På trädgår'n och myser med mina fina flick...

img_5221 (MMS)

På trädgår'n och myser med mina fina flickor :) <3


Tävlingssug & Bildbomb

Åh jag blev helt plötsligt otroligt tävlingssugen!
Satt och tittade egenom massa fina tävlingsbilder och insåg att bara på bilderna ser man en otrolig skillnad på Gustav, min finaste ♥ Känns så otroligt skönt att det går åt rätt håll och att allting känns så himla roligt just nu.

På söndag åker vi på tävling igen, vi rider en lokal 100 och 110 hos Norrköpingortens Ryttarförening (NORF). Någon som ska dit? Som ryttare eller fotograf? Vore otroligt roligt om det fanns en (eller flera) duktig fotograf på plats! :)

Här kommer mina favorit tävlingsbilder!
(Tack till alla olika fotografer för dessa fantastiska bilder ♥)





Outfit

Man behöver ju inte bara vara snygg på tävling ..



Hjälm Charles Owen - Ridbyxor Animo - Piké Kingsland - Schabrak RG - Tröja B Vertigo - Stövlar De Niro .

Mitt senaste inköp är faktiskt B Vertigo tröjan, fast i vitt och jag älskar den! Så otroligt skön, dock hade jag helst velat ha en rosa. Schabraket är helt klart ett FHS inköp, jag inbillar mig att Gurkan är sjukt snygg i grönt! :)
Att vara snygg till vardags, gör allting lite roligare hihi


30 maj 2011

Tog med mig min gråa fina pojke ut på en skogstur idag. Jag måste säga att jag var stolt över min grabb som gick över den läskiga bron mer eller mindre utan att blinka! Därefter blev det dock lite spänt, trippade förbi hönsen som envisas med att skrämma skiten ur Gustav varje gång. Slappnade av lite bättre efter första traven, men började sedan med trippningen igen haha han är bra söt han!

Envisades med att galoppera massor iallafall och gud vad glad jag är över det! Tror minsann lydnadspasset gjorde susen igår. Tröck på honom ganska bra i galoppen, ställde mig upp i fältsits och fick ner nacken i en bra form, sedan satte jag mig bara ner, höll om benen och greppade om tygeln lite lätt och wips så gick pojken i en samlad galopp :D Trodde jag drömde så var tvungen att prova en gång till haha, funkade lika bra andra gången och det bästa av allt - jag red bara på ett vanligt tredelat tränsbett!

Avslutade med att backträna lite innan vi skrittade de sista 20 min hem. Så nöjd med dagens pass, även fast han var spänd och på tårna 80 % av passet. Min fina kille ♥ Imorgon blir det ett tömkörningspass för grabben!


X-antal av dessa "studs-wroom-stopp-studs" spårng blev det under dagens ridning.
(förlåt till er som tycker bilden är hemsk)




Sen jag kom hem har jag: suttit i solen, druckit för dåligt, fått ont i huvudet och tvättat  - bra gjort! Tänker fortsätta med det hela dagen lång (tvätta alltså), då jag vägrar att göra det imorgon, då vill jag vara helt ledig och bara njuta i solen! Så, nu har jag inte tid att sitta här längre, hörs :)


29 maj 2011

Dagens ridpass med Gustav var verkligen en berg o dalbana. Skrittade ut på hårt underlag i 20 min tillsammans med Issa och Sinclair först, då kändes han lugn och harmonisk. När vi kom tillbaka till ridbanan var jag väldigt noggran med framridningen, att han skulle vara lätt i handen, mjuk och reglerbar. Jobbade med övergångar och förflyttningar. Superfin, hade en sån fantastisk känsla att jag trodde för en sekund att grabben förstått vad "inte hänga i handen" innebar! Men njae..

Planen var att ha ett galopparbete där vi skulle kunna reglera galoppen och hitta en liten större galopp. Jobbade därför över 4 bommar på volt i övningen klockan. Här blev det hängande och okoncentrerat kände jag, han vart helt plötsligt supertaggad! Saktade av och började om från början med av- och på dvs övergångar. Trippade, småställde sig och var allmänt dum. 10 min skritt och vi gjorde ett nytt försök - superfin! Kunde reglera och hade inte speciellt mycket i handen, men han blir stark, otroligt stark emellan åt.

Joggade sedan av efter ca 35 min intensivt arbete, då kom ångloket fram igen *suck* Men lät honom springa och sedan skrittade jag av ordentligt innan han fick sig en dusch då han var sjukt svettig! Funderar på om jag ska raka honom.. Han har liksom massa päls kvar och blir supersvettig efter varje ridpass :-/


Saknar min fina prinsessa nått så otroligt. Hon var verkligen en once in a lifetime häst.. Tänk om hon kunde va här nu! ♥


Norrköping Horse Show

Hemma efter en blåsig och kall dag på Åby och Norrköping International Horse Show. Kollade på 140 och 150 klassen, stora finalerna helt enkelt. Fick se många fina hästar faktiskt. Blev dock otroligt chockad över hur många det var som stannade ut sig på den stora vattengraven! Trodde att när man red nationellt / internationellt att hästarna var vana vid dessa stora gravar - men tydligen inte.

Hittade en riktig kärlek i 150 klassen, nämligen Sofie Fast's, Caspar (e. Cardento - Bonaparte). Den blev trea och hade en fantastisk utstrålning! "Vanlig brun", men så vacker, hade absolut inte tackat nej till den snyggingen. Gillade även Sandra Carlssons Spike Jones (e. Quite Easy - Cortez), just för att det var en sån typiskt QE häst med ponnylook och lite attityd. Trevliga tävlingar är det allt, men shoppingen.. Fy fasiken vilket dåligt utbud och inte några bra priser heller! Om NHIS vill fortsätta att växa och få upp publik och besökarantalet, måste de utöka shoppingen och helt enkelt sattsa lite mer på de!


Från NHPS förra året. Klara Lindström och Mirca Itop.


Nä, nu ska jag åka till stallet och rida min pollehest :)


Är på NHIS och kollar på snygga hästar i 1...

img_6594 (MMS)

Är på NHIS och kollar på snygga hästar i 140 klassen :)


28 maj 2011

Godmorgon!
Uppe med tuppen, det väntas nämligen jobb idag mellan 08.00 - 17.30 på ICA. Hoppas på att dagen rullar på fort! Blir inget stall för min del idag, är hästledig. Känns helt sjukt att skriva hästledig, men så är det. Mammsen tar hand om Gustav idag då jag ska till Maria direkt efter jobbet, världens snällaste mamma har jag ♥


En stark Golden Poem..

Har lite panikångest över att mitt Flippanbett inte kommer förns om 3v! Det betyder att jag måste rida nästkommande två tävlingar på hans vanliga tränsbett, inte så roligt. Funderar på om jag ska ta mig i kragen och åka till Avantia och kolla på betten där, vad som finns. Men har ingen lust egentligen att punga ut över 1000 kr för ett bett till, räcker med Flippanbettet på 2000 kr.. Får helt enkelt prova på hans tredelade igen och hoppas på det bästa! Red med hans tredelade med rörliga ringar häromdagen och fick en mycket bättre känsla i handen än med hans eggbett, skönt! Blir helt enkelt att prova hoppa på det också.

Nä, nu måste jag sätta fart! Hörs igen imorgon :-)

Smygbloggar lite ;)

Tänkte bara smyga in mig med ett inlägg ;) hihi, hjälpte Tess lite med småfix. Så jag tänkte bara skriva vilken fin vän jag har! Är så glad att jag fått lära känna henne. Shit skit länge sedan. Tycker det är häftigt hur man kan lära känna personer genom internet? Det är skit kul att sen få träffa dessa underbara människor som faktiskt gömmer sig bakom skärmen :) Tess är just en sån människa! Första gången har nog varit i falsterbo, vilket underbart ställe. Där har vi väl alla lite galna minne ifrån? ;) Det som händer i falsterbo, stannar i falsterbo! Men sen har jag faktiskt varit uppe i underbara Norrköping två gånger. Det var riktigt skoj!

Jag ska inte pladdra mer, men egentligen ville jag bara säga att jag är super glad för att jag har fått lära känna denna fantastiska tjej! Alla borde få chansen att känna henne! Tyvärr bor vi ju alldeles för långt bort från varandra... Jag bor ju i underbara Skåne! Biglove. Men så är det, man får ta vara på dom stunderna man har.

Puss på dig vännen! Vi får ta igen det i Falsterbo i år ;)
Det borde finnas fler som dig.


haha hej dubbelhaka. Man har ju förändrats lite på typ 3 år tror jag det är? Ajja, vi bjuder på det!

Ny design

Ny design, tyckte att det var på tiden!
Dock så är jag inte helt nöjd med den, men det är lite den här tanken jag har i huvudet.. Får se om jag orkar ändra hela skiten någon dag, annars får den se ut såhär. Är ju inte speciellt duktig på sånt här, förstår typ ingenting! haha om du är duktig får du gärna hjälpa till ;)

Vad tycker du? Är den för grön, för plottrig, för liten/för stor? Säg vad du tycker! :)


Poet 996

Jag tycker jag kan se några likheter på min lilla grabb i Gurkisens übesnygga pappa.. eller? ;-)


24 maj 2011

Har några små frågor till er hästfolk där ute..

1. Vad tycker ni om NORF (Norrköpingortens Ryttarförenings) underlag - ni som varit där?

2. Vad tycker ni om Vingåkers Ryttarförenings underlag - ni som varit där?

Har ev. två tävlingar inplanerade på dessa platser, men har hört mycket negativt om deras underlag. Tänkte om någon av er läsare varit där och själva upplevt dom? :-) Gurris funkar inte alls på för mjukt och tungt underlag nämligen.. Så vill inte åka dit i onödan eller vad man ska säga hehe

3. Någon som vet något bra/roligt meeting under vecka 26, 27, 30, 31 i sommar med klasser från 100 - 130? :)

4. Eran favoit tävlingsplats?
   - Varför?

Vore sjuuukt nice om ni kunde svara på dessa frågor! :-)


Sprenger

Jag är lite sugen på att prova bett ifrån Sprenger eftersom man får hyra hos Avantia i 2v för 150 kr.
Just nu funkar inte Gustav alls på sitt tredelade med fasta ringar.. Han blir bara stark och hängande i handen. Ska prova mitt tredelade med rörliga ringar imorgon för att se om det blir någon skillnad. Han går ju helt uderbart på Flippanbettet just nu, men vill helst bara ha de bettet när jag hoppar..

Jag är urdålig på bett, verkligen urdålig! Har mer eller mindre alltid ridit mina hästar på tredelade bett med rörliga eller fasta ringar, så har inte så stor erfarenhet av bett. Tänkte att ni kunde hjälpa mig :-)

Söker alltså efter ett bett som jag kan ha till vardags när jag rider markarbete och dressyr. Helst ska bettet vara godkänt för att tävla dressyr på. Jag vill ha ett bett där jag får en känsla av att han inte blir lika stark och hängande helt enkelt. Snälla gulliga ni, hjälp mig! :)



Självklart får ni även rekomendera andra bett än Sprenger! :)

23 maj 2011

Idag har det varit en helt fantastisk dag! Har mer eller mindre levt på helgens fina resultat och känsla med Gustav :) Jag tror att vi kommer få en riktigt rolig höst om vi fortsätter att utvecklas såhär, min fina ♥ Har jobbat 16.00 - 20.00 idag också. Väldigt skönt att bara jobba 4h, samtidigt som det kändes lite drygt hehe. Jobbar faktiskt samma tid imorgon, vilket betyder att jag inte alls behöver stressa tidigt i stallet imorgon :D

Tänkte att jag kunde svara på några frågor som dykt upp, har ändå inget jätte intressant att skriva idag. Ni får väl kommentera om ni har något ni speciellt vill läsa om eller så :) Och om någon tog kort på oss i helgen på NFK, får ni mer än gärna maila dom på [email protected], då blir jag dundersupermega glad :D

Postat av: Helene
Kul att det gick så bra, drygt med så dåligt tidschema! Liten nyfiken fråga: Har inte Sharpman instruerat dig att en ny sadel ska ridas in väldigt successivt? Aldrig börja med en tävling?

- Ja, de kändes väldigt roligt faktiskt! :) Jo, vi diskuterade det där länge och dom varnade mig om att han troligtvis kommer att ha träningsvärk efter denna helg eftersom sadeln inte ligger och trycker någonstans och han är mer "fri" i denna sadel. Jag frågade om de tyckte att jag skulle stryka mig, men de tyckte dom inte att jag skulle göra sålänge han kändes fräsh. Men att efter helgen nu så ska jag rida väldigt lugnt i sadeln. Så jo, dom informerade om det :)


Postat av: Becca
Hur känns han / hur känner du att han går på flippan bettet?

- Han känns superfin på Flippanbettet! Lite att han blir lite hängande i handen fortfarande, men de är när jag blir lite för låst i mina händer. Det känns som han har ett annat sug på de här bettet och det possitiva är att jag inte behöver slita och dra i honom utan allt blir mer harmoniskt. Sen får jag en känsla av att jag inte kan korta honom lika mycket på detta bett, vilket bara är possitivt eftersom det inte blir lika mycket av och på i hoppningen längre. Ska absolut prova detta bett igen då jag fick en sån fin känsla på de :)


Videoklipp

Från tävlingen 22 maj 2011.
Debut 115 cm bed A.


Tävling Norrköpings Fältrittklubb

Idag hade dom vaknat till, inte alls lika långsamma idag - skönt! Kom dit i precis rätt tid, så var bara att anmäla, lasta ur och börja skritta fram.

Han kändes jättefin när jag red fram på gräset, mjuk i munnen samtidigt som han kändes pigg och glad. Galoppen är helt amazing i den nya sadel! Känner verkligen hur han kan röra sig så mycket bättre, finaste ♥
Han var grymt taggad på framhoppningen, bara studsade, bockade och busade hihi tog jättefå språng då de språng han gjorde var så himla bra! Han hoppade mig nästan ur sadeln :-)


115 cm bed A - Debut
Gud, han kändes så jädrans fin! Hoppade hur bra som helst på ettan, tog i lite väl mycket kanske hehe superfin på tvåan, lite vinglig till trean, men hoppade super! 6 bra språng till fyran sen började jag tänka för mycket. Till 5a och 5b kortade jag honom aldeles för mycket och la honom helt i skiten på insprånget så han hann aldrig upp, men jag tar verkligen på mig de!! Hoppade fint ur kombinationen och fin även på 6an. Till sjuan fick jag lite panik då de kändes som att jag inte hade galopp så jag tänkte trycka på lite extra så han skulle gå av stort, istället trampar han om och tar ett litet extra - frambommen ner. Även där en stor ryttarmiss! Självklart skulle jag bara suttit och väntat ut honom. Hoppade stort och fint på hinder 8. I mål på 8 fel och jag var huuur lycklig som helst, han kändes så himla fantastisk!! :'D



Nu är det bara jag som ska lära mig att rida, sen är vi ett toppenteam! Älskar verkligen hur han försöker och hur han mognat. Det är en helt annan häst och jag bara njuter av varje ridpass just nu. Många som kom fram och sa hur fin han blivit och många som tycker han hoppar så mycket bättre på dessa lite högre hinder. Jag kan hålla med, men vi håller oss nog till 100-110 ett litet tag till, även fast jag vet att han skulle klara 120 lätt. Jag ska  ju lära mig att rida också ;-) hihi

Film kommer, nu ska jag fortsätta njuta av solen!

Fotografering

Från tävlingen 22 maj 2011.
Fotograf, Bo & Marie Klintestam



Min finaste stjärna

Tävling Norrköpings Fältrittklubb

Världens absolut långsammaste tävling! Går inte ens att jämföra med Åby för 2v sedan som var väldigt långsamma.. Nästan lite löjligt, hoppas dom är snabbare imorgon!

Hur som helst, badade och knoppade Gurrisen imorse så han var ren och fräsh innan det var tävlingsdags. Åkte vid halv tolv då jag räknat på att min klass skulle starta strax efter 12.. Jo tjena! 14.10 gick första ryttaren i min klass in på banan och sen hade jag start nr 46.. kul!

100 cm bed A0/A0
Tog ut honom i god tid så han fick skritta ordentligt efter två timmar i transporten. Joggade och kände lite på galoppen i deras ridhus, han kändes hur fin som helst! Var väldigt nervös eftersom jag red med både ny sadel (Antares) och nytt bett (Flippanbettet) idag, men han funkade helt super med båda! Skrittade bort till framhoppningen där han var helt galen, verkligen galen. Tog två språng på räcket och oxern sen gick jag ut, ingen mening med att stressa upp honom inne på framhoppningen. Valde istället att skritta honom runt banan tills det var min tur.

Han kändes väldigt pigg och glad. Men han tittade faktiskt till på ettan, så fick lägga på skänkeln lite extra där så fick ett lustigt språng. Efter hinder tre tror jag att vi kom igång ordentligt. Han sprang med lite för hög nacke och jag kände verkligen att han kunde göra en superbockning när som - så taggad! Nöjd med grundomgången, tyckte ridningen var bra. Visst, vi kom lite fel på vissa hinder och han måste slappna av mer, men överlag super! Sattsade faktiskt lite i omhoppningen idag hihi det var kul! Tyvärr fick vi med oss hinder 10, han blev lite för lång och engagerade sig inte alls. Samma på hinder 12, oengagerad blandat med ryttarmiss! Men 0+8 fel i slutresultat och jag var såååå nöjd! Är ju trots allt bara vår andra avd A runda! :-D


110 cm bed A
Strök mig. Då jag ridit klart min 1m strax innan kl 16 och de skulle dröja ytterligare två timmar innan min nästa start så kände jag bara, nae! Så strök mig, han kändes ju superfin i 1m och då kan jag lika gärna spara honom till morgondagens debut :) Tror de var ett bra beslut , även fast ja hade velat rida 110. Men nya tag imorgon!!






Nu ska jag sova! Mår som skit och känner mig totalt slut..

Fotografering

Från tävlingen 21 maj 2011.
Fotograf, Bo Klintestam




Såhär tar man sig över ett räcke, på ett annorlunda sätt - utan att riva..




Finaste bilden, finaste hästen




Ännu en läcker bildserie på hur man tar sig över ett hinder lite annorlunda, utan att riva..




19 maj 2011



Min nya fina kärlek ♥


Tävlingoutfits

Bjuder på mina outfits ideér inför helgen.. Vad tycker ni, duger det? :)
Kul med meeting när man kan variera ordentligt hihi

Lördag två klasser






Söndag en klass

16 maj 2011

Nu har jag haft 5 lediga dagar och inte en endaste av dom dagarna har jag kunnat sitta ute i solen och bli brun! :( Riktigt taskigt av väderguden och välja regn, hagel, åska och blåst på mina lediga dagar. Fast har ioförsig haft några fina timmar varje dag, men hade varit härligt med en riktigt solig dag i bikini på altanen typ.

Hur som helst, har haft en helt underbar helg och jag bara älskar mina vänner så mycket, tror inte ni förstår vad ni betyder ♥ Dock har jag insett att jag inte är 18 år längre, sprit två dagar i rad är för mycket för min lilla kropp (och knopp!). Men roligt har vi iallafall haft det och nu blir det två långa, vita veckor hihi litet bildcollage från min vilda och dyra helg ;)



Denna vecka sattsar jag hårt på min lilla älsklings Gustav. Blir tömkörning och promenader fram tills på torsdag då vi ska till Sharpman och prova ut nya sadlar. Hans nuvarande ligger inte alls bra och vill då inte rida alls med dom. Sen ska vi på vårat första "minimeeting" i helgen, lite nervöst. Blir första gången Gustav går hoppning två dagar i rad, på gräs dessutom, dessutom debut i en klass! Sen blir det ju extra spännande i och med att vi då har ny sadel och ska prova två nya bett. Men jag är supertaggad, det ska bli så himla roligt med tanke på hur fräsh han känns! :) Har inga förväntingar eller förhoppningar så, utan det ska bara bli roligt :D


För er som frågar om bloppisen. Sadelgjorden och kandartränset är sålt. KL tröjan och Tretornstövlarna finns kvar, vid intresse maila [email protected] . Kan inte riktigt hålla koll på alla kommentarer i bloggen.. Hoppas ni inte glömmer att kika in på Charlies blogg också! :-)

Dressyrträns

Gustav är i behov av ett nytt dressyrträns!
Tänker dock inte slänga ut fler hundra på ett, utan just nu lutar det åt någon av dessa..
Vilket tycker du, om du fick bestämma? :)


Ett "vanligt" eller ett lackat?


Minibloppis

Jag har lite saker som jag vill bli av med, tänkte att ni kanske var lite sugna på en minibloppis?
Slänger ut grejerna på hastnet och blocket om det inte blir sålt här :-)


Tretorn Advance ridstövel.
Brun stl 38 med extra långa skaft. Väldigt välskötta!
Nypris 2999 kr . Mitt pris 1900 kr eller högtsbjudande / bud.



Claridge House kandarträns.
Brunt med silverspännen och ett litet blingbling pannband. Rundsytt med inåtvända spännen, 4 cm bred nosgrimma, mjukt fodrat. Komplett med slät stång- och bridongtygel. Använd en gång, som nytt!
Nypris 779 kr . Mitt pris 300 kr eller högstbjudande / bud.


Kingsland Isabelle tröja.
Snygg grå/vit randig tröja stl M. Figursydd och något längre i modellen. Säljes då den är för stor för mig.
Fin, dock ett litet hål i nacken vid "lappen".
Nypris 879 kr . Mitt pris 300 kr eller högstbjudande / bud.



Capone magplatta.
Capone sadelgjord med magplatta. Brun stl 130, resår på båda sidor. Som ny, en liten repa mitt på bara.
Nypris 699 kr . Mitt pris 300 kr eller högstbjudande / bud.



Bilder kan fixas vid intresse :-)
Kommentera detta inlägg eller maila [email protected]


11 maj 2011


Mitt lilla hjärtegull ♥ Idag är det den 11 igen, dvs "Peisans dag".. Allt känns ändå bättre nu än förr. Och de är Gustav som får mig att må bra i dagsläget. Han kommer aldrig komma upp i Peisans nivå, men han finns iallafall där, dessa dagar, när man inte alls mår så bra..


Det går bra nu så att säga i övrigt :) Har börjat blogga för Charlies, ska bli superkul och se hur detta fortsätter. Det är alltid svårt att skriva "det första inlägget", då jag inte riktigt vet hur alla vill ha det. Men det ska bli otroligt roligt att fortsätta med detta, har redan påbörjat min skrivning för nästkommande inlägg hihi håll utkik du också, på Charlies egna blogg, charlieshoh.blogspot.com.


Gurkisen känns jättefin! Provar just nu lite olika bett på honom, då jag känner att hans tredelade med fasta ringar inte längre ger de jag vill. Han blir otroligt hängande i handen, stark mellan hinder (så pass att han drar mig ur sadeln) och det blir lite av en dragkamp mellan oss.

Jag jobbar jättemycket med honom, just med halvhalter och att jag ska vara stabilare och starkare i min sits. Han är superfin i markarbetet och på småhinder på de tredelade, funkar super! Men när vi hoppar bana och hindrerna blir lite större spricker de.. Vill inte bettsla upp, hatart! Men jag vill inte heller slita sönder munnen på honom. Förslag på bett? :) De vi ska prova nu, som folk rekomenderat är:

* Nathe F-bett, flippanbettet
* Kulbett
* Rakt gummibett

Nu måste jag sticka iväg till jobbet, tjao!

Gurkans nya snyggve schabrak! Oranget är l...

img_6713 (MMS)

Gurkans nya snyggve schabrak! Oranget är liksom hans färg.. ;)


Tävling Åby Ridklubb

Okej, seriös debatt det blev om ett litet inlägg då :-S Jag sa aldrig att dessa två kommentarer var påhopp, utan jag skrev bara; "jag svarar på dessa två iallfall, för att ni två ska få svar..". Jag skrev dessutom att jag var trött på påhoppskommentarer, inget mer, jag syftade inte på någon. Jag förstod även att jag skulle få vissa "sluta va så negativ, bisk osv", det skrev jag också. Jag bad aldrig om massor med ros i förra inlägget, jag skrev bara av mig. Jag tror bara att skulle fler sitta i min sits, skulle det kanske vara lättare att förstå hur man ser vissa saker, men, nu kan vi sluta diskutera det, punkt.



För att återgå till vardagen och för att jag ska få fortsätta skriva av mig (eftersom det är just de jag älskar och har bloggen för), så kan jag berätta att Gurris och jag var och tävlade idag. Närmare bestämt Åby och vi debuterade 100 cm avd A! Tokig häst som inte ville ta mina förhållningar, men hoppa gjorde han och jag var överlycklig efteråt. 0+4 fel och en bra tid. Dock sattsade jag inte alls, utan red "som vanligt". Hade en för stor galopp till första i omhoppning = nedslag, han är inte så stark än. Det var kul hur som helst! :-)



Känns otroligt lovande för framtiden! Vi fortsätter att träna dressyr, ha roligt och gymnastikhoppa i vår korta galopp för att stärka oss hihi ;-) För en gångs skull är ridning riktigt roligt igen!



Det finns alltid possitiva och negativa saker med att blogga öppet, därför tar jag lite avstånd från och med nu.


Svar på tal

Jag är så otroligt trött på att hela tiden behöva stå tillsvars för hur jag rider och tränar min egna häst! Det blir inget roligt i längden att hela tiden behöva förklara varför jag gör si och så, få onödiga påhopp eller få en kommentar om "varför gör du så?!" Jag förstår att det finns folk som är nyfika, men nyfikenheten slutar vid en viss gräns.. Jag svarar på dessa två iallfall, för att ni två ska få svar..



Du får absolut inte ta det här som kritik nu, utan jag är bara nyfiken! Vad är tanken nu när du samlar ihop honom igen? Jag förstår ju att han inte ska springa över hindrena osv. men tidigare har du skrivit att ni har jobbat med att ha en bättre grundgalopp, och nu såg det ut som att du samlade honom ganska mycket igen? :)

- Tar det absolut inte som kritik, även fast det kanske varit roligt med ett litet "fina ni är, bra kämpat - men varför samlar...". Jag ser ingen som helst anledning till att trycka på honom massor i galoppen när han inte är tillräckligt stark för det. Blir galoppen större i dagsläget blir han flack, osäker och bara springer på hindret. Vi jobbar med grundtempot, men du vet ju inte heller vad hans grundtempo i dagsläget är? Jag samlar inte mycket, jag har honom mellan hand o skänkel, med nästan ingenting i handen och en superkänsla! Han kommer bra på hindret, lyfter ordentligt och hoppar med hela kroppen (visst han hoppar utan rygg på hinder två första gången). Så min tanke är att ha en häst som är tillfreds, som hoppar genom sin kropp och är lydig - trivs han i detta tempo, varför ska jag ändra när det fungerar?



Undrar som Johanna, varför samlar du honom så kort igen när det orsakade så mkt problem innan? Han hoppar så mkt finare med ryggen när du galopperar på i "lagomt" tempo. Över andra hindret släpper han ryggen helt här. Gå inte tillbaka till den gamla ridningen nu när ni blivit sååå himla fina tillsammans! Tänk framåt (och ja, jag vet att man inte ska gasa runt jämt utan man måste kunna samla också, men han hoppar ju inge bra när han går så jättesamlat o kort, galoppen har liksom ingen stuns utan ser bara stum ut). Inte heller menat som att hacka och kritik men allt är ju upp till den som tolkar det man skrivit. Man ska inte hacka och vara elak men man måste ju få fråga ibland hur någon tänker? Det kanske finns en jättelogisk förklaring bakom som inte jag ser, det är ju trots allt hennes häst som hon känner allra bäst. Men jag skulle gärna vilja veta varför det samlas så mkt igen?

- Jag visste inte att denna korta galopp orskade så mycket problem innan? :S Vad är lagom tempo då? Varför ska jag rida min häst "som alla andra rider sina", om min funkar på detta? Jag förstår att när hindrerna blir högre måste jag ha ett bättre grundtempo med lite mer tryck för att han ska orka över - men vi är ju inte där än?! Konstigt, jag tycker han hoppar absolut super här! Förutom på hinder två första gången för att han tittar på vattenmattan och spänner sig, men i övrigt tyckte jag hoppningen var helt kalas och känslan var underbar! :) Så för att svara på frågan.. Han samlas "så här mycket" för att hoppa bättre och vara mer tillfreds..


Jag jobbar varje dag med att hitta en större galopp, att våga variera galoppen. Allt händer inte under en dag. Han är inte tillräckligt stark, han orkar inte över hindrerna med en större galopp - han trivs i denna galopp!

Ena gången har jag för mycket galopp och han hoppar flakt och river, andra gången samlar jag för mycket? Jag kan nog aldrig få er helt tillfredsställda med min ridning på Gustav, men ärligt talat så är det inte de jag är ute efter! Jag vill att min häst ska vara tillfreds med min ridning, att vi ska trivas ihop och ha roligt. Det är inte första gången jag skriver ett sånt här inlägg och jag kommer med all säkerhet få tusen kommentarer om "varför ska du ta allt så negativt, synd att du ska ta allt så negativt osv osv", jag skiter i de. Jag tar det inte negativt - men jag blir ledsen! För jag försöker som aldrig förr med Gustav, jag gör allt jag kan och för en gångs skull känns det så otroligt bra och roligt att rida och hoppa honom, då är dessa kommentarer inte roliga.. That's it.


Tack för er som försöker förstå och peppar, ni betyder ♥
Tack för mig!


Nyheter från John Whitaker

Lite vår/sommar nyheter ifrån John Whitaker iform av schabrak och öronhuvor.
Gillade du JW's Union Jack sadel padd tror jag defenitift att du kommer gilla detta!



Läckra schabrak som är fylligt vadderade och öronhuvorna med svensk eller engelsk flagga!
Ni som redan har Union padden har ju här en riktigt bra öronhuva att matcha med.

Finns nu hos Charlies Häst & Hund, för mer information, LÄS HÄR.


Videoklipp