29 november 2011

Ledig .

Mina lediga dagar går i ett känns det som, hinner liksom inte känna att jag är ledig. Hur som helst så tog jag en ordentlig sovmorgon idag, vilket jag tror var bra för min förkyldning. Känner mig redan bättre faktiskt! Tog sedan cykeln ner till stan en snabbis och fixade lite saker innan jag åkte till stallet, kände mig extremt långsam idag..


Hur som helst så pysslade jag om min älskade häst ordentligt idag. Tvättade hans svans idag samt flätade den så den inte ska ta så mycket skada i hagen nu när det är så lerigt. Fixade även till manen idag! Eller aa, lite grann iallafall.. Borstade länge innan jag tog på honom sakerna för ett joggingpass i ridhuset. Han känns så fin! Lite stel idag, men oj vad han trampar på. Joggade i kanske 15 minuter idag och han var supersvett efteråt och då hade vi absolut inte gjort något krävande. Gissa om min lilla grabb har tappat kondition och muskler!? Bara börja bygga upp nu då, tänkte börja med galoppintervaller i nästa vecka. 

Kom på nu att jag glömde fläta om Gurras svans efter ridpasset idag :( Fasiken då! Nu kommer tvätten vara gjord helt i onödan, sååå typiskt mig, fan! Och så ska jag inte ut förrens imorgon eftermiddag... åh!!


Annars har jag varit hemma hos Marcus nu under kvällen och pysslat lite. Jobbar 9-16 imorgon, då är det skönt att sova i stan, behöver inte gå upp förns kl 8 hihi, lyxigt! Sen blir det stall och sen tror jag att jag stannar hemma i Ljunga faktiskt om ingen vill umgås lite onsdagkväll? Om jag orkar haha nu - sova!


Fortfarande lite (läs väldigt) lång.. Men jag tycker den är fin :) Nu är den ju jämn åtminstone!

Dag 19

Bild på min bäst vän/vänner och varför den/dom är min bästa vän .

Frida Örnborg .
En av de äldsta och finaste vänner jag har! Har känt varandra sedan ja, jag vet inte ens hur länge. Vi red på ridskolan ihop, i samma grupp från första början till slut. Tävlat ihop, vi har nog gjort det mesta ihop. Kan berätta allt för Frida och jag vet att sakerna stannar där, hon är en helt underbar vän som jag aldrig vill förlora! ♥
Att vi numera är stallkamrater dessutom är det bästa som hänt, bästaste Frida!
Maria Jonsson .
Min underbara arbetskamrat och vän. Vi har verkligen funnit varandra och jag avgudar mer eller mindre denna människa, hon är helt underbar! Skulle aldrig klara av att jobba utan henne. Jag vet att jag kan ringa Maria vilket tid som helst på dygnet och bara prata av mig, hon skulle alltid finnas där. Är så tacksam över att Maria kom in i mitt liv för ett år sedan, you're great girl! ♥


Jag har så många fina vänner och jag tycker om er alla!! :)

Foderstat

När jag läste egenom kommentarerna så såg jag att Jessica ville veta vad Gustav har för foderstat i full tävlingskondition. Så tänkte att jag kunde skriva och berätta det i ett inlägg då fler kanske är nyfikna.


Morgon: 3 kg ensilage, fri tillgång på hö, 1 kg müsli, morötter
Lunch: 2 kg ensilage i hagen
Insläpp: 3 kg ensilage, fri tillgång på hö, ½ kg müsli, ½ kg pellets, morötter
Efter ridning: 1 dl betfor
Kväll: 4 kg ensilage, fri tillgång på hö, 1 kg müsli, mineraler, morötter


Gustav äter alltså 12 kg ensilage om dagen samt då att han har fri tillgång på hö när han står inne. Han brukar äta ca 6-10 kg (!!) hö o dagen utöver ensilaget. Vi har bra ensilage med mycket bra värden, varför han får hö också är för att han är extremt tunn och svårgödd. Dessutom är han mycket lugnare i sin box om han har tillgång på höet. Höet får han i ett hönät med små hål, ett superbra nät som många använder i lösdriftshagar!


Han får då även 3 kg av Granngårdens orginal müsli.
Detta tycker Gustav är supergott, han slickar verkligen sin matskål skinande rent när han ätit detta! 
Info: Havrefri müsli som ges till hästar i lätt medelhård träning. Är baserad på ångkokt spannmål viket ger ökad smältbarhet. Orginal müsli innehåller även majs och linfrökaka samt en väl balanserad vitamin- och mineralblandning för att passa svenskt grovfoder.


Sen får han då ½ kg av Kraft Muskel pellets.
Info: Koncentrerat kompletteringsfoder (utan tillsatta mineraler) Proteinrikt med lågt innehåll av stärkelse. Ger koncentrerat tillskott av kvalitetsprotein (främst potatisprotein). Extra högt innehåll av aminosyrorna lysin och metionin. Lämpligt vid akut brist, ökat behov eller risk för underskott av protein.


1 dl betfor får han enbart för att det är gott ;) thihi bra att ha med på tävling och ge mellan klasserna samt för att få i honom vatten. Gustav vill ha väldigt blöt betfor annars äter han det helst inte. Får han efter ridning/ompyssling.


Mineraler får han ifrån kraft, ca 0,75 dl i kvällsmålet. Han får extra mineraler enbart för att han är så svårgödd, egentligen ska det inte behöva ges några extra mineraler eftersom det finns allt i müslin, men en foderexpert sa att han inte tar skada av extra mineraler när han är så pass svårgödd som han är.


Morötter får han en hel drös av eftersom han är världens bästa Gustav :) En liten sallad till maten liksom! 


I vissa perioder får han även ett mått om dagen av Eqiutop Myoplast för att hjälpa till muskelsättningen lite.
Info: Equitop Myoplast är ett välsmakande fodertillskott som understöttar hästens muskulatur. Myoplast är utvunnet av alger och innehåller en unik sammansättning av aminosyror. Med en bra balans av aminosyror svarar hästen bättre på träning, konvalescenstiden förkortas och hästen kan tränas mer frekvent.


Så, det var Gustavs foderstat de :) Han har ätit i princip samma nu under skadeperioden också enbart för att jag inte vill att han ska rasa i vikt. Dessutom finns det ingen havre i hans mat och då blir han inte knäpp i huvudet heller hihi. Tycker denna foderstat funkar mycket bra på honom för tillfället. Han skulle dock kunna äta mycket mera hö och ensilage!


Gustavs "hull" i dagsläget. Svårt att se med full utrustning. Men här har han alltså stått i nästan 4 veckor. Fortfarande tunn över baken och det skulle inte göra så mycket om han gick upp lite till - men vi jobbar på de!

Gulliga läsare

Tog mig i kragen för att läsa era kommentarer ordentligt, något jag inte gjort på länge.

Och först och främst, vad otroligt gulliga ni är! Blev faktiskt otroligt rörd av flera kommentarer, det betyder så otroligt mycket alla dessa snälla och fina ord. Det läskigaste av allt är ändå att jag inte träffat eller pratat med hälften av er! Bästa ni, jag lovar att jag ska försöka bättra mig med mina kommentarer också! :)


En gullig läsare har till och med hissat mig i hennes blogg, hur gulligt är inte det!?
Tack kära du, så otroligt snällt av dig! :)
Matildas blogg hittar du här och själva "hiss-inlägget" hittar du här .

Dag 18

En bild jag aldrig publicerat förr .

Med tanke på att jag haft bloggen i 4 år så har jag inte en aning om vilka bilder jag publicerat och inte haha, men jag gissar på att jag aldrig publicerat denna - rätta mig om jag har fel!Världens vackraste ponny, Ginger ♥
Detta var under hans skadeperiod 2004, minns att jag varje dag stod i stallgången och provade nya tävlingsfrysrer på honom. Han hade ju så otroligt lång man att den inte gick att knoppa och någongång skulle vi bara tillbaka till tävlingsbanan, att pyssla med honom på detta sett gav både mig själv och Ginne hopp.. Finaste killen!!!

Dag 17

Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen eller glad .

En artist som alltid finns nära mig både när jag är ledsen, glad och arg är Håkan Hellström. Med Håkans låtar kan jag ta mig egenom det mesta faktiskt, av någon anledning får han mig att må bra, i vilken situation som helst. Det finns även ett band vid namn Kent, som får mig att bli "mig själv" när jag inte riktigt känner mig som vanligt. Sen finns de ju alltid låtar som spelas på radion osv som kan få en på ett visst humör, om det så är ett glädjande partyhumör eller en riktigt tagga tävling låt eller en låt som får dig att gråta.. 

När jag är arg lyssnar jag på Fuck You - Lily Allen haha naevars. Har nog ingen speciell låt som jag lyssnar på när jag är arg. Då brukar jag lyssna mer på typ Håkan osv, glädjande låtar för att blir glad liksom :)

Och när jag är ledsen lyssnar jag på Mannen i den vita hatten - Kent . Jag tycker inte den är sorglig i sig, men när jag är ledsen brukar det vara den första låten som kommer upp och jag kan genast på bättre..

Min glädje låt är utan tvekan En vän med en bil - Håkan Hellström, åh lyckorus genom hela kroppen!28 november 2011

Då var det dags igen .

Ja, uppdateringen har verkligen inte varit på topp den senaste tiden, men jag har prioriterat mitt privatliv framför datorn. Men nu tänkte jag att det skulle vara dags att uppdatera er lite! Det är tur att jag inte är en riktigt storbloggare, då hade det blivit ett jäkla liv om jag inte uppdaterat ;)

Jag har åkt på en dunderförkyldning igen, tack för den. Är snart inne på min andra vecka, helt galet. Jag har verkligen världens sämsta imunsförsvar, hinner vara frisk i en vecka innan jag blir sjukt igen. Sitter nu och proppar i mig både varmt honungsvatten, clementiner, passionsfrukter och bisolvon. Jag ska bli frisk, så är det bara!

Gustav är som sagt fräsh nu, men eftersom jag är så pass dålig har jag inte vågat rida mer än den korta turen i lördags. Dessutom fick han släppas ihop med sina hagkompisar igår och tacken jag fick för det var en tappad sko! Tack Gurris ♥ Som tur är så är han en av de hästar som varken ömmar eller haltar pga tappad sko och då min hovslagare kommer i nästa vecka så får han helt enkelt gå utan sko i en vecka. Hoppas att han inte väljer att trampa på en sten eller så bara ;) Imorgon tänkte jag försöka rida lite igen.

Nä, jag har ju några dagar att ta igen på den där hästlistan, så de är väl bäst att sätta fart! 


Fan vad snygg min häst är i lååång ovårdad man!! :)

28 november 2011

Då var det dags igen .

Ja, uppdateringen har verkligen inte varit på topp den senaste tiden, men jag har prioriterat mitt privatliv framför datorn. Men nu tänkte jag att det skulle vara dags att uppdatera er lite! Det är tur att jag inte är en riktigt storbloggare, då hade det blivit ett jäkla liv om jag inte uppdaterat ;)

Jag har åkt på en dunderförkyldning igen, tack för den. Är snart inne på min andra vecka, helt galet. Jag har verkligen världens sämsta imunsförsvar, hinner vara frisk i en vecka innan jag blir sjukt igen. Sitter nu och proppar i mig både varmt honungsvatten, clementiner, passionsfrukter och bisolvon. Jag ska bli frisk, så är det bara!

Gustav är som sagt fräsh nu, men eftersom jag är så pass dålig har jag inte vågat rida mer än den korta turen i lördags. Dessutom fick han släppas ihop med sina hagkompisar igår och tacken jag fick för det var en tappad sko! Tack Gurris ♥ Som tur är så är han en av de hästar som varken ömmar eller haltar pga tappad sko och då min hovslagare kommer i nästa vecka så får han helt enkelt gå utan sko i en vecka. Hoppas att han inte väljer att trampa på en sten eller så bara ;) Imorgon tänkte jag försöka rida lite igen.

Nä, jag har ju några dagar att ta igen på den där hästlistan, så de är väl bäst att sätta fart! 


Fan vad snygg min häst är i lååång ovårdad man!! :)

Lussisar

Har bakat mina allra första lussebullar, sååå stolt! ;) nu blir det att smaka om dom är goda också, Maria bjuder på mjölk till, schysst ;)


26 november 2011

LYCKA .

Igår när jag tömkörde Gustav så provade jag att jogga honom lite i tömmen för att se om han ömmade/haltade och hur såret såg ut efteråt. Han var så himla fräsh och trampade på superbra! Såret såg superfint ut både innan och efter så idag bestämde jag mig för att sitta upp på honom för att se om jag kände något..

Det var ren lycka. Det är snart 1 månad sedan jag satt på hans rygg senast.. Helt galet. Han kändes så otroligt fin, kan inte tro att han stått så pass länge som han gjort och dessutom gått riktigt illa för snart 4 veckor sedan. Wow, vilken känsla det var! Skrittade honom lite lätt i 15 minuter innan jag travade i ca 2 min /varv. Ville inte göra mer med honom idag eftersom det var första gången. Men åh så fin och så härligt det var :')

ÄNTLIGEN är han fräsh och vi kan börja sätta igång lite lätt igen(Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för hans långa gräsliga man och päls. Men har man varit skadad så har man ;) Han är ju snygg i sitt nya sett iaf - alltid något!)

Shopping

Jag som skulle sluta.. Jag vet.

Hur som helst så beställde jag detta schabrak för länge sen och hade totalt glömt bort det. Så igår när jag hämtade min avi så hade jag inte en aning om vad som låg och väntade på posten. Som tur va så var det redan betalt haha, det kändes bra!


I mitt stora paket som jag hämtade ut låg det ursnygga BR Schabraket som ska matcha mina Eskadron lindor. Otroligt snyggt var schabraket faktiskt, blev väldigt överraskad. Aldrig haft BR schabrak förut så jag hoppas det är bra kvalité, kostade ju trots allt bara 300 kr :)
Det är alltså  grått med en silvergrå passpoal innerst sen en ljus turkos och en till silvergrå. Sen är det en lite mörkare turkost på kantbandet. Riktigt läckert om jag får säga vad jag tycker ;)


NU tror jag dock att det är färdigshoppat på bra länge... eller?!

Äntligen ♥Äntligen äntligen äntligen !!!! ♥♥♥
Han är fräsh , finally :'D


Mer bilder och så vidare senare, måste iväg nu!


Stort GrattisSTORT GRATTIS TILL MATILDA OCH CURRE SOM VANN AGRIA HOPPET I GLOBEN IDAG!
You rock, så värd det! Extra stort att sitta på sin ega uppfödning och vinna en bil dessutom - Grattis!
Stort grattis såklart till LINN och sygga QUITE LUCKY som blev 4a i finalen!!
Grattis tjejor, ni båda är värda detta!

Mobilis

Okej. Jag tänker inte ge upp! Nu har ja laddat om den här jävla appen då många sa att de var en bra ide om den inte funkar, så nu är de upp till bevis så att säga ;)

Har jobbat hela dagen. Sitter på Olerys nu med några ifrån jobbet, ska kolla fotboll o dricka lite vin :)

Har inte bloggat så mycket nu pga att de är väldigt rörigt i "mitt privatliv" så att säga, så har inte haft lust. Kan fortsätta att vara såhär dålig updata hela veckan, hoppas ni står ut :)


JH Collection

Hööks har nu kommit ut med en ny collection, JH Collection.

De inspireras, som vanligt, av många av världens största ridsportsmärken. Denna gång tycker jag faktiskt att flera av sakerna är riktigt snygga och de är trots allt nästan 50 % billigare än "orginalmärkerna". 

Ett urval av produkterna.Grimma 99 kr
Skrittäcke 599 kr
Schabrak 229 kr
Stalltäcke 599 kr
Fleecetäcke 379 kr

Det finns även hundtäcke samt väska i collectionen. Alla produkterna går i färgerna brunt, marin och vitt. Väldigt stilrent och riktigt snygga höstfärger om du frågar mig.

Själv är jag extremt sugen på stalltäcken som är helt i Gustavs färger samt den bruna grimman, läcker och extremt billig!!

Vad tycker ni om Hööks nya collection och att de "inspireras" av andra stora märken?

Källa .

21 november 2011

Ledig måndag .

Nästan så jag är lite uttråkad på att vara ledig ifrån jobbet, vilket jag antagligen kommer ångra när jag ska gå till jobbet imorgon. Hur som helst, det har varit en riktigt grå och tråkig måndag idag kan jag tycka.

Stallet imorse var väl det enda som lös upp lite grann. Gustavs sår läker fint och om en vecka kan det nog vara helt läkt om det fortsätter såhär :) Tömkörde honom 20 minuter i skritt idag, vet inte om han uppskattade det riktigt, men jag var glad över att få arbeta med min grabb lite grann iallafall. Han såg och kändes fin, inte för att vi gjorde så mycket speciellt. Men lite volter, serpentinbågar osv.


Gustav fick inviga de turkosblå Eskadron lindorna idag, sjukt snygga! ;) Dock ville han inte va me på bild..


Har inte gjort ett skit under eftermiddagen. Är fortfarande förkyld och kroppen känns tung, dessutom är jag inte alls på humör för att göra någonting öht.. Nä, ska snart fixa mig lite te och bara tycka synd om mig själv, helt utan anledning egentligen ..

Örebrohelgen

En helg i Örebro ..

.. Och jag är helt slut! Var så underbart skönt att få komma bort lite, träffa underbara människor och vistas i en trevlig miljö, som det behövdes. Men nu är kroppen verkligen helt utmattad, allting har gått i ett och gårdagen var extremt lång och jobbig.

Vi kom dit i fredags eftermiddag, tågresan dit gick väldigt bra. Blev sedan en mysig hemmakväll med lite film och chips hemma hos Martina och Emma. 

På lördagen tog vi en härlig förmiddagspromenad med hundarna i en otroligt härlig omgiving. Vi var på något naturreservat som jag tyvärr inte minns namnet på, O-någonting tror jag. Blev sedan en sväng till ett köpcenter där vi mest fönstershoppade såhär veckan innan lön haha, hade dock behövt otroligt mycket, men men. Käkade lunch som om vi aldrig ätit tidigare och hade trevliga samtalsämnen. Blev sedan en underbart rolig utgång (som jag dock inte minns sådär jättemycket av), men jag vet att vi hade roligt haha 

Sov bort halva söndagen innan det var dags att ta tåget hem. Saken var bara den att vi läst våra sms-biljetter på lördagkvällen när kroppen hade fått i sig lite alkohol (kanske lite för mycket), så vi hade läst biljetterna helt fel och var en timme försenade till tåget, kul. Missa tåget är väl de som inte får hända liksom! Hur som helst, efter mycket krångel och tjaffs med SJs personal så fick vi betala nya biljetter. Vänta i över en timme på första tåget som vi åkte på i hela 20 min innan vi fick sitta ytterligare en timme och vänta på tåg två.. Aldrig mera tåg!

Naevars, det var roligt förutom tåginsidenten. Och som sagt, de var välbehövligt :) Lite tråkigt att komma hem halv åtta på kvällen istället för halv fem bara, men så kan det gå! Tack Melinda, Martina och Emma för en kanonhelg!Fast i Örebro

Japp.. Missade tåget hem idag, bra jobbat! Vi läste helt fel på våra kära biljetter.. Åh så arg just nu!

Nästa tåg går om två timmar och kostar dubbelt så mycket, tack för den! :( blää!


Nytt försök

Gör ett nytt försök på den värdelösa bloggappen (något som vet varför den aldrig funkar?!).

Hur som helst, har upptäckt lite av Örebro denna dag, trevligt. Blir utgång ikväll, spännande såhär helgen innan lön om de är några som går ut haha

Blir ett inlägg utan bild nu då eftersom de ändå inte går.. Pusshej!

ps. Saknar Marcus <3 hihi


Dag 16

En bild som gör dig lycklig .

Kan inte välja en ..


Eftersom bloggappen vägrar att fungera så ...

img_7594 (MMS)

Eftersom bloggappen vägrar att fungera så får det bli ett mms idag.. Är på promenad i Örebro med Martina, Melinda och hundarna. Supermysigt och perfekt väder :) underbart!!


Dag 15

Varför får hästar och ridning dig att må bra?

Svårt att sätta ord på, men det är något speciellt med dessa djur som bara inte går att undvika liksom. Deras närhet och tystnad gör så himla mycket. Att på något sett veta att min vän är trogen mot mig, snackar ingen skit och bara finns där de dagar när jag mår som sämst. Jag känner mig otroligt lycklig i stallet, de spelar liksom ingen roll om jag bara är där för att mocka eller om jag ska rida, att bara kliva in i stallet gör mig så himla lugn.

Jag älskar dessa djur och jag skulle nog inte klara mig utan dom.
Dom får mig att må bra - för att dom är de dom är18 november 2011

Fredag .

En bra dag, det känner jag på mig att detta kommer bli! Stallet gick bra imorse, pysslade om min lilla grå och plåstrade om såret, samt tvättade rent. Ser fint ut visserligen, men tycker fortfarande att det ser lite otäckt ut. Jag kan iallafall glädjas åt att han är inte de minsta halt eller öm i benet, vilket känns otroligt skönt.


Såhär ser såret ut idag ..

Pratade med veterinären även idag och hon sa att det var bara att hålla det rent så gott som, utan att tvätta det för mycket. Bandaget han kommer att ha runt om ska bytas varannan dag tills det ser bra ut helt enkelt. Sålänge han inte haltar är det bara bra om han rör på sig, därför tänkte jag prova att ev. tömköra honom (i skritt såklart!) på måndag så han får jobba lite. Annars kommer denna pojke bli väldigt svårhanterad!


Hur som helst. Nu har jag packat klart, tror jag. Inväntar på att klockan ska ticka på så jag kan traska ner till stationen, möta upp Melinda och Casper för att sätta mig på tåget mot Örebro. Kommer bli en bra helg! Känns skönt att få komma bort lite, tror jag behöver det. Speciellt få umgås med fina vänner och glädjas lite i denna deprition som pågår just nu med sjukdom och skadad häst. Blir som sagt inte så mycket uppdatering, ska se om jag hinner göra lite tidsinställda inlägg åt er! På återseende :)

17 november 2011

Torsdag .

Vaknade med feber imorse igen, men hade utsläppet i stallet så det var bara att stoppa i sig två Ipren och åka mot hästarna. Kände mig faktiskt lite bättre efter lite frisk luft tillsammans med de underbara djuren.

Gustav fick sig en omgång med borstarna idag igen, blir mycket ryktande nu när vi inte kan träna. Vilket jag gillar, tråkigt att Gustav inte kunde känna desamma bara. Snacka om att jag har en otålig häst som hatar att bli borstad! Men han fick minsann stå ut med min ryktning i 40 minuter innan jag var nöjd. Idag fick även mitt underbara torrskimmelschampo ifrån Veredus hjälpa till ordentligt!


Före bild - Efter bild . 
Kanske syns dåligt?Mirakelmedlet!


Förövrigt under dagens borstning insåg jag att min häst börjar bli mer och mer brun. Han ser ut som en rikitg Pippihäst just nu haha, inte supersnyggt kan jag tycka.. Dessutom börjar manen att bli vit underifrån nu - inte ok!Efter borstningen fick han gå ut i hagen precis som alla andra. Har gjort en lite större sjukhage nu, hatar att se honom i den, han ser verkligen superdeppig ut. Usch, bli bra nu killen så du får busa och springa precis som vanligt! Efter att alla sysslor var gjorda, så som mockning, maten, sopa stallen, fylla på vatten i hagen, ge haghö och plocka iordning åkte jag hem.


Hann med att springa ner på stan en snabbis när jag kom hem för att köpa nya vantar. Mina har kommit bort och jag klarar mig verkligen inte utan vantar! Hittade även en söt blus på Monki som fick följa med hem, tacka vet jag presentkort! :) hihi Har sedan jag kom hem vid 14.30 däckat i soffan, förkyldningen tog ut sin rätt! Helt förstörd är jag nu. Måste ner och köpa kokosmjölk sen också.. BlääÄ orkar inte! Men annars blir det ingen mat idag och de behöver vi ju, trots allt haha


Imorgon åker jag till Örebro tillsammans med Melinda! Vi ska hälsa på Martina och tjejorna där uppe, kommer bli superkul! Blir väl lite utgång och annat roligt kan jag tänka mig. Är borta tills på söndag, därför kommer uppdateringen bli sådär under helgen, tåget går halv fyra imorgon.. Så nu måste jag packa också kom jag på - bra där!

Dag 14

Saker du gör vardagligen. I stallet eller annars .

Tror jag börjar tröttna på denna lista nu, seriöst, saker jag gör vardaligen?

I stallet så mockar jag Gustavs grisiga box, är löjligt noga med min mockning. Varje liten bajsklutt ska bort, det ska finnas mycket spån i boxen, det ska liksom vara en känsla av himmelsäng hihi, dessutom ska det vara jämt och fint i boxen. Vem vill sova på skrynkliga lakan liksom? ;) Gör pollens kraftfoder också, hö't gör jag dock inte. Är så himla allergisk mot hö och hösilage att min mamma får fixa det. Vi har dock så många påsar att hon alltid förbereder en vecka framåt med påsar, så hon inte ska behöva åka ut varje dag, väldigt smidigt faktiskt.

Jag borstar alltid på min lilla groda. Älskar att stå och rykta och bara mysa, tråkigt nog älskar inte min häst det - men han får stå ut. Hatar pissfläckar och kan inte rida om Gustav har en pissfläck på kroppen, då måste den bort först. Psykiskt sjuk? Javisst! Nae, men är ganska noga med min borstning faktiskt. Oljar hovarna varje dag och sprayar även svansen med pälsglans. Jag borstar bara hans svans när vi ska iväg på träning eller tävling, därför sprayar jag svansen för att spån inte ska fastna lika lätt osv, gör svansen mer lättskött :)Vardagligen utanför stallet. Borstar tänderna och äter frukost hihi, älskar frukosten och det skulle bli en skitdag om jag inte åt frukost av någon anledning. Annars gör jag väl inte så mycket mer så vardagligen. Äter, duschar, sover osv osv. Har inte ett så roligt liv utanför stallet ;D

Läsarfrågor

Såg att det dykt upp lite frågor, så tänkte att jag kunde ta och svara på de i ett inlägg.


selma om Benlindor såklart:
vart jobbar du nånstans? :)
ps jag bara älskar din blogg! ♥
Malin om Benlindor såklart:
Är det fleecelindor? Pris?
Elin om Shoppingsugen:
Jag bara undrar, finns behovet av bootsen eller är det bara något du tycker är snyggt? ;P
selma om Benlindor såklart:
vart jobbar du nånstans? :) ps jag bara älskar din blogg! ♥
- Jag jobbar på ICA Supermarket inne i Norrköping City. Vad gullig du är, tack! :)


Malin om Benlindor såklart:
Är det fleecelindor? Pris?
- Ja det är fleecelindor, superfina och riktigt mjuka & goa. Jag tror jag betalade 199 kr för två lindor, alltså 398 kr för fyra lindor. Du kan få de i vilken färg du vill hos Innrider, superbra!


Elin om Shoppingsugen:
Jag bara undrar, finns behovet av bootsen eller är det bara något du tycker är snyggt? ;P
- Behovet av bootsen finns alltid när jag rider med broddar och ja, den säsongen börjar ju när som helst. Han har även börjat arbeta riktigt bra i dressyren att det ibland behövs boots faktiskt, men just nu - då är det mest snyggt ;)

Shoppingsugen

Vill ha begär . 

Nu har det satt igång igen, mitt vill ha begär. Tröstshoppa kanske vore någonting just nu? Naevars, jag ska faktiskt inte shoppa mer, just nu iallafall! Skulle vilja skriva att jag inte ska shoppa mer iår, men vi alla vet att det är totalt omöjligt ;) 

Mina största vill ha begär just nu.. Detta supersnygga svarta sett ifrån HV Polo. Jag avskyr egentligen svart och tycker att det är en allmänt tråkig färg. Men eftersom Gustav har relativt mycket svart i sig så anser jag att detta kan vara ganska snyggt. Dessutom gillar jag de turkosa detaljerna! Schabraket kan du köpa hos Cheval för 599 kr och benlindorna från samma ställe för 259 kr.

Tänker inte ge mig, men jag ska ha dessa underbara fluffiga boots ifrån Eskadron! Svarta med fårskinn, ja så ska det vara och jag bara ska ha dom. Tyvärr har jag inte hittat de någonstans häromkring i rätt storlek.. Finns på Charlies för 479 kr, tyvärr fanns de inte i rätt storlek där heller senast jag var där.
Jag kanske är inne i en boots-period, men dessa är också bara någonting jag ska ha. Skapligt avundsjuk jag blev när Frida kom hem med ett par i veckan till Kasper oj oj oj. Dessa bruna skönheter kommer ifrån Schockemöhle och kostar 225 kr hos Cheval


Det finns såklart väldigt mycker mer jag vill ha, så som GPA kavaj, Animo kavaj, CO leather hjälm, De Niro stövlar osv osv. Ja, listan kan göras lång men dessa tre saker är jag verkligen sjukt sugen på!

Dag 13

Min högsta dröm .

Just nu är min högsta dröm att Gustav ska bli bra, så fort som möjligt..
När jag var mindre var min stora dröm att rida SM, EM, VM, OS och att rida i landslaget, ja jag skulle helt enkelt rida allting, vara i toppen och leva på min ridning. Idag ser drömmarna helt annorlunda ut.

Jag vill ha ett roligt liv tillsammans med hästarna, jag vill ha det som hobby och inte som yrke. Ridmässigt vill jag rida 130 hoppning, vore kul att prova någon 140 också, men det känns långt borta. Jag vill även rida LA dressyr samt prova på MSV C. Framför allt ha ett roligt hästliv, utvecklas och att - såklart min häst får hålla sig frisk och stanna hos mig så länge som möjligt. Som vilken annan "svensson" som helst helt enkelt ;)16 november 2011

Lyckan varade inte länge .

Vilken jävla skitdag, idag känns det inget roligt att heta Therese Klintestam, that's for sure. Vaknade upp tidigt imorse med feber, illamående och bara sådär allmänt pissförkyld! Var bara att ringa jobbet och sjukanmäla sig, inte en chans att jag orkar med ett långpass på jobbet med feber och en näsa som inte slutar rinna.. 


Tog mig två Ipren och åkte ut till stallet, fyfan, det var till och med jobbigt att köra bil. Möttes av ett ännu mindre roligare besked när jag väl anlände till stallet. Kollade in i Gustavs box och tyckte att hans vänstra fram var lite svullet igen, tog ut för att inspektera. Mycket riktigt.. Antagligen busade han lite väl mycket igår eller så har han kliat ordentligt på sitt fina sydda sår - för idag såg det ut såhär när jag kom.Tack för den! Såret har gått upp, det blödde lite och benet var lite svullet. Kul.. Var bara att ringa veterinären. Dock var det ingen idé att sy om såret och veterinären tyckte att det var mycket konstigt eftersom det var så fint igår. Hur som helst så blev det tejpat och lindat istället och tillbaka in i sjukhagen, jippie. Den "friskförklarade glädjen" varade inte mer än ett dygn. Fan vad kul det är med hästar!! :(Känns så himla tråkigt, igår var allt så himla bra och idag är vi tillbaka på ruta ett igen.. Nä, nu ska jag lägga mig i sängen igen, fortsätta deppa, tycka synd om mig själv (och Gustav som var så lycklig igår, stackars älsklingen ♥) och fortsätta snora, hosta osv. BRA DAG osv - NOT!

Benlindor såklart

Svaret .Det var såklart de efterlängtade Anna Scarpati benlindorna ifrån Innrider som matchar mitt snygga dressyrschabrak! Dom glömde skicka med dom till schabraken i förra leveransen så fick de alltså nu istället, gött :) Tyvärr dröjer de innan de kommer till använding, men färgen är verkligen såå snygg! Kommer bli kalas på herr Grå!


Snabbast med att gissa rätt var Frida. Men eftersom hon visste om att jag väntade lindorna så gills inte de (sorry Frida) haha, istället blev det Sofia som var snabbast med rätt svar. Även den enda att tillägga ;)

http://siobhian.blogg.se/


Vad finns i?

Ja, vad är det egentligen som gömmer sig i paketet?Första som gissar rätt.. Den kan få en länk eller nått sånt typ ;) hihi

15 november 2011

Friskförklarad häst .

Ja, som jag skrev tidigare idag så blev Gustav friskförklarad av veterinären imorse! Ni anar inte hur lättad jag är :) Allting såg jättebra ut, såren har läkt fint och det har börjat bli fina skorpor på såren. Nu behöver vi inte tvätta dom längre då vi bara kommer att riva upp dom då, superskönt. Svullnaden har gått ner helt i benen, är bara något svullen precis på de stora såren och det var inget konstigt. Haltar inte för fem öre i skritten, något stel och ojämn i traven dock men veterinären sa att det är helt beroende på att han bara stått still och skrittat i två veckor, så den stelheten kommer att försvinna desto mer han rör sig. 

Han får från och med idag gå i större hage, gärna med kompisar och sättas igång i ridningen. Dock kommer han att få gå själv i en stor hage veckan ut då han har så extremt mycket energi i sig (som ni kanske såg på filmen), och jag vill inte riskera några nya skador pga ihopsläpp med andra hästar. Så hagkompisarna får han träffa igen efter helgen! Jag kommer även att ta honom på lina nu i två dagar och bara jogga honom lite lätt, låta honom springa av lite energi. Sen blir det longering och tömkörning till en början, kommer inte sitta på honom förns i nästa vecka.. 

Kommer ta det väldigt lugnt och försiktigt med igångsättningen eftersom jag är lite nojig just nu med skador osv. Men det är så himla skönt och jag är så glad! Längtat tills jag får rida honom ordentligt igen :) Min vackra ponnyhäst!
I övrigt så har jag jobbat 15-20 idag, trodde jag stängde men till min förvåning fick jag gå hem redan klockan åtta, superskönt! Ska snart laga mat.. Saknar lite att bo hemma när jag fick maten serverad när jag kom hem ;) Sen väntar sängen på mig! Blir en tuff dag imorgon då jag jobbar 11-21 och ska hinna stallet innan - hatar onsdagar! Så imorgon kan jag inte lova er någon uppdatering.. 

Köpte tre fina böcker på jobbet idag. Inte alls speciellt intresserad av vad som står i, tyckte bara böckerna var snygga! hahaFriskförklarad!

Och såhär glada är vi över det :DMer om allt ikväll! Nu jobb 15-21..

Dag 12

Min favorit ridsportgren .

Utan någon tvekan  - hoppningen.

Dock tycker jag det är roligt att både träna och tävla dressyr, men jag hatar bedömningssporter och jag tycker dressyren ofta kan vara så himla orättvis. River du ett hinder i hoppningen - ja då är det 4 fel, samma för alla. Därför älskar jag hoppningen, den är rättvis och förbannat rolig ;)

14 november 2011

Hurtbulle .

Vilken jäkla dag, snacka om att jag har legat i, känner mig som en riktig hurtbulle idag! 
Klockan ringde 05.50 imorse, då var det dags att ta på sig träningskläderna, mössa och vantar och cykla ner till SATS för att möta upp Issa, morgonträning stod på schemat. 06.30 satt vi inne i träningssalen på våra kära cyklar och körde ett spinningpass på 45 minuter, snacka om att benen var sega sen! Hade tänkt basta och ta det lugnt efteråt med insåg att jag hade utsläppet i stallet så blev istället full fart ut till Fursta för att släppa ut pollarna.

08.40 var hästarna ute i hagen och verkade nöjda. Sen var det bara sätta fart med alla sysslor. Gustav är helt hyrsterisk just nu att hantera, han har blivit en 3årig hingst på nytt nu - typiskt Gustav beteende när han vilat. Kommer bli ett helvete att sätta igång honom haha, men jag längtar! Klar i stallet var jag 9.45, då var det bara full fart hem, slänga i sig lite mellanmål, duscha och göra sig iordning för jobb.

Och på jobbet var jag 12.00 och jobbade fram till klockan 20. Riktigt seg dag på jobbet då jag var otroligt trött och hade så ont i benen och rumpan att det till och med gjorde ont att sitta i kassan och försöka ha böjda ben haha fytusan - jag hade aldrig klarat denna dag utan kaffe, that's for sure!

Väl hemma var jag inte förns 20.30, då satte jag igång med matlagningen. Pojken min hade önskat pannbiff med potatis och sås, tack för den! Blev tvungen att leta upp ett recept på internet då det slog mig att jag aldrig tidigare lagat denna mat tidigare, dessutom är jag värdelös i köket haha, som det såg ut i köket när jag var färdig! Men det gick faktiskt att äta och det var ganska gott måste jag säga. Nu är jag så jävla trött att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen faktiskt haha, äta mat klockan halv elva kanske inte är optimalt ;) 

Såhär se förövrigt Gustavs sår ut, dagen innan stygnen ska tas bort!Dag 11

En låt om påminner om en häst du älskar .

Det finns många låtar som påminner mig om både Ginne, Billy, Peia, Sami och Gustav. Men den första låten som poppar upp i huvudet på mig är såklart Cassiopeias låt.

Please Remeber med Leann Rimes.


13 november 2011

Söndag .

Ledsen för att det blev dålig uppdatering under helgen nu när jag äntligen löst bloggstrulet, men det har helt enkelt inte funnits tid. I fredags var jag hemma hos Issa efter jobbet där jag blev bjuden på supergod middag, dryck och härliga skratt och samtal tillsammans med Issa, Frida och Malin - tack tjejor ♥ Ställde sedan upp som fyllechaffis åt min bror, vilket jag tror var ganska uppskattat. Somnade sedan gott i sängen strax efter klockan tre.

I lördags blev det stallet tillsammans med min älsklade mamma. Riktig kvalitestid kändes det nästan som, det jobbigaste med att bo i stan är att jag träffar min mamma aldeles för sällan! Hur som helst så gjorde vi en ny lite större hage till Gustav och jag tror han blev nöjd då han rullade sig för första gången sedan skadan. Pysslade om såren som blivit så himlans fina! Nästan ingen svullnad kvar i benen heller, mer än just runt såren. Gick med honom i ridhuset i 20 minuter och han var helt galen. Det värsta med att han inte rids under en sånhär lång period är att han blir som en hingstig 3åring att hantera! Stod på bakbenen, studsade, bockade, pep och skrek och levde rövare i ridhuset, dumma häst - du får bara skritta och hålla dig på backen!! Men, jag tar det som ett friskhetstecken att han beter sig som han gör :)

Spenderade sedan några timmar på Hageby Centrum tillsammans med mamma där vi kollade in massa snygga kläder i butikerna samt handlade lite mat och smått och gått. Mötte sedan upp härliga Issa för en kebabdejt haha vidare hem hit för att dricka lite vin och snacka skit. Mötte upp Malin och vidare till Puls (ja, hör och häpna, jag gick till Puls!) för en superhärlig utekväll med enbart dans! Hade riktigt roligt och det var länge sedan jag dansade så mycket nykter haha, avslutade natten på Mc Donalds innan jag traskade hem, mötte upp Marcus och sov sött.

Idag var det faktiskt lite tungt att kliva upp på morgonen, men gjorde ett bra försök och åkte sedan hem till Ljunga för att mysa lite med hundarna innan vi åkte till stallet. Gustav såg pigg och glad ut igen och han hade rullat sig även idag, blev så glad! :) Inte många som blir glada för att deras hästar rullar sig kanske mer än jag haha, men det känns så bra för då kan han inte ha så ont i benen! Blev sedan rallyfart ut till Åby där jag agerade "handbollsfru", stöttade min kära pojkvän medans han spelade match innan vi åkte hem tillbaka till Ljunga för att bli bjudna på middag och fira farsdag!

Sitter nu i lägenheten med tända ljus och ett glas cola medans Marcus är och firar sin far, mysigt :) Så ja, helgen har gått i ett ! Och nu ska ja snart sova, ska befinna mig på gymmet 06.15 imorgon! hihi puss hej!Dag 10

5 saker du inte visste om mig .

Jag kan inte komma på någonting roligt eller bra att skriva här! Det känns som att ni vet det mesta om mig (iallafall de som följt bloggen länge) eftersom jag är väldigt öppen och ärlig i bloggen. Men jag gör ett tappert försök, men det kommer bara att bli fem tråkiga punkter och inte speciellt hästrelaterat.

» Jag är shoppingberoende av hästsaker - man kan aldrig ha för mycket schabrak!

» Mannen i mitt liv är Håkan Hellström, han är som en drog. Känns som jag klarar allt om jag lyssnar på hans låtar.

» Jag hatar att förlora, speciellt i spel. Ganska god förlorare i ridningen, men utanför ridningen är jag en vidrig förlorare!

» Jag har jättedålig och känslig hy, "lider" av en hudsjukdom som liknar acne, får rodnader, esksem och typ sår/blåsor på armar, rygg och ansikte som kliar.

» Jag avskyr att vara med på bilder ect. pga mitt utseende och har extremt dålig självförtroende.

Dag 9

Någon du skulle vilja byta liv med en dag. Varför?

Gud så svårt. Jag är egentligen väldigt nöjd med mitt egna liv så jag kan inte komma på någon direkt som jag skulle vilja byta med. Men om jag ska välja någon av mina vänner så blir det nog Linn Skjetne. Jag menar, vem hade inte velat rida Falsterbo och Globen under samma år och dessutom ha två riktigt fina hoppehästar?! En härlig inställning och god ambition dessutom.


Om jag ska välja en lite mer välkänd ryttare eller person att byta liv med hade jag nog sagt Rolf-Göran Bengtsson. Vem hade inte velat vara guldmedaljör, världstvåa, ha ett stort stall med massor av fina hästar och rida med den känsla han har? Nae, RGB jag hade velat vara dig för en dag!
Bloggstrul

Bloggstrul deluxe .

Som ni kanske märkt idag så har det dykt upp kanske 4-5 inlägg ifrån mig. Som jag skrev tidigre en dag så har inte mina inlägg dykt upp i bloggen. Jag har uppdaterat flitigt och fortsatt med denna, något tråkiga, hästlista. Men Frida berättade för mig i torsdags att mina inlägg inte synts till och hon undrade varför jag inte uppdaterade..

Helt paff som jag blev satt jag hela dagen igår och försökte klura fram varför bloggen inte uppdaterats. Jag har ju skrivit mina inlägg och tryckt publicera!? Så efter att ha pratat med blogg.se idag så  ser det ut som att inläggen kommit fram. Dock står det att alla är skriva idag och alla inom en timme haha, bra jobbat! Men skitsamma, nu hoppas jag att inläggen iallafall syns och att mina inlägg fortsättningsvis ska komma upp i bloggen när jag skrivit dom.

Så jag har alltså haft bloggstrul deluxe denna vecka tydligen. Kan vara så att det är mitt internet som strular lite. Använder ju internet via Iphonen och det är extremt segt och tydligen så kan det vara nått fel där. Men nu ska det iallafall vara löst som sagt och jag hoppas det funkar i fortsättningen :) Vad vill ni läsa om i helgen då? :)

Dag 8

Min största rädsla inom ridsporten .

Det är väl lite samma som förra tycker jag. Att jag eller hästen skadas så allvarligt att vi inte träffas igen vid liv. Jag vet inte om jag kommer han någon form av rädsla för att hoppa eller kanske galoppera ute i skogen nu efter Gustavs och mina olyckor eftersom jag inte prövat sedan det hände.

Jag har alltid haft lite respekt för tex. höga oxrar, av någon anledning kanske det kommer att komma fram nu ännu mera efter att det gick så tokigt på sista tävlingen. Att jag får en rädsla pga det, det skulle vara hemskt och det är ingenting som jag känner av nu, men den kan finnas där. 

Men annars är jag nog som alla andra hästtjejor och killar, rädda att förlora min vän på ett eller annat sätt..

10 november 2011

Ledig !

Bästa dagen på väldigt länge måste jag erkänna. Sov hemma hos mamma och pappa inatt, härligt att få sova ensam i min stora säng hihi nae, men det var skönt att komma hem lite. Anledningen varför jag sov hemma var för att Marcus jobbade natt och jag skulle ha utsläpp idag dvs gå upp skapligt. Och då jag sovit så himla dåligt hela veckan kände jag att jag behövde sova ut lite ordentligt och de gör jag bäst hemma.

Hur som helst, utsläppet gick bra. Gjorde mina sysslor sådär extra långsamt som jag gillar att göra dom när jag är ensam. Tvättade Gustavs sår, borstade honom ordentligt och tvättade bort alla fula kissfläckar. Så, nu ser han ut som den riktiga Gustav igen! Gick sedan en 20minuters promenad med honom i paddocken och han var helt galen. Nu börjar han minsann friskna till och blir mer och mer jobbig  att hantera. Idag skulle han trava och bocka och ha sig när vi promenerade - inte okej! 


Massa pussar på min älskling idag ! ♥

Hjälpte sedan Frida att löshoppa Kasper, haha galna ponnyhäst! Fick mig en del härliga skratt åt den där lilla hästen under löshoppningen. Grattis Frida och Kasper på eran 1-årsdag också, finaste ni! :D


När stallet väl var klart, vid typ 12.30 åkte jag hem till mamma och pappa och fikade, måste ju passa på! Unnade mig en riktigt lång härlig varm dusch också innan jag åkte hem till Marcus.


Eftermiddagen har spenderats i soffan tillsammans med min lilla dator. Frida berättade nämligen för mig i stallet att inga av mina senaste uppdateringar synts till. Mycket konstigt, men det förklarar också varför jag inte fått några kommentarer på senaste tiden! Men det var bara att sätta igång och försöka lösa problemet, så nu hoppas jag att detta inlägg syns (samt de andra) annars får jag maila blogg.se och fråga vad som hänt.


Att tillägga - ikväll har jag varit på mitt första träningspass på jag inte vet huur länge. Något typ danspass på Sats och sedan lite gym på de, sjukt kul. Skrattade sönder åt Issa och Malin! Ska prova på Sats nu ett tag istället för Friskis, får se hur de går ;)


Gustav fick  vara naken några timmar idag, ren njutning tyckte sjuklingen! :)

Dag 7

En sak som aldrig får hända .

Det är mycket som inte får hända och en del av de sakerna har redan hänt. Det första är såklart att förlora min vän på samma sätt som jag förlorade Cassiopeia, det vill jag aldrig mera vara med om och det får bara inte hända! Alla svåra skador som innebär att jag och Gustav någon gång kommer skiljas åt är såklart jättejobbigt och självklart får inte det hända.

Men man får vara lite realistisk också. Jag vet att Gurra inte kommer finnas vid mina sida hela livet, någon gång kommer vi gå skilda vägar på ett eller annat sätt - men jag hoppas det dröjer länge innan dess och att ingen av oss behöver lida.Jag vill inte hamna i en sån skada som gör att jag aldrig mer kan rida, eller ännu värre inte ens kunna gå. Det får inte hända. Min familj får inte komma till skada på ett otäckt sett och jag vill inte förlora någon i min närhet, det får inte hända. Men realistisk som jag försöker vara, vet jag att det någongång händer..

9 november 2011

En vecka .

Ja, nu har det gått en vecka sedan olyckan och Gustav har börjat bättra på sig riktigt ordentligt!
Idag hade det inte runnit någonting ifrån såren och svullnaden har börjat sjunka. Det bästa av allt är att han börjar röra sig så himla mycket bättre! Nu böjer han på benet och går. Fortfarande halt, men sån förbättring! Känner mig faktiskt inte de minsta orolig just nu och avvaktar lite med kliniken och röntgen :)


Här är en liten film från idag :)


Dag 6

Beskriv dig själv med tre meningar .

Jag är väldigt målintriktad och ger mig inte i första taget. Jag tycker att jag är väldigt omtänksam och sätter ofta andras välmående före mig själv. Jag har en väldigt kort stubin och irriterar mig ofta på småsaker.Hickstead

Finns inte mycket att säga .

Hela hästvärlden har redan skrivit om det och jag tror ingen gått miste om vad som hänt.
För mig är detta jobbigt, att se händelsen skrapade upp gamla sår som jag valt att lägga åt sidan för att inte må dåligt. Jag är ändå tacksam att SVT visade det som hände och inte klippte bort hela händelsen (ja, vissa delar kunde dom kanske skippat). Men jag tror att det hade blivit mer funderingar bland folk om dom inte visste, nu vet alla och ingen behöver ens tänka "undra vad som hände".


Varför är detta jobbigt för mig då? Jag blev av med min prinsessa på precis samma sett. Enda skillnaden är att Peia var i hagen och inte på tävlingsbanan, samt att jag inte såg händelsen på samma sätt som Eric. Men jag förstår precis hur Eric och alla i hans team känner sig - fruktansvärt hjälplösa.


Min älskade Cassiopeia ramlade ihop i hagen, från ingenstans och dödsorsaken var brustet blodkärl. Det gör att dom knappt hinner känna någonting, allt går väldigt fort och ofta är hästarna redan döda när de träffar marken. Det låter hemskt och der ser hemskt ut. Jag fick på något sätt klarhet i hur min älskade vän försvann ifrån mig och de känns som att några av mina vänner förstår mig bättre nu efter att ha sett denna hemska olycka på TV.


Det känns så tungt att detta ska behöva hända och återigen blir jag påmind om hur jobbigt allt detta är. Det har snart gått 3 år sedan Peia försvann ifrån mig, sen hon lämnade mig utan en förvarning. Detta är jobbigt och ingen ska behöva förlora sin vän på detta sett! :( ♥

Mina tankar går till Eric och alla i hans team som antagligen har en extremt jobbig tid framför sig..

Dag 5

Min klädstil, både inom och utanför hästvärlden .

Inom hästvärlden brukar folk säga att jag är snobbig och alldeles för välklädd/finklädd för att hålla på i ett stall. Jag tycker själv att det är lika viktigt att känna sig fin och trygg i sina kläder, vare sig om det är i stallet, på jobbet eller hemma i soffan. 

Men för att berätta lite mer invecklat hur jag klär mig, först i stallet då. 
Jag har alltid ridbyxor ifrån Kingsland eller Pikeur, helskodda om planen är att rida dressyr och knäskodda eller helt oskodda om planen är annorlunda. Har höga strumpor ifrån Kingsland, tunna eller tjocka beroende på vädret. Stallskor går jag alltid i, jag är jättenöjd med mina svarta med snörning och dragkedja ifrån Shires, supersköna! Sommartid kan jag traska runt i foppatofflor (inte att rekomendera) och på hösten kan jag gå i gummistövlar. På sommaren har jag nästan alltid pikétröja eller skjorta, tycker helt enkelt att det är snyggast och skönast. Undviker helst linne eller tubtopp då det skulle göra väldigt ont på kroppen om jag skulle åka av, dock kan det faktiskt hända att jag kommer till stallet i de ibland. Vintertid har jag väl som på sommaren, piké, skjorta eller polotröja. Antingen har jag en v-ringad tröja över eller en tjockare tröja/fleece. Dunjacka vintertid och shoftshell jacka när det är lite svalare. Mössa eller keps beroende på värdet.

Så om det kallas snobbig stil, ja då är jag snobbig i stallet då. Kläderna ska vara bekväma, är dom snygga dessutom är det ett stort plus! Man vet ju aldrig när kameran kommer fram ;) haha Jag skulle mer kalla min klädstil i stallet, stilren. Jag liksom gillar att matcha..
Utanför stallet..
Svårt, bor mer eller mindre i mina underbara mjukisbyxor ifrån Puma. Använder de onödigt mycket kan jag tycka. Jag vet inte riktigt vad jag har för stil utanför stallet, jag klär mig så som känns bra. Går sällan i vanliga kläder, kanske därför jag har svårt att peka ut en viss klädstil ;D Men jag älskar kavajer, har flera olika och använder de nästan till allt - så snyggt!
Dag 4

Det här är jag bra på .

Jag anser att jag har en ganska bra grundsits och det känns som att jag är ganska bra på att rida många olika hästar. Jag har ofta hjälp vänner osv med att rida deras hästar om det varit något problem eller liknande och det har på nått känts som att det alltid funkat ganska bra. Dvs, jag tycker att jag är bra på att läsa av nya hästar ganska snabbt och förstå lite hur dom ska ridas.


Jag tycker det är jättesvårt att hitta saker som man är bra på för att sedan skriva om dom.. Jag jag tycker att jag tar till mig vad folk säger på ett bra sätt, framför allt tränare. Jag lyssnar och vill hela tiden utvecklas så ja suger verkligen i mig allt för att göra rätt. Ibland kan jag lyssna lite för mycket och glömma min egna känsla, men jag är bra på att lyssna på råd, ofta både bra och dåliga ;)


Jag är bra på att knoppa! haha, jag var knopparen i förra stallet vi stod uppstallade i och kan nog säga att jag är knopparen även på Fursta, iallafall till några (host Frida, host). Men jag älskar att knoppa och pyssla med hästarna, så som knoppning, putsa på dom, inte bara till tävling utan även i vardagen. Vägrar att rida med en skitig häst! Så jag är väl helt enkelt bra på att hålla häst och ryttare snygga!


Då kan jag ju spinna vidare på att jag är bra på att ta hand om min egna utrustning. Smörjer av alla lädersaker efter ridning och tvättar ofta schabrak och lindor då jag anser att svettiga & håriga saker är det äckligaste som finns. Jag är nog ganska pryd vad gäller saker och skulle nog kalla mig själv "ordningskvinnan på prylar" - dock bara i stallet och på mina egna saker ;)Allt ska blänka hos Tess Klintestam!

7 november 2011

Stadsbo .

För stunden iallafall.. Bor hos Marcus sedan i fredags och det känns bra såhär långt. Nu har jag äntligen fått garageplats till bilen och jag var även hemma och hämtade min älsklade röda lilla dator idag, så nu är jag glad! Dock så är internet superdåligt och segt, använder mig just nu av bluetooth via Iphonen, funkar men är segt som sagt. Jag ska alltså bo hos Marcus nu i en månad, vi ska prova på att bo ihop, spännande ;)


Har varit i stallet nu på morgonen och pysslat om Gurkis och hans sår. Han går betydligt bättre än förra veckan, men jag tycker ändå inte att det är så pass bra så jag kan känna mig avlappnad. Så är han inte bättre på torsdag så kommer vi åka in till kliniken för att röntga. Han har iallafall ingen feber och jag inbillar mig att svullnaden håller på att gå ner. Men det rinner fortfarande lite ifrån hans sydda sår och det oroar mig lite - men enligt veterinären är det ingen fara så länge han är feberfri, så jag får väl lite på det. Våra promenader går iallafall lite lättare, vilket känns skönt. Dock har jag ett extremt ridsug att jag snart blir tokig! Vill bara hoppa upp på min fina gråa springare nuu ♥ Jag är så orolig för alla konsekvenser som kan bli..


Nu måste jag dock äta och fixa iordning mig, ska börja jobba kl 16. Skönt med ett kortpass idag, slutar redan kl 20 och idag är jag riktigt sliten, så det ska bli skönt! Mer uppdatering blir det senare ikväll :)Tack Jenny för tipset om BR schabraket, det blir ju verkligen perfekt till lindorna! Så efter nästa lön kommer jag nog klicka hem schabraket. Känner att det inte är någon brådska just nu eftersom det inte kommer till använding på ett tag.

Dag 3

Det här behöver jag träna mer på.

Det finns massor med saker som jag behöver träna på. Jag är en av dom som tror att man aldrig är helt färdiglärd - det finns alltid något nytt att lära och alltid någonting som du behöver träna på.

Men det första som ploppar upp i mitt huvud på saker som jag behöver träna på, är att rida mer på känsla. Den senaste tiden har jag ridit lite för mycket "enligt boken" och därför blir det ofta mycket missar i ridningen. Tex i hoppningen så är jag lite låst om det handlar linjer och relaterade avstånd, ska det enligt boken vara fem galoppsprång, ja då ska jag rida på det också - även om vi kommer fel och bara kan inte få in fem. Helt sjukt, jag vet men det är lite en låsning och jag har svårt att lita på min egna magkänsla.

Så att lita på min egna ridning och magkänsla är väl framför allt det jag behöver träna på mest. Den mentala delen.

En annan sak jag behöver träna mer på är att få tillbaka mitt överliv när jag rider, att vara så pass stark i mage och rygg så jag ska kunna sitta upprät, rida mer med sätet och hålla tillbaka min axlar och inte flaxa med armarna. Jag är väldigt stark i mina ben & händer och rider ofta lite för mycket med benen och blir stum i handen.

Sen finns det som sagt alltid småsaker som jag behöver träna på, tex avstånd och våga rida i en störra galopp till större hinder. Att inte lyssna på allt och alla om vad som är rätt och fel, utan lita på min magkänsla, precis som jag skrev i början :)

 


Att inte slänga mig fram över hindrerna är också en sak som kan tränas mer på!

 


Dag 2

När och varför jag började rida .

Jag började rida på ridskola när jag var 5 ½ år, då satte jag min fot på Hageby Ridklubb för första gången. Men, det var faktiskt inte första gången jag satte mig på en häst.

Jag fick ofta sitta upp på de snälla nordsvenskarna som fanns ute på mormor och morfars land när jag var liten. Snällare hästar fick man nog leta efter! Första gången jag satt på en av dom, var när jag var 8 månader gammal. Totalt orädd var jag och tjatade alltid till mig att få rida totton. Det har jag själv såklart inget som helst minne av, utan detta har jag fått berättat för mig på senare år.

Jag vet inte riktigt varför jag började rida egentligen. Jag lekte alltid med hästar i olika former som liten, målade och ritade hästar som en galning och antagligen så hade jag väl "intresset". Jag vet att när jag hade fyllt 6 år så sa jag alltid att jag någongång skulle ha en egen ponny, han skulle vara vit och heta Milton - och vi skulle vinna allt. Det var inte någonting jag sa en gång, utan mer eller mindre varje dag ett bra tag!

Dock blev det ridskolan för mig från 5½ års ålder tills jag fyllde 15 år faktiskt - utan någon vit Milton
Jag fick dock min första sommarponny när jag var 8 år, den hade vi på mormor och morfars land. Tyvärr var det en jätte elak liten B-ponny som jag alltid ramlade av. Som längst tror jag att jag satt på honom i 13 minuter som max innan jag åkte av och sådär höll det på, varje dag. Jag knäcke både näsa, armar och ben tack vare honom. Någon gång tror jag att vi kom fram till att jag åkte av totalt 56 gånger på honom, bara den sommaren! haha men jag var aldrig rädd och trots att blodet rann från näsan hoppade jag upp igen, "det var ju roligt". Ung och dum!

När jag var 9 år fick jag min första medryttarhäst, en nervig liten arab vid namn Pendue ox (tror han hette så). Han var arab från topp till tå, men det var på honom jag lärde mig extremt mycket, till exempel att du inte kommer någonstans om du inte har tålamod. Denna lilla häst hatade att hoppa, jag minns att jag hoppade av från honom och hoppade hindrerna brevid honom, sprang över bommar med honom. När han tillslut sprang över bommar och hinder med mig brevid så hoppade jag upp och provade att hoppa och tro det eller ej så fungerade det utmärkt! haha 3 dagar i veckan i nästan två år vet jag att jag hade denna lilla häst.

När jag fyllde 10 år, då fick jag min första egna ponny, Ginger.Jag har alltid älskat hästar och ingen av mina föräldrar har ridit eller red på den tiden så det var nog helt enkelt bara så att jag hade intresset, var envis och visste vad jag ville :)

Hur svårt ska det vara

Att hitta ett schabrak i rätt färg!?

Vill ha ett snyggt schabrak till de nya Eskadron lindorna om jag nu ska behålla dom, väldigt osäkert just nu. Vill inte ha ett schabrak som är helt turkost utan skulle helst vilja ha ett mörkgrått eller brunt schabrak med turkost kantband eller passpoal. Men det är supersvårt att hitta något som verkligen är i rätt färg!

Jag har hittat dessa som jag skulle kunna tänka mig. Dock är det svårt att avgöra på bilderna om det är samma blåa färg. Men det kanske ni har koll på? Och vet vart dessa schabrak finns att köpa? :) 

Esperado schabrak, beiget med turkos passpoal. Dock tror jag inte att beige blir snyggt på Gustav. Eskadrons tre olika modeller, brunt med turkos passpoal, hittar det dock bara i allroundmodell och storlek ponny. Eskadron brunt med turkos passpoal, tycker dock den ser grön ut. Men detta tycker jag är snyggast helt klart! Eskadron brunt och turkost, tyvärr hatar jag att schabraket är "randigt" men jag vet att det är rätt färg på schabraket. Anna Scarpati mörkgrått. Tyvärr är passpoalen kungsblå och blir därför för mörk mot benlindorna. HV Polo svart schabrak med turkos passpoal. Superläckert, vet dock inte om den blåa är för mörk men det schabraket är ett "vill ha" i övrigt så vore toppen om det var rätt färg! haha

Här är lite bilder .

Ae, detta är dagens I-landsproblem och jag vill ha eran hjälp - nu! ;)
Jag vill helst ha något av de två högst upp, någon som har koll på färgerna?

Scary

Det ska tydligen vara halloween och skräck tema på våran pay and jump i morgon...


Dag 1

En bild på favorithästen/arna .Ganska så ovisade bilder av någon anledning, inte heller speciellt snygga . Men ändå är de mina favoritbilder på mina älskade favoriter!

Den vänstra är då på min älskade ängel Cassiopeia. Detta var väldigt tidigt när hon kom till oss och hon älskade människor. Kom alltid i full fart när hon såg en och hade man kameran framme blev hon ännu mer nyfiken. Hon var så himla possitiv och glad, alltid! Minns den där dagen som om det vore igår, därför betyder bilden otroligt mycket och blir därför även en favorit.

Den högra är på grodanboll, Golden Poem. Bilden är egentligen ganska ful och har kass kvalité, men han är så himlans söt att jag kan inte låta bli att älska den! Bebisgurra, tror detta är lite mer än 6 månader efter att han kom till mig. Det är inte ofta Gustav har öronen framåt på bilder heller, han är inte lika förtjust i kameran som Peisan var. Så alla bilder där han har öronen framåt blir automatiskt lite en favorit ;) hehe

Så nu fick nu liksom se favoritbilderna på mina favorithästar  - bra va?

4 november 2011

Fredag .

En fredag som kommer gå i ett! Därför unnar jag mig en stund i soffan med datorn i knät och bara ta det lugnt. Har varit i stallet nu på morgonen, tvättat Gustavs sår, gått en 10 minuter i paddocken och tagit ut honom i hagen. Såren såg väldigt fina ut idag och han hade ingen feber, skönt, då kan vi utesluta infektion (i alla fall i dagsläget). 

Ska tillbaka till stallet igen vid 15-tiden, gå en promenad igen med Gustav då han blir mycket bättre efter att han rört på sig. Sen får han gå in och vila i boxen. Det blir en trejde vända till stallet idag dessutom, klockan 18 ska vi bygga bana och fixa allting inför våran Pay & Jump imorgon! Hoppas ni inte glömt anmäla er? ;)

Däremellan ska jag hinna slänga in två tvättar i maskinen, damsuga rummet, äta och köra hem Marcus som just nu ligger och sover. Fullt upp helt enkelt! Ikväll ska jag in till stan, måste sova i stan under helgen då båda bilarna är upptagna och då har jag ingen möjlighet att ta mig till jobbet, så får helt enkelt checka in hos Marcus denna helg :)

Har förberett lite tidsinställda inlägg under dagen, så ni ska ha något att göra! 


Från ridpasset i tisdags, 10 minuter senare låg Gurra & Ja på marken i leran.. 2 minuter efter de var skadan framme..

 


Shopping

Jag som skulle sluta shoppa .

Verkar som en omöjlighet för mig! Idag fick jag hem dessa snygga lindor ifrån Eskadron. Har köpt de begagnat, men tjejen jag köpte dom av har aldrig använt dom, så dom är sprillans nya.Superläckra verkligen, dock har jag inte riktigt bestämt mig än om det är en keeper eller inte. Vill ha ett svart eller mörkgrått schabrak med antingen en passpoal eller ett kantband i samma färg som lindorna, men har svårt att hitta något i rätt nyans. Jag har sagt att jag helst inte vill ha ett helt schabrak i den färgen då jag tror det kan bli lite för mycket på min grålle. Vad tror ni? Och är det en keeper eller ska jag försöka sälja dom? :)

Om ni vet något schabrak som skulle matcha, i dressyrmodell då - tips gärna med länk eller så!

Videoklipp

Halta lotta .

Tänkte jag kunde bjuda er på en liten film på hur Gustav går i dagsläget. Det är absolut ingen rolig video och man (läs jag) lider lite med honom som sagt. Men det är en väldigt stor förbättring om man jämför med igår, vilket känns skönt.

Denna film är alltså filmad imorse påväg ut till hagen när han stått still i boxen hela natten. I eftermiddag nu när vi tog in honom gick vi två varv i paddocken också eftersom han ska röra på sig iallafall 15 minuter / dag och då rörde han sig mycket bättre! :) Såren ser fina ut också, lite rinnigt ur hans sydda sår men så skulle det vara. 

Idag hade han dock jättelite feber och har han det även imorgon så får vi ringa, då det troligtvis kan vara en infektion. Men vi får se imorgon, jag tycker han ser pigg och glad ut i övrigt! Lilla älskade älskling :( ♥

Hästlistan

Många av bloggarna jag läser har gjort denna hästlista/daglista.

1. En bild på favorithästen/arna
2. När och varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Min klädstil, både inom och utanför hästvärlden
6. Beskriv dig själv med tre meningar
7. En sak som aldrig får hända
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vilja byta liv med en dag. Varför?
10. 5 saker du inte visste om mig
11. En låt om påminner om en häst du älskar
12. Min favorit ridsportgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen. I stallet eller annars
15. Varför får hästar och ridning dig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen eller glad
18. En bild jag aldrig publicerat förr
19. Bild på min bäst vän/vänner och varför den/dom är min bästa vän
20. Något jag vill göra
21. Någon jag skulle vilja träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr? Varför?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridningen
1. En bild på favorithästen/arna
2. När och varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Min klädstil, både inom och utanför hästvärlden
6. Beskriv dig själv med tre meningar
7. En sak som aldrig får hända
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vilja byta liv med en dag. Varför?
10. 5 saker du inte visste om mig
11. En låt om påminner om en häst du älskar
12. Min favorit ridsportgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen. I stallet eller annars
15. Varför får hästar och ridning dig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen eller glad
18. En bild jag aldrig publicerat förr
19. Bild på min bäst vän/vänner och varför den/dom är min bästa vän
20. Något jag vill göra
21. Någon jag skulle vilja träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr? Varför?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridningen

Tycker ni detta skulle vara intressant att läsa? Är det något jag ska sattsa på, att dag - för dag skriva om en av dessa saker? Eller är den överskattad, uttjajad och helt ointressant? Vill gärna höra era åsikter innan jag börjar på den, då jag inte orkar sitta och skriva om saker som inte alls intresserar er :) Kommentera gärna din åsikt!

I ridhuset

Och kollar på dressyrträningar. Man blir ju inte lite rid- och träningssugen direkt ;)

Synd bara att det ska vara så jävla kallt i ridhuset! Freddie är inte så förtjust heller, jäkla gnällspik - söt är han iaf i sin nya fina polotröja! :) hihi


2 november 2011

Längtan .

Har varit i stallet nu för sista gången idag. Mamma sa att det hade gått skapligt att ta in Gustav från hagen idag (med Issas hjälp). Det går absolut inte fort, men han går bättre och bättre desto längre han går. Tvättade såren igen nu ikväll och det såg väldigt bra ut! Han är svullen precis vid såren men i övrigt är han pigg och glad, då han som vanligt står och slänger med sin grimma, täcken osv. Ingen feber heller vilket är skönt :) 

Min fina kille. Hatar att se hans smärta, men jag tror det kommer bli jättebra sen när allt är läkt. Tänker fortfarande på allt som kunde hänt och hur lindrigt vi ändå kom udan - man får försöka se allt från den ljusa sidan just nu!

Mamma, världens bästa mamma överraskade mig med något som muntrade upp mig väldigt mycket! Hon har nämligen ringt och bokat tid hos frissan, något jag velat jättelänge nu men känt att jag inte har råd med, tack älskade mamma ♥ (Och Elin, du kommer få ett helvete med mitt hår ;) hihi)


Hur som helst, just nu försöker jag glömma allt det dåliga och längtar istället bort till Thailand. 3 månader sedan sitter vi på planet mot värmen! Ska bli så underbart att komma bort lite, tillsammans med de jag älskar mest. Vi åker på Peisans årsdag, så kommer börja semestern med att tända en minnesballong för min älskling.. Nä, bort med det negativa. Får glädjas åt att jag har min andra fina älskling som stöttar mig otroligt mycket :) ♥

 


Snart är vi där igen!

 


2 november 2011

Har varit i stallet nu på morgonen. Gustavs sår såg fina ut, tvättade av dom enligt instruktionerna. Försökte sedan ta ut honom till hans nybyggda sjukhage, 30min tog det.

Han hade ont och var väldigt stel, vill absolut inte böja benet men det sa veterinären igår att det skulle va.. Led med stackarn :( men väl ute i hagen verkade han nöjd och glad! Mamma håller koll på honom under dagen.

Jag själv återvänder till jobbet idag efter två veckors frånvarande. Känns jobbigt och inte alls kul, dock ganska mycket pågrund av de som hänt nu runt om. Nä.. Känner mig inte alls på humör!

Ska ut till stallet igen ikväll efter jobbet för att tvätta såren o borsta på min älskling!


Ny design

I all denna tråkighet har jag åtminstone fått en otroligt snygg ny design!
Jag är så nöjd med den och den känns verkligen "tess" när jag ser den. Verkligen älskar den! Dock är det inte jag som lyckats såhär bra själv om ni nu tror det ;)
Tjejen som fixat denna underbara design heter Evelin och henne hittar ni här.
Tusen tack Evelin, jag är som sagt supernöjd!


Vad tycker ni? :)

1 november 2011

Denna dag blev inte riktigt som jag hade tänkt .

Jag red ut på Gustav tillsammans med Frida och Kasper samt mamma som promenerade med oss. Gustav var på tå redan från början men så fort vi hållt igång lite lugnade han ner sig. Vi travade och galopperade på en väldigt mjuk stig och han kändes pigg men väldigt fin! När vi skulle vända tillbaka på samma stig händ det. Vi galopperade och Gustav kändes så himla på så jag lättade tygeln lite och 3 sekunder senare låg vi på marken.

Han halkade omkull, benen bara försvann. Vägen kanske var lite väl hal för att galoppera på egentligen, men det gick ju bra första gången så vi tänkte inte mer på de. Så det var absolut inga dumheter eller någonting som orsakade att vi gick omkull, det blev bara för halt helt enkelt.

Tyvärr valde Gustav att inte stanna kvar denna gång, trots att Kasper stod bakom. Istället satte han igång i full sken över gärdet påväg hem. Dock tog han vägen ut på asfaltsvägen istället för att snedda över andra fältet och där hände olycka nummer två. Han kom i sån fart att han gled omkull i asfalten i en kurva, ner på arslet och hela högersidan uppskrapad. Sedan fortsatte han i full sken på vägen till stallet..

Som tur var fanns både Issa, Maria och Tina i stallet, så jag ringde till Issa direkt och sa att hon skulle ta emot honom när han kom. Frida travade hemåt med Kasper medans jag och mamma blev hämtade med bil av Roger. Väl framme i stallet var Gustav ordentligt chockad, svettig och vi förstod alla ganska snabbt att han behövde sys i höger fram-armbåge. Ringde till veterinären som kom ut 3 timmar och 40 minuter senare (!). Lovar att det var en lång väntan och Gustav fick bara mer och mer ont.. Aldrig lidit med min älskade häst så mycket :(

När veterinären äntligen kom tvättades alla sår rent och ja, det fanns ett par sår att tvätta.. Det stora djupa såret fick sys med sju stygn på utsidan och 4 på insidan. Det kunde blivit så mycket värre! Han kunde gått omkull så hårt på asfalten att han brytit både nacken och benen eller en bil hade kunnat befinna sig på vägen i just den sekunden och han hade kunnat blivit påkörd.. Eller att tyglarna eller gramanen som jag hade kunnat fastna i benen på honom.

Domen blev, liten sjukhage 14 dagar med skrittpromenader till hands 15 minuter / dag (jag får skritta barbacka nästa vecka om jag vill, men han kan inte ha sadelgjord). Han ska äta Metacam i 5 dagar och vi ska tvätta alla ytliga sår dagligen (om de varar och ser skitigt ut). Stygnen ska tas bort om 12-14 dagar beroende på hur allting ser ut. Efter att stygnen har tagits bort kan vi veta mer om hur allting blir, men det ser väldigt bra ut.

Jag är bara så otroligt tacksam! För det första att det gick så pass "bra" som det ändå gjorde, både med mig och häst. Att det fanns folk i stallet som kunde hjälpa till med allting. TACK ALLA NI SOM VARIT INBLANDADE IDAG! ♥ Det är bara jobbigt att detta kom nu , det är ju för fan bara 2 veckor sedan vi gick omkull förra gången!!


(Jag mår bra. Slog i den andra sidan denna gången, så nu känner jag mig jämn ;), nävars men lite om här och var men leran var snäll och mjuk denna gång)

I väntan på veterinär.. :( :(

img_6123 (MMS)

I väntan på veterinär.. :( :(