Då kör vi!

Nyköping next!


sämsta tävlingsdag någonsin

Skittävling!

Riktigt dåliga resultat, kass ridning och allmänt dåligt.. pinsamt! Nää, usch bland det värsta jag varit med om på länge. Gustav var så jävla dum så i första klassen fick jag göra två halter mitt under ritten så ja, felen bara rullade på.. I andra klassen utgick jag då jag kände att tre nedslag på rad och en sur häst inte var de roligaste.

Gnista var också tråkig idag, iallfall första klassen.. då utgick jag då de var plockepinn.. I andra klassen var hon betydligt bättre där var det dålig ridning från min sida istället.. ÅH BLIR SÅ ARG PÅ MIG SJÄLV!!!

Vet att det är två steg fram och ett steg tillbaka, men idag var jag så taggad! Fan.. Nä denna tävlingsdag kan ta sig någonstans..


Gnista, lite duktig ♥


Gustav, inte alls duktig! ... men söt ♥

Tagga!

Då taggar vi tävling hos Skogslottens Ryttarförening, idag är jag revanchSugen!!! Håll tummarna :D


Vilken dag!

Hjärnan snurrar på högvarv efter all information idag! Men det har varit superbra, jättetrevligt verkligen! :-)

Installerad på hotellet nu, ska fixa iordning oss lite innan vi ska ut och käka! Kommer inte orka uppdatera mer än såhär idag haha som sagt, helt slut mycket att ta in!


Onsdag

Idag är det ett riktigt glädjerus inom mig! Hästarna sköter sig så himla bra, imorgon börjar min anställning på Hööks, jag har köpt lägenhet och min pojkvän och mina vänner är bara så fantastiska! <3

Gustav skuttade jag lite lätt och han kändes otroligt pigg och fräsch, därför hoppade jag ytterst lite för att spara dom där härliga sprången till helgen :-) sedan fick Frida hoppa upp och prova lite eftersom hon är hästvakt imorgon, känns tryggt att hon ska rida!

Gnista fick Frida äran att rida idag. Hon är hästvakt även åt Gnista imorgon nämligen hehe gick bra! Hon hade ju inte bästa förutsättningarna då hon fick rida ute i spöregn o Gnista verkligen hatar regn! Men de är så kul att se någon duktig på Gnista som rider lite som jag, det har verkligen hänt supermycket med de lilla stot! Superkul :-D Hoppas hon sköter sig imorgon med.

Imorgon åker jag och de andra som ska börja på Hööks i Norrköping till Borås och Hööks huvudkontor. Ska bli superhärligt, äntligen! Vi kommer att vara borta torsdag och fredag sedan åker vi till Nyköping måndag-onsdag och ska jobba i Hööksbutiken där för att känna på det lite. Sen börjar jobbet i våran butik, men inredning osv! :-)


Jag kommer att svara på alla frågor som dykit upp i nästa vecka när jag fått min dator, lite lättare än från mobilen. Ska försöka uppdatera så gott jag kan under helgen!

Nu ska jag fira med pizza och cola hemma hos Marcus - jag har köpt lägenhet! ;-D hihi wiiie


Hon som inte..

..skulle flytta hemifrån!

Nu har jag gått och köpt mig min aldeles egna lägenhet och flyttar hemifrån den 1 juli! Jag är så sjukt jävla lycklig :D

 


Fotografering Tävling

haha det tar aldrig slut!
Hoppas ni inte tröttnar, för det gör inte jag :-D

Nästa tävling blir på söndag hos Skogslottens Ryttarförening. Då går båda hästarna 110 och 120, hoppas på det bästa såklart. Gustav har inte hoppat 120 sedan i september och Gnista har inte gått det på 3½ år typ haha

Kommer det finnas några duktiga fotografer på plats även då? Vore sååå kul, Skogslottens bana är ju så härlig! :-D

Fotograf för dessa bilder är Jessica Johansson!
Tack så himla mycket för fina bilder!!


VÄRLDENS FINASTE HÄSTAR! ♥

23 april 2012

Som sagt så är uppdateringen sämre än någonsin just nu på bloggen.. Får låna pappas dator några minuter om dagen för att lägga upp alla fina bilder jag får, samt kunna lägga in senaste filmerna. Förhoppningsvis så får jag min dator i veckan, saknar den :-( haha

Hur som helst, hästarna sköter sig ypperligt just nu. Gnista fick sig en skrittur runt Dagsberg idag, verkade pigg och glad. Dock brunstig igen så springer och skriker efter sin pojkvän konstant haha Imorgon blir det lite markarbete/lösgörande och på onsdag tänker jag mig lite lätt hoppning inför helgen. Sen hoppas jag att Frida vågar sig på att rida på torsdag, annars någon frivillig.. Melinda, Linnea?! ;-) 

Gustav fick sig ett litet dressyrpass på banan idag, suuuperfin i galopparbetet och katastrof i travarbetet kan man väl samanfatta det. Måste helt enkelt jobba mer med traven! Men snygg var han i det nya schabraket iallafall! Provade Fridas Schockemöhle caffelatte lindor till och det blev ju perfekt! ;-D Så nu vet jag vad jag ska köpa!




Veckoplanering för hästarna då! Får skriva lite fort nu, pappa vill ha tillbaka sin dator haha

Gustav
Måndag: Dressyrjobb
Tisdag: Skogen
Onsdag: Markarbete/Lättare hoppning
Torsdag: Jogg, Frida rider
Fredag: Vila
Lördag: Jogg, lösgörande
Söndag: Tävling 110 120

Gnista
Måndag: Skrittur
Tisdag: Lösgörande markarbete
Onsdag: Lättare hoppning
Torsdag: Frivillig rider (Frida, Melinda, Linnea!?)
Fredag: Vila
Lördag: Lösgörande jogg
Söndag: Tävling 110 120


Fotografering Tävling

Åh jag blir så glad, ännu fler bilder har dykt upp på mailen! Tack snälla!! :-D
Som sagt, bilder osv skickas till [email protected], älskar att öppna mailen och se mail med ämne "bilder" hihi får aldrig nog ;-)

Fotograf denna gång är Amanda Carlsson, ryyttarduon.blogg.se


Jag älskar mitt hjärtegull

haha knas Gurra!


Fotografering Tävling

Nu har jag fått bilderna från Carro!
Superfina bilder, så himla roligt att äntligen ha lite snygga tävlingsbilder. Snart kan vi nog se en ny design här på bloggen :-D Tack så mycket Carro! ♥

Fotograf är alltså Caroline Djerf.



Fotografering Tävling

Så himla kul att utesäsongen är igång, det innebär nämligen massvis med fotografer på plats och superfina bilder!

Blivit taggad på Facebook, så jag hoppas att det var okej att jag tog dessa?
Fotograf är Josefine Söderwall, tack så himla mycket för fina bilder!!

Har du också bilder på mig och pollarna? Maila dom isf till [email protected], så himla snällt! :)

100



110

LYCKAN SOM UPPSTÅR EFTER EN NOLLRUNDA I 110!!!



Tävling Söderköpings Ryttarsällskap

Lokal hopptävling Söderköpings Ryttarsällskap.

Var i valet och kvalet imorse om jag skulle åka eller inte. Regnet har öst ner i två dagar så kunde gissa mig till att SRS bana var ganska blöt. Feg och kinkig som jag är med underlag så var det en viss tvekan.. Men tog mig i kragen och åkte iallafall och bra var väl det!


100 cm bed A0/A0 Gnista
Fick en ganska lagom framridning på Gnista, hon kändes dock lite lojj och seg men annars fin. Fick verkligen kämpa med benmusklerna runt banan sedan, det kändes att lervällingen till bana sög tag skapligt i benen på hästarna. Passiv ridning från min sida, men ändå en ganska simpel runda. Felfri grundomgång, kom lite i botten på hinder två i omhoppningen och pga underlaget så var det ganska förståligt att det var svårt att hinna upp i ett sånt läge. Så 0+4 fel, men ganska nöjd ändå. Hon måste dock bli lydigare!

Tyvärr råkade jag radera filmen från denna klass, sjukt dumt :-( Så får bara bli en bild!

Gnista var sjuukt snygg i det vinröda Anna Scarpati settet!


100 cm bed A0/A0 Golden Poem
Åh världens bråkigaste Gustav inför denna klass! Värgade samarbete när jag skulle tränsa, "sadeltvångade" som fan när jag skulle hoppa upp och var rädd för precis allting inne på framhoppningen. Var inte framme för skänkeln det minsta och kom i botten på alla hinder på framridningen. Men när han kom ut till tävlingsbanan skärpte han till sig lite iallafall. Felfri grundomgång, hade mer eller mindre samma tempo i omhoppningen och tog bara en kortare sväng för att det kändes bra liksom, så ingen överdriven sattsning som alla andra haha. Superdupermega nöjd, dubbelnolla, dessutom vår första! :-D Dock var han lite bråkig och styrig under ritten så den i sig är jag väl inte helnöjd med. Men 0+0 fel och två utanför placering!




110 cm bed A0/A0 Golden Poem
Mycket bättre inför denna klass! Märkte inte av någon trötthet på Gustav mer än att han var lite mer sparkig till denna klass. Min plan inför denna klass var att sätta nollan i grunden och är han felfri så rider jag inte omhoppningen OM det inte känts som att jag "vill göra om nått". Gjorde han grunden så skulle de få va bra så, med tanke på underlaget. Han var superfin! Ställde upp i flera skitlägen där jag bara satt och dog mer eller mindre. Bästa stjärnan ♥ Blev noll fel på hinder, så jävla gött! haha tittar på mamma och bara "ska jag fortsätta?" hon bara "jaa kör" haha sekunden senare blir jag avbruten för två tidsfel, löjligt. Att man inte ska kunna rida noggrant på lokal nivå i ett sånt underlag utan att få tidsfel? Jag tycker verkligen inte jag red långsamt, så lite irriterat var det. Men så nöjd med min finaste stjärnhäst, som han börjar leverera nu! 2 fel.




110 cm bed A0/A0 Gnista
Surkärring på framridningen haha, hon var trött, märktes tydligt. Styrigare i munnen, studsar och smyger sig nära hindrerna. Så tog bara två språng innan jag gick på banan. Nöjd med rundan, känns bra med henne nu. Ibland blir jag lite irriterad på mig själv då jag får lite höga händer på henne, men annars så känns de ganska enkelt. Tänkte på galoppen och tyckte jag hade ett bra tempo genom hela banan. haha min martingal gick sönder efter hinder två :-( Sjukt störande! Hur som så fick jag inte ordning på styrningen till sista hindret. Planen var att rida innanför allting eftersom ja antog att dom va kinkiga med tiden, men haha lyckades inte svänga så blev utanför vilket också resulterade i två tidsfel.. Så sjuuukt irriterad! Jag tycker inte man ska få tidsfel på lokal nivå, på en sånhär bana sålänge du inte får stopp. Jag tycker att de är sjukt.. Men men, får helt enkelt lära mig galoppera och inte rida så noggrant.. 2 fel.





Bilder kommer så fort jag fått dom ifrån världens bästa Carro som hängt med som hästskötare under hela dagen! Tack fina du, betyder så mycket att ha en så lugn och cool vän med sig! ♥

Bästa hästar!!!!

Världens bästa hästar! 1m rundorna var väl sådär, olydiga o starka hästar. Och underlaget gjorde de ju inte bättre, menmen.. Gnista 0+4, ryttartabbe, Gustav NOLL+NOLL!!!!!! :D :D så jävla lycklig! Gurras första dubbelnolla, dock sattsade jag inte med nån av hästarna så 12a me Gurra o typ 15 eller nått på Gnirra, 10plac i klassen.


110, mycket bättre hästar! Lite sämre ridning från sida, blev lite passiv pga underlaget. Men Gurra NOLLA!!!! Dock två tidsfel, men vafan vår första "nolla" i 110 :D snacka om att han börjar leverera nu!! Gnista trött o lite styrig men nolla!! haha dock även två tidsfel på henne- what a fuck?! :D haha

Hur som, gått från Tess 4 felarn till Tess tidsfelarn o de är ju ett steg i rätt riktning! haha mycket nöjd! Hade underlaget varit bättre idag hade ja nog vågat rida på lite mer, men supernöjd! Hade dock varit kul o rida omhoppningen i 110 eftersom de bara va en eller två nollor, men såhär är de! :)


Filmer o bilder kommer så småningom!


ICA Tess?!

Igår jobbade jag min sista dag på ICA, den lyckan som infinner sig i kroppen är obeskrivlig!! :-D nu är jag inte längre ICA-Tess , utan kan numera kalla mig "Hööks-Tess ;-D wiiiie!! haha

Idag vankas det tävling. Söderköpings Ryttarsällskap, 100+110 med båda, utomhus premiär! Håll tummarna :-)


Caffe latte

Åh jag är så nöjd med mitt nya schabrak, så snyggt! Ska inviga de imorgon :-D

Vill dock inte ha bruna lindor till.. Kommer köra på mina bruna Eskadron imorgon, men vill helst ha ett par caffe latte färgade.

Vad tror ni om Schockemöhles lindor eller Mias kanske? Bara dom jag sett som har lindor i lattefärgen. Är beige på övriga jag sett o de vill ja absolut inte ha! ;-) haha tips mottages tack :-D


Tack Butik Quse!

I tisdags vann jag bloggtävlingen hos Stina på S.O Dressage i samarbete med Butik Quse. Igår kom min vinst på posten! Snacka om snabb leverans :-D

Tack snälla Stina och självklart Butik Quse! Mina hästar kommer bli sååå snygga i detta schabrak! ;-D hihi

Ett Caffelatte färgat dressyrschabrak med brun och guld passpoal från BR Melange! Nu måste ja bara hitta matchande benlindor också ;-)


Onsdag

Åh de är så tråkigt att inte ha någon dator! Blir ju sämsta uppdateringen här :-( buhuu! Vill ju visa filmerna från träningen!!

Hur som, är hos Frida nu och firar Malin som fyller 18år idag! Tjohooo Grattis!! :-D hm.. Vet inte vad jag ska skriva mer.

Hästarna var superfina idag! Maria från jobbet var med och skrittade Gnista lite, hihi superduktig! :-) har varit hos Johanna från ICA har vi hälsat på också o hennes kulliga Ella! Mysigt :-)


Hoppträning 16/4

Gustav var helt amazing igår på träningen! Han har verkligen vuxit till sig och har blivit en helt annan häst att rida. Jag har dessutom förbättrat min egna ridning vilket känns så jävla bra! :-)

Hoppade en kombination, räcke-räcke, som nästan inte är nått problem längre så länge jag sitter still. Känns så jävla skönt! Vet inte varför jag har sån respekt för kombinationer egentligen?! Hoppade även lite linjer och en jättestor läskig vattenmatta som inte var några problem. Tror något språng låg på 120 och på något sett känns de helt plötsligt så enkelt, utan att skryta. Men Gustav känns då trygg och jag är så lycklig!!


Gnista var en liten bitch igår ;-) hon gillar inte när vi ställer krav haha men själva hoppningen gick bra! Hon kan liksom komma hur fel som helst men hoppar ändå. Kommer lära mig så mycket på denna lilla pärla :-) en riktig liten gummiboll, hon hoppar verkligen så lätt o stort trots sin storlek! Tror vi kommer fixa den där 120 debuten kalas :-D


Cornelia har hjälp mig så jävla mycket, hon är amazing! Har liksom gjort så jag vågar lita och tro på mig själv och mina mål. Så glad att hon ställer upp o tränar mig och mina hästar. Tar sig verkligen tid och engagerar sig! Tack Cornelia, för allt du gör - känns alltid lika bra att åka hem från träningarna! :-)


Ingen dator

Min dator har pajjat och är nu inne på lagning. Vet inte när den kommer att vara klar, men antagligen inte förens nästa vecka :-(

Får helt enkelt blogga så gott jag kan ifrån mobilen sålänge. Dock gör ju detta att jag varken kan lägga in några nya fina bilder (nu när min kamera äntligen är lagad) och jag kan inte lägga upp filmerna från träningen igår och kommer antagligen inte heller kunna lägga upp helgens tävlingsstarter :-( riktigt deprimerande!!! De blir ju en skaplig bild- och filmbomb när datorn väl kommer sen iallafall ;-)

Hm.. Ska sätta mig och skriva om gårdagens träning iaf tänkte jag! Idag har hästarna fått ofrivillig vila, suck. Jobbat idag, inne på sista veckan nu! TRE jävla arbetsdagar kvar :-D wiiie!!


Jag vann!

wiiie jag vann bloggtävlingen hos Stina! Första bloggtävlingen där jag vinner :D hihi sjuukt kul!

vilket schabrak tror ni jag tar? ;-)


Just det!

Kom på att någon fråga hur de gick i Örebro på div1. Men ja åkte aldrig :) VRF fick inte ihop nått lag tillslut. Jag hoppade av då jag helt enkelt inte kände mig det minsta sugen..

Dock står jag och Gnista med i resultatlistan! Utes :p haha aa mjoo ja va ju inte där så att säga! Mkt lustigt eftersom ja varken va anmäld/struken/hade betalat! hehe


Nästa tävling är alltså på lördag i Sörping. Båda hästarna hoppar 100/110, troligtvis sista 1m på ett tag nu! Någon som ska dit?! :D


Mååndag

Stallen klara! Hade utsläpp på Fursta imorse så fixade alla stallsysslor i samband med det. Stallet klart hos Gnista också :-)

I eftermiddag väntas det hoppträning för Cornelia med båda hästarna, hoppas dom är taggade! Jag själv tror jag börjar bli sjuk så är sådär lagom taggad just nu haha men de ska bli kul, brukar ju gå bra hos Cornelia :-D

Kollat lite på tävlingsterminen nu också och har hittat en tävling som jag vill åka på som typ blir "vårens mål". Har alltid velat rida där, men aa vi får se helt enkelt!

Nu ska jag fixa mig lite lunch! Bjuder på en bild på mitt hjärta som var myssugen imorse hihi


15 april 2012

Idag har jag varit tävlingsgroom!

Jag älskar allt som har med tävlingspyssel att göra. Knoppa, bada, smörja och fixa så ställde upp för Malin som skulle göra årsdebut med fina Wildfang! Dressyr var det och ja, ponnytävlingar, det är något speciellt med det ;-)

Det gick iallafall superbra för Malin och Wille och de knep en 3e placering i LB klassen! Det måste ha varit knopparna och den fräsha lukten från Willes svans som gjorde det ;-) hihi GRATTIS MALIN!



Fotografering Gustav

Fotografering
Gustav
2012-04-14
Ryttare:
Linnea Dominder
Fotograf: Therese Klintestam

Jag joggade fram lite..


Linneas tur!



Fotografering Gnista, fail

Fotografering
Gnista - failbilder
2012-04-14
Ryttare: Therese Klintestam
Fotograf: Linnea Dominder


Anledning till varför jag hämtade gramanen...




Tur att jag tycker om henne ändå... :-)


Fotografering Gnista

Fotografering
Gnista
2012-04-14
Ryttare:
Linnea Dominder
Fotograf: Therese Klintestam



Fotografering Gnista

Fotografering
Gnista
2012-04-14
Ryttare: Therese Klintestam
Fotograf: Linnea Dominder





14 april 2012

Dagen har varit bra!

Vaknade strax innan nio, klev upp fixade lite frukost och la mig i soffan invirad i en filt och kollade på TV. Rikitgt härlig morgon och det är absolut det bästa jag vet när jag är ledig. Kunna vakna och upp och lägga sig i soffan, utan några som helst måsten!


Har varit barnvakt åt storebror ungar, Lucas och Ronja samt att jag har haft fina Linnea på besök, så har haft fullt upp ändå hela dagen men också fått väldigt mycket hjälp i stallet -uppskattas!


Började hos Gnista, jag trimmade henne lite först där fokusen, som vanligt, låg på lösgjordheten. Red på Novabettet idag (rakt silikonbett m. rörliga ringar) och hon kändes faktiskt riktigt bra på de! Fortfarande stel och lite hängig i handen, men jag tror absolut att detta är bra att variera på. Hon var iaf betydligt mer avslappnad på detta än på de tredelade. Kändes som sagt okej i skritten och traven men i galoppen tjurade hon ihop totalt. Riktig jävla bitch blev hon då, så fick faktiskt hämta gramenen och ta egenom de lite ordentligt. Bättre när vi bråkat lite ;-)

Linnea fick sedan hoppa upp och hon gjorde ett bra jobb på Gnista. Hon är inte lätt och du får absolut ingenting gratis, men bra jobbat iallafall! Som avslutning fick Lucas och Ronja trava ett varsitt varv på henne haha det va kul!



Vidare till Gustav. Jag började skritta fram honom och sedan jogga några varv innan Linnea fick hoppa upp. Såg riktigt bra ut! Så himla kul att se honom med andra ryttare. Han är liksom inte så hemsk som alla tror, utan han är riktigt rolig att rida. MEN du får jobba! Linnea var nöjd efteråt och tyckte det var en enorm skillnad sedan hon red honom senast i somras, kul! :-)


Självklart har kameran varit med i båda stallen så nu blir det en bildbomb! :-D

Fina vän!

Fredag den trettonde..

Börjar dagen med att rulla ur sängen, ha vidrig huvudvärk, inse att favoritteet är slut och att mina fodrade Pikeur ridbyxor är i tvätten.. Skit morgon med andra ord!

Att då komma till stallet kl 07.00 och mötas av världens lerigaste häst gjorde inte saken bättre. MEN att sen inse att det hänger ett litet paket på boxdörren och se att det dessutom är från världens finaste vän - dagen blev plötsligt bättre!

Min fina vän Frida hade gett mig ett "knoppa-manen-kit" ifrån Höök som tack för att jag alltid knoppar Kasper till tävlingarna + grattis till nya jobbet. Bästa Frida :') <3 you made my day!!


Så jävla glad för att jag har min fina vän, hon ställer fan alltid upp, vad det än gäller! :) Frida Örnborg - you rock!


Helt plötsligt känns de helt okej att jobba heldag på ICA med huvudvärk, magont osv fram till 22.15 ikväll..


Toorsdag

hihi alltså jag var lite ironisk om de där med tre hästskötare om ni inte förstod de ;) skulle dock va grymt att ha tre med sig får då kan en fota ;D haha

Nä, blir jag, mamma, bästa Carro o Melinda :) vi ska nog klara oss! Är bara jobbigt om Gurra börjar bråka i transporten, då är de en stackare som får gå med honom (tro mig, är inte roligt! Han skulle behöva va med i ponnyakuten o uppfostras haha)


Åh förresten! Bästa Cornelia, tack för dina kommentarer o allt! Du anar inte hur mkt du peppar mig när du skriver i din blogg o kommenterar! Du är fan bäst! :'D vinn i helgen nu för fan! ;)


Sitter på jobbet o har lunch nu, i min ensamhet.. Slutar 19 idag, aaas lyxigt :D wiie! Sen, måste bara säg de, feeeem arbetsdagar kvar!!!


Snygg bild btw. Taggad på jobb osv..


Videoklipp Träning

Från gårdagens träning hos Cornelia.
2012-04-11

Golden Poem



Gnista



Mycket nöjd med hästarna :-) Lite annorlunda ridning denna gång, en när jag väl hittar allt så kommer det bli kanon! Båda hästarna har heeelt slut efteråt haha

Det där med hästskötare

Alltså det är lite knepigt när man ska tävla med två hästar haha 

Nu behöver jag en frivillig som kan ställa upp som hästskötare den 21 april. Jag ska åka med båda hästarna och pappa är inte med. Så måste ha med mig två, tre frivilliga. Har redan två men skulle vara skönt att ha en extra med sig om de blir tajt mellan starterna och de ska hinnas filmas osv.

Är du sugen? Hör av dig! :-)



Dessutom är det utetävling då, så jag hoppas att det finns massvis med fotografer på plats ;-)

11 april 2012

Sjukt trött orkar inte skriva as mycket invecklat osv haha

Men träningen med båda hästarna gick bra. Gustav är så jävla härlig att rida just nu ♥ Tror han börjar hitta tillbaka till sin hoppehäst form igen! Mitt mål är att kuna rida 120 på honom i maj, jag tror inte de ska vara nått jätteprolem faktiskt :-) Älskade häst!

Gnista var duktig också, vi ska börja tänka om ridningen lite på henne och sätta lite mer press på henne och inte bara dadda runt liksom. När jag väl hittade knapparna och kom till ridning blev det asbra! Helt andra språng liksom. Finaste flickan, blir ev. 120 debut i maj för henne också :-D



Var sedan inne och fikade med nya Hööks personalen och faan så taggad jag är nu! Helt underbara människor och vi kompletterar varandra SÅ bra! Känns verkligen hur bra som helst, längtar tills vi ska sätta igång. Lita på att ni kommer få den bästa ridsportsbutiken i Norrköping ;-)


Sen ska jag tydligen rida i Div 1 vlaget på söndag.. Har egentligen ingen lust alls haha, Gnista skulle ha fått en tävlingsfri helg så de känns lite sådär.. Jag är absolut ingen lagryttarmänniska heller då jag absolut inte har nerver för de, sätter för mycket press på mig själv.. Så aa, vi får se! Kanske sa ja lite hastigt där ;-p

10 april 2012

Fan, nu höll jag på att skriva mars i rubriken.. Skärpning!

Hemkommen från jobbet nu, gick ganska smidigt. Sålänge jag tänker "sex dagar kvar" och "Hööks" så går det ganska bra ;-) haha sitter även och småsjunger på mina favoritlåtar i kassan hahaha fan vad roligt jag måste se ut! Under kvällen har jag verkligen varit helt off, har suttit i min egna lilla värld. Mina arbetskamrater har fått skratta gott, tur att jag tillför något iallafall..


Släppte ihop Gnista imorse med en av hästarna i stallet, gick superbra. Dom brydde sig inte om varandra, Gnista är mest intresserad av sin pojkvän på andra sidan staketet. "Gräset är grönare på andra sidan" liksom! Söta powniehäst :-) Hon vilar idag, taggar hoppträning för Cornelia imorgon istället!

Gustav fick sig en liten skritt- och joggingtur på vägarna runt om Fursta, mest för att han skulle få röra på sig lite. Även han ska hopptränas för Cornelia imorgon, ruuligt! Ska försöka att inte glömma kameran osv den här gången. Dessutom är Corres ridhus jätteljust och fint så kanske till och med går att fota! ;-)


Finaste Gurr i 120 debuten förra året ♥


Nu ska jag fortsätta att digga till min pinsamma, men grymma pary slash tagga musik. Borde sova men har fastnat vid Spotify nu.. Grymt sugen på partaj! Men får hålla mig till nästa onsdag när vi ska fira en nybliven artonåring!

Fotografering

Fotografering 2012-04-09
Fotograf: Marie Klintestam
Gnista och Therese



Jag tycker man ser ganska tydligt att hon inte är helt tillfredsställd på tränsbettet. Hon liksom hänger i handen, går och gapar, spänner hela nacken och ser inte alls speciellt lösgjord ut. Tycker de blir en enorm skillnad på Flippanbettet :-)





hahahahaha alltså hon är så söt! "aah, vem fan sitter där?!, scaryyy" hahaha



9 april 2012

Sista lediga dagen på denna helg .

Har varit superskönt att vara ledig en hel helg. Har kommit på att jag faktiskt inte jobbar en enda helg till på ICA innan jag slutar, gött! :-D Har bara två veckor kvar på ICA, hur sjukt är inte det!? Snart börjar jag på mitt drömjobb, gissa om jag längtar? Kommer bli så himla underbart.. Jag kan förvarna er redan nu att det kommer bli mycket Hööks tips framöver på bloggen!


Idag trimmade jag Gnista på banan, med mamma som fotograf. Började rida henne på hennes vanliga tredelade bett, precis som vanligt när jag ska dressyrjobba henne. Men hon var sjukt stel, spänd och bara gick emot bettet. Bet sig fast och kändes nästan lite orolig i munnen. Det blev nästan bara dragkamp så kände att "nae, jag byter fan bett". Så bytte till Flippanbettet och hon började tugga direkt och slappnade av, hon blev som en helt annan häst! Kunde bara mjukt sitta och tänka framåt och hon mjuknade automatiskt. Hon verkligen älskar detta bett! Så hon får helt enkelt gå på detta ett litet tag framöver så hon får komma till ro och slappna av utan massa bråk och dragkamper, hjärtat ♥ Nöjd med dagens pass, imorgon får hon en välförtjänt vilodag! Bilder kommer i separat inlägg :-)



Fortsatte sedan vidare till Gustav. Planen var att skritta en sväng på honom, men efter att ha mockat hans grisiga box så hade jag ingen ork. Tog in honom, borstade och ryktade honom och bara myste istället. Inte superbra att han vilar idag då han troligtvis kommer vila imorgon också, men så blir det ibland. Han är den typen som inte mår dåligt av vila, snarare tvärtom. Han brukar alltid gå bättre när han vilat ;-) Tyvärr ingen fotografering på honom idag alltså, men kanske senare i veckan!



Blev sedan en härlig påskmiddag hos mormor och morfar med familjen. Men som tur är så känner min mormor mig och vet att jag hatar påsk- och julmat så hon hade gjort annat till mig. Bästa mormor ♥ 


Ikväll blir det soffan och jag :-) Jag orkar inte göra ett skvatt och Marcus var upptagen idag så soffan får stå för sällskapet ikväll haha

Sneak a peak


Köpes!

Om någon har ett Flippanbett (Nathe F bett) stl 11,5 eller 12,5 att sälja får ni gärna höra av er. Vill ha ett rakt med flexistång inte tredelat. Inga stora skador på det är ett krav. Köpes omgående!

Skriv en kommentar i bloggen eller maila [email protected] om du har ett till salu!


Åh!

Varför jag hatar att kommentera andras bloggar... Får spunk på detta!! haha


Hejhej

Har helt glömt bort att blogga idag så skriver lite fort från mobilen.

Tack allllla fina gulliga ni för era kommentarer! Love you all :-) lever fortfarande på gårdagens fina resultat o mina älskade hästar :')

Idag har jag ridit runt på båda barbacka o dom kändes lite trötta men fina. Imorn är jag sugen på lite fotografering då min älskade kamera kommit hem :D


Fotografering Tävling

Lite bilder från idag :-)





Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Lokal hopptävling Vikbolandets Ryttarförening.

Hade båda hästarna med mig idag, dom skötte sig så jävla bra! Både att åka med tillsammans, hantera på tävlingsplatsen, rida fram och rida inne på banan. Världens absolut finaste hästar idag! Och tack världens bästa hästskötare för att ni ställt upp idag, Mamma, Pappa, Malin Örnborg, Melinda Nilsson och Frida Örnborg ♥


100 cm bed A0/A0 Gnista
Fick en ordentligt och bra framridning på Gnista så hon kändes väldigt mjuk och lydig när jag väl började hoppa fram. Åh jag är så nöjd med henne så vet inte ens vad jag ska skriva! Red lugnt inne på banan, var noga med vägarna och försökte bara sitta mjukt och stilla. Finaste Gnista! Jag la mig i till sista hindret i grundomgången, ville ha henne lite mer kort för att kunna göra en bra sväng till första i omhoppningen, men blev för stum i handen så hon rev tyvärr sista. Tråkigt men helt klart vår bästa runda såhär långt ♥ Slutresultat 4 fel.


100 cm bed A0/A0 Golden Poem
Älskade häst!!! ♥♥ Hade aldeles för kort emellan mina starter och eftersom jag rider på samma bett på båda hästarna så blev det sjukt stressigt. Jag hann jogga fyra varv, galoppera två varv, hoppa en gång på räcket sen skulle jag in på banan. Stackars älskade häst, han var spänd som en fiolsträng när vi kom in i ridhuset. Fick honom inte riktigt fram för skänkeln pga spändheten och så tittade han lite på murdelen under ettan så tyvärr fick han med sig den bommen. Efter hinder två kunde han slappna av lite mer och han hoppade såå jävla bra! Efter att jag rivit ettan så kände jag "då gör vi detta till en riktig skolrunda". Så red noggranna vägar, tog tid på mig med allt och ville bara få honom i en possitiv känsla runt banan. Älskling!! Slutresultat 6 fel.


110 cm bed A0/A0 Golden Poem
Fick byta startordning på hästarna så jag kunde rida fram Grodan ordentligt, min älskling. Denna häst är verkligen mitt allt! Var betydligt mer avslappnad i denna klass. Fortsatte att vara väldigt noggrann med vägarna och att ta ordentligt med tid på mig till allt och bara få honom att känna att detta är lätt, roligt och possitivt. Hoppade så jäkla grymt! Jag började fibbla med handen in i kombinationen så rev tyvärr insprånget, men så fin han var. Jag är så stolt! Slutresultat 5 fel.


110 cm bed A0/A0 Gnista
Här hade jag ungefär 12 ryttare mellan mina ritter så hann inte byta bett på hästarna vilket resulterade i att jag fick hoppa Gnista på vanligt tränsbett i denna klass = inte bra. Inte alls nöjd med själva känslan och ridningen i denna klass då det blev lite av och på, inga ordentliga avstånd osv. Jag blev stum och instabil i handen så nja, känslan var inte den bästa. Folk skrattade nog högt åt mig på läktaren när jag hysteriskt skrek "luuugn, ptrooo" haha, skrattade själv efteråt. Tyvärr fick vi ett nedslag i omhoppningen, min tabbe igen. Men som hon ställer upp och såå kul vi kommer ha i framtiden! Fina Gnista :-) Blev nerpetad av sista ryttaren så blev första utanför placering, grymt retligt! Slutresultat 0+4 fel.





Jag är galet nöjd med hästarna idag. För en gångs skull är jag faktiskt ganska nöjd med min egna ridning också! Alla nedslag och tabbar tar jag på mig, jag börjar liksom få in en känsla när jag gör rätt och fel. Fina hästar, gud vad jag älskar dom! Det är nu man förstår varför man lägger ner så mycket tid och pengar på detta - de är så jävla värt allt jävla slit!! Och ni som aldrig trodde Gustav skulle bli hopphäst - släng er i väggen! ;-)

Har strykit mig imorgon, sparar hellre på hästarna såhär i början av säsongen. Med tanke på hur bra det kändes idag och vilka fina resultat hästarna gjort idag så känns det helt meningslöst att åka dit imorgon igen! :-)

4 fel

Superdupermegabra runda på Gnista! Rev sista jävla hindret i grundomgången haha började plocka med handen.

Gustav var finis!!! På nästan ingen framridning blev det bara ett pet på första hindret. För spänd o inte riktigt framme för skänkeln men sååå nöjd!!


Då är vi igång

Rider fram världens finaste Gnista!


Dissar

Ber om ursäkt redan innan för mitt agg..

..Men faaan va trött jag är på alla dessa jävla internetstjärnor och internetexperter! Blir fan tokig, seriöst! Vissa mår tydligen sjukt bra av att klanka ner på andra. Nä idag dissar jag fan alla jävla "experter" på internet!!


(ber som sagt ursäkt för mitt agg men nån jävla måtta får de fan va!)


5 april 2012

Torsdag , min dag i bilder .

Vilken jävla dag, eller rättare sagt, vilka jäkla dagar! Har varit ledig i tre dagar nu och det är knappt att det känns att jag varit ledig, för dagarna har fan gått i ett. Är nog första stunden nu så jag satt mig ner i soffan och bara slappnat av och då är klockan snart tio.. 

Hur som helst så har det varit tre väldigt bra dagar, har ju trots allt hunnit med väldigt mycket. Idag träffade jag Amanda igen och hon var med ut till Gnista och red runt lite på henne. Var flera år sedan Amanda satt i sadeln, men Gnista var snäll och duktig :-) Rikitgt kul att få spendera två dagar tillsammans med Amanda! 



Förberedde lite inför lördagens tävling också. Tvättade och schamponerade Gnistas svans och rumpa som var full av äcklig brunst. haha kommer bli jätteintressant och se hur Gnista och Gustav kommer åka ihop på lördag när hon är dunder brunstig!



När jag kom hem ifrån stallet möttes jag av den största blomman jag sett på köksbordet. Blombud! herregud, en fin liten lapp på blomman med texten "Välkommen till oss på Hööks Hästsport!", men åh man tackar :'D Detta känns så jäävla bra redan!



Vidare för dressyrträning på Ekängen med Gustav för Marie. Gick inte alls bra idag, jag red som en jävla kråka. Tappade humöret och bara kände mig allmänt kass! Överlag är Gustav aldels för rak och han är jävligt stark i sin rakhet. Det gör att när jag försöker böja honom och be honom att ställa sig så drar han in näsan, hänger sig i bettet och blir galet stark. Då blir jag passiv i min ridning.. Vi har helt enkelt lite att jobba på, eller rättare sagt vi har ställningen och böjningen att jobba på ;-) Bryt ihop och kom igen!


Det blev neutroliumsblå förresten..

NU - däcka i soffan framför Revenge innan sängen väntar!

Videoklipp

Från gårdagens hoppning på Gnista.
2012-04-04.

BlääÄ!

En riktig skit träning idag :-(
Tur att det inte är dressyrtävling i helgen om man säger så..


Beslutsångest

Dressyrträning med Gustav imorgon..

.. Vilket outfit är det som gäller tycker ni?
(i-landsproblem deluxe)


vitt

Neutroliumsblå

Brunt

vinrött

turkost


it's up to you.. ;-)

4 april 2012

Dagen har varit bra!

Började med utsläpp på Fursta, fixade stallsysslorna innan jag tog en härlig uteritt tillsammans med min lilla Groda. Han skötte sig bra som sagt, lite pigg och busig men det är helt okej! Min älsklingspojke ♥



Åkte sedan in till stan för att luncha med en underbar gammal vän, Amanda. Hon pluggar i Lund och det var fasiken evigheter sedan vi sågs sedan! Supertrevligt, imorgon ska hon följa med till stallet en sväng :-)

Efter lunchen blev det Gnistas tur att motioneras. Hoppning stod på schemat, tog fram tre hinder bara för att få en liten känsla inför helgens tävling. Kändes bra! Vi litar mer och mer på varandra och det känns som att jag hittar fler knappar för varje ridpass. Dock var hon riktigt laddad idag haha första rundan så sparkade hon ner hindrerna typ haha, bockade och sparkade som tusan! Hon är inte överförtjust i mina sporrar, men dom behövs eftersom hon inte alltid tar skänkeln. Mest nöjd med allra första rundan (som tyvärr inte filmades) samt sista rundan, kändes som jag hade bäst kontroll då och kunde va mjuk i handen. Fortfarande massor kvar att jobba på med va fasiken, nått ska vi ju ha att göra ;) Banan låg på typ 100-110, kändes väldigt simpelt!




Bonusbilder ;-D


Gnirrepirr

Hoppningen med Gnista gick fint! Tror minsann vi börjar bli mer och mer ihopridna nu :) Fortfarande jag som tabbar mig emellan åt, men hur mycket ska man begära efter en månad?! Jag är iallafall nöjd :D Återkommer med en kass iphonefilm senare!


Grodan!

Red ut en ordentlig runda på Grodan Gustav imorse. Red sööd och kom på efter ett tag att ja skulle starta min roliga app för att se hur långt det var, blev 4,7km. Dock så startade jag den inte direkt när jag skulle hoppa upp så tippar på att den rundan är ganska exakt 5km.

Höll igång i alla gångarter och han kändes fräsch och fin. Varken trött eller träningsvärk efter gårdagens hoppträning. Imorgon är det dressyrträning igen :) nu Gnista!


Go with the flow

Powerwalkat i en timme, typ 5-6km? Skit samma nöjd iaf haha ska ta tag i min egna träning nu tänkte ja. Ska passa på att promenera o springa när jag är hos Marcus, perfekt att lulla lite runt strömmen bland alla tokiga löpare!

Bakat god kaka också.. Alltså jag är stolt idag haha känns som jag tagit vara på min dag fullt ut! Imorgon får hästarna lite extra kärlek är tanken. Dessutom ska jag träffa en saknad vän, samt löpa i skogen - go go go!!


Rättelse om instagram också (tack snälla läsare som har bättre koll än mig haha) klintestam är de som gäller alltså - följ för fan! ;)


Jag är så nöjd!

Just nu är jag inne i ett sånt härligt flow! Att jag fick Hööks jobbet har gjort allting så mycket lättare. Det är som en sten som äntligen ramlat från axlarna och hela kroppen känns så otroligt possitiv! :-)

Träningen idag med Gustav gick så jävla bra!!! Jag älskar fan Cornelia! haha så härligt possitiv och duktig på det hon gör. Det känns som att ingenting är omöjligt med henne faktiskt. Jag menar, jag hoppade fan en kombination (som jag hatar mer än allt) nästan prickfritt idag! Gustav hoppade lugnt och luftig, var lydig och väntade och de bara kändes som ett "wiiiee" i hela kroppen om ni förstår! :-D kan varmt rekomendera Cornelia, som förövrigt vann en 140 hoppning i helgen! Jag längtar redan till nästa veckas träning. Den där 120 hoppningen på Gurra känns helt plötsligt inte så långt bort längre.. Tyvärr ingen film från idag, men nästa gång så!

Gnista vilar idag då hon intervalltränades igår. Supernyttigt för henne att galoppera på ett stort fält o få upp flåset lite. Imorgon ska hon hoppas, längtar :-D


Har varit inne i stan och fikat med världens finaste Maria idag! Kommer gråta blod den dag hon flyttar :-( fina, underbara vän!! Hur ska jag klara mig?!

Förövrigt är jag inne hos Marcus nu, har, hör och häpna, bakat en kaka! Jag som inte ens kan baka liksom.. Får se om den är ätbar sen. Hur som så uppdateras det från telefonen väldigt mycket nu, bloggappen har funkat bra sen jag bytte telefon, en annan sak jag skaffat mig är Instagram. Tror jag heter tessklintestam där haha, så är ni sugna på lite vardagsbilder rekomenderar jag er dit! ;-)


Fina Grattis blommor fick jag igår av pappsen <3


Tisdag

Är påväg till Cornelia med Gustav för lite hoppträning, kuul :)

Dock har den grå varit ett riktigt jävla monster hela morgonen! Haft sönder en foderhink, ett täcke samt hans lädergrimma. Alltså detta jävla dampbarn går till historien, ändå kan jag inte sluta tycka om honom ;) haha hörs sen!


Kan inte hålla mig längre..

.. Glädjen är fan för stor! Har gråtit glädjetårar och hoppat runt som en durasellkanin!

HÖÖKS HERE I COME!!!!!!!!!!


Bra måndag!

Hallå där!

Underbara, fantastiska dag! :D berättar mer om den imorgon.

Just nu är jag desperat efter en eller två hästskötare till helgens tävlingar, lördag o söndag på VRF. Tävlar båda o skylle behöva lite bra hjälp. Någon som är sugen?! :D


Jooobb

Rastar mig själv på jobbet just nu. Går till åtta ikväll.. Är på ganska bra humör v någon anledning, kan inte komma på varför!

Hästarna var inte de minsta myssugna (vilket ni kan se på bilderna) Gnista var riktigt sur på mig idag haha, har vårstädat hemma och nu jobbar. Så jag bara undrar, varför så "glad" idag? haha hur som nu kallar jobbet igen!