Shoppat!

Här omdagen fick Gustav lite nya saker till dressyren. Vi måste ju vara snyggast eftersom jag vet att vi inte kommer vara bäst ;-D haha hur som så fick han nya vita tävlingslindor från Eskadron samt ett par vita boots, även dom från Eskadron. Har ju alltid velat ha de vita bootsen så nu slog jag till, det kändes bra!
Idag kom även mitt älskade Anna Scarpati schabrak ifrån Innrider! Åh det blev så perfekt och så himla bra :-D Längtar som en tok tills vi får använda det, vet att han kommer bli hur läcker som helst i det!! Och tack till Innrider för en sån superbra leverans! Nu ska jag sätta mig ner och designa två nya tror jag hihi
Jättesvårt att få dom riktiga färgerna med på bild, men är alltså vinrött, men guld, vinrött, vitt och svart!

Lite videos

Först då en kort snutt ifrån dressyrträningen i torsdags. Tyvärr råkade ju mamma radera allt utom sista galoppen så, ja det är den ni får se helt enkelt. Jag tycker han är fin iallafall! Längtar så extremt tills jag får min dressyrsadel!!
Sen är det från "hemmatävlingen" eller den så kallade hoppträningen igår. Kändes riktigt bra och jag var noga med att räkna galoppen. Dock fick vi lite problem med linjen vatten-räcke då han laddar lite extra mot vattnet och jag inte är tillräckligt snabb tillbaka, men i övrigt är jag mycket nöjd. Nu ska jag bara lära mig att rida såhär alltid!
Och till sist då Sincan, Little Sinclair, Issas fina fyraåring. Han fick gå lite på överkurs idag med studs och relaterade avstånd. Första gången han hoppar studs! Mycket duktig var han, fast även han tyckte vattnet var lite läskigt så blev lite svårt till räcket efteråt, men jag är som sagt mycket nöjd och han är väldigt rolig att rida! :)


Ingen tävling!

Blev ingen tävling idag, tyvärr.
Det har ösregnat hela natten och det spöregnade även imorse och då tävlingen skulle vara på gräs valde jag att avstå. Riskerar inga skador.. Har man redan en häst som är lite "på" tycker jag att det är dumt att gå in när underlaget kan vara halt och lerigt. Var där för typ 3-4år sedan med en kompis häst och hoppade, då stod banan mer eller mindre under vatten, flera halkade och banan var verkligen bara en stor lerpöl. Så nae, det gör jag inte om!


Riktigt synd då jag var riktigt taggad för en gångs skull, men så är det ibland. Hoppade lite hemma istället och han kändes riktigt fin! Får se om vi åker till LFK nästa helg som planerat eller om vi stuntar i det, inte bestämt mig än..


Bellman och jag på NFK för några år sen.. Det hade regnat kan man ju säga.. BlääÄ!

27 augusti 2011

Det blev dubbla veckans bloggare ikväll eftersom bloggningen varit lite sådär sedan datorstrulet så har jag liksom glömt bort det lite. Men hoppas på att det rullar på bättre framöver, lovar dock inte. Har skickat ett mail eller kommenterat hos två bloggare som skrivit att dom vill, men inte fått något svar - tråkigt!


Hur som helst, nu taggar jag tävling! Imorgon väntas det hopptävling hos Norrköpings Fältrittklubb (NFK), bara tre hopptävlingar kvar iår för vår del.. Dressyrdebuten närmar sig med stormsteg, gissa om jag är nervös!? Men först, får ni hålla tummarna för morgondagen :)Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 35

- Ditt fullständiga namn?
Malin Nordin

- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
20år fyllda, och har vuxit upp med hästar, då mina föräldrar födde upp travhästar när vi var små.

- Vart i denna stora värld bor du?
Har faktiskt precis flyttar upp till Umeå, från Örnsköldsvik, har alltså inte flyttat så långt!

- Din sysselsättning om dagarna?
Just nu så har jag precis tänkt sätta mig bakom skolbänken igen och plugga på universitetet till medieproducent!

- Vad har du för häst eller hästar?
Jag delar en stor halvblodsvalack vid namn Mighty Bouncer med min syster. 
Han är min drömhäst som jag har fått turen att köpa från ridskolan för 3½år sedan!
För tillfället är det min syster som har honom nu när jag ska plugga, men eftersom hon har fått jobb i Umeå på Hippologium så är han nära och bra :)

- Vad gör du helst inom ridsporten?
Svår fråga.. Är egentligen hoppryttare, men tycker det är rolig med dressyr också, så jag tävlar i båda.
Dock säger jag varje gång efter en dressyrtävling att jag aldrig ska tävla igen för jag hatar själva bedömningsbiten - jag är en riktigt tävlingsmänniska haha

- Vad har du för mål med din ridning?
Mitt mål är helt enkelt att ha kul!
Sedan vilken nivå det är på spelar mindre roll! 
Jag älskar känslan när allting klaffar på en hopprunda, vare sig det är på tävling eller träning!

- Favoritutrustning och favoritmärke?
Hmm är ingen riktigt märkesnörd (för jag har inte råd haha) men jag gillar Equiline!
Sen är drömmen att äga en Butet sadel :)

- Vad gör dig till en bra ryttare?
Jag har en bra grundsits, och har lätt att ta till min instruktioner. Sedan får jag ofta höra att jag har en bra känsla.
(Nu får man väl skäll för att man inte låter ödemjuk haha)

- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Utan att låta för smörande så ser jag upp till min syster. Inte för att hon är sveriges bästa ryttare, men för att
hon alltid ger mig något att kämpa för och att hon alltid är målmedveten i sin ridning och kan alltid ta ut det bästa ur hästarna hon rider!
Men annars så gillar jag Marcus Ehning och Rolf-Göran Bengtsson!

- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Kramfors ligger mig varmt om hjärtat! Det är litet, men personligt och alla är så gulliga, men sen älskar jag även att tävla på hemmaplan (ÖOR)

- Ditt bästa tävlingsminne?
Det var nog min debut i 120 med Bosse (hästen jag har nu alltså) en runda jag fortfarande kan leva på!
Sprången var så himla härliga och vi hade sånt härligt flyt! 4fel tycker jag absolut inte var fy skam!
Om man får flika in sitt värsta tävlingsminne så var det när jag glömde mitt träns hemma när jag var typ 11år, blir fortfarande retad för det...- Min kommentar om bloggen - mightybouncer.blogg.se
Först och främst så måste jag bara säga, att jag tror faktiskt Malin är en av mina äldsta följare på bloggen/facebook/lunarstorm, you name it! Hon har varit  med länge denna tjej i mitt internet liv ;) hihi all creed till dig Malin! Dessutom var det Malin som fixade min förra übersnygga header. Jag gillar Malins blogg, den är även den väldigt personlig och väldigt hästig! Dessutom är det alltid att följa någon som man känner att man nästan "känner", bara för att man följt varandra sålänge via nätet. Hennes stora fina skimmel är bara för häftig!! Läs Malins blogg, det är väl det enda jag kan säga :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!

Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 34

- Ditt fullständiga namn?
Linn Skjetne


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?

21år nu den 20e Augusti, ridit i 17år nu. 


- Vart i denna stora värld bor du?

I den lilla hålan Ljungbyhed i Skåne.


- Din sysselsättning om dagarna?

Småjobbar med galopphästar för tillfället, utbildar ett par unghästar också för en bekant.  


- Vad har du för häst eller hästar?

Två egna hopphästar, Quite Lucky 8år (Quite Easy-Lucky Light) och First Fendi, 4år (Laptop-First Trump xx). Sen har mamma en 6åring e. Cagliostro-Minotauros


- Vad gör du helst inom ridsporten?

Hoppar, utan tvekan. 


- Vad har du för mål med din ridning?

Vill rida 150cm i framtiden. 


- Favoritutrustning och favoritmärke?

Finns så många men Dyon & CWD är märken som alltid går hem, älskar träns!! 


- Vad gör dig till en bra ryttare?

Hatar att säga att man själv är bra, men jag tror att min envishet lönar sig ibland. 


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?

Marcus Ehning har jag alltid sett upp till, han är kungen själv.


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?

Ballingslövs ryttarförening, Skyrup. Helt otroligt bra underlag. 


- Ditt bästa tävlingsminne?

Helt klart segern i Falsterbo 2011. 


- Din största vinst?

Samma som ovan då. 


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.

Jag: Positivt- envis & ambitiös. Negativt- har svårt att släppa ett misstag, måste nästan sätta envis här med.
Lucky: Positivt- hoppar fantastiskt & oerhört tävlingsinriktad. Negativt- lite lat ibland & kan inte komma på något mer negativt, han är nästan perfekt(i alla fall för mig).
Fendi: snygg och hoppar riktigt bra. Negativt- jäkligt knepig efter vila & gör saker som ingen annan häst lyckas med.


- Hur länge har du bloggat?

Den bloggen jag har nu har jag skrivit i sedan 2009. 


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?

Har två bloggar jag alltid läser så fort jag får möjlighet. Majimka.blogspot.com och Tesskliintestam.blogg.se, läser andra också men dessa två är favoriter. 


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?

Ja, inget vettigt egentligen. Svamlar mest i min blogg, hade inte mina hästar varit fina hade nog ingen läst min blogg haha.- Min kommentar om bloggen - linnskjetne.blogg.se
Linn är en sån himla härlig människa! Hon känns alltid så glad och possitiv till allt och hennes hästar är helt outstandig! Bloggen i sig är mysig, väldigt personlig :) Jag älskar alla inlägg som har med hennes svarta pärla att göra, speciellt videosnuttarna vi får se. Älskar jag den hästen? Ja, den är så himla vacker och härlig! Linn är även en riktig träningsnarkoman, iallafall om du frågar mig. Jag gillar hennes blogg, men jag gillar henne betydlig mer som person :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!
OBS. JUST NU FINNS DET "FÄRDIGA" BLOGGARE FÖR CA 4 VECKOR FRAMÅT! SÅ ÄVEN OM DU INTE DYKER UPP NU, HAR DU FORTFARANDE CHANS ATT BLI VECKANS BLOGGARE!

Puppylove

Alltså, hur söt är inte denna?! Så snäll häst så de finns inte :')Drömmen om Animo

Alltså, hur svårt ska det vara att få tag på en brun Animo kavaj!? Jag blir tokig, vill verkligen ha en brun kavaj nu! Vill inte vänta till Falsterbo nästa år för att köpa en haha hittade en utländsk sida som sålde Quniar modellen för 329 euro, någon som vet om det är ett bra pris? I värsta fall kan jag säkert åka till Christer på Travshoppen och så tar han hem, men antar att det blir dyrare då..
Hittade en begagnad i rätt modell, färg och bra pris på hastnet, tyvärr en italiensk 38, dvs så är den ju jätteliten i svensk storlek, närmare 34 och 36 måste jag nog ha. Såå typiskt! Så, frågan är om jag ska kolla med Christer eller om ja ska beställa från den utländska sidan. För det verkar ju inte finnas någon i detta land som vill sälja en beg. till mig hahaha

 


Känns som denna är långt borta...

 


22 augusti 2011

Äntligen en ledig dag så jag får sova ut! Ja, så var iallafall det jag tänkte, men riktigt så blev det inte.. Blev väckt av chefen imorse som ringde och ville att jag skulle jobba, men hade ju faktiskt andra planer så nope. Kom sedan på att jag skulle hjälpa Frida i stallet när skulle hoppa Kasper, så var bara att kliva upp. Fan så trött jag var! 

Frida och Kasper var iallafall duktiga och det har blivit sån himla fin skillnad på Kasper! Var kul att se faktiskt, snygg sadel red hon med idag också ;) Gustav fick sig ordentlig borstning, hans skor sitter så himla löst nu så jag vågade inte rida. Är redan massor sprickor i hovarna och skulle skorna lossna så skulle det säkert bli ännu värre. Ioförsig kommer ju hovslagaren imorgonbitti, men vågade ändå inte riskera något. Han rör på sig ganska bra i hagen :) Imorgon ska vi hoppträna för Björn på VRF, som jag längtar!! Vi behöver verkligen en träning och lite skäll ifrån Björn hihi hoppas det är utomhus!

Eftermiddagen har spenderats i Linköping tillsammans med Marcus. Älskar IKEA! Dock är det betydligt roligare när man ska handla åt sig själv haha helt sinnessjukt så olika jag och Marcus är va gällande heminredning och smak på saker och ting. HUR ska vi någonsin kunna bo ihop och komma överrens om hur det ska se ut!? haha

Hemma nu iallafall, supermega ont i magen och allmänt trött, men inte kan jag sova. Kanske lite tidigt för det iallafall.. Ska föra över bilderna på Kasper till Frida, sen kanske ja ska städa rummet? Då blir jag ju trött åtminstone..


Typ snyggaste bilden på Gustav, som Annie tagit :-D

Fotografering

Tack snälla supergulliga ANNIE för dessa underbara bilder!!

Videoklipp

Nykyrka 120 debut 21/8-11.
Fortfarande så tycker ja att bommen i kombinationen kunde legat kvar.. Han nuddar den ju knappt! :/Fotografering

Tyvärr blev bilderna allt annat än bra från denna tävling.. Pappa kanske var nervös han också? ;)
Hur som, Nykyrka RK 21/8-11 120cm debut.
Fotograf: Bo Klintestam
Och så en bild där mamma är "fotograf", dvs den är dagen från filmen hehe. var det 120 debut eller 140 debut..?


Tävling Nykyrka Ridklubb

Om jag säger såhär; Jag har ingenting att vara nervös för framöver, min häst är helt fantastisk!

Imorse var han sådär härligt lugn och mysig, ville bara pussas hihi. Stod snällt och slappnade av medans jag knoppade, ryktade, borstade egenom svansen samt fixade de sista små detaljerna. Gick snällt in i transporten som vanligt och vi kom iväg i tid. Dock var vi där aldeles för tidigt, precis som vanligt.. Men, det gjorde att vi han besiktiga honom i lugn och ro, kolla banan samt några avd A ekipage, fika OCH göra Gustav lite extra snygg innan start!

Idag var vi alltså på en regional hopptävling hos Nykyrka Ridklubb utanför Motala. Jag gillar deras anläggning, speciellt den stora utebanan, det är synd att det ligger så långt bort. Funktionärerna är alltid trevliga och det är oftast bra banor byggda. Dock är ju Sara en expert på att krångla till det lite ;)


120 cm bed A - DEBUT
Åh jag var verkligen så himla nervös! Han kändes verkligen hur fin som helst när jag red fram inne i ridhuset helt själv, avslappnad fast ändå med på noterna. Inne på framhoppningen var han bara katastrofal! Hoppade åt helvete, var rädd för precis allting och bara sparkade. Usch, fick en sån dålig känsla när jag gick in på banan. Samtidigt som jag är lite van, jag menar, det är ju så Gustav brukar beté sig på framhoppningen. Men väl inne på banan släppte det lite.. Hinder ett, två och tre kändes jättebra! Tyckte jag red bra till kombinationen, bråkade inget med honom och låg helt rätt. Ändå valde frambommen på B-hindret att falla ner och jag förstår verkligen inte varför!? Vi låg verkligen perfekt och han liksom snuddade jättelite med ena baktassen på frambommen - så synd! Bra på hinder fem, lite styrig på den relaterade linjen på fyra språng till hinder fem, men han löste det. Dampade lite till nästa hinder men jag fick ordning på honom. Sen blev det ett litet missförstånd till hinder 9, där jag var beredd på ett galoppsprång till medans han valde att hoppa av så jag satt helt plötsligt med långa tyglar och var helt i obalans haha Låg helt okej till sista hindret, men han stoppade ner baktassarna lite för tidigt den lilla latmasken så bommen föll. Två riktiga oturspet! Men jag är så himla nöjd över den debuten :D Och framför allt, vad hade jag att vara nervös för!? Han fixade ju det där hur lätt som helst! Så totalt 8 fel alltså.


Kände mig så nöjd efteråt! Och vi kommer absolut att rida fler 120 iår, men nu ska vi ha lite roligt med lägre klasser på NFK först nästa helg.


Film och bilder kommer så småningom, måste se om jag kan få över det till någon dator först ;)
Om det var någon som fotade får ni jättegärna skicka bilderna till klintestamblogg@hotmail.se

20 augusti 2011

Åh min älskade Gustav
Trimmade honom i ridhuset idag inför morgondagen, tog Flippanbettet bara för att få en bra känsla för morgondagen. Han var så himla fin! Har ju bara skrittat ut på honom hela veckan pga massagen osv, kanske ett vinnande koncept? ;) Hur som helst så blev det mycket övergångar och lösgörande övningar. Kändes riktigt medgörlig och fin!
Efteråt fick han sig ett ordentligt bad med skimmelschampot från topp till tå! Flätar manen osv imorgon då vi inte ska åka förns 8.15 ifrån stallet och knopparna blir snyggare när dom är gjorda samma dag som tävlingen. Kom på nu att jag glömde ha i pälsglans i svansen, så den lär vara rejält trasslig imorgon! Satan också.. Hur som, har suttit och kollat egenom våra bra ritter och känner mig lite mer taggad inför debuten imorgon. VILL så gärna att allt bara ska gå för en gångs skull! Ni får hålla tummarna, nu ska jag nanna kudden :) Puss på er!

Tävlingsresultat

Kollade egenom resultaten för iår såhär långt och jag måste säga att det känns riktigt bra! :) Jämför man med förra årets resultat så är det ju helt ofantligt vad han utvecklats!! Tyvärr är det ju den där jävla 4 felaren som förföljer oss hela tiden.. Vill bli av med den nu ;) hihi


Linköpings Fältrittklubb 12 mars 2011
100 cm bed A 0 fel
110 cm bed A 4 fel

Mantorpsryttarna 27 mars 2011
100 cm bed A 5 fel (0 fel på hinder, ett litet missförstånd + tidsfel)
110 cm bed A 4 fel

Söderköpings Ryttarällskap 16 april 2011
100 cm bed A 0 fel
110 cm bed A utesluten (duuum hest!)

Åby Ridklubb 7 maj 2011
100 cm bed A0/A0 0+4 fel

Norrköpings Fältrittklubb 21 maj 2011
100 cm bed A0/A0 0+8 fel

Norrköpings Fältrittklubb 22 maj 2011
115 cm bed A 8 fel

Norrköpingortens Ryttarförening 5 juni 2011
100 cm bed A0/A0 4 fel
110 cm bed A 4 fel

Vikbolandets Ryttarförening 11 juni 2011
110 cm bed A 14 fel (0 fel på hinder, ryttaren glömde sista hindret!!)
110 cm bed A 4 fel

Vikbolandets Ryttarförening 12 juni 2011
110 cm bed A 4 fel

Vingåkers Ryttarförening 30 juni 2011
110 cm bed A 12 fel (ofantligt stark häst + extremt dålig ridning)

Vingåkers Ryttarförening 1 juli 2011
110 cm bed A 4 fel

Vingåkers Ryttarförening 2 juli 2011
115 cm bed A 4 fel

Kiladalens Lantliga Ryttarförening 30 juli 2011
100 cm bed A0/A0 0+4 fel, 10e placering
110 cm bed A 13 fel (troett hest!)

5st 0 fels rundor
9st 4 fels rundor
1st 8 fels rundor
1st 12 fels rundor
3st 12 fel eller mer rundor


19 augusti 2011

Sitter just nu i Marcus lägenhet och provar på livet "ensam i en etta". Har ju tjatat som en tok om att ha en etta inne i stan, men aahe, så kul är det inte. Speciellt inte en fredagkväll! Men det är självvalt.. Börjar jobba 8.00 imorgon och sover jag här räcker det med om jag går upp halv åtta istället för halv sju, så himla värt! Iallafall för en latmask som jag själv ;) Hur som helst så har jag ju inte varit ensam hela kvällen utan har bara varit det en timme såhär långt då Marcus börjat jobba. Har precis avnjutit en god fruktsallad i form av nektarin, vindruvor, kiwi och jordgubbar med kesella vanilj på muumms, samtidigt som jag kollat på favoriten, So you think you can dance (det bästa med att vara själv är att jag får välja kanal o program på TVn utan att någon klagar). Annars då? Fortfarande sjukt nervös inför söndag, men tänker ge mig fan på att det ska gå! Förstår dock inte varför jag är så nervös?! Jag menar, hoppa har vi ju gjort förr.. Har ridit 115 och de känns lätt men nu ska bommen upp 5cm och jag kissar nästan på mig?! haha Jobbar imorgon 8-17.00, sen blir det stallet för lite pyssel inför Nykyrka på söndag. Hoppas på att min häst tänker hoppa typ höghus och att ridningen stämmer till 100. Hoppas kan man ju alltid göra?! ;) Någon som vet förresten om det kommer finnas någon fotograf på plats på söndag? Vore himla kul med lite fina bilder :)

En blandning av dessa två ritter vore ju den ultimata haha


Liksom den lugna fina ridningen ifrån Mantorp med sprången ifrån VRF.. Fan, de hade varit så jävla great!!

Massörrapport

Världens bästa massör Linda var ju som sagt ute hos Gustav idag.
Allt hade tydligen gått bra och hon berömde honom för hans fina muskelatur! Dock är han ju fortfarande lite för tunn, men ibland känns det som att det är omöjligt att få upp honom i vikt.. Men musklerna var iallafall betydligt bättre och finare än sist, skönt. Han hade lite låsningar i nacken och högersidan av ryggen, men det fixade hon med massage och laser. Så allt var i övrigt bra, mycket skönt att veta :) Imorgon ska han skrittas och sen kan han ridas som vanligt.
Så imorgonbitti blir det en skrittur tillsammans med Frida och Issa innan jobbet. Gurkisen ska få en ordentlig omgång med borsten tänkte jag. Känns jättekonstigt att inte ha varit hos honom på hela dagen idag!! Massa pussar på honom imorgon helt enkelt :)
Världens finaste kille

17 augusti 2011

Då har jag snott pappas dator för en kort stund och tänkte uppdatera er lite!

Till er som anmäler er till Veckans bloggare, snälla lämna eran mailadress så jag lätt kan få tag i er när det är dags för er att bli intervjuade! Blir så mycket lättare än att försöka snoka runt och hitta en själv :) För er som inte fått något mail, oroa er inte. Jag har en bloggare ända fram till vecka 43 just nu!! Jag har skickat ut ett mail till er som ska skriva lite fram till v36, men som sagt - ni som anmält er ni kommer att få bli intervjuade, någon gång ;) Det är ju trots allt 52 veckor på ett år, så fortfarande har några chansen att bli veckans bloggare hihi. Tycker ni att det är kul förresten, eller är det helt onödigt?


Några som undrade om tävlingen i helgen för mig och Gustav. Vi ska till Nykyrka Ridklubb på söndag, den 21 alltså. Vi ska dit och rida en klass, 120 cm dvs debut!! Är skitnervös med tanke på hur det gick senast på träningen, men ska försöka tänka possitivt och ge det en chans iallafall. Det kan ju inte gå annat än skit helt enkelt ;) Naevars.. Lite mental possitiv träning så kanske de går! Håll tummarna för oss iallafall är ni snälla :) Någon mer som ska dit förresten??


I övrigt hinner jag knappt med stackars bloggen... Har ju börjat jobba igen nu och med en kraschad dator är det svårt att uppdatera helt enkelt. Dessutom blev jag lite sur häromdagen när det bara trillade in dryga och elaka kommentarer! Så numera har jag ändrat så jag måste godkänna kommentarerna först, helt enkelt av den enkla anledningen att jag inte vill ha en negativ ton här på bloggen och ska jag blogga öppet om mitt liv, så ska jag även kunna bestämma vilka kommentarer som ska publiceras och inte.. Hoppas ni förstår ;)


NU måste jag verkligen sätta fart och göra mig iordning för jobb! Linda kommer ut idag och masserar Gustav, Frida är med och kollar eftersom jag jobbar. Om jag lyckas hitta en dator kanske jag uppdatarerar er mer om de senare! Nu jobb som sagt..
Vill tävla dressyr nuuuu!


Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 33

 - Ditt fullständiga namn?
Malin Elisabet Petersson


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
Jag är 21 år gammal och har pysslat med hästar sedan jag var 5 år.


- Vart i denna stora värld bor du?
På en liten gård i Borensberg i Östergötland tillsammans med mina föräldrar, min lillebror och vår hund Doris.


- Din sysselsättning om dagarna?
Jobbar heltid på min pappas företag Priority Aero Maintenance. Sitter och säljer reservdelar till flygplan som gått sönder runt om i världen. Man kan säga att jag är en av dom som ser till att alla som vill åka på semester kan göra det eftersom det är jag som ser till så att planen är hela, hihi.


- Vad har du för häst eller hästar?
Just nu har jag tre egna hästar och en utbildningshäst. Prinsessan i stallet är min fantastiska lilla B-ponny Miss Deciebll (sto f-05 e. Sandokhan 1-Horshaga Manolito). Hon har hittills gjort allt rätt och vad gäller hoppkapacitet så känns det som att det inte finns nåt stopp. Sedan har jag två 1-åriga halvblod, Y-not (sto f-10 e. Jeopardy-Allegretto) och Kiss QBS (sto f-10 e. Tornesch-Irco Mena). Mina kommande stjärnor som är hur härliga som helst. Har även en häst på utbildning, Cyanid (val f-06 e. Cyklon-Irco Mena).


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Hoppar och pysslar med utbildning av unga hästar.


- Vad har du för mål med din ridning?
På den här frågan ska man väl egentligen svara typ: "jag vill rida OS" eller "jag vill tävla 1.50" men mitt enkla svar är helt enkelt att jag vill kunna få fram det bästa ur vilken häst jag än "tar mig an". och om det innebär att komma runt en 1meters-bana eller tävla OS så spelar det ingen roll.


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Inget slår mina butet-sadlar!!! har svårt att välja bara ett märke men gillar butet, CWD och Kingsland.


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Jag ger aldrig upp och jag har en förmåga att sitta kvar på det mesta.


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Precis som alla andra så tycker jag att Roffe är helt fantastisk!


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Jag älskar Hammarö! Varberg är också en supertrevlig tävlingsplats!


- Ditt bästa tävlingsminne?
Räknas kvalitén som tävling? ja men det måste det väl göra. I såfall är mitt bästa tävlingsminne helt klart när jag och Kristin var i Nybro med Decibell. Hade inga förväntningar alls när vi gick in och skulle göra löshoppningstestet men så när domaren talade om att hon fick 9-9 började jag stortjuta av glädje och kastade mig om halsen på min lilla ponny. Då flinade domaren och frågade i mikrofonen: "hon är inte till salu va?!" "nä!!!" tjöt jag, och hela publiken skrattade.


- Din största vinst?
Min största vinst är helt klart att jag lyckats göra prinsessan till den fantastiska lilla ponny hon faktiskt har blivit. Det var inte många som trodde att hon skulle bli nåt när jag först fick henne och jag har många gånger varit nära att ge upp. 

 
- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
Decibell hatar andra hästar, vilket kan vara väldigt jobbigt. Hon är dessutom lite opålitlig när det gäller bakbenen. Men hon har otrolig kapacitet och vilja! Y-not är fruktansvärt envis och tjurig men väldigt smart och modig! Kiss QBS är ängslig och har lite dålig respekt för oss tvåbenta men är lätt att hantera och väldigt snäll. Cyanid är......VÄLDIGT SPECIELL!!! Jag har så många bra och dåliga sidor så kan inte välja bara två av varje.


- Hur länge har du bloggat?
hmmmm...sedan början av 2009 om jag inte är helt fel ute.


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?
Gillar såklart http://tesskliintestam.blogg.se/ och så kikar jag ofta in på http://agnesjuliajohansson.blogg.se/


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
I min blogg skriver jag om allt och lite till. Man får läsa om vad som händer på mitt jobb, vad jag tänker och tycker om olika fenomen inom ridsporten och såklart om min vardag med hästarna. Tror att min blogg kan vara rolig att läsa eftersom den är lite annorlunda. Inte alla 21-åringar som rider runt på en B-ponny på ett seriöst sätt.


- Min kommentar om bloggen - mallizzp.blogg.se
Jag älskar Malins blogg! Varför? Just för att, så som hon beskriver, så skriver hon om sin träning, tävling och utbildning med det urgulliga B-ponny stot Decibell. Ponnyn är verkligen underbart söt och hoppar som en liten katt! Malin har som många andra, bra skrivdagar och dåliga skrivdagar, men av någon anledning så finner jag alltid Malins blogg intressant. Det finns fina bilder i bloggen, härlig inställning i skrivandet och en extremt härlig tjej bakom datorskärmen, man kan inte göra annat än älska den. Vill ni följa en härlig "liten" tjej på en fantastisk B-ponny , läs Malins blogg!! :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!
OBS. JUST NU FINNS DET "FÄRDIGA" BLOGGARE FÖR CA 4 VECKOR FRAMÅT! SÅ ÄVEN OM DU INTE DYKER UPP NU, HAR DU FORTFARANDE CHANS ATT BLI VECKANS BLOGGARE!

Eftersom min dator låst sig dröjer det lit...

img_8676 (MMS)

Eftersom min dator låst sig dröjer det lite med veckans bloggare. Kanske kan låna pappas dator ikväll igen :) återstår att se.. Nu stallet för lite stallmöte!!


Mobilblogg

Dressyrträningen gick hur bra som helst idag! Skönt att komma tillbaka till träningen. Längtar som en tok nu tills jag får min dressyrsadel så jag kan komma igång ordentligt med träningen och börja planera en dressyrtävlingsdebut! :) vill komma igång nu!!!

Tagga dressyrträning!!

img_0824 (MMS)

Tagga dressyrträning!!


13 augusti 2011

Har fortfarande inte fått igång min dator! Bryter snart ihop, har absolut inte råd att köpa en ny dator denna månad, men jag klarar mig absolut inte utan dator :( Vill liksom inte lägga mina "dressyrsadel-pengar" på en ny dator.. Buhuu! Så det lär bli tomt på både filmer och bilder i framtiden då jag inte har några som helst redigeringsprogram på denna dator och filmerna går inte ens att spela på denna, trååkigt.


Hur som. Igår var det jobb 12.00 - 19.30, sen mötte jag upp Frida, Maria och Amanda för lite kvällsmys på Trädgår'n. Paulina och Maria från jobbet dök upp efter ett tag också, riktigt trevligt! Dock hände det något riktigt mystiskt på Trädgår'n igår när jag skulle dricka min cider. Hela jävla botten på glaset bara lossna, alltså det var helt sjukt! Helt plötsigt hade jag hela min cider i knät, ett tomt glas och glasets botten låg på golvet haha galet var det!


Bild från Marias blogg.

Idag har jag tillbringat förmiddagen i stallet. Planen var att hoppa, lite linjer och kombinationer. Sista genrepet innan tävlingen nästa helg. Det gick skit, jag vet inte vad som hände! Han var så himla fin när jag red fram, jättemjuk, medgörlig och superhärlig helt enkelt. Även när jag hoppade fram kändes han fin och med på noterna. Men sen gick det inte alls, speciellt inte med kombinationen (räcke 7m oxer). Vi kom fel hela tiden, hittade inga avstånd. Jag var spänd och Gustav hoppade spänt, nä fy det kändes riktigt kasst! Känns ju inte så bra inför helgen om vi säger så..


Vi får se om det blir någon film..

Läsarfrågor

Carro om Videoklipp:
Vad har du för hjälm på din header? :D Är det en profesional ridinghat från charles owen?
- Det är en Charles Owen :)


Fanny om Videoklipp:
vilken frän en! :) vad är det för något?
- Visst är han fin! Det är min stallkompis Isabelles 4åring Little Sinclair (Sincan) efter Lord Sinclair. Han köptes ifrån Tyskland som föl och har alltså varit i Issas ägo ända sen typ 6 månaders ålder. Tanken är såklart att det ska bli en dressyrhäst för Issa. Men Issa vill även att han ska få hoppa lite och eftersom hon är lite hopprädd fick jag äran att börja hoppa honom i utbyte mot att hon får rida lite dressyr på Gustav :)


Myran om Videoklipp:
Vad fin häst! Vad är det för ngt i den? =) 
- Ja, han är så fin! :) Lord Sinclair, mer vet jag faktiskt inte! :)


Anonym om Videoklipp:
Inte konstigt då han inte har näsan framme, och direkt i landningen så kryper näsan in igen.. Försök o lätta lite i handen o få fram näsan! Kröka på nacken verkar den ju redan kunna, och det blir mkt lättare för både dig o häst om näsan som sagt kommer fram :) Tar gärna en "mot-kommentar" om du tycker att jag har fel eller om han rids så av ngn anledning... :)
- Precis som du skrev har han inga svårigheter alls att ta in näsan haha Saken är den att jag är jättelätt i handen, försöker tänka framåt på honom och hjälpa honom upp med huvudet lite innan hindrerna, men inte alldeles lätt! Dessutom var detta andra gången jag satt på honom så de handlade mer om att lära känna varandra än att göra allt superperfekt :) Någon mot-kommentar behövs inte, som sagt han tar in näsan väääldigt lätt och i framtiden om ja ska fortsätta hoppa honom så är ju detta något att jobba på :)


Videoklipp

Little Sinclair.Andra gången jag sitter på honom, kändes bra, även fast han är miniliten ;)


11 augusti 2011

Hela kvällen har jag suttit och bråkat med min jävla dator som verkligen strejkar just nu, skittråkigt! Känns jättekul att behöva lägga hela nästa lön på en ny dator, för det är ingen mening med att lämna in den här en gång till. Har redan haft den inlämnad tre gånger.. Nu lånar jag pappas igen, tack.

Igår var det jobb 9.00 - 18.00 på ICA sen blev det tjejkväll hos Emma, supertrevligt och alltid roligt att träffa nytt folk. Blev sedan utgång på Hugo, älskade Hugo! Fick ett glatt besked igår också att dom ändrar åldersgränsen på fredagar till 21 år istället för 23, wiiie hur bra är inte det!? Tess is a happy girl! ;) Tack tjejor för en superhärlig kväll! Och tack till världens absolut finaste och bästa pojkvän, jag älskar dig ♥


Idag har Issa joggat Gustav lite lätt på banan, såg bra ut. Tredje dagen irad nu som hon rider honom hihi, extra kul att det går så bra när hon rider honom också :) Själv hoppade jag Issas Sinclair idag. Väldigt simpelt, men det kändes väldigt bra! Insåg att han har väldigt svårt för kryss och låga hinder, arbetar bra mycket bättre när det blir lite svårare. Han är så fin, gillar den lilla ponnyhästen! :) Tror att dressyrhästen nog kan bli hopphäst också hihi

Det blir faktiskt lite film på pysen sen också :)


9 augusti 2011

Vad kul att så många såg skillnad på den nya videon mot tidigare! :) Jag är fortfarande lite smått lyrisk över hoppasset faktiskt hihi längtar som en tok till nästa tävling, trots att det är långt att åka samt att en debut väntar. Ska bli så kul och se om jag vågar rida honom framåt även på tävling och om mitt nya tänk fungerar! Men jag hinner att hoppa hemma en gång till innan tävlingen iallafall, skönt.


Idag var Issa världens snällaste och red Gustav. Det hade tydligen gått jättebra! Hon hade ridit mycket serpentiner, öppna, sluta och volter och han hade känts mjuk och samarbetsvillig. Han hade inte ens krånglat i galoppen idag, härligt! Issa var iallafall nöjd med passet :) Tycker det är så himla härligt att mina underbara vänner ställer upp och motionerar min lilla grabb nu när det strulat till sig med tiderna på jobbet, det är guld värt! Dessutom extra roligt eftersom Issa är så duktig och rider ganska likt mig så känns det jättebra.


Imorgon blir det inget stall för mig :( Frida fixar Gustavs mat och hinner hon så  kommer hon att motionera honom på ett eller annat vis. Men bara om hon hinner som sagt, annars får han vila. På torsdag rider Issa honom igen då jag ska hoppa Sinclair :)


NU SOVA!

Videoklipp

Från hoppningen i söndags.
Kändes mycket bra och jag tror jag hittade lite nya knappar..haha Första stoppet är helt mitt fel, hade inga ben och trodde tydligen att Gurkan kunde travhoppa hindret haha. Andra stoppet är bara dumheter! Han ligger helt rätt och i en skaplig galopp, men ser sockerbiten och blir "skiträdd". FJOMP! haha men som sagt, det kändes bra. Ska bara hitta en lite mer "power" galopp sen tror ja det blir skitbra även på de lite större hindrerna :)

9 augusti 2011

Förlåt för min urusla bloggning, men min dator har lagt av sig helt nu :( Ska be pappa lämna in den då pappa brukar ha bra kontakter. Känner mig helt handikappad utan min dator.. Men som tur är har pappa sin gamla bärbara dator kvar så den lånar jag förtillfället. Hatar att skriva på nya datorer, knapparna sitter liksom inte som dom gör på min ;p


Hur som.. Igår red ja Gurkan lite lugnt på banan, kändes riktigt bra. Det enda är den där högergaloppen som krånglar lite, annars kändes han mycket fin som sagt. Sen blev det jobb 16.00 - 21.15. Första dagen efter semestern, jobbigt att vara tillbaka men fick ju ändå en skön tid att börja med.


Idag försov jag mig = ingen ridning. Issa är världens gulligaste o försöker hinna rida Gurkis idag, tack! Jag börjar jobba 12.00 idag och jobbar till stägning, 21.15. Sen tänker jag sova hos Marcus faktiskt då jag börjar kl 9.00 på onsdag.. Så om jag lyckas sno Marcus dator i några minuter blir det uppdatering ifrån den ;)


Mobilblogg

Min dator verkar ha tackat för sig då jag inte ens får igång den :/ så det blir ingen film förns imorgon, måste installera lite skit på pappas innan ja kan flytta över filmen dit. Gustav var iallafall huuur fin som helst idag , woow! Markarbetet har verkligen gett resultat! Men mer om de imorgon, hatar att skriva från mobilen!!!

Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 32

- Ditt fullständiga namn?
Eleonor "Elli" Moback


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
22 år. Sen 7års åldern började jag rida, hade fått upp intresset via MINHÄST tidigare.


- Vart i denna stora värld bor du?
Strax utanför Linköping i Östergötland.


- Din sysselsättning om dagarna?
Hästar har lyckligtvis blivit både mitt dagliga yrke och fritid!
 

- Vad har du för häst eller hästar?
2 fälttävlanshästar! Sto och valack.


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Utvecklas parallelt lika mycket i dressyr och hoppning!


- Vad har du för mål med din ridning?
Kunna bli motiverad och utvecklas för att kunna utveckla mina elever!


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Kingsland. Jag gillar snygga ridkläder.


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Jag är positiv och tålmodig och ser alltid något positivt ur ett "dåligt" ridpass också.


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Det går inte att undgå Rolf-Göran Bengtsson. Alla bör eftersträva samma ridkänsla!


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Har bra minnen från Umeå RF (Hippologum) i Norrland


- Ditt bästa tävlingsminne?
Dressyrmeeting på DD i Umeå. Placering i 3 av 4 starter.


- Din största vinst?
Mina 2 hästar!


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
DD är ett sto, det säger väl allt? Bestämd men hjärtat på rätt ställe. Dacke är schitzofren, man vet aldrig med honom så det gäller att vara vaksam och försiktig men han är en riktigt bra häst som med fortsatt träning kan gå en bra bit! Jag borde rykta mina hästar mer. HAHA


- Hur länge har du bloggat?
Har bloggat på olika bloggar sen 2007. hastoridverksamhet.blogg.se har funnits i snart 1 år!


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?
Följande följer jag genom bloglovin så de är inte svårt att missa: Showjumper och sallberglina.- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
Jag har "ridlärarens" åsikt i ämnena och lägger gärna upp mina övningar, syfte och arbete där jag undervisar. Sedan delar jag med mig om de vardagliga träningen med mina hästar. För ett par månader sen var jag med om en otäck olycka i samband med hästarna så det har blivit ännu mer säkerhetstänkande och inlägg om detta. Jag står STARKT för ordning och reda i stallet för att minska skaderisken. Hjälmen ska alltid sitta på huvudet till häst!- Min kommentar om bloggen - hastoridverksamhet.blogg.se
Jag hade faktiskt inte följt denna blogg innan Eleonor kommenterade förra veckans blogg inlägg, så nu har jag haft den på bloglovin under en veckas tid och jag är possitivt överraskad! Det är ofta välskriva inlägg och hon piggar ofta upp inläggen med bilder, vilket gör inlägget mycket mer intressant enligt mig. Övningarna hon lägger ut i bloggen tycker jag om då det är bra förklarade och hon skriver alltid varför just den övningen är bra. En trevlig blogg som är intressant med tanke på hur ovanligt det är med ridlärare som bloggar, tummen upp!Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!

7 augusti 2011

Hade lite grillmys här igårkväll och det var mys hihi tog det dock väldigt lugnt själv eftersom jag fortfarande inte känner mig helt hundra. Men tack alla ni underbara som var här :)

Idag mår jag inget vidare. Tror jag åkt på både halsfluss och urinvägsinfektion, så blir att ringa vårdcentralen imorgon trots allt. Fan vad jag hatar att vara sjuk, NÄR ska jag få bli frisk liksom!? Dessutom börjar jag jobba imorgon, slut på semestern :( Fan, vill verkligen inte tillbaka.. Men what to do?

Idag blir det nog soffhäng mesta delen av dagen. Kommer ge mig fan på att rida någongång under dagen iallafall, tänkte prova att hoppa lite idag och se om han beter sig lika konstigt som han gjort under veckan. Ska prova att filma med nya kameran också, tyvärr blir det ju ridhuset idag eftersom regnet öser ner här :( Menmen, återkommer igen senare om dagens ridpass!


Kentaur Athen

Kentaur Athen dressyrsadel säljes.
Mörkbrun 17½ " 2.
Stigläder, stigbyglar och sadelgjord kan köpas till.
Djupt säte, bra stöd, du sitter otroligt skönt i sadeln!
4000 kr


Billigare vid snabb affär, köpare betalar frakten.
Maila klintestamblogg@hotmail.se eller kommentera inlägget vid intresse.


6 augusti 2011

Dagens ridpass blev en härlig sväng ute i solen. Vi red södrundan, vilket var hur länge sen som helst sen sist! Gustav tyckte såklart att den obehagliga lilla bron var lika läskig som alltid, men över gick han iallafall. Idag brydde han sig inte om varken fåren eller hönsen, däremot var alla diken och brunnar hur läskiga som helst haha, pucko!

Red i alla gångarter, utan några speciella krav. Vi galopperade en hel del på raksträckorna, något Gustav verkligen uppskattade idag! Hade svårt att få tillbaka honom, trots att  jag red med Flippanbettet. Men kroppen är fortfarande inte helt 100 heller, så har säkert med det att göra. I övrigt kändes han faktiskt väldigt fin, förutom alla töntigheter då ;)

Fick mitt nya pannband igår också som han fick premiäranvända idag! Hur fint som helst var det, tack så jättemycket Josefin för att jag fick köpa det!! Gustav var hur snygg som helst i det :-D Tyvärr har jag inga bra bilder på det, då jag glömde kameran hemma så fick knopa ihop en liten bild snabbt hihiVideoklipp

Det blev visst en liten film på mig och Gurkan från i onsdags när det gick som mest skit haha. Men vi hade ju faktiskt hela fem minuter som var okej under ridpassets gång och fantastiskt nog så fastnade det på film! :)Jag tycket det syns att vi varit lite upprörda på varandra innan detta (kanske för att jag är så van att se film på han). Men han är lite för hög, det blir liksom mer uppåt än framåt. Spändheten hos oss båda gör även att galoppen blir extremt kort. Jag vågar inte riktigt släppa på, utan sitter och håller, håller och håller och han vågar inte riktigt ta för sig på samma sätt utan blir som sagt mer upp än fram. Det syns även att han inte riktigt arbetar under sig och kommer egenom med kroppen, mycket pga att jag inte vågar rida framåt såklart, dessutom blir han upprörd för minsta lilla förhållning under denna video. Vi hade som sagt bråkat en del innan.. Och efter..

MEN om man ska se något possitivt i denna film så är det ändå att vi hittat avstånden så mycket bättre nu! Vi kommer nästan rätt varje gång på bommarna och jag har lärt mig lite mer hur jag ska ta mig dit liksom. Så visst, just under denna film är det inte total katastrof, men den visar inte heller vår bästa sida..

Tänkte iallafall att ni skulle få se den, så har ju även ni nått att jämföra med nästa gång det går bra ;-)

5 augusti 2011

Denna dag blev inte riktigt som planerat.
Vaknade upp hemma hos Marcus imorse och mådde ovanligt bra och kände mig riktigt pigg för att ha druckit cider kvällen innan. Valde därför att cykla ner till stan och möta upp mamma för en liten shoppingrunda. Behövde faktiskt fylla på min garderob lite här hemma då 80 % av alla kläder jag har, är rid/stall kläder.. Så det blev lite påfyllning iallafall av så som jeans, nya jeansshorts, linne, cardigan och en skjorta. Skjortan har jag dock inte bestämt mig för än om jag ska ha den i stallet eller till vardags haha, tycker den är så ofantligt snygg så kanske blir att köpa en likadan så jag med gott samvete kan använda en i stallet och en till vardags ;) Puckad? Javisst!

När jag cyklade hem ifrån stan en timme senare kände jag mig helt förstörd. Hade så fruktansvärt ont i halsen när jag kom hem till Marcus att jag knappt kunde svälja! Fixade mig lite houngsvatten innan jag däckade i sängen och sov tre timmar. Mådde verkligen skitdåligt! Har varken ork, tid, lust eller råd att bli sjuk igen. Har bara hunnit vara frisk i fyra dagar och nu är det tillbaka igen :( Därav blev dagen inte alls som planerat!Skulle ha åkt till Maria ikväll och firat henne, druckit lite cider och haft det allmänt trevligt, men nä det fick jag boka av. Skulle även ha ridit en långsväng på Gustav i skogen, men även det fick jag boka av då jag inte hittade någon ork alls till att rida.

Inte nog med att jag kände mig dålig så var jag ju tvungen att cykla hem från Marcus hem hit till Ljunga, usch! Hade nog Sveriges värsta motvind idag och absolut ingen ork, så 45/50 minuter tog det att cykla hem idag. Tar vanligtvis 25 min, så lite långsamt gick det! Åkte ut till Gustav och sprayade honom med flugspray, gav mat och myste lite så han åtminstone fick lite kärlek idag. Nu har jag däckat igen och vaknade för en stund sen. Bra, kommer ju verkligen kunna sova nu liksom!? :(

4 augusti 2011

Dagen gick i ett, därav kommer uppdateringen såhär en dag senare. Men hur som helst, började dagen med en riktigt tidig stalldag medans barnen (som jag var barnvakt åt), fortfarande låg och sov.

Jobbade Gustav på banan med flippanbettet, precis som jag "hotat" honom med. Tror han är inne i en liten trotsperiod nu då han tycker att det är med ridning och hårdträning är fruktansvärt tråkigt! Gick iallfall skapligt till en början när jag joggade fram, kändes som vi hade en fin kontakt mellan bett och hand och han travade på i en fin takt. Men sen blev det tråkigt och han började likadant som dagen innan. Men denna gång gav jag mig verkligen inte utan det enda jag tänkte på var framåt. Efter en stunds galopparbete med fokus på framåt så tyckte jag nog att det släppte lite! Han galopperade iallafall två hela varv runt fyrkanten utan att sparka eller stegra, så det var iallafall betydligt bättre än gårdagen ;) Men som sagt, nu blir det nog jobb ute i skogen för honom resten av veckan, varvat med lite jogging bara. Nästa torsdag kommer Linda och kollar egenom honom samt masserar, är nog välbehövligt! Bänga Gurkan, tur att han är söt :)


Spenderade sedan x-antal timmar på stranden (om man nu kan kalla det strand när det är 2m sand vid vattnet resterande gräs), med barnen Lukas och Ronja. Med var även mamma och Linus. Var väl inget svårt att vara barnvakt?! Jag fick bättra på min bränna i lugn och ro medans barnen badade, hur bra som helst! Även jag badade tillsammans med barnen, riktigt skönt var det faktiskt för ovanligheternas skull!

Hann, konstig nog, med att träffa underbara Bilinda en timme på stan också medans barnen käkade pannkakor hemma. Underbara Bilinda, tack för den pratstunden ♥ tillbaka hem till barnen som hämtades upp och åkte hem. Räserfart blev det sedan till Linköping tillsammans med Marcus, brorsan och Thina då det helt plötsligt skulle inhandlas cyklar!

Jag har nog aldrig stressat så mycket i hela mitt liv tror jag haha, Marcus hade träning vid 19 och jag skulle träffa Emma i stan kl 20, när klockan var 19.15 hade vi precis åkt förbi Norsholm, så man kan säga att vi blev ganska så sena till våra ärenden ;)

Kvällen avslutades iallafall på ett trevligt sätt inne på Munken tillsammans med Emma. Sista timmen kom även Marcus och Niklas och joinade. Supertrevligt! Helt slut cyklade jag hem till Marcus 01.30 och somnade gott kan jag lova!!
3 augusti 2011

Härligt att så många var intresserade av att bli veckans bloggare! :) Har en hel höög med intressanta människor som kommer att bli intervjuade, desstom en hel del bloggar att kolla in. Vet att jag har fyra klara bloggare iallafall som är "säkra" en plats här på bloggen. Men, har inte hunnit kolla in alla än så fler lär dyka upp!

Hela denna dag har jag spenderat i solen. Tyvärr kom det lite irritation mitt på dagen av flera anledningar som skapade en äckligt jobbig huvudvärk som inte har släppt än. Men men, ska dricka litervis med vatten nu innan jag går till sängs ;)


Dagens ridpass gick åt helvete rent ut sagt. Han har ju gått väldigt lugnt nu i fyra dagar, skogen varvat med vila/promenader. Tror inte det var ett vinnande koncept haha Fick ingen som helst bra ridkänsla idag och vi var bara osams, trots att jag gjorde allt för att hålla mig lugn, göra övningarna på hans villkor, va hård - you name it, jag gjorde allt! Han ville bara stå på bakbenen, eller frambenen för den delen. Studsa, bråka ååh han var så jobbig! Försökte genomföra dagen övning iallafall, bommar för att träna på avståndspunkt osv. Men gav faktiskt upp. Länge sen de hände nu, men idag orkade jag bara inte. DUM Gustav!!

Imorgon blir det upp tidigt och rida på morgonen, innan det blir varmt och då ska han fasiken få gå ett hårt pass på banan med flippanbettet - han ska inte få vinna!


Inte från dagens ridpass.. Men det var ungefär såhär 96 % av passet idag ;)

Pessoa Legacy säljes!

Pessoa Legacy säljes!

En mycket skön hoppsadel där du får en nära kontakt med hästen.
En sadel som ligger bra på många hästar! Storlek 17 tum, MW.
Inköpt 05 men använd ca tre år. Nypris 17400 kr, säljes för 9000 kr.
Sadeln finns utanför Norrköping (kan tas in till Norrköping C om så önskas).
Köparen står för ev frakt.
Kontakta Maria, mariabagenholm.blogg.se, mariabagenholm@hotmail.com1 augusti 2011

Då var vi inne i augusti. Betyder det att det är höst nu? Nävars, idag har det ju varit super sommarvärme! Jag och Marcus har varit och badat & solat hela dagen lång, gör allt nu denna vecka för att försöka bli brun. Helt galet, nu är det sista semesterveckan som gäller - vill verkligen inte tillbaka till jobbet :(


Gurkan fick sig en skrittur i skogen idag tillsammans med Frida och Kasper. Han kändes lite trött och lojj, hoppas på att det är värmen. Han är lite snorig, men har absolut ingen feber eller liknande. Tror att han är lite förkyld lilla gubben. Det får helt enkelt bli en lugn vecka nu så han återhämtar sig ordentligt :) Någon som vet hur man "behandlar" förkylda hästar? Eller alltså vad är det bästa när hästen är lite snorig och trött? Alla tips mottages!

Lite videokort från helgen. Jag tycker han är fin iallafall och hoppar betydligt bättre än förra året! :)


Videoklipp

Nu har jag fått över filmerna på youtube från helgen , tyvärr är ju kvalitén riktigt, riktigt dålig och det gör mig så ledsen! :( 110 filmen blev skaplig, men 100 cm klassen går knappt att titta på! Men tänker ändå lägga ut den så får ni som klarar av att se elendet, kolla på den helt enkelt.

100 cm bed A0/A0


Sattsade på att stå i lätt sits mellan hindrerna och var väldigt noggran med att räkna galoppsprången vilket gjorde att vi kom bra på nästan alla hinder. Sattsar lite i omhoppningen som ni er, men rider inte alls fort utan bara kortar av vägarna lite (första gången jag provar detta). Kändes verkligen som ett vinnande koncept så det är riktigt synd att bommen åker ner där i omhoppningen! Men fortfarande överlycklig över 10e platsen :-D hihi


110 cm bed A

Som ni ser så är han mycket mer spänd i denna klass redan från början, vilket gör att jag sitter tyngre i sadeln också. Tycker vi kommer bra på ettan, sen blir det lite mycket gas till muren som vi båda hade respekt för. Blir lite av och på hela rundan, vilket är vårat problem när vi blir lite trötta. Men jag tycker ändå att första petet är ren otur, andra tar jag på mig helt , sen tycker jag att set syns att det är trötta ben på killen. Men som sagt, jag är nöjd. Tyckte inte banan kändes svår eller hindrerna höga, utan det är dom här små sakerna som vi måste jobba vidare på. Han blir jättesvår när han blir spänd, hög och studsig. Men känns ändå som vi är påväg åt rätt håll! :)