30 september 2011

Äntligen hemma i min lilla soffa!
Ännu en av mina lediga dagar som gått i ett och jag känt mig allt annat än ledig. Men har några dagar kvar på ledigheten så ska inte klaga.

Sådär lagom bra att jag fått tillbaka min Iphone, är helt beroende av Wordfeud, galet! Det tråkiga är att jag är riktigt ofantligt dålig på det också så alla jag spelar emot vinner överlägset haha hur som, kul är det iallafall och riktigt beroende-framkallande. tessklintestam om någon vill ha en dålig motspelare, jag ställer upp!


I stallet blev det rakning av lilla grå som fär övrigt fick sig en fin snyting av Lissie i samband med insläppet så han skrapade upp ett fult brännsår då han sprang emot väggen.. Inte så snyggt, men som tur är verkar han inte ha ont eller så av det. Han var duktig och raka, precis som alltid! Tyvärr sjunger min maskin på sista versen nu och jag har verkligen inte råd att köpa ny just nu. Någon som vet en billig och bra maskin, helt utan sladd? :)

Efter rakningen blev det en skrittur ut i kvällsmörket tillsammans med Frida och Kasper. Imorgon är det dags för det stora äventyret.. Det går som det går helt enkelt!


Iphonen är tillbaka!

Äntligen har jag fått tillbaka min älskade Iphone! Han har varit så extremt saknad min lille vän.. Det första jag laddade ner var såklart den nya Blogg.se appen, hur bra är inte den?! Äntligen kan man blogga ordentligt, även från telefonen! :)

På tal om ingenting så blir det stallet i eftermiddag. Tänkte jag skulle raka Gustav, sen ska han nog få sig ett bad också. Hoppas på att kunna rida på fältet, men får vi inte det så blir det skogen :) Hörs ikväll!


28 september 2011

Då var alla schabrak sålda, så ni kan sluta buda :)
Tack för stort visat intresse! Vi får se vad som ska säljas härnäst, det finns alltid något jag vill bli av med ;)
Kingsland Springfield jackan finns kvar och jag har även en marinblå Kingsland dunväst som jag är lite sugen på att bli av med om någon skulle vara intresserad, maila isåfall. 


Idag har jag spenderat hela min dag på jobbet, dvs ICA Spiralen. Har varit smått kaos, som vanligt på onsdagarna. Av någon anledning är vi alltid sjukt underbemanade på onsdagar och idag var inget undantag! Chefen hade tabbat sig totalt och satt på schemat att vi bara skulle vara 3 st efter kl 18 (fram till 21), helt galet då vi brukar vara minst 4 och ofta 5. Men vi tog saken i egna händer och ringde in en av dom anställda på två timmars arbete så det löste sig :) Jobbet har i övrigt gått bra, trots extrem magvärk. 


Det betyder att jag varit stalledig idag. Ibland kan det vara skönt, som idag när jag haft sådan magvärk. Men annars brukar jag faktiskt inte uppskatta mina lediga stalldagar då stallet är min avkoppling. Älskar att vara i stallet, speciellt på morgonen! Men imorgon ska jag dit imorgon igen, redan kl 07.30 ska jag infinna mig i stallet då det väntas träning för Marie 08.30 för att sedan åka till jobbet klockan 12 och jobba fram till 21. Har en känsla av att jag kommer vara rejält sliten imorgonkväll, så nu blir det sängen! Gonatt med er :)


Tänk vad min fina Gurka utvecklats bara sen förra sommaren! :)

Sharpman på Fursta

Den 29-30 oktober kommer Sharpman till vårt ridhus på Fursta Gård för att prova ut sadlar, både nypassning och kontroll av din befintliga sadel.
Är du intresserad av att komma till oss för att låta Sharpmans personal hjälpa dig och din häst med att skaffa ny sadel eller kolla hur din nuvarande ligger, kontakta Sharpman!

Tel 0142-72222, bör bokning, info och priser.
Ett super tillfälle för dig som vill slippa åka långt och få prova sadel i ett stort ridhus!


Ang. försäljningssakerna

Det blev visst lite krig om schabraken ;) så uppdaterar er lite fort från Marcus iphone.. Det BRUNA settet ligger just nu på 355kr , det GRÅA på 400kr, EQUILINE schabraket 450kr, täcket o jackan ligger på utgångspriset. Du har chansen till ikväll att lägga ditt pris sen är de slut. Vill/behöver bli av med sakerna så är glad om allt går fort ;) vill du nå mig under dagen med bud nås jag enbart på mobilen via sms då jag jobbar, 0709 79 59 19. Skriv namn, bud o produkt :)

Pay & Jump

Nu är det dags igen! 

Stall Fursta välkomnar alla ryttare och hästar till vår Pay N' Jump lördagen den 5 november med start kl 10,00.

Ta chansen att träna banhoppning under tävlingsmässiga former, varken grönt kort eller licens behövs. All ridning sker på egen risk och det är självklart obligatoriskt med godkänd hjälm.
Alla som vill får givetvis hjälp att komma runt banan och ingen kan bli utesluten.

Höjder från 20 cm till 110 cm.
Kostnad: 60:-/klass och rosett efter felfri grundomgång!

Banhoppningen hålls i ridhus 20x60m. Framhoppningen sker på ridbanan 20x60m om vädret tillåter, annars hoppar vi fram på något av hindrena i ridhuset.

Cafeteria kommer att finnas hela dagen!
Anmälan skickas till stallfursta@gmail.com, ange ryttarens och hästens namn, höjd/er och ditt telefonnummer. 

Sista anmälningsdag är den 2:e november
Vi kommer bara att ta emot 150 starter för att underlaget på parkeringen ska hålla!


Har du några frågor går det bra att ställa dem här på facebook, här i bloggen eller ringa/sms:a Frida Örnborg 076 31 40 440.

För mer information, besök vår hemsida www.stallfursta.se.


HJÄLP TILL ATT SPRIDA DETTA OCH BJUD IN ALLA ERA VÄNNER SOM KAN TÄNKAS VARA INTRESSERADE!
Välkomna önskar vi på stall Fursta!

Skiljsmässe-dags

Nu är det dags att skiljas åt *buhuu* :(
Seperationsångest deluxe, men måste rensa lite nu..

Alla sakerna säljes endast till det pris som står alt. bud, men ej billigare!
Alla sakerna är i mycket gott skick men tvättas innan det skickas, köpare står för frakt.
Är du intresserad MAILA eller kommentera med Mailadress, "brevvänner" är jag inte intresserad av.


Schockemöhle allroundschabrak med öronhuva.
Brunt med beiget kantband och beige logga.
Som nytt, huvan endast använd en gång!
Storlek full. 300 kr för schabrak & öronhuva.Schockemöhle allroundschabrak med öronuhuva.

Grått med silver/ljusgrått kantband och silverlogga.
Som nytt, huvan endast använd en gång!
Storlek full. 300 kr för schabrak och öronhuva.
Equiline dressyrschabrak.
Beiget med ljusblå passpoal och brunt kantband.
Väl använt men otroligt välskött, inte en enda ful reva på!
Storlek full. 350 krSchockemöhle fleecetäcke.
Grått med en ljusgrå och en orange passpoal, orange logga.
Superfint täcke som endast är provat! Dvs, aldrig använt!!
Storlek 145 cm, byter mer än gärna mot ett 155 cm  annars 800 kr.
Kingsland Springfield softshell jacka.
Turkos, supersnygg, inte använd senaste året (inköpt 2010).
Stolek Small, nypris 1200 kr. Säljer för 800 kr, då i mkt fint skick!

26 september 2011

Ledig idag och ändå känns det inte som en ledig dag. Har så himla mycket inplanerat hela dagarna att jag inte ens hunnit tvätta än! Så himla dåligt, så blir att sätta klockan imorgonbitti, för tvätta måste jag verkligen göra.

Var väldigt långsam i stallet idag, var riktigt trött. Men dressyrträning för Marie stod på schemat idag, äntligen. Gustav var en riktig latmask idag, kanske dags för havre snart iallafall? ;D haha hur som helst så kändes det trots det riktigt bra! Han låter mig komma ner i sadeln mycket bättre nu och jag sitter riktigt bra stundvis vilket är otroligt roligt. Vi jobbade mycket med att få loss vänstersidan idag då han gärna låser sig lite och lägger sig lite till höger istället. Men vi fick till det och det kändes bra som sagt! Mycket övergångar idag då det ingår mycket övergångar i dressyrprogramet vi ska rida på tävlingen.

Jobbade även lite öppna, skänkelvikningar och förvänd galopp. Det var verkligen välbehövligt med en träning idag då vi fastnat lite, men idag fick jag verkligen till det som varit svårt så det var skönt. Träning på torsdag igen, dressyrdebuten närmar sig och jag är skitnervös ;D hahaHar spenderat en timme på stan med Marcus idag också, köpte födelsedagspresent till honom så han är nöjd. Jag hittade en klocka som jag vill ha. Funderar om jag ska köpa den imorgon på rasten ;D haha kostade bara 169 kr.. Nu har jag uppdaterat så mycket här på bloggen så nu är jag helt slut! Sängen väntar..

Clinic Maria Gretzer & Patrik Kittel

Som sagt, den absolut bästa clinic jag varit på, någonsin! 

Maria började clinicen genom att rida sin egna 5åriga hingst, där hon visade hur hon värmer upp sina hästar. Hon poängterade att vi svenskar är ganska lata med framridningen och gör ofta framridningen till något oviktigt. Maria sa att det inte spelade så stor roll vart hästen hade sin nacke, huvudsaken var att du jobbade framåt och fick hästen att aktivera dens bakben, då skulle hästen automatiskt böja på nacken framöver. 

Hon hade alltid ett tänk med att rida från punkt till punkt och göra sina vägar väldigt tydliga. Att trava runt, runt, runt var väldigt oviktigt för Maria. Traven skulle aktiveras i varje varv, om det så var med en ökning, minskning eller övergång så skulle det hela tiden hända något. Hon var även noga med att alltid hålla sig lite innanför spåret så hästen inte lägger sig mot sargen och vi ryttare blir lite lata med yttersidan. Maria gjorde inga onödiga byten i galopparbetet utan jobbade först hästen varm genom övergångar, tempoväxlingar och hon red nästan alltid i trepunktsits och satte sig bara ner i sadeln några språng för att "känna av". Hon gillade att rida sina hästar i förvänd galopp då det stärker hästen otroligt mycket och det kan vara nyttigt, även för en hopphäst att kunna.

Under sin hoppning använde hon sig ganska mycket av galoppbommar och allting såg så himla enkelt ut! Hon hoppade väldigt sällan högt på sina hästar, men jobbade ofta med bommar och cavaletti i så som banor och bara enkla två bommar på marken.

Maria hoppade även upp på en häst som hon aldrig suttit på förut och hon fick beskrivningen innan av hästen att den var; "otroligt känslig för sporrarna, hade lite smått damp och var lite tråkig på marken". Maria kommenterade ganska fort när hon ridit den att den mer eller mindre var skänkeldöd och att inga hästar är dumma. Det hon menade var att man måste vara noggran med vad man vill och vara tydlig i sin ridning och med en ordentlig framridning kommer även bakben, rygg och nacke till rätt läge. Inga hästar är dumma! Hästarna är motorn och vi är deras hjärna, däremellan måste kommunikationen fungera (alla passar inte med alla var både Maria & Patrik tydliga med). Vi måste våga tro på oss själva OCH våra hästar för att våga komma framåt.

Patrik var helt fantastiskt rolig att titta och lyssna på! En ny idol haha även Patrik var extremt noga med sin framridning och poängterade att man inte ska övergå från en gångart till en annan om den första gångarten inte fungerade. Dvs, funkar inte skritten kan du inte börja galoppera. När han travade fram sina hästar behövde den inte vara 10-mässig utan kunde se slö och tråkig ut, sålänge hans hästar var avslappnade och harmoniska på halvlånga tyglar. "Glassa" behövde han inte göra på framridningen, utan det skulle han göra på tävlingsbanan. Det kändes som att Patrik hade kunnat rida vilket häst som helst! Patrik hade ungefär samma tänk som Maria med framridningsarbetet och red mycket innanför spåret, jobbade hästarna på medellinjen för raktriktningen och övergångar, tusentals övetgångar

Patrik var väldigt noga med att hästarna ska ta hjälperna framåt och bakåt. Man ska inte behöva sparka igång en häst med tio sparkar och spö, hästen ska gå fram direkt och lyssna när jag säger "ptroo", jag ska inte behöva dra i tygeln. Efter ett tag kommer hästen lära sig hans signaler och på så sätt behövde han aldrig rida sina hästar med spö och de var inte skänkeldöda eftersom han bara använde skänkeln bestämt en gång när den behövdes. 


Både Maria och Patrik gjorde tex. galoppiruetter på en hand. Varför? De poängterade att det inte ska behövas ridas med några händer, hästarna ska lyssna på dina skänklar och din vikt, din hand ska endast finnas till för att korrigera små misstag. Vi vardagsryttare säger ofta att våra hästar är hårda i handen osv. De ska ridas mer framåt och med mer ben, vi lägger aldeles för mycket fokus på händer och antalet kg i händerna. 


De båda ryttarna var även överrens om att hästarna ska kunna ridas på vilket underlag som helst, hårt, mjukt, terräng osv. Självklart går våra hästar sönder om de inte får variera underlag. Tex, sitter jag och rider min häst på mitt fantastiska mjuka underlag hemma och kommer ut på en tävling där det är hårt underlag så är det självklart att min häst kommer få ont i benen. Vilket jag anser är sant! Kul att höra var det också när Patrik berättade att han ofta rider ut sina hästar och låter hans dressyrhästar verkligen vara hästar. Han sa att ofta anser vi att våra hästar är porslinshästar- och då går de sönder. 

Dressyrhästen ska klara av att gå på en bana där publiken pratar, skrattar och aploderar. Och det roliga var att de två dressyrhästar han red under clinicen (som han aldrig suttit på innan) klarade av detta fint, mycket pga hans otroligt lugna och fina framridningar. Han var så sjukt inspirerande att jag blev helt slut i huvudet då det var otroligt mycket att ta in!! :)

Även om Patrik tex vann under Falsterbo dressyrn så letade han på någonting som han kunde jobba mer med. Han sa att jag kan aldrig vara heltnöjd, även om jag fått 72%, så är inte det 100%, det han menade var att vi kan alltid bättre om det så är på LB nivå eller MSV nivå så finns det alltid något vi kan jobba på och vi måste våga tro på det. Frågan om hur de båda kunde bli så bra och framgångsrika? Hårt arbete sa båda två, arbetar du hårt kommer du framåt.


Har tre lite halvdåliga filmklipp, filmade med mobilen från clinicen. Tänkte att ni får se dom så får ni se lite av de ja fick se igår. Jag rekomenderar verkligen dessa två på en clinic. Så mycket humor samtidigt som det var allvar så var det inspirerande, lärorikt och otroligt roligt! Jag säger bara WOW om denna clinic..25 september 2011

Utsläpp på morgonen i stallet, gick väldigt smidigt då alla mer eller mindre hade tagit ut sin egna häst. Issa och jag gjorde våra två små snygga dressyrnissar extra snygga för dagen med vita lindor och allt. Fotografering stod på schemat!

Vi hade tänkt rida på åkern, men vi visste inte riktigt om vi fick det så vi gick ner till sommarhagen då två andra hade ridit där dagen innan. Såhär i efterhand fick vi veta att vi inte fick rida där, men de visste vi ju inte då.. =/ Hur som så red vi inte sålänge, kanske max 20 min, bara för att få lite snygga bilder. Måste säga att mamma lyckades väldigt bra! :)

Tyvärr förstördes alla mina bilder pga att mitt dressyrschabrak åkte fram och låg för långt fram, gissa om jag blev besviken! Extra tråkigt eftersom själva ridningen kändes väldigt bra. Men, det kommer förhoppningvis fler gånger och då ska inte detta schabrak ligga på hästen vill jag lova! Glad är jag iallafall eftersom hästen kändes underbar!


Ser ni schabraket? :( Ser ju ut som jag sadlat jättelångt fram typ.. Sååå tråkigt! Förstör alla bilder!

Efter ridningen åkte jag, Issa och mamma till Ekängen för att kolla på Alexandra och Jessica. Tyvärr hann vi bara se Alexandras avslutande uppridning typ haha men lite fick vi ju iallafall se! Jessica och Clintan från stallet skötte sig riktigt bra denna dag och red ihop 62,34 % och har därmed ett kval klart till MSV B, grattis Jessica, jättebra ridet!! 


Blev sedan clinic på VRF för Maria Gretzer och Patrik Kittel (mer om det i eget inlägg), kan bara säga att det var den absolut bästa clinicen jag varit på i hela mitt liv! Fasiken så bra det var och åkte därifrån full med inspiration och glädje! :D

Dagen avslutades med stallmöte och sedan ostbågar i soffan med min älskade :) Effektiv söndag!

24 september 2011

Lördagen som var full med äventyr! thihi
Mamma och jag hämtade upp Frida vid 9-tiden och tog rallybilen mot Jönköping och Charlies Häst & Hund. Dom hade ju deras årliga höstrea med upp till 70 % på utvalda produkter! Resan dit gick bra och det var inte alls så svårt att hitta dom vi trodde, fort gick det dessutom. Såhär i efterhand är jag glad att vi åkte på lördagen och inte på fredagen, för det hade varit kaos under fredagen. Fullt med folk och kaos i trafiken, så pass att till och med Polisen hade fått komma dit och korrigera både bilar och gäster- GALET!


Gick runt ett tag och suktade på väldigt många fina saker, men jag hade bestämt sedan innan att det enda jag skulle ha var ett par svarta boots. Så jag kände mig väldigt duktig då jag inte shoppade någonting onödigt! :) Tyvärr fanns inte bootsen i rätt färg eller storlek så Gustav fick istället ett supersnyggt fleecetäcke ifrån Horsewear med Charlies logga på för ynka 299 kr! :) Dessutom fick han av sin andra supersnälla mamma ett 200 g övergångstäcke från Charlies egna kollektion för 399 kr, superbilligt och jättebra passform! Vi tackar mammsen för det. Jag passade även på att köpa nytt torrschampo samt sadeltvål dvs behövliga saker.


Horsewear fleecetäcke med Charlies logga stl 145 cm , 299 kr.


Charlies övergångstäcke 200 g fyllning stl 155 cm , 399 kr.

Har ingen bild på sadeltvålen och torrshampot, men tror det var 149 kr resp. 229 kr.


Träffade även butikschefen, Nettan som verkligen var hur gullig som helst!! Iofs så var all personal jättetrevlig och väldigt hjälpsamma så inte för den delen, men Nettan var verkligen kanongullig! Fick även en liten present som alltså kommer lottas ut i en bloggtävling framöver. Ett supermega fint pris som jag mer än gärna hade tagit själv! :) Håll utkik framöver, bara lite regler som ska fixas innan det lottas ut.Påvägen hem ifrån Charlies blev det ett stopp på MAX för lite lunch för att sedan stanna till på Sharpman. Fyndade min fina drömullväst ifrån Kingsland för halva priset! :D Superglad blev jag, även om den inte var grå som jag hade önskat. Tyvärr insåg jag när jag kom hem att den var lite förstor, men den får funka! :) Köpte även ett par ridbyxor ifrån Pikeur i softshell material med fodring som jag kan ha i vinter, verkligen ett par ridbyxor jag kan rekomendera! Supersköna, snygga och till väldigt bra pris, du håller dig iallafall varm i vinter vill jag lova. Till slut köpte jag även en softshell jacka från Equiline på impuls som jag idag har ångest över. Vet inte om jag ska behålla den eller inte.. Den är sjukt snygg och helt i min smak egentligen, men jag vet inte riktigt när den ska användas? Så får se om det blir en keeper eller inte!


Pikeur softshell ridbyxor grå med fodring 1800 kr .


Kingsland ullväst till halva priset!! 239 kr .


Equiline softshell jacka 1500 kr - behålla eller inte!?


Passade även på att fråga Sharpman vart mitt bruna Equiline schabrak tagit vägen som jag lämnade in i maj. Men det hade dom inte en aning om, som vanligt. Och de skulle kolla vart det var och ringa idag måndag, vilket de inte har gjort. Så jag antar att dom slarvat bort de och då ska jag fasiken ha ett nytt! Har betalt 800 kr för schabraket och 500 för öronhuvan och nu helt plötsligt finns det inte? Nä, de är för dåligt tycker jag faktiskt. Jag lämnade in det i maj och det är oktober nu, det tar inte 5 månader att skicka det till Equiline och tillbaka till Sharpman..Hur som, till stallet och fixa allting fort sen avslutades dagen med kräftskiva här hemma med familj och släkt. Hur mysigt som helst! Tur att man är så himla bekväm i sin släkt som vi faktiskt är med varandra :)

23 september 2011

SÅ! Nu sitter jag äntligen framför datorn och har tid för mig att skriva, underbart. Har massvis med roliga saker att berätta om, men tänker inte ta allt i ett inlägg då det kommer bli för mycket. Därför blir det dag-för-dag inlägg precis som vanligt!Vi börjar med fredagen!
Spenderade förmiddagen i stallet där jag även gjorde min sista fotografering för denna gång. Det är så att jag fotat alla i stallet till våran nya hemsida och jag är verkligen SÅ himla nöjd med bilderna! Är du nyfiken kan du titta på bilderna här och under fliken "Vi i stallet". Hemsidan ser redan mycket proffsigare ut när alla har likadana bilder. Kom på nu att jag har stallägarna kvar samt några mammor, men det är lätt fixat hihi. Red lite lätt på min vita springare som skötte sig fint -som vanligt nu förtiden. 

Jobbade sedan en timme åt min fina vän Maria, mellan 18-19, så hon kunde åka hem till Stockholm med tåget. Gick väldigt fort och det kändes lite smålöjligt att komma in och jobba en timme ;) Blev sedan lite födelsedagskalas hos Jonte med mina andra fina vänner. En supertrevlig kväll som avslutades på Hugo, nyktert! Jag måste bara skryta med att jag är tillsammans med den absolut snyggaste, trevligaste och duktigaste bartendern på Hugo ♥

En helt underbar fredag med andra ord och jag är så himla tacksam för mina underbara vänner som jag får tillbringa denna underbara tid med - ni är fantastiska, allihopa!


Dressyrheeesten

Hinner inte skriva nu, utan gör det när jag kommer hem! :)
Men bjuder på fyra bilder sålänge så ni har något att dregla över ;)
24 september 2011

Fy, jag är helt slut även idag!
Har varit på ett riktigt äventyr idag och är totalt slut nu så orkar faktiskt inte med någon uppdatering! Men en sak kan jag lova er som kommer bli väldigt rolig, nämligen en bloggtävling närmar sig!! :) Så håll utkik framöver. Lovar er uppdatering imorgon (hoppas jag hihi) annars får ni helt enkelt stå ut tills måndag, men tror jag hinner imorgon!22 september 2011

Ber verkligen om ursäkt för min urdåliga uppdatering! Men denna vecka har jag faktiskt jobbat ganska hårt och haft otroligt mycket att göra, så har inte riktigt haft orken, eller tiden för den delen. Men nu är jag ledig över helgen, så kanske har lite tid övers till bloggen :)


Kul förresten att det ramlade in lite nya veckans bloggare deltagare! Nästan alla som anmäler sig kommer få vara med som "veckans bloggare", så håll ut bara -någon gång kommer även du att få vara med. Ska försöka ta tag i att fota resten av min utrustning också till "ur min garderob", samt kanske lite nya ridövningar. Tacksam för lite förslag på vad ni vill läsa om!


Gustav känns ganska bra nu. Jag har lite problem att sitta ner i dressyrsadeln fortfarande, men lite bättre är det trots allt! Vi jobbar vidare, dressyrdebuten närmar sig med stormsteg och jag är redan nervös haha Har hoppat lite styrka på honom nu och han känns faktiskt jättefin! Har ett otroligt tävlingssug, men ska försöka att hålla mig borta och bara träna så vi är i toppform till nästa år :) Han har gått ganska hårt det här året så det är nog bara bra för honom att det mer eller mindre är slut på tävlingssäsongen för hans del! Min fina kille ♥ Tråkigt nog börjar ju inomhus säsongen nu och det gör att det kommer bli betydligt mindre bilder än vad det varit, supertråkigt. Men kanske desto mer film? Återstår att se ;)


NU ska jag faktiskt sova! Måste tvätta och städa imorgon innan stallet. Sen blir det stan en snabbis och jobbet en timme åt Maria. Sen ska jag faktiskt på lite födelsedagsfirande, ska bli kul att träffa alla igen :) Sen ska jag faktiskt till Charlies på lördag på deras höstrea :D wiiie längtar! haha 


Jag och min älskade knas ♥


Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 38


- Ditt fullständiga namn?

Moa Zalar


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
Jag är 21 år gammal och ridit sedan jag var 3-4 år gammal. 


- Vart i denna stora värld bor du?
Jag bor i Karlskrona


- Din sysselsättning om dagarna?
Den lilla tid jag inte är i stallet pluggar jag på Blekinge Tekniska Högskola, studerar ett samhällsprogram med psykologi och pedagogik som huvudämnen. Extrajobbar även som servitris.


- Vad har du för häst eller hästar?
Jag har en 6-årig valack som ursprungligen kommer från Belgien. Han är e. Thunder van de Zuuthove och ue. Capital. Han kallas för Sigge men det fullständiga namnet är Filini van de Boslandhoeve.


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Jag hoppar och tävlar! :)


- Vad har du för mål med din ridning?
Då jag har en ganska ny häst så vill jag först och främst lära känna honom och mitt första mål är att han ska gå 130 :)


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Mitt favoritmärke på ryttarutrustning är helt klart Kingsland. Till hästen får jag nog säga Dyón och Rambo :)


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Främst min målmedvetenhet. Jag älskar ridning och vill detta vilket gör mig motiverad.


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Jörgen Larsson är en av dom absolut duktigaste ryttare och tränare jag träffat!


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Jag gillar att tävla på min hemmaklubb Karlskrona- Lyckrå Ridklubb. Men en annan stor favorit är Karlshamns inomhustävlingar. De har välstrukturerade tävlingar och bra underlag. Utomhus gillar jag Snapphanarna. Anledningen är främst för att det genom åren gått bra där ;)


- Ditt bästa tävlingsminne?
Mitt bästa tävlingsminne är min debut i 130 med min förra häst. Jag red då med i Karlskrona- Lyckås div.1-lag. Vi hade placerat oss i alla deltävlingarna och i finalen debuterade jag 130 med bara ett nedslag. Känslan sitter fortfarande kvar i kroppen!


- Din största vinst?
Min största vinst är när jag klarat något jag haft problem med under en längre tid. Något som satt spöken i hjärnan på mig.


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
Våra bra sidor är att vi båda är träningsvilliga och gillar att ta i. Sigge är också väldigt förlåtande och cool. Mina sämre sidor är att jag är för noggrann och har höga krav.


- Hur länge har du bloggat?
Den blogg jag driver nu skapade jag i januari 2011. Innan dess hade jag en annan blogg i några år.


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?
Min systers blogg är min absoluta favorit :) Den bör ni definitivt besöka http://alvazalar.blogspot.com


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
I min blogg får ni följa med mig och Sigge genom en helt vanlig vardag för en ryttare. Jag skriver om allt från mina träningar till utrustning och smarta idéer. Jag älskar att shoppa och detta märks i bloggen. Ni ska läsa min blogg för att det jag skriver kommer från hjärtat, är ärligt och samtidigt lättsamt. Läsarna får följa med oss i en vanlig vardag med både uppförsbackar och nedförsbackar, precis som det är för alla ryttare :)- Min kommentar om bloggen - moazalar.blogspot.com
Jag har inte följt bloggen mer än ett par dagar så änsålänge kan jag faktiskt inte skriva så mycket om bloggen. Men överlag har jag väldiga problem med blogspot-bloggar då jag tycker de ger ett tråkigt intryckt. Men jag gillar Moas häst och därför fortsätter jag att följa den ett tag till! Ofta är inläggen ganska korta, men helt okej läsmässigt. Som sagt, så har jag inte följt bloggen så länge så gå in och kika vad du tycker helt enkelt! :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress19 september 2011

Jobb 12.00 - 19.30 idag, gick faktiskt ganska fort. Har bara två arbetsdagar kvar denna vecka, ganska så skönt faktiskt. Har en hel del inplanerat i helgen så det passar fint med lite ledighet!

Tog stallet nu ikväll då jag tog kvällsfodringen åt Jessica. Kände mig trött i kroppen, har ju åkt på den där jäkla förkyldningen igen så kroppen är inte som den ska. Hur som helst, valde att pyssla om min lilla Gurka ordentligt istället. Ryktade honom ordentligt, han är så himla fin i pälsen nu! Dock är det snart dags för en rakning.. Hur som, oljade in hovarna precis som vanligt men borstade egenom svansen idag så han blev lite extra fin! hihi borstar ju bara egenom svansen när den är nybadad i annat fall. Han blev fining! :)

Skönt för honom att vila idag, imorgon ska vi ut på vägarna och busa lite. Bäst att passa på innan vintern kommer ;)Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 37


- Ditt fullständiga namn?
Julide Yoldas


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
Jag är 14 år och har hållit på med hästar sen jag var 4 år.


- Vart i denna stora värld bor du?
Lundby i Norrköping!


- Din sysselsättning om dagarna?
Tyvärr är jag ju i skolan den största delen av tiden, annars i stallet!


- Vad har du för häst eller hästar?
Jag har en C ponny vid namn Cadfach Rhufeinaidd men vi kallar honom "Råbert". Han är 8 år. Tävlat upp till LA+5 (105cm).


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Myser i stallet, tränar och tävlar! :)


- Vad har du för mål med din ridning?
Att ha så kul som möjligt, alltid en bonus att klättra högre och högre upp i klasserna!


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Måste ju vara Kingsland och John Whitaker.. Anna Scarpati också!


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Jag ser allting som övningar, går det dåligt på en tävling tex så lär jag mig av misstagen. Övning ger färdighet.


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Måste vara Jessica Kürten. Hon är ödmjuk och tänker på sina hästars bästa, tycker om att ha kul, bra händer och sits enligt mig!


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Ölands RF måste jag säga då, mycket trevlig tävlingsplats med trevlig personal!


- Ditt bästa tävlingsminne?
4:a plac i min första LA och första vinsten med Råbert.


- Din största vinst?
Min största vinst är Råbert :)


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
Vi båda är väldigt försiktiga, vi tar liksom inte massa risker som är "farliga". Båda är rädda för ormar, Haha!


- Hur länge har du bloggat?
Sen 2009!


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen?
Johannagrant.se, grymt bra blogg! Självklart tesskliintestam.blogg.se också!


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
Man får läsa om våran utveckling tillsammans, fram och motgångar.  Träning, tävling, outfits och mycket mer! Ni ska läsa min blogg för att ni ska se och följa utvecklingen, för att min lilla ponny är grym! Jag är också ganska grym ;)- Min kommentar om bloggen - juulideyoldas.blogg.se
Julide är en bra gó tjej! Har inte följt hennes blogg speciellt länge, men vissa inlägg tycker jag är riktigt bra. Julide är ofta ganska kortfattad i sin blogg och ofta är det mer bilder än text (inte mig emot). De inlägg jag inte gillar i Julides blogg är när det enbart står "vila" i inlägget haha dvs typ en dagens ridpass inlägg fast ponnyn vila. Så mitt tips Julide, utveckla! Vad gjorde du istället, borstade och myste länge osv, gör även de inläggen lite mer intressanta! :) Annars en fin blogg och bilderna är väldigt ofta otroligt mysiga! :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress
!

Fotografering

Från dagens pass 17/9-11.
Fotograf Marie Klintestam
Och en snyggingbild på Mathilda & Gurris :D


17 september 2011

Gustav kändes faktiskt ganska fin under dagens ridpass!
Red i dressyrsadel och försökte mest få mig själv och häst att slappna av. Går hur fint som helst i skrittarbetet och galoppen är helt fantastisk, gör inget annat än njuter. Traven är svårt, men det har den alltid varit, bara jobba vidare! Det kändes iallafall betydligt bättre idag än senast, skönt! Blev bara ca 25 minuter för min del.


Sen fick faktiskt Mathilda i stallet prova honom och hon fixade honom utmärkt för att vara första gången, superkul! :) Så totalt gick Gustav kanske 45 min idag -mycket bra 45 min dessutom! Imorgon ska han nog få skutta lite..Ur min garderob - Schabrak

Såg att någon hade kommenterat att jag skulle uppdatera om mina schabrak och visst kan jag det! :) Fotade faktiskt schabraken idag av någon anledning haha. Tänkte att jag får återgå till det här inlägget när det kommer in någon nytt osv, blir jobbigt att göra nya varje gång. Nästa gång tänkte jag att ni skulle kunna få se tränsen som hänger i min garderob.. :)

uppdaterad senast 2011-11-28.Equiline octagon allroundschabrak
Brun med en vit och en brons passpoal. Har en matchande öronhuva till.


Det var favoritschabraket, älskade precis allt med de, hur underbart som helst! Tyvärr så förstördes det i tvättet och har nu skickats tillbaka till Equality Line för utredning. Equiline är favoritmärket i övrigt på schabrak, de har en otroligt bra passform, lägger sig kanon på hästen & under sadeln. De är fantastiskt hållbara och kan se nya ut trots flera tvättar (förutom detta då) Du kan även kombinera färger precis som du vill. Att de dessutom går att få öronhuvor & benlindor i samma färg är ett stort plus! Jag tycker priset är helt okej med tanke på vad du får för det. Hellre betalar jag lite mer och får kvalité, än att betala mindre och få köpa ett nytt snart igen då de andra är fult / trasigt. Priset ligger på ca 699 kr.


Equiline octagon allroundschabrak
Marinblå med en vit och en rosa passpoal. Har en matchande öronhuva till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon allroundschabrak
Brun med en rosa och en ljusgrön passpoal. 


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥ Detta schabrak har varit med mig i ca 4½ års tid nu och det är först nu efter säkert 100 tvättar som det börjar bli lite risigt. Dvs den bruna färgen är numera lite ljusbrun och passpoalerna är inte riktigt lika klara som på denna bild


Equiline octagon allroundschabrak
Ljusgrå med en rosa och en silver passpoal.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥ Använder inte detta lika ofta längre, tyckte detta var snyggare på min jättegråa Cassiopeia. Men Equiline är Equiline och det syns att detta är väl använt ;)


Equiline octagon dressyrschabrak
Vinröd (bordeaux) med en royalblå passpoal och en silverfläta. Har matchande benlindor till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Equiline octagon dressyrschabrak
Brun med en vit och en brons passpoal. Har matchande benlindor till.


Precis som med de andra Equiline schabraken så har de en otroligt bra passform, de är snygga och helt klart min favorit. Bästa Equiline ♥


Anna Scarpati allroundschabrak
Grått med en brun, en vit och en silvergrå passpoal samt brunt kantband. Har en matchande öronhuva till.


AS gör otroligt snygga schabrak som även dom håller sig extremt snygga efter tvätt. Dock har de en tendens till att glida bak lite under sadeln ibland, vilket jag kan irritera mig på. I övrigt ligger de bra och är som sagt otroligt snygga - dessutom kan du designa dom själv. Jag älskar dom ändå! Dom har dock ändrat nu så du kan välja om du vill ha knäppe upptill så dom ligger bättre, vilket är bra. Skulle kunna ha en garderob med bara AS schabrak bara för att dom är så snygga! Priset varierar från 749 - 799 kr.


Anna Scarpati allroundschabrak
Vinrött (Bordeux) med en guld, röd och en tvinnad passpoal samt svart kantband. Har en matchande huva till.


Helt klart min nya älskling. Avgudar detta schabrak och det finns inget jag kan klaga på!Anna Scarpati dressyrschabrak.

Vitt med en silvergrå tvistad passpoal samt en silvrig och en grå, mörkbrunt kantband. 

Tävlingsschabraket kort och gott!


Anna Scarpati dressyrschabrak.
Neutroliumsblå med en brun, en silvrig och en neutroliumsblå passpoal samt brunt kantband. Har matchande benlindor till.

Abolsut det snyggaste och mest välgjorda dressyrschabrak jag har!


Mias allroundschabrak med rak kant.
Ljus beiget med en vit och en beige passpoal samt brunt kantband. tk-foto brodyr på vänster sida.


Ett fint tunt schabrak som är superbra på sommaren. Bra passform och kvalité, fortfarande snyggt trots många tvättar. Dock tycker jag de är ganska så tråkiga, men perfekt för den som vill ha ett tunt och diskret schabrak.  Mitt används dock som ett flitigt vardagsschabrak, trots att de var tänkt som tävlingsschabrak för över två år sen hihi priset är bra då de är fin kvalité. Du kan även här bestämma kantband och passpoal efter önskemål. Priset ligger på ca 495 kr.


Mias dressyrschabrak
Vitt med en guldpasspoal och marinblått kantband. Har matchande benlindor till.


Samma här som med de andra, dock tycker ja dressyrschabraket har bättre passform. Mitt tävlingsschabrak i dressyren, så inte så välanvänt. Men nöjd med de! :) Priset på dressyrschabraken ligger på ca 460 kr. 


Sjöhagen Wear allroundschabrak
Vitt med en guldpasspoal och marinblått kantband.


Mitt "slit o släng" schabrak som ja dock ridit me på tävling om det varit laghoppning. Men gillar det inte. Sladrigt och ingen direkt passform. Har dessutom blivit fult och inte helt vitt efter tvätt. Inget schabrak jag rekomenderar, dock tror jag att du kan välja färger på passpoal osv själv även på dessa. Priset ligger på ca 195 kr.


Protector allroundschabrak.
Grått med en silver, marinblå och en silver passpoal samt smalt grått kantband.


Fick detta schabrak av Sharpman när vi provade ut hoppsadeln. Mycket nöjd med det! Passformen är liknande Equiline, så även kvalitén. Hade det som tävlingschabrak först men är numera ett flitigt hemma schabrak. Finns i fina kombinationer och till ett mycket bra pris! Priset ligger mellan 200 - 400 kr beroende på vart du handlar.


Protector dressyrschabrak
Vitt med en marinblå, silver och marinblå passpoal samt ett smalt vitt kantband.


Även detta fick jag av Sharpman när jag provade ut dressyrsadel. Du kan läsa om det ovan, är nöjd med detta schabrak! :)


Scapa Sports allroundschabrak
Oranget med en brun och en orange passpoal samt ett brunt kantband. 


Köpte detta begagnad och är mycket nöjd! Passformen är överraskande bra och det är faktiskt snyggt trots tvättar. Det enda är att det är lite för tjockt för min smak egentligen, men det gör sig snyggt på Gurra så varför inte!? Tyvärr finns inte just denna modell att köpa i butik längre. Men jag tror att nypriset låg på ca 700 kr.


BR dressyrschabrak
Grått med en silver, en turkos och en silverpasspoal samt turkost kantband.


Det allra senaste inköpet, beställt från en tysk websida. Aldrig ägt ett BR schabrak innan, men jag är possitivt överraskad såhär långt. Ligger bra och stilla under sadeln och materialet håller verkligen klass, trots att schabraket bara kostade 300 kr!

Val av kavaj

Som ni säkert redan vet sedan länge så är jag grymt sugen på en brun kavaj. Eller jag är väl mer i det läget att jag ska ha en brun kavaj, that's it. Men nu har jag suttit och kollat runt lite eftersom Animo Quinar modellen är så svår att få tag i (i sverige) om jag ska prova någonting annat. Och har hittat några som jag tycker är snygga, men har nu svårt att bestämma mig istället. Så tänkte helt enkelt kolla vad ni tycker? :) Tanken är att den ska funka lika bra till dressyren som till hoppningen.


1. Animo Quinar


2. Spooks


3. GPA


4. Equiline X-cool

(Hittade tyvärr ingen bra bild på den bruna xcool)


Vilken kavaj föredrar du?

Get a free pollJag själv funderar lite på Spooks kavajen just nu, enbart för det är ett rimligt pris på den. Har även kollat Manfredi men vet inte om jag gillar den. Så, nu får ni hjälpa mig! :)

15 september 2011

Åh jag har världens snällaste pappa! ♥
Då min dator inte gick att rädda riktigt köpte pappsen en ny fin till mig. Kanske något stor för min smak, men i övrigt mycket bra! Men det är en sak som jag inte lyckas fixa till och det är språket på internet. Att själva internet explorer är på engelska och jag lyckas fan inte byta! haha någon som vet hur man gör?


Förövrigt så red jag i ridhuset på Gustav idag, kände egenom dressyrsadeln lite. Jag kan inte sitta ner! haha fan vad jag kämpade med att hålla mig nere i sadeln, kommer få hårdträna ordentligt om jag ska klara av att sitta ner under ett helt dressyrprogram! haha hur som så kändes Gustav lite spänd, antagligen för att jag spända mig när jag försökte hålla mig kvar. Men galoppen var amazing! :D Blev bara lite lugnt idag, imorgon blir det lite markarbete tror jag alt. skogen, lite beroende på vad jag hinner med.

Nu blir det jobb 16-21, sen ska jag hem till Marcus. Så blir inte mycket mer uppdatering idag! Såg att jag missat veckans bloggare igen - så därför blir det dubbla denna gång också. Hoppas det är okej :)


Dyón

Har ni sett Dyóns snygga nya chaps!?
Dom kommer att komma till vissa butiker i november.
Priset kommer ligga runt 2000 kr, helt okej tycker jag!
Jag tycker dom är urläckra faktiskt! :)


14 september 2011

Vad kul att höra att så många är nöjda med deras Crown sadlar! :)
Jag tror denna kommer passa oss utmärkt faktiskt. Tar sig bara en liten tid att rida in sig i dem. Har ju inte ridit i dressyrsadel nu sedan maj eller någonting så kommer inte vara helt lätt. Men som sagt, jag tror det blir bra.

Och var någon som frågade om det var tvunget att vara ny sadel och svaret är nej. Absolut inte, hade inga krav mer än att den skulle vara brun hihi, tyvärr låg inget begagnat bra på honom och jag tyckte ändå att denna sadel inte var så pass dyr ändå för att vara ny :) Sen vill jag inte köpa någon själv genom tex hastnet osv, då jag är aldeles för osäker på att prova ut sadlar själv. Vill ha experter, eller iallafall utbildade till hjälp så jag vet att det blir rätt :) Dessutom har Sharpman alltid återbesök efter 6 månader vilket känns trygt. Så är nöjd som sagt :)

Längtar tills jag får rida ett ordentligt pass i den hihi, förhoppningvis till helgen så kanske jag har en fotograf med mig också thihi


Snygging!

Idag har jag jobbat 12-20.00 och är helt slut nu. Mamma har tagit hand om Gustav idag, fantastiska föräldrar jag har ♥ Har inte bestämt mig om Gustav ska få gå på linan imorgon eller om jag ska jobba lite lätt i dressyrsadeln. Får se hur han känns! Nu ska jag gotta mig i soffan ett tag innan sängen ropar på mig :)

CrownDet blev en superfin mörkbrun Crown! :D
Gustav rörde sig så himla bra i den, så jag satt verkligen bara och njöt. Kom helt rätt i sadeln i galoppen och ska jag vara ärlig har jag nog aldrig ridit i en sån bra galopp på honom förut -som idag. Vilken känsla!!!

Dock har jag jättesvårt att sitta i den just nu då den är mest hård och ny liksom. Haha var så länge sen jag red i dressyrsadel så skumpade runt där ordentligt vill jag lova! Men dom sa att på vissa sadlar går det på någon vecka så är den mjuk, på andra sadlar kan det ta ca 2 månader. Allt beroende på hur mycket man rider i dom och fettar dom. Så nu ska jag rida i denna varje dag typ haha, måste ha en mjuk sadel när jag ska tävla!!

Väldigt nöjd iallafall och kom undan relativt billigt för en ny sadel tycker jag allt (ca 13tkr). Köpte även sadelgjord och en ny fårskinnspadd. Fick ett superfint dressyrschabrak också ifrån Protector också :) NÖJD!

Så nu ska det trimmas dressyr vill jag lova! Dock ska sadeln ridas in lugnt i början, dvs inga dressyträningar såhär första veckan ;D

12 september 2011

Åh vad jag känner att jag har penga-ångest just nu!
Har ju, som jag tidigare skrivi,t beställt två stycken egendesignade Anna Scarpati schabrak och satt igår och provade en ny kombination som blev så snygg! Så nu vill jag ju ha det också haha. Sen har jag beställt en liten pryl som jag kommer bära med mig varje dag (vad det är får ni se när det kommer). Har även beställt ett hårnät och en donut tills tävlingsdebuten, kom på att man ska ju ha håret uppsatt lite läckert när man tävlar dressyr ;)


Sen imorgon då. Dressyrsadel.. Och till det ska det köpas sadelgjord osv, känns som att det kommer rinna iväg? Vill verkligen ha en mjuk, brun dressyrsadel med djup sits och relativt mycket stöd. Kommer antagligen bryta ihop lite om dom kommer med en svart dressyrsadel (brunt ska det vara!) haha fjompigt, jag vet. 


Hur som så har jag ångest över mina pengar. Snart ska även Thailandresan betalas, usch. Tänk om jag kunde vinna några miljoner på trisslotten jag köpte förut!! Har inte vågat skrapa den ännu, men kanske borde göra det? Kanske sitter här och är miljonär ;) 


Dessa två tyckte jag såg sköna ut! Equipe Oracle och Wellington. Bilder ifrån Hastnet.

Fotografering

Ännu mera bilder ifrån Åby!
Älskar alla er gulliga människor som fotar - tusen tack! :)

Fotograf: Jessica Johansson12 september 2011

Igår var det dressyrträning!
Det kändes att han var lite trött i både kropp och knopp efter lördagens tävling, men han skötte sig ändå bra på träningen. Dock var det inte våran bästa träning, men vi kan inte vara på topp hela tiden.

Började som vanligt med lösgjordheten på volt där vi även jobbade lite övergångar. Jobbade även vidare med öppna på långsidorna med volter och vi började även med att rida rakt upp på medellinjen igår (kan ju vara bra att kunna det om man ska tävla dressyr så att säga). I början gick han inte riktigt fram för skänkeln och han gick gärna lite böjd och med rumpan åt höger. Sen blev han lite springig i traven, kort och kompakt liksom..

Jobbade då med att rida öppna på medellinjen för att sedan räta ut honom så det hela tiden var jag som bestämde vart benen skulle vara och det kändes jättebra! Jag skulle rida med en tanke/känsla med att ha honom lite högerställd under uppridningen så jag inte börjar fibbla för mycket med att ha honom sprikrak, kändes bra.

Jobbade lite skänkelvikningar på diagonalen och jobbade även vidare med att få honom att ta lite större kliv i traven, att han ska våga ta mark utan att springa fortare. Det tyckte han inte om igår och det var väl lite där det märktes att han var trött.

Galoppen jobbade vi som vanligt med rudningen och att han ska galoppera ett steg i taget och inte bli "tusenfoting" som Marie säger hihi. Det gick bra, galoppen var nog det bästa på hela passet igår! Det kändes bra iallafall och han satte även fina förvända runt hela fyrkanten igår :D hihi klar förbättring!Nu dröjer det tyvärr två veckor innan nästa träning (HUR ska vi klara det?!) pga att Marie ska ha semester. Men vi får jobba vidare själva och jag har fått massor med saker som jag ska jobba på så det ordnar sig nog. Imorgon ska vi ju dessutom prova dressyrsadel (äntligen) så då får jag lite tid att rida in mig i den också :) 

Jag är nöjd med Gurkan trots allt! Så idag fick han sig en skrittur ute i naturen. Men han var rädd för allt idag (som vanligt  när vi tränat dressyr dagen innan) haha, undra hur rädd han kommer vara för allting när vi ska tävla dressyr sen!? ;)

Läsarfråga

Nu har jag en liten fråga som du kanske kan svara på! :) 
Det känns som att de alltid är "bökigt" för dig på framridningen med honom o sen släpper de inne på banan. Vad syftar de till? Är han allmänt "stressad" av andra hästar runt omkring?

Har du någon plan för att få bättre känsla på framridning samt framhoppningen för att ge bästa resultat?

Kram
/ EleonorJa, han är nästan alltid lite småbökig på framridning och framhoppning, eller framför allt framhoppningar. Jag vet inte riktigt varför han blir så om jag ska vara ärlig. Men han spänner sig ganska ordentligt och jag har svårt att få honom "komma till bettet" och slappna av. Ibland är det helt omöjligt att försöka få någon kontakt med honom. Han blir ju till och med rädd när hästarna kommer för nära honom ;) hihi puckohest! Men jag tror han blir lite stressad, det blir lite mycket i huvudet på honom liksom. Hästar som galopperar hej vilt (ofta är ju framhoppningar ganska stökiga och ofta har folk noll koll), folk som skriker och mycket rörelse. Jag tror helt enkelt bara att det blir för mycket i hans lilla huvud just nu. 

Min känsla på framridningarna har förbättrats enormt! Mycket handlar om hur framridning osv ser ut. Ibland finns det inte ens en framridning utan du får gå direkt till framhoppningen -det funkar inte alls för Gustav. Linköping, Sissi Liljas anläggning, Vingåker och VRF är de tävlingsplatser där han gått som bäst, både på framridning och framhoppning. Mycket för att det finns en ordentlig framridning där jag i lugn och ro kan arbeta honom ordentligt innan vi ska in och hoppa. 

För att få honom mer avslappnad inne på framhoppningen tror jag bara det är att träna. Desto mer tävlingsrutin, desto bättre huvud kommer han att få. Jag måste även tänka på själv att vara ordentligt avslappnad i mig själv och rida i lugn och ro. Inte stressa upp bara för att jag kanske har 6 ryttare på mig innan jag ska vara inne på banan. Jag måste ta allting i våran egna takt och försöka glömma alla andra som är inne på den hysteriska framhoppningen. Jag tror det är den enda plan jag har - träna vidare helt enkelt :) 

Hoppas svaret duger. Har ni andra tips på hur man ska få en ganska hysterisk häst att slappna av och komma till ro inne på hysteriska framhoppningar får ni gärna dela med er av era tips! :)


På Vingåker var han helt underbar på framhoppningen!

Videoklipp

Från Åby, båda 1m klasserna :)
Dålig ridning så spara era kommentarer om de tack.
Fotografering

Från Åby igen då.
Måste ju dela av mig av bilderna som pappa och Issa tog också hihi, dom är ganska mysiga!Fotografering

Bilder ifrån tävlingen på Åby 10/9-11.

Foto: Erica Andersson
Foto: Josefine SöderwallTack så jättemycket båda två för jättefina bilder! :)

Tävling Åby Ridklubb

Säsongsavslutning på Åby Ridklubb. Ja, vad ska man säga? Jag hade väl hoppats på två stycken nollrundor med tanke på hur löjligt lågt det var och hur fin Gustav varit på sistone. Men för att hästen ska gå nolla måste ju även piloten på ryggen rida bra och det var väl där allt sprack.. (tillsammans med en häst som knappt lyfte på fötterna). Lite besviken kan jag erkänna att jag är, inte för att rundorna är speciellt dåliga eller katastrofala så hade jag en sån dålig känsla!!

100 cm bed A0/A0
Ingenting fungerade på framridningen eller framhoppningen. Men banan var simpel så det kändes som en "självklarthet" att nollan skulle finnas där. Hur som helst så hoppade han, men inte alls så fint som han gjort senaste gångerna och jag red som en kratta. Fick som sagt inget sug fram till handen så allt blev fel kändes det som. Var typ redan i omhoppningen när jag red ann sista hindret i grundomgången och försökte komma i så kort galopp som möjligt för att få till svängen som jag tänkt och då river han såklart.. tyvärr så ännu en gång då - 4 jävla fel..


100 cm bed A0/A0
Samma här. Eller han var ganska fin att rida fram, men fick inte alls någon bra känsla. Och inne på banan har jag nog aldrig ridit så dåligt (eller det var väldigt länge sen iaf). Fick aldrig något framåtläge utan vi kröp in till varje hinder och han kändes nästan lite "rädd" för hindrerna för han spände sig som fan hela tiden. Hur som så kom vi för nära insprånget i kombinationen och han typ stelnade till - samtidigt som jag red skit. Så ja gissa? 4 fel..


FOTO: ERICA ANDERSSON

Tråkigt som sagt att avsluta hoppsäsongen med en sån tråkig känsla. Men så kan det vara ibland. Nu blir det dressyr fram till november istället, sen ska Gustav faktiskt få lite vintervila! Nästa år , då sattsar vi på hoppningen igen (kombinerat med dressyren) och förhoppningsvis kommer nollrundorna att hamna hos oss då ;D Massvis med bilder kommer samt film!

9 september 2011

Skriver ett supersnabbt inlägg då jag har sjukt bråttom förtillfället. Mina fina flickor sitter och väntar på mig inne i stan, vi ska bowla! Superuppladdning inför morgondagens tävling ;)


Red ett pass i ridhuset på Gustav idag. Jobbade med lösgjordheten och tempoväxlingar. Kollade så gas och broms fungerade och han kändes kalasfin!! Måste våga rida honom ordentligt på framridningen imorgon, det är då han är som finast. Väldigt laddad inför morgondagen, är ju trots allt sista hopptävlingen för säsongen.. Därför hoppar vi bara två stycken 1m imorgon, vill avsluta säsongen enkelt och lätt - det ska vara roligt för både han & mig :)


Så imorgon alltså, ÅBY Ridklubb, två stycken 1m klasser. Önska oss lycka till, nu måste jag vräka i mig min löjligt goda kycklingkebab för att sedan åka in till stan! HörsDrömmar

Ibland får man låta drömmar vara drömmar.
Jag hoppas - för hennes skull, att hon hamnar hos nån toppen människa!
För mig kommer hon nog alltid vara min drömhäst :)
Tänk att jag följt denna häst i två års tid, vackra flicka!
Hade jag pengarna hade jag inte ens tvekat!
Men ibland får man låta drömmar vara drömmar..

7 september 2011


Idag var Gustav helt fantastisk, bara njöt av att sitta på hans rygg och känna hur han arbetade! 
Red ett dressyrpass i ridhuset där jag försökte fokusera på allt som Marie sagt att vi ska träna på och la ganska mycket fokus på galoppen. Idag hade jag velat ha den där dressyrsadeln och bara trimmat i timmar!

Hur som så jobbade jag skritten först, var noga med att inte börja trava på honom förns skritten var okej och han kändes lösgjord där. I travarbetet jobbade jag vidare med öppna på långsidorna ochskänkelvikningarna på diagonalen. Något spänd i traven och lite hög i nacken emellan åt, men traven känns ändå  mycket bättre nu. Känns som att det finns så himla mycket kvalité i traven, tyvärr är den väldigt jobbig och svår att få fram ;)

Galoppen var hur fin som helst idag! Jobbade med galoppfattningarna, framför allt ifrån skritt där han gärna börjar trippa och inte riktigt går fram för skänkeln och tar stöd i bettet. Men idag kändes det bra! Jobbade lite förvänd också. Försökte tänka på att variera galoppen så mycket som möjligt, både i tempo och i form och jag tyckte jag fick till det idag! Kändes som sagt riktigt bra :)


Min übervackra dressyrkille ♥


Förövrigt har min dag bestått av stall hela förmiddagen, bara njutit av att jag kan vara där hur länge som helst typ, imorgon börjar nämligen verkligheten igen. Har städat och tvättat dessutom, ska bli så skönt att gå och lägga sig i nytvättade lakan som luktar helt underbart, kan vara bland det bästa som finns ;) Har spenderat kvällen i soffan tillsammans med lilla Teddie, avnjutit en god coca cola och lite chips - jag var såå värd det! Imorgon väntas jobb alltså, 10-19.För att klargöra bara så hade hästen på bilden i förra inlägget inget med texten att göra. På bilden är det lilla Mimir i vårat stall, inte de fullblodet som  de stod om i texten :) Bara så ni vet!

Om jag hade egen gård..

Fint fullblods sto säljes som sällskapshäst eller till avel. Ger fina föl. Ej inriden.
Säljes endast för en sybolisk summa, annars går hon till hästhimlen 1 okt.

Kontakta Kicki för mer info.


Hästen på bilden har inget med texten att göra

Veckans bloggare

Veckans bloggare v. 36


- Ditt fullständiga namn?
Erika Johansson


- Hur gammal är du och hur länge har du hållt på med hästar?
21 år, född 90. Fick min första häst när jag var 4-5 år.


- Vart i denna stora värld bor du?
Nordvästra skåne


- Din sysselsättning om dagarna?
Denna höst börjar jag plugga en termin i Halmstad. Annars blir det mycket ridning och träning.


- Vad har du för häst eller hästar?
Halvblodssto 11 år e. Majim G - Elmshorn


- Vad gör du helst inom ridsporten?
Hoppning har alltid varit min grej, men försöker även lägga ner mycket energi på dressyr, dock inte tävling.


- Vad har du för mål med din ridning?
Ha roligt framförallt, men även tävla högre än vad vi gör just nu.


- Favoritutrustning och favoritmärke?
Gillar väldigt mycket från Animo just nu. Annars är jag ganska kär i RG-schabraken också!


- Vad gör dig till en bra ryttare?
Tror att jag är ganska målmedveten och hela tiden håller mig till en plan. Sen vill jag alltid göra rätt!


- Har du någon förebild inom ridsporten som du ser upp lite extra till?
Linnea Eriksson från Danmark, har alltid gillat hennes ridning.


- Har du någon speciell tävlingsplats du gillar extra mycket?
Svårt att komma på någon särskild, men överlag tycker jag det finns många bra tävlingsplatser runt om i Skåne.


- Ditt bästa tävlingsminne?

Svårt att välja bara ett men när jag och min nuvarande häst debuterade 120 och blev 2a är nog ett favorit-minne.


- Din största vinst?
Haha, jag har faktiskt bara vunnit en 110 en gång. Inte så mycket att skryta med :p


- Säg två bra och två lite sämre sidor om dig & din häst.
Hon är otroligt ambitös och älskar verkligen att jobba, vill göra rätt hela tiden. Det lite sämre är just nu att hon blir otroligt spänd inne på banan när vi tävlar utomhus, och att hennes humör inte alltid är helt stabilt


- Hur länge har du bloggat?
Sedan i mars detta året!


- Har du någon favoritblogg som du gärna kikar in på en extra gång om dagen? 
Massor! Förutom denna (såklart!) så tycker jag om sosigog.blogg.se och linnskjetne.blogg.se


- Avslutningsvis, vad får vi läsa om i din blogg? Varför ska vi läsa just din blogg?
Jag försöker variera mycket (ibland är det svårt, haha!) Det blir en del vardagsinlägg, men även en del utrustning och mycket bilder. Jag försöker mest bara skriva om hästrelaterade saker, men ibland slinker det in något annat också. Ni får bara läsa den om ni gillar den ;D- Min kommentar om bloggen - majimka.blogspot.com
För det första så äger ju Erika min drömhäst mer eller mindre. Tycker att hennes Mimi är en av dom snyggaste hästarna jag sett! Bara det gör ju hennes blogg läsvärd liksom.. Hur som, Erika skriver väldigt bra och jag har föjlt Erika länge, långt innan hon skaffade denna blogg och jag älskar hennes ridning. Det intryck jag får utav Erika är att hon verkar så himla lugn och harmonisk med sina hästar, orädd och kan ta vilken häst som helst upp i klasserna. Bloggen är väldigt personlig, vilket jag gillar, här lär du verkligen känna Erika!  Filmklippen och bilderna i bloggen är ett stort plus! Keep up the good work Erika!! :)Vill du också bli veckans bloggare/bloggerska? Kommentera och skriv varför du borde få bli "intervjuad" och få en kommentar om din blogg. Detta är bara en kul grej för att bloggen ska fyllas ut lite. Finns det inget intresse för det så lägger jag ner de :-) Är du intresserad? Kommentera och glöm inte mail och bloggadress!

Bloglovin

För att lättare hålla koll på när jag uppdaterar och så ni inte missar någonting,
lägg till mig på bloglovin så blir allt mycket lättare! :)
Helt klart en av de bästa sidorna som skapats tycker jag!

Klicka på ikonen för att lägga till mig på bloglovin!
bloglovin

6 september 2011

Har snart varit ledig i en vecka, det är inte bra! Kommer av dyngsrytmen helt och jag blir lat. Behöver veta att jag ska jobba för att komma upp på morgonen och finna lite energi. Men bara imorgon kvar, sen väntas det jobb en vecka istället..


Hoppade Gustav hemma lite idag, skulle ha tränat för Björn på VRF egentligen, men det sket sig lite med bil osv. Valde då istället att hoppa lite studs hemma, något vi gör aldeles för sällan! Studs som är så bra egentligen, men ändå hoppar jag det inte oftare, får nog skärpa mig lite på den fronten. Hur som, så gjorde han det bra, men han var extremt jobbig att rida idag! På riktigt såntdär Gustav humör.. Ville inte slappna av, bara studsade och ville inte alls, men jag gav mig inte ;) Känns ändå bra inför helgen!Linnea var med i stallet idag och var världens gulligaste och rykte Gurris man! Både tunnade ur den och kortade den, så nu är den riktigt snygg igen, supertack Linnea ♥ :) Hon fick även äran att prova hoppa och rida Gurkan idag, tyvärr var han ju på lite tråkigt humör. Men jag tyckte hon löste det väldigt bra för att vara första gången på hans rygg! Så kul tycker jag att andra vill prova honom nu. Förut fick man typ jaga upp folk för att dom mer eller mindre var rädda för honom ;D haha han är en snäll häst ju!Nu ska jag sova.. Har massor att göra imorgon. Städa, tvätta, stallet osv. Juste, tandläkarbesöket gick väl skapligt, fick dock bekräftat att jag måste operera/ta bort min ena visdomstand då den är inflamerad och växer helt fel aj aj aj :( Inte konstigt att jag har ont i munnen!!!!

5 september 2011

Känns jättekonstigt att vara såhär långledig ifrån jobbet, börjar inte jobba förns torsdag. Tyvärr kommer det istället bli supertufft att komma tillbaka sen och jobba en vecka i sträck när man varit borta såhär länge, men är väl bara att stå ut.

Hur som helst -skrittade ut på Gustav idag tillsammans med Issa och Sincan. Han var lite på tå men skötte sig, som tur va. För er som vill se galoppdelen från gårddagens träning så har jag laddat upp den och den finns här. Mycket film är det, därför orkar jag inte lägga in den i inlägget. Utan ni som vill se får klicka er vidare helt enkelt :) (kan vara så att det inte fungerar pga att det är för långt, kommentera gärna det isf!)

Nu ska jag ställa mig och göra taccos till mig och Marcus, sen ska vi ut och ta en drink med några vänner, lite vardagsyx sådär.. Imorgon väntar tandläkaren, längtar inte! Har två visdomständer som bråkar väldigt mycket med mig, rädd att dom ska dra ut dom hahaha har världens tandläkar skräck ;p


Videoklipp

Dressyrträningen för Marie igår gick helt okej. Gustav var på tå och såg spöken i varje hörn och var allmänt jobbig till en början. Vet inte om det har med det nya foderbytet att göra (är lite havre i det nya fodret) eller om han var allmänt spänd och inte på humör igår. Hur som helst så kämpade vi oss egenom ett 40 min dressyrpass!

Började som vanligt med lite lösgörande på volten där jag ska vara noga med att han spårar, samtidigt som han ska vara böjd och ställd efter voltens spår. Jobbade även med övergångarna, att han ska ligga kvar i formen och inte dra mig ur sadeln. Jobbade skritten, att jag ska våga ändra på skritten och tänka "långa långsamma steg". Gick sedan över till öppna med volter på långsidorna samt skänkelvikningar på diagonalen. Kändes bra! Måste vara mer noggran med mina händer, vart jag har dom och att jag inte låser dom - måste våga "ge tygel" till honom, även när han ligger på. Jobbade även med att få en större trav på honom och att jag måste våga rida framåt!

I galoppen jobbade vi med att minska volten så han tvingades att sätta under sina långa bakben ordentligt. Även där skulle han ligga kvar i en avslappnad form och spåra, riktigt jobbigt och jag lovar att jag fick kämpa! Jobbade även lite grann med den förvända galoppen och galopp ifrån skritt, är väl det han gör bäst just nu hihi

Det kändes som sagt helt okej, men det kändes att han var spänd då jag får jobba såå mycket mer och får dubbelt att tänka på. Kommer bli så mycket lättare när jag får dressyrsadeln sen så jag kan sitta ordentligt.

Till nästa gång ska vi träna på;
- Övergångarna trav till skritt, där han ska ligga kvar i formen
- Jobba skitten, våga ändra på den och jobba både med den samlade och den fria
- Ha honom något innerställd o smått böjd i galoppen på långsidorna och även här -ändra på galoppen
- Är han lugn & samarbetsvillig ska jag även jobba vidare med den förvända galoppen


Sen då det självklara, min egna sits och mina händer!
Bjuder på en liten filmsnutt, eller liten och liten. En hel del av travarbetet. Kan tyvärr inte klippa ihop filmerna längre så därför blev det travfilm idag eftersom jag tog galoppfilm senast. Som ni ser får jag kämpa en del och han var inte alls lika fin och avspänd som sist. Men man kan inte få allt ;D En vecka innan det är dags igen!


Jag hakar på de andra

Vem av hästbloggarna -


Skulle du vilja byta sadelkammare med?
Har precis som dom andra bloggarna inte förstått om det handlar om sadelkammare i sig eller det som finns i sadelkammaren.. Men jag säger Caroline.

Skulle du vilja byta garderob (hästkläder) med?
Matilda är alltid sjukt snyggt klädd i stallet, så henne.

Känner du allra bäst?
Av de stora, ingen. Av de små, Frida!

Skulle du vilja träna för?
Matilda hade varit kul att testa och dressyr Matilda kanske ;)

Tycker du har den snyggaste hästen?
Emma har ju en grymt läcker dam, är ju kär i Erikas och Linns pollar också. Så någon av dom!

Tycker du skriver intressantast inlägg?
Gillar Sigrids inlägg då hon är väldigt tydlig. Men när Johanna har en bra dag är hennes blogg grym, liksaså Hedlin o Holmström tycker jag skriver bra.

Häst skulle du vilja ha utöver din egen?
Linns Lucky!

Skulle du kunna tänka dig att sälja din häst till?
haha Linn igen, Erika, Sigrid, Holmström, Johanna, Sandra..

Har du träffat utöver hästsammanhang?
Utöver? Ingen tror jag.. Har bara träffat folk i hästsammanhang ;)


Videoklipp

Nu äntligen har jag lyckats få upp filmen från dressyrträningen i tisdags!
Idag ska vi träna igen haha, så det känns bra att lägga upp denna nu ;)Jobbade med som sagt att hitta takten i traven och så småningom ska vi försöka hitta en lite större trav i honom. Galoppen samma arbete som vanligt med att ha honom något innerställd samtidigt som han ska spåra. Eftet 6 minuter ungefär på filmen så jobbar vi med den förvända galoppen och den har verkligen förbättrats, sååå kul! :)

Ett år äldre

Idag blir jag ett år äldre, grattis till mig själv hihi så numera är jag 22, på riktigt! ;)
Födelsedagen infirades hemma hos Klara med mina goá hästflickor och sedan på Hugo inatt.
Idag har det bara varit mys hemma med familjen, fick kräftor till middag som jag önskat också,
underbara föräldrar jag har - älskar er! ♥

Fick underbara rosor av min älskade Marcus också, wow säger jag bara!!
Imorgon ska vi tydligen ut och äta också, trevligt :) Fick lite annat smått och gott också.
Men det bästa av allt var nog frukosten på sängen imorse, tänk om man kunde fylla år oftare ;D
hihi nu ska jag fortsätta att njuta av "min" dag med film mys, coca cola och godis!

Kram på er - och tack för alla gratulationer, ni är underbara :)

Fotografering

Bilder ifrån LFK 2/9-11.
Fotograf Bo Klintestam


Absolut världens bästa hästskötare och vän

Tävling Linköpings Fältrttklubb

Igår var vi som sagt i Linköping på en regional hopptävling. Var riktigt taggad för en gångs skull och så skönt det var att tävlingarna började kl 13! Hann i lugn och ro göra iordning stallet på morgonen, låta Gustav gå ut i hagen sen knoppa osv. 

Gustav kändes riktigt fin under framridningen till första klassen och jag hade en bra känsla trots att banan såg både teknisk och svår ut. Njöt verkligen under framridningen (till båda klasserna), hade kunnat trimma i timmar!

110 cm bed A
Hoppade inget roligt på framhoppningen, men det är lite som vanligt. Kändes väldigt pigg och glad när jag väl kom in på banan och det kändes som han hoppade väldigt enkelt och luftigt. Dock var han extremt pigg och väldigt, väldigt stark! Hade glömt nosremmen till tränset hemma så han sprang och gapade och jag hade svårt att få en bra kontakt med honom. Hur som så kändes det som att vi kom bra på nästan alla hinder, förutom dom gångerna han stack iväg ;D hihi och han klarade alla svårigheter hur bra som helst!! Tyvärr kom vi lite fort in i den sista kombinationen och han blev lite slariv där även jag blev lite stum i handen så tyvärr petade han insprånget.. Så 4 fel, men såå nöjd!!
120 cm bed A
Hoppade så fint på framhoppningen, så tog bara ett språng på ett 120 räcke sen fick det räcka. Gick in med en bra känsla på banan. Även denna klass var väldigt klurig, med två kombinationer, massor med relaterade avstånd, hindrerna dök upp snabbt och hindrerna var ganska maxade så kändes de inte speciellt svårt ändå.. Tyvärr var Gurra lite trött till denna klass och då blev han ännu starkare och mer svårreglerad, dessutom hoppade han inte lika bra, skruvade sig lite i sprången osv. Men jag är inte missnöjd, inte alls! Tyvärr säger ju resultaten att det gick skit kanske, men jag struntar i resultatet och går på känslan och det kändes bra! Visst, det gick för fort och han var allt annat än lydig hihi men samtidigt så blir jag väldigt stum i handen när han blir så, så jag kunde ridit bättre också kanske.. Men vi kom relativt bra in på hindrerna osv och jag var inte alls nervös/rädd osv som jag känt tidigare :) Så det står 20 fel i resultatlistan men för mig så kunde det lika gärna varit 8 kanske, för så dåligt tycker inte jag att det var..
Nu ska jag bygga upp konditionen på herrn ordentligt med intervaller osv. Dessutom märker jag att dressyren har gett så extremt mycket så jag bara tänker om ett år, då kommer vi nog ha väldigt roligt ihop :) Gustav växer mer och mer för varje tävling så det känns ändå bra! Och varför detta troligtvis var våran nästa sista hopptävling är helt enkelt för att jag vill sattsa på dressyren och hoppträningen resten av året, dessutom hatar jag att tävla när det är vinter och kallt ute ;D Men allt kan ändras! hihi

1 september 2011

Jaha och så var det september och vart fan har jag hållt hus de senaste dagarna? Jo, på jobbet. Min kropp är helt jävla slut just nu och ändå väljer att sitta här framför datorn istället för att gå och lägga mig i min sköna säng och sova. Puckat? Jo men visst! Tänkte jag kunde vara snäll och uppdatera er lite..


Var ju på dressyrträning i tisdags förmiddag med Gustav och just nu känns det så himla bra i dressyren. Det är riktigt roligt att rida honom nu! Jobbade vidare med samma saker som sist, dvs lösgjordeheten och att han ska spåra. Red skänkelvikning på diagonalen och öppnor på långsidorna. Han gör det så himla bra förtillfället! I galoppen jobbade vi vidare med att han ska ta stora lugna steg och inte studsa upp sig så dant. Jobbade även med den förvända galoppen som vi rider för att stärka honom och ge honom lite mer balans i galoppen, såå fin! Åh, jag bara njuter just nu när jag rider för Marie, det är så himla kul för jag märker verkligen hur mycket framåt det gott! Dessutom är Marie en helt underbar tränare! :) Längtar så extremt tills jag får dressyrsadel nu så vi kan sattsa ordentligt. Nästa träning blir på söndag! Vi tränar hårt nu inför dressyrdebuten ;-) Har film, men får inte upp den på youtube :(


I tisdags eftermiddag jobbade jag 16-21.15, sen blev det heldag på jobbet även igår 10-20.00. Igår hade vi även inventernig 20.00 - 00.30, faaan så trött jag var då! BlääÄ, pissdag! Fick iallafall äran att inventera barnmaten tillsammans med min bästaste Maria, så det var helt okej ändå haha Kunde dock inte sova inatt, somnade väl strax innan tre då jag var korkad att duscha när jag kom hem från inventeringen och då blev jag ju pigg istället, korkat!! Jobbade även idag 12.00 - 21.15, så nu är kroppen trött. Har sovit hos Marcus dessa dagar så jag skulle ha nära till jobbet, skönt som tusan. Men ska faktiskt bli skönt att få sova i min egna säng inatt hihi


Igår red Issa Gurris och det hade gått bra och idag har Frida ridit honom, underbara vänner jag har som ställer upp när det krisar. ALL kärlek till er ♥ Imorgon blir det tävling.. Känns som denna vecka har varit en superuppladdning.. eller? ;-) hihi åker iallafall dit i träningssyfte och har absolut inga förväntingar. Ska till Linköpings Fältrittklubb och rida 110 samt 120. Ska försöka rida lika mjukt med bestämt som i söndags och våga galoppera, var noga med att räkna galoppen. Som sagt, tar detta som träning då det känns som att vi egentligen inte är redo. Men eftersom detta är näst sista hopptävlingen (buhuuu) för oss som de ser ut just nu så vill jag ändå åka :) Det får gå som de går! Men ni får mer än gärna hålla tummarna!! Tävlingarna börjar inte förns kl 13 imorgon så jag får sova ända till kl 9! hihi puss på er, nu ska jag sova!


Min vackra kille ♥