Gott Nytt År

Gott nytt fantastiskt år med er alla underbara människor !!!
(Bild från nyårsafton 10/11)

Jag hoppas ni inte sitter framför datorn nu utan har riktigt roligt tillsammans med familj/vänner! Själv har jag tidsinställt detta inlägg och jag hoppas på att jag har superroligt tillsammans med mina vänner just nu hihi Se till att fira in det nya året med riktigt mycket glädje så ska du nog se att 2012 ger tillbaka tonnvis med glädje till dig!



Klänningen på!

Ja, då var den på! Tack gulligaste Thina för lånet, blev ju superbra :) nu är jobbtimmarna klara, håret lockat o ja allt är klart nu väntas god middag med fina vänner och lite vin! :) nu sticker ja från jobbet!!

Gott nytt på er, se till att njuta av kvällen, vad ni än ska göra! :)


Nyårspaniken

Sista inlägget .

Kan vara mitt sista inlägg på 2011.. lustigt! Imorgon ska vi fira in ett nytt år och jag är sjukt stressad. Jag jobbar 10.00 - 18.00 imorgon, direkt när jag har slutat ska jag infinna mig hos mina vänner i en lägenhet för tre-rätters middag. Jag ska börja min dag med morgonfodring i stallet för att sedan åka hem för att göra mig nyårsfin..

Det bästa av allt - jag har ingen klänning! Jag beställde en ifrån Nelly.com, men tror ni den dykt upp? NEJ! Skitförbannad är jag, nu har jag ju inte varit på stan eftersom jag räknat med att jag har klänning. Snacka om att sitta i skiten nu haha som tur är har jag fina vänner så förhoppningsvis får jag låna en klänning imorgon! :)

Trots de sitter denna nyårspanik fortfarande i kroppen, jag är redan stressad.. haha kanske därför jag fortfarande sitter uppe, jag är inte de minsta trött, har bara massa tankar om morgondagen och hur allt ska gå ihop! Nä, skärpning nu Tessan! Nu ska jag försöka sova, ville bara skriva av mig lite ;)


Kanske kan fira nyår i denna outfit om ingen klänning passar? ;D

Outfit

Jag glömde ju förtusan en outfit i förra inlägget, så dåligt av mig eftersom det är min personliga favorit! haha


Neutroliumsblå såklart!


Lade till den i de inlägget, ifall någon som inte läst de inlägget än vill ge sin kommentar. Vore roligt att höra eran åsikt också om vad Gustav skulle vara snygg i. Jag själv är väldigt sugen på orange och lila, men många säger att lila blir för flickigt? Mossgrön eller någon form av grönt, kanske svart hade varit snyggt också. Vad tro ni? Fick en kommentar om knallrosa också haha men vet inte om jag vill sjunka så lågt ;) 

Inlägget om dressyr-outfiten hittar du här .

Favorit outfit

Har ni någon favorit outfit (dressyr) från mitt och Gustavs 2011? :)


Vinrött
Limegrön
Vitt
Brun
Grått
Turkos


Neutroliumsblå



Vilken färg skulle du helst vilja se Gustav i?
Behöver lite ny inspiration till nästa fotosäsong hihi

30 december 2011

Fredag .

Och så var det fredag och snart slutet på 2011, jag längtar till 2012!
Vill börja med att tacka så mycket för era kommentarer, det är så himla gulligt av er att ni tar er tid att skriva :) Har lusläst alla kommentarer och jag tackar verkligen för era tips! Många av er är inne på samma spår dvs förvänd galopp och att rida lite innanför spåret och samtidigt flytta in framdelen istället för ut med bakdelen, ska prövas nästa gång! Som sagt, supermycket tack till er, jag uppskattar det otroligt mycket :)


Idag är jag stall ledig, min fantastiska mamma har hand om Gustav idag - jag älskar min fina mamma! ♥ Det finns nog ingen i min närhet som ställer upp så mycket som min mamma, min bästaste vän. Jag önskar att alla kunde få ha en sån underbar mamma som jag har! Hon hade iallafall fixat stallet idag och kollat till den stora grå som hade badat i lera, som vanligt.. Imorgon blir det nog en liten skrittur på morgonen innan jag ska jobba.




Måste bara berätta lite kort om igårkväll när vi sa hej då till vår härliga vän Martina, som idag flyttar till USA för att plugga. Det känns jättekonstigt att hon ska lämna oss, men önskar henne all lycka och tackar för en supertrevlig kväll igår med mat, härligt snack och gott att dricka. Ta hand om dig Martina och lova att höra av dig!! ♥


Idag blir det jobb 16-21.00!

29 december 2011

Dagens ridpass .

Fick för mig att rida på utebanan idag i stormen. Gustav var otroligt laddad redan från start och jag hade svårt att göra annat än skratta åt hans påhitt! Jag uppskattar verkligen att rida på honom, vi har utvecklats enormt mycket båda två och kommit så galet nära varandra att jag bara njuter av varje sekund på hans rygg :) ♥

Fokusen idag låg på att få honom lugn och avspänd, ganska omöjligt jobb haha. Han älskade att få slippa ridhuset och springa ute i blåsten istället! Låg på som tusan på bettet och drog mig ur sadeln med gämna mellanrum, bättre blev det inte av att jag tvingades ta bort snokremmen på tränset då Gurkus fått en bitskada precis där snokremmen sitter. Så hade en gapig Gustav som låg på som tusan hela ridpasset!

Har ett ganska stort problem just nu och det är att Gurra lägger sig på två spår i höger galoppen. Han går med bakdelen innanför hela tiden och så fort jag lägger på skänkeln eller försöka räta ut honom blir han skitförbannad och börjar sparka! Han har inga som helst problem att böja sig åt höger, han gör det gärna lite för mycket. Någon som har ett bra tips hur jag kan jobba Gurkisen i höger galoppen för att bli rakare och mer jämn? :)


Dagens outfit:
Hjälm - Charles Owen
Jacka - Equiline
Ridbyxor - Pikeur Lugana
Shortchaps - Dyón
Skor - Kings

Träns - Dyón
Sadel - Crown Jessica
Schabrak - BR
Benlindor - Equiline


Skulle ha åkt in till stan och fixat mina naglar idag men hittar ingen ork. Dåligt av mig då jag har en känsla av att jag inte alls kommer hinna det imorgon.. Hur som, ikväll ska jag på avskedsmiddag hos Martina. Min fina, underbara vän flyttar till USA kommer bli riktigt jobbigt! Men vi ska se till att ha de riktigt trevligt ikväll :) 


Påtal om vänner. Min absolut finaste vän gav mig en julklapp idag för att jag tagit hand om hennes lilla Kasper. Finaste Frida, du är världens bästa - hoppas du vet om det! :) ♥ Fick ett presentkort i en hästaffär som kommer användas väl!!



Fotografering

Från dagens pass 29/12-11.
Fotograf: Frida Örnborg










Tyvärr fel inställning på kameran, men Gurkis är ju snygg trots allt :)

Man tackar!

För den eller de som tipsade om min lilla blogg hos Tyra, de känns väldigt stort.
Att dessutom sedan bli nämnd i Tyras blogg känns helt galet - tack så otroligt mycket! :)
Lite extra kul tycker jag att det är att bli nämnd tillsammans med flera stora hästbloggare, så som Dressyrmupparna, TeamSL och Hastdiggaren som har flera tusen läsare om dagen! :) 

Jag sattsar inte för att bli en storbloggare, utan detta är min dagbok och mina tankar om mig och min ridning - men detta var väldigt roligt! :) Tack Tyra - och ni andra som stöttar mitt bloggande! ♥
Tyras blogg med hästblogg-inlägget hittar du här.

27 december 2011

Dagens fina Gustav .

Min fina älskling, idag tror jag de mesta föll på plats igen! Jobbade honom länge i skritten där vi fokuserade på att vara avslappnade båda två och att jag skulle få Gustav att ta långa, långsamma steg och det kändes bra. När vi var framridna och klara jobbade jag honom mycket med övergångar i traven, mycket serpentinbågar och volter. Jobbade även lite öppna och skänkelvikningar, han kändes väldigt avslappnad och med på noternna!

I galoppen jobbade jag, som vanligt, med avslappningen. Även våga rida på honom i en större galopp utan att det går fortare, kändes så himla bra! Galoppen har känts så knakig på senaste tiden och på något sett har det känts som att jag aldrig får honom rak. Men idag, woow jag var helt lyrisk när jag sedan valde att jogga av honom. Finaste Gustav ♥ Så fort det lugnat ner sig med jobb så ska vi boka ny träning :)


Dagens outfit:
Hjälm - John Whitaker
Jacka - Equiline
Ridbyxor - Kingsland
Shortchaps - Dyón
Skor - Kings

Träns - Dyón
Sadel - Crown Jessica
Schabrak - Anna Scarpati
Benlindor - Anna Scarpati
Boots - Schockemöhle



När Gustav var färdigriden åkte jag till Gnista. Hon skulle bara skrittjobbas och joggas lite idag och jag fick fortsätta att vara lyrisk när jag kortade upp tyglarna på Gnista! Hon var så himla mjuk och fin och på så bra humör för en gångs skull, finaste Gnista. Gillar henne otroligt mycket och är så tacksam att jag får äran att rida denna lilla häst. Så mycket kärlek till henne ♥

Bloggtävling

Hos Lina, var med du också! :)

Klicka här!

Videoklipp

Från dressyrjobbet den 22 december 2011.


Jag får inte riktigt till det i dressyren just nu. Hittar ingen känsla överhuvudtaget, tycker det är orytmiskt, stelt och tråkigt. Vet inte varförm, känns som vi är tillbaka på ruta ett igen, jooobbiigt!!

27 december 2011

Tisdag .

Ledig, hur skönt är inte det!? Har avnjutit en skön sovmorgon efter en riktig pissnatt. Stormen som har hållt igång hela natten utanför huset har minsann stört mig konstant, skitstorm! Ingen snö på backen heller, lite tråkigt kan jag tycka. Hur som, inväntar mamma och bilen så vi kan åka till stallet. Beroende på hur paddocken ser ut så kanske det blir lite fotografering, återstår att se :)


Nu vaknade Freddie, så nu måste vi springa ut och kissa!



26 december 2011

Julhelgen över .

Äntligen är det över, om man nu får säga så. Har jobbat hela helgen och det har gått bra, extra trevliga kunder och fin personal och ja, bra betalt. I fredags var jag och Marcus hemma hos hans familj för att äta god mat och umgps med hans fantastiska familj! Själv firade jag jul efter jobbtimmarna hemma hos mormor med min underbara och fina familj ♥ Åt god mat, kollade på Kalle Anka och alla andra TV program som är mer eller mindre obligatoriska och bara hade en mysig stund med familjen. Är inte en av dom som älskar julen (speciellt inte när det är barmark och 10 plusgrader ute), men det är en bra och härlig dag när familjen får ett ordentligt skäl att umgås & va glada :) 


En sån här fin kaffemaskin från Nescafe Dolce Gusto fick jag av mina älskade föräldrar i julklapp ♥ Vi som inte skulle köpa julklappar till varandra iår.. Suck! Men jag är såå glad för denna, kaffetokig som jag är :)


Juldagen firades med jobb för att sedan fortsätta firandet med mina underbara vänner på krogen. Hade en helt underbar kväll, lite för mycket alkohol kanske, men jag hade som sagt otroligt roligt! Tack mina älskade och fina vänner, all kärlek till er.


Idag har jag deckat i soffan mer eller mindre hela dagen, har inte mått så bra så att säga. Myst i flera timmar i stallet hos min älskade Groda som jag inte fått träffa på två dagar ♥ Däremot var det inte så smart att ta på sig tre hästar, dagen efter party.. Gustav, Kasper och Wilma, alla tre hade badat i lera och det fanns inte en enda ren fläck på kroppen, de var liksom leriga under täckena till och med, hur lyckas man då!? Att de dessutom såg ut som att det varit fest i deras boxar, ae det var riktigt tungt att mocka idag om vi säger så ;) Men stallet får mig ändå att må så otroligt bra - och imorgon ska jag äntligen rida igen!!


En annan sak, är att jag idag flyttat hem till Ljunga igen :) Efter att ha bott i stan hos Marcus i två månader så är jag alltså "hemma" igen. Känns både skönt och lite jobbigt, har ju på något sett vant mig att inte ha mamma omkring mig hela tiden hihi efter Thailand ska jag börja titta på eget! :)

Hickstead

Helt klart den finaste tribute till Hickstead jag sett!
Det kallas kärlek

God Morgon..

Hysteriskt trött, men kan inte sova.

Ligger i sängen och funderar på om jag ska köra på vinrött, brunt eller blått när jag ska trimma dressyr idag haha, dum i huvudet? Javisst! Har ju en sjuldom om att jag vill vara välmatchad/fin när jag ska trimma min häst, ibland undrar jag hur jag kunde bli så jävla dum i skallen!? haha, nä jag ska nog försöka återgå till min kudde och sova ett par timmar till innan stallet. Ska ju jobba hela julhelgen, så sovmorgon och vila kan jag glömma! ;)




Fick en fråga ifrån Lotta som jag tänkte svara på, då fler kanske undrar.

Kör du olagligt nu? Hur vågar du det? (ta det inte som elak menat, bara undrar) Det är ju ändå ganska stor grej om man åker fast.

- Det var jag som skrev väldigt förhastat och dåligt förklarat när jag skrev att jag kör olagligt. Min pappa kör mig och hästen mer eller mindre överallt och han har körkort så han kör lagligt. Men på vissa tävlingar har han inte kunnat köra av olika anledningar så då har jag fått ragga en bil som jag kan köra min transport med, lagligt. Två gånger har jag inte lyckats, utan kört olagligt. Jag har varit sjukt nervös varje gång och vill inte göra om det, för som sagt, åker jag fast så ryker mitt körkort. Så jag rekomenderar de inte till någon haha, men jag kan inte längre förlita mig på min pappa pga hans jobb - de är därför jag tar BE kort nu, för att slippa köra olagligt när de knipar och för att jag vägrar att stryka mig hihi :) Men svaret är: De är ofantligt korkat att köra olagligt!!


Tre månader kvar

Det är säkert minst två-tre månader kvar innan vi är på tävlingsbanan igen.. 
Saknar & Längtar

22 december 2011

Torsdag .

Försökte mig på lite sovmorgon imorse, men kroppen sa ifrån. Har mått dåligt hela förmiddagen och det av en enda anledning - ångesten för BE kortet. Idag hade jag uppskrivning och ja vet om att jag har pluggat på hel fel sätt, jag har stressat, inte tagit mig ordentlig tid att läsa ordentligt och läst aldeles för sent på kvällarna. Så ja, jag visste vad resultatet skulle bli, ändå kan jag inte låta bli att vara lite besviken.

För egentligen är det inte någon svår teori eftersom det mer eller mindre är samma som på B-kortet, några annorlunda frågor bara. Så har man pluggat ordentligt så klarar man detta. Något jag då inte gjort, så ja - jag kuggade. Och som sagt, jag visste om det redan innan, hade fel inställning från början. Men nu kan jag slappna av, jag behöver inte stressa! Jag insåg att jag har 3½ år kvar på mig innan mitt tillstånd går ut, så nu kan jag sätta mig ner och plugga i lugn och ro. Jag vill verkligen ha de där jävla BE-kortet så jag slipper köra olagligt, så kommer nog ta upp boken och börja plugga fortare än jag själv tror. Nästa gång, då klarar jag det! :)



Efter provet kunde jag äntligen andas ut, trots resultatet. Åkte hem till Ljunga, fikade med mina älskade föräldrar innan jag och mamma åkte till stallet. Har hand om Kasper denna vecka också då Frida valt att åka till Sälen för att fira jul. Orkade inte rida idag, var supersugen men kroppen var så utmattad efter en nästan sömnlös natt så pysslade om min finaste Grodanboll ♥ och lilla Kasperbus istället, grymt så avslappnande det är att bara stå och rykta! Imorgon ska jag trimma dressyr på Grodan, hoppas på att mamma kan filma lite :)

Har sedan varit inne i stan och handlat julklapp till Marcus och till mig själv faktiskt. Ja, jag unnade (läs tröstshoppade) mig själv en ny kofta! Hade två trevliga timmar på stan med mamma! Nu har jag placerat mig i soffan hemma i Ljunga, kollar på Sagan om Ringen och tänkte ta igen lite sömn så småningom, skönt att vara hemma igen! Några som är sugna på frågestund förresten? :)

21 december 2011

Riktigt dålig uppdatering här, jag har helt enkelt haft andra viktigare saker framför mig. Jobbade till 22.15 idag, som vanligt på onsdagarna och huvudet var helt snurr när jag kom hem, ändå valde jag att ta fram den där jävla boken för att plugga! Hur dum i huvudet får en människa vara? Som att det skulle gå in något vettigt nu liksom.. Nä, nu har jag dissat boken - för iår tror jag minsann och istället intagit chipspåsen och colaburken innan sängen väntar.



Red Gurkan och Gnista igår och båda hästarna var helt fantastiska ♥ Just nu är det riktigt roligt att rida, har så himla mycket inspiration och övningar i skallen så vill bara göra allt med en gång! Roligast hade det varit om jag kunde rida båda hästarna varje dag också, tyvärr går inte det just nu. Hur som, hoppas på att kunna raka Gurkis i veckan nu, han är lika hårlig som en stor björn med vinterpäls! Vill rida nuuuu :) hihi



Annars då? Jobbar hela julhelgen och nyårshelgen så får se hur mycket jag hinner uppdatera. Tänkte faktiskt försöka koppla av lite också mellan varven, känns som att det var länge sen! Imorgon måste jag dessutom försöka hitta en julklapp till Marcus, skönt att alltid vara ute i sista sekund liksom.. Tur att det bara är honom jag ska köpa julklapp till! Nä, nu tror jag fan sängen väntar alltså - kanske hörs imorgon ;)




Trevlig storhäst säljes



Typ: Stora hästar -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 2004
Namn: Zubalt
Valack f. 2004 e. Silverstone Z - Furore, ca 169 cm hög. Tre goda gångarter. Startad lättare klasser i dressyr med flertalet placeringar och vinst. Zubalt har kapacitet för hoppning, men är på grund av ryttarens dressyrintresse sparsamt hoppad. Okomplicerad i all hantering. Pris diskuterbart. 

Resultat TDB: http://tdb.ridsport.se/horse_results/31885?time_span_end=2011-12-31&time_span_start=2011-01-01 

Tävlingsfilm dressyr: http://www.youtube.com/watch?v=edTQF5Wjr1Y

Hoppning: http://www.youtube.com/watch?v=Q5DqMBsml6U
Lätt A dressyr, 1 m hoppning
Pris 80 000 kr

FÖR MER INFO OSV RING AMANDA - 0703946969 ELLER 0766379216

Superfina Zubalt är till salu, toppenhäst om du frågar mig! :)
Hoppar precis likabra som han rör sig i dressyren!

07039646969 / 0766379216

Videoklipp

Från dagens ridning .
2011 - 12 - 18 .



18 december 2011

Dagens ridning .

Finaste Gustav, ja jag måste inleda med det! Han var verkligen så himla fin idag, visserligen väldigt på tå, men så fin. Jobbade honom i ridhuset idag över bommar och småhinder, hade gramanen på idag bara för att hjälpa honom med avslappningen lite eftersom han var väldigt taggad sist.


Började med att trava över tre bommar efter att jag ridit fram honom, flyttade honom för skänkeln innan och efter bommarna. Jobbade sedan med övergångarna efter bommarna där han skulle skritta på ordentligt för att sedan trava och sedan gå ner i skritt igen osv. Han var sjukt pigg och hade svårt att skritta ordentligt, men jag tyckte ändå att jag fick egenom det jag ville. 


Själva markarbets/-hoppträningen sen gick ut på att få honom att vänta och vara avslappnad mellan övningarna. Så jag hade ett lågt hinder ca 40 cm sedan 17 m till ett lite större räcke, ca 70 cm med bom framför och bakom på 3m sen hade jag 17 m till ett litet räcke på 40 cm, där satt jag bara och trimmade på och ja, han var kalasfin! Hade lite svårt med bom-hinder-bom övningen men han stressade inte alls iväg lika mycket som i onsdags och det var liksom målet för dagen :) Så ja, jag är superdupermega nöjd! ♥



17 december 2011

Tråkig dag .

Eller dagen var väl inte tråkig i sig, men vädret har gjort att humöret inte varit på topp och tröttheten blir extrem när det är mörkt, regnar och blåser ute. Känns inte som att jag har gjort något vettigt idag heller, har inte pluggat på hela helgen. Det har jag extrem ångest över, så sjukt jävla dåligt av mig!


Hur som helst så unnade jag mig lite sovmorgon fram till kl 10 innan jag åkte till stallet. Hade ju tänkt mig en härlig skogstur idag, men med tanke på vädret så fick det bli ridhuset.. Inte alls vad jag tänkt, men det fick bli så idag. Red väldigt simpelt på Gustav idag, fokuserade mest på den låga och avslappnade formen i alla gångarter, han kändes fin. Väldigt idag så imorgon tänkte jag rida honom ett ordenligt pass på honom! Hur som, han fick stanna kvar inne när vi ridit klart. Kändes helt lönlöst att släppa ut i leran igen när jag väl fått honom ren och torr.


Åkte sedan och handlade med min kära mamma, dock höll jag i mina pengar och köpte mig enbart en ny mössa för 49 kr, kändes ok! Sedan stod det lussebak hemma hos Marcus på schemat, mys :) Vi lyckades riktigt bra tycker jag, förutom då att vi gjorde något stora lussekatter då kanske. Men goda blev dom och jag är nöjd!


Sitter nu hemma i Ljunga ikväll, Marcus jobbar så kan lika gärna sitta i soffan hemma hos mamma och pappa! Ska dock stänga ner datorn och krypa ner i sängen, imorgon måste jag plugga!

image description
Maria och mina lussebullar från årets första julbak!

Tävlingsåret 2011

Smedby pay and jump 16 oktober 0+0 90 2a utes 1m
VRF dressyr pay and ride 8 oktober 57,33% LB2
Lilla Hageby pay and ride 1 oktober 50% LC2 51,38& LB1
ÅBY lokal 10 september 4 fel 1m 4 fel 1m
LFK regional 1 september 110 4 fel 120 20 fel
NYRK regional 21 augusti 120 debut 8 fel
Kiladalen lokal 30 juli 1m 0+4 10plac 110 13 fel
Vingåker regional 3 juli 115 4 fel
Vingåker regional 1 juli 110 4 fel
Vingåker lokal 30 juni 110 12 fel
VRF regional 12 juni 110 4 fel
VRF regional 11 juni 110 14 fel 110 4 fel
NORF lokal 5 juni 100 4 fel 110 4 fel
NFK regional 22 maj 115 8 fel
NFK lokal 21 maj 100 0+8 fel
ÅBY lokal 7 maj 100 0+4 fel - första avd a
SRS 16 april 100 0 fel 110 ute
Mantorp 27 mars lokal 100 5 fel 110 4 fel
LFK 12 mars regional 100 0 fel 110 4 felD
Det har varit ett fantastiskt tävlingsår! Jag och Gustav har verkligen utvecklats åt rätt håll och vi har hittat varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Att vi dessutom lyckades nå alla mål som vi hade i början av målet känns stort.


Vi började året hos Linköpings Fältrittklubb den 12 mars, där red vi en 100 cm klass med noll fel, hur underbart är det inte att börja tävlingsåret med en noll runda!? Vi har absolut inte blivit bortskämda med felfria rundor under vår tid ihop så det kändes extra skönt att börja med denna rundan! Vi red även en 110 cm klass där vi fick ett retligt nedslag. Vad vi inte visste var att denna 4 felare skulle förfölja oss för resten av året..


Nästa tävling var hos Mantorpsryttarna den 27 mars där jag och Gustav gjorde våra bästa rundor någonsin tror jag. Han var så himla välriden just då att jag bara njöt av att få sitta på hans rygg. Vi började med en miss i 100 cm klassen där jag blev för noggran på en lite för lydig häst vilket resulterade i ett "stopp" på första hindret, otroligt klantigt så 5 fel blev slutresultatet i den klassen då vi åkte på ett tidsfel också. Vi red en 110 cm klass också där resultatet blev chockerande 4 fel.. 


Vi åkte vidare till Söderköpings Ryttarsällskap den 16 april där vi satte våran andra nolla i 100 cm klassen och därmed blev kvalade till att få rida i avd A på den höjden! :D Lyckan var total vill jag lova. Vi hade satt som mål att vara kvalade till avd A till hösten, men det räckte med tre tävlingar och så var vi där, hade jag aldrig kunnat tro. Vi skulle ju rida en 110 cm klass också, men Gustav tänkte inte likadant utan såg spöken på hela banan vilket resulterade i en uteslutning - vår första att tillägga! 


Efter katastrofen på SRS åkte vi till Åby Ridklubb den 7 maj för att rida våran första 100 cm klass i avd A, otroligt taggade var vi! Och ja, gläden höll i sig ända in i mål.. Hästen är klockren och sätter en felfri grundomgång och efter lite missförstånd så åker en bom i omhoppningen ner, så 0+4 fel i våran första avd A start, dessutom en av de snabbare tiderna! Tyvärr ingen placering, men lika glada för de var vi.


Nästa tävling var en tvådagars tävling hos Norrköpings Fältrittklubb den 21-22 maj. Första dagen red vi en 100 cm klass där vi var nolla i grundomgången (igen!), men tyvärr två nedslag i omhoppningen. Vi skulle ha ridit en 110 cm klass också, men vi strök oss ifrån den då vi precis fått våran nya sadel och jag ville spara på hans krafter. Så dagen efter åkte vi istället tillbaka för att debutera i en 115 cm klass. Med bravur måste jag säga att Gustav tog sig egenom banan! Endast två oturliga nedslag som enbart orsakades pga ryttarmissar, min häst var amazing, 8 fel i debuten var klart godkänt!


Mycket tävlingar blev det och härnäst stod Norrköpingortes Ryttarförening på tur den 5 juni. Hästen hoppade helt fantastiskt på denna tävling, ryttaren red desto sämre. Ett nedslag på sista hindret i 100 cm klassen, sjukt retligt då jag var riktigt taggad inför denna klass! Samma otur hade vi en 110 cm klassen då en bom föll. Den där jäkla 4 felaren..


Sen var det dags för ett tvådagars meeting igen, hos hemmaklubben Vikbolandets Ryttarförening den 11-12 juni. En tävling där vi hade riktigt stolpe ut så att säga! Vi inledde men en kanonrunda i första klassen 110 cm, hästen hoppade heeelt fantastiskt och var inte i en bom på hela banan, tyvärr hade ryttaren inte kollat banskissen ordentligt utan missade den sista kombinationen som kommit till för avd B.. Så ja, vi fick rida runt hela banan för att sedan rida an kombinationen som han hoppade klockrent! Hästen var alltså så felfri på hinder som en häst kan vara - men ryttaren drog på ekipaget 14 fel.. Det var jobbigt och svårt att ladda om till nästa klass, men jag gjorde mitt bästa! Och ja, hästen fortsätter att briljera, en liten touch på en bom och visst skulle den falla, 4 fel i den andra 110 cm klassen - men jag säger det igen, wow vilken häst jag har! Till dag två hade vi laddat om för den sista 110 cm klassen för helgen, men 4 felaren gav sig inte utan följde med även i denna klass!


Sen var det dags för vårat allra första meeting! Vi åkte till Vingåkers Ryttarförening och Guldsporrarna den 30 juni - 2 juli. Kan ha varit den roligaste veckan/helgen på hela året, vilket upplevelse! Med tanke på att det var vårat första meeting var vi väldigt oruttinerade på hur mycket och lite Gustav skulle röra på sig och ridas och till vår första tävlingsdag fick vi resultatet. Vi har nog varit lite för snälla mot Gurkan, han hade extremt mycket överenergi vilket resulterade i en katastrofritt i vår första 110 cm klass på detta meeting! 12 fel blev slutresultatet och jag var både arg, besviken och ledsen. Men, vi hade ju två dagar kvar så det var bara att ladda om! Och bättre blev det - dag två, vår andra 110 på meetinget slutade med endast ett enda litet nedslag och den välhoppande Gustav var tillbaka. Vi avslutade detta fantastiska meeting med en 4 felsrunda i 115 cm klassen.. Jag rekomenderar detta meeting varmt, jag ska absolut åka tillbaka nästa år! 


Han fick sedan ett kort break innan vi åkte till Kiladalens Lantliga Ryttarförening den 30 juli. Där gjorde Gustav sitt livs runda i 100 cm klassen, jag var gråtfärdig efter ritten, älskade underbara häst ♥ Felfri grundomgång där allt bara flöt på, han var så himla fin! Tyvärr ett fjuttigt nedslag i omhoppningen, men det räckte ändå till en 10 placering, dvs våran allra första placering i 100cm avd A, jag var lyckligast i världen! (tänk att man kan bli så lycklig för så lite..). Tröttheten kom dock fram till 110 cm klassen där han lekte vilding och vi slutade på 13 fel, men jag levde på 1m resltatet och körde bil och transport hem lika lycklig som om vi skulle vunnit! 


Efter lite sommarvila, återhämting och sommarlov för oss båda gjorde vi våran första höststart på Nykyrka Ridklubb den 21 augusti. Här var det äntligen dags för oss att debutera 120 cm. Så nervös som jag var den dagen har jag nog aldrig varit, jag gick på toa minst 3 gånger, repeterade banskissen minst 20 gånger och höll på att kräkas. Inte för att hindrerna var speciellt höga eller banan speciellt svår så var det medvetandet om att det var 120 cm där inne på banan - hur sjukt!? Men vi klarade det ju galant!! En ryttarmiss och ett litet slarv i från Grodan så slutade våran debut med endast två nedslag, 8 fel! Det hade jag aldrig kunnat drömma om, jag trodde vi skulle riva hela banan eller vägra ut oss. Finaste häst, det finns så mycket kapacitet i denna kille! :')
Den 1 september gjorde vi ett nytt försök hos Linköpings Fältrittklubb. I den först 110 klassen övertygade Gustav, precis som vanligt med att flyga över hindren, men sen var det ju den där 4 felaren. Ja, han var inte färdig än - visst blev det 4 fel även i denna 110! Till 120 hade jag ridit fram aldeles för länge och tröttat ut både mig själv och hästen vilket resulterade i hela 20 fel, men jag är inte så missnöjd som man skulle kunna tro. Denna 120 runda kändes faktiskt mycket bättre än flera 4 fels rundor! 


Sen var det tänkt att Gustav och jag skulle göra våran sista hopptävling för året, den 10 september hos Åby Ridklubb. Här red vi två stycken 100 cm klasser med 4 fel i varje start.. Snacka om hård besvikelse! Jag hatar 4 fel och speciellt på årets sista start! Så här fick jag minsann tänka om.. 


Vi sadlade om efter mycket om och men och tog oss till Lilla Hagebys pay and ride den 1 oktober för att tävla dressyr! Hör och häpna ;) Men de där med bedömningssport var nog inte våran grej, eller så är det det - fast inte riktigt än! Vi red LC2, sämsta program någonsin. Jag var skitnöjd då, men såhär i efterhand så var det nog inte så bra som jag trodde och kände, 50 % och det var inte mycket gott på det protokollet.. Men vi laddade om till LB1 där jag verkligen red! Här var jag nöjd och även är de i efterhand, men ja, bedömningssport.. 51,38% och nja, de var ju inte riktigt godkänt!


Jag gav dock inte upp, envis åsna som jag är. Utan åkte till Vikbolandets Ryttarförening den 8 oktober för att rida en ny pay and ride. Denna gång ett program på lång bana, LB2. Här var hästen fin, riktigt fin! Det var här som jag fick mersmak för dressyren och insåg att vi har mycket kvar att hämta och lära. Men det finns åtminstone där och någongång ska det fram! 57,33 blev % och ja, en förbättring åtminstone! 


Som avslutning åkte vi till Smedby Gårds pay and ride den 16 oktober. Vi åkte dit enbart för att rida deras derbyklass för att jag var nyfiken på hur Gustav skulle reagera och hoppa på terränghinder. Jag valde då att rida en förklass innan eftersom jag vet att han blir väldigt taggad på gräs. Förklassen gick bra, en 90 cm klass som vi red felfritt i båda fasorna och tog en 2 placering, duktig häst! Men sen gick det inte så bra längre, vi hann bara till hinder tre inne på grusbanan i derbyklassen sen skedde olyckan.

Vi fick omkull och Gustav stod skadad från den 16 oktober fram till den 25 november..


ÄLSKAR DIG MIN FANTASTISKA HÄST ! ♥


STATISTIK (i antal fel/rundor):
0 fel: IIIIII = 6 st
4 fel: IIIIIIIIIIII = 12 st
8 fel: II = 2 st
12 fel: III = 3 st
16 fel →: I = 1 st
utesl: II = 2 st
Placeringar: IIII = 4 st

16 december 2011

Fredag .

Började morgonen vid 07.30 på Stall Fursta hos min älskade Gustav. Lite ompyssling och stallsysslor stod på schemat, vila från ridning blev det idag. Det var han verkligen värd efter all träning, min älskling ♥ Imorgon ska vi ta oss en skrittur ute i skogen, bara njuta!

Åkte sedan vidare till stall Grimstad och var där strax efter 8.30, bra tempo där Tessan! Red på lilla Gnista inne i ridhuset, dock hade hon nog lite träningsvärk idag då hon inte alls var på humör. Trött och stoig, så vi tog det lugnt idag. Jobbade 20 minuter i skritt där fokus låg på att få henne lösgjord, mycket volter, bågar och sidförflyttningar. Joggade sedan bara lite lätt och tog 10 minuters galoppjobb. Hon kämpade på, men det kändes som sagt att kroppen var trött. Fina lilla Gnista, hon måste verkligen hata mig! ;) hihi men jag gillar henne, skarpt..

Var hemma i god tid för en gångs skull så hann både äta, duscha och slappna av i soffan en stund innan det vankades jobb på ICA. Gick bra att jobba idag, har underbara arbetskamrater! Att dessutom få gå hem redan kl 20 är rena lyxen nuförtiden haha, skön dag med andra ord.

Avslutar kvällen hemma i Ljunga tillsammans med mamma och hundarna. Tänkte jag skulle försöka lägga mig tidigt idag så jag är pigg och fräsh imorgon då det vaknas både ridning, lussebak, julshopping och pluggtime!
Tänkte jag skulle tidsinställa ett inlägg också med sammanfattning om tävlingsåret 2011 :)


15 december 2011

Dressyrträning .

Glömde skriva om gårddagen, så tar de idag istället.
Tränade för Marie Carlgren igår, som jag längtat efter att få träna för henne igen! Vi körde dock bara 20-25 minuter med tanke på onsdagens träning samt att han inte är fullt igång. Jobbade mycket med grunderna, back to basic helt enkelt.

Jobbade på volter där vi kollade av att han spårade och var lösgjord i sidan, lyssnade för innerskänkeln. Så mycket finare på gårddagens träning än i onsdags, tog skänkeln, sög på bettet och sökte sig fint nedåt. Travade på riktigt fräsht och ja, jag kände bara ren lycka!

Jobbade lite galopp där vi bara kollade av formen och tempot, visst sparkade han och var envis men tillslut var han riktigt fin! Då avslutade vi, allt kändes så himla bra! :) Det känns riktigt bra att vara igång igen och nu vet jag precis hur jag ska jobba vidare! 




Målpyramid 2012





Nu vet jag inte hur bra allting syns, men när jag lägger upp mina mål så brukar jag göra det i en form av en pyramid som denna. Något jag fick lära mig på den Metala träningen i skolan var att lägga upp både Kortsiktiga samt långsiktiga mål plus att du ska kunna peka ut vad du är bra på samt något du behöver träna på. På så sätt kan du lägga upp dina mål på ett bra sätt och se hur du succesivt ska kunna arbeta med dina mål på alla planer. 

"I pyramiden kan jag se mina mål månadsvis och lätt se om de håller eller spricker. Runt om kan jag sätta upp mina kort- och mina långsiktiga mål. Under pyramiden kan jag skriva vad jag och min tränare anser att jag är bra på och vad jag behöver träna mer på. På detta sätt får du allt samlat på en och samma plats och den är lätt att fylla i / ändra och kontrollera"


Ja, ni ser ju på ett ungefär hur mina mål ser ut. Överlag så handlar det mest om att bli mer stadig på det vi jobbar med, både i hoppning och dressyr. Jobba på styrka och balans som förhoppningsvis bidrar till felfria rundor och kanske någon placering! Hade varit väldigt roligt att debutera 130 under hösten, men med tanke på hur vi avslutade detta år så tror jag vi får vänta lite med de :) Har ni några frågor så skriv så det ryker så svarar jag på det imorgon! :)

Hoppträning

Tänkte jag kunde återberätta gårddagens markarbets-/hoppträning.

Tränade då alltså för Kerstin Bindekrans tillsammans med Frida och Kasper, Gustav var otroligt laddad! Kände redan när jag hoppade upp och han började sadeltvånga att detta kommer bli ett riktigt jobbigt pass och visst hade jag rätt. Vi fick börja med att rida fram hästarna på helt långa tyglar, dvs låta hästarna hitta deras egna balans i trav och galopp utan att dra i tyglarna. Jättenyttigt verkligen, vet att Patrik Kittel använder samma teknik när han rider fram (iaf på clinicen vi var på). Dock så sprang Gustav mest fort, småhalkade och kändes ganska okoncentrerad, men kämpade på en då. Han var totalt genomsvettigt bara efter framridningen!

Tog långa skrittpauser ofta för återhämtningens skull eftersom han inte är helt igång. Jobbade sedan hästarna på en 8-volt över ett lågt räcke på ca 40 cm, här skulle hästarna vara runda för innerskänkeln, avslappnade och bara rulla över detta lilla hinder på en åtta, Gustav körde full fart. Han accepterade verkligen inte innerskänkeln och tog mest bettet och stack - grymt taggad. Fick verkligen kämpa!

Övergick sedan till att hoppa hästarna på volt med bom framför och bakom räcket på ca 60cm, här kändes Gustav fin. Framför allt för att han inte kändes de minsta hopp- eller hinderrädd som jag var rädd för. Dessutom lyssnade han faktiskt ganska bra i denna övning även om det blev en del kamper om denna jäkla innerskänkel.

Som sista grej innan det fick räcka för min och Gustavs del var att hoppa tre hinder på en svag S-båge. Räcke, 26m till oxer och 21 m till räcke. Här fick jag jobba på att lägga volter innan och efter varje hinder eftersom han stack iväg för mig och inte var i balans. Oj vad vi tragglade med detta! Fick ingen bra känsla alls.. Kändes mest joobbigt.


Överlag ett ganska bra träningspas, men jag är inte nöjd med varken min eller Gustavs insats. Det märks att vi båda vilat och han kändes mest oriden idag och jag stressad och okoncentrerad. Det kan inte alltid gå bra, men nu har vi åtminstone någonting att jobba vidare med och jag vet precis hur vi ska jobba vidare- känns bra :)



Önskelistan

Vi firar dock inte jul på det settet i våran familj då vi istället väljer att åka till Thailand efter jul, så julpengarna går liksom till resan istället. Så inga julklappar alltså, men det behöver ju absolut inte betyda att man inte kan önska sig saker, eller hur? ;) Detta blir väl mer som en påminnelselista till mig själv om vad som behöver köpas..


Min önskelista (läs inköpslista..)


Nästa inköp, utan någon vidare diskution blir en Eric Ld Tixerant Specialgjord. Måste absolut ha en till hoppsadeln, men skulle även behöva en till dressyrsadeln, synd att de är så otäckt dyra (ca 1895 kr för dressyrgjorden & ca 2185 kr för hoppgjorden). Men eftersom Gustav en gång i tiden har varit sadeltvångshäst och då och då får återfall av detta känns det helt enkelt bäst att köpa denna gjord. Har provar Fridas och Gustav blir så lugn i hela kroppen när denna gjord används. Tänkte åka till Sharpman i mellandagarna och se om de är någon rea på den!

Ett ursnyggt allroundschabrak med tillbehörande öronhuva ifrån Christina Sports och Tophorse.se står väldigt högt upp på min önskelista. De senaste kom upp, ett brunt med härligt grön passpoal - mums! Inte så att jag har dåligt med schabrak, men när dessa skönheter kommer ut så är de otroligt svårt att motstå!

Boots, svarta med fårskinn ifrån Eskadron och bruna ifrån Schockemöhle, ett måste. Insåg idag att jag inte har ett enda par boots kvar än mina vita från Eskadron. Och om nu vintern väljer att komma så måste Gurra ha boots eftersom han är broddad. Så det är väl egentligen också ett måste köp, tur att jag vill ha det också ;)

Ett nytt vintertäcke med avtagbar halsdel önskar sig Gustav mest av allt i julklapp! Helst då ett ifrån Horsewear hihi, också väldigt dyrt tyvärr. Men har insett att jag inte har ett enda vettigt täcke att dra på honom nu när han ska rakas om och det blir kallare ute. What to do? Snälla Tomten, Gurkis vill verkligen ha! 

Sist på min önskelista finns en ny graman, vill ha den bruna flätade ifrån Glen Gordon. Min gamla gick ju tyvärr sönder i olyckan och en graman är välbehövligt de dagar Gustav har vilat.
ERIC LE TIXERANT SPECIALGJOD 1895 2185

Bloggtävling

Är med och tävlar hos Johanna - var med du också!

14 december 2011

Onsdag .

Hade faktiskt tänkt att uppdatera er idag, men jag har sån vidrig huvudvärk och är så otäckt trött att jag väljer att krya ner i sängen istället. Tidigt för en gångs skull.. Lägger undan pluggböckerna och släcker ner hela lägenheten, jag behöver en natts ordentlig sömn! Så, jag berättar allt om träningen och alla "önskeinlägg" imorgon lovar :)



Luciiia

Många som undrar vad jag pluggar, även fast jag skrev det för någon dag sedan ;)

Jag pluggar till BE - körkort. Fixade tillståndet tidigt i våras men orkade inte riktigt ta tag i de, trots att jag borde gjort det. Nu får jag istället plugga i smått panik då jag måste ha det innan vi åker till Thailand i februari.. Jag hatar att plugga, speciellt på sådant jag är minimalt intresserad av typ som hur bromsar på en bil och ett släp fungerar osv. Dock viktigt att veta, men jag hatar det!

Så ja, det är helt enkelt B- och BE- teori som jag pluggar just nu, då det är extremt mycket ifrån B-kortet som ingår i BE, känns det som att jag ska ta körkort på nytt. Borde vara enkelt kan vissa tycka, men jag tror jag lärde mig allting för stunden, för jag kan ju för fasiken inte någonting, jag borde vara en fara i trafiken faktiskt så pinsamt lite som jag kan.. suck!



Sen har jag lite andra saker jag vill skriva om, framför allt en fråga till er. Det är helt enkelt, vad är ni sugna på att läsa om? Jag har några ideér, men då måste det ju finnas lite intresse för att läsa det också.

→ Årssumé för tävlingsåret 2011
→ Julönskelista 2011
→ Målplan för Golden Poem 2012
→ Målplan för mig själv 2012
→ Frågestund
→ Fler ur min garderob inlägg

Nå, något som lockar? Eller kanske något helt annat? Mer vardagligt?



En annan sak jag bara måste få skriva av mig om är såklart mitt fina lilla videoklipp där jag och Gustav "hoppar". Jäklar i havet vilket drama det blev över det! haha wow, var länge sedan jag fick så många kommentarer faktiskt ;)

Lite kort om alla kommentarerna då (tack förresten alla ni som kommenterade). Observera att detta inte är något surt "svar på tal" inlägg, utan mer förklaring ur min synvinkel! Jag är tacksam för alla kommentarer, sen att jag tar åt mig mer av vissa och mer av vissa är en annan sak :) 

Min sits har försämrats jättemycket nu när jag inte ridit på länge, har lagt märke till det själv. Har blivit svagare i hela kroppen, framför allt överdelen. Sen hamnar jag lätt i stolsits när Gurkan bli så pass på som han var senast. Angående vilket bett osv jag ska rida på så var jag väldigt osäker inför passet, han gick ju super på Flippan innan skadan, men det hade nog räckt med det raka senast - lätt att vara efterklok. Detta var ju trots allt första gången han såg en bom på över 1 månad! Sen tycker jag väl inte att jag som många skrev "tjuvnyper" honom med tygeln, han överreagerar på min förhållning eftersom han var så på, han blir sjukt svårriden i dessa situationer och jag försöker helt enkelt bara vara så stilla som möjligt och ha en mjuk hand. Sen att han lekte känslig och blev upprörd över mina förhållningar, det får stå för honom hihi 

Gurkis ska kunna vara lugn och lyssna på mina förhållningar, vare sig om det är genom tygeltag, vikt eller röst, även om jag står i fältsits :) Jag valde att använda rösten istället för att dra i tygeln, hade jag satt mig ner och pressat honom tillbaka i den situationen hade han börjat sparka och blivit sur eftersom han inte är 110% igång hihi min busekille ♥ Och nej, jag tänker inte honom bara låta springa på in i en bomserie, han ska lära sig att vänta och lyssna - på mig och mina förhållningar. Har sett/hört om väldigt mycket skador och olycker när hästarna bara sprungit på, så nej tack.

Som sagt - tack för alla kommentarer, de uppskattas faktiskt, även om några kan vara ganska korkade. Men ska det behöva bli sånt hysteri över en video där vi travar över lite bommar och hoppar ett hinder på 40cm ? ;) 




13 december 2011

Lucia .

Hade utsläpp i stallet imorse, så befann mig på Fursta vid 8-tiden. Släppte ut odjuren och tog min fina grå springare på en härlig, men blåsig skrittur ute i naturen. Han var duktig, spänd emellanåt med kunde faktiskt slappna av riktigt fint mot slutet. Att bara rida ut på dessa skritturer är extremt nyttiga för Gustav! Stod och ryktade och pysslade med honom ganska länge efteråt, han är så extremt mysig nu. Efter skadan har han blivit världens gosegris hihi mitt hjärtegull - så glad att han inte blev såld förra året ♥ Dock längtar jag efter lite kyla och snö nu, är så fruktansvärt trött på denna jäkla lera.. Hur som helst, efter våran mysiga skrittur tog jag tag i alla stallsysslor och var klar i stall ett vid 11.30, åkte då direkt till stall två.




På stall två väntade nästa häst på mig, nämligen Gnista. Vi jobbade i ridhuset idag också, hade ungefär samma tänk som senast. Dvs mycket travarbete med övergångar, sidförflyttningar och lösgörande. Målet var att få henne att ligga kvar i en rund och låg form på halvlånga tyglar, denna dam är lite lat av sig. Hon vill nämligen gärna att jag ska bära runt på henne hela passet och inte bära sig själv, latis! Så det blir lätt så att jag har massor i handen och när jag sedan lättar drar hon upp huvudet med en gång och vi får börja om. Men idag var hon riktigt, riktigt fin! Gillar denna häst mer och mer.. Hon var lite seg och trött idag så tog många skrittpauser. Hon är egentligen väldigt välriden, gör jättefina öppna, sluta, skänkelvikningar osv, bara det att hon är sto och lite lat ;) Tog en kort galopp i båda varven och wow, det hände saker idag! Inte en enda spark och hon sökte sig automatiskt nedåt, så kul! Nöjde mig då och skrittade av henne 15 minuter i blåsten, fin tjej ♥




Väl hemma vid 15-tiden skulle det ha blivit lussebak tillsammans med min käraste Marcus, men vi hade glömt att köpa hälften av allt som ska vara med i receptet, fail. Ingen av oss orkade gå till ICA heller så det får bli lussebak en annan dag helt enkelt. Ägnade mig istället åt en härlig 20 minuters powenap innan jag tog tag i plugget - som förövrigt går skit! Hatar att plugga någonting som jag inte är speciellt intresserad av, dessutom blir det inte speciellt bra när jag känner mig stressad (dock är det mitt egna fel). Har lagt ifrån mig böckern för ikväll, ska ägna hela kvällen imorgon åt att plugga så sparar på mina krafter litegrann.


Inväntar nu Twilight som börjar klockan 21, kan aldrig få nog av söta vampyrfilmer haha. Sen ska det lagas mat, taccos ♥ En helt okej tisdag med andra ord! Imorgon är det jobb 9-16, underbart pass. Sen ska jag faktiskt träna med Gustav, ska bli riktigt roligt :) Blir ett markarbetspass för Kerstin Bindekrans, behöver lite tjat från backen just nu känner jag, dock blir det väldigt lugnt eftersom vi precis kommit igång. På återseende imorgon helt enkelt :)

Då kör vi

Fyra timmar är de som gäller idag, go go go! De fixar ja ;) ska bli skönt att sitta ner i fyra timmar nu för har världens jävla träningsvärk!! hahaha

Ikväll blir de räkmacka o vitt vin, fan va ja är värd de ;) hörs sen (om ja inte fastnar i mitt pluggande)


Videoklipp

Från dagens ridning
2011-12-11 .


11 december 2011

Och så var helgen slut .

Den har gått i ett känns det som och jag skulle kunna sova en hel dag för att kroppen känns så otroligt sliten. Men jag ska inte klaga, jag har haft en superbra helg! ♥


Började dagen med utsläpp i stallet samt ridning av Gustav. Jobbade över travbommar idag som jag höjde upp efter ett tag. Det där med upphöjda travbommar har aldrig varit Gurras grej, han vet liksom inte riktigt hur han ska bete sig haha, puckot. Hur som helst så kändes han fin, hade öronhuva på honom idag för att se om han blev lite lugnare. Han var så himla hisspig för ljud inne i ridhuset igår och när han väl börjat spänna sig är de skitsvårt att få honom att slappna av. Men idag kändes han fin som sagt! Avslutade med att lägga upp ett litet kryss som han attackerade i världens fart. Samma sak när vi satte upp ett litet, litet räcke. Det tyder helt enkelt på att han blivit väldigt osäker igen.. Inte alls roligt :( Dock tror jag vi fixar detta lätt, långsamt men säkert ska vi komma tillbaka där vi var för 4 månader sen! Finaste Gustav, ska lägga in bommar nu och små, små hinder två dagar i veckan för att stärka självförtroendet.


Mitt finaste hjärta


Tog sedan bilen ut till Grimstad när jag var klar med alla stallsysslor på Furta. Lite ridning på Gnista stod på schemat. Hon var så himla fin idag, världens skillnad ifrån sist! Vi var överrens nästan hela tiden hihi Jobbade henne mycket i övergångar skritt-trav där jag ville att hon skulle lyssna direkt och inte bara springa på. Blev ganska mycket öppna, sluta, skänkelvikningar och bakdelsvändningar för att få igång bakbenen på den lata damen. Blev helt chockad när till och med galoppen fungerade idag, Melinda - idag var det inte långt ifrån den där dressyrgaloppen! ;) När jag travade av henne i låg form så fick hon till och med lite energi och gång!! Nä, jättefin idag, gillar den hästen skarpt!

soet häst !


Tänkte jag kunde svara på lite frågar också som dykt upp.
Jennie & Emelie om armbandet: Jag gjorde modell 1 hos Erika, ett enkelt varv med tagel. Jag tog tagel ifrån både Gustav och ifrån Peia och hade de i ett och samma armband, det kändes bäst så istället för att ha två. Extra speciellt är det eftersom Peia inte längre finns vid liv och det känns otroligt bra att bära henne nära dygnet runt. 

Elin, jag pluggar till BE-körkortet. Har tagit tag i de nu igen då jag tappade motivationen i våras. Men nu jäklar, innan Thailand ska jag ha det! Synd bara att jag hatar att plugga samt är värdelös på teori..

10 december 2011

Lördag .

Tog mig en sovmorgon, kroppen var trött. Kvällen igår slutade inte riktigt som jag planerat kan man väl säga! Min underbara Maria hörde av sig och ville ta ett glas vin på Munken, visst tänkte jag. Munkenmys är ju ungefär samma som soffmys. Dock slutade vårat Munkenmys på Wasa tillsammans med Marias vänner samt pojkvän, mycket roligt vill jag lova! Jag var dock väldigt nykter, men roligt hade jag för de. Spontankvällar blir alltid de bästa kvällarna och trots att jag hatar Wasa och är väldigt anti det stället dansade jag fram till 02.30! :)


Stallet idag gick bra, Gustav hade inte stökat ner i boxen alls och det var väldigt lättmockat. Ridningen gick dessutom väldigt bra! Han hostade ingenting och kändes otroligt fräsh. Jobbade mycket övergångar från skritt till trav, jobbade över lite travbommar och han kändes som sagt fin idag. Något stel och spänd i vänstersidan så gjorde lite sidförflyttningar för att få igång kroppen. Åh, just nu är det bra härligt att rida! Tyvärr varken film eller bilder, dåligt med det just nu. Men imorgon kanske det blir film då Gustav ev. ska ta sitt första hopp sedan omkullridningen på Smedby Gård. Vi får se hur han känns, men jag hoppas på att det blir så!


Annars är jag hemma i Ljunga över helgen, då Marcus jobbar och har borta match osv. Men det är skönt att vara hemma lite också, sova i min egna säng, få lagat mat och mysa med två underbara hundar :) Har som vanligt på lördagskvällarna tittat på Så mycket bättre och ja, jag älskar de programet.. Nu ska jag kolla lite på en film som går på femman som jag gillar, sen väntar sängen. Inget plugg idag, sjukt dåligt! Det betyder att jag måste sitta hela eftermiddagen imorgon..


Nu förtiden bär jag Cassiopeia och Golden Poem runt min handled, föralltid..

Armbandet är gjort av Erica, tack - betydelsen för detta armband går inte förklara i ord.

Nu är det fredagsmys!

Fredagsmys!

Hemkommen från jobbet, lyxar idag med en kycklingtallrik med pommes och vit sås ifrån Napoli, mums! En stor iskall cola brevid och sedan väntar godiset. Ensam i lägenheten ikväll och bara njuter faktiskt, ibland är det bra underbart att vara själv! Har för första gången kollat på Idol också, är ju lite hetts nu om man förstår alla facebook statusar rätt, den ena säger Robin och den andra säger Amanda. Mig spelar de ingen roll, kommer väl inte få höra ifrån någon av dom om ett år. Det brukar ju gå bäst för de som kommer typ fyra, femma haha


Hur som, jobbet gick bra. Ser nu fram emot en ledig helg där jag ska spendera många timmar i stallet tillsammans med mamma, hundarna och Gustav. Hoppas på härligt väder så kameran kan få följa med! Nu ska jag återgå till mitt egna lilla fredagsmys hihi 



Årets lista

Årets bästa: Att Gustav och jag uppnådde våra mål! :D LB dressyr, 120 hoppning samt kvala avd A.


Årets sämsta: Att avsluta året med en skadad häst känns sådär!


Årets roligaste: Hur mycket jag och Gustav utvecklats under detta år.


Årets sorgligaste: Att så många hästar fått lämna livet på jorden på ett otäckt och tragiskt sett..


Årets tokigaste: Att jag och Gustav faktiskt kom ut på dressyrbanan och fick lite nytändning till dressyren.


Årets bästa köp: Min älsklade, underbara Antares sadel ♥


Årets sämsta köp: Jag vet inte riktigt.. Kanske mina jodhpurs som gick sönder efter 3 veckor. 


Årets bästa tävling: Vikbolandets tvådagars meeting i våras var ju riktigt bra. Samt Kiladalen såklart där Gurra och jag tog våran första placering i avd A! :) Har många bra tävlingsminnen iår..


Årets sämsta tävling: Söderköping i april, då hästen var otroligt barnslig och dum samt Smedby i oktober då ryttaren herself gjorde största ryttarmissen ever och Gurkan blev skadad.. 


Årets avramling: Enda "avramling" jag gjort var ju på Smedby Gård, så får väl bli den då!


Årets sötaste: Gurra!!!


Årets ridna hästar: Golden Poem, Little Sinclair, Kasper, Gnista, Ironside, Mirca Itop F.. Tror det var alla!


Årets inspiration: Patrik Kittels clinic tillsammans med Maria Gretzer, den var helt outstanding!



8 december 2011

Ledig torsdag .

Älskar mina lediga torsdagar, trots att denna tyvärr tog alla krafter ur kroppen. 
Slutade ju inte jobbet förns 22.15 igår och skulle hem till Ljunga efteråt så var inte hemma förns 22.45, då var kroppen otroligt trött. Eftersom jag inte träffar mina älskade föräldrar speciellt mycket just nu när jag bor hos Marcus så blev det automatiskt så att vi satt uppe och pratade lite, vilket i sin tur gjorde att jag inte somna förens strax före tolv..

Imorse befann jag mig i stallet 07.40 då hovslagaren skulle komma till Gustav. Jag och Gurris är precis lika morgontrötta så vi höll på att somna under skoningen båda två.



Som sagt, trött häst.. Valde att dra på snösulor idag, man vet aldrig när snön väljer att dyka upp och då inte hovslagaren kommer förens i februari nästa gång så kändes detta bäst. Skoningen gick bra, han är lite envis med bakhovarna fortfarande, men absolut inte dum!

Släppte ut alla 13 hästarna sen, som var lyckliga över att få komma ut i solen och kylan. Valde sedan att rida på Gurkan direkt, innan jag gjorde stallsysslorna. Dock kändes han lite lojj idag och hostade två gånger när jag travade igång, så valde att bara skritta 20 minuter istället. Kollade febern, men feberfri så antagligen är det en liten förkyldning pågång. Älskade häst ♥ Stallsysslorna gick otroligt segt idag, kroppen var så otroligt trött!


Kom inte hem förns 14-tiden, slängde i mig en macka för att sedan plugga fram till strax efter 15, sen sa kroppen och huvudet ifrån. Däckade helt och hållet i soffan och sov fram till 16, lite små dumt för inte mådde huvudet bättre efter det! Hur som, envis som jag är så fortsatte jag plugget lite innan jag övergick till gårdagens samt dagens avsnitt av julkalendern haha - jag är fast, barn på nytt! ;)


Dusch, matlagning och lite mer plugg på de och nu sitter jag här i soffan, totalt slut och med världens huvudvärk! Kommer somna tidigt ikväll, vill se Criminal Minds senare men har en känsla av att jag kommer somna haha hur som, lovade Frida en uppdatering idag, så varsågoda! Hörs imorgon :)

Mobilis

Sitter på jobbet och har sju timmar kvar att jobba, otroligt segt. Stänger ikväll vilket innebär att jag inte slutar förns 22.15.. Kul såhär att inse hur många timmar man har kvar när "normalt" folk går hem nu eller alternativt har en timme kvar haha fan!


Hur som, ska hem till Ljunga ikväll, skönt. Hade hoppats på sovmorgon imorgon eftersom jag är ledig, men nej. Imorgon kommer hovslagaren kl 8.00 sen har jag utsläpp och allt annat stallfix. Har en känsla av att det kommer bli en skön powernap på dagen där någonstans! hihi

Nä, nu är rasten slut, dags att jobba lite igen - halleluja!!


Ur min garderob - Träns

Det som ni verkar vara mest nyfikna på är mina träns, så nu slippper ni lida - här kommer tränsen! Jag är tränsnarkoman och skulle lätt kunna ha precis lika många träns till. Jag föredrar kvalitésträns..

Uppdaterad senast 2011-12-05 .




Dyón Collection mexikansk nosgrimma


Dyón träns med pullarnosgrimma, hopp/-uteridningstränset. Snygg brun färg med mässingdetaljer, otroligt stilrent om du frågar mig. Har dock klippt bort lite av luddet då jag är anti för mycket ludd, då jag anser att det blir för mycket ponny av tränset då. Har bytt ut pannbandet till ett guldigt swarovski (som tyvärr tappat väldigt många stenar). Har på detta träns Nathe F, flippanbettet samt ett par gummityglar ifrån Dyón. Älskar allt med detta träns så som lädret, kvalitén, passformen och utseéndet. Köpte mitt på Sharpman under deras rea, ordinarie pris ca 2500 kr.


Dyón Collection repnosgrimma

Dyón träns med repnosgrimma, hopptränset. Självklart i samma bruna färg som precis allt annat i min utrusning, med mässingspännen. Ett träns (läs nosgrimma) som är väldigt omtalat om hur elakt och hårt det är. Dock är detta de träns som Gustav går allra bäst på. Nosgrimman spänns väldigt löst och snokremmen är avtagbar så du kan välja om du vill ha den eller inte. Det är otroligt fult med snokremmen men tyvärr måste Gurra ha den. Underbart träns, det enda är att jag skulle kunna tänka mig nosgrimman i x-full då den är något kort. Till detta träns har jag bytt ut pannbandet till ett svängt pannband med turkosa och bruna stenar, lädertyglar ifrån Kings. Bettet som sitter på är ett rakt bett med rörliga ringar. Köpte på Sharpman under deras rea, nypris ca 2500 kr.


Dyón Collection anatomisk kombinerad nosgrimma

Dyón träns med anatomisk nosgrimma, dressyrträns. Mitt senaste inköp, älskar det! Det var tänkt att detta skulle vara vårat dressyrträns, men eftersom jag älskar det så otroligt mycket så får det även följa med på vissa hopptävlingar haha Tränset är underbart och det är alla små detaljer som gör det så att säga. Har även på detta träns bytt ut pannbandet till ett sväng med bruna och turkosa pärlor samt lädertyglar ifrån Kings. I munnen har han ett tredelat med rörliga ringar. Inköpt på Falsterbo 2011, nypris ca 2600 kr .


Treadstone remont

Treadstone med remontnosgrimma, vardagsträns. Otroligt bra träns med riktigt fin kvalité! Var mjukt redan från start och har hållt sig fint nu i två årstid. Mörkbrunt med mönstersöm och mässingspännen. Använder detta relativt ofta, Gustav trivs bra på remont och detta var tränset jag började med på honom. Har bytt ut pannbandet och här varierar jag mellan ett guldigt swarovski eller ett svängt med guldiga och blå pärlor, gummityglar ifrån Dyón. Bett varierar ifrån tredelat med fasta ringar och ett nova silikonbett. Köpt på Falsterbo 2010, nypris ca 698 kr. 


Liverpool träns

Aachenträns ifrån Liverpool Börjes, besiktningsträns/slitosläng-träns. Detta träns har varit med riktigt länge, köpte det 2008 till Cassiopeia sen har det suttit på alla mina hästar efter det. Ett riktigt prisvärt träns ifrån Börjes faktiskt. Det tog ett tag innan det blev mjukt, men för det priset så är jag nöjd. Silverspännen och mönstersöm. Tyvärr har det nu på senaste tiden tappat extremt mycket färg, speciellt på nosgrimman så nu får det agera promenad/besiktningsträns samt slit och slängträns. Har det ytterst sällan. På sitter det iallafall ett silvrigt swarovski som tappat riktigt mycket stenar, tyvärr. Tyglarna som ingick till detta träns har gått av så nu sitter det ett kedjegrimskaft på istället eftersom jag knappt använder det. Nypris 198 kr.

5 december 2011

Galen helg som sagt - långt inlägg.

I fredags var det stall på morgonen, Gustavs sår blir bara finare och finare! Han fick dock vila, var så himla stressad och då vill jag inte ge mig på att rida, blir bara fel. Åkte sedan hem och gjorde mig iordning inför jobb 16-20.00, därefter var det inflyttningsfest hemma i Klaras nya lya tillsammans med 10 fantastiska tjejor. Hade en riktigt rolig kväll och, trots en del minnesluckor så kan jag lova er att det var nog den bästa kvällen på länge! Musikspel, dans, sång, promenader och en avslutning på Hugo, nae bättre kunde det faktiskt inte blivit :)




I lördags var jag otroligt sliten när jag vaknade, helt klart för lite sömn. Jobb 12-18.00 var det dock som väntade, sedan var det dags för ny fest. Nämligen årets jul och personalfest på ICA. Johanna var supergullig och fixade håret på mig, tack snälla du. Var aldeles för bakis för att kunna göra någonting själv! Vid 19.00 träffades vi all personal på en relativt ny restaurang Enoteket och vilken kväll. Hade riktigt roligt, jag tror minsann jag kom igång där på slutet. En helt underbar kväll med min fantastiska Maria! Tyvärr så blev min I-phone spärrad.. Skaffa aldrig lösenkodlås, för att sedan få de käckt och utbytt till något som ingen kommer ihåg, kul. Blev för arg efter de så hade svårt att tänka på annat. Kom hem skapligt och mådde faktiskt inte alls speciellt dåligt igår.




Igår blev det stallet efter x-antal timmar. Dock så valde min kära rallyräka att inte starta på morgonen, helvetets bil as! Fick ringa pappa som fick komma in och försöka starta den för att sedan konstatera att ett nytt batteri måste införskaffas.. Så jag fick tyvärr ställa in min tur till Grimstad där jag skulle ridit Gnista, sjukt tråkigt. Hur som helst så red jag iallafall min lilla grisponny som gick superbra! Trors lite sadeltvångs ideér som han fått i sig nu och lite bocksprång och sparkar så är jag jättenöjd med passet. Han fick jobba över lite trav och galoppbommar, väldigt simpelt och han var så glad och lycklig :') Min finaste kille var helt slut sen ♥ Spenderade sedan kvällen hemma hos min fina Marcus där jag blev bjuden på supergod mat samt att mina älskade föräldrar kom in på en kvällsfika och hade med sig godaste morotskakan, bästa föräldrar - älskar er! Toppensöndag helt enkelt. Bättre blev den dessutom när jag knäckte lösenkodlåset på I-phonen!! haha gud vilken lättnad det var, äntligen min telefon tillbaka!




Idag blev det stallet, skrittade ut en sväng på min käraste. Var dock halt och stenigt så valde att vända ganska tidigt eftersom han tappat en sko, vill inte riskera någonting nu! Efter stallet var jag hundvakt ett par timmar medans pappa fixade iordning min rallyräka, så nu har den vinterdäck också! Har sedan spenderat hela eftermiddagen med Marcus, vi har varit så duktiga och bakat pepparkakor! Skulle baka lussebullar också men jag hade glömt att köpa saffran, great. Hur som, de räcker gott och väl med peppisar. Segar nu en stund och förbereder lite ur min garderobsinlägg innan jag ska laga mat! :) En stor eloge till alla er som orkade läsa allt!


Ur min garderob - Benlindor

Vi kör vidare då med dessa "ur min garderob" inlägg, benlindor härnäst! Jag älskar benlindor och vill gärna ha benlindor som matchar tillsammans med alla mina schabrak. Tyvärr tycker jag att min benlinde-garderob är lite liten hihi, saknar en hel del färger! Alla benlindor är fotade utan padd under, något jag aldrig gör annars. Använder allitd padd under benlindor oavsett märke/kvalité/tyg.

Uppdaterad senast 2011-12-05.



Mias fleecelindor

Dessa är nog mina äldsta benlindor, de har varit med sedan Ginne tiden! Jag gillar Mias benlindor, de har otroligt bra kvalite, vet inte hur många tvättar dessa benlindor blivit utsatta för och de är fortfarande fina! Dock kapade jag av de lite när jag hade ponny så dom är något för korta i dagsläget, men funkar fint när alla andra är smutsiga! Priset ligger på  allt imellan 99 och 169 kr, säljes ofta i tvåpack.


Sjöhagen Wear fleecelindor

Mina före detta tävlingslindor med ÖRF märke. Dock jobbiga att linda med då de lätt kan bli upp och ner om du inte kollat redan när du lindat upp lindan på vilket ben de ska sitta på. Annars bra kvalité, har blivit något tunna och tappat färg efter alla tvättar. Har dock tre stycken fyr-pack av dessa haha, jag gillar vita benlindor! Priser på dessa var ca 250 kr .


Eskadron fleecelindor

Mina nya tävlingslindor. Tycker dom är supersnygga och är av bra kvalité! Vita lindor är dock vita lindor och blir aldrig så vita som dom var nya, men dessa är helt klart favoriten av de vita. Priser ligger på ca 400 kr.


Mias fleecelindor

Ljusgula, superfina ifrån Mias. Tyvärr kommer de inte alls till användning längre då jag inte tycker att Gustav passar i ljusgult. Använde de dock flitigt när jag hade Samantha. Precis som mina andra Mias lindor så är de av superkvalité och klarar hur många tvättar som helst! Har bara ett par av dessa, priset ligger på 99-169kr.


Showmaster fleecelindor

Ljusgula benlindor ifrån ponnytiden! Värdelös kvalité, kardborren sitter jättedåligt och får nästan alltid sätta en liten tejpbit på för att de ska sitta kvar. Iofs har de varit med i snart 7 år, så kanske därför. Används väldigt sällan pga färgen samt att de bara är 3m långa och enligt mig blir de för korta. Pris ca 99 kr.


Showmaster fleecelindor

Samma här, ett av mina första benlindor, Royalblå. Precis som de ja skrev om ovan så har de dålig kardborre och är ganska förstörda efter alla dessa tvättar. Används ytterst sällan! Pris ca 99 kr.


Anna Scarpati fleecelindor

Mina nya favoriter ifrån Anna Scarpati i neutroliumsblå. Supersnygga, fin kvalité, dock känns de något korta. Men jag älskar dom och de sitter super med ett par paddar under. Har inte tvättat de än, men jag tror att de blir super! Helt klart de nya älsklingarna. Pris varierar från 229 - 329 kr.


Kingsland kombi-fleecelindor

Mörkblå kombilindor ifrån Kingsland. Använder de mest när Gustav sover med stallbandage eller liknande. Har svårt för kombilindor då jag tycker fleece-delen är för kort och så tycker jag inte den elastiska delen är snygg haha. Men KL nörd som man är måste man ju ha ett par benlindor! ;) Funkar bra med paddar under. Pris ca 498 kr.


Eskadron fleecelindor

Nyaste tillskottet i benlindefamiljen, turkos. Sjukt snygga, trodde de skulle bli för barnsliga men, de är SÅ snygga på Gustav. Bra kvalité, längd och material. Riktigt nöjd med dessa! Jag köpte dessa ny-begagnade men nypris är ca 400 kr.


Equiline kombi-fleecelindor

Mina enda gråa lindor, ett tag hade jag 6 par gråa lindor! Men gillar Equilines kvalité. Tyvärr så gillar jag inte dessa kombilindor, precis som alla andra kombilindor. Fleecen är i min värld för kort och den elastiska delen är inte snygg. Men de används ganska flitigt ändå, priset ligger mellan 249 - 299 kr . 


Equiline fleecelindor

Vinröda från equiline. Superläckra i toppen kvalité. Helt klart ett av mina bästa köp! Pris ca 279 kr.


Equiline fleecelindor

Bruna ifrån equiline. Superläckra i toppen kvalité. Helt klart ett av mina bästa köp! Pris ca 279 kr.


Showmaster fleecelindor


Precis som de andra ifrån Showmaster, gillar inte kvalitén alls, så dessa används ytterst sällan. Pris ca 99 kr.


En liten del av samlingen :)


Galen helg

Jag har haft en sådan sjukt helg och så galet mycket har hänt - jag ska berätta för er, men inte ikväll. Jag är helt slut och har minst två dagars sömn att ta igen.. 

En galet bra helg har det varit iallafall och nu ska jag sova, imorgon är jag ledig och då ska det uppdateras - i massor! ;) hihi håll ut tills dess!


Finaste Frida och jag ♥

Mobilis

Mycket mobilinlägg nu! Men jag hinner liksom inte, denna vecka har varit så sjukt stressig att jag både blivit illamående, fått ont i mage och huvud, har inte kunnat sitta ner o bara koppla av i några minuter och då har jag ändå varit ledig tisdag och torsdag.. Jobbigt!

Hur som helst, igår fick Gurra sin andra boutulismspruta och då passade veterinären att kolla på såret. De ser bra ut, bara fortsätta hålla rent och hon tyckte att jag skulle rida på som vanligt!

Hann sedan in och göra iordning mina naglar som inte alla va snygga. Men nu så, riktigt nöjd!!! :)

Sen var jag hundvakt åt mina älskade Teddie och Freddie, gick bra - dom sov och jag sprang runt som en virrig höna i huset och gjorde både de ena och de tredje haha

Blev sedan storhandling med Marcus, eller ja han handlade och jag gick brevid och var chaufför!

Väl hemma hann jag bara byta om sen ut till Grimstad för att rida Melindas fina Gnista. Speciellt sto de där, men jag har ju en förkärlek till ston, speciellt envisa så jag njöt en del ;) jag fick dock kämpa!! Men jag var nöjd efter ca 40min. Ska rida henne igen på söndag!

Kom hem o däcka på soffan med värk i både ben, huvud och mage. Så jag somnade tidigt ja, redan 21.00!! ;p


Idag har jag gjort stallet på morgonen, tvättade Gurras sår och pysslade om honom. Hemma har jag försökt fixa en frisyr med lockigt hår och sminkat mig skapligt. Ikväll blir det nämligen inflyttningsfest hos Klara med tema lockigt hår! Men först ska jag jobba 16-20.00, därför får jag fixa allt nu ;)


Imorgon är det jobb 12-18.00, sen årets personalfest , sjuuukt taggad!

(hahaha bilden.. mina nya naglar och mina sjukt snea fingrar haha)


Mobilis

Vilken dag!

Jobbade 9-16.00 idag, ett helt underbart pass som gick relativt fort tillsammans med mina härliga arbetskamrater!

Åkte sedan ut till stallet och red på min fina prins! Lätt jogging och han kändes fräsh, dock så ömmar han lite i hoven när vi går till och från ridhuset, så jag tar det väldigt lugnt med honom tills hovis kommer - för säkerhets skull :)

Blev sedan bjuden på god mat hemma hos Marcus, finaste du! Han är bra duktig i köket min man, dold talang för de hade jag inte en aning om faktiskt ;)

Kvällen spenderade jag hos min finaste vän Frida tillsammans med Elin och Greys Anatomi. Superhärlig lugn och skön avslutning på denna dag, tack så mycket Frida och Elin! :)

Nu ska jag försöka sova, har en fullspäckad dag framför mig imorgon! Hinner dock uppdatera er lite ordentligt imorgonkväll förhoppningsvis och fortsätta ta igen lite på den där listan. Och på söndag och måndag mina vänner får ni nya "ur min garderob" inlägg! ;) puss på er :*