Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 31

- Ditt fullständiga namn?
Frida Elisabet Örnborg Eriksson.


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
Jag är 22 år gammal och har hållit på med hästar i kanske 17 år på "riktigt". Mamma hade egen häst när jag föddes och jag är väl mer eller mindre uppvuxen på den otroligt snälla Florina, när jag var 5 år började ja på ridskola.


- Vart i denna stora värld bor du?
Oxelbergen, Norrköping.


- Din sysselsättning om dagarna?
Samordnare och personlig assistent på Olivia Personlig Assistans i Norrköping.


- Vad har du för häst eller hästar?
Jag köpte min första egna häst, Kasper, november 2010. Han är en fuxvalack född 2004 e. Milano-Lido xx. En liten gröngöling som utvecklas hela tiden :)


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Jag hoppar helst, men tränar mer än gärna dressyr och markarbete också.


- Vad har du för mål med din ridning?
Mitt mål är att hela tiden förbättra mig. Jag vill utvecklas och lära mig mera om hästar och ridning. Jag vill våga tro mer på mig själv och min häst.


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Jag älskar att köpa nya schabrak och träns är roligt också. Jag har inget speciellt favoritmärke, men pikeur har blivit mer och mer en favorit.


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Jag försöker alltid och är envis.


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Även där har jag ingen speciell favorit, men visst önskar jag att det nån gång i tiden ser lika snyggt och enkelt ut när jag rider som det gör när Rolf-Göran gör det.


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Norrköpings Fältrittklubb, gillar deras stora gräsbana och för att mitt bästa tävlingsminne är därifrån.


- Ditt bästa tävlingsminne?
När jag som lektionsryttare tillsammans med 3 privatryttare vann div III omg. 2 i ponnyallsvenskan på NFK. Jag var 13 år och grät på prisutdelningen av lycka!


- Din största vinst?
Största vinsten var som sagt då vi vann med laget i omg. 2 i ponnyallsvenskan.


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
Två bra om mig: Noggrann i min ridning och envis . Två bra om min häst: Lätthanterlig och lyhörd. Två dåliga om mig: Har ibland lite för höga förhoppningar och borde vara lite mer konsekvent i vardagsuppfostran ;) Två dåliga om min häst: Vill gärna springa lite för fort ibland och man får inte rycka manen på honom!

- Hur länge har du bloggat?
2 ½ år.


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?
Haha, tesskliintestam.blogg.se


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
I min blogg får man läsa om det mesta kring min vardag, jag skriver framförallt om hästlivet. Jag skriver för att det är roligt och är faktiskt väldigt tacksam över att jag började blogga. Har man glömt när nånting speciellt hände, kan man gå tillbaka och kolla i bloggen. Dessutom är det väldigt roligt att gå tillbaka och se hur man tyckte och tänkte för 2 år sedan.



- Min kommentar om bloggen - friduusss.blogg.se
Eftersom det är min bästa väns blogg måste jag ju säga att den får fem av fem toasters ;-) Jag tycker iallafall att alla borde besöka Fridas blogg och följa vardagen för henne och Kasper. Ofta får vi ju se många snygga bilder i bloggen också, undra vem som fotat dom..? Naevars, men det är faktiskt en bra blogg och Frida skriver väldigt bra och intressant!



Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!

Tävling Kiladalens Lantliga RF

Äntligen tillbaka in i tävlingsterminen! Har haft ett sjukt sug efter tävlingar redan sen Falsterbo och idag fick vi äntligen åka iväg igen. Destinationen idag var Kiladalens Lantliga Ryttarförening, som förövrigt låg mitt ute i ingenstans, där det arrangerades en lokal hopptävling. Mysig liten anläggning med otroligt trevliga funktionärer! Dock var inte banan riktigt i min favoritsmak. Underlaget  var ganska tungt och djupt och och banorna var ganska tråkigt byggda. Men i övrigt en mysig liten anläggning!

100 cm bed A0/A0 - 0+4 fel 10e placering.
Han kändes riktigt på tå och taggad på framridningen, koncentrerade mig mycket på förhållningarna och han skulle vänta. Fick till ett bra språng inne på framhoppningen, resten var flacka och tråkiga. På banan kändes han verkligen huuur fin som helst, verkligen! Kom i botten på både ett, två och tre, sedan vaknade vi till. Otrolig lydig och fin häst som snällt lyssnade tillbaka på mina förhållningar och han kändes riktigt fin! Efter att vi ridit sista i grundomgången och var felfria fick jag lite panik, hade inte riktigt pluggat in omhoppningsbanan eftersom jag inte trodde vi skulle ta oss dit. Så svängen till första i omhoppningen var väl sådär, han blev lite låg och flack på den så bommen föll. Provade att vända upp lite snävt på resten och det fixade han kalasbra! Så 0+4 fel och en tid som hade räckt till en 4e placering om bommen legat kvar!! Dock blev det en 10e placering istället, våran första placering i avd A, gissa om jag blev glad!? :-D hihi


110 cm bed A - 13 fel.
Han kändes så himla fin på framridningen! Hade lätt kunnat rida egenom ett dressyrprogram där ;-) haha dock kände jag av lite trötthet inne på framhoppningen då han började med sina studsningar och sin flacka galopp. Hoppade inte upp sig alls utan sattsade mer på fart. Hoppade riktigt bra på hinder nummer ett, och till hinder två - en gigantisk mur tog han lite extra fart på och vips så var han över haha. Sedan kom tröttheten, han tog inte riktigt förhållningarna, utan det blev mer uppåt än framåt vilket gjorde att han touchade fyran lite lätt så bommen föll och till sexan blev det "jag springer, eller nej, jag tar ett till" och vips så låg överbommen framför tassarna på andra sidan. Blev lite vinglig in i kombinationen som gjorde honom lite flack eftersom jag fick puscha på lite så även den bommen föl. Hoppade jättefint på sista! Tidsfel är inte vanligt på Gurkan men idag blev det ett!! Jag är jättenöjd ändå med denna runda, trots felen. Men ibland får man strunta i felen och gå på sin känsla istället och jag ser mycket bra i denna runda ändå! :-)



Sammanfattningsvis är jag alltså otroligt nöjd med denna tävling! Lite ryttarmissar här och där, med sånt får man räkna med. Ser fram emot höstens tävlingssäsong, ska bli intressant och se hur vi utvecklas!

Tyvärr blev filmerna helt jävla värdelösa då kameran har fått nått fnatt och visar tre videos samtidigt :-S Sjukt tråkigt! Kommer ladda upp filmerna på youtube så får vi se om de läggs upp här. Känns jättetråkigt att det blev så, speciellt med 1m rundan då jag tror flera av er blivit imponerade över hur lydig min gris blivit! :-/

29 juli 2011

Hemma från stallet. Gustav fick sig ett lätt arbetspass på ridbanan genom tömkörning. Körde väldigt enkelt, dvs jogg i låg form, övergångar och lite galopp i varje varv. Han såg väldigt lugn och fin ut. Otroligt nyttigt att se sin häst från marken ibland, dessutom är tömkörning en toppenträning att kompletera med ridningen!

Blev sedan en ordentlig dusch för Gustav där han schamponerades ordentligt från topp till tå. Sedan flätades svansen och manen borstades egenom ordentligt. För yesbox, precis som Jessie gissade i förra inlägget så väntas det tävling imorgon! :) Vi åker till Kiladalens Lantliga RF på en lokal hoppning där Gustav kommer att gå en 100 samt en 110 cm klass, lätt start såhär efter betet. Har aldrig varit på Kiladalen förut så ska bli intressant! Dock är det bara mamma och jag som åker så kommer inte bli några bilder :( Men ni får gärna hålla tummarna iallafall!


Om killen valde att hoppa såhär imorgon skulle Tess bli väldigt glad :)

Förberedelser pågår, ni kan ju få gissa på...

img_5472 (MMS)

Förberedelser pågår, ni kan ju få gissa på vad vi ska göra imorgon..? ;)


Animo kavajer

Någon som vet hur Animo kavajerna är i storlek?
Jag är på jakt efter en brun, men osäker på vilken storlek jag ska ha.

I mina Kingslandkavajer har jag stl XS och S, dvs 36/38.
Är Animo ungefär som KL i storlekarna?

Någon som har en Animo kavaj som vet hur storlekarna är? Är de stora/små/normala?
Har du en brun Animo kavaj till salu (helst den äldre modellen), hör av dig! :)
[email protected]


29 juli 2011

Jag är så fruktansvärt trött på regnet! Jag vill ha sol, värme, bad och äkta semester. Det är fasiken bara slutet på juli och det känns nästan som mitten/slutet på september.. Jag har en semestervecka kvar och jag vill gärna ligga i solen under den veckan tack!

Änsålänge har jag inte gjort ett vettigt handtag idag. Har legar i soffan och kollat på Animal Planet hela jäkla dagen haha men det regnar ute och stallet blir det inte förns ikväll, så what to do? Var inne och kikade på Lovisas blogg förut och såg min absoluta drömoutfit till dressyrtävlingar, muuuumms! Dock så är den ganska lik min drömoutfit till hoppningen också.


Hjälm Charles Owen , Hårrosett från Equi Design , Schabrak ifrån Glen Gordon , Kavaj från Animo , benlindor ifrån Schockemöhle , Pannband från Swarovski och stövlar ifrån De Niro .

Dock hade jag valt ett par vita boots från Eskadron istället för de guldiga ifrån Cartago. Men resten? JA TACK! Stövlarna är jag ju trots allt ett steg närmre nu med tanke på att jag sålt mina Tretorn. Nu ska jag bara få sålt dressyrsadeln och KL jackan också så är stövlarna mina :) hihi alltid velat ha ett par bruna läderstövlar!



En vacker dag ska Gurkan och jag se ut såhär på hoppbanan när vi tävlar :)

Läsafrågor

Tänkte att nu när jag har lite tid över så kunde jag svara på lite frågor som dykt upp! 


emma fors / forzi.blogg.se om Fotografering:
åhh han är en sån pärla! du tränar mkt på att rida utan stigbyglar va? får börja försöka mig på det! ;)

- Ja, jag rider ganska mycket utan stigbyglar! Anser att det är en toppenträning i vardagen då du fokuserar bättre på din sits och dessutom bygger upp en balans och styrka i dig själv. På min förra häst hoppade jag även utan stigbyglar för att träna balans och skänkelläge, men har inte kommit så långt med Gurkan än ;-) Tack, visst är han en liten pärla!


Linnea om Fotografering:
Vad har du för sadel? :)

- Jag har en Antares. Supernöjd, sitter som en prinsessa i den och ligger hur bra som helst på Gustav!


Anonym om Fotografering:
Ser trevligt ut! Kan du inte berätta lite hur du trivs i nya sadeln, skillnader på den och din förra...
- Tack! Jag stormtrivs i den nya sadeln! Tycker att jag hamnar mer rätt i sadeln och det känns som att jag sitter närmare Gustav. Jag får ett helt annat stöd i denna både när jag rider markarbete och hoppar mot den förra. Prestigen jag hade tyckte jag kändes hal och jag fick inte det stöd jag ville ha. Älskade den på Cassiopeia, men på Gustav kändes det bara fel, konstigt nog. Kan verkligen rekomendera Antares!


Anonym om 22 juli 2011:
När blir de 120 för er del. ? Dags snart? Han ser väldigt din ut! Tycker ni är redo för lite större nu.
- Tack så mycket, kul att du tycker det! :-) Det blir 120 debut i slutet på augusti. Känner inte att jag har någon brådska att komma upp i klasserna utan vill att det ska stämma till 100 %. Men jag kan hålla med dig, jag tycker nog också vi är redo för lite större utmaningar nu!


Anonym om 20 juli 2011:
att inte du flyttar in till din pojkvän då? ni har väl varit tsm länge nu =)?

- Ja, vi har varit tillsammans i över 2½ år, men jag känner att jag skulle vilja prova på att bo själv först. För mig är det ett stort steg att flytta ihop, speciellt när vi båda bott hemma så länge. Men vi har tankar om att flytta ihop, absolut. Det är mest jag som känner att jag nog skulle vilja prova att bo själv först :-)


Anonym om 20 juli 2011:
Jag fattar iheller inte varför du inte bor med din kille?

- Du fick svaret ovanför :-) Just nu skulle man kunna säga att vi provar ju på att bo lite ihop eftersom jag är ganska mycket hos honom hehe men som sagt, svaret står ovanför :-)


Fotografering

Fotograf: Marie Klintestam
Gustav & Tess dressyr 28/7-11.


28 juli 2011

Tretorn stövlarna är äntligen sålda! Ett steg närmare nya stövlar samt dressyrsadel ;-)

Idag blev det ett dressyrpass för herr Gurka på ridbanan. Han var lite extra snygg som dressyrhäst idag dessutom! Jobbade vidare på samma saker "som vanligt". Dvs lösgjordheten genom serpentinbågar, volter och övergångar. Idag lade vi även in lite sidförflyttningar som han gjorde helt ok! Märkte dock idag att det är lättare för honom att gå från höger båge till vänster båge i en serpentin än att gå från vänster till höger. Så det måste vi jobba vidare på, att han ska vara lika lösgjord åt båda hållen. Han kändes trots lite stelhel i serpentinbågarna väldigt samarbetsvillig och mjuk.

Han drar tygeln lite ur handen ibland och "rycker sig ut" ur formen, men jag tror det har med lathet att göra då vi precis kommit igång efter sommarvilan. I galopparbetet blev det lite jobb med fattningarna där fokusen låg på att han skulle vänta på mig och inte bara springa iväg. Sedan i galoppen att han skulle galoppera på med lite större språng, fast avslappnat. Kändes riktigt, riktigt bra! Galoppen har verkligen förbättrats på senaste tiden, den är helt underbar att rida i nu. Eftersom han kändes så himla fin i galoppen provade jag lite förvänd galopp idag. Han var så himla duktig och gjorde det så bra! Vilken är toppen eftersom det är en jättebra övning för både att stärka och att lösgöra.

Väldigt nöjd med dagens pass, även om jag saknar dressyrsadeln lite extra dessa pass. Skrittade av på hårt underlag innan gosegrisen fick sin mat och lite vatten på sin kropp för avkylning. Mamma var med och fotade idag igen så bilder kommer! :-) Tycker ni förresten att det blir för mycket bilder nuförtiden? Jag själv älskar ju bilder och kan aldrig få nog av dom! Men nu kanske det är dags för lite film nästa gång, eller?


Tretorn Advance

En sista gång nu då, annars behåller jag dom ;-D haha

Tretorn Advande
Bruna stl 38 i foten, 47.5 cm i höjd och 36.5 cm i vad storlek.
Sparsamt använda, pedant skötta, inga skador.
Säljes ej under 1700 kr .




BUD eller 1700 kr.
Maila
[email protected] eller kommentera inlägget vid intresse.


Tips

Måste bara tipsa om en otroligt fin storhäst till salu. Denna kille stod Gustav ihop med på Örminge och han är en riktigt fin liten grålle :-) Ett starkt tips till dig som letar en liten häst att ha kul med!



Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Valack - Födelseår: 2005
Fullblodsvalack e: Melmac (Diaghlyphard). Snäll och okomplicerad i all hantering vid så som skoning, klippning mm. Han är ca 162cm i mkh och nätt typ, passar en lite mindre ryttare. Jag ser helst att han kommer till någon som inte har några höga tävlingsambitioner. Skulle fungera bra som juniorhäst till någon som vill tävla lättare klasser, helst dressyr.
 
Han är startad LB:1 med godkänt resultat och kan snart starta LA:1 utan problem, behöver dock stärkas lite mer. Pris kan diskuteras!
 
Pris 45 000 kr

Länk till annonsen här.


Fotografering

Fotograf: Isabelle Kleist
Little Sinclair, första gången jag rider honom ;-)



Tyvärr kan jag inte ladda upp alla bilder då det står att jag har nått internet fel :/ Men de gick att ladda upp alla bilder på Gurr utan problem :( Får se om jag kan få upp dom imorgon! Visst är han fin? :)

Fotografering

Fotograf: Marie Klintestam/Malin Örnborg
Finaste Golden Poem!


Pussilipuss på Gurkis ♥

Är vid Ågelsjön och tar ett kvällsdopp. Fö...

img_5322 (MMS)

Är vid Ågelsjön och tar ett kvällsdopp. Första doppet för iår dessutom ;-) weeey!


26 juli 2011

Glömde uppdatera er igår ju! Men det blev iallafall en hel förmiddag i stallet med putsning av all läderutrustning, en liten skogstur på Gustav samt frisering av Gurrisen. Blev dock en kort skogstur då jag hade Teddie med mig och eftersom det var varmt och han är något överviktig samt har tjock päls blir han fort trött. Men båda djuren skötte sig bra! Kortade och tunnade ur Gurrisens man som verkligen hade vuxit som ogräs! Så nu är sommarlovet officiellt över och han ser ut som en tävlingshäst igen.


Idag stod det hoppning på schemat. Första hoppasset sedan Vingåker, dvs över 3 veckor sedan! Både häst och jag var taggade. Vi jobbade vidare på det som vi red i söndags dvs mycket bommar och avstånd. Kändes hur bra som helst! Under framridningen jobbade vi med övergångarna samt lösgjordheten i serpentinbågar och volter. Hoppade sedan fram på en liten kryssoxer i trav med bom 2,5m framför samt ett litet räcke med bom framför och bakom 3m. Kände att jag hade en fin rytm och att vi hittade avstånden bra!

Gick sedan över till en linje med räcke 14 m till oxer 9,5 m till räcke där jag skulle rida på 4 korta först och sedan två normala för att övergå till tre lite framåt och två lite tillbaka. Svårt men fasiken så nyttigt! Jag red på hans raka bett samt repnosgrimman och han kändes varken hängande i handen eller stark :-D Hur bra som helst! Riktigt nöjd med dagens pass! Avslutade med linjen på ca 1m.



Fick sedan äran att hoppa Issas fina 4åring Sinclair (e. Lord Sinclair). Han är inte hoppad speciellt mycket och det var första gången jag satt på honom så det blev väldigt simpel hoppning. Men så fin han var! Jätte trevligt att rida och superhärlig språngkurva!! Något vinglig och tittig, men som sagt, inte mycket hoppad heller så det var inget att tjaffsa om :-) Hoppas på att få fortsätta hoppa honom lite i framtiden!



Nu ska jag åka och bada! Eller Frida och Malin ska bada och jag ska med som stöd, för jag är en badkruka och dessutom förkyld fortfarande så jag står över själva badandet ;-) Bilder från dagens ridpass kommer!


24 juli 2011

haha kul att jag tänkte skriva April i rubriken! Hur som helst, mamma och pappa är i Ullared och har det bra (jag valde att inte följa med), det betyder att jag har husansvaret just nu. Har haft en väldigt behaglig dag idag trots allt!

Började med en härlig frukost, tror minsann att svullnaden i halsen börjar släppa. Idag kände jag åtminstone smaken av det jag åt.. Blev sedan en 2h promenad i skogen för att plocka svamp, tillsammans med Teddie och Linus. Två kassar med kantareller blev det, kul att plocka - mindre roligt att rensa. Valde att strunta i dom sista då dom var löjligt små och dessutom var jag trött på att rensa kantareller.. Det lustiga med det hela är ju att jag inte äter kantareller. Mer än att jag kan ha de i såser/grytor, men inte på varma mackor eller i röror som resten av familjen. Äh, kul att plocka dom är det ju iallafall ;-)



Blev sedan stallet där det väntades ett markarbetspass på Gurkan på banan tillsammans med Frida och Kasper. Gurkis kändes så himla fin när jag red fram! Mjuk, rund och riktigt harmonisk. Jobbade mycket volter, serpentinbågar och övergångar där jag även fokuserade på min sits, att jag satt mitt på. Var jätteduktig även under första övningarna, han höll sig lugn, väntade bra och lysnade fint. Hela passets fokus låg på att ha Gustav avspänd. Vi jobbade med bommar för att bli säkrare på avstånden och det kändes som sagt bra! På slutet blev han lite trött och då blir han också stark och het, så det blev lite kaos i slutet. Men avslutade med lite galopparbete och han kändes mjuk och fin igen. Känns så himla kul att rida just nu att jag vill inte riktigt avsluta när jag sitter på hästryggen hihi. Tyvärr varken film eller bild från dagens ridpass!


haha hoppas ni gillar min fina ritning? ;-) upphöjda bommar & bommar på marken .

Bloggtävling

I sista sekund, fan hur kunde jag missa liksom!? :P haha



http://sallberglina.blogg.se/2011/july/i-samarbete-med-kyro-riding-gear-vinn-ett-cr-1.html


Bloggtävling

Är med och tävlar hos "Matildorna" om ett Schockemöhle schabrak! :-)



Var med du också! Klicka här.


Dressyrsadel

Just nu är jag inne i en dressyrsadel-ambstinens. Vill ha en dressyrsadel nu, med en gång! Saknar att sitta och trimma i en härlig sadel där du verkligen känner hur bra och rätt du sitter. Buhu, villl haa :-(

Dessa två skönheter drömmer jag om.. Precis, drömmer om. Drömmen vore såklart en Butet med stora kåpor och djupt säte. Men 30.000 lägger jag inte på en dressyrsadel. Men den är så ofantligt skön att sitta i! Eller så vore de ju inte fel med en Amerigo Dj flatback. Helt annorlunda ifrån Butet sadeln, men även denna är en dröm att sitta i! Men tyvärr lika dyr. Gissar på att det blir en billig, begagnad som senast. Men vet ni? De struntar jag i, bara jag får en dressyrsadel som passar!! Dock två månader kvar innan vi ska prova ut...



Som sagt, drömma går ju. Bilderna från hastnet.

Fotografering

Från dagens härliga pass :-)
Fotograf: Marie Klintestam


En typisk Gustav bild..



Min nya älsklingsbild ♥


22 juli 2011

Vaknade upp hos min fina kille inne i stan efter en härlig utekväll tillsammans med de fina. Spenderade min första timme på semestern igår med att kolla på Veronica Maggio inne i stan, det var riktigt bra! Blev sedan en utekväll som sagt i spöregn.

När jag kom hem ifrån Marcus har timmarna spenderats i stallet. Gustav fick sig en ordentligt omgång med borsten. Dessutom borstade jag egenom hans svans för första gången på 4v, det behövdes kan man väl säga! Därefter blev det ett härligt pass på ridbanan. Han kändes så himla mjuk och fin! Jobbade mest lösgörande på volter och serpentimer. Gjorde lite övergångar och halvhalter, min fina kille ♥



Nu sitter jag i soffan tillsammans med mamma, har avnjutit en god pastasallad och godaste rosévinet! Övergår nu till chipsen, rosé't och en gammal go film på TV4, En prinsessas dagbok - en perfekt fredagkväll!

20 juli 2011

Hemma igen, det är nästan sorgligt hur bra jag trivs inne i stan! Jag som en gång i tiden sa att jag aldrig någonsin skulle flytta in till stan eller bo i stan med tanke på hur mycket jag älskar landet. Men fel kan även jag ha tydligen ;-) Marcus lägenhet ligger verkligen superbra till och de är ändå en frihet att bara kunna gå till och från jobbet. Jag vill ha min egna lilla lägenhet nuuuu!


Idag har det varit jobb på ICA mellan 12.00 - 20.00, näst sista dagen innan semester. Jobbar sista passet (16.00-21.15) imorgon, sen väntar två nya semesterveckor! Hur jävla skönt det ska bli alltså, I need it! Fortfarande sjuk dessutom, idag kom febern tillbaka igen. Är SÅ trött på de här nu, jag vill verkligen bli frisk.. Jag skulle vilja byta ut min kropp mot en ny, frisk :(



Ingen Gurkan idag heller.. Det blir ändrade planer, han kommer att flytta hem redan imorgon. Känns helt okej, trots att jag önskar att han kunde få stå i den där fina sommarhagen alltid så ska det bli skönt att kunna rida och hålla igång ordentligt. Tror dessutom att jag kommer återta min anmälan till Eksjös meeting.. Ser ingen anledning till att stressa iväg och rida 115-120 när vi inte har tränat nu på 3½ vecka. Kanske blir en liten lokal nästa helg istället, typ en 1m klass eller nått istället bara :) Tror så, meeting kommer det flera av!

18 juli 2011

Ledig idag, vilket har varit bra för min kropp. Har hunnit återhämta mig lite och det känns åtminstone lite bättre i kroppen! Har dock spenderat dagen i soffan tillsammans med Marcus, så nu kommer väl han antagligen att bli sjuk.. Men det är känns alltid lite bättre att vara sjuk med någon brevid sig än att vara sjuk själv ;-) Imorgon är det tillbaka till jobbet igen, dock ett kortpass 16-21.15.

Under kvällen har jag varit hos Gustav och pysslat om honom. Var någon form av invardering av flugor och bromsar idag, herregud man kunde knappt stå still! Stackars hästarna. Men själva ridningen idag gick väldigt bra. Red på en liten grusvolt där vi har våra saker till hagen, funkade helt okej och Gustav kändes oförskämt fräsh! Inte kan man tro att han haft över 2 veckors sommalov :-D Det gjorde mig ännu mer taggad på att börja träna ordentligt nu hehe joggade honom bara i en rund och låg form samt tog två varv i galopp i fältsitts.

Är faktiskt riktigt sugen på att dressyrtävla just nu! Ja, ni hörde rätt. Men har fått ett löjligt sug efter att träna dressyr och komma ut på någon lokal och prova på med Gustav. Är han på sitt bästa humör tror jag faktiskt att han skulle kunna få skapliga poäng. Men jag tänker inte ge mig ut förns jag har en dressyrsadel och det har jag inte råd med i tidigast september :-/ Men, vi har ju en del att träna på också, så kanske lika bra! Men bra sugen är jag iallafall haha


Har även idag haft en riktigt Peisan dag.. Har tänkt på henne så enormt  mycket och bättre blir det ju inte av alla filmer och bilder jag stirrar mig blind på. Det är nu över 2½ år sedan hon försvann, förstår ni hur fort tiden går!? Har inte lika svårt att acceptera hennes bortgång längre, men det är fortfarande lika jobbigt att se hur fantastiskt fina vi faktiskt var tillsammans. Vi passade varandra som "handen i handsken" och de känns så tungt och orättvist att hon fick lämna jorden så tidigt och på det sättet.. Hon finns föralltid inom mig och som jag skrev tidigare så, äkta kärlek dör aldrig.. ♥


Äkta kärlek dör aldrig



Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was saved
Just for me and I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by her side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close



Fotografering

Lite härliga bilder ifrån dagens ridpass.
Det gick jättebra, tog allting väldigt lätt med tanke på hur lite han är igång och hur jag mådde. Så om ni undrar varför jag är extremt framåt lutat på vissa bilder är det helt enkelt pga att jag inte orkade hålla tillbaka mitt överliv -febern tog över ytterligare en gång! Men det var härligt att vara tillbaka på hästryggen även om jag inte mådde bra. Gustav känns nästan löjligt fräsh och fin, sommarlovet kanske gjorde honom gott?

Nu till bilderna! :) Fotograf, mamma Marie Klintestam.


Jag säger, Gustav fram med öronen! Gurris säger, fan heller..


När det är som bäst




Önskas köpa

Nu har jag letat som en galning efter dessa två saker, både på nätet och på olika mässor - helt utan resultat. Så nu tänkte jag ta er till hjälp då jag verkligen, verkligen vill ha dessa två saker!

Så om ni har något av dessa till salu eller vet någon hemsida som säljer, snälla hör av er isåfall! :-)


Det handlar om ett Schockemöhle dressyrschabrak i färgen olivgrönt. Tror färgen heter grönt te eller liknande och det ska alltså inte vara det klargröna utan mer olibgrönt med en beige och en brun passpoal med logga. Dressyrmodell stl full. Vad jag luskat fram lite så ska denna modell enbart finnas i stl ponny? Någon som vet om det stämmer? Isåfall är det tragiskt! Men som sagt, vill mer än gärna ha detta schabrak, så vet ni någon sida eller har ett själv som ni ska sälja - hör av er!!


Den andra saken är en Kingsland Leonora väst i den äldre modellen, dvs den med ljusblått randigt tyg innanpå. Hittar bara den nya modellen och den är jag inte alls lika sugen på. Den ska helst vara marinblå, grå eller svart funkar också dock. Stl XS-S. Både schabrak och väst ska vara i fint skick om det säljs begagnat!


Hoppas ni kan vara gulliga att hjälpa mig med detta :-) Puss på er!


17 juli 2011

Idag känner jag mig lite bättre, febern är dock kvar. Hatar febern, att ha ont i kroppen och bara känna sig allmänt svag, dumma dumma feber! Nu vill jag bli frisk, så vill ha aalllaa tips ni har om förkyldning och att bli frisk ifrån den!

Blev tvungen att sjukanmäla mig till jobbet idag, klarar inte av en dag till i kassan med feber. De blir aldeles  för jobbigt. Som tur var ställde snälla Morgan upp och tog mitt pass, tack snälla du! Tyvärr förlorar jag ju en hel del på att vara sjuk en söndag när det är 100 % i OB.. Men som sagt, en dag till i kassan och må såhär - NEJ!

Måste ut till Gurkan idag, försöka skritta en sväng och hoppas på att jag inte ramlar av! Som sagt så är jag full av motivation just nu och vill bara komma igång. Men Gurkan ska få gå en vecka till på sommarbetet och så ska jag försöka jogga honom lite på vägarna runt omkring där innan jag tar hem honom. Känns dock sådär att ta hem honom, han verkar trivas så himla bra på sommarbetet.. Men om vi ska tävla om 3v är det kanske dags att börja träna? ;-)

 
Grodanboll i sitt nya fina "dressyrträns" thihi

D-ponny utlånas



Läcker dressyrponny utlånas
D-ponny valack född 1997 , mankhöjd 1,46, imp Irland. Utlånas pga övergång till stor häst. Regelbundet tränad för instruktör, tävlad upp till LA, Senaste två åren tävlad bland stora hästar med bra resultat. En känslig och försiktig ponny som behöver en ryttare med bra ridkänsla och stadighet som kan ta vara på hans kapacitet. Ingen nybörjar häst. Endast seriösa vuxna ringer.
Ring för mer info Sara - 0762625913 Camiilla - 0706688036 [email protected]



Gud vad snäll jag är :-) thihi

16 juli 2011

Blev ingen ridning idag heller.. Inne på min tredje vecka som förkyld och idag kom febern tillbaka så förutom att jag har mått skit på jobbet har jag legat däckad hemma i soffan. Åkte ut till min lille polle och gav honom mat, that's it :( Men jag mår verkligen hur dåligt som helst och tycker mest synd om mig själv just nu.


Bloggtävling

Tävlar om ett läckert HV schabrak hos showjumper.se



Vill ha :-D


Falsterbobilder

Lite plojjbilder ifrån Falsterbo dagarna, se och njut ;-D


Klara inspekterar Anna Scarpati huvorna hos Inrider


underbara pannband hos Inrider


En solklar favorit hos Inrider!


Anna Scarpati i määängder




Världens finaste Linn och Lucky i Tour of Amatours!


Superläckra färger på RG schabraken hos TopRider


Där det alltid var fullproppat med folk ..


Härliga färger hos Charlies



Hjälmprovning hos Charlies


Amanda var snäll och höll allas solglasögon medans det var hjälmfest så att säga..


Hjälmen som SKA bli min en vacker dag.. ♥


Pannbandsfest hos Charlies!


Pannbandet som jag SKULLE ha.. men som bara fanns i cob :(


Något jag kanske borde köpt? KL nörd som man är!


Nytt och fräsht ifrån Equality Line

 
Snyggt matchat, Equiline


Hur kan man inte älska färger? JIN stigbyglar!


En guldsadel kanske vore nått?


Skara erbjud härliga pannband med stora blingpärlor för 799 kr, sååå snygga!


Även Skara hade fina Scarpati schabrak


Ett av Scarpati schabraken jag lätt kunnat köpa från Skara!


Och så lite bilder ifrån Amanda och Maria! :-)


Frida har resten av bilderna och dom kanske kommer upp någon annan dag i framtiden..

15 juli 2011

Okej, jag orkade inte rida idag efter jobbet. Vi stängde inte förns 21.10, så var inte hemma förns 21.45 och då orkade jag inte byta om för att skritta en sväng, utan det blev bara att åka ut och ge honom lite kraftfoder samt borsta. Min älskade lilla häst, är som sagt så otroligt ridsugen så det är löjligt! Motivationen har nog aldrig varit såhär stor förut - vilket bara är possitivt. Imorgon ska det iallafall skrittas, så de så!

Jobbet idag gick bra, lite segt bara. Min fjärde kväll i rad som jag stänger butiken och slutar 21.15, lagom kul. Men Nu är det bara 5 arbetsdagar kvar innan jag går på två nya semesterveckor :-) Imorgon blir det 8.30 - 17.30, sen direkt till Gurkan. Hoppas på att mamma kanske kan hänga med och fota lite, hade varit trevligt!


Jag gillar min grålle :-)

Min vackra kille från gårddagens skrittpas...

img_1408 (MMS)

Min vackra kille från gårddagens skrittpass :) får se om jag orkar en liten tur efter jobbet 21.15, återstår att se! ;)


14 juli 2011

Nu sitter jag här igen och skriver. Känns nästan som jag aldrig är hemma längre.. Marcus har flyttat in till stan så ni kan ju gissa vart jag går när jag slutat jobba? Precis, hem till honom. 5 minuter tar det att gå istället för 15 min med bil hem till mig. Jag har en känsla av att mina päron här hemma saknar mig lite ;-)


Idag har jag skrittat Gustav för första gången på två veckor, underbart! :D Han var ganska spänd, mycket pga blåsten ute. I övrigt kändes han jättefin! Ska bli så härligt att få komma igång nu. Skritt är det som gäller nu fram tills måndag, sen ska han joggas igång och börja arbetas igen.

Jag har faktiskt redan anmält mig till en tävling med honom och inte vilken tävling som helst utan ett meeting! Många kommer nog tycka att jag är helt knäpp nu och vet ni, det är okej! Första helgen i augusti åker vi till Eksjös meeting. Någon mer som ska dit? :-) Jag är redan löjligt taggad hihi



Nä, nu måste jag sätta fart med att äta lite mat, sen fixa matlåda tills imorgon. Sen väntas det jobb 16-21.15, sen traskar jag hem till Marcus och sover där inatt så jag har nära till jobbet imorgonbitti ;-) hejsvejs!

Fotografering

Lite bilder ifrån grabbarnas nya sommarbete.


Bilder Vingåker

Lite fler bilder ifrån Vingåkers meeting, Guldsporrarna.
Bilderna är köpta på Equipe.nu, synd att det blev så många bilder från första dagen när det gick som sämst ;-)




Och för er som frågade om Gustav är hingst, svaret är nej.
Som jag skrev så hade funktionärerna gjort fel, dock inte så konstigt eftersom det står hingst i hans pass/licens. Men nej, han är en hedlig liten valack som ibland beter sig lite hingstigt hihi

12 juli 2011

Urusel bloggning verkligen, hur dåligt är inte det egentligen!?
Igår hade jag min sista semesterdag dvs, idag var jag tillbaka på jobbet igen. Inget vidare roligt, men vad gör man inte? Jobbar ju bara två veckor sen har jag två veckors semester igen!

Får se om jag orkar med lite bloggning imorgon innan jobbet.. Annars.. Vet jag inte när jag ska hinna ;p

Förövrigt säger vi GRATTIS till VÄRDLDENS FINASTE MAMMA MARIE KLINTESTAM idag :D


min finaste groda i Vingåker :) ♥ vill komma igång nuuuu!

Falsterboshopping

Dyón anatomiskt träns ifrån Skara 10% rabatt, med blingpannband ifrån Charlies.
Tänkt som det framtida dressyrtränset ;-D
 



Capone magplatta ifrån Lykås, som kan ha varit Sveriges dyraste Capone gjord ever..



Kingsland napa piké ifrån Charlies



Kingsland summerhood



Årets shopping - mycket nöjd! :-)




+ då AS settet, men eftersom de inte kommer förns om 8v, så får ni inte se de förns om 8v hihi

Hemma igen

Tre dagar i Falsterbo gick ofantligt fort, skrämmande.
Har haft två dagar med sol, härliga tävlingar och allt har bara varit semester och helt underbart - Falsterbo när det är som bäst så att säga. Sista dagen var det ett väldigt regnigt och lerigt Falsterbo och ett regnigt Falsterbo är inte lika roligt som ett soligt Falsterbo.. Men tog oss egenom sista dagen med nationshoppning och lite shopping i regnet.

Vi har bott inne i Malmö under dessa dagar och just nu älskar jag Malmö bra mycket mer än innan! I torsdags gick tre oss tjejor till Lilla Torg i Malmö och satte oss på en superfin uteservering, Victors. Så mysigt inne på just lilla Torg, varför har inte Norrköping ett sådant ställe!? Helt underbart, då kändes det som semester, på riktigt. Frida har dokumenterat hela resan i film, kommer bli riktigt roligt när den filmen/filmerna kommer upp haha, lovar att ni kommer skratta!

Shoppingen har varit bra, som alltid vill jag ha hela Falsterbo området när jag är där. Men är nog första gången som jag är sådär riktigt, riktigt nöjd med min shopping! Det känns som att jag fick med mig allt de som jag ville ha och lite till. Visst, hade kunnat shoppa bra mycket mer om pengarna hade funnits, men som sagt, första gången jag inte känner ångest över något köp (mer än min sadelgjord som kostade mer än vad jag tänkt) och som jag känner att jag är helnöjd :) Självklart ska ni får se bilder!

    • Dyón anatomiskt träns ifrån Skara Hästsport
    • Blingpannband ifrån Charlies
    • Capone magplatta ifrån Lyckås
    • Kingsland napa piké ifrån Charlies
    • Kingsland summerhood ifrån Charlies
    • Anna Scarpati schabrak & öronhuva ifrån Inrider


Just nu är det bara sjukt tråkigt att Gustav går på sommarbete och ska ha en vecka till med helt sommarlov innan vi får komma igång. Just nu har jag så mycket energi och inspiration att jag vill komma igång och träna med en gång! Dessutom vill jah prova alla nya saker ;) hihi men en vecka kvar alltså!


Från hotellsängen

Tjo på er! Första dagen i Falsterbo är nu avklarad. Har blivit solbränd, sett fina hästar, fått massvis med mottivation och inte shoppat ett dugg ;) de ni, de trodde ni inte va?! Har dock spanat in de ja vill ha så blir nog lite shopping imorgon kan ja tänka mig :) nuu ska de sovas, är heelt slut och genomförkyld dessutom.. Pusshej!

Falsterbo!

Nu är det bara några timmar kvar tills vi sitter där i bilen påväg ner mot underbara Skåneland! Det ska bli hur underbart som helst, massvis med fina hästar, shopping, god mat och dricka och fintid tillsammans med underbara vänner - kan det bli bättre?!
Shoppinglistan har dock förminskats lite.. Ett dressyrträns står på inköpslistan iår. Sen får vi se vad pengarna räcker till! Kanske blir ett och annat fint schabrak också hihi återstår att se! Kommer hem fredagnatt/lördag så vi får höras då helt enkelt. Hade gött ni som blir kvar här hemma!!
När jag kommer hem blir det massvis med bilder, både ifrån de nya sommarbetet som våra fina hästkillar betar på. Samt fina bilder jag fått ifrån Vingåkers meeting! Lär bli en hel del Falsterbo bilder också om jag känner mig själv rätt ;)

Vingåkers RF dag 4

Sista dagen för oss på detta meeting började med sovmorgon!! Pappa var gullig och morgonfodrade samt mockade. Mina gulliga föräldrar, vad skulle jag göra utan dom!? ♥

115 cm bed A
Han kändes lite trött idag, men eftersom han lurade mig första dagen var jag ändå väldigt noggran med framridningen. Mycket lösgörande och väldigt lite hoppning. Han hoppade helt fantastiskt på framhoppningen så fick en bra känsla in på banan. Jättefin på ettan, tyckte jag låg bra på tvåan, lite dåligt tryck i galoppen kanske men han snuddade lite lätt och bommen föll (chockad? nej!). Jättefin resten av banan, red iväg honom lite på hinder sex och sju annars var detta den absolut bästa rundan under detta meeting, kanske även den bästa rundan iår! Samma tempo mer eller mindre hela tiden, de såg välvårdat ut och hästen överhoppade sig inte. Synd på nedslaget. 4 fel..



Efter att ha fått smeknamnet "Tess fyra fel Klintestam" kände vi oss nöjda, packade ihop och åkte hem. Gustav fick sig en sista dusch och en rullning i gräset innan vi åkte. Möttes utav ett jäkla regn och åskväder hemma i Norrköping. Trötta och slitna efter helgen, meen så roligt vi har haft det! Tack för ett underbart meeting mamma, pappa, Frida och Gustav - samt alla ni runt omkring som hejat och kämpat med oss ♥ Nu är jag dock trött på fyrfelsrundor! haha

Vingåker har varit ett bra meeting och vi ska absolut tillbaka nästa år. Dock så hoppas vi på att dom inte bygger stall mitt i natten då hehe. Jag har aldrig hoppat så låga 110 och 115 som i helgen, banbyggaren har varit väldigt snäll! Nästan dumt att man inte debuterade 120 under detta meeting! Annars har funktionärer osv varit bra. De enda var väl frukosten och dagens lunch som var sådär, vi fixade eget efter första dagen ;p Annars bra Vingåker!


Vingåkers RF dag 3

Upp och morgonfodra som vanligt vid 06.50, mocka och se till att hästen mår bra. Så otroligt glad över hur bra han verkar må under meetinget! Bara de här att han inte vandrar är helt otroligt.

Upp till husbilen, äta frukost för att sedan inspektera banan och göra iordning hästen. Banan såg jättetrevlig ut, har dock aldrig någonsin hoppat så låga 110 klasser som under detta meeting. Banbyggaren hade verkligen inte tagit i med att maxa hindrerna!

110 cm bed A
Idag red jag fram ordentligt inne i ridhuset. Jobbade massor med halter, halvhalter och sidförflyttningar för att få honom lösgjord och lydig. Han kändes verkligen superfin! Hoppade lite på det lilla räcket som fanns i ridhuset där jag var noga med att han låg kvar ända fram till hindret och att han var lugn efter, superkänsla! Hoppade riktigt fint på framhoppningen också för den delen. Hittade ett bra flyt inne på banan, kom bra in på ettan och tvåan, lite stort på trean men fick tillbaka honom snabbt efter sen till hinder fyra. Lite i botten till hinder fem, där ja skulle ridit på lite extra efter till hinder sex, då det skulle vara sex galoppsprång dit, jag klämde in sju.. Sen lugn och fin till kombinationen, var lite trångt så ja rätade på mig lite tidigt i insprånget, bommen föll! Fin ut och sen superduktiga killen som galopperade ner i pullmangraven utan att titta :) 4 fel och bra mycket bättre känsla än gårdagen! Tråkigt nog ett pet då..



Blev att kolla ponnyklassen efter och bara njuta av solen och de 29 graderna! Medans Frida red ut på Gustav lite på vägarna under eftermiddagen hjälpte jag Matilda med hennes hästar. Dock var det löjligt mycket mygg, knott och bromsar under eftermiddagen så ridningen för Frida blev inte så långvarig. Hon fick istället fortsätta sin hästskötargrej med Matilda hihi Kvällen bjöds på taccobuffé och trevligt sällskap ifrån våra husbilsgrannar!


världens sötaste, (tröttaste) och bästa hästskötare ;)


världens bästa mammi!


Vingåkers RF dag 2

Upp och morgonfodra 06.50, mocka och se till att lillhästen sovit gott. Han hade ätit bra, legat ner och inte vandrat någonting så jag antar att han hade sovit bra, trots allt oljud under natten!

Efter att vi hade varit och ätit frukost så gick jag och Frida en liten promenad med Gustav. Han verkade trött och ville helst äta gräs. Men han fick iallafall röra lite på benen. Vid 3-tiden började vi med knoppningen, som blev allt annat än bra denna gång. Trots att jag hade gele i och sydde dom så var jag inte helt nöjd.. Min klass startade inte förns 18.00! Det hade alltså räckt med att åka hit under torsdagen, inte på onsdagen ;-)

110 cm bed A
Han kändes trött och matt på framridningen, så dum som jag var red jag inte alls mycket. Lika så på framhoppningen så kändes han lite lojj och hoppade lite flackt så tog bara några språng. Väl inne på banan sen var han inte de minsta trött, snarare tvärt om. Jag hade 600 kg häst i handen som inte tog en enda förhållning och han kändes totalt oriden. Hinder ett gick han av flackt på, tvåan var okej, sen red jag (dumt nog) iväg honom lite på trean då jag kände att vi låg fel. Hinder fyra var okej, sen kom helvetet! Det var en ganska lång anridning till femman och där hade jag inte en chans, han sprang iväg och sen var det bara full fart hinder fem och sex. La en volt innan 7a för att försöka få lite kontroll, då går han istället emot och river sedan 7a, hoppar ok på 7b sen blir han stark 8 och 9 och river hinder 9. Sjuuukt missnöjd! Jag hade inte en chans emot honom och jag var så korkad som inte red fram ordentligt trots att han kändes trött. Dessutom hade jag flyttat upp tygeln ett hack på bettet till de mildare, de skulle jag inte heller ha gjort! Nae, ingen bra start alls! 12 fel och säkert tidsfel..



Skrittade av på vägarna innan det blev pyssel i stallet i form av BoT på hästen, smörja utrustningen och kvällsfodra. Jag red ca kl 19 så det var en extremt lång dag! Vi hjälpte Frida med Itop och Caroline i 120 klassen efter min också där Klaris kammade hem 4e platsen, superduper grattis! :)

God Pizza utanför husbilen till kvällsmat innan vi somnade gott!

Vingåkers RF dag 1

Eftersom det är så mycket bilder/filmer osv delar jag upp tävlingsdagarna som de ska vara istället för att skriva ett enda stort inlägg, hoppas det är okej?

Vi var framme i Vingåker strax innan kl 20 på onsdagkvällen, då handlade det bara om att röra lite på Gustav i form av en promenad och installera oss och alla saker. Vi fick stå i ett superbra, lugnt stall där Gustav fick boxen längst ut mot dörren eftersom han var "hingst" hihi Det hade blivit lite fel hos funktionärerna som alltså trodde att min galning var hingst. Men det gjorde som sagt ingenting, vi fick en toppen boxplats! Gurkisen var otroligt lugn i boxen, han vandrade absolut ingenting och fann sig direkt. Lite kvällsmat för häst och vår del innan det var läggdags. Dock så får arrangörerna ett riktigt stort minus under första natten då det anlände en häst strax innan kl 01 (senast ankomst var 21.30, stod tydligt på ryttarmeddelandet) som förde ett jäkla liv. Sen började funktionärerna att börja bygga upp den sista stalldelen 03.00 på natten! Det var helt jävla galet vilket ljud dom förde. Tänkte framför allt på stackars Gustav som stod i stallet nedanför där de byggde. Jag somnade väl vid 05.00 och sen ringde min klocka 06.50 - dags för morgonfodring. Dvs, inte mycket sömn under den natten!


Hemma!

Äntligen! Eller, hade nog kunnat stanna en dag till, men det är faktiskt skönt att vara hemma igen. Dock är jag helt slut just nu i både kropp och knopp så orkar varken med uppdatering, bilder eller filmer! Men allt har gått bra så att säga, jag går under namnet "Tess fyra fel Klintestam".. Då kanske ni förstår ;)

Lovar er massvis med uppdatering imorgon! :)