Bloggtävling

Ute i sista sekund som vanligt ;-)
Men älskar man Kingsland, så gör man så att säga..



Var med du också! Klicka här!


Fotografering

Från Söderköpings lokala hoppning 16/4-11.
Fotograf: Rebecca Svensson , tack så jättemycket :D


Fotografering

Lite bilder från dagens framhoppning på VRFs regionala hoppning, klass 120 cm.
Ta de bilder ni vill ha (ni som red!), orkar inte skicka till er alla ;-)

Matilda Pettersson - Corace


Josefine Mellström - Mexico



Klara Lindström - Pierina



Tilda Schönbeck - Quite Light
(Gustavs storesyster)


Johanna Edvardsson - Wendolin van de Zelm


Matilda Pettersson - Xena



Marita Johansson - Salvador



Erica Andersson - Silvanto


Emelie Andersson - Zeus


Tilda Månsson - Alexandria


Klara Lindström - Caroline


Jessica A Andersson - Bojar

21 april 2011

Usch, idag väntas det jobb mellan 12.00 - 21.15, skapligt otaggad. Solen skiner och det är hur skönt som helst ute, känns inte jätteroligt att behöva sitta inlåst bakom kassan en sådan dag, men det är bara le och se glad ut. En dag som denna hade jag önskat att jag jobbat på ett fritis eller liknande, tänk att få vara ute på sitt jobb i detta väder!

Jag är faktiskt stalledig idag, mamma fixar allting ♥ Inte helt ultimat att Gustav får vila idag, såhär dagen efter ett hoppass.. Men dom rör sig ganska bra i hagen och jag tror inte han tar jätteskada av det faktiskt. Imorgon ska vi ut och skritta igen, älskar min veckoplanering för denna vecka haha Tror faktiskt även att Gurrisen njuter :-) Vi började ju söndagen med en skrittur ute i skogen, sen har det bara flytit på. Nu är ju våren här och då måste man passa på att rida ut!

Måndag: Skogen, alla gångarter
Tisdag: Skogen, skritt
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen, Skritt
Lördag: Skogen, alla gångarter
Söndag: Ev. dressyrträning annars tömkörning

Dressyrträningen är fortfarande oklar då jag jobbar till 18.15 på söndag och tror träningarna börjar innan det, måste kolla upp det. Hinner jag vara med så är jag nog med faktiskt. Gillar ju att träna dressyr på min grabb nuförtiden hihi Dessutom så har vi en dressyrtävlingsdebut att blicka fram emot - så all träning behövs ;-)


Min vackra kille

Några svar

Såg att det ramlat in lite kommentarer som jag tänkte att jag kunde svara på..

Maria om 20 april 2011:
Vingåker har tävling nästa helg, vi ska dit med Calistra. Du kanske kan åka dit istället?
- Tyvärr jobbar jag lördagen.. Bytte bort söndagen mot lördag så jag skulle kunna åka till Skogslotten.. Vi får väl bygga upp en bana hemma och hoppa ;-) hehe


Eleonor om 20 april 2011:
Mantorp anordnar på lördag clear round hoppning utomhus med omhoppning! Men du kanske jobbade då?
- Japp, tyvärr. Sen känns inte clear round så intressant just nu..


Rebecka om Videoklipp:
Blir väldigt mycket attackridning igen, ser ut som du fallit tillbaka lite i det gamla. Korta, korta o så pang iväg, han kastar sig över o släpper ryggen. När du har en jämn galopp med bra tryck blir det bra språng. Men han är inte lätt o jag såg under att du skrivit att han var extra tråkig denna dag :/
- Han hade som sagt en ganska tråkig dag. Jag rider inte iväg honom, jag bara sitter. Det sista gasandet sköter han själv.. Väljer jag att ta i honom i det läget blir det antingen studsigt eller att vi hamnar mitt i hindret. Den korta galoppen har vi pratat om, länger jag i dagsläget blir han flack då han inte är tillräckligt stark än. Så ja, under detta pass var vi tillbaka lite i det gamla, men samtidigt kan ju inte alla ha bra dagar - eller hur?

Rebecka om Fotografering:
Ser ut att vara väldigt flacka språng? Tycker han har hoppat så fint senaste tiden men det här ser mer hejsan svejsan ut, men det är svårt när det bara är bilder. Du ska inte igång o hoppträna för ngn?
- Som sagt, dagens pass var inte vårat bästa. Samtidigt som det är andra hoppningen ute och han har väldigt mycket energi och vårkänslor i kroppen. Han är oootroligt svår att reglera när han blir såhär, vill du prova honom är du välkommen! Nej, vi ska inte träna för någon i hoppningen. Kommer att åka till Björn lite i perioder under sommaren, en gång innan vi ska på meeting och sen för att checka av. Men annars nej, vi tränar dressyr för tränare och hoppar lite själva då han egentligen bara behöver hoppa studs och styrkeövningar..


Fotografering

Från dagens hoppning 20/4-11.
Fotograf:
Marie Klintestam



Jag tror min häst hoppar lite väl långt..


Sista språnget var ganska bra ..

Videoklipp

Från hoppningen 20/4-11.


20 april 2011

Sista lediga dagen innan det väntas jobb hela påskhelgen, medans alla andra är lediga.. Har iallafall njutit såhär långt och tänker fortsätta att njuta resten av dagen! :-)

Var i stallet imorse och gjorde iordning min lilla prins för lite styrke-/lydnadshoppning. Han var väldigt mycket på tå igen, ni vet sådär studsig och svårreglerad som han var för ett tag sedan. Hade nästan glömt bort att han kunde göra så, då han skött sig mer eller mindre varenda gång hittils. Men idag var han som sagt väldigt laddad. Hade svårt att få honom att slappna av, komma ner med nacken och upp med ryggen under själva hoppningen.

Han var jättefin mjuk och fin under framridningen, men efter första språnget var det kört typ haha Körde lite studs-kombination och två enkla räcken. Inte alls nöjd med hoppningen idag, han var aldeles för hög i nacken som gör att han sänker ryggen och inte hoppar upp sig ordentligt. Han blir oförsiktig när han blir sån, tyvärr. Jag red inte bra heller, min sits måste göras någonting åt - nu! Usch, hårdträning framöver helt enkelt..

Blev ju ingen tävlingen i helgen, utan strök mig ju som ni vet sedan tidigare, därför jag hoppade lite idag. Tyvärr fick jag reda på igår att Skogslotten ställer in sin tävling 1 maj. Skitdåligt och supertråkigt då jag verkligen såg fram emot den! Men de ska byta underlag, vilket självklart är bra, men de kanske skulle kommit på de tidigare eller inte gått ut med att de skulle ha tävling då, för nu pajjar hela min tävlingsplanering.. De bästa hade varit om dom bara flyttat tävlingen till en annan anläggning, men nä. Nästa tävling nu är Åby 7 maj och då har jag inte ens lyckats att få ledigt från jobbet än, annars blir det inte förns slutet på maj och då räknade jag med att Gustav skulle få gå 115, men då har han inte gått någon 110 innan pga att Åby bara har 90 + 100.. Skit helt enkelt!


Men för att återgå till dagen. En kort filmsnutt kommer samt bilder.. Tyvärr inte så mycket roligt att se eftersom det varken kändes eller såg speciellt bra ut. Men ah, de kommer!

 

19 april 2011

God morgon!
Jag orkade inte blogga igår, vilket ni kanske märkte.. Men jag var i stallet på förmiddagen och red ut en långrunda på Gustav. Körde ganska mycket intervaller i galopp för att köra det som ett litet konditionspass. Klättrade även i en backe, valde att galoppera upp för den en gång då den hade perfekt lutning, sen skrittade jag ner och upp igen 3 gånger - nyttigt för styrkan! Svettigt häst när vi kom tillbaka som fick sig en härlig dusch :)


Bjuder på en liten film från det läskigaste på hela uteritten - broooon !

Hela eftermiddagen, mer eller mindre, så låg jag ute i solen och bara gottade mig och njöt av att vara ledig! Helt fantastiskt va fort det har blivit vår helt plötsligt, underbart.

Strax efter 16 kom Ida och hennes lilla gäng och hämtade upp min säng som jag sålt till henne, hoppas ni fick ihop den ;) hihi skönt att äntligen bli av med den, den va liksom lite för stor för mitt lilla rum hiihi När dom åkt så tog jag och mamma bilen + släpkärran och åkte till IKEA, jag var ju liksom tvungen att ha något nytt! Blev faktiskt en likadan säng som jag hade fast en 160 istället för 180 och vit istället för ek, snyggt. skruvade ihop hela skiten själv (med lite hjälp av mamma) och jag är såå nöjd! Dock så fanns inte bakstycket till sängen i vitt, utan det fick jag köpa i vit ekfaner för att se om jag kan lämna in de till någon som kan måla om de till vitt.. typiskt. Så det satte jag inte upp då jag vill veta om de går att få vitt först eller inte - annars lämnar jag tillbaka det. Sov gott gjorde jag iallafall ;) hihi



Idag blir det stallet så fort jag fått i mig frukosten, sen väntas det jobb mellan 12.00 - 19.30. Underbart med lite sovmorgon, mamma ska med till stallet idag då hon har påsklov, så då behöver jag inte stressa. Sköönt att slippa vara där strax innan 7 för en gångs skull ;p hihi Blir en härlig skrittur ute i naturen för Gurris del idag. Tredje dagen i rad som vi rider ut nu, uuuunderbart skönt :)


Håkan Hellström

Varför jag inte kunde skriva efter tävlingen igår, var för att jag och Marcus skulle iväg och se allas vår älskade Håkan Hellström på Flygeln!

Kan ha varit den absolut bästa kvällen i hela mitt liv och jag sitter forttfarande och ler efter den underbara konserten. Håkan var helt magisk, kvällen var helt magisk!! Han är precis lika jävla grym på skiva som han är live, han är fan helt oslagbar.

Jag stod där i klungan med Marcus och hans polare och skrek, hoppade, hade tårar i ögonen och blev nykär! Jag har svårt att bestämma mig vilken låt som var bäst under kvällen, då alla låtar är precis lika underbara och med en sån artist som Håkan så blir allt bara så jävla bra. Men, min personliga favorit sedan innan är ju Precis som Romeo, så självklart blev det lite extra rysningar i kroppen när just den spelades.. ♥



Här kommer några av favoriterna !
Dock skitkvalité från Iphonen.. Dessutom dog den efter halva konserten typ.. dumt :(

Precis Som Romeo


Man måste dö några gånger innan man kan leva


En vän med en bil


Jag vet vilken dy hon varit i



TACK älskade Håkan för en fantastisk kväll (tack till er andra som var där och gjorde det grymt också), detta kommer jag att leva på väääldigt länge. Som jag väntat på detta ... ♥

Fotografering

Från tävlingen 16/4-11.
Fotograf:
Amanda Nilsson - tack så jättemycket för alla fina bilder Mandis :)


Fotografering

Från tävlingen 16/4-11.
Fotograf:
Bo Klintestam


Min vita vackra springare ♥


Tävling Söderköpings Ryttarsällskap

Ja, igår var det en lokal hopptävling hos Söderköpings Ryttarsällskap. Hann inte skriva om det igår tyvärr då jag skulle iväg direkt efter tävlingen. Hur som, kände mig ganska opepp för tävling redan när jag vaknade på morgonen och insåg när jag kom till stallet hur oengagerad jag verkligen var - jag menar, Gustav blev inte ens knoppad!! Kom iallafall iväg till tävlingen i god tid och de kändes lite bättre när vi väl kom fram.


100 cm bed A
Skrittade fram ganska länge ifall att han skulle vara lite stel efter gårddagens dressyrträning. Han kändes väldigt lugn, avslappnad och fin när jag skrittade runt. Travade ytterst lite på deras "framridning" innan jag fick gå in på framhoppningen. Fortfarande jättefin när jag travade och galopperade, taggade till lite när vi skulle hoppa och blev lite flack och lång, men han engagerar sig inte så mycket i 1m längre.. Bra känsla inne på banan sen också, kom lite i botten på några hinder och min ridning var absolut inte godkänd! Men vi kan inte vara på topp jäm, dock så räckte hans härliga inställning till en felfri runda, 0 fel och nu är vi kvalade till avd A i 1m, vilket var mitt mål till hösten hihi så det var riktigt roligt!




110 cm bed A
Skrittade honom mest inför denna klass, tog bara två språng inne på framhoppningen då han kändes lite matt. När jag kom in på banan kändes han taggad och fin och jag tyckte jag fick till en bra galopp innan första hindret, jag tyckte faktiskt att jag red relativt bra till hinder nr två också, men han var inte tillräckligt kvivk upp så fick med oss översta planket där. Bra på trean, sen blev han lite lång till fyran (dålig ridning) så nedslag där också, bra till femman, kanske lite lång. Men efter de sa han nej, nu vill jag inte mer. Han spelade riktigt dum och stannade på insprånget i kombinationen. Första stoppen tar jag på mig lite då benen inte riktigt var där, men när vi red an igen och han stannade igen då blev jag arg, för då var det dumheter. Han är aldrig tittig annars och kombinationen var rikigt låg så aa.. Hur som, tredje gången tog vi oss över, men då blev det ett superlångt språng så vi hamnade mer eller mindre i utsprånget, as svår sväng till hinder sju sen som jag bara skulle över. Men sen blev jag avbruten då vi hade mer än 20 hinderfel och enligt de nya reglerna innebär det uteslutning.. Lite surt då vi hade ett hinder kvar och de hade va skönt att få avsluta med ett bra språng, men men. Detta var helt klart vår sämsta 110 och den glömmer vi helt enkelt..



Efter 110 var jag riktigt sur och kunde inte förstå varför han stannade andra gången. Samtidigt som jag bara gått och väntat på ett bakslag med tanke på hur jävla bra det gått iår! Dessutom var 110 banan inte snällt byggd för att vara lokal. Men jag tänker inte skylla på någonting utan rider man inte bättre änsåhär, nä då blir inte resultatet bättre heller. Vi laddar om men en tävlingsfri helg och sedan är det dags igen - då jäklar! Gustav har gått från klarhet till klarhet medans min egna ridning blir sämre ibland och är inte min inverkan korrekt, hur ska då han kunna hoppa korrekt?! Man lär sig av sina misstag och jag älskar min häst, även fast han var dum :)

Fotografering

Från träningen 15/4-11.
Fotograf:
Marie Klintestam














15 april 2011

Vilken härlig dag detta varit, inte helt vanligt att vara ledig en fredag liksom!

Började dagen med stan tillsammans med Issa en liten stund, fick med mig ett par blåa chinos, en ljusblå skjorta och en kalender hem - precis det jag skulle ha! Nu är dock pengarna slut.. igen. Men snart löning ;-) Jag måste bli bättre på att hålla i mina pengar, seriöst.

Var i stallet strax vid ett, då blev det att fixa stallet innan jag tog in Ivar och red honom. Jätteduktig idag, prövade att komma undan lite i början, men gav med sig ganska fort. Kändes jättefin i travarbetet! Passet bestod av 30 min skritt och travarbete i en låg form, alltså ganska kravlöst, men det behöver han. Jättefin ponny förövrigt om någon letar medryttar/foderponny!

Gjorde sedan iordning mig egna lilla älskling för en liten dressyrträning för Marie. Red ute idag, så himla underbart! Dock var det väl inte vårat bästa pass, men han går från klarhet till klarhet. Jobbade mycket i traven med att han ska hålla takten, spåra och inte gräva ner sig med nacken. Var jättefin i vänstergaloppen, då satt jag verkligen bara och njöt! Sen blev han lite trött och styrig i höger, men vi kämpar vidare. I nästa vecka blir det lite lugnare för grabben :-) De enda som ja var riktigt missnöjd med idag var min egna sits! Satt som en riktig hösäck, fick ingen bra känsla i sadeln och usch, nä..

Blev sedan världens gladaste tjej när min fina lilla häst snällt backade ner i spolspiltan och stod helt still när jag svampade och spolade av honom!! :-D Det är undervärk på min fina vattenrädda lilla häst, så stolt! Så nu är han nyduschad inför morgondagens tävling. Han har nog aldrig varit såhär ren och vit innan! hihi Ska dock inte åka förns strax efter 12 imorgon så blir knoppning och allt de andra fixet innan vi åker imorgon :-)


Vad tycker ni om grolle i limegrön/äpplegrön då? ;p hihi

14 april 2011

Idag har jag absolut ingen som helst lust att åka till jobbet.. Ett 12 - 21.00 pass väntar, precis som vanligt på torsdagar, så kanske är därför jag är så fruktansvärt opepp? Hur som, det är bara att le och se glad ut och dessutom se fram emot 4 lediga dagar efter denna.


Råkade stänga av alarmet imorse, istället för att trycka på snooz, inte så bra. Var därför inte i stallet förns 8.15, men han faktiskt allting ändå. Red Gustav på banan idag, hade ingen lust men kände mig lite tvungen att känna på honom inför morgondagens dressyrträning. Red ganska mycket galopp där jag varierade tempot och min egna sits. Red även lite förvänd och gjorde några byten för att checka av att han var med mig. Något spänd imellan åt, men annars fin. Måste dock komma ihåg och ringa Linda i nästa vecka då han känns lite stel i höger och skulle nog behöva lite massage.. Skrittade av på vägarna runt stallet så han skulle slippa ridbanan.



Imorgon är det som sagt dressyrträning och jag känner mig inte alls speciellt taggad, inte heller inför tävlingen på lördag. Men det blir nog bättre, idag känner jag mig ju allmänt opepp så kanske känns bättre imorgon ;-)

Nu måste jag sätta lite fart så jag slipper stressa till jobbet. Får se om jag orkar med någon uppdatering ikväll!

Fotografering

Frida och Malin Örnborg med Kasper och Wildfang.
Från den 13 april 2011
Fotograf: Therese Klintestam
















13 april 2011

Känns faktiskt väldigt ovanligt att vara ledig en onsdag då det sällan händer. Men jag har njutit, det lovar jag :-)

Hade utsläppet i stallet imorse, dock började jag morgonen med en härlig frukost i lugn och ro - nästan det bästa med de lediga dagarna då jag är en riktig frukost människa! Var i stallet strax efter halv nio och släppte ut djuren, fixade iordning i stallet och pysslade lite. Som vanligt när jag är ledig så är jag lite extra långsam med allting, förstår inte varför?

Longerade Gustav i pessoaselen idag, kändes lite behövligt efter två dagars uteridning. Han såg jättefin ut och inte ett dugg spänd, dock var det väldigt tungt på banan så han blev trött ganska fort. Konditionsträning nästa! Har verkligen slarvat med konditionsträningen nu under vintern, inte okej. Lite massage och ompyssling efteråt innan han fick gå ut i hagen och få lite lunchhö.

Passade på att fotografera syskonen Örnborg innan jag åkte hem också då de skulle hoppa på utebanan. Tyvärr var det ju jättetråkig väder i form av moln och regnstänk så bilderna blev därefter.. Men var superkul att se hur fin Kasper har blivit, bra jobbat Frida! :D Även Wille är ju helt fantastisk, så bilderna blev väl skapliga haha

Var hemma strax innan halv två, då åkte jag och min fina pojkvän och handlade. Vi har gjort något helt annorlunda idag, nämligen bakat! Så sant som det är sagt så bakade vi en aldeles ljuvlig pecannötspaj! Vi såg nämligen på Pluras kök igår där de gjorde jus denna paj och vi bestämde oss redan då att - den måste vi göra! Supergod kan jag säga! :-) Nu har Marcus åkt till grabbarna och här sitter jag, ensam.. Ja skicka lite bilder till Frida och leka lite i photohop, kanske försöka mig på en ny design.. Den som lever får se!


Pecannötspaj - Bild lånad från TV3.

12 april 2011

Oj, så engagerade ni blev i tävlingssnacket! hihi Nu är det ju självklart så att Gustavs tävlingsplanering inte är fastställd, han är inte anmäld till alla dessa tävlingar, den är enbart preliminär. Eftersom jag oftast jobbar varannan helg och har svårt att byta är det inte säkert att vi kan åka på alla - och de skulle inte göra mig något :) Som jag skrev tidigare har jag ingen brådska med någonting. Så det är inte förens jag får mitt schema som jag kan bestämma om jag ska tävla eller inte :)

Vi pratar om hinder som ligger på 100 - 110cm, ingen direkt höjd. Gustav är inte heller den som stressar upp sig längre i transport eller runt tävlingarna, däremot blir han lite stressad på framridning och framhoppning om det är rörigt och det är också där han behöver träning.

Han är 6 iår och har inte varit ute så mycket, så självklart kan det slita på honom mentalt, men samtidigt är det någonting jag skulle märka med en gång och självklart skulle jag inte åka och tävla då. Alla klasser jag skrev är också preliminära, inte alls säkert att han går två klasser varje tävling osv. Självklart vill jag inte slita ut min häst endast 6 år gammal, han har hela framtiden för sig! :)

Efter denna planering väntar 3 veckors vila från tävling, ev. en träningstävling i dressyr under dessa tre dock. Sen är det ytterligare två veckors tävlingsvila innan vi åker på vårat första meeting! :) Hela juli månad är relativt lugn och han kommer att gå på sommarbete (men ridas) under juni, juli, augusti. Under hösten blir det inte alls mycket tävlande då jag inte gillar att tävla på hösten hehe. Så jag tycker faktiskt inte att min planering är speciellt orimlig egentligen.

Men som sagt då, igen. Allt är preliminärt och skulle han inte kännas fräsh av någon anledning så åker jag självklart inte och tävlar! :) Har ju redan strykit mig från ena (VRF 23 april), så tror de kommer fungera. Jag följer helt enkelt min magkänsla och litar på att jag känner Gustav. Så, haka inte upp er för mycket på min tävlingsplanering, nu har ni iallfall fått en lite bättre förklaring på allt :)




Nu hoppar jag tävlingssnacket och återgår till dagen! :)
Stallet 07.30 imorse, precis som vanligt. Red ut på min fina lilla häst, vi tog oss ner till den där lilla bron idag igen. Hade ett litet hoppspö med mig idag bara för att förtydliga min skänkel lite, behövde inte använda det alls nästan. Han gick fram till bron, backade ett steg då la jag bara spöt lite lätt på bogen och vips så var han på bron och över, duktig ♥ Eftersom det gick så fort att komma över bron idag tog jag beslutet att rida vidare mot söd. Lite spänd efter att vi träffat på tuppen och hönsen som Gustav tyckte va jätteläskiga, men vi tog oss runt hela rundan. Höll igång i både trav och galopp med fokus på låg och avspänd nacke, han var sååå fin! Jätteduktig dessutom som vågade gå runt hela denna runda helt själv :)

Mockning och lite ompyssling när vi kom tillbaka och hemma strax innan 10. Bra jobbat! Har ätit lite mellis nu och ska snart fixa iordning mig för jobb på ICA mellan 12.00 - 20.00. Imorgon är jag ledig, tjohooo!


Tävlingsfunderingar

Jag har lite ångest för min tävlingsplanering.. Jag har alltid sagt till mig själv att tävla 2, max 3 gånger varje månad för att det inte ska bli för mycket - absolut inte varje helg. Men nu sitter jag här, med en tävling inplanerad mer eller mindre varje helg.. Men då tänker jag såhär!

• Jag tränar ingen hoppning i veckan på Gustav, vi rider enbart dressyr, i skogen och bommar någon gång ibland. De finns folk som hopptränar en gång i veckan + tävlar på helgen.

• Det kan inte slita mer att låta honom gå en eller två ganska låga hoppklasser varje helg än om han skulle hoppträna en gång i veckan + tävla varannan helg. Då du hoppar bra mycket mer på en träning än vad du gör på tävling.

• Gustav behöver rutin på framridning och framhoppning och sålänge han tycker det är roligt ser jag inget problem med min planering. Känns han lojj, trött eller av någon anledning tappat gnistan startar jag såklart inte. Då alla dessa tävlingar ligger nära, inom 30 min avstånd blir det inte heller mycket resa eller transport osv. Så, ja tycker inte de ska slita så mkt..

Vad tycker ni? Anser ni det helt orimligt med denna tanke? Hur planerar och tänker ni inför tävlingssäsongen. Hur ofta tävlar ni osv?


Såhär ser Gustavs tävlingsplanering ut just nu.
Han kommer dock inte att starta på VRF den 23 april, utan där stryker jag mig eftersom han förtilfället känns trött. Sen åker jag enbart till Åby och rider 1m klassen där om han är kvalad avd A, annars känns de lite onödigt. Som de ser ut just nu kommer jag försöka debutera 120 i slutet på juni, beroende på hur de gått innan i 110 klasserna. Dressyrdebut blir det också i juni för er som undrar! Jag har liksom ingen brådska iår :)

11 april 2011

Tack för dom fina kommentarera om Gustav, visst ser han ut som en riktig dressyrnisse i vitt? ;-)

Har varit i stallet nu på morgonen, skrittade ut en sväng på Gurris. Dagens stora problem var att ta oss över den minimala bron vid söd för att komma vidare. Den var jätteäcklig sa Gustav och frustade som aldrig förr! Att det dessutom var vatten på båda sidorna om bron gjorde ju inte saken bättre haha. Men efter ca 10 minuter tog vi oss över från det ena hållet och sen tog det ungefär lika lång tid att komma över från andra hållet - meshäst!

Men vi tog oss över och massor med beröm fick lillpojken! Två gånger till så kommer han gå över den utan problem, de är jag säker på. Lite ompyssling innan jag fick bråttom hem och nu sitter jag här.. Pysslar med lite bilder innan det är dags för jobb 12.00 - 19.00.



Dagens läskigaste - bron!

Fotografering

Fotografering från den 10/4-11.
Isabelle Kleist och Golden Poem
Fotograf: Therese Klintestam

Inga kommentarer om ryttarens ridning osv då hon nog inte ens vet om att jag lägger ut dessa bilder. Hästen får ni gärna kommentera, men som sagt kommentarer om ryttaren undanbedes :)


Såhär tyckte Gustav om dagens aktivitet och fotografering..





Typ den härligaste bilden från idag ♥










10 april 2011

Trött och sliten efter gårdagen, men det är bara le och se glad ut. Tog mig iallafall en ordentlig sovmorgon, min kropp behövde den verkligen! Åkte ut till stallet vid tolv tiden och fixade iordning allting och pysslade om min finaste Gurris, som fortfarande ser lite trött ut. Imorgon ska jag skicka iväg ett bajsprov för att se om han har mask, sen ska jag öka på maten lite för och se om han blir lite piggare. Är de inte bättre nästa vecka åker jag till kliniken och tar blodprov på honom. Kan som sagt vara fällning osv, men jag vill vara på säkra sidan. Inte van att han är så "lugn och seg" ;p hihi

Issa fick prova Gurkan idag, lite lätt på banan. Han testade henne och stretade emot lite i början. Men efter ett tag slappnade de båda av och det såg jättebra ut! Issa är verkligen superduktig och jag är så glad att hon faktiskt vågade prova honom. Förhoppningsvis blir det fler gånger då jag älskar Issas ridning. Hon är mjuk, men bestämd och berömer mycket och ofta - precis så som Gustav älskar!

Bildbomb blir det i nästa inlägg, här får ni bara ett smakprov :)


Videoklipp

Kom ju på att jag hade min rosa fina lilla kamera att filma med, så blev film på dagens extremt korta runda med Gustav :) Så fin han är min lilla trötter, älskade häst ♥



Från den 9/4-11.

Fotografering

Lite bilder från dagens pay and jump.
Fotograf är Isabelle Kleist med min kamera haha


Glad cafeteria personal!



Goooodis!


Mini bana, gulligt!


Jag provhoppar framhoppningshindrerna så dom fungerar ;)


Proveny visar upp sig..


.. och Gustav vill inte vara sämre ..


Glad personal!


Traktorn finns nära till hands ifall någon skulle sätta sig fast på parkeringen.. BRA!


Hamburgeförberedning.. eller nått.


Alla tyckte inte de va lika kul med pay and jump..


Grillning pågår!!


Bangång, lite större hinder nu!



Boommmmar på framhoppningen


Stor bebishäst hoppar högt


Stor bebishäst springer snyggt


Liten söt ponny gillar hoppningen!


Vackra hästar på framhoppningen!


Koncentration över hindrerna


Nervösa ryttare fanns de gott om!


Även överhoppande bebishästar fanns de gott om ;)


Koncentrerade ryttare hade vi mååånga!


Så även glada ryttare!


Liten ponny hoppar högt!


Furstas egna stålthet - Cockpit!

9 april 2011

Fortfarande förbannad över att jag inte får över filmen från dressyrträningen :(

Förövrigt så har vi haft Pay and Jump på Fursta hela dagen lång. Det har gått jättebra och vi har fått massor med beröm! Alltid roligt :D Gick fortare än vad vi räknat med dessutom och det är ju även det possitivt. Jag har stått på framhoppningen hela dagen i solen och blåsten, så nu har jag ett helt genomblåst huvud med världens värk, dessutom en knallröd näsa och rött fejs. Inte bra när det blåser så mycket att solen knappt känns.. Men vi kan ju hoppas att de röda förvandlas till brunt inom kort hihi


Jag hoppade Gurrisen när alla andra startat, gick bra. Han känns fortfarande trött i kroppen och inte riktigt lik sig själv, så hoppade bara fyra hinder på 110 - 115 och sen gav jag mig. De måste vara foderbytet, den nya hagkompisen och den nya ridningen som gör det. För han har ingen feber eller så.. Ska gå lite lätt med Issa imorgon sen ska vi rida ut hela veckan, de tror jag uppskattas av herrn. Vill ju inte slita ut honom för mycket nu när han går bra! Frida fick prova att hoppa 5 språng på 60 cm också, gick jättebra! Men sen var han som sagt riktigt trött.

Hoppade även ponnyn Ivar, som jag red för ett tag sedan. Vilken fin ponny! Inte många ponnier som hoppar så bra med hela kroppen som han gör och då är han otroligt otränad just nu. Förhoppningsvis får jag rida honom lite mer, gillar honom massor :)

Nu ligger ja hemma i soffan och tycker synd om mig själv, ska synda med chips ikväll.. De är jag värd! Skulle gått på inflyttningsfest hos Klara och Mange, men jag är världens sämsta vän och går till dom med en inflyttningspresent någon annan dag - hoppas ni inte blir för sura mina älsklingar


8 april 2011

Som ni såg blev det en hel eftermiddag/kväll i stallet för att fixa inför morgondagens pay and jump på Fursta Gård. Bygga bana, fixa framhoppning, pynta hinder, tvätta hinder, tvätta och städa i cafeteria osv osv, en jobb för sig. Kände mig ganska så sliten med ett pass på ICA från 7.00 - 16.00 i kroppen också, huvudvärken var min vän denna afton så att säga.. Men nu är nog allting klart inför morgondagen!


Har typ slagit min dator stenhårt, svurit, gråtit, deppat och varit allmänt sur på helvetet då den vägrar ta emot filmen från videokameran :( Provade på pappas dator, men de gick inte heller för den datorn hade inte rätt programvara eller nått skit.. Så jävla pisssur!! JAG VILL HA FILMEN FRÅN TRÄNINGEN PÅ DATORN NU!! De värsta är att jag inte kan filma någonting framöver eftersom bandet i kameran är fullt pga att jag inte kan flytta över de till datorn.. Blir så sur, de har ju för fan funkat hela tiden och nu helt plötsligt så går det inte!? Hata hata hata hata teknik!!! Ja kommer va riktigt sur länge pga de här..


För övrigt så fick Gurris sig en skrittur ute idag för att komma bort från banan och ridhuset, pigg och glad. Ska ringa Linda och se om hon har tid att komma ut och massera honom lite någondag, kan behövas. Sen får vi se om vi ska hoppa en runda imorn eller inte.. Får se hur han känns! Nu måste jag sova för att orka med morgondagen, över 120 starter och 10 olika höjder/klasser.. Kommer bli en låååång dag! Vi hörs imorgon - om jag är på bättre humör ;)



Fix o trix inför morgondagens pay and jump...

img_3129 (MMS)

Fix o trix inför morgondagens pay and jump, underhållning såhär en fredagkväll ;)


Ingen uppdatering

Förns imorgon.. Träningen gick helt okej, Gustav kändes dock trött och matt i kroppen. Men han har ju fått nu hagkompis som han busar ganska mycket med, bytt foder för inte så länge sedan, fäller och arbetar på ett helt annat sätt nuförtiden, så inte så konstigt. Tyvärr har kamerasladden pajjat så får inte över filmen och min dator är cp - därav ett inlägg via mobilen. Får åka och köpa ny sladd till kameran imorgon så ni får se dagens träning.. Vi hörd imorgonkväll helt enkelt, den som väntar på nått gott väntar aldrig förlänge? Eller ;-)

7 april 2011

Hej på er!
Blir en snabb uppdatering nu innan jag ska cykla iväg till stallet o blåsten. Igår jobbade jag heldag, 9-21 så därför blev det ingen updatering. Idag är jag ledig, tjohooo! I eftermiddag vid 16.40 väntas det dressyrträning med Gustav på Ekängen för Marie, taggad till tusen! :)

Förövrigt så är det hela 113 starter på våran pay and jump på lördag - hur bra är inte det?! :D Ska bli riktigt, riktigt roligt! Jag kommer att vara ansvarig för framhoppningen på förmiddagen så tänkte passa på att knäppa lite bilder då också. Hoppas att det blir en bra dag, ska ju bli bra väder iallafall :) Nu måste jag sätta fart, har massor att göra i stallet innan träningen. Hörs ikväll!

Fotografering

En vanlig eftermiddag i paddocken på Fursta Gård!
Varning för mycket bilder ;p hihi

Fotograf: Tess Klintestam

Frida och Kasper










Isabelle och Sinclair








Mathilda och Genappe


Malin och Wildfang



Maria och Allison

4 april 2011

Underbara älskade lediga måndag!
Trots att dagen har gått i ett så har den varit så underbar, jag älskar mina lediga dagar! :) Började med sovmorgon och en härlig frukost innan jag åkte in till stan och fixade lite och gjorde iordning mina naglar. Sen åkte jag till mormor på fika och massa prat, min mormor är underbar! ♥

Sen cyklade jag till stallet och fick funktering efter halva vägen, jobbigt! Men var dum nog och cyklade ändå, de gick ganska trögt kan man väl säga ;) Väl i stallet med alla underbara så blev det att kameran åkte fram och ni ska få se hur en vanlig eftermiddag ser ut i paddocken på Fursta Gård i nästa inlägg hihi

Gick en promenad med Gurra, Issa och Proveny samt Maria och Lisse, myspys! Hästarna skötte sig och ägarna fick sig en bra motion i de underbara vårvädret.

Dagen avslutades med stallmöte och fix inför tävlingen lördag, hoppas ni anmält er nu?! :D Kommer bli hur jävla bra som helst! Kom hem strax innan nio och började redigera alla dessa 400 (!!) bilder, jag somnade gott sen hihi


Tävling hos Sharpman

Ja, som rubriken säger så ordnar nu Sharpman en tävling där du kan vinna presentkort hos dom och självklart är jag med :D Tävlingen är på facebook och den går ut på att du ska ladda upp en bild på dig och/eller din häst/hund/katt där ni visar upp en vara som är köpt hos Sharpman. Sen är det den som har flest "gilla" på sin bild som vinner, så nu hoppas jag att alla gillar min och Gustavs bild - för det gör jag ;D


Schabraket, benlindorna, ridbyxorna och tröjan är köpt hos Sharpman. Schabraket och benlindorna är dessutom specialbeställda och Gurkis och jag är mycket mycket nöjda. Jag tycker iallafall att det syns ;)

4 april 2011

Åh vad ni är underbara, jag älskar er och era kommentarer! :'D

Och till Helene, jag rider honom ofta i den formen som jag hade när jag avslutade. Börjar alltid med den och rider i den i ca 20 min, sen plockar jag upp honom en kort stund (kanske 10-15min) för att sedan lägga ner honom igen. När vi tränar för tränare så rider vi honom dock i en lite högre form lite längre, just för att han ska lära sig att bära sig lite mer. Men jag förstår helt och hållet ditt tänk och jag håller med! :)

Att rida honom i den låga formen är en superbra träning för honom och en jättebra styrketräning, speciellt eftersom, som du säger, att han gärna knäpper av och blir spänd. Och även som Alexandra kommenterade så är han ganska svår att få i den låga formen, det tar sin lilla tid. Dock har han börjat förstå att de är ganska så skönt att springa med huvudet där nere och få massa klappar på halsen :) Så vi jobbar med de så mycket vi kan!


skönt säger Gustav :) ♥


Idag blir det nog en skrittur ute i "vildmarken" för kusen då jag ska ställa upp som fotograf för en av tjejerna i stallet och eftersom han ska gå på banan imorgon igen vill jag inte gå dit med honom idag också. Tre dagar i rad skulle jag aldrig rida på banan! I övrigt blir det en stressig dag, har massssor att göra! Och nu måste jag skynda mig in till stan hihi hörs ikväll :D

Fotografering

BILDBOMB!

Fotograf: Marie Klintestam































Min supersnygga fina älskade Gustav ♥

3 april 2011

Gurkis var jättefin idag! Eller han var spänd, men så även jag. Vi jobbade på med samma saker som på träningen sist och det händer saker för varje pass nuförtiden! Han kändes riktigt fin stundtals. Red egenom LB programet en gång, bara för att se lite hur vi ligger till. Vi behöver träna på allting förutom galoppdelen, för den sätter han klockrent, så det är en bit kvar så att säga innan vi kan ge oss ut ;) hihi



Mamma var med och fotade så.. Förbered er på bildbomb :D

2 april 2011, videoklipp

Gud så skönt, nu är det helg och fyra dagars ledighet väntar - som jag ska njuta! :)

Dagen har spenderats på ICA mellan 10.00 - 17.30, en helt okej dag. Jag trivs med mina arbetskamrater som lättar upp och gör arbetet lite bättre. Skulle ha haft insläppet i stallet och pysslat om Gurra efter att jag slutat, men då har min käraste mamma redan fixat allt. Underbara mamma, tack! ♥


Gårdagens träning då?
Jodå, jag var nöjd. Det känns så underbart att Gustav går åt rätt håll och att det syns så tydligt vilken utveckling han gjort, bara på den senaste månaden! Vi jobbade på samma sak som sist, dvs halvhalter, övergångar, sidförflyttningar och att spåra. Jag måste börja tänka lite mer framåt i travarbetet just nu då vi lätt säckar ihop och rider lite i undertempo och då åker även nacken för lågt. Något mer spänt igår än vanligt, men det var som sagt riktigt rörigt i ridhuset också, så inte så konstigt.

I galoppen jobbade vi med övergångarna och att ha honom rund runt innerskänkeln och att jag ska våga lätta min innerhand och att han ska ligga kvar i samma takt som innan. En jättenyttigt arbete då jag gärna låser mig!

Vi fortsätter att träna på min sits, att jag ska komma djupare ner i sadeln och nästan tänka lite bakåt med mitt överliv. Sen måste jag våga slappna av i mina axlar och få dom lite mer tillbaka. Annars jobbar vi på som vanligt med halvhalterna, övergångarna och sidförflyttningarna. Både Marie och jag var nöjda efter gårddagens träning och för en gångs skull är det riktigt roligt att rida och träna dressyr :D Nästa träning på torsdag!


1 april 2011

Jag är helt slut, vill bara sova. Ganska så körigt på jobbet då vi var fyra personer kort idag.. Sen var det full fart till stallet och göra iordning Gustav inför dressyrträning för Marie. Skönt att vi kommit igång och tränar varje vecka nu! Träningen gick helt okej. Både Gurris och jag var spända då det var väldigt rörigt i ridhuset, men vi gjorde vårat bästa och gud vilken utveckling det blivit!!

Jag skriver mer om träningen imorgon, fixar film då också. Nu vill jag bara sova då kvällens planer blev ändrade.. Så trött och imorgon är de långdag på ICA igen, längtar efter sovmorgon!!


Lady Lux

Lady Lux var en ridskoleponny på min dåvarande klubb Hageby Ridklubb, hon var ett New Forest sto född 1989 e. Brozzan - Lady Brown. Världens gosaste och kanske lataste lilla fuxsto, jag älskade henne dock! Fick äran att tävla henne lite i dressyr, bland annat i Lektions DM och i klubbens dressyrlag i ponnyallsvenskan.

Vi var väl aldrig topplacerade eller några stjärnor, men vi hade otroligt roligt och jag tror denna ponny hade blivit en fin tävlingsponny om hon hade fått komma bort från ridskolan.

Vi fick faktiskt en ganska stor framgång, som jag inte tror att någon trodde vi skulle få. Vi placerade oss nämligen 5a individuellt på Lektions DM år 2004 och blev faktiskt även tvåa i förklassen. För mig var det hur stort som helst och jag är så otroligt tacksam för att jag fick chansen att rida och tävla denna fina lilla lektionsponny! Vi provade även på lite hoppning, dock var det inte hennes starka sida. Hon var ganska osäker, men vi tog en felfri rosett i en LC, men efter de var de mest uteslutet hihi

Tyvärr fick hon somna in för några år sedan. Fina lilla luxan!