att rida.

Från Anonym:
Men hästen är verkligen ingen hopphäst tyvärr alltså, det ska inte vara så svårt att ta sig igenom på dessa höjder. Är du säker på att han är ok?, tycker han ser ut som en typisk rygghäst faktiskt.

Från Anonym:
Du verkar vilja komma längre än vad du gör med din ridning, kanske finns det en annan häst som passar dig bättre? Jag tänker bara på hur många hästar det faktiskt finns som utan problem hoppar en bana på 1m eller 1.10. Gustav verkar väldigt komplicerad. Egentligen är ju inte 1m och 1.10 någon höjd med din ridning och erfarenhet borde du inte behöva dra på dig 24 fel. Ta nu inte det här som någon kritik för det är det inte. Jag bara spekulerar och undrar hur du tänker. efter filmerna du har lagt upp måste jag säga att jag inte tycker du gör några direkta fel i din ridning, jag skulle faktiskt mer eller mindre vilja säga att gustav själv skapar sina problem och är ganska "tråkig" så att han faktiskt rycker i dig, går bakom lod, hoppar med sänkt rygg och plockar med sig bommar. Hur tänker du själv? varför håller du fast vid gustav? vad är det för speciellt som gör att du vill satsa på honom?


Långt svar blir det!
- Han bjussar aboslut inte på något, han ger dig ingenting gratis och det är riktigt tråkigt. Jag tycker också att det är konstigt att han inte blir mer försiktigt efter att han brakat in i ett hinder, det känns lite som att han vill bli färdig fort. Men han är ju inte alls så på träning?
Sen det här med att byta häst. Gustav har sedan februari mer eller mindre varit till salu - för rätt pris och till rätt ryttare dvs. egentligen är han fortfarande till salu. Men det är samtidigt bara inte att sälja honom. Jag menar, hur många av er hade velat köpa honom idag? Ingen. Han är inte "redo" att säljas än. De känns knappt som att han är värd det jag gav för honom för över 1år sedan. Ingen vill köpa en sen 5åring som har en nollrunda i sitt liv, runder med 20 fel i snitt, som är spänd, jobbar fel och är svårriden. Dvs, han kommer nog bli kvar hos mig ett tag till. För jag har ett pris som jag inte tänker gå under - enbart för att ha råd med ev. en ny häst senare. Och innan han är värd dom pengarna måste jag försöka få till honom lite bättre. De är hårt, svårt och jobbigt. Många dagar vill jag bara lägga ut honom på annons, skita i vart han hamnar och hur mycket jag får för honom. Men samtidigt har vi kommit varandra närmre på senaste tiden och alla säger att ge honom tid, han kommer bli bra. Dum som jag är så lyssnar jag på de, för jag vill att de ska vara så! Jag är trött på att ha ny häst varje år..  Men hade det varit så lätt som att bara byta häst, då hade jag gjort de. Men de finns nått i honom som ja gillar och som ja tror på. Och jag har sagt att han har fram till Maj nästa år på sig att bevisa att han är värd att sattsa på, annars säljs han, som han är. Han kommer i vinter att besiktigas och röntgas så jag vet läget.

Så för mig är de inte så lätt att bara "byta" häst.. Men om de finns någon därute som är seriöst intresserad av honom, var inte feg för att höra av er. Skulle mer än gärna se honom hos någon duktig ryttare, men de finns inte många som vill ha en häst med såhär mycket jobb, för dom pengarna.

Jag hoppas ni fick något vettigt ur de här aslånga svaret..

Min lilla sötkorv, tro inte att jag inte tycker om dig, för de gör ja!


Fotografering

Lite halvkassa bilder från den kassa tävlingen.
Fotograf Bo Klintestam
Jag och Sofie, du gjorde grymma rundor i helgen! :)


Han är så grymt söt i den här bildserien! hihi

Videoklipp

Filmerna laddade klart snabbt så lägger upp dom med en gång.
Är medveten om att jag inte red bra idag, så spara gärna kommentarerna om det, tack.

100 cm


110 cm


25 september 2010

Absolut ingen tävlingsdag att skryta med idag.
Framridningen var totalt katastrofal! Fanns ingen personal som styrde upp det hela så det var minst 15 ryttare på en ganska liten bana, varannan häst hade röd rosett i svansen och ingen följde högerregeln! Dessutom stod det folk med hästar mitt i banan eller precis på spåret och kollade på allt annat än vart ryttarna på banan var, sinnessjukt. Var livsfarligt att rida fram där, utan att överdriva.

Framridningen gjorde Gustav superspänd och nervig, försökte verkligen att lugna ner honom men var i princip omöjligt. Har han väl börjat sådär är det skitsvårt att få honom lugn igen. Och jag klandar honom inte för att ha blivit spänd där inne, för det var jag med. Försökte hålla koll på sin egna häst, andra ryttare och människor. Usch så rörigt det var. Inte heller fanns det personal på framhoppningen så man hade ingen koll på när man fick gå in och hoppa fram, utan fick chansa. Jag tog mig friheten och gå in när jag hörde att det var 5 ryttare kvar tills min tur. Han hoppade heeelt utan rygg på framhoppningen, bara studsade och var helt okontroller-bar. Hade stor lust att stryka mig.

100 cm bed A.
Red med silikonbettet och aachennosgrimma. Gick in trots allt efter lite övertalning och peppande ord. Gustav var spänd som en fiolsträng! Kom fel på vartannat hinder då han totalt sket i mina förhållningar och hjälper. Drog iväg innan hindrerna och det kändes som att han ville bli klar så fort som möjligt. Han tvärstannade innan tvåan och vägrade gå i den as stora vattenpölen som var där så tappade rymt helt. Rundan kändes väl inget vidare, jag var så grymt missnöjd efteråt, utan att klandra Gurkan, för han försökte. Men han kom för fort in i kombinationen och lyssnade inte alls så blev rivning på både in och ut-språng. Dessutom ett tidsfel pga stoppet innan tvåan. Så totalt 9 fel.

110 cm bed A.
Red med tre-delat fasta ringar och remontnosgrimma. Hade ingen lust att gå in igen, men min familj övertalade mig för att Gustav skulle få gå in på banan igen och titta på allt. Hoppade bättre nu på framhoppningen, men var fortfarande jättestudsig och tråkig att rida. Lyssnade dock bättre på förhållningarna nu. Men när vi fick startsignal vägrde han att gå förbi domartornet - MES! Har aldrig varit med om att han varit så tittig innan! Hoppade fint på ettan, så pass att ja knäckte ryggen och fick skitont! Kom fel på tvåan, nedslag. Hoppade stort på trean, kort sväng till fyran. Tog inte halvhalten till femman, nedslag. Sen gjorde han en bra linje till sexan. Sen stod det en kombination vid domartornet och de blev för mycket i hans huvud. Rev in- och ut-språng. Efter det valde jag att galoppera förbi åttan, lägga en volt få koll på galoppen och sedan rida på åttan i lugn och ro så han fick avsluta med ett bra språng, som faktiskt blev bra! Helt okej ändå. Totalt 24 fel tror ja.

Banorna var skit kluriga! Var bara en felfri i 110 avd A , ingen felfri i avd B och bara 10 felfria i 1m tror ja. Svårt byggt för lokal. Men men , nu är den här tävlingsdagen gjort, nya tag nu. Filmer och allt sånt kommer nog imorgon, tror inte ja orkar nu!

Mina tre mål sprack totalt för ja red sjukt dåligt idag!24 september 2010

Taggar som tusan!

Jobbet gick bra idag, skönt att för en gångs skull sluta tidigt och få luncha ihop med dom bästa! Blev mat direkt när jag kom hem, mamma hade köpt med sig Spicy Hot omnomon, snacka om lyx fredag :D Vet ni vad hon hade köpt dessutom? En snokrem från Avantia! Då blev lilla tess glad, äntligen en snokrem till tränset hihi

Ut till stallet i mörkret, usch för att vintern är påväg! Eller, lite taggad är jag väl eftersom jag längtar tills jag får använda min nya snygga och sköna jacka ;-) Red lite lätt på Gustav nere på banan, testade silikonbettet och han kändes riktigt fin! Mjuk och följsam, även galoppen kändes bra faktiskt. Så nu har jag lite beslutsångest över vilket bett jag ska rida på imorgon.. Silikonet eller de tre-delade.. Återstår att se. Tvättade svansen, lindade benen och fixade iordning utrustningen inför morgondagen. Knoppning och resten får jag göra imorgon innan vi åker.


Imorgon åker vi alltså på en lokal hoppning hos Åby Ridklubb. Jag är anmäld 100 respektive 110 cm, men får seom jag enbart startar första klassen då jag hört att underlaget på deras bana inte ska vara bra. Det ska bli kul att komma ut igen, var ju faktiskt en hel månad sedan sist och då var ju riktigt nöjd med resultatet och känslan. Gustav har varit riktigt fin hela veckan så hoppas de håller i sig tills morgondagen.

Mina tre mål för denna tävling är följande:
- Få till en bra framridning där han är avslappnad
- Ha en bra galopp innan första hindret och våga rida ända in i mål
- Lita på honom och våga ge bra eftergift

Hoppas det är någon duktig fotograf på plats imorgon då jag inte lyckats få med mig någon egen denna gång. Annars får ni helt enkelt hålla tummarna för oss imorgon! :-D


22 september 2010

Shoppiiing!

Trots de att jag varit ledig, så känns det som att jag har haft fullt upp precis hela tiden. Dock så unnade jag mig själv lite sovmorgon imorse, de var jag faktiskt värd! Åkte sedan förbi Sofie och hämtade kameran som bror lånat, hade tänkt ta bilder på stallet så ni skulle få se hur fint de blev sen vi målade om. Men, kameran var helt urladdad och laddaren var hemma, smart. Så inga bilder idag tyvärr.

Gjorde iordning stallet och pysslade i sadelkammaren. Rensade och smörjde upp allting så jag har lite koll på mina saker. Insåg att min snokrem till aachentränset är totalt jävla bortblåst! Fattar inte vart den lilla remmen tagit vägen någonstans?

Efter att frustationen lagt sig över den försvunna snokremmen så tog jag in min lortgris till häst och skrittade upp till ridhuset. Jobbade mycket lösgörande till en början så som övergångar, förflyttningar och bågar. Superfin var han! Lätt i handen och gjorde allt precis så som jag bad honom. Övergick sedan till ett ganska långt galopparbete. Jobbade med att ha honom rak och inte falla in med bakdelen som han annars gärna gör, korta och länga samt små och stora volter. Hade en härlig rytm genom hela passet och en possitiv häst = en glad ryttare! :-)

Skrittade hem igen där han fick springa ut och rulla sig i hagen utan täcke. Hämtade upp min kära mor och far och rullade sedan vidare mot Mantorp och Mantorps Travshop! Världens absolut bästa affär och bästa personalen! Hittade hur mycket som helst, precis som vanligt men nu fick jag minsann träna på att hålla i mina pengar!

Fick dock med mig följande hem:
• Kingsland parkas
• Kingsland mössa
• Sprenger tre-delat bett
• Sprenger tre-delat bett med fasta ringar
• Rakt silikonbett
• Travshopens sadelgjord med magplatta
• Equistro Betamag 12
• Jacson dressyrskydd
• Veredus Young Jump

Hade lite beslutsångest över KL parkasen. Hade länge tittat på den bruna (t.v.), men när jag såg den IRL tyckte jag att den var på gränsen till för fin för att ha i stallet. Samt att den andra parkasen, den mörkblå (t.h) var något varmare. Så den blåa fick följa med hem, possitivt var väl även att den var nästan 1000 kr billigare än den bruna ;-D hihi men hade fortfarande inte tackat nej till den bruna!Stog även och hade ångest över mössan. Har länge tittat på en beige (för att de skulle va så sjuukt snyggt med den bruna parkasen), men blev den grå - tråkig som jag är!Betten var det egentligen vi åkte till Mantorpshopen för. Skulle ha en stl mindre i mina två sprenger samt att jag ville prova ett silikonbett då alla säger att det ska vara super på hästar som är känsliga, men starka.

Magplatta var väl egentligen besökets måste! Min håller på att gå av, ena spännet hänger på en tråd mer eller mindre hihi och som tur va hittade jag en i den perfekta färgen samt en stl mindre än min nuvarande, toppen! :-)

Sen när man går där och kollar hittar man ju alltid något! Nya young jump blev de pga att han inte hade några gråa Eskadron bakskydd och då fick de bli nya young jump som jag kan ha till tävling så tar jag mina nuvarande till träning.

Dressyrskydden från Jacson, dom tyckte mamma att han skulle ja så jag slapp förstöra mina vita lindor ;-D haha! Ingen snokrem hade han i rätt färg dock så den får jag fortfarande gå och vara sur över.. Lite nytt Equistro fick han istället.. Stog som vanligt och klämde på dom röda KL ridbyxorna och de gröna, faaan va snygga dom är! Nästa gång kanske hihi Får se om jag får till ordentliga bilder på allt imorgon !!

Påväg hem från världens bästa affär, Manto...

img_0188 (MMS)

Påväg hem från världens bästa affär, Mantorp travshop! Stora och många påsar med hem som vanligt ;-) hihi


22 september 2010

Ledig, men tro inte att jag inte har någonting att göra för de!
Nu blir det full fart till Sofie för att hämta kameran som bror har lånat, ut till stallet och pyssla där. Sedan blir det en liten trip till Linköping och Mantorp för lite hästshopping (sjukt bra såhär dagarna innan lön?!) sen får vi se om någon av mina vänner har tid för en fika med mig ikväll hihi ! Så, dags att sätta fart! :-)Fotografering

Eller iallafall klippta bilder från filmen igår :-)
Liten bana

Gårddagens övning i bild oxh text.

Jag hoppade den "lätta" versionen av denna bana, dvs att jag började på ena långsidan med räcke som insprång sedan 26 m till en oxer. Försökte galoppera ganska lätt och framåt fick dock in mellan 1-2 extra språng varje gång hihi sedan en ganska lång galoppstrecka runt kortsidan till en paralell oxer, sedan kort sväng runt kortsidan mot kombinationen där det var mellan 6.5 - 7m emellan, räcke in - oxer ut.


Går att avancera genom att sätta ihop allt och rida på relaterade avstånd. Börja rida på kombinationen oxer in - räcke ut sedan 17,5 till oxern på böjt spår, runt i kurvan lång galoppsträcka till långsidan där de är oxer 26 m till räcke. Går korta till 21 m om man vill rida på mer relaterat. Går även rida lingen på andra långsidan genom att börja på oxern på böjt spår, 17,5m till kombinaton räcke - oxer.


Ganska bra banor tycker ja där de mesta handlar om avstånd och att ha hästen mellan hand och skänkel och inte låta den glida ut på ytter.

VideoklippJag är SÅÅ nöjd!


20 september 2010

Världens bästa Gustav!

Idag kan jag nog säga det om jag tänker tillbaka på gårddagens hoppträning. Hoppade en kortare version av en bana som Kerstin ställt upp. Hoppade inte så mycket utan vill spara så mycket hoppning som möjligt till lördag. Red banan två gånger, fick rida om kombinationen några gånger för vi kom lite knasigt in på den, annars tog jag det väldigt lugnt, även höjdmässigt. Men som avslutning på passet höjde vi upp ena oxern till 115 cm och bredda lite mer än vanligt bara för att jag skulle få känna lite på honom ordentligt inför helgen och han klippte den såå fint! Lugnt och fint emot, ingen rusning i sista stegen utan låg kvar fint i handen och bara skuttade över den, hur lätt som helst! Fina fina Gurkan, har verkligen utvecklats enormt på senaste tiden!!
Passade på att träna min sits, verkligen tänka på den. Men känner att när jag väl försöker fokusera på den, så blir det nästan lite för mycket. Tycker nästan att jag lägger mig på halsen på honom och blir lite för "på" över hindret. Måste liksom hitta de där mellantinget. Men allt kan ju inte komma på en gång och jag är extremt nöjd över dagens ridpass :-)

19 september 2010

19 september, i söndags alltså, så var jag som sagt på äventyr i Kalmar tillsammans med min brors fru, Sofie. Vi åkte 08.30 mot Kalmar och jag måste säga att resan dit på 2½ timme gick otroligt fort och vi hade det riktigt trevligt i bilen! Vad var det vi gjorde nu då i Kalmar?

Jo - vi kollade såklart på häst! Eller rättare sagt ponny :-)
Dagens äventyr handlade om ett ridponny sto, fux på 126 cm efter Veronas Bo-Gi RP född 2008. En jättesöt liten ponny med ett fantastiskt litet huvud! Hon hade även supertrevligt steg och verkade ha ett gott psyke. När vi var där fick hon även prova på att löshoppa för första gången, duktig ponny måste jag säga. Gav ett fint intryck!Tyvärr kände både jag och Sofie att det fortfarande var aldeles för mycket jobb på denna lilla dam och ett för långt framtidsprojekt för att bli en barnponny inom 2-3 år. Hade det dock bara varit jag som skulle köpt och haft som underhållning under vintern så hade jag nog köpt den. Men jag är för stor för att rida in och träna B-ponny själv ;-) Men en jättefin ponny om någon söker b-ponny! Så då fick ni veta vad jag gjorde i Kalmar, en söndag!

20 september 2012

Tjosan! Min dator strejkar för tillfället så därför de inte uppdaterats som de ska. Men på onsdag lovar jag en utförlig berättelse om äventyret i Kalmar, den helt jävla fantastiska hoppträningen igår, om-målningen i stallet osv , lovar att de kommer på onsdag! Nu ska ja o älsklingen in och se på bio :-) puss sålänge!

18 september 2010

Nu ska jag krypa ner i sängen!
Imorgon ska jag och min kära svägerska ut på äventyr till Kalmar, riktigt kul ska det bli och jag är såå nyfiken på vad vi hittat på nu. Men mer än så tänker jag inte berätta, för de är hemligt ;-D hihi men självklart hoppas jag på de bästa, skulle vara såå kul men lite pyssel i vinter!


18 september 2010

Idag har vi målat om hela stallet, stått och pysslat hela jädra dagen! Men fasiken så snyggt det blev :-D
Allt det fula mörkgröna blev istället silvergrå och det svartvita (som egentligen ska vara vitt) blev vitt! Stallet blev så mycket fräschare och ljusare, nu känns det bra att gå in i stallet! Men kroppen är sliten nu, på riktigt!

Före och efter bilder kommer på måndag, jag är såå nöjd med det "nya" stallet!


helt fel bild för inlägget, men ja gillar den ;-)


Bort med det gröna och in med det gråa! Hä...

img_0180 (MMS)

Bort med det gröna och in med det gråa! Här målas de för fullt i stallet ;-)


17 september 2010

Hon som är kass på uppdatering är tillbaka ;-)

Den här veckan skyller jag på mitt arbete, har jobbat riktigt pissiga tider och har knappt hunnit med mig själv denna vecka. Har iallafall hunnit med att jobba lite med Gustav sent på kvällarna efter jobbet. Han var verkligen varit till och från denna vecka, ena dagen superfin och andra dagen ett riktigt monster!

Men idag var vi uppe på klubbens ridhus och red lite markarbete och lösgörande. Han var riktigt spänd idag, mycket pga den andra hästen som var i ridhuset samtidigt som oss. Men var bara att försöka jobba igenom det och inte spänna sig själv. Övningen jag red kan ni läsa om här. Gjorde den väldigt simpel med två väldigt låga räcken och bara en bom-volt, tyckte han gjorde det riktigt bra i slutet! Kan nog dock erkänna att övningen idag kanske var på gränsen till lite för avancerad för Gurkan, blev lite mycket i huvudet på honom. Men någon gång måste man ju testa sina gränser!

Spänner sig galet mycket i galoppen just nu, speciellt i höger! Men tror han börjar protestera lite nu, för nu ställer vi allt högre krav och han tycker verkligen det är jobbigt. Men bara kämpa vidare, är iallafall nöjd med hans prestation idag - dock inte min egna.


Lydnadsövning

Dagens övning är otroligt nyttig och kräver verkligen ridning.

Som framridning används hela övningen av enbart bommar.
Du börjar på ena kortsidan i trav, där du rider in på en 15 m volt där 3 bommar ligger i ytterkant med 1,25m som längsta punkt. Rid sedan bort mot ena långsidan där du rider en sidförflyttning in mot medellinjen där du har tre bommar med 1,10 m avstånd, efter sista bom rider du ut mot väggen igen i en sidförflyttning. På nästa kortsida rider du på samma sätt som förgående kortsida, dvs över bommarna på volten. När volten avslutats fattar du kort galopp och rider mot nästa långsida där du har bom - 17,5m - bom - 17,5m - bom, här ska du jobba med att rida på varierande galoppsprång och var noga med att hästen är rakställd. Gör en lugn övergång till trav innan kortsidan och fortsätt sedan runt på övningen - samma i båda varv.

För att avancera lägger du upp de tre bommarna på ena långsidan med 17,5m emellan till räcken istället. Du kan även höja upp bommarna på voltspåret.

Och för att göra de lite lättare, tex för en unghäst räcker det med en volt på en kortsida samt bara två hinder på ena långsidan. Gör inte övningen för svår!

En rolig övning enligt mig som får hästen lösgjord och mjuk, samtidigt som ryttaren får träna på sin sits och koncentrationsförmåga! Var noga med att hästen rundar sig för innerskänklen över bommarna på volten och att den är rak på långsidan samt att den går rakt fram både innan och efter linjen.


Hoppas ni förstod :)


14 september 2010

Fantastiska videos jag hittade hos Louise!
13 september 2010

Jag älskar att vara ledig!

Har bara tagit det lugnt idag, nästan lite för lugnt. Marcus skulle åkt med till stallet idag och fotat, men tyvärr så stod regnet som spö i backen! Så fotograferingen blev tyvärr inställd, riktigt tråkigt men det kommer fler gånger.

Red Gustav på banan idag, men dressyrsadel ;) Gick helt ok, han spänner sig väldigt lätt i höger igen, så blir att arbeta honom mer från backen ett tag nu så han slappnar av i ryggen. Annars väldigt fin, galoppfattningarna (jag vet att jag tjatar om dom), är helt jävla fantastiska! Jobbade, som vanligt, men mycket övergångar. Hade kameran med mig och ställde den på ett hinderstöd på inspelning, videon blev dock sådär hihi får se om ja lägger in en kortis imorgon!

Nu sängen, imorgon väntas det jobb igen, 12.00 - 19.30.


12 september 2010

puss på min snygga häst!


11 september 2010

Ett år och sju månader .
Some of my saddest moments have been brought about by
"just a horse," and in those days of darkness,

the gentle touch of "just a horse" gave me comfort
and reason to overcome the day.

"just a horse" brings into my life the very essence of friendship,
trust, and pure unbridled joy.

 You will always be a part of me.
Cassiopeia
11/6 2004 - 11/2 2009


Videoklipp

Idag var det dags för Gustav att träna sin kropp ordentligt genom studshoppning hemma på gården (vill du läsa om övingen mer exakt, kika i detta inlägg). Jag blir lika förvånad varje gång nu förtiden hur bra han löser sina uppgifter! Sist vi försökte oss på studs gick det rent ut sagt åt helvete, idag var han klockren, precis som förra träningen hemma.

Började med att rida fram honom med mycket övergångar från skritt och trav, skritt och halt. Han var väldigt mycket på tå i början av passet så detta var utmrärkt att köra då han bli lättare i handen och koncentrerar sig mer på sin uppgift. Gjorde i princip samma sak med galoppen, övergångar och fattningar från både skritt och trav för att få honom mjuk och avslappnad, galoppfattningarna är rysligt bra nu! :D Red fram ganska länge, han är en stor häst och behöver tid på sig att mjuka upp sin kropp och han behöver dessutom tiden för att slappna av och kunna göra sin uppgift bra.

Började sedan att hoppa fram på 5½an, superduktig! Han har bara gjort den en gång tidigare, men han förstår verkligen sin uppgift lättare nu. Skuttade bara fram två-tre gånger lågt på de för att han skulle ha något hopp i kroppen innan vi övergick till studsen. La ner alla bommar först så han skulle få känna in sig och inte bli chockad när de sedan stod hinder där. Gjorde verkligen allting sjuukt bra! Extremt nöjd med honom även idag :) Avslutade med att rida 5½an några gånger på en lite större oxer, tog allt som studs första gången hahaha men sen gjorde han det bra! Som sista grej, längde vi till 7m och kom på kombinationen i galopp - kalasfin!

Filmen för er som är intresserade! :)Glömde martingalen idag!! Inte bra, hade huvudet i mitt ansikte flera gånger, sjukt hur ja kunde glömma den!

puss o kram tess


Studshoppning

Dagens träningstips, eller dagens övning som reds idag på Gustav var denna!

Som framhoppning använde jag mig av 5½an, en populär övning som funkar på de allra flesta hästar!
Övningen är byggd med en travbom som ligger ca 2,5 m ifrån insprångshindret som inte bör vara för högt. Sedan är det 5,5 m fram till en oxer. Denna oxer kan du höja och bredda ganska mycket beroende på hästens utbildningsnivå. Övningen är superbra för alla ekipage, vare sig om du rider unghäst eller på elitnivå. De hjälper hästen på så sätt att den får tänka om och inte ha för brottom in i kombinationen då det är ganska trångt. Den bygger också upp en bra frambensteknik eftersom hästarna får anstränga sig ganska mycket. För ryttaren är den bra då du kan fokusera på din sits, att ha hästen mellan hand och skänkel och inte störa hästen för mycket.


Gick sedan över till studsövningen, som igentligen går att bygga hur svår som helst. Hur du än bygger den ska det vara mellan 3-3,5 m mellan varje hinder. De bästa är att ha en fem studs med oxer som insprång, sedan vartannat hinder oxer - vartannat räcke. Utsprånget ska helst även de vara en oxer. Övningen kan göras enkel och den kan göras svår. Desto högre och fler hinder, desto svårare. Rider du unghäst bör du tänka på att inte göra övningen för svår, hästarna måste tycka det är roligt! Bygg därför inte för stort och högt och börja alltid med att ta ett hinder i taget, dvs lägg upp ett hinder åt gången så hästar hinner med att tänka. Är du på en högre nivå kan du höja hindrerna något. Du kan rida an denna övning i både trav och galopp, men försök helst att rida den i galopp. Galoppen gör att ryttaren får tänka mera och hästen har lättare att komma an hindren och sprången blir inte så flacka. I denna övning får även ryttaren en chans att träna på sin sits!


Bilden är lite kass men, hoppas ni ser något iallafall!
Jag hade fyr-studs, men räcke - oxer - räcke - oxer, red från båda håll.


Fotografering

Från idag, 11 september 2010.
Fotograf, Bo Klintestam.


På jobbet

De är fan sjukt så mycket vidrigt jävla folk de finns, speciellt på mitt jobb uppenbarligen. Skitsnack måste vara de bästa som finns, eller? Bara två och en halv timme kvar sen får ja äntligen lämna de här jävla dårhuset och ta helg!!

10 september 2010

Idag känner jag mig som en otroligt sliten människa!
Men det är fasiken bara att kliva upp när klockan ringer, in i duschen, på med kläderna och åka vidare mot jobbet. Känns tungt och veta att jag jobbar 12.00 - 20.00 idag, dvs det blir ännu en sen kväll idag.

Måste bara säga att Ludwig Bell var fantastisk igår på Hugo!! Älskar spelningar på Hugo, dom blir inte överdrivet stora och stojiga utan håller sig på en bra och mysig faktor. Ludwig hade grym kontakt med publiken och stannade kvar länge efter spelningen och tog sig tid för att prata med sina fans, signera skivor och umgås med Norrköpings folket - trevligt! Dock så drog spelningen ut på tiden och jag var inte hemma förns kvart i ett, segt! Bästa låten igår var Jag är en Idiot.Stallet ikväll, har kvällsfodring och min häst ser ut som han legat i en box full av kiss, som inte blivit mockad på år typ. Han är alltså mer pissgul än vit, så behöver sig en ordentlig omgång med svampen ikväll! Nu jobb :)

9 september 2010

Får bli en snabbis innan jag åker iväg till jobbet!

Longerade Gustav i pessoaselen idag, gick bra, han såg fin ut och lyssnade bra på mig. Såg ingen större stelhet i höger idag vilket känns bra, då hade han säkert bara lite träningsvärk igår.

Slänger in tre kassa bilder på gårddagens shopping, sen måste ja åka!


Kavajen från Vero Moda, dock är ärmarna inte snyggt uppvikta här!


Jackan från Bik Bok, snyggare på dock ;p


Tröjan från Carlings som får följa med till Hugo ikväll!


8 september 2010

Konstiga dag.

Rubriken säger allt! Var nära på att försova mig imorse, vilket inte hade varit så bra. Men kom iallafall väg i tid och kunde åka till Anna på Bio Sculpture och göra iordning mina naglar. Gjorde vanlig fransk idag, vill att dom ska få växa ut lite innan jag gär dom i färg.Sedan mötte jag upp min fina vän Hanna för en snabb rundtur på stan och en god fika på bästa Fräcka Fröken! Skönt att få prata av sig lite med Hanna. Skönt även att strosa runt på stan med henne, för vi har verkligen samma smak! Fick med mig lite hem också, vilket var behövligt nu eftersom jag ränsat hela min garderob -så har verkligen ingenting kvar (utan att överdriva!) Blev en rosa stickad tröja från Carlings, en blå kavaj (ytterligare en kavaj kanske man ska säga) från Vero Moda, kan aldrig få för många kavajer ;) Även en höstjacka ifrån BikBok. Bilder får ni se imorgon, orkar inte fota nu. Ska försöka komma ihåg de hihi

Om någon är sugen på nya kläder förresten är ni välkomna hem till mig och plocka vad ni vill ha från min mega hög med kläder som ja inte använder! Mycket nytt och fint i högen faktiskt, stl 36-38 ;)

Full fart ut till stallet efter stan. Var tänkt att jag skulle rida en sväng i skogen på Gustav, vilket jag iofs gjorde till en början också. Men han var fan helt jävla omöjlig i skogen, dummade sig som tusan! Så efter 20 minuter i skogen fick han som straff att galopp-arbeta lite på stubbåkern ;p Gick helt okej, känns sådär i högervarv, men är säkert bara inbillning.. På slutet var jag iallafall nöjd och kunde sluta där :)

Fort som fasiken hem, duscha och byta om för att sedan åka till jobbet och sitta i kassan mellan 17.00 - 20.00, kändes väldigt ovärt, men gick fort som tur va. Känns dock inte så peppande att åka dit imorgon mellan 12.00 - 19.00 ;p hihi bara stå ut och vara trevlig!

Imorgon blir det först stall en snabbis, sen jobb sen Hugo och Ludwig Bell live :D wiiie , Nu - sängen!

puss tess


C-ponny

Någon som söker en fin och trevlig C-ponny?!

Ginger är den absolut finaste c-ponny jag vet! Hon är urgullig i hantering och trevlig att rida, kräver dock lite ryttare. Nu är hon till salu igen och eftersom jag älskar denna ponny vill jag att hon hamnar hos någon bra! Därför hjälper jag min vän Alexx att skriva om henne här. Filmer finns på youtube och jag har bilder om någon är intresserad. Kontakta Alexandra Kjörsvik (faarawaay@hotmail.com) så kan hon berätta mer och förmedla er vidare till nuvarande ägare.

Startad FEI dressyr, L:B hoppning, debut fälttävland

För dig som letar efter en snygg, snäll och bra allroundponny!


7 september 2010

Bad update.

Förlåt, men har jobbat och har verkligen haft annat för mig om dagarna. Men igår red jag iallafall en fantastisk Gustav på stubbåkern! Jobbade på övergångar och galoppfattningar och han var sååå fin! Jobbade så jäkla bra och för en gångs skull kändes det verkligen hur bra han satte under sig! I galoppfattningarna jobbade han så bra under sig att han nästan sköt mig ur sadeln i fattningen, underbar känsla! Tyvärr inga bilder eller film, lite typiskt. Men jag är så äckligt nöjd att jag nästan skäms över att skriva om de hihiIdag har jag dock jobbat hela dagen så idag har han fått vila, dock en välförtjänt sådan! Mamma och Pappa var i stallet och gjorde iordning allting och var närvarande på stallmötet också, allting hade tydligen gått bra. Imorgon blir det en sväng i skogen för lill Åke!!

Nu foooosbaall ;D

puss tess


Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett snyggt Kingsland schabrak hos Filippas Ridsport , www.filippasridsport.se


http://blogg.filippasridsport.se/2010/08/tavla-om-schabrak-fran-kingsland/comment-page-1/#comment-34


Videoklipp

Från dagens styrkehoppning !Är du sugen på att själv rida den? Läs gärna mina råd om den ;) hihi


Styrketräning

Fantastiska häst !

Jag börjar inse mer och mer för varje dag vilken fin häst jag har, eller hur fin han kan komma att bli! Körde lite hoppning hemma idag, gjorde en skitbra styrkeövning som jag älskar. Har gjort den med både Samantha, Cassiopeia och Billy tidigare och vet att den är nyttig. Denna gång passade jag på att filma också så ni får se!

Började med att jobba fram honom i trav och galopp, bara få honom avslappnad och tagga ner lite. Gillade inte bettet jag red med idag (tre-delat med fasta ringar), så blev lite låst och svår medgörlig, men han kämpade på bra, men nu vet jag att ja inte ska rida på de bettet mer. Hoppade sedan fram tre gånger på ett litet plank med stor vattenmatta under bara för att mjuka upp lite och för att han skulle få checka vattnet ;)

Sedan gick jag över till övningen direkt! Började med att lägga ner bommarna på de sista hindrerna bara för att börja lite mjukt och för att få honom säker på den raka linjen med alla hinder. Hade honom absolut inte mellan hand och skänkel när jag red den första gången så han sprang på sidan om den sista, men andra gången gjorde han det kanon! Gjorde sedan övningen max 6 gånger och han gjorde det sååå jävla bra! Han var inte i en enda bom!!! :D Så jäkla nöjd! Han rättade sig själv också väldigt bra, vilket var ett av målen med detta pass.


Viktigt om du gör denna övning hemma!
Gör den inte för många gånger och för högt om du har en unghäst. Den tar extremt mycket på krafterna och det är bättre att komma igenom den lågt och enkelt för en unghäst istället för att pressa den, när övningen redan är svår som den är. Vill du höja, höj de två eller tre sista hindrerna och ska du länga på oxrarna tänk på att enbart flytta bakbommen - gör du detta blir det automatiskt kortare avstånd emellan kombinationen så var försiktigt med lägningen. Även bra för ryttare som behöver träna sin sits. Denna övning kräver att du har hästen rak och använder dina underskänklar, sitter still och låter hästen sköta sig själv - ett utmärkt tillfälle att finslipa sittsen på. Ställ den gärna på medellinjen så du kan rida ann på den från båda håll. Annars en toppen övning för den som vill träna styrkan på sin häst!


Film kommer i nästa inlägg, du får ni se hur fantastisk min häst var idag!!puss tess


Just a horseFrom time to time people tell me,
"lighten up, it´s just a horse,"

or, "that´s a lot of money for just a horse".

They don't understand the distance travelled,
the time spent, or the costs involved for "just a horse."

Some of my proudest moments have come about with
"just a horse."

Many hours have passed and my only company was
"just a horse,"
but I did not once feel slighted.

Some of my saddest moments have been brought about by
"just a horse," and in those days of darkness,

the gentle touch of "just a horse" gave me comfort
and reason to overcome the day.

If you, too, think it´s "just a horse,"
then you will probably understand phrases like
"just a friend," "just a sunrise," or
"just a promise."

"just a horse" brings into my life the very essence of friendship,
trust, and pure unbridled joy.

"Just a horse" brings out the compassion and patience
that make me a better person.

Because of "just a horse" I will rise early,
take long walks and look longingly to the future.

So for me and people like me, it´s not "just a horse"
but an embodiment of all the hopes and dreams of the future,

the fond memories of the past,

and the pure joy of the moment.

"Just a horse" brings out what´s good in me
and diverts my thoughts away from myself and the
worries of the day.

I hope that someday they can understand that it´s not
"just a horse" but the thing that gives me humanity and keeps
me from being "just a girl".

So the next time you hear the phrase
"just a horse" just smile because...

they "just" don´t

Understand!

Jag älskar texten, jag är frälst!
Så sanna ord, så rätt, så bra!!!


4 september 2010

Tack.

Först och främst, tack för alla fina och gulliga grattulationer, uppskattas jättemycket verkligen :)
Hade en bra dag! Jobbet gick fort och flytten med Gustav gick relativt smidigt!


Idag hade jag och mamma morgonfodringen i stallet, så jag passade på att rida Gustav innan utsläppet. Skrittade runt stallen som framskrittning. Han var väldigt mycket på tå och väldigt spänd, men inte så konstigt. Var ju länge sedan han var på Örminge nu och det finns mycket att titta på där. Gick sedan ner till banan och red väldigt lungt. Han kändes otroligt fin för att ha vilat så pass länge som han har! Otroligt possitiv och fin, nästan lite seg faktiskt! Red bara lungt, lite lösgörande i trav och tog en galoppfattning i båda varven bara för att checka av lite. Han verkar inte ha glömt hur man uppför sig iallafall, finfin att rida! :) Vi kör igång hårdträningen med en gång! Ska försöka få tag i Karina Möller så vi inte tappar i dressyren nu. Sen kommer vi dock att hoppträna och markarbetsträna själva ett tag framöver då han enbart behöver lite lättare hoppträning, så som studs och kombinationsträningar för att bygga upp styrka och bättre reaktionsförmåga. Men det ska vi nog klara själva som sagt!


Nu väntas mysig middag med familjen, lite efterhandsfirande hihi. Ska bli mysigt! Imorgon tänke jag bjuda på lite film här i bloggen - håll utkik!

puss tess


Firar denna 21-årsdag med att jobba 10-18 ...

img_0159 (MMS)

Firar denna 21-årsdag med att jobba 10-18 , sedan flytta hem Gustav :) hoppas alla får en fin dag, de ska ja se till att ha! Kram på er!


Bästa vän

Jag har världens finaste vän!

Du gör mig så otroligt lycklig, så glad och tacksam för en sån fin vän som du! Idag kom hon in på jobbet och frågade om vi inte kunda luncha ihop, såklart vi kunde det. Gick till Fräcka Fröken och småpratade och bara hade det allmänt mysigt, du gjorde verkligen min dag! En sådan liten sak, som ändå är så stor kan göra en så varm och glad inombords, du lyckades verkligen! Tack för en superlunch!! Evigt tacksam för dina fina vänskap, bara så du vet :)

Bilinda Hamrin, du må vara Norrköpings bästa tjej :) ♥


2 september 2010

Uruselt .

Denna vecka har jag verkligen kännt mig som världens sämsta hästägare! Har jobbat så mycket att jag knappt hunnit borsta på min fina lilla häst :( Känns verkligen otroligt jobbigt, för han är värd precis all kärkek och omvårdnad han kan få! Dock så har ju världens bästa mamma ställt upp och tagit hand om honom, så kärlek har han fått, men inte från min sida. Han kommer få dubbelt så mycket nästa vecka, de kan jag lova!! Som ni kanske kan förstå då så har de inte blivit någon ridning denna vecka heller.. Dock har han förtjänat vila och planen var att han skulle vila mellan 4-5 dagar bara för att han varit så bra på senaste tiden, har dock blivit mycket mer än så.


Men imorgon blir det förändring. Blir inte mycket uppdatering då tyvärr så berättar nu istället vad planen är. Imorgon flyttar han hem till Örminge igen, blandade känslor med det.. Men han behöver få komma in och sova på nätterna nu och äta upp sig lite igen. Han har fått relativt bra hull under den här sommaren, men nu när han går ute tar han inte till sig maten lika bra som i somras och det gör ingenting om han går upp lite mer i vikt ;) hihi så imorgon får han komma in och sova gott och äta gott. Motionen ska bli bättre då också!


Har massor med bra ideér och planer för Gustav framöver - men mer om det vid ett senare tillfälle!

min vackra prins ♥


puss tess


Bloggtävling


http://lovicious.blogg.se/category/bloggtavlingar.html


Bloggtävling


http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/august/tavla-om-ett-schockemohle-schabrak.html