Filmer

Gnista
 
 
Gustav

Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening

Idag åkte jag och mina små troll ut i skogen för att rida en lokal hopptävling hos Östra Sörmlands Lantliga RF. Jättemysig liten tävlingsplats med supertrevlig personal! Tyvärr var det väldigt långt emellan klasserna och vi hade riktig otur med vädret, i örvigt var det bra. Första tävlingen efter sommarvilan för både Gnista och Gustav så kändes bäst att börja med en lokal tävling. 
 
 
110 cm bed A0/A0, Gnista - 7 fel.
Gnista var först ut för dagen, kändes superfin på både framridningen och framhoppningen. Är en helt annat häst att rida på backen just nu. Inne på banan kändes hon först lite lojj, men när jag väl red an första hindret tände hon till lite. Hoppade superfint hinder 1 till 5a som var insprånget i kombinatonen. Då tänkte hon fula sig och stanna så jag sparka till henne, kom heelt i botten! Fick överhoppa sig ordentligt på A, jag trodde hon skulle ta in två språng, men gick på ett till B så hela kombinatonen blev knas. Hamnade helt i orytm sen och jag tror de sprången sög musten ur henne lite. Fulstannade på 6an, låg bra men tog en liten förhållning på ytter så hon fulstanna. Riktigt dumt! Sen blev de orytmiskt ända in i mål. Så 4 fel + tidsfel = 7 fel. Kändes riktigt onödigt eftersom hon var så fin innan, menmen vi lär oss av misstagen!
 
110 cm bed A0/A0, Gustav + 1 fel.
Lugn och fin under hela framridningen, superskönt! Taggade till som fan inne på banan, typiskt nog. Kände redan mot ettan att detta kommer bli jobbigt. Så valde att rida långa vägar, ta det lugnt och stanna honom om jag måste. Han var så på och då blir han så jävla sparkig och de ska han fan sluta med nu. Så blev en ren skolrunda som slutade på 1 fel. Felfri på hinder och höjden känns inte alls svår numera. Synd att vi inte fick fortsätta banan bara, menmen, ganska nöjd ändå!
 
110 cm bed A:1a, Gnista - 4 fel.
Mycket bättre i denna klass! Satt still och lät henne gå, tänkte fula sig på tvåan för att jag tog en förhållning, men de ska hon faktiskt klara av att ja gör så fick smacka på henne där. Blir lite väl flack emellanåt just pga att ja inte riktigt får egenom förhållningarna. Skitpetade hinder sex, den kunde lika gärna legat kvar. Men de var ett flackt språng och de var helt enkelt inte våran dag idag..
 
110 cm bed A:1a, Gustav - 4 fel.
Ändrade "taktik" i denna runda, lät honom bråka och tänkte framåt istället. Gick han emot min hand, sparkade o hade sig fick han helt enkelt ta den skiten själv när hindret sen dök upp. Någon gång måste han lära sig att man inte beter sig så! Så tyvärr rev han ett, just för att han vägrade ta min förhållning = hamnar i hindret. Ändå nöjd med denna runda då han känns säker på nått sätt.
 
 
 
Gustav behöver åka ut mer och lära sig gå med andra hästar på framridning/framhoppning osv då han är livrädd så fort en annan häst kommer nära. Samt att behöver gå mer banor och lära sig lugna sig lite. Mer rutin helt enkelt! Nästa tävling blir faktiskt en dressyr (HA HA HA), sen är de hoppning igen.
 
Hästarna åkte deras nya transport idag! Dom var sååå duktiga och verkade trivas - de gjorde jag iallafall :D
 
 
Filmer kommer


TACK SNÄLLA Mamma, Pappa, Frida och Malin för all hjälp på tävlingen idag även fixet igårkväll =) Samt till Josse som var världens gulligaste och hade mockat åt båda mina medans vi var på tävling. TACK TACK TACK!

Resultat kommer

 
Hästarna har skött sig ganska bra för att vara första tävlingen efter sommarvilan.
Gustav behöver dock komma ut mer och lugna ner nerverna i hjärnan lite!
Resultat kommer när jag städat lägenheten och vilar lite..

Mitt favoritmärke i hästutrustning

För mig är det här en ganska så svårt sak att bestämma.. 

Inom läderprodukter så tycker jag att Dyón är outstanding! Har både träns, skydd och martingal ifrån Dyón och lädret är så galet mjukt och fint. Jag tycker helt klart att produkterna är väl värda pengarna, trots att priset är ganska saftigt. Så inom just läderprodukter får jag nog säga Dyón. Dock så älskar jag min sadel ifrån Antarés och varje gång jag ser ett HG träns så klämmer jag på det lite extra och drömmer mig bort.. haha men eftersom jag har mest produkter ifrån Dyón så måste jag nästan säga de.
 
 
Inom tyg, dvs kläder, schabrak osv så känns det som att jag byter favorit ungefär varannan vecka. Om vi pratar bara schabrak så är mina favoriter från Equiline. Schabraket ligger stadigt och fint under sadeln och håller efter flera tvättar samma kvalité. Benlindor är också Equiline och även Eskadron, lindorna har en bra längd och bredd samt att de håller sig snygga efter flera tvättar.
 
Vad det gäller täcken så är de Horsewear, Amigo täckena som ligger bäst på Gustav och därför blir de en klar favorit inom hästtäcke-kategorin. 

Träns - Dyón + swarovski, Graman - Treadstone, Sadel - Prestige, Schabrak - Hööks, Benlindor - Sjöhagen Wear, Hjälm - Charles Owen, Jacka - Equiline, Ridbyxor - Kingsland, Stövlar - Pioneer.

Ganska så blandad kompott alltid när jag rider. Sällan man ser mig i ett och samma märke från topp till tå..

Och kläder då. Ja alltså just nu är min favorit HV Polo, dom gör otroligt snygga prylar som är välarbetade och läckra. Till skapligt pris även om man betalar 2-300 kr extra bara för själva HV Polo loggan. Innan har det varit både Equiline, Kingsland, Spooks, Pikeur osv. Mest Equiline tror jag, extremt snygga produkter!
 
Men nu förtiden så är jag trött på att betala 1300 kr för en ridbyxa som ändå går sönder i sömmarna efter två gånger, då kan jag lika gärna köpa 3 par ridbyxor på Hööks för samma pris och då "gör det inget" om de spricker lite. Förstår ni hur jag menar? Just nu har jag mina favoritridbyxor ifrån Hööks nya höstkollektion tex. 
 
 
Så för att sammanfatta detta lite då, favoritläder Dyón och övrigt Equiline.
 
 
Detta är ett inlägg från Sätt Rubriken, vill du också sätta en rubrik gör du det här.
Denna gång kom rubriken ifrån Emilie.

Golden Poem till salu

Valack född -05 e. Poet - Goldlöwe, mäter ca 172 cm mkh. En kille med otrolig energi och kapacitet. Snäll i all hantering. Tävlar idag 120 hoppning samt LA dressyr med godkända resultat. En häst som kan gå långt i båda grenarna med rätt ryttare.
 
Film hoppning
 
Film dressyr
Filmerna från mars-12 och jun-12. Nyare filmer kan ordnas.  
 
 
Detta är ett inlägg från Sätt Rubriken, Gustav är alltså inte till salu utan såhär skulle en annons se ut på honom idag ;) självklart är allt till salu för rätt pris.. Vill du också sätta en rubrik gör du det här. Denna gång kom rubriken ifrån Elin. Och som sagt, dags att fixa nya filmer på Gurkan? haha

Saknad ponny, saknad vän


 
Världens finaste ponny ♥
Har sån ångest över att jag inte hälsat på dig..
Min fin, fina vän :( ♥

22 augusti 2012

Kan börja med att skriva något som uppenbarligen irrterar vissa. Jag bestämer helt och hållet själv vad jag vill skriva på min blogg, vill jag göra smygreklam för Hööks tex. så gör jag det. Tycker inte att jag ska behöva fråga mina läsare om lov först? Jag jobbar på Hööks och eftersom jag vill ha så mycket som möjligt att göra om dagarna så är det väl självklart att jag går ut med reklam för att locka kunder?! Och ni som envisas med detta "du var inget fan av Hööksprodukter förut", lägg ner. Folk förändras, även jag (ja vet, helt otroligt va?) och jag har insett nu när jag har helt annan ekonomi att jag hellre köper 3 par ridbyxor på Hööks för 1000 kr än ett par ifrån Kingsland tex för samma pris. Konstigt? Nae mer ekonomisk. 
 
 
Så nog om det. Var i stallet imorse och fixade alla sysslor så det var gjort, dvs mockning, fixa höpåsar osv. Skulle kunna sitta i stallet hela dagarna och bara umgås med alla fantastiska människor och njuta av miljön. Men inte idag, utan idag väntades det jobb mellan 12.15 - 18.15. Åkte sedan direkt tillbaka till stallet där sjävla motioneringen väntade.
 
Trimmade Gnista i ridhuset. Världens finaste tjej, hon var helt fantastisk idag! Hon var sådär löjligt mjuk och fin som hon ska vara. Jobbade mycket med övergångar skritt-trav där jag ska kunna lätta i handen i sjävla övergången och inte låsa fast armarna. Hon låg kvar fint i formen och den där sjävla "lättningen" i handen är SÅ viktigt för Gnista. Är man för låst i händerna och aldrig lättar så blir hon stark och stel. Under galopparbetet gjorde jag bara massa fattningar. Tog en galoppfattning, galopperade ca 10 steg sen trav osv. Dels för att själva galoppfattningen är mer stärkande för henne än att rulla 400 varv runt, runt. Bästaste Gnista, sjukt sugen på att prova på en dressyrtävling nu ;) Inatt sover hon med BoT täcke och paddar, måste ta hand om de äldre damerna så dom inte blir stela! :)
 
 
Gustav såg lite trött ut så vi myste bara istället. Borstade, ryktade och bara pussades hur länge som helst! Han är verkligen en riktigt pussgurka :) Hans personlighet går inte att förklara, utan hela Gustav måste på nått sätt upplevas. Min fina kille, som jag tycker om honom!
 
 
 
 
Till helgen väntas det tävling, äntligen! Båda ska gå två stycken 110 klasser - om dom orkar ;) hihi längtar som en tok! Nu väntas sängen.

REA REA REA

Just nu har vi HALVA REA priset på Hööks!
Helt galet, inte jättemycket kvar, men det finns lite att fynda.


Dessutom har vi fått nästan alla höstnyheter ifrån HV POLO, sjukt snygga saker!
Kom in till butiken och kika! :)

Lämplig juniorhäst

Sto född-03 e. Non Stop R - Irco Marco, 164 cm mkh. Placeringar iår tom nationell 130. 
Trevlig och snäll i all hantering. Har en avkomma som ser lovande ut. Mödernet har lämnat svårklass hästar.
 

Världens sötaste häst till salu!
Intresserad? Ring Klara, 0768769404  eller läs annonsen här.
 
Pris. 175 000 kr.
 
 

Det här fastnade jag för hos Gustav

Jag köpte Gustav utav min vän Alexandra. Gustav hade jag sett redan som föl och följt honom lite smått under hela hans uppväxt då det var ganska lätt att följa honom då jag umgicks med Alexandra. Men det var egentligen inte förns han blev fyra år och kom hem till Alexandra ifrån inridningen som jag fick upp ögonen för honom. 

Jag hade förlorat min bästa vän Cassiopeia och hade i detta läge en lånehäst från Alexandra, Samanta. Jag var ute och provred massvis med hästar under den här perioden och när jag väl hade bestämt mig så slutade det med att den hästen inte gick egenom veterinärbesiktningen och jag skulle få börja om från början. Alexandra gav mig ett förslag att jag skulle komma ut och bara prova Gustav, eftersom det ändå var så pass nära och jag kanske kunde ta honom som ett projekt.
 
Sagt och gjort, åkte dit och provred en spinkig liten grå häst. Jag fastnade för honom när han stod i stallet, så mysig och fulsöt så du kunde verkligen inte göra annat än tycka om honom. Själva ridningen var egentligen sådär, tyckte väl inte att det var något speciellt och det var inte direkt så att jag blev "blown away" för honom direkt. Han var som en 3 åring att rida, dvs han kunde grunderna och var riktigt slö! Men efter lite prat osv så kom vi fram till att jag kunde köpa honom som ett projekt. Rida in honom ordentligt, utbilda lite för att sedan sälja och köpa något bättre.

Så vi bokade besiktning, som han gick egenom och helt plötsligt var han min!

Så det jag fastnade för hos Gustav var faktiskt hans huvud och hans mysiga sätt i stallet. Ganska korkat egentligen att köpa en häst för att den är söt och ridningen känns sådär? haha men det blev ju bra i slutändan, men vi har gått egenom sjukt mycket!  Men som sagt, hans fulsöta ansikte med en saknad tand i käften gjorde att jag smälte lite ;) 
 
 
 
Detta är ett inlägg från Sätt Rubriken, vill du också sätta en rubrik gör du det här. Denna gång kom rubriken ifrån Amanda.

20 augusti 2012

Hej på er! Lovar er uppdatering ikväll efter jobb och stall. Tänkte köra ännu ett inlägg från "Sätt Rubriken" då också :) Nu väntas det jobb fram till stängning sen ut till stallet och hjälpa en vän som ska provrida Gustav idag. Stallet är gjort och Gnista är motionerad! Men mer ikväll alltså, nu har jag ganska bråttom till jobbet..
 
Finaste Gnirri 

18 augusti 2012

Augusti är snart slut, är inte långt kvar innan snön kommer.. eller?

Hur som helst, igår hade jag en riktig pissdag där jag först försov mig och blev sen till stallet. Väl i stallet tappade jag min bilnyckel, var ett helvete att leta rätt på den. Rotade bland fodret, foderhinkar, i boxarna och i ensilaget. Tillslut efter att jag nästan gett upp så hittade jag och Mathilda den i mitten på ensilagebalen - tack gode gud! 

Jobbade sedan fyra timmar, kort men skönt med tanke på att det är min jobbhelg. Tog sedan en powerwalk med Martina på 6 km, tyckte vi jobbade på bra faktiskt! Blev sedan bjuden på middag av min kära familj på Texas Longhorne. Väl hemma efter det fortsatte min skitdag. Tappade mobilhelvetet i vatten!!! Alltså skulle kunna döda mig själv för det faktiskt.. Den är totalt död och jag känner mig helt förvirrad utan den.


Så inatt har jag knappt sovit då jag inte har någon annan väckarklocka än den på mobilen. Varit orolig för att försova mig osv så har vaknat minst en gång varje timme hela natten, inte optimalt. Har jobbat mellan 9.30-16-15 och det var sjukt bra idag! Riktigt bra kunder och härlig försäljning, kul! :) Kände dock inte för att rida någon av hästarna efteråt då mitt humör var riktigt dåligt (allt pga den där jävla mobilen!) så blev vila idag för tottosarna.

Nu ikväll har jag blivit bjuden på bio av min fina vän Frida. Vi såg, kanske en av dom bästa filmerna på länge, Magic Mike. Gillar man killar med förbjudet snygga kroppar -  ja då är denna film klockren. Dog lite ett tag faktiskt..


Nu ska jag tjura vidare och hoppas på att jag vaknar i rätt tid imorgon. Ska kanske köpa mig en väckarklocka?
 

Därför började jag med hästar

Hästar har alltid varit mitt stora intresse och jag har alltid, sålänge jag kan minnas, velat rida.
Jag är uppväxt på ett landställe precis brevid en stor hästhage och var alltid väldigt intresserad av de stora djuren. Redan som treåring skulle "klappa totto" och "rida totto", dock så var det ingenting min mamma uppskattade.

När jag var fyra år satt jag på en häst för första gången i mitt liv, att låta mig sitta på en häst så ung kanske var ett dumt misstag om ni frågar mina föräldrar idag ;) För efter det skulle jag hela tiden vara omkring hästarna. den första hästen jag satt på var en underbart söt liten fjording som stod i den där hagen brevid vårt landställe. 

Pappa red lite som ung, då på nordsvenskar och det var inte mer än skogsridning och motion. Men pappa har alltid älskat hästar och gillade nog idén jag hade om ridning. Mamma däremot var mest rädd och tyckte hästar var stora och otäcka. Dom lät mig börja på ridskola när jag var 5½ år gammal och sedan dess har jag varit fast. Jag behövde aldrig direkt tjata till mig att få börja rida, utan jag fick börja så snart jag hade åldern inne.

Mina föräldrar har alltid stöttat mig i min ridning och dom älskar detta lika mycket som jag gör idag. Dom har kört mig fram och tillbaka till ridskolan, hjälpt mig med sommar- och hyrponnier. Även när det var dags för att skaffa egen har dom alltid funnits där och hjälpt till. Idag skulle dom nog bli väldigt upprörda om jag slutade! 
 
Måste nog säga att det är tack vare mina föräldrar som jag började rida och fortsatte.
 

Det kändes som en bra rubrik att börja med, eller?
Rubriken kommer ifrån Evelinawww.equilina.se
 
 

Sätt rubriken

Fick en jättebra idé av Elin för hur jag ska få igång mitt skrivande!
Såg dock att det var flera av bloggarna jag följer som just nu gör likadant, så hoppas ingen blir sur över att man använder samma idé. Den som kom på den från allra första början - Du är grymt smart, tack! :)


Ni ska alltså bestämma rubrik på mina inlägg. Dvs vill någon läsa om "Min bästa tävling" eller "En pryl jag inte klarar mig utan" osv så kommenterar ni det och sen skriver jag om just den rubriken. Den bästa rubriken för dagen blir länkad i inlägget! Vad tror ni? Kan ju funka, så kör på nu så skriver jag första inlägget redan ikväll :)
 

Meeer bilder

Fotograf. Josefine Welen

Mer bilder

Från skitpasset. Duktiga fotografen heter Josefine Welen!
 Och så lite failbilder. Han gör såhär allt oftare nu.. Kanske dags för en genomkoll igen :/
 
Blir så ledsen när jag ser bilderna. Ont eller trots!? de skär i hjärtat..

17 augusti 2012

Här var det inte livat direkt!
Har helt tappat blogglusten och skulle behöva en rejäl kick för att få tillbaka suget att skriva igen. Lite inspiration och idéer, förslag osv vore inte helt fel (det är här ni ska komma in alltså och hjälpa till).


Eftersom jag har absolut noll saker att skriva om så bjuder jag istället på lite fina bilder tagna av Josefine Welen, från ett riktigt skitpass på Gustav. Kommer dela upp dom i tre inlägg då de är ganska många ;)
 
 

Hjärtat


14 augusti 2012

Effektiv morgon idag.
 
Vaknade strax innan sju och behövde göra av med energi och rensa tankarna, så det blev en kort löprunda runt oxelbergen. Dock extremt kort då jag hade ofantligt ont i kroppen sen gårdagens löprunda, så dryga 2km bara. Men det kändes bra i kroppen! Avslutade med lite situps, armhävningar, planka och stretching. Känns skönt att komma igång lite med träningen igen, denna gång behövs det verkligen!


Har sedan avnjutit goda knäckes med keso och tomat på balkongen tillsammans med mörkrostat kaffe, yummi! Disken är diskad och jag är nu redo för jobb! 10.00 - 19.15 är det som gäller idag, en heldag med andra ord. Har lånat ut hästarna och stallskötseln till Malin idag. Världens bästa Malin, tack för att du ställer upp vännen! :)
 

Det är numera slut på Pepsi och choklad.. 


Nä, jobb var det ju! Ska visa världens snyggaste pryl som jag köpt också, men de blir imorgon - Höres :) 

Hoppis

Hoppar lite hos Cornelia :)
 

Jag blir så sur

 
Alltså seriöst, vad är problemet?! 
Har någon samma problem? Det funkar inte att klicka på nästa i bloglovin! Jag har ingen lust att gå egenom alla inlägg var försig buhhuu. Dumma! :(

8 augusti 2012

Idag är jag lite sur, irriterad, ledsen och totalt omotiverad. Varför? Hela min tävlingssäsong skiter sig pga jobb..

Älskar mitt jobb, kunde verkligen inte ha det bättre på jobbet! Det tråkiga är att jag jobbar varannan helg och just nu jobbar jag de helger som de är tävlingar på. I gott hopp om att kunna byta en helg eller bara en lördag eller söndag för att tävla sket sig totalt. Får ställa in tävlingen den 19e pga att jag inte lyckades byta bort helg. Så nästa tävling blir istället den 7 september om jag nu vill gå in i 120-klasser direkt efter vilan - oklart, annars blir det den 6 oktober(!). Motiverande? Nej. Så sjukt besviken!! :( Känns ganska ovärt att fortsätta fråga om att byta då jag får nej mer än ja.

Älskar och tävla och utan en tävling känns hela min träning så totalt omotiverande. Vad tränar jag för om jag inte ens får tävla? För att bli bättre såklart, men med tanke på att jag inte har så långt kvar med Gnista så hade det varit kul att få utnyttja den här hösten ordentligt. Istället kan jag rida ca tre tävlingar denna höst.. yeaaahjj.


Nä, idag är jag sur och omotiverad - punkt.
 
 
 
ps. Inget ont om mitt jobb nu, utan älskar mitt jobb och tycker om mina arbetskamrater. Bara så sjukt retligt att jag uppenbarligen jobbar "fel" helger och de är så mkt svårare att byta när man bara är tre personal..

satans!

behöver fler schabrak.. ! ;)


6 augusti 2012

Blogglusten är inte direkt total om vi säger så.
Men eftersom jag är så snäll så ger jag er en kort uppdatering iallafall. Hästarna har kommit till ro i nya stallet och verkar stormtrivas, framför allt Gustav. Vandrar nästan ingenting och håller sig lugn! Gnista längtar efter en hagkompis, men hon får vänta till 1 september, hoppas hon står ut att gå själv tills dess. 
 
 
Har kollat in tävlingsterminen nu och hoppas på att vår första tävling blir den 19e augusti! Ska bara kolla om jag kan byta jobbhelg på jobbet först :) Blir isåfall en 100 och en 110 cm klass med båda hästarna, känns på´t efter vilan så att säga. Fingers crossed! 
 
I övrigt har jag absolut ingenting att berätta.. Mer än att JW hjälmen fortfarande är till salu 1000 kr samt KL kavajen, gått ner till 900 kr nu.. KÖP! 
 

JH Collection

JH Collection by Hööks höst 2012.
 

3 augusti 2012

Efter två dagars ledighet känns det som att kropp och knopp har kommit tillbaka någelunda. Även fast mina två lediga dagar har varit fullproppade med aktiviter och det har verkligen gått i ett så känns det åtminstone lite bättre i kroppen.


I onsdags flyttade vi hästarna och det gick bra. Gustav tog allt med ro och verkade inte bry sig något speciellt om att han var på ett nytt ställe. Gnista däremot var lite mer orolig och nervös. Under natten hade hästarna varit lugna, Gnista hade varit lite orolig men förhoppningsvis lägger det sig om några dagar.
Frida bjöd på middag i onsdagskväll, riktigt lyxigt då vi var och käkade på Butlers. Tack min fina vän ♥
 
 
Gjorde premiärritten igår ut i skogen, jag tog Gnista, Malin red Gustav och Frida tog Kasper. Så himla mysigt, känns redan superbra att ha dom på samma ställe! Allt går så mycket smidigare, även fast jag har en hel del rutiner att lära in så känns det bra.
På kvällen var vi ute och käkade med jobbet, hur trevligt och gott som helst! Jag har världens bästa jobb och arbetskamrater!! :)
 
 
Idag blev det ridhuspremiär för båda hästarna. Det gick helt okej med båda, de var lite stela och trutiga men nu ska vi komma igång ordentligt så det blir nog bra! :) Nu måste jag dock sätta fart till jobbet! Kör ett kortpass idag, känner att det räcker såhär innan helgen. Sen blir det jag och Pepsin ikväll framför TVn, ska bli såå skönt! 
 

2 augusti 2012

Modeller: Melinda, Caspar och Cleo
Fotograf: Therese Klintestam
 
 
 
 
Caspar är en chihuahua korsning (liten och gul). Cleo är en gathund som är räddad av DogRescue i Rumänien och som nu ägs av Melinda sedan typ en vecka tillbaka? Supergulliga hundar båda två! Och ja, Cleo har bara tre ben! :)

Melinda är förresten tjejen som äger Gnista så kanske de blir lite mer sammanhängande :)

Faster!!

Så sjukt jävla lycklig! Jag ska bli faster i början av nästa år! Som jag längtar!!! :D grattis världens finaste storebror och finaste Thina! Sååå glad för eran skull!! :')